Нещата с феновете бяха изтървани, когато полицията беше изведена от стадиона, смята Маринов




Министърът на вътрешните работи Младен Маринов заяви пред "Нова телевизия", че проблемите с футболните фенове са започнали, когато полицията е била изведена от стадионите. В момента за сигурността на зрителите отговарят частни охранителни фирми, а полицейски екипи са разположени в непосредствена близост до спортните съоръжения.


"От 1991 г. съм по стадионите като полицай. В началото беше като на театър и полицейските разпореждания се спазваха незабавно. След това нещата бяха изтървани, когато се заговори, че феновете имат свое място на стадиона и полицията не трябва да е на стадиона. Това се говореше и от хора в Българския футболен съюз. Свобода се дава на хора, които спазват правата на другите хора", добави Маринов.


Той обясни, че феновете на "Левски" имат своя охранителна фирма и чрез нея охраняват редица спортни събития. Министърът обаче не отговори на въпрос дали трябва да бъде отнет лицензът на подобни фирми, за които се установят няколко нарушения по време на работата им.


Младен Маринов уточни, че след мача между България и Англия са задържани общо 27 души. Трима са подведени под наказателна отговорност за хулиганство. На останалите са наложени парични санкции и забрани за посещаване на спортни събития за година, а на някои и за по-голям времеви период.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK