Ако президентът не потвърди избора на главен прокурор, съдебният съвет щял да прегласува Гешев

Главният прокурор Сотир Цацаров и посоченият от него наследник Иван Гешев излизат от Висшия съдебен съвет, след като Гешев беше избран за поста

© Дневник

Главният прокурор Сотир Цацаров и посоченият от него наследник Иван Гешев излизат от Висшия съдебен съвет, след като Гешев беше избран за постаАко президентът не подпише указ за назначаването на избрания нов главен прокурор, Висшият съдебен съвет (ВСС) ще прегласува кандидатурата на Иван Гешев, а няма да започва нова процедура. Това се разбра от думите на представляващия ВСС Боян Магдалинчев на пресконференция в четвъртък вечер веднага след избора на Гешев.


По думите му, процедурата предвижда да се подложи отново на гласуване същата кандидатура. Прокурорската колегия на ВСС еднозначно обяви днес, че, ако се наложи, ще застане повторно зад Иван Гешев. Ако се има предвид - че изборът му стана с 20 гласа "за" срещу 4 "против" (отсъстваше един член на ВСС), както и изказванията на част от привържениците на Гешев в съвета - може да се предположи, че той отново ще събере достатъчно подкрепа, но може и да има промяна.


Досега коментарите бяха, че ако Румен Радев не потвърди избора, ще има нова процедура и освен Гешев (за когото Сотир Цацаров веднъж вече каза, че ще номинира отново) може да има и други кандидати - липсата на конкуренция за поста беше критикувана от анализатори, а и от представители на магистратската общност. ВСС обаче смята да приложи начина, по който действа при избора на председателя на Върховния административен съд (ВАС) Георги Чолаков, за когото президентът също първоначално отказа да подпише указ, но след повторното гласуване и избор, го назначи. Радев има право само веднъж да върне избора. Не е ясно дали при прегласуване може да има нови номинации.
Още утре решението на ВСС ще бъде изпратено до президента, но това


не ангажира държавния глава с конкретен срок за това да подпише или да не подпише указ


каза още Магдалинчев. Въпросите бяха около добавянето на думата "незабавно" в решението на съвета, като Сотир Цацаров също уточни, че това е по закон и се има предвид как действа съвета, а не обвързва Радев кога да вземе своето решение.


"Аз не знам дали ще бъда главен прокурор, защото в цялост процедурата не е приключила. Благодаря на съдия Шекерджиев за аргументите му, не споделям неговото становище, но ще се опитам да го опровергая. Не уважавам мнението на един друг съдия, който прочете предварително написана реч. Надявам се това да си го е написал той", коментира Гешев и намекна, че говори за Лозан Панов, но не произнесе името му. Двамата съдии гласуваха "против", а според Гешев "четенето на бележки означава, че това е предварително подготвено и изслушването няма значение".


"Аз смятам, че президентът ще изпълни в цялост правомощията си по Конституция по начина, по който прецени за правилно", заяви още новоизбраният главен прокурор.


Пресконференцията беше кратка, като след около 10 часа обсъждане, Гешев отговаряше лаконично или че вече е коментирал, или не може да коментира. Помолен да определи с една дума усещането си от целия ден и резултата от него, Гешев каза, че е изморен.


Той отказа да назове конкретно пред журналисти за кои политико-икономически кръгове говореше многократно по време на изслушването във ВСС: "Знам, че очаквате имена. Аз знам кои са и те имат право на мнение и могат да твърдят каквото искат, но това не означава, че съм небезпристрастен. Просто констатирам. Обяснявам защо всичко това се случва".


На въпрос какво е мнението му за подкрепата пред сградата на ВСС, плакатите с надпис "Гешев – шериф" и музикалния съпровод (руска и народна музика) и за голямата полицейска блокада, той заяви, че няма представа кои са хората отвън:


"Нямам представа кои са тези, които ме подкрепят, както и тези, които не ме подкрепят


За мен единствената разграничителна линия е спазването на закона. Ако тази разграничителна линия съществува, всеки има право на мнение".


За засиленото полицейско присъствие Гешев обясни, че не знае дали и колко полицаи е имало пред сградата, дали действително "Орлов мост" е блокиран. "Това дали е така или не е така, не мога да кажа, защото бях във ВСС. Въпросите, свързани с охраната на обществения ред, са от компетентност на изпълнителната власт и не мога да смесвам властите и компетенциите им. Това означава да се спазват законовите разпоредби, включително и правото на протест. Уважавам всяко мнение, а оценката за събитията ще си прави всеки непредубеден български гражданин.


На въпрос как ще работи и как ще протича борбата с престъпността при такова медийно отношение, Гешев каза, че не може да коментира медийната политика, това е въпрос на журналистически стандарти и на етика. "Аз ще се старая прокуратурата да е максимално открита към българското общество и към българските граждани", заяви той.


"Смисълът на живота не е един мандат


Животът продължава и след мандата. Ще живея – това ще правя", заяви Сотир Цацаров на въпрос на "Дневник" как ще продължи професионалното си развитие след като освободи поста.


Изборът на Иван Гешев - четете тук
Кадри от блокадата около ВСС - тук
Мълчанието на подкрепящите Гешев - тук
Как издателят на "Пик" атакува критикуващ бъдещият главен прокурор - тук
За блокадата на "Орлов мост" от протестиращи срещу Гешев - тук


Запис от пресконференцията във ВСС:


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (81)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5210 Неутрално
 2. 2 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7406 Неутрално

  Те може и да го прегласуват, ама целия свят ще научи, защо е върнат. А мониторинга ще е за предпочитане пред това, което се задава.

 3. 3 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7406 Неутрално

  Румънците трескаво се готвели да променят спорните закони, свързани със съдебната система.

 4. 4 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Радко ще подпише

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 5. 5 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 1737 Неутрално

  - Гешев е радост!
  - Воистину е радост!

  За коалиция Анти-Пеевски: ДБ+Слави+Мая+БСП
 6. 6 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 535 Неутрално

  Може би трябва да се обясни на хората защо изборът на Главен прокурор е толкова важен. Масовата публика не винаги успява да прочете всички промени в законите, може би не знае какви са му функциите и правомощията.

  Донякъде Главният прокурор е като същата позиция в западните държави – наблюдава разследването на всяко престъпление, следи събирането на доказателства, внася тези доказателства в съда и иска съответните наказания. Той е ръката на правителството, която преследва престъпниците.

  В България обаче, тъй като са останали много заемки от съветското законодателство и изобщо от тоталитарните порядки, фигурата на Главния прокурор има доста повече правомощия. Като на първо място трябва да се каже, че той не е част от изпълнителната власт, а е част от независимата съдебна власт. Т.е. никой няма контрол над него.

  От което произтичат някои забавни следствия. Нека хипотетично си представим:

  Например хипотетично Главният прокурор може да разпореди да бъде арестуван някой кандидат за кмет три дни преди изборите, защото има съмнения в купуване на гласове. Да, след това може да се окаже, че няма такова нещо и човека да бъде освободен. Но ще е прекарал няколко дена в предварителния арест. И никой не може да накаже Главния прокурор, че е сбъркал. Хипотетично говоря, разбира се.

  Например хипотетично Главният прокурор може да каже, че не вижда престъпление, когато интернет сайт изнудва кандидат за кмет. И може просто нищо да не направи. Тъй като само прокуратурата може да повдига обвинения, то този сайт може да продължи да си изнудва и нищо да не му се случва. Няма да има кой да накаже прокуратурата за този пропуск, защото е независима. Хипотетично си представям пак.

  Например хипотетично Главният прокурор може да си избере срещу кого да направи разследване за расизъм:
  1) срещу човек, който пуска глупава шега във социална медия, като част от някакъв разговор;
  2) или срещу човек, който подкрепя расистки маршове с факли и се заканва как ще разрушава къщи, само защото са на някаква малцинствена група;
  3) или срещу член на висш държавен орган, който иска да не се спазват законите, а да се гледа дали пострадалите са с „българска кръв“ или не.
  И никой не може да каже нищо на Главния прокурор за неговия избор от горните три опции, даже и хипотетично, защото по нашите закони няма кой да му каже нещо.

  Например хипотетично Главният прокурор може да нареди разследване срещу банкер, защото има основания да мисли, че има престъпна дейност. Което е супер. Но пак хипотетично Главният прокурор може да откаже да разследва някой бизнесмен, защото не мисли, че има нарушения. Което не знам дали е супер. И отново никой нищо не може да му каже. Нито хипотетично, нито реално.

  Може и още много хипотетични примери да ни хрумнат, но мисля, че разбрахте основното.

  Нямам идея защо все още системата ни е по съветски образец. По-скоро имам, де, явно е удобна. Но фигурата на Главен прокурор е много важна и изборът на конкретна личност е още по-важна.

  И да, може днес да не ви интересува, но ако потропат на вашата врата и тръгнат да ви отвеждат, може би ще мислите по друг начин. Хипотетично говоря, разбира се.

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 7. 7 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 325 Неутрално

  Ц, сисълът на живота ви е всеки следващ мандат.
  Доказано и сега

 8. 8 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2296 Неутрално

  магдалинчо май още не може да схване, че следващия път ще трябва танковете да изкара... наистина не мога да проумея какво търсят хора с очевидни ментални ъъъ, несъответствия във ВСС... а като си помисля откъде са дошли и колко като тях се вихрят там, чак косата ми се изправя

  ситуацията в республиката вече изглежда категорично евакуационна

 9. 9 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3321 Неутрално

  Днеска беше един очаквано мрачен ден за нашето общество ! Въпросът от тук насетне е доколко обществото има сили и възможности да се противопостави на един наложен от сараите избор, който засяга всеки един от нас почти без преувеличение !

 10. 10 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Да се обадим на Кьовеши, тя ще ни оправи.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 11. 11 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3321 Неутрално

  " Не уважавам мнението на един друг съдия, който прочете предварително написана реч."

  А тоя като изпълнява една предварително зададена сценична постановка на сараите защо си мисли, че обществото ще го уважава ?

 12. 12 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3321 Неутрално

  Колкото и да не ми се ще, но трябва да се каже ясно - в момента само президента може да спре цялото това безумие на сараите ! По конституция може да го направи еднократно. Какво ще стане обаче ако изборът на сараите се прегласува, а президентът реши да застане зад обществените очаквания и откаже отново ? Аргументи - колко щеш ? Истеричен вой, че нарушава конституцията - ясно ! А след това ? Кандидатът на сараите все пак трябва да получи и президентската санкция.....

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 14. 14 Профил на Born
  Born
  Рейтинг: 666 Неутрално

  До коментар [#4] от "О, ко ма напрай!":

  Кучето Гешев си има само един господар и това не е вашият племенен вожд. Сега Тиквата е изцяло в ръцете на Делянчо. Ако не слушка достатъчно Гешев ще го развежда с прангите както Иванчева.

 15. 15 Профил на Born
  Born
  Рейтинг: 666 Неутрално

  До коментар [#8] от "extraCACA":

  Не, бих казал че положението е вече революционно.

 16. 16 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 33 Весело

  Президента Радев, последна надежда на прогресивно лилавите!
  Жа падна от смех!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 17. 17 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3321 Неутрално

  До коментар [#14] от "Solo":

  " Кучето Гешев си има само един господар и това не е вашият племенен вожд. Сега Тиквата е изцяло в ръцете на Делянчо. Ако не слушка достатъчно Гешев ще го развежда с прангите както Иванчева."

  За съжаление, не само " Тиквата ", ами съблюдаването на законността в цялото общество вече е в лапите на сараите ! Отношенията между татовия и сараите вече отдавна са станали пределно ясни за всички, че да ги коментираме. Събират се в едно изречение: по заповед на падишаха !!!

 18. 18 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3702 Неутрално

  Да бе, все ще чакаме някой да ни оправи!
  Идват избори. Само идиот би гласувал за статуквото. А то е:
  ГЕРБ, БСП, ДПС, патриоти, воля.
  А идиотите са много

 19. 19 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3062 Неутрално

  Най-вероятно Президентът ще го върне, поне за да изрази своето становище по казуса. Но е безсмислено. ГЕРБ са овладяли цялата съдебна система, напълно, окончателно и за сега безвъзвратно. Става нещо като връщане към комунизма. Комунизъм под егидата и с благословията на Брюксел.

 20. 20 Профил на martinio
  martinio
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Кога ли Доган ще изработи големия си партньор Борисов? Дали няма да съжалява Борисов за сервилността си или той просто няма думата, това е по-вероятно. Забавно е

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на Hella Good
  Hella Good
  Рейтинг: 1259 Весело

  Велико, умнокрасивците сега палят свещички и се молят пред икона на Радев

  Facing Worlds
 24. 24 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Милиционер, пожарникар и летец начело на държавата. Цирк

 25. 25 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 2631 Неутрално

  Е па да се пробват, ако искат, да прегласуват.
  По-вабното е, че подканят и очакват Президента да ен подпише указ и да върне избора, това е новинаат, а не изборът на ГЕШЕВта!

 26. 26 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 2631 Неутрално

  ЗАПИСИ ОТ РАЗПИТИ РАЗКРИВАТ СДЕЛКИ НА ГЕШЕВ С ПРЕСТЪПНАТА ГРУПИРОВКА НЕДОСЕГАЕМИТЕ !!!
  Ето какво се чува от страна на Иван Гешев:
  https://www.facebook.com/bivolnews/posts/2672897476095351

 27. 27 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3321 Неутрално

  До коментар [#20] от "martinio":

  " Кога ли Доган ще изработи големия си партньор Борисов? Дали няма да съжалява Борисов за сервилността си или той просто няма думата, това е по-вероятно. Забавно е"

  Отношенията между отделни имена в престъпното статукво изобщо не ме интересува сами по себе си - всичките са за затвора ! Въпросът е обаче , че тия типове управляват държавата ни и засягат интереса на цялото ни общество ! А това простичко казано значи, че са му обявили война, война в която няма сантименти, нито някакви особени илюзии ! Добре: на война като на война ! Който нож вади, от нож умира......

 28. 28 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 2631 Неутрално

  КОЛАБОРИРАЛ ЛИ Е ИВАН ГЕШЕВ С ОПГ ПО “НЕДОСЕГАЕМИТЕ”?
  https://bivol.bg/geshev-nedosegaemite.html

 29. 29 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Ше потвърди, де ше ходи. Има ли избор?
  Ако имаше само....

  Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
 30. 30 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 2631 Неутрално

  А да не забравяме, че и главният действаш ЦАЦАРофффф, е също в #Апартаментгейт икакто и ГЕШЕВта:
  https://www.facebook.com/bivolnews/photos/a.179783075406816/2631615610223538

 31. 31 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  Добре де, принципно - ако не е Гешев, кой е най-вероятният му заместник .
  Предполагам е Б вариант на ГЕРБ ? :))

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 32. 32 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3207 Неутрално

  КОЛАБОРИРАЛ ЛИ Е ИВАН ГЕШЕВ С ОПГ ПО “НЕДОСЕГАЕМИТЕ”?https://bivol.bg/geshev-nedosegaemite.html
  —цитат от коментар 28 на Наблюдател


  Там пише: прок. Гешев се кикоти...

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 33. 33 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 594 Неутрално

  ...на олигарсите лошо им се пише...
  —цитат от коментар 21 на BiGman1


  Какво лошо им се пише, като те си го избраха? Бибипани, малоумни тролове.

  Цялата държава на парчета, десет часовникарски бригади не могат да я сглоби, те им дай само дудуци да правят и бузки да разтварят.

  Пфу.

 34. 34 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2992 Неутрално

  До коментар [#6] от "danvan":
  Едно малко допълнение:
  Това може да го направи всеки прокурор, не само Главния.
  Районен, селски, градски, апелативен, специализиран и дори Главния.
  Да, обществото ни нуждае от време да се "оцефери", че това че български прокурор те е подгонил всъщност не е кой знай какво и трябва да се бори със зъби и нокти за правата си.
  В този смисъл, тоя полуграмотник от Симеонвската школа ще помогне за оцефереването на народеца, ама ще мине време.

 35. 35 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2296 Неутрално

  мутрите вече влязоха в обмена... а утре ще е още #по-хубаво

  "...The demonstrators, backed by non-governmental judiciary reform and human rights groups, questioned Geshev's professionalism, integrity and independence from behind-the-scenes oligarchic circles that they claimed could influence his decisions as chief prosecutor.

  Geshev has denied the allegations and refused to back down to pressure to withdraw.

  Protesters were denied access early Thursday outside the judicial council headquarters in downtown Sofia with police cordoning off the building.

  They instead blocked a key downtown intersection for hours, carrying posters that read "Shame, mafia, choice among one?" and shouting "Mafia!" and "Geshev is disgrace."

  Groups supporting Geshev were allowed in front of the judicial council headquarters, where they staged a small rally shouting his name and holding posters saying "Geshev, the sheriff of the people" and "Geshev, the worthy chief prosecutor"..."

 36. 36 Профил на ptf39587191
  ptf39587191
  Рейтинг: 20 Неутрално

  Дали е Гешев или някой друг все тая ,техен човек ще е който ще изпълнява поръчки и ще раздава бухалки по команда.Името тук е без значение , важно е #Кой му е господаря.Важното е да има хляб и зрелища за народа. Ще поживеем ще видим,никой не е вечен. Кадафи,Садам,Хитлер,Ленин , Сталин и дори великия бай Тошо и те са се мислели за вечни и завършиха на бунището ,та какво остава за цървулите Боко , Доганпаша и Пеефски. И техния ред ще дойде.

 37. 37 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2296 Неутрално

  след днешната безпрецендентна демонстрация президента, ако е президента, за който се представя трябва да поиска разпускане на ВСС

 38. 38 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5405 Весело

  А един колега попита защо съм определил Гешев като некадърен, злобен и отмъстителен.
  Не съм аз, той с действията си ежечасно го доказва :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 39. 39 Профил на Niko Kostantinov
  Niko Kostantinov
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Спокойно, Президента ще си каже неговото мнение, а вие умни и красиви гласувайте за който сте решили в неделя, а на балотажа всички срещу Бай Суджука

 40. 40 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4319 Неутрално

  До коментар [#18] от "historama":

  "А идиотите много." Да, 80%!

 41. 41 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4319 Неутрално

  До коментар [#21] от "BiGman1":

  Дано поне вие си вярвате, че Доган / Пеевски и вашите им са носители на законност!

 42. 42 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4319 Любопитно

  До коментар [#22] от "BiGman1":

  Там ли се събирате онези 80%?

 43. 43 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4319 Любопитно

  До коментар [#23] от "Saint of Me":

  А тъпогрозниците свирите на Гешев!

 44. 44 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2508 Неутрално

  До коментар [#30] от "Наблюдател":

  А за Ристю ко ша каиш. Той не е купил йофтин партамент

 45. 45 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1845 Неутрално

  До коментар [#12] от "samoedin":

  Нищо особено, трябва 2/3 гласовете не депутатите за да отстранят Президентът и новият евентуално да подпише. Но тогава ще стане прекалено голям скандал и най-вероятно ще го заместят с друг "достоен"

  Не ме търсете преди обяд
 46. 46 Профил на Deadpudding
  Deadpudding
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#9] от "samoedin":

  махаш сараите и махаш проблема. Един от техните преди време излезе с газов пистолет защото са измамници . Много трудно е власт придобита по незаконен начин да бъде отнета чрез законни механизми.

  This is the place where puddings die.
 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на profesionalist
  profesionalist
  Рейтинг: 1169 Неутрално

  Ge6ev e spasitel na korumpirania Cacarov.Sega 6te si zivurka s milionite ot RUSHVETY na volq.Nikoi nema da go sadi oti Ge6ev 6te go pazi s nokti i zabi.Prezidenta s ukaz da go li6i ot tozi post v interes na bg.

 49. 49 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2262 Неутрално

  Мистичното ЦК, управлявщо държавата зад кулисите, разпореди Гешев да стане Гл. прокурор.

 50. 50 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 781 Неутрално

  Въпросът е принципен. Считам, че Президентът Радев НЕ трябва да подписва указа. Това ще бъде добре и за него и най вече за България.

  Stupid people make me sick
 51. 51 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 781 Неутрално

  До коментар [#36] от "ptf39587191":

  Дали е Гешев или някой друг все тая ,техен човек ще е който ще изпълнява поръчки и ще раздава бухалки по команда.Името тук е без значение , важно е #Кой му е господаря.Важното е да има хляб и зрелища за народа. Ще поживеем ще видим,никой не е вечен. Кадафи,Садам,Хитлер,Ленин , Сталин и дори великия бай Тошо и те са се мислели за вечни и завършиха на бунището ,та какво остава за цървулите Боко , Доганпаша и Пеефски. И техния ред ще дойде.
  ------------------
  Не споделям мнението ти. Ето защо.

  Иванчо попитал другарката:
  - Колко дълго ще чакаме да дойде реда на цървулите Боко , Доганпаша и Пеефски ?
  А тя му отговорила:
  - Ако чакате, ще е дълго ...

  Stupid people make me sick
 52. 52 Профил на mop36557620
  mop36557620
  Рейтинг: 314 Неутрално

  Стига сте се жалвали, тролове ;)
  Сякаш идва краят на света ... за татко ви Прокопиев ;)
  Защо плюете Гешев без нито 1 доказателство, а ?!
  Аз пък се радвам, че въпреки всички гадости срещу него, той беше избран!
  А вие си пазете сълзите и воплите за понеделник, че в неделя пак ще покажат, че не ви искат никъде :)))

 53. 53 Профил на Росен съм аз и голем капут
  Росен съм аз и голем капут
  Рейтинг: 262 Неутрално

  Усмивки от старите ленти:
  ===============================================================
  Кой предложи Лозан Панов?
  Това бяха председателят на станалия символ на зависимо правораздаване Върховен административен съд Георги Колев (близък както до ГЕРБ, така и до ДПС), Димитър Узунов (през него до членовете на съвета достигат съобщенията на Бойко Борисов), Галя Георгиева (изключително лоялна към главния прокурор Сотир Цацаров) и Милка Итова и Светла Петкова, които са верни сподвижници на мнозинството в съвета. Подобна конфигурация на силите в съвета е стабилна гаранция, че ще бъдат събрани необходимите 17 гласа за провеждането на избор – както и се случи.

  https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2015/01/30/2463435_kakvo_oznachava_izborut_na_lozan_panov/
  ===========================================================================

 54. 54 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 479 Неутрално

  ТАКА ЩЕ БЪДЕ ,ЩОТО НИЕ ОТ СЪДЕБНИЯ СЪВЕТ СМЕ ПРИНЦИПНИ.
  КОГАТО СМЕ КОРУМПИРАНИ,НИЕ СМЕ КОРУМПИРАНИ ДО КРАЙ!.😎

 55. 55 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#36] от "ptf39587191":Дали е Гешев или някой друг все тая ,техен човек ще е който ще изпълнява поръчки и ще раздава бухалки по команда.Името тук е без значение , важно е #Кой му е господаря.Важното е да има хляб и зрелища за народа. Ще поживеем ще видим,никой не е вечен. Кадафи,Садам,Хитлер,Ленин , Сталин и дори великия бай Тошо и те са се мислели за вечни и завършиха на бунището ,та какво остава за цървулите Боко , Доганпаша и Пеефски. И техния ред ще дойде.------------------Не споделям мнението ти. Ето защо.Иванчо попитал другарката:- Колко дълго ще чакаме да дойде реда на цървулите Боко , Доганпаша и Пеефски ?А тя му отговорила:- Ако чакате, ще е дълго ...
  —цитат от коментар 51 на Хакуна Матата !


  А КИТАЙЦИТЕ КАЗВАТ,АКО СЕ СБЛЪСКАШ С НЕКОЙ КЕЛЕШ,ИДИ И СИДНИ НА БРЕГА НА РЕКАТА И ЧАКАЙ ДА МИНЕ ТРУПЪТ МУ.

 56. 56 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2052 Неутрално

  Това са ни реалностите ,в интерес на истината и друг да беше предложен ,одобрилите и предлагащите го щяха да са точно същите хора със същите виждания , нека го оставим на мира да си изпълнява задълженията поне 100 дни толеранс ,не ,че не съм противник на антидемократичните неща ,които съпътстват нашата демокрация ,но това са реалностите , каквото и да направим в обществото ,ние сме стигнали до тук ,единственото ,което е реално ,всеки може да помисли за кого от статуквото ще гласува или няма да гласува ,но нещо прекалено дълго чакахме да се променим в посока демокрация , та си мисля дали изобщо има смисъл да се гласува и дали тези дето се насочиха навън не направиха най добрия избор за бъдещето си .

 57. 57 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 721 Неутрално

  ШЕ ПРЕГЛАСУВАТЕ ГРЪНЦИ ВАЩО ТЕПЪРВА ПРЕДСТОИ ,БЕСЕН СЪМ ,ПОДЛОГИ МУТРЕНСКИ СПРЕТЕ ДА КАРЕТЕ БЕ ,НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ЧЕ ИЗБИХТЕ НАЦИЯТА БЕ ПОДЛЕЦИ

 58. 58 Профил на iq146
  iq146
  Рейтинг: 546 Неутрално

  Слугите на червенобузия бивш олигарх, забогатял за една нощ от ментърджийската РМД призатизация на Костов, сте много уплашени. Гешев не цепи басма нито на наши, нито на ваши. Затова е опасен за крадците. Да, като тикнат прокопи в дранголника, няма да има кой да издържа цялата камарила клакьори. Затова се тресете от страх и ужас. А нормалните хора, дето ката ден се борят на свободния пазар се надяват най-накрая да дойде решителен и смел Гл. Прокурор. Дано това е Гешев. Ако не се уплаши, има шанс да се превърне някой ден в алтернатива на Бойко Борисов. Гешев е Бойко Борисов на съдебната система. Затова го обичат хората, а крадците и слугите им треперят от страх... Крайно време беше да се случи. И още едно сравнение - Гешев е това за България, което беше Кьовеши в Румъния...

 59. 59 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 33 Любопитно

  Радев потвърди ли вече избора,или продължава да държи на своя кандидат Деси Иванчева-Неподкупната?

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 60. 60 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1101 Неутрално

  Познато до болка - Гешев до дупка!

 61. 61 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3321 Неутрално

  До коментар [#9] от "samoedin":махаш сараите и махаш проблема. Един от техните преди време излезе с газов пистолет защото са измамници . Много трудно е власт придобита по незаконен начин да бъде отнета чрез законни механизми.
  —цитат от коментар 46 на Deadpudding


  Както написах под съседната статия, борбата срещу това назначение на сараите на един техен кандидат не може и не трябва да бъде само на една част от обществото, нито на определен брой хора, а на всички, които искат различна България от тази, в която днес живеем ! Иначе на който му харесва престъпната кочина, в която живее - моля, нека и се наслаждава още повече ! Аз отдавна съм направил своя избор - още когато стана преврата на бай Тошо 1989 г. и от тогава не съм съжалявал за нищо ! Тогава нямаше Цацаров, Гешев, а имаше Татарчев, но разлика всъщност нямаше ! Почетния си беше все същия, само дето сега е по - остарял и станал още по - отблъскващ ! Друга разлика няма.....

 62. 62 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  До коментар [#6] от "danvan":

  много добре си го казал, само не си обяснил защо виете против гешев а не против структурата и мястото и. винаги казвам, че който и да е гл. прокурор резултата ще е същия. факт сума ти гл прокурори се смениха , но прокуратурата не проработи.

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 63. 63 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  До коментар [#9] от "samoedin":

  докато плюете личността на гл. прокурор, а не самата структура и мястото и в момента, ще събирате само няколко стотин на протест. проблема не е гешеф.

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 64. 64 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  До коментар [#53] от "Росен съм аз и голем капут":

  ти пък....\илавите болшевики са толко късопаметни, че издигнаха панов до ранг предводител на революцията. нащто знаме са и цв. василев, маю галева, дончева, решенников....да ги не изреждам сите дето плюят баце.

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 65. 65 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Съдебната система е безобразно политизирана и налазена от НПО-та! Това е абсурдно статукво! Вчера Гешев трябвало да отговаря на над сто въпроса на НПО-та! Абсурд! Кои са те? Кой ги е избирал? Кой им е дал правомошия да се месят в каквито и да било държавни дела? Гражданско обшество представлявали, а? Кое гражданско обшество? Кой един-единствен гражданин ги е избирал? Кой им тегли масрафите?

  Мърфи е оптимист!
 66. 66 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 929 Неутрално

  Някой трябва да сезира Конституционния съд да се произнесе изявлението на Висшия съдебен съвет не опорочава ли процедурата.
  Най логично е да е президента,но се съмнявам,че точно този ще го направи.

 67. 67 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 929 Неутрално

  До коментар [#6] от "danvan":

  Реално и двете могат дабъдат направени и се правят от прокурори в Окръжна прокуратура,като отказа да се образува наказателно производство не подлежи и на съдебен контрол.

 68. 68 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 4474 Весело

  Една овца споделила , че отдавна е належащо вълкът да бъде изгонен от кошарата...

 69. 69 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 272 Гневно

  ВСС - наглеци, подлеци, купени корумпета на ДПС-ГЕРБ-БСП.

  www.commcrime.blogspot.com
 70. 70 Профил на Симо
  Симо
  Рейтинг: 1014 Неутрално

  До коментар [#4] от "О, ко ма напрай!":

  Ако подпише е политически труп. Ще върне избора. Все пак има си има партия, на която служи и тя не е на власт. Трябва да се печелят точки за изборите.

 71. 71 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Само неграмотни журналя писаха, че ще има нова процедура. Ще има просто прегласуване.

 72. 72 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1422 Весело

  "Не уважавам мнението на един друг съдия, който прочете предварително написана реч. Надявам се това да си го е написал той", коментира Гешев и намекна, че говори за Лозан Панов, но не произнесе името му. "

  Дори Панов да си е писал речта как да я прочете, без изрична благословия от спонсорите! - никак не е лесно....
  :-)

  I Want To Believe
 73. 73 Профил на krf54523578
  krf54523578
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Ама сметката ти Магдалинчев може да не излезе. Защото президентът не е притиснат от времето. Ще изчака да свърши мандата на Цацаров и тогава ще откаже да подпише. А да видим тогава дали отново само тоя ще е кандидат и какво ще се завърти ? Тогава го няма Цацаров та да въздейства. Нека почакаме. Срам е един от школата в Симеоново да главен прокурор в европейска България.

 74. 74 Профил на Георги Славчев
  Георги Славчев
  Рейтинг: 281 Неутрално

  " Не уважавам мнението на един друг съдия, който прочете предварително написана реч."
  - Изборът е факт но все още имаме право на мнение. Този шндивид не прави разлика между форма и съдържание. Слага акцент, не върху стойността на мнението, а върху начина по който е изказано. Диалектиката му бяга, но поне формалната логика трябва да е на приемливо ниво. Да се върне за обучение!

 75. 75 Профил на derek101
  derek101
  Рейтинг: 248 Неутрално

  До коментар [#58] от "iq146":

  Удивителен тъпак!!! Откъде ви намират такива??? IQ-то Ви сигурно е 146-100. Пълна безмозъчност и олигофрения.

 76. 76 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#6] от "danvan":

  Хипотетично главният прокурор може да запорира сметките на Прокопиев седмица преди да започне търгът за Общинска банка!

  Хипотетично ли казах!? Шегувам се бе! Съвсем реално!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 77. 77 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#61] от "samoedin":

  Кой е този Почетният?!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 78. 78 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#61] от "samoedin":

  Кой е този Почетният?!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 79. 79 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#66] от "slonsco":

  И защо така?! Барни Ръбъл какъв го играе? Това не му ли е в ресора? Патицата по пекински каква го играе? Ние не сме ли парламентарна република или вече станахме президентска? Дебелият футболист с жипката, какъв го играе? Нали той е вся всьо в тази държава?

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 80. 80 Профил на profesionalist
  profesionalist
  Рейтинг: 1169 Неутрално

  Krasi 4ernia ne gi nazna4ava ve4e koi kakav da e?

 81. 81 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2568 Неутрално

  До коментар [#73] от "krf54523578": съгласен съм с теб, само малко добавка .....Ако президентът не потвърди избора на главен прокурор, в "обозримо бъдеще".....
  100% ще е необходимо произнасянето на Конституционния съд за повторно внасяне на една и съща кандидатура при отказ на президента. 
  Ииии! .........какво ще стане?.......Но..... Българският КС отдавна не е пазител на конституцията - неговите решения са по-скоро политически мотивирани, за жалост.......Същият този Конституционен съд реши , че  поправките в Наказателно-процесуалния кодекс (НПК), с които делата за корупция срещу лица от върховете на властта бяха прехвърлени от общите в специализираното съдилище, не противоречат на конституцията. И че Народното събрание (НС) има право да създава съдилища с всякаква специализация, стига това да отговаря на политическата му воля и на политическата целесъобразност. Решението бе взето въпреки изричния текст в основния закон, че “ИЗВЪНРЕДНИ СЪДИЛИЩА НЕ СЕ ДОПУСКАТ”.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK