На живо

Денят след изборите: 9 избрани кмета в областни градове, яснота за балотажите и съмнения за манипулации (хронология)

Денят след изборите: 9 избрани кмета в областни градове, яснота за балотажите и съмнения за манипулации (хронология)

© ДневникДнес започнаха да излизат официалните данни от проведените в неделя местни избори. От тях стана ясно, че 9 областни града избират кметовете си на първи тур - Враца, Монтана, Стара Загора, Бургас, Кюстендил, Кърджали, Хасково, Велико Търново и Габрово. В 8 от тях печелят кандидати на ГЕРБ.

В останалите 18 ще има балотажи, но интрига има само в няколко. Съмнения за манипулиран вот се чуха от Пловдив и София. Около 20 часа продължи приемането на протоколите от секциите в София, като забавянето дойде от многото грешки. Отново имаше припаднали членове на избирателни комисии.


Официалните изявления за действията им на балотажа в София направиха от "Демократична България", които за момента не смятат да призовават симпатизантите си да подкрепят някой от останалите за балотажа кандидати - Йорданка Фандъкова и Мая Манолова.


"Дневник" проследи на живо първите резултати и първите коментари на политическите играчи след вота.
Най-важното от изборния ден - тук.

И Хасково официално с кмет след първия тур на изборите

Станислав Дечев от ГЕРБ е новият кмет на Хасково още след първия тур на местни избори, проведени вчера, показват данните на ЦИК, след обработване на 100% от протоколите. Той получава 51.75% от гласовете, докато вторият - Коста Стоев от БСП има едва 16.90%.


Досегашният кмет - Добри Белииванов, от политическа партия "Съюз на свободните демократи", е четвърти с 5.08 на сто.

Манолова стопи още малко от преднината на Фандъкова

Издигнатият от инициативен комитет и подкрепен от БСП кандидат за кмет на София Мая Манолова свали на под 9% преднината на Йорданка Фандъкова от ГЕРБ. При обработени 82.03% от протоколите разликата е 8.84 на сто (36.52 срещу 27.68%).


Борислав Игнатов от "Демократична България" остава трети с 12.16% от гласовете, а независимият Борис Бонев е с 10.74%. Следва Ангел Джамбазки от ВМРО с 3.90%. Не подкрепям никога са избрали 2.31 на сто от гласувалите.


Така кой ще е кмет, ще се реши на балотаж в неделя.

Ромският вот в три квартала буди съмнение, обяви щабът на Манолова

Вотът в ромските секции в столичните квартали "Красна поляна", "Слатина" и "Люлин" буди огромни съмнение. Имаме притеснения, че това е организиран вот. Това каза днес в щаба на Мая Манолова председателят на "Движение България на гражданите" Димитър Делчев. Председателя на Инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Манолова за кмет на София, Никола Вапцаров каза, че щабът е подал над сигнала за 30 нарушения на изборния процес.
Денят след изборите: 9 избрани кмета в областни градове, яснота за балотажите и съмнения за манипулации (хронология)

© Пресцентър на Мая Манолова

Приети са всички протоколи от секционните комисии в "Арена Армеец"

Работата в зала "Арена Армеец" е приключила. Вече са приети протоколите на секционните избирателни комисии в София и членовете на комисиите са си тръгнали.

Около 500 гласа не стигнаха на Портних, за да стане кмет на първи тур

Около 500 гласа не стигнаха на кандидата на ГЕРБ Иван Портних, за да стане кмет на Варна на първи тур. След 100% обработени протоколи, той получава 49.3%, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия Велин Жеков по време на пресконференция, предаде агенция "Фокус".


Иван Портних и Костадин Костадинов

© Дневник

Иван Портних и Костадин Костадинов


274 гласа повече изпратиха на балотаж Костадин Костадинов от партия "Възраждане", който получава 14.3% от гласовете. Претендентът на БСП - Анелия Клисарова има 14.1%.

Кандидатите на ГЕРБ и СДС ще са един срещу друг на балотажа във Видин

Видин ще избере кмет на втори ту, който ще е между кандидата на ГЕРБ Огнян Ценков с 32.12% от гласовете и Цветан Ценков от местната коалиция СДС (НДСВ, Нова алтернатива, ЗНС, БЗНС, БДСР), за когото са гласували 30.41 на сто. Това показват окончателните данни на Общинската избирателна комисия. Активността във Видин е била 34.97% към 17.30 ч. в деня на първия тур.

Окончателно: Балотажът в Пловдив ще е между Здравко Димитров и Славчо Атанасов

Новият кмет на Пловдив ще бъде избран на балотаж в неделя, като един срещу друг се изправят Здравко Димитров от ГЕРБ, спечелил 36.14% от гласовете и Славчо Атанасов (НФСБ ВМРО), получил 16.15 на сто. Данните са след 100% обработени протоколи от избирателните комисии.


Здравко Димитров (вляво) и Славчо Атанасов

© Дневник

Здравко Димитров (вляво) и Славчо Атанасов


След края на изборния ден, на база информацията от екзитпол, изглеждаше, че на балотаж отива Дани Каназирева от Съюз за Пловдив, но в последствие това се промени. Обратът накара управляващият партньор в социологическата агенция "Алфа Рисърч" Боряна Димитрова да обяви днес, че проблемът не е в методиката на екзит пола, а в реалността в града.


По-късно Каназирева каза, че има манипулации на протоколи и обобщи и се е оказал верен циничният израз "Не е важно кой гласува, важно е кой брои".

Досегашният кмет на Кюстендил Петър Паунов спечели петия си мандат начело на града. След обработването на всички протоколи от секционни комисии той завършва вота с 54.96% от гласовете срещу 25.80% за втория в класирането - независимия Здравко Милев. На тези избори Паунов се явява като кандидат на широка коалиция, в която влизат ГЕРБ, СДС, ВМРО, ДБГ, ЗНС и Обединени земеделци.

Хасан Азис поема към пети мандат

Очаквано кметът на Кърджали Хасан Азис (ДПС) спечели петия си мандат начело на града от първия тур. За него са гласували 53.02%, показват окончателните данни на Общинската избирателна комисия. Втори остава Николай Чанев от ГЕРБ с 29.67% подкрепа. При общинските съветници ДПС дори печели по-голям процент – 54.86. Освен ДПС място в градския парламент на Кърджали със сигурност намират ГЕРБ с 25.49% и БСП с 11.32%. На местните избори през 2015 г. Азис получи 59.41% с 18 229 гласа (около 2 хил. гласа повече в сравнение с вота сега).

"Демократична България" не подкрепя никого за балотажа

В първото си изявление след вчерашните избори "Демократична България" обяви, че не вижда в нито един от кандидатите за балотажа в София - Йорданка Фандъкова и Мая Манолова, модела на дълбинна промяна на управлението и затова не може да призове за подкрепа на нито една от двете. "Нашите избиратели са хора интелигентни и всеки ще прецени как да реализира очакванията си за промяна в София", коментира съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов. Той обаче призова за активно гласуване за кандидатите на формацията за районни кметове, които ще участват във втория тур.


Денят след изборите: 9 избрани кмета в областни градове, яснота за балотажите и съмнения за манипулации (хронология)

© Анелия Николова

Мястото на Портних не е сигурно

Във Варна с обработването на протоколите победата на ГЕРБ на първия тур на кметските избори става все по-несигурна. При обработени 79.01% от протоколите на секционните комисии досегашният кмет Иван Портних, който досега имаше достатъчен резултат да завърши още днес състезанието, вече пада под 50 на сто от гласовете. Резултатът му е 49.44%.


Втори засега е Костадин Костадинов от "Възраждане" с 14.24%. На минимална дистанция след него е номинираната от БСП Анелия Клисарова 14.06%.


Варненският район "Владислав Варненчик" има избран районен кмет още на първи тур - Николай Костадинов от ГЕРБ с подкрепа от 56.58 на сто. В другите четири района се очертават балотажи между кандидатите на ГЕРБ и БСП. Впечатление прави високият процент на гласувалите с "Не подкрепям никого".

Резултатите от изборите показаха, че гласовете на столичани за кандидатите на десницата са значително повече от тези за кандидата на задкулисието – Мая Манолова. Ние приемаме втория тур като сблъсък на дясната и демократична общност с яркия представител на ретроградната социалистическа партия и дългогодишно тяхно острие – Манолова, сега прикриваща се зад гражданите. Това пише в обръщение на СДС до лидерите на "Демократична България".


С някои от вас вървяхме рамо до рамо в една партия – СДС. После сме били и конкуренти, и партньори. Имали сме и различия. Но никога по отношение на бившата компартия, сега изявяваща се като БСП. Защото нашите социалисти нямат нищо общо с европейските, се допълва в позицията. за 14 ч. е насрочена пресконференция на "Демократична България".

И в Добрич ще има балотаж. Най-много гласове – 41.22%, на първи тур получава кандидатът на местната коалиция ДБГ (ДБГ, НДСВ, ССД, ГН) Йордан Йорданов. На второ място е кандидатът на коалицията ГЕРБ-СДС Надежда Петкова с 29.46 на сто подкрепа, показват данните на Общинската избирателна комисия при 100% обработени протоколи.

В Благоевград на балотаж отиват Атанас Камбитов от ГЕРБ с 25.65% подкрепа срещу независимия Румен Томов, за когото са гласували 20.50 на сто от избирателите. Това показват данните при 100% обработени протоколи от секционните комисии.

Каназирева: Не е важно кой гласува, а кой брои

Многобройните престъпления срещу демокрацията снощи трябва да ни послужат за сигнал, че скоро ще е напълно верен циничният израз, че "Не е важно кой гласува, важно е кой брои". Това обяви в съобщение до медиите кандидатът за кмет на Пловдив на "Съюз за Пловдив" Дани каназирева в съобщение до медиите. При оповестяването на данните от екзит половете вчера излизаше, че тя отива на балотаж, но при паралелното преброяване и официалните данни резултатът й драматично спадна.


"Видяхме с очите си секции, в които бяха подписвани по два протокола - в единия има гласове за нас, в другия няма. Познайте кой беше изпратен в Общинската избирателна комисия. По четири-пет задраскани гласа в секция бяха достатъчни, за да бъде заличена преднината ни и на балотаж да отиде друг", пише Каназирева в съобщение до медиите. Тя посочва, че това е допуснато, защото членовете на секционни избирателни комисии са на пряко подчинение на парламентарните партии. Още четете тук.

В Хасково се очертава победа на първи тур за кандидата на ГЕРБ. При близо 82% обработени протоколи Станислав Дечев от ГЕРБ получава 51.27% от гласовете. За опонента му от БСП Коста Стоев са гласували 17.20%. На пето място по брой гласове е "Не подкрепям никого" - тази възможност е предпочетена от 4.49 на сто от отишлите до избирателните урни. Би Ти Ви съобщи, че заради множество грешки започва повторно преброяване на бюлетините.

В Разград ще има балотаж между кандидатите за кмет от БСП и ГЕРБ. Денчо Бояджиев от БСП за България получава 25.38%, а Валери Василев от ГЕРБ – 24.36%, показват данните от Общинската избирателна комисия при 100% обработени протоколи от секционните комисии. Трети се нарежда кандидатът на ДПС Левент Апти със 17.71 на сто от гласовете, следван от Мирослав Грънчаров от местната коалиция Демократична България – обединение с 16.77%. "Не подкрепям никого" в бюлетина са зачеркнали 3.35% от гласувалите. Данните за от общинските избирателни комисии можете да следите тук.

В средата на миналата седмица асоциация "Прозрачност без граници" обяви в кои общини в страната са регистрирани най-много нови жители по настоящ адрес преди местния вот. Целта на проучването е да се проследи един от най-дискутираните проблеми в изборния процес – "изборния туризъм". От асоциацията установиха, че лидери по този показател са общините Трекляно, Минерални бани, Грамада, Джебел и Бобошево. Оказва се, че в 4 от тези 5 общини изборите приключват още на първи тур.


При 100% обработени протоколи в Трекляно печели кандидатът на БСП Радко Петрунов (59.29%), в Минерални бани Мюмюн Искендер от ДПС получава подкрепата на 82.05% от имащите право на глас, в Грамада Милчо Башев от местна коалиция "Нова алтернатива" получава 73.55%, а в Джебел Неджми Али от ДПС печели с 59.07%. Единствено в Бобошево ще има балотаж между кандидатите на БСП и местна коалиция СДС, в която са още НФСБ, Обединена социалдемокрация и Воля.


Денят след изборите: 9 избрани кмета в областни градове, яснота за балотажите и съмнения за манипулации (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал

Ценко Чоков губи Бяла Слатина

Подсъдимият бивш кмет на село Галиче Ценко Чоков се провали в опита си да поеме управлението на община Бяла Слатина. При обработени 100% от протоколите Иво Цветков от ГЕРБ печели изборите още на първи тур, като за него са гласували 63.85%. Неговата съпруга Цветелина Нелова обаче реши да се кандидатира за кмет на Галиче и успя да стигне до балотаж. Повече четете тук.

Кметът на Царево Георги Лапчев ще продължи да заема поста, след като при обработени 100% от протоколите взима 62.69% от гласовете. Така той ще встъпи в трети пореден мандат начело на морската община.В Созопол ще има балотаж между кандидатите на ГЕРБ и БСП. Още по темата вижте тук.

Обратът в Пловдив

Причина за обрата в Пловдив, при който в края на изборния ден бившият кмет на Пловдив Славчо Атанасов, който на тези избори се кандидатира от местната коалиция НФСБ/ВМРО излезе втори, изпреварвайки Дани Каназирева от коалицията "Съюз за Пловдив", не е в методиката на екзит пола, а в реалността в града. Така управляващият партньор в социологическата агенция "Алфа Рисърч" Боряна Димитрова коментира разминаването в екзит пола и паралелното преброяване. Повече четете тук.

Въпреки, че в София все още са обработени по-малко от половината протоколи, имащите право на глас ще трябва да избират кмет на града на балотаж. За кого ще гласувате в неделя Ви питаме в анкетата ни днес. Гласът си можете да дадете тук.

Балотаж за избрания с 15/15

Кандидатът на БСП за кмет на Силистра Момчил Неков отива на балотаж с досегашния кмет Юлиян Найденов. Момчил Неков бе евродепутат от левицата в предишния мандат благодарение на т.нар. феномен 15/15. Повече четете тук.

И при повече обработени протоколи, балотажът в няколко големи областни града все още е "на кантар", а в други тенденцията вече е трайно обърната. Във Варна засега подкрепата за кмета Иван Портних, номиниран за нов мандат отново от ГЕРБ, продължава да намалява и вече е 50.19 на сто при малко над 55 на сто обработени резултати. Колебливо е положението и за претендента на ГЕРБ в Хасково - Станислав Дечев засега взима 51.03% при около 67 на сто обработени протоколи, като допреди час резултатът му беше малко по-добър. С малко пада и резултатът на кандидата на ГЕРБ в Търговище и вече той стабилно е под чертата, като вероятно ще трябва да се бори за поста на балотаж - до ранните сутрешни часове при 63% обработени протоколи и в Търговище се очертаваше победа за ГЕРБ, а досегашният кмет Дарин Димитров взимаше 51.86%. При 74.41% от обработените резултати обаче процентите за Димитров паднаха под нужните за победа на първи тур 50 на сто и той получаваше 49.49%. При въведени над 97 на сто от гласовете, той вече взима 49.17 на сто.


Окончателно балотаж ще има в Сливен, където също допреди малко резултатът беше уклончив. Сега при напълно обработени данни, дали кандидатът на ГЕРБ Стефан Радев получава 48.47%. При обработени 70.50% от протоколите той взимаше 47.95% от гласовете и макар резултатът му да се е качил с малко, той не минава прагът от 50 на сто, като на втори тур ще се яви срещу претендентът на левицата Кольо Милев, получил около 24 на сто подкрепа.

При обработени 70.5% от протоколите в Сливен води кандидатът на ГЕРБ Стефан Радев с 47.95%. Втори е Кольо Милев от БСП с 24.82%, сочат данните на ЦИК. В града няма екзит пол. Такъв няма и в Смолян. Там при 100% обработени протоколи води Николай Мелемов от ГЕРБ с 39.84%, следван от Стефан Сабрутев от БСП с 21.46%.

В 10 областни града вероятно ще има кмет на първи тур

Първите неокончателни данни при ненапълно обработени протоколи в общинските избирателни комисии, показват, че за момента в 10 областни града има избран на първи тур кмет. В още два големи града нещата са динамични, а първият в класирането претендент ту излиза над, ту пада под необходимите 50 на сто подкрепа, за да не се стигне до балотаж. Повече четете тук.

Засега Русе е единственият областен град, където кандидатът на левицата води пред този на ГЕРБ. Това обаче са данните към 08:30 при обработени 45.55% протоколи и не е известно дали тенденцията ще се запази и при по-голям брой обработени резултати. Засега Диана Иванова от ГЕРБ печели 25.80%, а Пенчо Милков, издигнат от местна коалиция, начело с БСП, взима 35.63% от гласовете. В Русе организацията на ГЕРБ влезе в тежък сблъсък и противоречия с централата около номинацията на кандидат за кмет. Дотук се стигна след като през лятото лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов забрани на досегашния кмет да се кандидатира. Повече по темата четете тук.

И от ареста кметът на Несебър печели

Дори и задържан и все още в ареста по обвинение за купуване на гласове, досегашният кмет на Несебър Николай Димитров печели нов мандат и то още на първи тур. Това показват данните от общинската избирателна комисия към момента. Повече четете тук.

Бонев: Повече са хората, които поискаха промяна

Повече хора избраха да има промяна отколкото за запазване на статуквото в София, защото и тримата, следващи по резултат Йорданка Фандъкова, искат промяна. Това анализира в ефира на Би Ти Ви Борис Бонев, който събира 11.2% от гласовете при 20.9% обработени протоколи в София. Много голяма част от хората, които гласуваха за мен, или не са гласували досега или са давали вота си за по-малки партии, посочи той. Повече от коментара му - тук.


Денят след изборите: 9 избрани кмета в областни градове, яснота за балотажите и съмнения за манипулации (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал

От около 30 400 протокола вече 15 800 са въведени в базата данни. Останали са тези, които по-трудно ще се въведат, защото са много дълги - софийските, и има сложни преференции и много броене. Това каза пред БНР Димитър Димитров от ЦИК. Според него на тези избори се е получило "още веднъж от същото". Само в един областен град – Ямбол, най-вероятно ГЕРБ може да не участва във втория тур, обясни Димитров. Там се очертава един от най-големите обрати на тези избори. Още за това четете тук.


Според него очакванията, че Мая Манолова ще размести пластовете още на първи тур "най-вероятно няма да се потвърдят и на втори тур, тъй като третият, четвъртият кандидат няма как да заведат гласоподавателите си до урните да гласуват за Мая Манолова.

Отново припаднали в "Арена Армеец"

Отново има припаднали хора в зала "Арена Армеец", където се предават протоколите от изборите в София. От "Нова телевизия" съобщиха, че имат сигнал за припаднали вътре, а от общинската комисия потвърдили, че има такива случаи. По данни на телевизията има трима припаднали - мъж, жена и полицай. Мъжът и жената са откарани с линейки. При жената става дума за проблем с кръвното налягане, а мъжът е получил епилептичен пристъп. На полицаят му прилошало, но бързо е влязъл във форма и отново е на работа.

Вотът показва желание за промяна

На много места вотът показа очакване и желание за промяна, но избирателите не назоваха името на тази промяна, коментира пред БНТ Геновева Петрова, управител на социологическата агенция "Алфа Рисърч". Допълни, че на много места особено за общински съветници ГЕРБ продължава да е водеща сила, там, където има балотажи почти навсякъде единият кандидат е от ГЕРБ и няма политическа сила, която да консолидира по-голяма част от очакванията за промяна. Повече четете тук.

Много грешки в изборните книжа са причината за по-бавната им обработка в "Арена Армеец" в София, съобщиха от Общинската избирателна комисия, цитирани от Би Ти Ви. Не се съобщава за хора в лошо здравословно състояние. Предаването на протоколите протича спокойно. Някои членове на комисии вече напускат залата, но безсънната нощ ще продължи и днес за други. До сутринта са обработени около една трета от изборните книжа, което прави около 600 Секционни избирателни комисии, остават още около 1000. Началото на приема на изборните протоколи започна с опит на Волен Сидеров да нахлуе в "Арена Армеец". Повече за това тук.

При 20.90% обработени протоколи за София досегашният кмет Йорданка Фандъкова (ГЕРБ) запазва водещия си резултат с 36.34%, следвана от Мая Манолова (БСП) с 26.73% и Борислав Игнатов ("Демократична България") с 13.27%. Борис Бонев (Инициативен комитет) взима 11.27%.

В 11 областни града няма да има балотаж

Избирателната активност за цялата страна е 42.85% при по-малко от половината обработени данни, отчита ЦИК, цитирана от Би Ти Ви. В 11 областни града няма да има балотаж по предварителни данни. Обработени са различен процент протоколи в по-големите градове. Това са около 30-40 процента, а в по-малките градове има места като Силистра, където са обработени 99% от изборните протоколи.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (180)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на sashobal
  sashobal
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Не разбирам с какви очи излизат дрОгарете да обясняват,че били във възход!? Сестра Галева иска да получи подкрепа от десните,което е меко казано смешно. Има една приказка,че колкото по-високо се качва маймуната на дървото,толкова повече и се вижда червения г*з. Вчера бяха изтипосали Кирчо Валутата, Драгомир Залепналото реле и Гошко Смиленски- ДесиРадев да обясняват за пробиви,ново начало и промяна. Тези ли са промяната? Постсъветска структура,която получава шамари на всеки тур от един пожарникар

  Никога повече комунисти и отрочетата им във властта!!!
 2. 2 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1083 Любопитно

  Всички срещу Фъндупкова!

 3. 3 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 1612 Неутрално

  На мен ми е интересно - на Волен не му ли е тъпо, че един 'гей' (той така го определи), като Джамбазки, има повече гласове от него?

  Иначе няма да е чудно, ако софЕянци изберат манолката, не че я харесват, просто бая народ май мрази фандъка.

 4. 4 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2414 Неутрално

  Абсолютно прогнозируеми бяха резултати за кмет на София.

 5. 5 Профил на sashobal
  sashobal
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#2] от "Paolo Di Canio":

  Г*за си с рози закичи,нас**ното да заличи. Няма как да стане комуне,София няма да падне под комунистическо робство,колкото и да я наводнявате с пролетарият

  Никога повече комунисти и отрочетата им във властта!!!
 6. 6 Профил на Matrix
  Matrix
  Рейтинг: 376 Неутрално

  На мен ми е интересно - на Волен не му ли е тъпо, че един 'гей' (той така го определи), като Джамбазки, има повече гласове от него?
  —цитат от коментар 3 на chepokalipsis


  Още по хубавото е, че Бонев има повече гласове от всички патреоте взети заедно !
  Тия трябва моментално да изхвръкнат от парлам,ент, коалиции, мин постове и тнт, със шут в гъзъ !

  Живеем в държава, в която Венета Райкова е написала повече книги, отколкото министър-председателят е прочел...
 7. 7 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2780 Неутрално

  До коментар [#5] от "sashobal":

  София не е излизала от комунистическо робство, както и от ибрикчийство на чужди държави. Само в комунистическите диктатури има централизация, която се управлява от столицата. Октоподът на мафията е с глава в София и пипала навсякъде - пипалата черпят жизнен ресурс от цялата страна, за да хранят столицата глава. Ако не бяха САЩ и ЕС - да сме като Северна Корея и Пхенян. Които държави направиха лустрация след падането на комунизма и забраниха на комунисти до девето коляно да управляват - стана демокрации; които държави пребоядисаха комунистите в цвета на новата власт (днес ГЕРБ), останаха комунистически де факто. Наследници на БКП, пропити и промити с червеното знаме, не могат да бъдат демократи и капиталисти - могат да бъдат шумкари (разбойници и крадци).

 8. 8 Профил на sashobal
  sashobal
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#3] от "chepokalipsis":

  Той затова ходи снощи до Арена Армеец. Беше довел и Чукулина,да покаже че и той е сериозен траверс. Не иска да сдаде лесно позицията на пръв мекокитник в държавата

  Никога повече комунисти и отрочетата им във властта!!!
 9. 9 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2717 Неутрално  Тъжен ден за Волен Сидеров и бълг. патриотизъм.

 10. 10 Профил на sashobal
  sashobal
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#7] от "Deaddark":

  Напълно съм съгласен с написаното. Имам един въпрос обаче. Както се вижда няма друг избор освен между Фъндъкова и Манолова, кой е по- добре да бъде кмет? Ясно,че ще е една от двете,просто някак не мога да си представя София да има за кмет,открито подкрепен кандидат от шумкарЕте

  Никога повече комунисти и отрочетата им във властта!!!
 11. 11 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#9] от "Нинов":

  За волен може да е тъжен, за българския патриотизъм - никак.
  Това като български патриот го казвам.

  Доброто е заразно
 12. 12 Профил на Matrix
  Matrix
  Рейтинг: 376 Неутрално

  Тъжен ден за Волен Сидеров и бълг. патриотизъм.
  —цитат от коментар 9 на Нинов


  Моменталически с шут в гъзъ да изчезват от всички постове тия боклуци !

  Живеем в държава, в която Венета Райкова е написала повече книги, отколкото министър-председателят е прочел...
 13. 13 Профил на Matrix
  Matrix
  Рейтинг: 376 Неутрално

  До коментар [#9] от "Нинов":За волен може да е тъжен, за българския патриотизъм - никак.Това като български патриот го казвам.
  —цитат от коментар 11 на АзКлавдия


  Пхахахаххахахах я се скрии ма

  Живеем в държава, в която Венета Райкова е написала повече книги, отколкото министър-председателят е прочел...
 14. 14 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 947 Любопитно

  никой от така наречените политолози ,социолози ,носорози ,не коментира, ЗАЩО повечето българи, близо 60% не излязоха да гласуват ?

 15. 15 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4428 Весело

  Грандиозно срутване на "ДБ", след талкова надежди, волеизявления, протести, медийна подкрепа, костинбродката Мая ги смаза, смаза ги не в Кюстендил, а в София!

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 16. 16 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Любопитно

  До коментар [#13] от "Matrix":

  Пак нервите нещо?

  Доброто е заразно
 17. 17 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 2032 Неутрално

  никой от така наречените политолози ,социолози ,носорози ,не коментира, ЗАЩО повечето българи, близо 60% не излязоха да гласуват ?
  —цитат от коментар 14 на Stewie


  Отдавна болшинството от хората показват неодобрението си към политическия картел като не гласуват.Най-хубавото на тези избори е че дойде залеза на професионалните патреоти.

  SHADOWS of SOFIA
 18. 18 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2717 Неутрално

  До коментар [#12] от "Matrix":
  До коментар [#11] от "АзКлавдия":

  Все пак тъжно е, че никой не хареса тв. сценката, която Волен е подготвял месеци преди това.

  Тъжно е театрала група да дава всичко от себе си, а накрая да играе в зала 1 на НДК пред десетина роднини и приятели. Разходи бол - приходи йок.

 19. 19 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 3050 Неутрално

  До коментар [#14] от "Stewie":

  ”никой от така наречените политолози ,социолози ,носорози ,не коментира, ЗАЩО повечето българи, близо 60% не излязоха да гласуват ?”
  Въпрос на политическа култура и граждански ангажимент на избирателите.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 20. 20 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 883 Неутрално

  До коментар [#14] от "Stewie":

  За София няма обяснение - имаше избор. Тези, които останаха вкъщи умишлено, за мен са се предали тотално и са приели ролята си на овце.

 21. 21 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 3050 Неутрално

  Друг интересен въпрос е че ДПС все повече разширява географията си. Справка Северозападна България в села наделени изключително и само с етнически българи. 😱

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 22. 22 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 2032 Неутрално

  До коментар [#9] от "Нинов":За волен може да е тъжен, за българския патриотизъм - никак.Това като български патриот го казвам.
  —цитат от коментар 11 на АзКлавдия


  Хи хи. Най избираемия кандидат на професионалните патриоти взе под 4% . Хората разбраха колко са фалшиви и несъстоятелни.

  SHADOWS of SOFIA
 23. 23 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#18] от "Нинов":

  Ееее, не. Беше импромптю това снощи. А Волен беше кавърдисан като бабина манджа.

  Доброто е заразно
 24. 24 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 3050 Неутрално

  До коментар [#23] от "АзКлавдия":

  Какво означава ”импромптю”?

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 25. 25 Профил на Morbias
  Morbias
  Рейтинг: 1141 Весело

  До коментар [#15] от "hamiltonf":

  Големият резил на професионалните умнокрасивци е че некъв образ дето показва дупки по фейса събра колкото тях в крепостта на умнокрасивизъма София.

  И разбира се сега бълват змии и гущери срещу него щото продължават да живеят със смешната илюзия че десния вот е 'техен'

  The Morbias Station is a transport hub that focuses all traffic passing through Taryd's jumpgates
 26. 26 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 947 Любопитно

  До коментар [#17] от "К2":

  "Когато не гласуват отвратените, управляват отвратителните" ,и явно българина никога няма да излезе от този омагьосан кръг , а за провала на тн патриоти си прав

 27. 27 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2717 Неутрално

  До коментар [#23] от "АзКлавдия":

  Човекът е дал всичко от себе си в предаването, но изглежда нема клиентела за таз стока. Хайдуците с калпак, навуща и кремъклийка в пояса не ги кльопат вече.

 28. 28 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6141 Неутрално

  До коментар [#20] от "truly":

  Има обяснение.
  При местни избори, гласуват местните.
  Пришълцте нямат мнение.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 29. 29 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1712 Неутрално

  До коментар [#14] от "Stewie":”никой от така наречените политолози ,социолози ,носорози ,не коментира, ЗАЩО повечето българи, близо 60% не излязоха да гласуват ?”Въпрос на политическа култура и граждански ангажимент на избирателите.
  —цитат от коментар 19 на DDR

  Снощи чух един много глупав отговор от гражданка: аз знам, че изборите са нечестни и затова не гласувах.
  Не само че трябва "носорозите" да анализират и дадат отговор на този въпрос, но трябва и политическите сили, вследствие този анализ, да променят политиката си така, че да не отблъскват хората, а да ги привличат с действията си.

 30. 30 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#24] от "DDR":

  Импровизация.

  Доброто е заразно
 31. 31 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#22] от "К2":

  Аз казах патриот, не патреот.
  Сега като съм български патриот, да измисля нова дума заради някакви като Волен ли?

  Доброто е заразно
 32. 32 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 825 Неутрално

  Имаше един професор, са когото се говореше, че ако му подхвърлиш 5 долара за купуване на изпит бил готов 25 метра да лази по земята. Имаше и една песен, в която се пееше "...евтини са ни жените...". А вчера гледах и един филм, в който артистите говореха ту на български, ту на английски, но чух фраза, която не бях чувал никога досега, в нито един български или чуждоезичен филм:" В ТАЗИ ДЪРЖАВА (в България) МОЖЕ ВСИЧКО ДА СЕ СЛУЧИ". По човеконенавистническо изказване, такава омраза към българите и България, няма как да бъде пропуснато. Ние, българите сме странен народ. Допускаме разни идиоти и полуидиоти, които сме приели да живеят в нашата родна България, за които сме проливали кръвта си, да се изказват с такова нечовешко презрение към нас! Ако сами не се уважаваме, ако допускаме да ни унижават за "един пробит долар", да висим и припадаме в зала "Армеец", никой, никога няма да ни зачита и уважава!

 33. 33 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Весело

  До коментар [#27] от "Нинов":

  Даже това не направи. Беше вял и инертен. Не беше пил достатъчно!

  Доброто е заразно
 34. 34 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1967 Неутрално

  Иначе няма да е чудно, ако софЕянци изберат манолката, не че я харесват, просто бая народ май мрази фандъка.
  —цитат от коментар 3 на chepokalipsis

  Не се връзвай на писанията в Дневник, тук преди едни избори бяха пуснали анкета, от нея излизаше, че ДСБ печели изборите с 63%. :)

  А че "автентичните" мразят ГЕРБ и гласуват за БСП не е никакво новина. Но те не са София а доста малка част от избирателите и. Пък и все пак да не забравяме коя е Мая Костинбродска, само преди 6 години софиянци я гонеха по улиците, това не се забравя лесно.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 35. 35 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 240 Неутрално

  Нормално е да има припаднали. На всички избори в София ми е правило впечатление, че над половината от членовете на избирателните секции в София са хора във видимо недобро здраве. Хора повечето от които едва ли могат да работят нещо по 8 часа-5 дни във седмицата, а припечелват почасово оттук-оттам, каквото падне.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 36. 36 Профил на Тиволе
  Тиволе
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Расистчетата на кое място са?

 37. 37 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1712 Неутрално

  Аз не мога да си обясня как може да има грешни протоколи. Като не им се засичат данните, защо не седнат и да ги оправят на място и тогава да го подписват този протокол, и да го носят в следващата ИК? Ако толкова бързат и не искат да си оправят протокола, не им ли идва на ум, че после ще чакат много по-дълго, защото грешният протокол няма как да бъде приет в този вид? Прости въпроси и не мога да си отговоря? Не само най-обикновен счетоводител, но и всеки човек с елементарни познания по смятане, може да засече едни данни хоризонтално и вертикално. Освен ако не става въпрос не за смятане, а за премятане?...

 38. 38 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 2032 Неутрално

  До коментар [#22] от "К2":Аз казах патриот, не патреот. Сега като съм български патриот, да измисля нова дума заради някакви като Волен ли?
  —цитат от коментар 31 на АзКлавдия


  Ами измисли нова дума! Такива като волен обезсмислиха думата като я лишиха от съдържание.Даже малката булка взе под 4% в София.

  SHADOWS of SOFIA
 39. 39 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2609 Неутрално

  На предишните местни избори също имапе преференции и дълги бюлетини. Обаче нашата резултатите от секция бяха качени още преди полунош. Сега, 12ч след края на изборния ден, още няма нищо!
  И какви са тия грешки, с които постоянно се оправдават!?
  Толкова ли не може един-два компютъра във всяко училище да се оборудват, за да може СИК да вкарва предварително протоколите за проверка, преди да потеглят към ЦИК с чувалите? Да не говорим, че резултатите спокойно могат да се занесат в София и на флашка и само да се сверят с подписания от членовете на СИК протокол.

 40. 40 Профил на otg46594191
  otg46594191
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Този народ не заслужава нищо по-добро от крадливото управление на ГЕРБ.

 41. 41 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 6036 Неутрално

  До коментар [#5] от "sashobal":

  Че то комунистическите чугуни точно в момента крадат и грабят София и софиянци !!!
  Не мисли хората за глупаци.
  ГЕРБ вече са ПО-ГОЛЯМОТО зло !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 42. 42 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4428 Неутрално

  Софиянци, тези които гласуваха, а не тези които заминаха из родните си места през уикенда, решиха така да гласуват, че и ГЕРБ, и Фандъкова да се замислят малко по-сериозно върху грешките, които са допуснали. На балотажа обаче, масово ще подкрепят сегашния си кмет. Обичат си я Данчето софиянци...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 43. 43 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#38] от "К2":

  Как ли не!
  Аз съм десен либерал и български патриот.
  Ако подхвана от всичко да се дистанцирам заради Танас, Дичев и Волен, ще трябва нов речник да пиша.
  Те да се разкарват.

  Доброто е заразно
 44. 44 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1967 Неутрално

  Още по хубавото е, че Бонев има повече гласове от всички патреоте взети заедно !
  —цитат от коментар 6 на Matrix


  "Дребната" подробност е, че Бонев е един софийски кандидат за кмет който дори не стигна до балотаж. Докато "Патриотите" са национално представена партия със структури, избиратели и кметове по много места.

  Много хляб има още да яде Бонев докато направи партия и структурите и. И никак не се знае, дали докато стане няма по стара дясна традиция да се изпокарат помежду си и да се разцепят.

  Много пъти съм го казвал, София не е България. Успехите в София още нищо не значат. Вижте как ДСБ в нея е трета политическа сила а на национално ниво едва хваща 2.7% и се крие по разни коалиции дано се докопат до парламентарните кюфтета.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 45. 45 Профил на С С К
  С С К
  Рейтинг: 678 Неутрално

  Въпреки, че никога досега не съм гласувал за баце, а
  сега изобщо не гласувах, този човек започва да ми
  става симпатичен. За пореден път наби дебел, як
  пожарникарски маркуч на червените задници-спр.
  листите за общински съветници в цяла България,
  а защо не и кметските. За Сф засега паралелно са
  преброени едва 20%. Но най-вече ме изкефи това -
  тоталния крах на пишман "десните". които щяха
  да променят статуквото. Закани, закани, но им
  лъсна червеното дънце, а хората не са слепи и прости.
  Явно ЖИПКАТА надделя над голата плът. А тези
  инфантили станаха за смях, дори разчекрантената
  бсп, която беше трета в предишните избори ги отвя.

  По-добре да си здрав и богат,отколкото беден и болен.
 46. 46 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2780 Неутрално

  До коментар [#10] от "sashobal":

  И двете са шумкарки, а Фандъкова е толкова скрита такава, колкото жълто листо може да прикрие червен локомотив.

 47. 47 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Играта на ДСБ на първия тур е да разводнят вота, а на втория тур да гласуват за Манолова!
  Те за това рекламираха Манолова повече от Архитекто.

  До тук им се получава?

  Важен е вторият тур.

 48. 48 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  ДСБ получават твърде много места в СОС!
  Те ще подкрепят всякакви либерастки политики в София!
  София ще либерастее още повече.

  И без това всевъзможни НПО та шетат ни училища и детски градини!

 49. 49 Профил на Matrix
  Matrix
  Рейтинг: 376 Неутрално

  [quote#44:"Fred"][/quote]

  Трябва моменталически да ви разкарат от всички постове! със силен шут в гъзъ, да си ходите да си прибирате рублите, глупендър!

  Иначе е ясно, че у прованса повечко ще вземат, все пак голяма част от провансалците сте тъпи необразовани селски чугуни не излизали от селото, в което са родени! Пфу, плюем на вас псевдо фашаги !

  Живеем в държава, в която Венета Райкова е написала повече книги, отколкото министър-председателят е прочел...
 50. 50 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 2032 Неутрално

  ДСБ получават твърде много места в СОС!Те ще подкрепят всякакви либерастки политики в София!София ще либерастее още повече.И без това всевъзможни НПО та шетат ни училища и детски градини!
  —цитат от коментар 48 на faeton.


  А ще ни кажеш ли Ти каква идеология проповядваш?Е така кратко.

  SHADOWS of SOFIA
 51. 51 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 947 Любопитно

  няма как, тези които искат, копнеят за промяна да гласуват за фандъкова , тя вече е изгубила тези избори ,но босът и троловете му, все още не го осъзнават

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 2032 Неутрално

  [quote#50:"К2"]
  —цитат от коментар 52 на Позорно събрание
  Тоя тъпунгер е патреот ама вече не е, щото получиха мощен шут в скапаните си чутури ! Сега ще гласува за Фандъка, щото всички знаем, че е тъп като градинска лейка... [/quote]

  Той е пряк потомък на Макс Вебер. Наистина!

  SHADOWS of SOFIA
 54. 54 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Този народ не заслужава нищо по-добро от крадливото управление на ГЕРБ.
  —цитат от коментар 40 на otg46594191


  Ми за кого да гласуват хората ве- за ДСБ или за някоя тяхна мимикрия ли?

  Ти така и не разбра, че ДСБ само имитират желание за власт, те участват в избори не заради властта, а понеже уж са политическа партия и не върви да нямат кандидати.
  Всъщност, лидерите на ДСБ и пъпкуванията им се чувстват комфортно в битието си на грантаджии и никога няма да напуснат удобните си градски кабинети, откъдето раздават акъл за всичко и да отидат да си калят лачените патъци всред трудовите маси.

  За това издигнаха тази одиозна кандидатура на Архитекто- колкото да отбият номера. За това рекламираха повече Манолова от него. За това се набутаха в СОС, където бързо - бързо ще се омешат в корумпирани схеми с останалите както винаги до сега .

  Пък вие си гласувайте за тях!

 55. 55 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  [quote#50:"К2"][/quote]

  Ти досега не разбра ли ?

 56. 56 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1967 Неутрално

  Хи хи. Най избираемия кандидат на професионалните патриоти взе под 4% . Хората разбраха колко са фалшиви и несъстоятелни.
  —цитат от коментар 22 на К2

  А вашата коалиция от ТРИ партии /май че са повече?/ взе общо 12.4%. По 4.1% на партия. И това в някога синята крепост София!

  Да не говоря колко вземате например в Пловдив, който впрочем също някога беше синя крепост - ВМРО 16% а вашият кандидат за кмет въобще го няма! В Русе ВМРО -16.23% а ДБ жалките 2.15%.

  Патриотите в парламента а вие извън него. Вие с 3 партии, партийна субсидия, медийно време, структури и т.н. кандидата ви за кмет в София по 4.1% на партия а едно неизвестно до вчера момче с лекота ви бие и без всичко това взема 11%.

  Та КОЙ е жалък и смешен?

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 57. 57 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 2032 Неутрално

  [quote#54:"faeton."][/quote]

  Кажи де! Що се стесняваш? Ти какъв си?
  Ако продължаваш да мълчиш , ще те помислим за путински папагал.

  SHADOWS of SOFIA
 58. 58 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#56] от "Fred":

  Ако ДСБ случайно спечели властта някъде в България, ще изпаднат в потрес и ще се чудят какво да правят!

  Властта, освен другото, е и хамалогия, иска бачкане.
  ДСБ арите, както знаем, са паркетни лъвове и кабинетни специалисти по всичко.

  Веднага ще станат управляваща опозиция !

 59. 59 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 2032 Неутрално

  [quote#56:"Fred"][/quote]

  Жалък си Фреди! Заминават си патриотете , може дълго да лъжете хората но вече ви разкриха. Даже малката булка е под 4%.Нали агент Иван каза , че ...той ви е най-избираем?

  SHADOWS of SOFIA
 60. 60 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  [quote#54:"faeton."]
  —цитат от коментар 57 на К2
  Кажи де! Що се стесняваш? Ти какъв си?Ако продължаваш да мълчиш , ще те помислим за путински папагал.[/quote]

  Боло ме ухото за какъв ще ме помислите!
  Хахаха!

 61. 61 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1967 Неутрално

  Всички срещу Фъндупкова!
  —цитат от коментар 2 на Paolo Di Canio


  Всички за БСП! Един Автентичен Десен глас... Дерзайте, така ставате само по-ясни на шараните които досега лъгахте с "дясното" си.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 62. 62 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  На втория тур ДСБ арите предимно ще гласуват за Манолова от злоба , така че нищо не е решено все още - ако софиянци не искат Манолова за кмет, да излизат да гласуват по- енергично.

  Вторият тур е по- важен от първия!

  Аз за това още преди месеци казах- на първи тур съм пас, на втори- ще гласувам за по- малкото зло!

  Нямам какво да добавя към това!

 63. 63 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 2032 Неутрално

  [quote#60:"faeton."][/quote]

  Не те мисля.Издеваталствам над глупостта ти.Поне отвори гуглето и прочети какво е това за което се представяш.

  SHADOWS of SOFIA
 64. 64 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4262 Весело

  UNITED EU UNION

  Така е и не е нужно, но ако наистина беше български патриот,
  щеше да си в течение на нещата.

  А не с ник с такъв един чужд лик ;)
  егоистки, Клавдия, феминистки.

  Народът е измислил думи...

  Киряк Стефчовци (по Иван Вазов).
  Русофили чуждомани политически суеверници (Димитър Благоев).
  ...
  В по-ново време:
  Патреоти или Патрэоти (по избор ; при или извън Избори)

  До коментар [#31] от "АзКлавдия":
  До коментар [#22] от "К2":

  Аз казах патриот, не патреот.

  Сега като съм български патриот,
  да измисля нова дума заради някакви като Волен ли?

 65. 65 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4428 Весело

  Къде е ония революционно настроения, с възгласи "Победа!", "Кмета в сянка"?!

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 66. 66 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1967 Неутрално

  ...просто някак не мога да си представя София да има за кмет,открито подкрепен кандидат от шумкарЕте
  —цитат от коментар 10 на sashobal

  То да беше само това! Отявлен Лъжец НАГЛО лъгал пред очите на целият народ за "фалшивите бюлетини", главно острие в КГБ сценарий за геополитическа преориентация на Българи към Русия, докарала на власт Орешарски и Пеевски....

  Та ние я ГОНЕХМЕ по улиците на София само преди 6 години, такситата отказваха да я качат! И ТАКЪВ човек кмет на Синя София?! Ако това стане ще е най-голямото падение на дясното в България, тръгваме устремно към пропастта.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 67. 67 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 472 Неутрално

  Секцията на "виетнамските общежития", Красна поляна - плътен вот за Йорданка Фандъкова - 99%.
  Ние всички знаем, че ромите са едни автентични десноцентристи и е съвсем нормално да гласуват за такава партия като ГЕРБ, която им осигурява и гуми за горене.
  Сътрудничеството по линия на МВР също не е за пренебрегване

 68. 68 Профил на realismisthename
  realismisthename
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Местните избори са направени така, че масово хората да не могат да гласуват.
  Активността не е ниска.
  Ти си човек от областен град, на 18-19г си в гимназия.
  Ако има избори тогава - ще гласуваш.
  От 19 - заминаваш или за София или на гурбет а Англия.
  Адресната ти регистрация си е в Монтана, но ти учиш в софия от 19 до 25 годишна възраст - няма как да гласуваш.
  На 25 вече си работник и живееш в ергенската квартира с още 2-ма - 3-ма и събираш пари за първоначалната вноска по кредита.
  Към 32-33 годишен си и вече има и жена, и оптимистично си купуваш жилище.
  Най-накрая ти живееш някъде, където знаеш че ме е за до след 4 месеца и логично си сменяш адресната регистрация.
  Ти си на 34 и вече можеш да гласуваш, честито.
  Само дето не си го правел предните 16 години, пък и е съмнително да намериш смисъла точно сега отново да отидеш до урните.
  Историята на 90% от българите от градове и села под 120 000 души.

  Това не е от вчера, от моя випуск преди 20 и доста години - 30 от сто души останаха в родния град.
  Випуска на братовчедите и племенниците, през годините, ситуацията е същата. Дори вече и десет на сто не остават в родния град, просто няма бъдеще, а настоящето е кофти.

 69. 69 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1319 Весело

  До коментар [#5] от "sashobal":

  тигре, баце ви не си е върнал книжката за членство в БКП...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 70. 70 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 2032 Неутрално

  Тъжен ден за Волен Сидеров и бълг. патриотизъм.
  —цитат от коментар 9 на Нинов


  +

  SHADOWS of SOFIA
 71. 71 Профил на bulgarian umbrella - Be Water
  bulgarian umbrella - Be Water
  Рейтинг: 287 Неутрално

  Е тва вече ми оправи настроението!

  Произведено в България:

  "На живо: Арестуваният кмет на Несебър печели нов мандат на първи тур"

 72. 72 Профил на bulgarian umbrella - Be Water
  bulgarian umbrella - Be Water
  Рейтинг: 287 Неутрално

  Яз ке се сторя на Сокол пиле, и пак при тебе ке дойдаа... Гора ке прелитам, пак при теб ке дойда...

 73. 73 Профил на bulgarian umbrella - Be Water
  bulgarian umbrella - Be Water
  Рейтинг: 287 Неутрално

  Робът се бори за човешки права и Демокрация, Свободният се бори за Съвършенство...

 74. 74 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1709 Любопитно

  Забелязва се пореден пирует на хлъзгавия гербав тролетариат.Сидеров пак е лош.Пак е златен пръст,а не е "част от управляващата коалиция".Никакъв спомен,къде беше наврян въпросния пръст последните години.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 75. 75 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 473 Разстроено

  Това е възможно само в държавата на ГЕРБ и Гешев :(

 76. 76 Профил на bulgarian umbrella - Be Water
  bulgarian umbrella - Be Water
  Рейтинг: 287 Неутрално

  Дсб са Позор за Демократичната Общност в България! Има нещо гнило там!

  Оставка Атанасов!!!

 77. 77 Профил на bulgarian umbrella - Be Water
  bulgarian umbrella - Be Water
  Рейтинг: 287 Неутрално

  Момичето и баща и заложил апартамента за 30 00 паунда да отиде в хладилник до Англия, през Русия, Полша и Белгия... А ние живееме в ЕС... Ех...

 78. 78 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2244 Неутрално

  До коментар [#2] от "Paolo Di Canio":Г*за си с рози закичи,нас**ното да заличи. Няма как да стане комуне,София няма да падне под комунистическо робство,колкото и да я наводнявате с пролетарият
  —цитат от коментар 5 на sashobal  Постнал си глупости и то с вулгарен привкус - София вече не е онази София която познаваме от началото на промените и когато за 2-3 часа се събираха повече от 50 000 на жълтите павета . И кой те излъга, че нямало да падне под комунистическо робство ? А двата мандата на комунистката Фандъкова, какви са ? Или тя не е комунистка, а 11-то коляно аристократ от графство Есекс ???
  София днес се бори, коя от двете комунистки да избере, а ти си говори глупости .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1967 Неутрално

  [quote#56:"Fred"]
  —цитат от коментар 59 на К2
  Жалък си Фреди! Заминават си патриотете...[/quote]
  От кой го чувам, от представителя на партия чието последно явяване под собственото име е с 2.7% и от тогава не смее никъде да се яви на избори сама ами все се крие в коалиции. Които ПАК не влизат.

  А, сбърках, в Русе ДСБ са се излъгали сами да се явят, 2.07%, цели 706 човека. А ВМРО с "жалките" 5,298 избиратели :)

  Ето затова никога няма да се измъкнете от бунището, заради високо вирнатият нос и самочувствието, че шепата позьори около жълтите павета сте някакъв елит а останалите са нищо.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 84. 84 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 472 Неутрално

  ГЕРБ се пропуква.Губи мнозинството си, след като ДБ има вече има блокираща квота в СО.Единствениия начин да прокара решенията си, е да се коалират вече открито(не,че досега не бяха)с БСП .Зареждам се с пуканки в очакване на събитията.

 85. 85 Профил на bulgarian umbrella - Be Water
  bulgarian umbrella - Be Water
  Рейтинг: 287 Весело

  До коментар [#82] от "Fred":

  Фред Ледоразбивачът пред Гробището... С Бойко в Ада шейтани ще горите...

 86. 86 Профил на bulgarian umbrella - Be Water
  bulgarian umbrella - Be Water
  Рейтинг: 287 Весело

  Ледоразбивачът пред германската стена и Тодор Живков Априлския Пленум...

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88 Профил на bulgarian umbrella - Be Water
  bulgarian umbrella - Be Water
  Рейтинг: 287 Весело

  Мая Ма КМЕТ! А ЗА БОЙКО КИТАЙСКА КУРАБЙКА ЗА КЪСМЕТ...

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 90. 90 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5969 Неутрално

  Ръждата по ГЕРБ започва да става видима...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 91. 91 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1967 Неутрално

  Прости въпроси и не мога да си отговоря?
  —цитат от коментар 37 на Fiji

  Защото не си участвал в избори. Аз съм бил в секционна избирателна комисия на 4 избори /онези първите години/ и трябва да ти кажа, жива лудница е!

  Отиваш още в 6ч сутринта, висиш до 20ч да гласуват /дотук 14 часа/, после поне 2 часа броене, попълване на протоколи, грешки, броене отново. Така докато се засече. Или както доста хитруват докато го нагласят да се засича но компютъра веднага го откриво и тогава драскаш и поправяш вече там на крак.

  Някъде към 22ч криво ляво попълнено всичко /дотук 16 часа/ и с изплезен език тичаш да си от първите пред районната комисия. Защото ако закъснееш реда ти на опашката може и да е в малките часове. Накрая вече единствената ти мечта е някак си всичко да свърши, партийните страсти изчезват :)

  При добър късмет може и да си свършил посред нощ, ако си се забавил може да си чакаш реда и до сутринта. Това при онези цветните бюлетини които бяха лесни. Сега когато всичко е без цвят и с безумните преференции не знам как се оправят.

  А без грешки колкото и да се стараеш няма начин да мине. Чисто статистически е установено, че на 1000-1500 елементарни действия под напрежение се правят поне 1-2 грешки. Просто само да зачертаваш четно-нечетно и пак я допускаш. Ако не вярваш опитай се да напишеш една машинописна страница без да натиснеш грешен клавиш, в нея са 1800 знака.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 96. 96 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1967 Неутрално

  Трябва моменталически да ви разкарат от всички постове! със силен шут в гъзъ, да си ходите да си прибирате рублите, глупендър
  —цитат от коментар 49 на Matrix

  - Да се сещаш, че Валери Симеонов от НФСБ единствен нарече московският патриарх "треторазрядно КГБ ченге, наркотрафикант"? А вие красивите умници стояхте сврени в мишите си дупки и гък не казахте.
  - Пак Валери Симеонов открито постави въпросът за тихата руска окупация на Черноморието ни. И за това си мълчите. Отделно че ВИЕ продадохте Нефтохима на руснаците.

  Така че от тези неща излиза, че рубладжиите сте вие. Нищо чудно след онази КГБ школа в Кременчуг.

  - ВМРО+НФСБ ПЪРВИ поставиха въпросът за Истамбулската конвенция която насажда джендър-гей-идеологията сред децата ни. СДС веднага се обявиха против, едно 70% от обществото беше против, Конституционният съд я обяви за антиконституционна. Вие стояхте сврени в мишата дупка и мълчахте, да не загубите грантовете от Сорос.

  От голямата ти омраза към Патриотите които все пак са една периферна партия усещам, че си от грантаджиите гей-либерасти, точно те най-много ги мразят. Имам тъжна новина за теб, българският народ ВИНАГИ ще е против джендър идеологията ви. Независимо коя партия се бори с нея, просто вашите извратености не са в традициите ни.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 98 Профил на bulgarian umbrella - Be Water
  bulgarian umbrella - Be Water
  Рейтинг: 287 Весело

  150 милиона ДДС БЪЛГАРИЯ, не виждам престъпление....

  Да живей Мутрокрацията!!!

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK