Президентът върна избора на Гешев за главен прокурор

Президентът върна избора на Гешев за главен прокурор

© Анелия НиколоваПрезидентът Румен Радев отказа да подпише указ, с който да назначи избрания на 24 октомври от Висшия съдебен съвет (ВСС) Иван Гешев – единственият номиниран за главен прокурор след Сотир Цацаров, чийто мандат изтича официално на 10 януари 2020 г.


Държавният глава реши да върне процедурата отново във ВСС точно две седмици след като Гешев бе избран с 20 гласа "за" и 4 "против".


Сред мотивите на президента, които бяха обявени в негово изявление днес, са, че изборът е от висока обществена значимост, че бъдещият главен прокурор трябва да се ползва от високото обществено доверие и че трябва да има истинско състезание между кандидати. Според държавния глава изборът засяга всеки български гражданин, заради което трябва да бъдат разсеяни всички съмнения дали назначеният на тази длъжност ще защитава обществения интерес, правата на гражданите и върховенството на закона.


"Нужен е и друг кандидат"
След като обяви, че конституцията не го задължава да мотивира указа си, Румен Радев каза, че иска да се обърне към гражданите и най-вече към членовете на ВСС, които избират главен прокурор. "И преди съм заявявал, че очаквам истинско състезание между кандидати, а не формално изпълнение на процедурата по избор. Издигането на един-единствен кандидат не само че я лиши от състезателност, но и отнема от престижа и легитимността на бъдещия главен прокурор - така необходими за неговата нелека и отговорна мисия. Още повече - белег на демократичната държава е наличието на алтернативи при заемането на обществени длъжности", каза държавният глава.За пореден път президентът критикува изпълнителната власт, че не е издигнала втори кандидат и това е довело до липса на алтернатива.


"Обществото ни е особено чувствително към съдебната власт като отговорна за справедливостта и затова бъдещият главен прокурор трябва да се ползва с високо обществено доверие. Негов израз са становища от изчерпателно изброени в Закона за съдебната власт субекти - неправителствени организации, професионални организации на магистрати, висши училища и научни организации, т.е. от гражданското общество. Само такива становища подлежат на публикуване на сайта на ВСС. Въпреки това ясно законово положение бяха публикувани множество становища от държавни институции, включително от изпълнителната власт, като МВР, ДАНС, ГДБОП. Така в разрез със закона превес над мнението на обществените организации взе масираната служебна институционална подкрепа", каза още Румен Радев.


Накрая той обяви: "Изборът на главен прокурор е акт с висока обществена значимост и начинът на неговото провеждане трябва да създава доверие в обществото, а не да поражда съмнения. С тези съображения упражнявам правото си по конституцията и връщам на ВСС предложението за назначаване на г-н Иван Гешев за главен прокурор на Република България."


Какво предстои


Веднага след избора на Гешев говорителят на съдебния съвет Боян Магдалинчев обяви, че при отказ на Радев да назначи Гешев номинацията му само ще се прегласува, без да се издигат други кандидати. Така съдебният съвет ще приложи процедурата, по която бе избран председателят на Върховния административен съд (ВАС) Георги Чолаков миналата година.


Много организации вече призоваха държавния глава да откаже да подпише указа, а след избора на Гешев за главен прокурор протестите продължиха. Междувременно подобен призив отправиха Съюзът на съдиите в България, гражданска инициатива "Правосъдие за всеки" и други.


След изявлението на президента му предстои официална среща с делегация от Венецианската комисия, която е на посещение в България по покана на министъра на правосъдието Данаил Кирилов.


Иван Гешев благодари на президента


Номинираният за главен прокурор Иван Гешев коментира пред "24 часа" и "Дарик" решението на президента да откаже да подпише указ за назначаването му като благодари. "Благодаря на президента, че спази Конституцията и се произнесе в разумен срок", каза Гешев и допълни, че процедурата продължава.


Министърът на правосъдието Данаил Кирилов заяви пред "Дневник", че не желае да коментира нищо по повод решението на президента Румен Радев. От парламентарната група на ГЕРБ също заявиха, че няма да коментират. От БСП обявиха, че ще коментират утре.


Пълният текст на изявлението на президента Румен Радев - четете тук
Изборът на Иван Гешев - четете тук
Кадри от блокадата около ВСС - тук
Мълчанието на подкрепящите Гешев - тук
Как издателят на "Пик" атакува критикуващ бъдещия главен прокурор - тук
За блокадата на "Орлов мост" от протестиращи срещу Гешев - тук


Всичко, което трябва да знаете за:

/ Резултати

Коментари (352)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1645 Неутрално
 2. 2 Профил на krf54523578
  krf54523578
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Браво ! Само шутове за гербавите.

 3. 3 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5872 Весело

  След това ще даде за тълкуване действията на ВСС в КС :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 4. 4 Профил на Боби Бобев
  Боби Бобев
  Рейтинг: 225 Гневно
 5. 5 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 1100 Весело

  Гешев е радост!

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 6. 6 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4079 Неутрално

  Браво на г-н Президентът!

 7. 7 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 725 Неутрално

  Веднага след избора на Гешев говорителят на съдебния съвет Боян Магдалинчев обяви, че при отказ на Радев да назначи Гешев, номинацията му само ще се прегласува без да се издигат други кандидати

  Този Магдалинчев бърза да целуне чийто задник трябва. И то с облизване.

 8. 8 Профил на Bob
  Bob
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Гърбелите съвсем изтъняха... ай сега пак на ромове ше се плаща, тамън минаха изборите...

  ТiКвАТа Ке ПаДНе, 2020
 9. 9 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4079 Любопитно

  До коментар [#1] от "Fiji":


  До коментар [#2] от "krf54523578":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Лошото е, че ако Прокуратурата потвъдри своя избор още един път г-н Президентът няма избор и трябва да подпише указ за назначаване!

 10. 10 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 3021 Любопитно

  "номинацията му само ще се прегласува без да се издигат други кандидати" - на инат на селото, пардон - на държавата, която я превърнаха в придатък към актуалните и правилни интереси. Президентът поне смислено обяснява защо го прави, за разлика от "състезанието" за избор. Но в Абсурдландия е така - КОЙ както може да се оправя.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 11. 11 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2389 Неутрално

  Ами да!
  Правилно решение!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 12. 12 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1652 Неутрално

  Браво на президента. Сега идва по-трудното. Да не подписва указ, ако ВСС пак пробутат милиционера Гешев за главен прокурор.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 13. 13 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1716 Неутрално

  Радостта за сега се отлага!

  SHADOWS of SOFIA
 14. 14 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 548 Гневно

  Не бързайте да се радвате, ще стане като всяко президентско вето!
  Дано не съм прав!

 15. 15 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1675 Неутрално

  Браво!

  Предразсъдъците са за ограничените.
 16. 16 Профил на Боби Бобев
  Боби Бобев
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Г-в президент, унмокрасаФците те обичат от сърце! Обещават че пак ще гласуват за съпартийците ти!

 17. 17 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2368 Любопитно

  Сега вече остава Съюзът на съдиите да се саморазпусне....

 18. 18 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2389 Неутрално

  Веднага след избора на Гешев говорителят на съдебния съвет Боян Магдалинчев обяви, че при отказ на Радев да назначи Гешев, номинацията му само ще се прегласува без да се издигат други кандидатиТози Магдалинчев бърза да целуне чийто задник трябва. И то с облизване.
  —цитат от коментар 7 на koko65bg


  "...............Това е второ участие на Магдалинчев във ВСС. Предишното беше свързано с огромния скандал между бившия председател на ВКС Иван Григоров и Магдалинчев във връзка с извършена фалшификация на протокол на ВСС от самия  Магдалинчев.

  Помнят се и неговите действия като зам.-председател на ВАС да изолира определени магистрати, за да не могат да влязат в състава, който ще гледа делото на Петьо Петров - Еврото.  Тогава той прескочи заповедта на Колев, според която, след като с компютър бъде определен съдията докладчик, другите членове на състава се определят по старшинство. В този случай Магдалинчев е "пренаредил" съдии, за да включи удобни според него, за да се получи целеното решение по делото

  Съдия Боян Магдалинчев, който беше основно действащо лице в порочния модел на администриране на Върховния административен съд, породил множество скандали и съмнения за манипулиране на дела. Ясно е, че г-н Магдалинчев не може да бъде лице на реформата в съдебната власт независимо дали едно реално проучване би потвърдило или отхвърлило съмненията, че той в много отношения наследи ролята на Венета Марковска, смятат магистрати.

  Името му се свързва и с други скандали около случайното разпределение на делата.
  Известни са негови нарушения като магистрат в съда при сформиране и на други 5-членни състави. За негови нарушения като ръководител в съда при сформиране на 5-членни състави, които са последна инстанция по актовете на властта, е свидетелствала съдия Диана Добрева от ВАС.  Едно от тези дела е "Юлен" за Националния парк Пирин.

  Основното в концепцията на Магдалинчев е, че няма нужда от нови изменения в Конституцията и съдебния закон, защото последните са направени твърде скоро, за да се видят позитивите и негативите им. Според него е рано и за изваждане на прокуратурата от съдебната система.

  Дъщерята на новото лице на ВСС Виолета Магдалинчева бе председател на съдебния състав, който гледа делото срещу "Наглите"......

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 19. 19 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 548 Неутрално

  След като резидентът отхвърли състезанието с един кон, очаквам второ състезание, но този път и с куц кон.

 20. 20 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4000 Неутрално

  Напълно очаквано и правилно решение от страна на президента ! Лошото е, че сараите просто ще си прегласуват решението, а тогава президентът няма правомощие да откаже издаването на въпросния указ Ч

 21. 21 Профил на MayDay
  MayDay
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Сега Дебелаците и Гештапо пак трябва да командироват пернишките агитки в подкрепа на Гешеф, милицията пак ще ги пази, Недялко пак на амбразурата. Интересно само парламентарната уж опозиция защо мълчи като бита и техните квоти във ВСС пак ли ще гласуват анблок с БКП-ГЕРБ квотата? Какво единомислие само, а?

 22. 22 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 548 Весело

  А не е ли време някой да предложи ДП?

 23. 23 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Фашиста, герп не можаха да го назначат, защото като не допуснаха да има конкуренция, това си е назначение, НЕ Е избор!

  мурзилка
 24. 24 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4003 Весело

  А да отразим новината, че Асоциацията на прокурорите и Камарата на следователите са изпратили съвместно становище до Европейската комисия във връзка с избора на нов главен прокурор и обявиха, че предприемат тази стъпка „с оглед безпрецедентния политически натиск, който се оказва върху членовете на ВСС и президента на РБ?!
  Естествено, че не...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 25. 25 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4000 Неутрално

  " Сред мотивите на президента са, че изборът е от висока обществена значимост, че бъдещият главен прокурор трябва да се ползва от високото обществено доверие и че трябва да има истинско състезание между кандидати. Според държавния глава изборът засяга всеки български гражданин, заради което трябва да бъдат разсеяни всички съмнения."

  Напълно съм съгласен с мотивите на президента !

 26. 26 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 442 Любопитно

  За сега добре, но битката продължава.

 27. 27 Профил на Котаран Котков Котаков
  Котаран Котков Котаков
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Цирк "Буш"! Надпартийният, безпристрастен президент отхвърлил избора на надпартийния, безпристрастен главен прокурор.

  Тролингер 42-ра категория
 28. 28 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2382 Неутрално

  Ей сега електората на ГЕРБ, от филиповци ще тръгват на протест!)) Гешев Радост!)))
  😛Не мога вече с този боен електорат на ГЕРБ))

  "Чуждестранен агент"
 29. 30 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 548 Неутрално

  Троловете като по сигнал.
  Всъщност без "като".

 30. 31 Профил на foreverman77
  foreverman77
  Рейтинг: 438 Неутрално

  Г-в президент, унмокрасаФците те обичат от сърце! Обещават че пак ще гласуват за съпартийците ти!
  —цитат от коментар 16 на Боби Бобев


  Не, умнокрасивите гласуват по убеждение.
  Ако бяха комунисти, сега Майчето щеше да е кмет на София.
  Но, гербавите ви чутури не могат да го осмислят това.

  Вие пък, отново, си гласувайте за ГЕРБ, защото те НЕ са комунисти и са против Гешев, и са истинските демократи, Боко не е бил партиен член, не е бил мутра и се бори срещу руските интереси в БГ.

 31. 32 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4000 Весело

  До коментар [#16] от "Боби Бобев":

  " Г-в президент, унмокрасаФците те обичат от сърце! Обещават че пак ще гласуват за съпартийците ти!"

  Такива като тебе си обичат Цацаров, Гешев и компанията на сараите ! Защо се вълнуваш от това кого ще обичат умно - красивите ? Ма те са един файтон хора, зад опашката на коня, под 2 %...откъде такава загриженост за кого щели да гласуват ?

 32. 33 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  За първи път да направи нещо смислено.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 33. 34 Профил на ygo11542256
  ygo11542256
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Много е забавно как либерастите изведнъж заобичаха президента. Хаха.

 34. 35 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1322 Неутрално

  Клети Радев, и вам не стигна куража да не подписвате/връщате указа до 10.01., когато цацата ще сдаде поста. А после, без личния му натиск, нещата можеха и да са различни. Щото ся само шум без полза:
  "Веднага след избора на Гешев говорителят на съдебния съвет Боян Магдалинчев обяви, че при отказ на Радев да назначи Гешев, номинацията му само ще се прегласува без да се издигат други кандидати. "

 35. 36 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1272 Неутрално

  Нека сега да сезира и Консттитуционния съд да тълкуват повторното гласуване във ВСС

 36. 37 Профил на ygo11542256
  ygo11542256
  Рейтинг: 594 Неутрално

  А пък Плевню го намразиха изведнъж. Какъв обрат. Хаха.

 37. 38 Профил на KRAFTWERK
  KRAFTWERK
  Рейтинг: 714 Неутрално

  И от мен едно Браво !.......бъпреки че му се падам нещо като душманин......

 38. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 40 Профил на ygo11542256
  ygo11542256
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Гешев ще бъде главен прокурор, колкото и на либерастите да не им харесва. Хаха.

 40. 41 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4000 Неутрално

  До коментар [#26] от "arcanum":

  " За сега добре, но битката продължава."


  Сега предстои кохортата на орките бързо да задейства процедурата за прегласуване, защото сараите нямат друг кандидат ! Битката обаче ще продължи, просто защото търпимостта към орките е почти на привършване !

 41. 42 Профил на Deadpudding
  Deadpudding
  Рейтинг: 1122 Неутрално

  Айде, трябва да се вдига шум. Белким затегнат малко нещата от Брюксел, че иначе ще трябва с римско право да се сменя гл. прокурор. Сиреч силата на правото отива при правото на силата.

  Good shitposting and proper banter guaranteed !! No refunds !
 42. 43 Профил на Боби Бобев
  Боби Бобев
  Рейтинг: 225 Любопитно

  До коментар [#32] от "samoedin":

  Да си чувал че на една каца мед и една лъжичка катран стига, за да я развали? Ама нали си красиФ умник...

 43. 44 Профил на ambros
  ambros
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Е, след толкова реверанси от ДБ към БСП и особено след подкрепата им за червените кандидати Манолова и Костя Копейкин, нямаше как президентът, назначен от Решетников, да не им се отблагодари, макар и символично, защото кандидатурата на Гешев би трябвало да се прегласува без проблем.

 44. 45 Профил на GreenBush
  GreenBush
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Що за малоумна работа в конституцията е това, върнато вето или отказ от подпис на президента да пада толкова лесно, само с едно прегласуване, без дебати, без изобщо да се вземе под внимание причините за налагане на ветото и т.н.!??!?

 45. 46 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4000 Весело

  До коментар [#43] от "Боби Бобев":

  " Да си чувал че на една каца мед и една лъжичка катран стига, за да я развали? Ама нали си красиФ умник..."

  Чувал съм, че на една каца с лайна колкото и мед да наливаш, никой не иска да го яде след това.....

 46. 47 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 431 Неутрално

  "Защоооо нямааа Радуууус, за теб и за мен" ще пеят сега сънародниците на Софи Маринова. Браво на президента, че не се огъна пред заплахите от Цацаров и сарайските проксита. Уви процедурата е смотана и така измислена, че няма да се тръгне от номиниране и избиране на нови кандидати, защото е видимо и с невъоръжено око, че Гешефта не струва и е силно зависима от Пеевски и Доган фигура...

 47. 48 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1645 Неутрално

  Може ВСС да прегласува номинацията на Гешев, без да открива нова процедура. Натам вървят нещата, като гледам колко самодоволни са днес управляващите, как добиха нова доза самочувствие след изборите, вместо да си направят равносметка защо хората са отвратени и не искат да гласуват или гласуват протестно. Вместо това си намериха повод да обвиняват и злепоставят демократичната десница, която е и в основата на протеста срещу Гешев.

 48. 49 Профил на inatlivka
  inatlivka
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Нормално. След година и половина е на избори, без гласовете на умнокрасивите няма втори мандат. Този жест нищо не значи, ако пак се прегласува решението . Подхвърлена коричка

 49. 50 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 817 Неутрално

  Дали пък след освободи юридическия си съветник Р.Радев не стартира нормализация в президентската институция ? Предстои да видим.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 50. 51 Профил на rezachka
  rezachka
  Рейтинг: 272 Неутрално

  Румен така се е разбрал с Пеевски, Цацаров и Гешев!

 51. 52 Профил на kya05558835
  kya05558835
  Рейтинг: 262 Неутрално

  Дали знаете че имаше организация от Перник и региона(вероятно и от други части на страната) да ходят на антипротест в подкрепа на Гешеф. По 50лв за няколко часа. Повечето не знаеха за какво са там, дали в подкрепа или против. И също е вярно че полицията ги пази. По прогнила държава няма в света. Само се питам тея в Европа знаят ли какво се случва тук. Дали и там е същото, защо иначе си мълчат. Голема демокрация.

 52. 53 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 2135 Неутрално

  И от мен едно Браво !.......бъпреки че му се падам нещо като душманин......
  —цитат от коментар 38 на KRAFTWERK


  хахахха....кво ли си викаш.."бий ма, обичам та"....
  дегиди тролски номерца!

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 53. 54 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4000 Неутрално

  До коментар [#21] от "MayDay":

  " Сега Дебелаците и Гештапо пак трябва да командироват пернишките агитки в подкрепа на Гешеф, милицията пак ще ги пази, Недялко пак на амбразурата. Интересно само парламентарната уж опозиция защо мълчи като бита и техните квоти във ВСС пак ли ще гласуват анблок с БКП-ГЕРБ квотата? Какво единомислие само, а?"

  Не знаех, че те изобщо са били разкомандировани ! Пак са си тука и чакат подсвиркването на властта ......!

 54. 55 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 740 Любопитно

  да му се не надяваш на Радев....да видим

 55. 56 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2382 Неутрално

  До коментар [#43] от "Боби Бобев":

  Да си чувал че на една каца мед и една лъжичка катран стига, за да я развали? Ама нали си красиФ умник...
  ===========//

  Не толкова хубаво знам български, но имаш предвид, че катран - това е ГЕРБ?))

  "Чуждестранен агент"
 56. 57 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 987 Неутрално

  Да видим сега как ще се развият събитията. ВСС обаче едва ли ще гласува друга кандидатура. Най-вероятно решението ще се прегласува и Гешев ще стане главен прокурор.

 57. 58 Профил на Bob
  Bob
  Рейтинг: 8 Весело

  Глори, глори Ваньо ГешаФ!
  Отнехте радостта на народа!
  Мъдалинчев, бърже обаждай на Нидялку, да събира сганта!

  ТiКвАТа Ке ПаДНе, 2020
 58. 59 Профил на Росен съм аз и голем капут
  Росен съм аз и голем капут
  Рейтинг: 272 Неутрално

  Сега остава и гражданското общество да си свърши работата. Протести и окупация на сградата на ВСС (ул. Eкзарх Йосиф, № 12) с цел да се прегласуването на Гешев.

 59. 60 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 3058 Неутрално

  Радев нямаше избор - това което направи беше safe bet.

  Пазете се от доносника vesolr
 60. 61 Профил на ygo11542256
  ygo11542256
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#57] от "Voiko":

  Точно така ще стане.

 61. 62 Профил на Локомотив
  Локомотив
  Рейтинг: 751 Неутрално

  Сега очаквам пак отнякъде да изпълзи плужека Чехълче и да започне да оплюва с присъщата си злоба Президента.

 62. 63 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 488 Весело

  След като спечели осем кметски места в София,Демократична България заставиха президента Радев да не подпише указа за назначението на Гешев!
  Това е пореден силен шамар срещу комунистите!
  Сега обяснявате ли си реакцията на г-н Плевнелиев?

  Бог да благослови Америка за България!
 63. 64 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3589 Неутрално

  Макар че тиквите ще си прегласуват РАДОСТТА, това все пак е една постъпка, заслужаваща адмирации.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 64. 65 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1383 Неутрално

  браво... магдалинките обявиха ли войната или чакаме?

 65. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 67 Профил на Боби Бобев
  Боби Бобев
  Рейтинг: 225 Весело

  До коментар [#46] от "samoedin":

  Нищо не чуваш. Освен залповете на Аврора.

 67. 68 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Ако искате да промените нещо, излезте и подкрепете протестта срещу ГешеФФФ. Само с дращене по форуми няма да стане. След това ще има нови 7 години "РАДОСТ".

 68. 69 Профил на inatlivka
  inatlivka
  Рейтинг: 507 Весело

  Сгодихте се
  Заиграването на БКП- ту с Мда за Бг тече с пълна сила
  Ма щом се обичат младите, нека се вземат

 69. 70 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3081 Весело

  Тюююю, радостта посърна!

  И ся без милю за Главен прокурор к'во ша прайм?

 70. 71 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2205 Неутрално

  Може ВСС да прегласува номинацията на Гешев, без да открива нова процедура. Натам вървят нещата, като гледам колко самодоволни са днес управляващите, как добиха нова доза самочувствие след изборите, вместо да си направят равносметка защо хората са отвратени и не искат да гласуват или гласуват протестно. Вместо това си намериха повод да обвиняват и злепоставят демократичната десница, която е и в основата на протеста срещу Гешев.
  —цитат от коментар 48 на Fiji


  Вие не сте "демократична десница". Вие сте олигархична левица.

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 71. 72 Профил на MayDay
  MayDay
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Ще видим дали ще мине с едно прегласуване. Битката тепърва започва.

 72. 73 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4000 Неутрално

  До коментар [#59] от "Росен съм аз и голем капут":

  " Сега остава и гражданското общество да си свърши работата. Протести и окупация на сградата на ВСС (ул. Eкзарх Йосиф, № 12) с цел да се прегласуването на Гешев."

  По мое мнение ще го прегласуват ! Ти някога видял ли си кърлеж да се отлепи от гостоприемника си доброволно ? Толкова и престъпната клика е готова да отстъпи от този ключов за държавата ни пост ! Залогът е много висок и само сериозни протести могат да разклатят " стабилността".....

 73. 74 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 593 Неутрално

  Тук заставам за Празидента .
  Аргументите му са безапелационни и всички добре знаят това.
  Наглостта на управлявашите е известна , поради което очаквам изборът да бъде потвърден. И ако това се случи, то тогава се налага следният извод.
  Гражданите трябва да си върнат Държавата . По-ясно казано, ГЕРБ трябва да се измете от властта.

  Stupid people make me sick
 74. 75 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1383 Неутрално

  Този жест нищо не значи, ако пак се прегласува решението.
  —цитат от коментар 49 на inatlivka


  така е г-це... но пък прегласуването ще значи много :)

 75. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 77 Профил на Боби Бобев
  Боби Бобев
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#43] от "Боби Бобев":Не толкова хубаво знам български
  —цитат от коментар 56 на putinxujlo


  Прав си. Руският обаче ти е майчин език.

 77. 78 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3081 Весело

  Веднага след избора на Гешев говорителят на съдебния съвет Боян Магдалинчев обяви, че при отказ на Радев да назначи Гешев, номинацията му само ще се прегласува без да се издигат други кандидатиТози Магдалинчев бърза да целуне чийто задник трябва. И то с облизване.
  —цитат от коментар 7 на koko65bg


  Да, ама това беше преди изборите.
  Сега въпросният дирник вече не е чак толкова ... ъъъ ... привлекателен.
  Пък и може да те затисне като падне, какъвто е дебел ...

  Мъка, мъкаааа!

 78. 79 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 817 Неутрално

  Налегнали са ме едни съмнения ,че вестниците ПИК и Труп ще упражнят правото си да свикат под звуците на мегафоните групите за "харесване на единствения " от Перник ,кв.Столипиново и кв.Хр. Ботев

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 79. 80 Профил на happystory
  happystory
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Добре. Ето това е разликата м/у мажоритарно избран човек и хора назначени с листа.

 80. 81 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2382 Неутрално

  До коментар [#77] от "Боби Бобев":

  А катран - това е ГЕРБ?))

  "Чуждестранен агент"
 81. 82 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 882 Любопитно

  браво ,достойна позиция на Радев , и нека шайката да ревне сега ,има за какво

 82. 83 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 488 Весело

  На връх 102 годишнината от ВОСР президентът Радев отказа да назначи Гешев за главен прокурор! Това е знамение!!!!

  Бог да благослови Америка за България!
 83. 84 Профил на Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Wornoxmaniak и ОФ баницата в мола
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Червеният президент полилаве.

  Жалка история.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 84. 85 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 442 Весело

  защо отнемате РАДОСТ за народа:)))

 85. 86 Профил на Bob
  Bob
  Рейтинг: 8 Весело

  Колко ше се дава на ром сега? За един сигаанин питам.

  ТiКвАТа Ке ПаДНе, 2020
 86. 87 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4000 Весело

  До коментар [#67] от "Боби Бобев":

  " Нищо не чуваш. Освен залповете на Аврора."

  Днеска със сигурност достатъчно се наслушах на квиченето на шефа ти срещу ДБ - нещо се е объркал горкия и си мисли, че всички в тая държава са в сарайските уйдуруми и ще му се отчитат с целуване на ръка...

 87. 88 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 740 Весело

  некой от ДБ да прати още днес до общината искане за протест докато нИдялко не се е сетил

 88. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 89. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 91 Профил на amerikanbastard
  amerikanbastard
  Рейтинг: 546 Неутрално

  Сега са нужни протести и граждански неподчинение, така както беше спрян корпулентния ПЕЕВСКИ!

  Freedom's just another word for nothin' left to lose
 91. 92 Профил на anrieff
  anrieff
  Рейтинг: 18 Неутрално

  Клети Радев, и вам не стигна куража да не подписвате/връщате указа до 10.01., когато цацата ще сдаде поста. А после, без личния му натиск, нещата можеха и да са различни.
  —цитат от коментар 35 на Лелка


  И с какво щеше да помогне разтакаването? ДПС и сараите са известни с процедурните си хватки, не ми се иска и президентът да се държи като тях...

 92. 93 Профил на kld49552134
  kld49552134
  Рейтинг: 10 Неутрално

  Гледам на това доста по-цинично. Ако искаш да спечелиш няколко точки като “бунтар” ама без много да клатиш лодката, правиш това, което Радев прави. После като му върнат Гешев, ще подпише казвайки “е, каквото можахме, направихме!”. Последното очевидно не е така обаче. Ако наистина беше принципно против, можеше от рано да каже, че случващото се е неприемливо и трябва конкуренция и прозрачност. Така може би щеше да мобилизира и някой от неговите избиратели да изяви гражданска позиция, а не да остави протестите да се асоциират с “група десни екстремисти”, както самият другар Гешев ги определи.

 93. 94 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1556 Весело

  Макар че тиквите ще си прегласуват РАДОСТТА, това все пак е една постъпка, заслужаваща адмирации.
  —цитат от коментар 64 на Norman Granz


  ........от КОГА така РЕЗКО """"заобича """"" ПРЕЗИДЕНТА.........??????!!!!!!?????.......или казвашшш СПОРЕД КОНЮНКТУРАТА..........!!!!!?????!!!!!!.........ТОЙ и БАЦКО ви КАЗА в ПРАВ ТЕКСТ , че СТЕ Г Ю В Е Н Д И И И И И..........

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 94. 95 Профил на patrokalche
  patrokalche
  Рейтинг: 468 Неутрално

  "Нужен е и друг кандидат" Мммм, не точно! "Нужен е нашия кандидат" би отивало по-добре на президента и кръга Прокопиев.

 95. 96 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#1] от "Fiji":


  Дотук добре!
  —цитат от коментар 1 на Fiji


  Безсмислено упражнение...

 96. 97 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4000 Неутрално

  До коментар [#35] от "Лелка":

  " Клети Радев, и вам не стигна куража да не подписвате/връщате указа до 10.01., когато цацата ще сдаде поста. А после, без личния му натиск, нещата можеха и да са различни. Щото ся само шум без полза:
  "Веднага след избора на Гешев говорителят на съдебния съвет Боян Магдалинчев обяви, че при отказ на Радев да назначи Гешев, номинацията му само ще се прегласува без да се издигат други кандидати. ""

  Това беше най - добрият за мислещите хора вариант ! Няма механизъм да задължиш президента в определен срок да издаде указа си по конституция ! Тогава връщането щеше много по - силно да разтресе кочината.

 97. 98 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  До коментар [#48] от "Fiji":

  ако не бяхте гласували за галева и за решетников никой за нищо нямаше да ви обвинява. тоз гешов не ми харесва, но щом се пищи от всякакви криминални елементи от него , а лилавите болшевики пригласят значи не е толкоз зле

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 98. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 99. 100 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 681 Неутрално

  Голяма радост,голямо щастие,сълзи от вълнение в очите на около 200-300 либерасти.Очаква се на президента да му бъдат поднесени букети с червени рози и венци от признателните граждани.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK