Романтика в офиса - как да действаме?

Романтика в офиса - как да действаме?

© Pixabay.comВлюбването не може да се планира. Когато хората са заедно, в екип, споделят еднакви идеи, стремят се към едни и същи цели, имат общи теми, твърде вероятно е да се зародят и такъв вид взаимоотношения. Освен това няма как да отречем, че в офиса често прекарваме повече време, отколкото вкъщи. А всички тези фактори понякога водят до романтика на работното място.


Но как да действаме при подобен казус, а именно свалка или връзка на работното място?


Като за начало е добре да проверите политиката на вашата компания при подобни ситуации. До неотдавна много фирми категорично забраняваха връзки на работното място. Доводите за подобни решения бяха свързани предимно с промяна на стандартната структура и командна верига.
Ако пък разглеждате ситуация за любов във вашия екип от мениджърската позиция трябва да знаете, че в XXI век подобна политика се среща все по-рядко, тъй като човешкият ресурс е един от най-ценните активи за всяка компания. От гледна точка на изграждането на работодателската марка, да се забраняват в днешно време връзки на работното място е остаряло, късогледо и губещо като стратегия в дългосрочен план.


Ако все пак връзката стане факт, не позволявайте на романтиката да повлияе на качеството и ефективността на вашата работа. Не е нужно да пазите връзката си в тайна, но определено не е нужно да проявявате интимност в офиса. Придържайте се към професионалното поведение с вашия партньор на работното място. Това означава без държане за ръце и без целувки. Няма как да не споменем да не се обръщате един към друг с прякори от типа "мечо", "пухчо" и т.н


Най-лесен е идеалният случай, когато горещото чувство се породи между двама равностоящи в йерархията неангажирани служители. Проблем има обаче тогава, когато единият във връзката е подчинен на другия. Когато това подчинение е пряко, възможността за дестабилизация на работната атмосфера е съвсем реална. Съвсем реална е опасността да се появи напрежение в екипа, което да дойде от усещането на останалите служители, че единият изцяло толерира работа на другия партньор.


При подобни ситуации винаги трябва да обмислите най-лошия сценарий, а именно какво ще стане при раздяла или скандал. Разбира се, помислете и за обратния сценарий – дали бихте се простили с работата си, ако връзката ви стане по-сериозна.


Ако пък все още не сте разгледали актуалните обяви за работа на Karieri.bg, то е време да го сторите:


U.S. EMBASSY SOFIA търси:
Administrative Assistant


Cargill търси:
Finance SAP Super User


British Council in Bulgaria търси:
Customer Service Assistant


БНБ търси:
Експерт


EVN България търси:
Експерт, околна среда


KPMG търси:
Web Designer
Junior Information Risk Management (IRM) Specialist
Accounting and Tax Compliance professional


The American College Of Sofia търси:
A Full - Time Teacher In Physics
A Full - Time Intern In Mathematics

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK