Цветан Василев обясни на съда с декларация ролята на Пеевски във фалита на КТБ

Основният свидетел по делото "КТБ" Бисер Лазов даде показания в поредно съдебно заседание

© Анелия Николова

Основният свидетел по делото "КТБ" Бисер Лазов даде показания в поредно съдебно заседаниеБанкерът Цветан Василев изпрати декларация до съдебния състав на специализирания съд, който разглежда делото "КТБ", в която иска да бъде разпитан чрез видеоконферентна връзка. Декларацията бе прочетена от адвоката му Константин Симеонов, който обясни по-късно пред журналисти, че миналата седмица се е срещнал с Василев в Белград, където той живее след фалита на банката през 2014 г.


Адвокати на основния подсъдим поискаха още в началото на процеса той да бъде разпитан чрез видеоконферентна връзка, но магистратите решиха, че ще проучат дали има процесуална възможност това да се случи.


Повод за декларацията е "избирателната памет" на основния свидетел на прокуратурата Бисер Лазов, обясни адвокат Симеонов, а и самият Василев го посочва като причина в текста, който е дал и подписал пред адвоката си миналата седмица. Вече месеци наред в поредни заседания Лазов дава показания, а днес започнаха и адвокатските въпроси към него, след като прокуратурата приключи разпита.
"Голословните му твърдения, че не знае какво означават "ДП" и "ДП1", беше може би поводът, поради който Цветан Василев реши да напише тази декларация. Това беше единственият начин, по който можем да сложим и точките над "и" (изразът идва от френски език и означава да се изясни нещо окончателно - бел. ред.) за това какво е участието на Делян Пеевски в цялата тази история. Целият медиен бизнес на Делян Пеевски към онзи момент е финансиран от КТБ с кредитни средства", заяви адвокат Симеонов пред журналисти.


В декларацията си самият Василев обяснява какво всъщност представляват съкращенията "ДП" и "ДП1", които се споменават многократно в делото, но за които Лазов не може да си спомни какво означават въпреки добрата памет, която демонстрира в отговор на въпросите от прокуратурата.


Василев отбелязва, че това са съответно задължения на фирмите на Пеевски и негови лични задължения.


"На сценаристите на организираната атака срещу банката начело с депутата Делян Славчев Пеевски разкриването на всички детайли е неудобно", пише бившият мажоритарен собственик на банката.


Той описва подробно и направленията, в които работи прокуратурата по делото по това обвинение, "съшито с бели конци" и с "кошаревски" свидетели, а целта е да не се разглеждат активите на банката, които били над 3 млрд. лв., "сякаш те не съществуват".


"Не съществува "Виваком" (оценена от "Лазард" за 2.4 млрд. лв., "Петрол" не съществува, "Дунарит" (оценен от новия почти избран за главен прокурор Гешев на 360 млн. лв.) не съществува, не съществува "Костенец", не съществува "Телиш", изрежда Василев.


"Пълно изключване от делото на главния известен организатор на атаката срещу банката и главен бенефициент от присвояването на нейните активи – Делян Пеевски, и други подобни нему персони. Замитане на следите от мръсната роля на самата прокуратура в атаката срещу банката и последвалата кражба на активите й под контрола и в полза основно на Делян Пеевски", допълва Василев, като посочва, че това целят усилията на прокуратурата по делото "КТБ". Освен това посочва, че банката изглежда сякаш няма активи.


Той твърди също така, че ресурсите за финансиране на Делян Пеевски винаги са били с произход кредитиране от банката, а това е процес, който е бил осъществяван и контролиран от Лазов.


"ДП1" пък са личните задължения на Делян Пеевски, които не съм сигурен, че са били погасени", посочва в декларацията си банкерът и призовава съдът да изиска всички справки, които са му отчитани през всичките години, за да се проследи цялото движение на финансите по това дело.


На финала Василев посочва, че няма съмнения по отношение на натиска, който се оказва върху съдебния състав от страна на прокуратурата, за водене на делото в исканата от обвинението посока, и призовава, че с декларацията би искал да помогне "да погледнете и от другата страна, така както повелява Темида", тъй като съдът "трябва да служи на правото, а не на прокуратурата и нейните зависимости".


По-рано днес стана известно, че синдиците на фалиралата КТБ започват отново търг за отдаване под наем на бившата централа на банката. Сградата, в която се помещават и самите синдици, се намира на площад "Гарибалди".


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (132)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Locke
  Locke
  Рейтинг: 640 Неутрално

  Разпит чрез видеоконферентна връзка? Що за глупост? Да не би да живеем в 21-ви век?

 2. 2 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3858 Неутрално

  " "Голословните му твърдения, че не знае какво означават "ДП" и "ДП1" беше може би повода, поради който Цветан Василев реши да напише тази декларация. Това беше единственият начин, по който можем да сложим и точките над "и" за това какво е участието на Делян Пеевски в цялата тази история. Целият медиен бизнес на Делян Пеевски към онзи момент е финансиран от КТБ с кредитни средства", заяви адвокат Симеонов пред журналисти."

  Кочината направо ще се пръсне от смрад !

 3. 3 Профил на s.o.a.d.
  s.o.a.d.
  Рейтинг: 433 Неутрално

  ДП- Дебелото Прасе
  ДП1 - Добрият Прасчо

 4. 4 Профил на cavenn
  cavenn
  Рейтинг: 351 Неутрално

  Отговорът на Гейшев - ;Нямам данни за това;(...тук дава на късо почва)- Обама, Тръмп, Путин, Бивол, Радан, Христо, Костов, Сорос.

 5. 5 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2002 Неутрално

  "Бате к*ре, дигай Неделко, дигай Етю Лъцков! Кочлуков и он ъ не дрее! Двонене ън Кире гело, у Нова цичко треъ ъ е под контрол! Очеквам цички ъ идзледзнат цоц еднакво дзаглавие:

  "Коварен цъюдз меджу беглецо Вацилев, подцъдимио Прокопиев, Хамерика дза Ългария, некого ъ не дзабрайме? А, точно, Одзан Ънов! Ристо от ДаеБа! Цороцоидите! Вътре ъ пише и цороцоиди! А, така! Тея ца це цъешили цоц Мая Костинбродска и сакат ъ дзлепоцтаят реномирани ългарцки олитици!"

  Аре ън раота!

 6. 6 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3858 Неутрално

  " Той твърди също така, че ресурсите за финансиране на Делян Пеевски винаги са били с произход кредитиране от банката, а това е процес, който е бил осъществяван и контролиран от Лазов.


  "ДП1 пък са личните задължения на Делян Пеевски, които не съм сигурен, че са били погасени", посочва в декларацията си банкерът и призовава съдът да изиска всички справки, които са му отчитани през всичките години, за да се проследи цялото движение на финансите по това дело."

  Ето как сараите чрез успелия млад мъж са придобили многото си милиони, за да създадат днешната медийна империя......

 7. 7 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3858 Весело

  " "Пълно изключване от делото на главния известен организатор на атаката срещу банката и главен бенефициент от присвояването на нейните активи – Делян Пеевски и други подобни нему персони. Замитане на следите от мръсната роля на самата прокуратура в атаката срещу банката и последвалата кражба на активите й под контрола и в полза основно на Делян Пеевски", допълва Василев като посочва, че това целят усилията на прокуратурата по делото "КТБ". Освен това посочва, че банката изглежда сякаш няма активи."

  Познайте с чия помощ е извършено всичко това ! Дали не е едно известно име в публичното пространство, спрягано за ключов за държавата ни пост ? А зад днешните управляващи.......

 8. 8 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 759 Неутрално

  ЦВ може да ди разправя каквото иска от белградските кафани.
  Важно е Лазов какво казва и Гешеф какво чува.

  А Гешев ни вижда, ни чува.
  Лазов пък не помни.

  Така си я караме.

 9. 9 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4275 Неутрално

  Кой се страхува от показанията на Василев ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 10. 10 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3858 Весело

  " "Пълно изключване от делото на главния известен организатор на атаката срещу банката и главен бенефициент от присвояването на нейните активи – Делян Пеевски и други подобни нему персони. Замитане на следите от мръсната роля на самата прокуратура в атаката срещу банката и последвалата кражба на активите й под контрола и в полза основно на Делян Пеевски", допълва Василев като посочва, че това целят усилията на прокуратурата по делото "КТБ". "

  Как се прави подобен чадър над престъпления за стотици милиони, освен чрез главният...... ? Затова ли същия този бързо - бързо вкара полицията в КТБ ? Бърза, бърза, че сараите не обичат да губят, още по - малко да станат ясни техните мръсни тайни за милиарди, нали ?

 11. 11 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3882 Неутрално

  Банкерът Цветан Василев ....."

  А беше време когато борехме Василев без да го наричаме банкер.Какво нещо са стандартите, доскоро беше Президента Плевнелиев (странно съвпадение е, че 2012г започнаха и журналистическите разследвания срещу Василев)сега е бившия

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 12. 12 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1075 Неутрално

  В крайна сметка ще се окаже, че зад инициалите "ДП" и "ДП1" се крият, сериозно закодирани, Обама и Путин. Които пък са пряко свързани с Иван Костов.

  Изборите били скъпи? - Скъпи са за купувачите на гласове.
 13. 13 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3858 Весело

  Ден преди прегласуването на удобния за сараите кандидат ? Не може да се отрече обаче, че Василев добре е избрал подходящия момент да " опресни" паметта на управляващата клика, по - известна като граждани за енергично разграбване на България....Сега започва да става още по - интересно, а изглежда, че престъпната стабилност ще понесе нов сериозен удар в най - неподходящия момент......В случая е приятелски огън от един вече прокуден съдружник от голямата завера...Мустакатият.....

 14. 14 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1411 Неутрално

  Само на Цацаров и на Гешев не им е известно как се е финансирал бизнеса на Делян Пеевски. По времето на Цацаров декларациите на депутата Пеевски за една година претърпяха катарзис. В едната година има деклариран стар Опел и 1/4 от апартамент, а на следващата година вече декларирани собственост в булгартабак и много пари.
  Нашата прокуратура и следствие знаят най-малко от всички и пак те не знаят къде да търсят злоупотреби

 15. 15 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3882 Неутрално

  До коментар [#14] от "stanislavdi":

  Както стотици други бизнеси, с кредити

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 16. 16 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3125 Неутрално

  ДП и ДП1 ги няма в делото ,затова Гешев е радост и ще стане гл. прокурор . Утре всички ше гласуват с радост

 17. 17 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4183 Неутрално

  Затова ГЕРБ държат на избирането на Гешев за главен прокурор и не допускат никакъв риск това да не стане. Гешев ще спасява Борисов и ГЕРБ, БСП и ДПС от всички далавери , които са правили през годините на управлението им и ще подлага на прокурорски тормоз и произвол всеки , които са против тях.
  За Борисов много по-важен е изборът на Гешев за главен прокурор отколкото беше преизбирането на Фандъкова за кмет на София.

 18. 18 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 904 Любопитно

  А какво стана с онези пари който дадохме Алекс партнърс.Нещо излезе ли...световен мега ,хипер разселдващи не казаха нищо освен мрън мяу ,МЕРСИ и чаО!
  А после пак ни е бедно.

 19. 19 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 696 Весело

  Хахахах, мазало. Да не забравяме, че това дело е перлата в кариерното развитие на бъдещия главен прокурор.

 20. 20 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 828 Любопитно

  Положението доста се спича за някой задкулисни играчи. Не им се връзва партията и разместването на дадени пионки. на полето А за това дело ще се говори още дълго време и ще виси като Дамоклев меч върху някои не само политически, а житейски съдби.

 21. 21 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1544 Неутрално

  До коментар [#17] от "tacheaux":

  ааа и цацаров за шеф на конпи.
  то е ясно какво става.
  остава и ние да свършим нашата част и да ги пометем.
  обаче трябва да стане някакъв катаклизъм, като с дебелака.
  иначе е ясно, че става, това което циник пише.

 22. 22 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2002 Неутрално

  Ако срещу инициалите ДП в таблицата стоят 132 милиона, то срещу "ДП1 са личните задължения на Делян Пеевски, които не съм сигурен, че са били погасени" присъства гордата сума 575 милиона лева. Предвид размера, едва ли са били погасени. Толкова пари на българския пазар няма как да се съберат, без да се разчуе.

 23. 23 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1742 Весело

  Василев добре ги е заковал.
  Дебеланковците ще вдигнат кръвно тази вечер.

 24. 24 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2712 Неутрално

  Около чучура винаги трима винаги . Три усмихнати прасете , чак до мрак , чак до мрак.

  SHADOWS of SOFIA
 25. 25 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2161 Неутрално

  На финала Василев посочва, че няма съмнения по отношение на натиска, който се оказва върху съдебния състав от страна на прокуратурата, за водене на делото в исканата от обвинението посока, и призовава, че с декларацията би искал да помогне "да погледнете и от другата страна, така както повелява Темида"
  _________________
  И каква стана тя? Да не стане така,че на международен съд Държавата ще си плати всички загуби на КТБ и Цветанов ???? Има доста свидетели,че ДП е бил дълго момче за всичко преди да се сработи с Темида и менторите от ДПС?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 26. 26 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1742 Весело

  До коментар [#6] от "samoedin":

  Да беше само медийна империята на сараите, щеше да е китка.
  За съжаление империята е и съдебно-прокурорска и това е по-голямата беда за всички ни.

 27. 27 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3858 Весело

  До коментар [#12] от "keen":

  " В крайна сметка ще се окаже, че зад инициалите "ДП" и "ДП1" се крият, сериозно закодирани, Обама и Путин. Които пък са пряко свързани с Иван Костов."

  А, и с Трайчо Трайков, Христо Иванов, Прокопиев, ДБ, умно - красивите и те са в заверата.......

 28. 28 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 926 Неутрално

  мисля че вече и за най големите глупаци сатана ясно, че това беше активно мероприятие на пеевски за присвояване на активите и неплащане на задълженията си към банката, проведено от прокуратурата и лично от гешев. това са бг институциите - патерица на мафията.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 29. 29 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 779 Неутрално

  Цветан Василев разясни с декларация ролята на Пеевски във фалита на КТБ


  Че това е ясно и на всички магистралки в България , че и по сръбско . Ролята на лошото ченге е на Василев , а на още по- лошото , отвратителното , - на Пуувски . Състезанията за приза " Гаден мафиот " няма да бъде връчен , поради провал и несъгласие сред журито .

 30. 30 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 939 Неутрално

  Сега тъмните сили ще започнат атаки срещу Прокопиев, срещу Василев, Пърдялко са го събудили среднощ да включва ла*номета, Гешефт се е потил на "червеното" килимче и е давал обяснения защо кръга "Капитал" все още се върти. Няма да пропуснат и соросоидите, Домусбандит срещу 52 милиона ще тръби в Нова, че всичко това е лъжа.
  Тъмните сили са завладяли България.

 31. 31 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3437 Неутрално


  Под една друга статия ме оплюха защото казах, че прокуратурата и по-точно Иван Гешев не иска да доведе Цветан Василев в България.
  Подвикваха иронично - Е, как така бе? Е, защо бе?
  Е те така. И те затова!

 32. 32 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3976 Весело

  ....Нашата прокуратура и следствие знаят най-малко от всички и пак те не знаят къде да търсят злоупотреби
  —цитат от коментар 14 на stanislavdi


  Ето на такива се казва способни, учени и отракани момчета-прокурорчета/борчета!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 33. 33 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3858 Неутрално

  Под една друга статия ме оплюха защото казах, че прокуратурата и по-точно Иван Гешев не иска да доведе Цветан Василев в България. Подвикваха иронично - Е, как така бе? Е, защо бе?Е те така. И те затова!
  —цитат от коментар 31 на Един препатил


  Да, направи ми впечатление. Ето я статията:

  https://www.dnevnik.bg/analizi/2019/11/13/3991327_zashto_prezidentut_moje_da_sezira_ks_za_izbora_na/?ref=id&_ga=2.139129264.28398873.1573574856-55090933.1514450487 #comment-47

  Ето ти и коментара:

  Аз го защитавам? Не, не го защитавам - посочвам само, че прокуратурата не иска Цветан Василев да се яви по делото. Не иска. И прави всичко възможно това да не се случи - Вие също го казвате -"десетина опита на прокуратурата да го върне в България". Много се напънала тази прокуратура, бе, много - дор десет пъти, ама на - ядец! Той не иска да се отзове! Е, как да се отзове - ако се отзове сам няма никакви гаранции какво ще му се случи. Ако бъде екстрадиран официално обаче положението е ма-а-алко по различно? Не го ли знаете? Е, нищо Иван Гешев го знае. Та затова така се получава.
  От какво на какво било променено обвинението? Ама Вие и това ли не знаете? Спокойно - Иван Гешев и това си го знае . От обвинение за източване на 206 млн. лв. (онези в чувалите - майтап бе, Уили!) в обвинение за организирана престъпна група.
  Нямало го в нета? А-а, няма да се лъжем, не са хубави тези работи....:

  https://clubz.bg/40724-pri_promeneno_obvinenie_ne_mogat_da_ekstradirat_cvetan_vasilev


  Таман се бях загледал в нея и изведнъж, гледай ти, каква готовност за съдействие прояви Мустакатия, въпреки, че властта гледа да го държи панически от това да се разбъбри за ...това онова за милиарди....

 34. 34 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 779 Неутрално

  На финала Василев посочва, че няма съмнения по отношение на натиска, който се оказва върху съдебния състав от страна на прокуратурата, за водене на делото в исканата от обвинението посока, и призовава, че с декларацията би искал да помогне "да погледнете и от другата страна, така както повелява Темида", тъй като съдът "трябва да служи на правото, а не на прокуратурата и нейните зависимости

  Ако и останалите заключения на Василев по отношение на преследванетои обвиненията срещу него , са ТОЛКОВА убедителни колкото за натиска над съда от прокуратурата , ще повярвам , че е невинен .

 35. 35 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1043 Весело

  ДП- Дебелото ПрасеДП1 - Добрият Прасчо
  —цитат от коментар 3 на s.o.a.d.


  Ми- за Добрия Прасчо:

  В гората ненадейно се появил някакъв глиган- нерез- нацепен от мускули, целият в татуировки, със слатни ланци- върви, и гледа свирепо. Всички животни ги е страх, крият се и треперят.

  По някое време нерезът мярка лъва, и му казва:

  -Чши- ей, ти ве- русичкия! Я ела тук!

  На лъва- при вида и поведението на глигана- му се изпарили всички царски усещания, и чинно застава пред нереза. А той:

  -Знайш ли къде е Мечо Пух ве?

  -Н..н...не...

  -Ако видиш шибания Пух- кажи му, че Прасчо е излязал от затвора...

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 36. 36 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3858 Неутрално

  пропуснал съм едно настрани след панически.....

 37. 37 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 3073 Неутрално
 38. 38 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2228 Неутрално

  защо трябва да го разпитват ,като спокойно може да даде интервю по която си пожелае медия ,не българска разбира се ,щото и те са само на наши хора , да си каже човека , така хем да си каже как е крал парички от банката и в съдружие с кого го е правил и как ,мисля си ,че г жа Кьовеши ще го разбере много правилно , за разлика от нашите червени другари тук .

 39. 39 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3858 Неутрално

  Прави впечатление, че нито един от четата на модела КОЙ още не се е включил активно да коментира ! Явно са в ступор и избистрят стратегията какво да лъжат след наближаващите разкрития по темата ....за много милиони откраднати от сараите с помощта на прокуратурата и управляващите у нас....

 40. 40 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2751 Неутрално

  Банкера не знае колко пари е дал на Дилян Пеевски, еми за бой си е. Разчитал на честната дума на един крадец. КТБ не е била банка, а пирамида и печалбата е в първите включили се.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 41. 41 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2333 Неутрално

  До коментар [#9] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Ама ти наистина ли не знаеше, че Доган/Пеевски бяха изцяло свързани и финансирани с КТБ.
  Ами в това е уловката. Виновен е даеащият кредитите. И затова точно пък Прокуратурата ако ще който искат да сложат главен прокурор не може да бутне Доган.
  Сега ТЕЦ Варна пак с кредити
  Цветан Василев да бе казва неща дето ги знаем Ами да каже кое го е накарало да дава кредити на Доган/Пеевски.

 42. 42 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 837 Неутрално

  Гешев е радост.Пеевски е прелест - Аполон мамин!
  Такива ги надробиха и продължават да ги готвят ГЕРБ с любезното съдействие на БСП и неизменното участие на ДПС!И когато следващия път се запитате защо сме на това дередже, сетете се, дали пък не сте гласували за някоя от трите партии някога и после си отговорете - вие сте виновни, самите себе си!
  А ако пък сте сменяли гласа си постоянно - царя, гербери, нови времена, воеводи, атакисти, барековци, комунисти и разните му там подобни - най-добре се застреляйте.Ако нямате с какво - скочете от високо, ама от много високо - че повече да не можете да ни причинявате това и на нас!

 43. 43 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 3073 Неутрално

  Що ли ? Що ли продължават цирка? Народецът плати сметката, Що харчат още пари за дело? Да хвърлят прах в очите ли? Пределно ясно е че кражбата беше с участието на властта!

 44. 44 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2333 Неутрално

  Да не говорим, че съдът докато сте се втренчили в морето Пеевски оправда Христо Бисеров. Никой вече не пиле за него. Ангел чист.

 45. 45 Профил на tda10501756
  tda10501756
  Рейтинг: 298 Неутрално

  Българският народ е умен и го е казал "Не е луд който яде зелника, а този който му го е дал". Не е виновен дап или ДП, че е взел кредити, а Цветан Василев, че му е дал не обезпечени кредити. Няма как да подведеш някой под отговорност за това, че е взел кредити, както и затова, че не ги е върнал. И Прокопиев с Христо, Иванов и Радан да сложите за главен прокурор няма как да повдигне обвинение на Пеевски, че е взел кредити, а ще му се наложи да съди Цветан Василев за даване на необезпечени кредити. Плйенето и тръшкането няма как да променят НК .

 46. 46 Профил на Locke
  Locke
  Рейтинг: 640 Неутрално

  До коментар [#38] от "edin drug":

  Защото ако го разпитат, показанията му стават официална част от делото, а ако просто говори пред медии, прокурорите могат да го игнорират.

 47. 47 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1043 Неутрално

  А какво стана с онези пари който дадохме Алекс партнърс.Нещо излезе ли...световен мега ,хипер разселдващи не казаха нищо освен мрън мяу ,МЕРСИ и чаО!А после пак ни е бедно.
  —цитат от коментар 18 на !D !калпав е новия вид Дневник!


  Недей така с лошо и ти!

  Хората излезли с доклад, там- в общи линии пишело- да, липсват пари (ти да видиш!)...

  Някой от журналята ги беше питал- ма няма ли да кажете къде са парите- нали с това сте известни?

  Отговорили му- с това сме известни, но България не ни нае за това.

  И са прави. Някакъв депутат (дали не беше Ревизоро)- каза, че чел доклада. Това всъщност бил един обобщен счетоводен анализ, и той не разбирал що трябваше да се харчим за Алекс-ите, вместо да хванем първия счетоводител от улицата- за да ни каже всъщност това, което всички знаем (пАре нема).

  Сипвайте по чаша студена водичка- това ще ни остане и от КТБ, и от разследвания разни, и от Алекс-ите...

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 48. 48 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5827 Неутрално

  Аз пък си мисля, ДП означава Путин, ДП1 е Обама. Те заедно пътуват до Луната с пилот Гешев-радостта на ня#Кой :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 49. 49 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 837 Неутрално

  До коментар [#23] от "мики маус":

  глупости!Ще кажат, че Костов е виновен и това е.Децата у нас не ги плашат отдавна с Торбалан, а с Костов!А майките и бащите им вече вярват в това, нищо, че са забравили, че ако не беше Костов сега и тях можеше да ги няма, защото БСП и Виденов сериозно се бяха захванали да ни затрият - студ, глад, хиперинфлация.
  Та - Костов е виновен и за КТБ!

 50. 50 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Аз само не разбрах, в платежните нареждания ДП/ДП1 ли пише или Делян Пеевски.

  Щото според мен там точно и ясно си пише какво, кой и колко. И няма смисъл прокуратурата да пита тоя и оня, какво значат съкращенията, а просто да види към и от кого са преводите.

  А ЦВ вече не е интересен на никого с тия епозидични включвания тип на "час по лъжичка". И ли да каже всичко или да мълчи. Така само плете интриги без последствия, най-много да спечели симпатията на някой умнокрасавец, те вече заобичаха Татяна Дончева, проф. Иво Христов, Мая Манолова... колко му е да припознаят и Цветан Василев за патрон в борбата със свинската чума.

 51. 51 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 352 Неутрално

  До коментар [#31] от "Един препатил":

  Никой не го иска Цветан Василев. Нито той самият желае да се яви (всички знаем защо). Остава да разберем дали и съдът го иска. Ако каже, че не може да се проведе видеоконферентна връзка, значи не го иска.

 52. 52 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#41] от "Да вярваме на истината":

  Принципно е точно така. Пеевски никога не е отричал, че е имал кредити от КТБ. Въпроса е нагазил ли е закона Пеевски като е взел кредитите. Или е нагазил закона, тоя дето му ги е дал. Или и двамата не са нагазили закона...

 53. 53 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 352 Неутрално

  До коментар [#34] от "papуre":

  В тази сага няма невинни. На който и да удариш шамар, все ще има защо. И ще му е малко.

 54. 54 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3437 Неутрално

  До коментар [#39] от "samoedin":

  Прави впечатление, че нито един от четата на модела КОЙ още не се е включил активно да коментира ! Явно са в ступор и избистрят стратегията какво да лъжат след наближаващите разкрития по темата ....за много милиони откраднати от сараите с помощта на прокуратурата и управляващите у нас....
  —цитат от коментар 39 на samoedin


  Може да отсъстват защото са гледали интервюто на Костов при Цветанка Ризова. Ако "Дневник" пусне статия за него тогава пък да видите как ще си объркат опорките!

 55. 55 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2712 Неутрално

  До коментар [#34] от "papуre":В тази сага няма невинни. На който и да удариш шамар, все ще има защо. И ще му е малко.
  —цитат от коментар 53 на hammurabi


  Естествено , че няма невинни. Но къде са виновните?
  А отговора , тъне в загадка.

  SHADOWS of SOFIA
 56. 56 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 352 Неутрално

  До коментар [#38] от "edin drug":

  Има разлика между казване и доказване. Видеоконферентната връзка ще даде възможност за разпит по правилата на НПК, т.е. обясненията му ще могат да се ползват в процеса като доказателство, ако съдът им даде вяра.

 57. 57 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4471 Неутрално

  Мътна и кървава е цялата работа!

 58. 58 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2043 Неутрално

  А ако случайно циреят се пукне , смрадта ще се излее чак в морето.

 59. 59 Профил на PETZL
  PETZL
  Рейтинг: 888 Неутрално

  Очаквай яко квичене в медиите на свинята. Блъскоф бди. 🐖

  99,9% от всички хора, умрели от рак, приживе са яли краставици.
 60. 60 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2712 Неутрално

  Очаквай яко квичене в медиите на свинята. Блъскоф бди. 🐖
  —цитат от коментар 59 на PETZL


  Не могат да се разпростират . Филмчето в две части на Антикурупционния фонд с автор Николай Стайков ги спира.На медийното НСО е казано да не реагира.

  SHADOWS of SOFIA
 61. 61 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3368 Неутрално

  Нека уточня. В банката изгоряха и парите на ВТБ, затова ДП беже привикан в Дубай, затова събра 1 млрд. в Булгартабак и го "продаде". За да върне парите на руснаците. Сега вече му е спокойно и може да си развява байрака. А той тези пари ще си ги върне. За целта си има мавродийки, гейшАвлийки и прочее радости.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 62. 62 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2333 Неутрално

  До коментар [#52] от "niakoi_si":

  Именно. Но нагазва законът този дето му е дал кредитите ако не са обезпечени. Ако да обезпечени и си ги погасява няма проблем.
  Тука миналата седмица някой беше публикувал всичките 500 милиона лева кредити на Пеевски и майка му. Повечето са погасени от Първа Инвестиционна банка. Това е интересно. Значи и Цеко Минев е в играта.
  А и синдиците твърде бързо върнаха 1,7 милиарда лева на бюджета. Още преди 3 години.

 63. 63 Профил на Kamen Iliev
  Kamen Iliev
  Рейтинг: 62 Неутрално

  Василев изчезна, с него и много от парите на вложителите в КТБ. Пари, които според всички проучвания досега никога няма да бъдат върнати.

 64. 64 Профил на ivo
  ivo
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Защо наглия крадец Цветан Василев е все още в Белград, а не в затвора в БГ, където му е мястото?

  Не на глобалистите и глобуса! Make Earth Flat Again!
 65. 65 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  присъства гордата сума 575 милиона лева. Предвид размера, едва ли са били погасени. Толкова пари на българския пазар няма как да се съберат, без да се разчуе.
  —цитат от коментар 22 на cinik


  Само че, тези пари не са отпуснати на делян славèв пеевски, а на някоя калинка. Примерно шофьорът му. А той вече какво е правил с тях, прокуратурата не се интересува, Не и влиза в работата, според сегашният и бъдещият главен прокурор.
  Имено за това те са на тези властови позиции.

 66. 66 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1411 Неутрално

  мисля че вече и за най големите глупаци сатана ясно, че това беше активно мероприятие на пеевски за присвояване на активите и неплащане на задълженията си към банката, проведено от прокуратурата и лично от гешев. това са бг институциите - патерица на мафията.
  —цитат от коментар 28 на ck2013


  Аааа, не. Най-големите глупаци (Цацаров и Гешев) още не им е ясно. Ще разберат като напуснат постовете си

 67. 67 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Тука 60 коментара,само от едни и същи профили,направили си джамбуре.
  Другари защитници на Ц.Василев,той вече няколко пъти се опитва през медиите да дава акъл на съд и прокуратура.Само че така не става.Няма такъв филм.Обвиняемия да дава показания чрез видео връзка.
  А иначе виждам че,тука веднага сте му повярвали на 100% и безрезервно,защото в случая така ви отърва.Е да ама когато мустака наричаше дебелия че му е като син,и въртяха далавери,тогава защо мустака не се отказа от дебелия?!

  sdg
 68. 68 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2002 Неутрално

  [quote#65:"1107"][/quote]

  Комбина от щеф на банка, шофьора му и краен получател без намерение да ги връща отговаря на състава от НК за престъпен сговор (ОПГ).

 69. 69 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7876 Неутрално

  И прокурорът , който забърква тези каши и прикрива един от виновниците, че готви за главен прокурор. И това ми били правосъдие.

 70. 70 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2161 Неутрално

  Кой се страхува от показанията на Василев ?
  —цитат от коментар 9 на КМЕТ В СЯНКА  Много са ! Толкова много, че Паци Терасата, голият охльов Гешев и Цацата не са имали време ( някакви си 5 + години ) да ги намерят, разпитат и обвинят !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 71. 71 Профил на Симо
  Симо
  Рейтинг: 1132 Неутрално

  Дано поне в САЩ да осъдят ДП и място в тоя свят да не може да си намери.

 72. 72 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2851 Неутрално

  разпитан чрез видеоконферентна връзка........ и що не?.......

 73. 73 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2161 Неутрално

  Само на Цацаров и на Гешев не им е известно как се е финансирал бизнеса на Делян Пеевски. По времето на Цацаров декларациите на депутата Пеевски за една година претърпяха катарзис. В едната година има деклариран стар Опел и 1/4 от апартамент, а на следващата година вече декларирани собственост в булгартабак и много пари.Нашата прокуратура и следствие знаят най-малко от всички и пак те не знаят къде да търсят злоупотреби
  —цитат от коментар 14 на stanislavdi  Ти бъди така добър да не намесваш г-н Пеевски .
  Напомням ти, че беше « разследван « по документи от Паци Терасата и се оказа, че е чист и почтен бизнесмен и най-големият данъкоплатец в България . Аз дори изтръпнах, когато др. Борисов отговорно обяви по медиите, че г-н Пеевски си изнася бизнеса в Дубай - да изпуснем такъв мощен бизнесмен и данъкоплатец ... !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 74. 74 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2161 Неутрално

  ДП и ДП1 ги няма в делото ,затова Гешев е радост и ще стане гл. прокурор . Утре всички ше гласуват с радост
  —цитат от коментар 16 на hodounski  Ще гласуват и то с удоволствие !

  « За каквото и да ми говориш приятелю мой, ти ми говориш за пари «
  Конфуций

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 75. 75 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1857 Неутрално

  Интересно.

  Пукнат другар не е разголил гръд в защита на прасето, а покрай него и на личния му ангел-закрилник милиционер.

 76. 76 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2161 Неутрално

  А какво стана с онези пари който дадохме Алекс партнърс.Нещо излезе ли...световен мега ,хипер разселдващи не казаха нищо освен мрън мяу ,МЕРСИ и чаО!А после пак ни е бедно.
  —цитат от коментар 18 на !D !калпав е новия вид Дневник!  « Алекс партнърс « е наистина световна, хипер и мега, но тогава се разкри следното :
  В някои не съвсем светли случаи, застрашаващи нейното световно реноме, « Алекс партнърс « са регистрирали дъщерна фирма . СПЕЦИАЛНО ЗА КТБ, фирмата регистрира ВТОРА дъщерна фирма на която платихме 22 милиона евро и ... до тук !
  Българската прокуратура не прояви желание да се самосезира, а, защо не го направи - само един Господ знае, защото Цацаров се отчита само на Него .
  Абе, важното е, че я гепихме престъпницата Десислава Иванчева !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 77. 77 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Мустакатия измекяр няма никакъв шанс. Неговите пари свършват, а на свинята се увеличават.
  А и Боко е на власт още 5 години. Залагам на свинята.

  Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
 78. 78 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2161 Неутрално

  Хахахах, мазало. Да не забравяме, че това дело е перлата в кариерното развитие на бъдещия главен прокурор.
  —цитат от коментар 19 на danubian.whale  Прав си !
  Голият охльов Гешев беше главният разследващ за пладнешкия грабеж на КТБ и тъй като излови всички виновни и ги вкара на топло, днес го гласуват и за главен прокурор .
  Наистина, каква шеметна кариера, а ?
  ЮРИДИЧЕСКИ ЛЪВ !!!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 79. 79 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2161 Неутрално

  Положението доста се спича за някой задкулисни играчи. Не им се връзва партията и разместването на дадени пионки. на полето А за това дело ще се говори още дълго време и ще виси като Дамоклев меч върху някои не само политически, а житейски съдби.
  —цитат от коментар 20 на save_knforest  « А за това дело ще се говори още дълго време ... «

  Не само ще се говори, но и ще се гледа по закона « Магнитски « и интересно защо невинният във всяко отношение Дебелян, вече си е наел яка адвокатска кантора в САЩ !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 80. 80 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2161 Неутрално

  разпитан чрез видеоконферентна връзка........ и що не?.......
  —цитат от коментар 72 на Marin Petrov  Василев за втори път предлага това, но др. Цацаров му отговори, че това не било залегнало като практика в КРБ, сега четем горе в статията, че съдебният състав щял да проучи, дали е възможна такава процедура ...
  Опитай се да отгатнеш какъв ще бъде отговорът ... !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 81. 81 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 2052 Любопитно

  Интересно ДП с пистолет в челото на ЦВ В ли е вземал кредити? Мммм? Сумалъка ти и синдик (някои вече на топло) минаха през хеопсовата пирамида и да са пропуснали непогасени кредити на ДП или на ДП1? Абе ЦВ В ти нас за абдали ли ни вземаш? Доматите си колците ли ги берем?

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 82. 82 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5884 Неутрално

  Цвъ Василев - истински народен син!

 83. 83 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 524 Неутрално

  И какво е доказателството,че дебелия Пеевски е имал кредити там.Това че пише ДП и ДП1?
  Да бъдем сериозни,никой съд в света няма да приеме това за някакъв вид доказателство!

  sdg
 84. 84 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2866 Неутрално

  До коментар [#67] от "Svetlio":

  "Е да ама когато мустака наричаше дебелия че му е като син,и въртяха далавери,тогава защо мустака не се отказа от дебелия?!"

  Всъщност "мустакът" се беше отказал от "дебелото синче". "Горкото синче така го заболя, че организира прокуратурата да разследва КОЙ му заплашва "светлото бъдеще". Било опит за убийство на мамин Прасчо.
  Въпросът тук е защо само "таткото-мустак" е обвиняем, а действеното синче не само че не е обвиняем, дори не е привлечен като свидетел. А свидетели за неговите кражбени действия са и ПИБ на Цеко Минев, и Българската банка за развитие, осигурила заличаването на кредитните следи.
  Отделен въпрос е отговорността на БНБ и нейния Банков надзор.

 85. 85 Профил на Der Ruhmwolf
  Der Ruhmwolf
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Рано или късно истината за заверата на прасетата с прокуратурата ще лъсне. Пълна глупост е да се твърди, че един човек може да източи милиарди от банка. Всичко се следи от ДАНС и БНБ. Просто Сараите в един момент решиха да приключат с тази банка, да не платят дълговете си и да разграбят активите й, като впрегнаха в това престъпно начинание цялата държавна машина.

  Алоууу, модераторчето, що ми триеш коментарите без никакво основание? Като събера пак пет изтрити вече ще подам жалба, че ми писна от измислени банове...
 86. 86 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#84] от "wanderer":

  Предполагам знаеш че,КТБ беше а мустака. а не обща с дебелия.
  За да твърдиш че някой е виновен за нещо,или че имал заеми,трябва да имаш доказателства,вика му се документи,а не като мустака да кара само на твърдения.
  Оказва се че,дебелия е бил много по умен от Василев.

  sdg
 87. 87 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#80] от "niksan1":

  Виж сега,Ц.Василев не е свидетел по делото,а обвиняем,за да може да дава свидетелски показания с конферентна връзка.

  sdg
 88. 88 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2866 Весело

  До коментар [#73] от "niksan1":

  "Аз дори изтръпнах, когато др. Борисов отговорно обяви по медиите, че г-н Пеевски си изнася бизнеса в Дубай"

  Нямаше нужда да изтръпвате - Дубай инвестира у нас. Лично Цацаров и личния шофьор на Васил Илиев (ВИС) бяха на "трудово посещение" в ОАЕ за да не стане преплитане на инвестициите като преплитане на черва:
  https://www.capital.bg/kakvo_stava/2019/02/04/3385119_sotir_cacarov_i_mladen_marinov_sa_na_poseshtenie_v_abu/
  Че шейховете останаха без цигари след "арестуването" на Миньо Стайков, койот им ги правеше на ишлеме.

 89. 89 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 2052 Весело

  До коментар [#85] от "Der Ruhmwolf":

  Иии кой е отговорника за банката? Ммм? Чистача,ББ, ДП, ИК или Цв В? А познай от 3 пъти. Кой си слага автографа под докиментите?

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 90. 90 Профил на Der Ruhmwolf
  Der Ruhmwolf
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#85] от "Der Ruhmwolf":Иии кой е отговорника за банката? Ммм? Чистача,ББ, ДП, ИК или Цв В? А познай от 3 пъти. Кой си слага автографа под докиментите?
  —цитат от коментар 89 на Содом и Гомор кРаят на джендъризма


  е тъй де, някой трябва да излезе виновен накрая и да изяде калая, но и на другите няма да им се размине - всичко се връща на този свят...

  Алоууу, модераторчето, що ми триеш коментарите без никакво основание? Като събера пак пет изтрити вече ще подам жалба, че ми писна от измислени банове...
 91. 91 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#31] от "Един препатил":

  Има друго ако си забравил.

  Цветан Василев не веднъж е казвал, че той е депозирал писмени документи и ако не се лъжа и аудиозаписи при поне 2 нотариуси в Западна Европа, уличаващи сериозно редица високопоставени лица в България. Просто в случай, че нещо се случи с него.
  Вероятно става дума за Тиквата, Доган, Цацаров и др.

  Всъщност според мен точно това е истинската причина да не си дават зор да го връщат в България. Което е безспорен факт.

 92. 92 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4100 Весело

  На времето имаше един много нецензурен лаф когато идеше дума за заплетена и неясна история - “ Не можеш да разбереш чий х.. в чий г...”

  klimentm
 93. 93 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2866 Неутрално

  До коментар [#83] от "Svetlio":

  "И какво е доказателството,че дебелия Пеевски е имал кредити там."

  Умнико, когато една банка е поставена под специален надзор, първото нещо, което прави банката, е да поиска връщането на раздадените кредити, особено от неизправните кредитополучатели.
  И това не са само дружествата на Цв. Василев (Бромак и др.), а и галените дружества на Пеевски, щедро погалени от ББР:
  https://www.capital.bg/biznes/finansi/2014/09/12/2379585_banka_za_razvitie_na_peevski/
  А "тайният сговор" (Данчо салфетката, Иван Искров и Владислав Горанов) решава да обвини депозитарите (да се публикува списък на депозитите, га че са техни пари), вместо да се публикува списъка с неизправните кредитополучатели. И не само списък, ами предприемане на съответните действия по събиране на вземанията.

 94. 94 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2866 Весело

  До коментар [#78] от "niksan1":

  "ЮРИДИЧЕСКИ ЛЪВ !!!"

  За 4.5 млрд. лв. без да броим "трохите" (комисионни) за "трети лица" (като Алекс партнер, Владиславо Горанов за бързия "насрещен заем", Гаранционния фонд на депозитите, облажил управителите си).

 95. 95 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1037 Любопитно

  [quote#65:"1107"]
  —цитат от коментар 68 на cinik
  Комбина от щеф на банка, шофьора му и краен получател без намерение да ги връща отговаря на състава от НК за престъпен сговор (ОПГ).[/quote]

  Ами щом „Комбина от щеф на банка, шофьора му и краен получател без намерение да ги връща отговаря на състава от НК за престъпен сговор (ОПГ)“, значи този „щеф на банка“ също е част от това ОПГ и е престъпник! Какъв е проблемът тогава? Че не е „щеф на банка“? М?

 96. 96 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2866 Неутрално

  До коментар [#86] от "Svetlio":

  "Предполагам знаеш че,КТБ беше а мустака. а не обща с дебелия."

  Зная, че Мустакът има под 1% от акциите на банката. Останалите 99% се разпределят 9.9% на руската VTB Capital, 30% на фонда на Султаната на Оман, чрез дъщерното дружество Bulgarian Acquisition Company II, Luxembourg, под 5% са на италианските Fata Assicurazioni Danni S.p.A и Fata Vita S.p.A (дъщерни подразделения на италианския застрахователен холдинг "Дженерали груп"), останалите се разпределят на подставени компании (като Бромак и други офшорни компании).
  Борбата не е за собствеността на банката КТБ, а за "напечатаните" пари (раздадени кредити без обезпечение) от КТБ под лиценза на БНБ. Като едно от "усвояванията" между Василев и Пеевски е дадено тук:
  https://www.capital.bg/biznes/kompanii/2014/06/17/2325456_lagerut_na_peevski_blokira_kljuchovi_drujestva_na/
  И да, де юре Цветан Василев е председател на Надзорния съвет на КТБ. Никакви кредити лично той не е раздавал. Колкото до Пеевски, в частност "ДП1", съдът би следвало да изисква данни от Кредитния регистър. Любопитното е, че никой (прокуратура, Банков надзор, Фонд за гарантиране на влоговете) досега не се е позовал на тая стълб на банковата система, а се назначават смешници за квестори и синдици (двама вече да обвинени за кражба на активи от банката).

 97. 97 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2866 Неутрално

  До коментар [#89] от "Содом и Гомор кРаят на джендъризма":

  "Иии кой е отговорника за банката?"

  По закон е БНБ, независимата централна банка. Въпросът е дали е била независима или частни лица са дирижирали решенията ѝ?

 98. 98 Профил на Kephy
  Kephy
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  Само да уточним - ролята на ДП-ДП1 в източването на КТБ съвсем не отменя некои други факти , че самият Василев е залоупотребявал с нея. Не оневинява и ред други лица, при това лица на държавна работа, които са позволили тази вакханалия на Пеевски и Василев в продължение на години.

  Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem
 99. 99 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 608 Весело

  Банкерът Цветан Василев ....."А беше време когато борехме Василев без да го наричаме банкер.Какво нещо са стандартите, доскоро беше Президента Плевнелиев (странно съвпадение е, че 2012г започнаха и журналистическите разследвания срещу Василев)сега е бившия
  —цитат от коментар 11 на дерибеев


  Един ден Дневник и Капитал така ще пишат за "банкерът Цеко Минев"

  Бог да благослови Америка за България!
 100. 100 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2569 Неутрално

  Седим тук и се дивим как Мустака се опитва да прехвърли от едната болна глава на другата болна глава. Като че ли ако не е бил ДП сега банката щеше да е в перфектно състояние. Като че ли не става дума за тази същата банка в която лихвите бяха като на пирамида. Като че ли не става дума за банката раздавала заеми без покритие и посещавана всекидневно от политици хранещи се с банкови рушвети. Тоя същият ЦВ който със жена си завлече едни дебели суми (с чували или без чували) от които вече ще станат 10 години се храни и плаща на сръбските съд и прокуратура. И когото родната прокуратура умишлено държи надалече и уж не може да намери пътища за да го върне и да отговаря пред български съд.

  ТОВА КОЕТО ХРИСТО И РАДАН НЕ МОЖАХА ДА ГО СВЪРШАТ С ГЕРБ СЕГА ЩЕ ГО ПРОБВАТ 5 ГОДИНИ ПО-КЪСНО С БСП, СЛАВИ ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА. НАСЛУКА.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK