На фона на протести съдебният съвет прегласува номинацията на Гешев

На 24 октомври Висшият съдебен съвет избра с 20 гласа "за" и 4 "против" Иван Гешев за главен прокурор.

© Велко Ангелов

На 24 октомври Висшият съдебен съвет избра с 20 гласа "за" и 4 "против" Иван Гешев за главен прокурор.Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) днес ще гласува повторно за единствения номиниран за главен прокурор Иван Гешев, след като в края на миналата седмица държавният глава Румен Радев отказа да подпише указ за назначаването му и върна процедурата в съдебния съвет. Ако бъде избран, Гешев трябва да заеме поста след изтичането на мандата на Сотир Цацаров на 10 януари 2020 г.


Днешното заседание, също като това на 24 октомври, ще мине на фона на протести и контрапротести, които са предварително обявени и съгласувани с общината, а още вчера столичната полиция обяви какви ще бъдат ограниченията в движението, как е организиран градският транспорт и какви ще са мерките за сигурност. Началото на заседанието е обявено за 10 ч. в сградата на ВСС на ул. "Екзарх Йосиф", а час по-рано в района започват и протестите.


Две точки в дневния ред на пленума
Дневният ред е обявен от министъра на правосъдието Данаил Кирилов, който ще председателства заседанието на пленума и съдържа две точки:
1. Указ № 253/07.11.2019 г. на Президента на Република България.
2. Повторно гласуване за кандидата за главен прокурор на Република България.


На 24 октомври Иван Гешев бе избран с 20 гласа "за" и 4 "против". Не го подкрепиха председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов и съдиите Олга Керелска, Атанаска Дишева и Красимир Шекерджиев, а от заседанието отсъстваше Цветинка Пашкунова.


На днешното заседание най-вероятно няма да присъстват Красимир Шекерджиев и Стефан Гроздев, които са в отпуск. Така се очаква членовете на ВСС, които ще гласуват повторно, да бъдат 23-ма, а според прогнозите на магистрати Цветинка Пашкунова вероятно ще е против.


За да има избор, Гешев трябва да бъде подкрепен от поне 17 души. Ако не се съберат достатъчно гласове, процедурата трябва да започне отначало с номиниране на кандидатите. Ако Гешев бъде преизбран, ВСС ще изпрати повторно предложение до държавния глава да издаде указ, с който да го назначи. Радев няма право на повторен отказ.


Държавният глава очаква състезание с повече кандидати


Точно две седмици след избора на единствения номиниран за главен прокурор, президентът реши да върне процедурата във ВСС. Конституцията не го задължава, но въпреки това Радев обясни подробно мотивите си да върне процедурата.


"И преди съм заявявал, че очаквам истинско състезание между кандидати, а не формално изпълнение на процедурата по избор. Издигането на един-единствен кандидат не само че я лиши от състезателност, но и отнема от престижа и легитимността на бъдещия главен прокурор, така необходими за неговата нелека и отговорна мисия. Още повече белег на демократичната държава е наличието на алтернативи при заемането на обществени длъжности", каза държавният глава.


На практика държавният глава атакува цялата процедура и като липса на конкуренция, и като оценяване на кандидата ("в разрез със закона превес над мнението на обществените организации взе масираната служебна институционална подкрепа") и от думите му се разбра, че изборът предизвиква повече съмнения, отколкото доверие, и те трябва да бъдат разсеяни.


Няколко възможни сценария и един вероятен


В първата точка на дневния ред днес не е обявено обсъждане на указа и мотивите към него, но дебат вероятно ще има. ВСС вече даде заявка, че няма намерение да започва процедурата от самото начало, а само от фазата на прегласуването. При този сценарий няма да бъдат оправдани очакванията на държавния глава за състезание с повече кандидати. Така бе преизбран и председателят на Върховния административен съд (ВАС) Георги Чолаков миналата година след като Радев върна процедурата, а след повторното предложение подписа указа.


Според юристи има възможност при повторен избор на Гешев, Румен Радев да поиска тълкуване от Конституционния съд. То може да е за процедурата и разяснение откъде е трябвало да започне тя (дали от самото начало с номинациите или от фазата на гласуването), след като той е върнал избора с мотиви, или да попита може ли ВСС да му предлага същия кандидат, след като той го е върнал мотивирано. Според някои наблюдатели президентът не е използвал възможността да пита КС, преди да върне указа, тъкмо за да запази тази възможност за следващ етап.


На 7 ноември президентът Румен Радев обяви, че връща процедурата във Висшия съдебен съвет и изложи мотиви за решението си.

© Анелия Николова

На 7 ноември президентът Румен Радев обяви, че връща процедурата във Висшия съдебен съвет и изложи мотиви за решението си.


Самият Румен Радев отказва да коментира този вариант с призива да "не спекулираме" и с обяснението, че не иска да влияе с обсъждане на прогнозни действия. Ако президентът Румен Радев при избор на Гешев реши да сезира Конституционния съд, поема риска да бъде медийно атакуван или дори подложен на импийчмънт, смята адвокат Велислав Величков от инициативата "Правосъдие за всеки".


Малко вероятна, но принципно възможна хипотеза е Иван Гешев да се оттегли от състезанието. При всички положения процедурата приключва след подписването на указ от президента за назначаване на избрания от ВСС кандидат за главен прокурор и обнародването му в "Държавен вестник".


Протестът срещу Гешев ще е пред ВСС, подкрепата - встрани


И днешното заседание на пленума се очаква да мине на фона на засилено полицейско присъствие и протести, но този път местата са разменени. На 24 октомври пред сградата на ВСС бяха подкрепящите Гешев, които останаха там през целия ден в очакване на резултата.


Безпрецедентно полицейско присъствие имаше на 24 октомври в центъра на София и пред сградата на ВСС, където Иван Гешев бе избран за главен прокурор.

© Георги Кожухаров

Безпрецедентно полицейско присъствие имаше на 24 октомври в центъра на София и пред сградата на ВСС, където Иван Гешев бе избран за главен прокурор.


Протестиращите срещу номинирания за главен прокурор бяха изтласкани в пресечките, а след това се преместиха на Орлов мост, който остана блокиран до сутринта на 25 октомври.


От гражданско сдружение БОЕЦ заявиха преди дни, че са заявили в общината всички възможни дати до края на годината за протести пред ВСС и призовават всички недоволни от номинирания и избора да бъдат там в 9 ч. сутринта.


Сайтът "Пик", който организира протест в подкрепа на избора на Гешев за главен прокурор, този път няма да бъде пред сградата, а встрани от ВСС.


Кой къде ще протестира и кои улици са затворени днес - тук
Какви са възможните сценарии след решението на държавния глава - тук
Как Румен Радев върна избора на Гешев за главен прокурор - четете тук
Пълния текст на изявлението на президента Румен Радев - четете тук
Изборът на Иван Гешев - четете тук
Кадри от блокадата около ВСС - тук
Мълчанието на подкрепящите Гешев - тук
Как издателят на "Пик" атакува критикуващ бъдещия главен прокурор - тук
За блокадата на "Орлов мост" от протестиращи срещу Гешев - тук


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (120)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на edin drug
  edin drug
  Рейтинг: 2300 Неутрално

  Е ,вече е ясно ,че демокрацията в България ще настъпи ,когато всички тези червени кадри бъдат измъкнати от съдебната система , дори червения президент ,учил в американски университети е прозрял ,че тук няма демокрация , нито свобода .

 2. 2 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2624 Неутрално

  ВСС ще прегласува решението си за избор на Гешев в отговор на стремежа на едно кресливо мини-малцинство да диктува правото на избор на професионалните правни общности!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 3. 3 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2624 Неутрално

  Е ,вече е ясно ,че демокрацията в България ще настъпи ,когато всички тези червени кадри бъдат измъкнати от съдебната система , дори червения президент ,учил в американски университети е прозрял ,че тук няма демокрация , нито свобода .
  —цитат от коментар 1 на edin drug


  Ай стига си възхвалявал комуниста, избран от вражеска шпионска организация! Ама нали сте си с един генезис си се поддържате!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 4. 4 Профил на ebf52574941
  ebf52574941
  Рейтинг: 558 Неутрално

  С днешното гласуване във ВСС привържениците на „Демократична България“ ще бъдат отново „наритани“ (образно казано, а не в прекия смисъл) от хората на ПИК
  (Недялко и Ива Николова).
  Чудя се с какъв акъл Манолова отиде при „наританите“
  (според Президента Росен Плевнелиев)

 5. 5 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 2022 Весело

  Гешев е радост ще бъде избран отново. Защото е...радост. А е Радост, не защото не защото с изключителен професионализъм е спечелил знакови дела, Радост е защото е удобен послушко, лика прилика със сегашния възпълничък Главен.

  БСП - Българофобски Сурогатни Путинисти!
 6. До коментар [#2] от "lz2":

  Оспорваш конституционното право на протест на български граждани ли колега?

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 7. 7 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3983 Неутрално

  Свободата от престъпни зависимости идва тогава, когато си я изстрадаме ! Иначе няма никакъв смисъл да коментираме отделния кандидат за дадения пост, след като е пределно ясно, че той винаги ще обслужва нечии престъпни интереси ! Как беше с Татарчев ? А с Филчев ? А днешният ? Единствено Велчев беше едно малко изключение от тази тенденция, но той пък така и не прояви характер и воля да се бори с организираната престъпност, а се ослушваше накъде духа вятъра по високите етажи на властта, същия си остава и като конституционен съдия, когато трябваше да дава тълкувание на първоначалната и последваща несъвместимост по казуса с успелия млад мъж ! Е, всички знаем от тези високи етажи какъв повей идва в обществото - на мърша и смрад е !

 8. 8 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2624 Неутрално

  До коментар [#2] от "lz2":Оспорваш конституционното право на протест на български граждани ли колега?
  —цитат от коментар 6 на МъНиЧкО СиНиЧкО с МаЛкО ЧеРвЕнИчКо и МаЛкО БеЛиЧкО Що Е тО


  Оспорвам правото на малцинството да се налага над мнозинството! Защото вашите протести завършват винаги с блокиране на Орлов мост, което е нарушение на Закона!...Или за вас законите не важат?

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 9. 9 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5518 Неутрално

  До коментар [#3] от "lz2":

  Ваш'те комуниси са най-комунисти ! Няма спор !!! И са баш целувачи !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 10. 10 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 1974 Неутрално

  "На фона на протести съдебният съвет..."

  "Протестът срещу Гешев ще е ..."

  - Много е вероятно хора на Мустака да се сберат пред ВСС, но дали това са протести?
  - Другото е ЕЖК като твърдението на "Свободна Моника" за новия шеф на КОНПИ.
  Аре.

 11. 11 Профил на Saint of Me
  Saint of Me
  Рейтинг: 2203 Весело

  Успех на Гешев. След яростната истерична кампания на умнокрасивците срещу него няма капка съмнение че е ТОЧНИЯТ

  Use your Illusion
 12. 12 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3638 Неутрално

  Гешев - главпрок.

  Цацата - шеф на КОНПИ.

  Вече нищо не може да спре Трисвиниума да опраска когото си пожелае - частен бизнесмен, кмет, устат журналист, шеф на НПО.

  А червените хунвейбини от двете БКП-та се радват като преди 75 години лумпените от Коньовица на “народния” съд.

  Долу Прокопиев!

  Слава на Пеевски! 👿

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 13. 13 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 161 Любопитно

  Едно ми е интересно .....
  От какво толкова ги е страх Прокопиев и сие!?!

 14. 14 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2290 Неутрално

  До коментар [#2] от "lz2":Оспорваш конституционното право на протест на български граждани ли колега?
  —цитат от коментар 6 на МъНиЧкО СиНиЧкО с МаЛкО ЧеРвЕнИчКо и МаЛкО БеЛиЧкО Що Е тО


  Всъщност бъркаш.
  Правото на протест е заложено в руската Конституция, но в нашата не е регламентирано.

 15. 15 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3443 Неутрално

  План Б когато Гешев бъде избран?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 16. 16 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 1018 Любопитно

  Днес цветът на нацията ше се събере на "Орльов мост"!
  НЕ на диктатора Гешев!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 17. 17 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 1829 Разстроено

  Струва ми се, че ще го прегласуват и президентът ще замълчи - това е и най-вероятният сценарийл Всичко останало е малко сметки без кръчмар.

 18. 18 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 2149 Неутрално

  Едно ми е интересно .....От какво толкова ги е страх Прокопиев и сие!?!
  —цитат от коментар 13 на NIKE


  Има от какво да ги е страх и то ГОЛЯМ СТРАХ , ПРЕМИНАВАЩ В УЖАС ГИ ТРЕСЕ !

 19. 19 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3364 Неутрално

  До коментар [#13] от "NIKE":
  "Едно ми е интересно .....
  От какво толкова ги е страх Прокопиев и сие!?!"
  ===========
  Те си знаят. Затова искат друг послушко на поста. Дето ще слуша тях.

  Еретик
 20. 20 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4768 Неутрално

  "На фона на протести съдебният съвет прегласува номинацията на Гешев"


  "....ще прегласува" е по-правилния правописен вариант...

  Стената на срама: Топ 10 на руските тролове във Форума - von_seeckt, Шопов, Julian Mall, Nada Tomba, WWW, Taiga, Нормален гланц, Али Ибн Абдул Обстул Бей, Divi filius, qwerty 500....
 21. 21 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2503 Неутрално

  Тримцата от "Силистра е срещу избора на Гешев" сигурно също ще бъдат на протеста! Очертава се като много масов и респектиращ!
  Но черешката на тортата ще бъде Маямата- след толкова категорична подкрепа на протестите, тя няма как да не застане редом с ортаците си Хр.Иванов, Атанасов, Лалов, Игнатов, Бонев и останалите кръвни врагове на страшилището за олигарсите, които очаквам да видя в първите редици на протестиращите.
  Водевилът си е цирк, който и да го спряга!

 22. 22 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 1018 Любопитно

  Едно ми е интересно .....От какво толкова ги е страх Прокопиев и сие!?!
  —цитат от коментар 13 на NIKE


  Страх ги е, да не им отнеме Гешев трудовите спестявания!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 23. 23 Профил на Иван К.
  Иван К.
  Рейтинг: 815 Неутрално

  До коментар [#11] от "Saint of Me":

  Гешев явно е добър професионалист , щом единственото , което извадиха за него е изказването за циганите правили така и другото са само съмнения, без нито едно конкретно доказателство ....

 24. 24 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3638 Неутрално

  До коментар [#23] от "Иван К.":

  "...единственото , което извадиха за него е изказването за циганите ..."

  Тъй, тъй...

  https://m.offnews.bg/news/Razsledvane_68/Razsledvane-Prokuraturata-si-zatvorila-ochite-za-desetki-dokumenti-s_714893.html?allr=&order=ASC

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 25. 25 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 486 Неутрално

  "На фона на протести съдебният съвет прегласува номинацията на Гешев"

  Еееех този български език, бе! Много е труден . . . да знаете.
  Заглавието ни казва, че действието вече се е случило, когато то, към този час, все още предстои.
  Така вчера прочетох, че една госпожа, написала писмо до Бойко Борисов, в което казва колко я е срам от него, била в един екип с Алексей Петров за президентските избори 2011 г. Направих си труда и проверих всичко за инициативния комитет, издигнал го за кандидат - няма такова име там!
  Искам само да кажа, че полужурналистиката е като полуистината - много по-опасна от лъжата.

 26. 26 Профил на Иван К.
  Иван К.
  Рейтинг: 815 Неутрално

  До коментар [#12] от "Norman Granz":

  И кой е опраскан , Асен Йорданов на бИВОЛ ли дето е полу брат на Недялко Недялков на ПИК , и враждата е по скоро семейна отколкото за политика...

 27. 27 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3638 Неутрално

  До коментар [#10] от "plebs":

  "Другото е ЕЖК като твърдението на "Свободна Моника" за новия шеф на КОНПИ."

  Да не стане като твърдението за Гешев - главен прокурор, дето било 99.9% вероятно да не стане? Щото на чистия като сълза не му се участвало в кални борби?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 28. 28 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3443 Любопитно

  До коментар [#22] от "Платон Дермоедов":

  Служебни бележки за доходите нямат ли?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 29. 29 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 3703 Неутрално

  Малейй, ко подпукат кмета Трайчо...?!

  Язък, дет сички БСП ари и ДСБ ари гласуваха за него!

  разстроено- оклюмано

 30. 30 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 1018 Разстроено

  До коментар [#22] от "Платон Дермоедов":Служебни бележки за доходите нямат ли?
  —цитат от коментар 28 на дерибеев


  Имат, ама не са нотариално заверени от Масква!И затова Гешев не е мноо удобен!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 31. 31 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 2808 Неутрално

  До коментар [#23] от "Иван К.":

  Щом казваш - може и да е професионалист. Някъде. В нещо си. Примерно - ядене и пиене на аванта. Услужливо угодничене пред власт имащите. Ама делото за КТБ, нещо се закучи, ДП изчезна от протоколите и показанията на свидетелите. Както и фирмите му. Цирка с Иванчева разсмя половин България и втрещи другата половина, с глупавото и идиотско изпълнение.

 32. 32 Профил на Другари, дамските въшки са срам за комсомолките!
  Другари, дамските въшки са срам за комсомолките!
  Рейтинг: 657 Неутрално

  Не на диктатора гешев, Да на демокрацията!

  "Единственото хубаво нещо, което идва от изток, е слънцето." - финландска поговорка.
 33. 33 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2503 Весело

  "в разрез със закона превес над мнението на обществените организации взе масираната служебна институционална подкрепа"

  Пред "...мнението на обществените организации" що няма епитет "масирано"? И каква отговорност пред закона носят "обществените организации" ,за да бъде меродавно именно тяхното мнение?
  Ако след избора на Гешев престъпността в България се увеличи или продължи политическият чадър, за който прокуратурата официално обяви, е ясно , кой носи отговорността за това и кого ще преследва законът- институциите, оказали подкрепа?
  Каква отговорност може да се търси от "обществените" организации (отделно, колко са "обществени" и колко са "организации" тези самозвани гнезда на синекурно вегетиране), ако при пробутания от тях прокурор се създаде горната ситуация?
  Въпросът е риторичен, но трън в з.дника на ошашавените.

 34. 34 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3443 Неутрално

  До коментар [#31] от "Vlado Nikolov":

  Цирка Иванчева приключи с 20 годишна присъда на първа инстанция, делото КТБ върви макар и в нежелана от добри олигарси посока

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 35. 35 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1774 Неутрално

  Тодор-Живковската "демокрация"... Нещо като перестройка

 36. 36 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 731 Неутрално

  Вече нищо не може да спре Трисвиниума да опраска когото си пожелае - частен бизнесмен, кмет, устат журналист, шеф на НПО.
  —цитат от коментар 12 на Norman Granz


  Поддържам!Гешев още преди да го изберат опраска такива честни,почтени,законопослушни граждани като :Баневи,Арабаджиеви,Стайкови,Прокопиев, Иванчева,Очите и още и още.Не ми се мисли каква вакханалия ще настане,колко още,като горните ще опраска,ако встъпи в длъжност!За това,на борба другари!!!

 37. 37 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2503 Весело

  До коментар [#25] от "Косьо Генчев":

  "Еееех този български език, бе! Много е труден . . . да знаете.
  Заглавието ни казва, че действието вече се е случило, когато то, към този час, все още предстои."

  Ниво,сър! Не исках да се заяждам, щото е ежедневие, но след като го казваш...

 38. 38 Профил на Хит®ата Св®ака ;)
  Хит®ата Св®ака ;)
  Рейтинг: 763 Разстроено

  Мафията се е потрудила във ВСС да има предостатъчно свои зависими лица и съмишленици (20 от 25).
  Мафията е радост! За Доган, Пеевски и Борисов... А, да, и за циганите и футболните биячи...

  Mафията е опасна за Вашето здраве!!! Мафията убива!!!
 39. 39 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2852 Неутрално

  До коментар [#13] от "NIKE":

  Аз пък бих простил всичко на Прокопиев ако Парламентът гласува падане на давността за РМД кражбата и разследват и останалите 5119 РМД-а.
  Иначе даже тука в Дневник някой беше постнал всичките кредити 500 милиона на Доган/Пеевски и понеже са кредити и Христо Иванов да стане Прокурор не може да го осъди.
  Апропо и Цветан Василев могат да го осъдят не за Пеевските кредити, а са неговите собствени и онези двеста и нещо милиона дето отмъкна

 40. 40 Профил на dokoro
  dokoro
  Рейтинг: 613 Неутрално

  Дневник, оправете си заглавието!
  Частицата "ще" е важна.
  Иначе нормалните хора ще решат, че това вече е факт и ще се откажат да протестират.

 41. 41 Профил на оКоМаНапрай
  оКоМаНапрай
  Рейтинг: 1741 Неутрално

  Браво.

  Някой трябва да е малоумен да си смени мнението поради Ратковите мурафети.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 42. 42 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2852 Неутрално

  До коментар [#34] от "дерибеев":

  На мене не ми е ясно какво общо имат добрите олигарси с КТБ и Иванчева, че ги защитават пламенно. Или някаква задруга.
  А иначе са десни и принципни уж. 100 пъти ги питам какво правят до Иванчева, Боец и Митю Очите ама още никой не ми е отговорил.

 43. 43 Профил на Bob
  Bob
  Рейтинг: 372 Неутрално

  Ден за радос'! Обаче Бааце Т. се е бръкнАл, сганта на Недьелко днес се радва с/у две по двайсе и пакетче семе слънчоглед :)

  Юрданка е радос, ама Гешаф е мега радос !
 44. 44 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1887 Неутрално

  До коментар [#36] от "mvu02435512":

  "Поддържам!Гешев още преди да го изберат опраска такива честни,почтени,законопослушни граждани като :Баневи,Арабаджиеви,Стайкови,Прокопиев, Иванчева,Очите и още и още.Не ми се мисли каква вакханалия ще настане,колко още,като горните ще опраска,ако встъпи в длъжност!За това,на борба другари!!!"

  Глаголът "опраска" ще е уместен, когато поне един от изброените влезе в затвора, а дори и тогава, ако е постановка, пак няма да е най-доброто му постижение.
  А засега неговте "успехи" са повдигнати обвинения и НЕ повдигнати обвинения, според както са му поръчали.
  Та да не преувеличаваме професионалните му изяви, още повече, че ще го избират за главен прокурор, чиито функции са малко по-различни, от "опраскването".

 45. 45 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1288 Неутрално

  Останах с впечатлението, че е нужно само двама или трима да си сменят мнението, и Гешев няма да бъде преизбран.

  Едно ми е интересно .....От какво толкова ги е страх Прокопиев и сие!?!
  —цитат от коментар 13 на NIKE

  А ДП/ДП1 кой го страхува не ти ли е интересно?

 46. 46 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 1900 Неутрално

  В тази кочина вече и кучетата не искат да живеят.

  Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
 47. 47 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 622 Неутрално
 48. 48 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2852 Неутрално

  До коментар [#45] от "Лео":

  А де ДП и ДП1 уви законово няма кой да ги страхува. Те са добросъвестни кредитополучатели. Политически също няма кой да ги страхува имат крепостен електорат.
  Дай някой да страхува Доган и ще станеш национален герой

 49. 49 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 922 Неутрално

  Как протестиращите не разбраха,
  кои така по сред бел ден ги обраха?

 50. 50 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3638 Неутрално

  До коментар [#44] от "tsvetko_51":

  "Глаголът "опраска" ще е уместен, когато поне един от изброените влезе в затвора, а дори и тогава, ако е постановка, пак няма да е най-доброто му постижение."

  Засега единствената реална последица от ареста на Баневи е, че бяха принудени да продадат хотела си на Маргините, които са ортаци на ... Костов? Май не беше той... ;)

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 51. 51 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2503 Неутрално

  До коментар [#28] от "дерибеев":

  "Служебни бележки за доходите нямат ли?"

  Че при приватизацията Костов раздавше ли служебни бележки? Щото Корни досега нищо не е казала.

 52. 52 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 2242 Неутрално

  До коментар [#3] от "lz2":

  А вие възхвалявате възпитаниците на школата за мъжество. Нормално за един гербер.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 53. 53 Профил на zidar
  zidar
  Рейтинг: 491 Любопитно

  Дневник, оправете си заглавието!Частицата "ще" е важна.Иначе нормалните хора ще решат, че това вече е факт и ще се откажат да протестират.
  —цитат от коментар 40 на dokoro

  Ама "нормалните хора" нали са умни, или само каквото Дневник каже?

 54. 54 Профил на zidar
  zidar
  Рейтинг: 491 Любопитно

  Едно ми е интересно .....От какво толкова ги е страх Прокопиев и сие!?!
  —цитат от коментар 13 на NIKE


  За едни милиони става въпрос.

 55. 55 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 2242 Неутрално

  Струва ми се, че ще го прегласуват и президентът ще замълчи - това е и най-вероятният сценарийл Всичко останало е малко сметки без кръчмар.
  —цитат от коментар 17 на boevbisser


  А защо всички сте се вторачили в президента! Патицата по пекински не може ли да сизира Конституционния съд? А премиерът соънце не може ли?
  Какво направиха те досега?

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 1967 Любопитно

  с анцузи, с бутонки и с качулки, без акъл и никакъв срам ,в защита на гешев , жива картина от "антипротеста"

 58. 58 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 1967 Любопитно

  с анцузи, с бутонки и с качулки, без акъл и никакъв срам ,в защита на гешев , жива картина от "антипротеста"

 59. 59 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 922 Неутрално

  Народът свикна да го крадът
  и е убеден, че такъв е редът.
  Ако Гешев за Главен Прокурор го изберат,
  ще трябва мнението да си го променят!

 60. 60 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3991 Гневно

  ВСС ще прегласува решението си за избор на Гешев в отговор на стремежа на едно кресливо мини-малцинство да диктува правото на избор на професионалните правни общности!
  —цитат от коментар 2 на lz2


  "Професионалните правни общности" не са само в средата на прокурорите.
  Още по-малко в средите на полуграмотните от школата за милиционери в Симеоново.
  Да не говорим за тези избрани във ВСС по политически признак, за да обслужват политико-икономическите щения на силните на деня.
  Болшевишкият ви нагон ни връща отново във времето на БКП, когато длъжност се заемаше не според способностите, а според демонстрираната вярност към режима.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 61. 61 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2898 Неутрално

  [quote#3:"lz2"][/quote]


  Това « вражеска шпионска организация « не бях го чувал от времето на « зрелия социализъм « и в. « Работническо дело « .
  Някои навици от ПУГ ( Политическа Учебна Година ) на БКП не умират вече 30 години, явно трябва другарите да пропътуват по последния си път ...

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 62. 62 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 922 Неутрално

  Г-н Гешев с Г-жа Кьовеши се кооперира,
  това прави всеки крадец да се нервира!

 63. 63 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3991 Весело

  ....Дай някой да страхува Доган и ще станеш национален герой
  —цитат от коментар 48 на Да вярваме на истината


  Море онзи с пистолета бая го беше уплашил!
  Сигурен съм, че след случилото се Доган е ходил в тоалетната да се почисти.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 64. 64 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2898 Неутрално

  Гешев е радост ще бъде избран отново. Защото е...радост. А е Радост, не защото не защото с изключителен професионализъм е спечелил знакови дела, Радост е защото е удобен послушко, лика прилика със сегашния възпълничък Главен.
  —цитат от коментар 5 на tsyrvulan  Между Цацата и голият охльов има 2 разлики - охльовът е много по- тъп и агресивен, във всичко останало са като саамски близнаци .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 65. 65 Профил на bobisf
  bobisf
  Рейтинг: 282 Неутрално

  с анцузи, с бутонки и с качулки, без акъл и никакъв срам ,в защита на гешев , жива картина от "антипротеста"
  —цитат от коментар 58 на Stewie


  нещо си ги объркал - тия с анцузите, бръснати глави и тъпи физиономии са за протеста срещу Гешев.. трепереха сутринта на студа срещу джамията в очакване да дойде шефа им и да ги поведе на "протест".. Защо изобщо са позволии организирането на тия протести? И какво е това глупаво сдружение боец? Аре някой да ги метне в пандиза и да се приключва с тия постоянни глупости, блокади и т.н.

 66. 66 Профил на zidar
  zidar
  Рейтинг: 491 Неутрално

  Дневник, оправете си заглавието!Частицата "ще" е важна.Иначе нормалните хора ще решат, че това вече е факт и ще се откажат да протестират.
  —цитат от коментар 40 на dokoro


  Абе, май ще се окажеш прав/а, "нормалните" хора нещо са се заблудили и на място са има- няма двайсетина чиляка. Тцтцтц.

 67. 67 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 587 Неутрално

  Така се избира главен прокурор.

  Трябва да Го пазят. Това е важно.

  Другото не е.

 68. 68 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 449 Неутрално

  Щом и Мая Манолова и Радев са против Гешев,значи той е правилният човек.

 69. 69 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 854 Неутрално

  нищо неможе да спре мафията в тази държава.

 70. 70 Профил на zidar
  zidar
  Рейтинг: 491 Неутрално

  нищо неможе да спре мафията в тази държава.
  —цитат от коментар 69 на ck2013


  Е, не така песимистично. Ето, изборът ще приключи след малко и Гешев започва работа след Нова година. Ще ги спре като стой та гледай.

 71. 71 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 3211 Неутрално

  ВСС ще прегласува решението си за избор на Гешев в отговор на стремежа на едно кресливо мини-малцинство да диктува правото на избор на професионалните правни общности!
  —цитат от коментар 2 на lz2


  "Кресливото мини-малцинство" сега се събира на Женския пазар да си получи торбичките с два сандвича, айран и лопатите-снегорини с надпис "Гешев, Цацаров, Пеевски - страшилище за Сорос"

  ГЕРБ е ДПС-то на етническите българи.
 72. 72 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 2242 Неутрално

  До коментар [#62] от "Michael Jordan":

  Вие ли сте най-талантливия възпитаник на милиционерското училище?! Ей затова хората са против Гешев.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 73. 73 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3991 Неутрално

  До коментар [#4] от "ebf52574941":

  Последното ти изречение е живо доказателство за слугинската ти същност.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 74. 74 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5518 Неутрално

  До коментар [#14] от "atmanpg":

  Регламентирано е драги ми симеоновецо. Беги доучвай.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 75. 75 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 3211 Неутрално

  Щом и Мая Манолова и Радев са против Гешев,значи той е правилният човек.
  —цитат от коментар 68 на kwy38371721


  Да ти подшушна, че те с голяма вероятност са и против белгийския педофил-сериен убиец Марк Дютро. Да не вземеш и на него да му вдигнеш пиедестал с твоята проста бинарна логика?

  ГЕРБ е ДПС-то на етническите българи.
 76. 76 Профил на Vicove.com
  Vicove.com
  Рейтинг: 231 Неутрално

  Вместо да стане следствен, те ще го правят главен прокурор?!

  http://vicove.com
 77. 77 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 1945 Неутрално

  До коментар [#13] от "NIKE":Аз пък бих простил всичко на Прокопиев ако Парламентът гласува падане на давността за РМД кражбата и разследват и останалите 5119 РМД-а.Иначе даже тука в Дневник някой беше постнал всичките кредити 500 милиона на Доган/Пеевски и понеже са кредити и Христо Иванов да стане Прокурор не може да го осъди.Апропо и Цветан Василев могат да го осъдят не за Пеевските кредити, а са неговите собствени и онези двеста и нещо милиона дето отмъкна
  —цитат от коментар 39 на Да вярваме на истината


  Много от българите мислят така. Но тъй като от време оно е казано, че за "кокошка няма прошка, но за милиони няма закони", аз лично не вярвам това със РМД измамата за милиарди да бъде разнищена и отговорните и облажилите се лица за сметка на държава и народ да си получат заслуженото. Защото покрай тях са намазали още стотици лобисти и магистрати.
  Гарван гарвану око не вади.
  Затова сега, а и за в бъдеще ще се търсят работещи във всички сфери. Такива, които няма да се върнат. И онези, които ще напускат страната.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 78. 78 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2898 Неутрално

  До коментар [#10] от "plebs":"Другото е ЕЖК като твърдението на "Свободна Моника" за новия шеф на КОНПИ."Да не стане като твърдението за Гешев - главен прокурор, дето било 99.9% вероятно да не стане? Щото на чистия като сълза не му се участвало в кални борби?
  —цитат от коментар 27 на Norman Granz  Тогава на голият охльов не му се искаше да участва в « кални борби «, защото знаеше, че кандидатът на Боко беше Паци Терасата и охльовт не виждаше шанс за себе си, но от сарайте го увериха, че са зад него и той изведнъж с удоволствие скочи в калта .
  Опитвам се да разбера от коя институция се управлява България - от « Дондуков «, или от сарайте ?!
  Май, че отгатнах ...

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 79. 79 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1877 Неутрално

  ВСС ще прегласува решението си за избор на Гешев в отговор на стремежа на едно кресливо мини-малцинство да диктува правото на избор на професионалните правни общности!
  —цитат от коментар 2 на lz2


  Takъв е редът.

  Никакви малцинства, или мнозинства- независимо дали са кресливи, или неми- НЕ ГЛАСУВАТ номинации за главен прокурор!

  ВСС, и единствено той- има право, а и задължение- да направи това.

  Това е редът. На който не му харесва- да направи малко "revers engineering"- демек- да тръгне отзад- напред... Как се образува ВСС, как им се подава номинацията, и т.н.

  Майната му на Гешев- тези- ако решат- ще гласуват и за Дядо ни Мраз. Вината не е нито в дядА ни Мраз, нито в Гешев...

  Revers engineering... Накрая- да не стигнем до извода- "ние си ГИ избрахме".

  Бъзикам се ве. Аз отдавна съм стигнал.

  До извода, де...

  Само между другото- offtopic- Дневник- ще оправяте ли нещо по сайта, щото вчера гледам- Тайпито пак го беше гепила диарията, и пак заработи с къди 700 коментаря?

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 80. 80 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 507 Неутрално

  До коментар [#68] от "kwy38371721":

  Що така срамежливо, кажи си го директно "Щом ДП е посочил Гешев, значи той е правилният човек". Нали това му е основното качество на Гешев, че е слугинче на ДП. На протестите срещу ДП всички бяхте много възмутени от избора му, а сега като избират негов послушко, яростно го защитавате. То бива шизофрения, ама вашето вече е много сериозен случай.

 81. 81 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 3211 Неутрално

  [quote#77:"tolkoli"][/quote]

  Гледай как се източват в момента ББР, УПФ-тата, студения резерв, БЕХ, РВД и псувай под мустак, че през 1997 г. тези 5991 РМД-та са били голяма далавера и едно от тях е на "олигарха Прокопиев".

  На Неделко троловете поне вземат два сандвича, айран и 50 лева командировъчни за същото.

  ГЕРБ е ДПС-то на етническите българи.
 82. 82 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 2093 Неутрално

  Колко разхищение на биомаса на тая снимка само...

  Обичам да грухтя и плюскам.
 83. 83 Профил на Ruse_Island
  Ruse_Island
  Рейтинг: 825 Неутрално

  Едно ми е интересно .....От какво толкова ги е страх Прокопиев и сие!?!
  —цитат от коментар 13 на NIKE

  Проблемът не е от какво го е страх Прокопи, щото той е малък. Проблемът е, че има едни други по-големи бизнесмени с централи, рафинерии, банки, курорти, лотарии, строителни фирми, прокуратури, конпита и прочие, дето от НИЩО НЕ ГИ Е СТРАХ!

 84. 84 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1432 Неутрално

  До коментар [#36] от "mvu02435512":  Поддържам!Гешев още преди да го изберат опраска такива честни,почтени,законопослушни граждани като :Баневи,Арабаджиеви,Стайкови,Прокопиев, Иванчева,Очите и още и още.Не ми се мисли каква вакханалия ще настане,колко още,като горните ще опраска,ако встъпи в длъжност!За това,на борба другари!!!
  —цитат от коментар 36 на mvu02435512


  Ммда, само да попитам, ако след това опраскване се наложи целокупното население да плаща едни обезщетения, присъдени от ЕСПЧ или от български съд, к'во прайм, а?

  Щото нещо не си сспомням присъда по знаково дело, на което прокурор да е Гешев...

  И да, обърнете внимание, че първото му име не е Никола....там е разликата.

 85. 85 Профил на balla
  balla
  Рейтинг: 558 Неутрално

  А какво мисли великия ни вожд Винету по въпроса, по принцип е много загрижен (справка стабилност, справка етнически мир) когато има протести, нали беше "народно момче" па то излезе че е "послушно дете"?! Кажете ни кой е вожда или пашата на племето?

 86. 86 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2898 Неутрално

  [quote#55:"tribiri"][/quote]


  « Какво направиха те до сега ? «


  Слушкат и папкат, папкат и слушкат . Разликата е само в транспорта, мутрата се вози в жипка, а пекинската патица лети с хиликоптер .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 87. 87 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3991 Любопитно

  Колко разхищение на биомаса на тая снимка само...
  —цитат от коментар 82 на Свинчуга


  Как ли се чувства едно милиционерче там, в тези редици.
  Безличен, безгласен, безумен и готов да биеш хора само защото имат различно мнение от силните на деня.
  Изобщо, какви се навиват да станат милиционери?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 88. 88 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3991 Весело

  До коментар [#84] от "lz73":

  Малей!
  Как го защитаваш този Гешев!?
  Като да ти е повече от брат!
  Що не ходиш да се подредиш там, между милиционерчетата?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 89. 89 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1489 Неутрално

  Сега ще има и подобен избор в СУ" Климент Охридски".
  Един кандидат.
  Тайно гласуване.

  Обяснете ми , моля, защо няма тема СУ и протест пред СУ.

 90. 90 Профил на Минувач
  Минувач
  Рейтинг: 690 Любопитно

  Съдиите от КС отбелязват, че когато ВСС направи първо предложение за “назначаване на конкретно лице като ръководител на институция от висшата магистратура”, държавният глава може да упражни право на преценка и да не издаде указа.
  При повторно предложение той “вече е поставен в условията на обвързана компетентност”. Това означава, че не разполага с избор “измежду юридически равностойни варианти”, тоест не прави преценка.
  В същото време обаче “ВСС и в двата случая има на разположение своята
  оперативна самостоятелност”. Ето какво казва КС: “Включително и да гласува повторно лицето, без да се съобразява с неодобрението му от президента”.
  Решението на КС е подписано с три особени мнения. Те по същество не засягат трактовката на останалите съдии как трябва да постъпи ВСС при връщане на първото предложение и какво прави президентът при прегласуване.

  Конституционният съдия Тодор Тодоров е един от подписалите с особено мнение:
  По въпроса как постъпва държавният глава, Тодоров е категоричен:
  “Президентът не може да откаже да издаде указ. Поради тази причина повторното предложение има окончателен характер.
  Конституцията го лишава от каквото и да е право на преценка
  Съдията стига дори още по-далеч. Посочва, че формулата “не може да откаже” е само една по-мека редакция на изрично конституционно задължение”.
  “Неизпълнението на това задължение е нарушение на конституцията и е санкционирано с конституционноправна отговорност по чл.103, ал.1 от конституцията”, е становището на съдия Тодоров.
  Споменатият от него текст от конституцията всъщност гласи, че “президентът и вицепрезидентът не носят отговорност за действията, извършени при изпълнение на своите функции, с изключение на държавна измяна и нарушение на конституцията”.
  На по-популярен език това означава, че според Тодоров, ако президентът не изпълни задълженията си по конституция, може да се мисли за процедура на импийчмънт.
  “При повторно предложение подписването на указа не е конституционно право, а конституционно задължение на президента”, смята Тодор Тодоров.

 91. 91 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 622 Неутрално

  тъпи като чук криви като сърп

  BG e мини империя на злото.
 92. 92 Профил на Драгомир Дончев
  Драгомир Дончев
  Рейтинг: 9 Неутрално

  Кучетата си лаят. Сценария си върви...

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 1967 Разстроено

  изборът на гешев ще е пълният и окончателен провал на българското гражданското общество / при това един напълно закономерен провал /

 95. 95 Профил на goro6
  goro6
  Рейтинг: 983 Неутрално

  До коментар [#36] от "mvu02435512": "Баневи,Арабаджиеви,Стайкови,Прокопиев, Иванчева,Очите ..."
  - Освен осъждането на Иванчева и Петрова, без нито грам доказателства и дивашкото им задържане, други постижения на Гешев не се забелязват. Освен това на показ изскочи зависимостта на съда от прокуратурата. Справка решението и трагикомичната аргументация на Хинов, след постановяване на 20 и съответно 15 годишната присъда на двете кметици. Разбираема е зависимостта на матриала от партизанските пристрастия, но е учудващо, че чрез позицията, която изразяват по форумите, издават кой стои зад безумията, съпровождаши арестуването и осъждането на двете жени.

 96. 96 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5518 Неутрално

  До коментар [#90] от "Минувач":

  Изключително противоправно становище. Време е за ново и по грамотно тълкуване.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 97. 97 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3037 Неутрално

  БиТиВи в репортаж преди малко показха подкрепящите Гешев. Млади момчета, много от тях с качулки, при приближаване на камерата обръщат гръб и крият лицата си. Все пак двамина се съгласиха да отговорят на въпроса "Защо подкрепяте Гешев?". Не успяха. Хъката- мъкта, посглбобиха нещо, че се борел с "монпола", с организираната престъпност и с олигархията. А на въпроса "Какво мислите за позицията на президента?" откровено си казаха, че не знаят. Не се разбра дали не знаят каква е позицията или не знаят какво да мислят. Явно този въпрос не е бил отработван.

 98. 98 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 1895 Неутрално

  До коментар [#2] от "lz2":Оспорваш конституционното право на протест на български граждани ли колега?
  —цитат от коментар 6 на МъНиЧкО СиНиЧкО с МаЛкО ЧеРвЕнИчКо и МаЛкО БеЛиЧкО Що Е тО


  Според мен нека си протестират, лошо няма. Важното е никой да не им обръща внимание. Чудя се колко ли хора осъзнават, че олхокрацията отдавна свърши и че организираните "спонтанни протести на трудовите колективи" вече почти не вършат работа, а скоро и съвсем безполезни ще станат.

  Коги требеше, си беха на ниво. И кого требе - изритаха. А виж, със съзнателното им организиране историята е друга. Тъкмо се научиха да го правят и всички разбраха, за що иде реч, така че сега и да организират, и да не организират - все тая...

 99. 99 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 161 Разстроено

  До коментар [#83] от "ltq22310954":

  Не е лошо първо да попрочетеш какво е " Кръгът Капитал ' и тогава да ръсиш "мъдрости"....

 100. 100 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3638 Неутрално

  До коментар [#88] от "Храбър":

  “Как го защитаваш този Гешев!?
  Като да ти е повече от брат!”

  Не мисля, че колегата го защитава - по-скоро обратното...

  Стават грешки, когато два ника се разчичават само по една цифра, в случая lz2 vs lz3.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK