Как съдебният съвет гласува повторно избора на Гешев (хронология)

Как съдебният съвет гласува повторно избора на Гешев (хронология)

© Георги КожухаровСлед продължило близо 5 часа заседание пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) прегласува номинацията на Иван Гешев за главен прокурор и го избра повторно с 20 гласа "за" и 4 "против". "Дневник" проследи на живо заседанието, както и двата протеста - "за" и "срещу" назначаването на Гешев, които се проведоха пред сградата.

14:50 Протестният митинг посреща избора на Гешев с мощно "Уууу!" и дълги скандирания "Мафия". Протестиращите се заканиха утре вечерта да се съберат отново пред президентството.


14:48 Очаквано Гешев бе избран повторно за главен прокурор, четирима гласуваха "против". Предстои ВСС да изпрати пълния протокол от заседанието с повторното предложение до държавния глава Румен Радев да назначи Гешев за главен прокурор. Президентът, който веднъж вече мотивирано отказа да подпише указ за назначаване, няма право на повторно връщане на процедурата, но има възможност да сезира Конституционния съд. Мандатът на Сотир Цацаров изтича на 10 януари 2020 г.


14:11 Членът на Висшия съдебен съвет (ВСС) от съдийската квота Атанаска Дишева обяви, че е била заплашена в кулоарите на съвета днес от единствения кандидат за нов главен прокурор Иван Гешев.
14:02 Лозан Панов каза, че няма да подкрепи кандидатурата на Гешев, защото е бил поставен в ситуация да се състезава сам със себе си. "Институционалната подкрепа целеше да удави дебата и критиките за професионалните качества на кандидата. Камен Ситнилски беше отстранен от длъжност именно заради такава институционална подкрепа и тогава ВСС реши, че е нарушаване на независимостта на институцията. А сега бланкетните форми за подкрепа са спонтанни и повишават авторитета на съдебните институции", коментира Лозан Панов преди гласуването.


"Така тиражираните професионални успехи на кандидата не се базират на ясни критерии. Кандидатът в своите медийни изяви защитава спорни институционални и правни твърдения. Гешев показа ниска търпимост към критики към него и разчиташе въпросите като лична атака като себе си", каза още председателят на ВКС.


"Няма как да не се върна към дебюта на Цацаров, когато оглави прокуратурата и назидателно и демонстративно отстрани Камен Ситнилски от ВСС. Панов призова всички да гласуват по съвест", каза още Панов.


13:50 Евгени Диков припомни, че проф. Лазар Груев е избран за председател на ВКС и издигнат със 17 гласа. Георги Колев бе издигнат от 17 члена на ВСС и е избран за шеф на ВАС с 19 гласа "за". По същия начин с голямо мнозинство проф. Борис Велчев също е издигнат от 17 членове на ВСС и избран с 19 гласа за главен прокурор. "Не виждам има ли някакво нарушение на процедурата и на закона", коментира Диков.


13:47 Севдалин Мавров попита какво щеше да стане, ако министърът на правосъдието бе предложил кандидат и дали това нямаше да бъде политическа номинация. "На тази маса има не само прокурори, но и съдии. Каквото и да съм прочел по отношение на г-н Гешев, аз съм съдия и знам какво съм взел предвид, за да гласувам "за". Никой не е формирал моето мнение по отношение на моя глас. Не съм говорил с политици, макар че познавам много. Нито един не е дошъл при мен", каза Мавров.


12:56 "Вие за кого работите? Кой ви написа със същия шрифт като на Лозан Панов това, от което четете. Спрете с политическите дебати в една чисто правна професионална процедура", обърна се Данаил Кирилов към Атанаска Дишева, която отново поиска отговор на въпроса има ли политическа намеса и натиск в процедурата. И коментира: "Има колеги, които трябва да заплътнят тайминга на протеста".


"Ако "за" гласуват 20 с политически натиск, защо мислите, че четирима, които гласуват "против" гласуват свободно, а не под натиск", каза от своя страна главния прокурор Сотир Цацаров.


12:48 "Никой, никъде, по никакъв начин, с никакви средства, не ми е правил внушения, не ми е въздействал. Становищата бяха публично принизени. Прокурорите не са втора ръка юристи и магистрати. Ние дължим уважение на техните становища и мнения", подчерта Огнян Дамянов. Министър Кирилов призова заседанието да не се превръща в "клетвено".


12:36 Главният прокурор Сотир Цацаров също взе думата и обясни, че всичко, което е казал на 24 октомври, за "други две сгради", в които се решава изборът на "тримата големи", е било свързано с процедурата само и единствено за избор на председателя на ВКС Лозан Панов.


"Интересното е, че търсейки опит за скандал и опит за проточване на настоящата процедура, вие не задавате въпроса на г-н Панов, а на мен. Знам много и помня много. Това не е заплаха. Имам много добра памет. Нямам никакво намерение да пазя авторитета на г-н Панов. Авторитетът на ВКС изисква да не задълбаваме в тази тема.
Казах, че най-вероятно сградата е на президентството и че вероятно е влизал два пъти", разясни думите си Цацаров.


Лозан Панов заяви, че тогава той е бил избираният, а не избиращият и не е гласувал сам за себе си. "Гласувал съм два пъти в този ВСС за избор на административен ръководител. Първият път бе за г-н Чолаков. В избора си тогава съм гласувал по съвест и съображения и подкрепих г-жа Соня Янкулова. Вторият път беше за настоящия избор на Иван Гешев. Всички ние бяхме поканени в сградата на президентството. И сега също гласувах по съвест", подчерта Панов.


Председателят на ВАС Георги Чолаков каза, че е посещавал три сгради – сградата на ВСС два пъти, сградата на ВАС, тъй като бе номиниран от съдиите от ВАС и президентството, преди да бъде издаден указът. "Мога да го заявя изрично и категорично - други сгради не съм посещавал", увери Чолаков.


12:30 С яйца и кисело мляко замерят протестиращите входа на ВСС.12:23 Атанаска Дишева заяви, че трябва все пак да се постави въпросът след като процедурата продължава, да се посочи от кой етап продължава тя. Министър Кирилов обясни, че става дума само за повторно гласуване, а Георги Чолаков допълни в същия смисъл, че няма възможност


Олга Керелска заяви, че въпросът е бил дали е имало политически натиск или намеса за издигане на Иван Гешев за главен прокурор. По думите й този въпрос е основен и заради това призова Боян Магдалинчев да обясни отново какви са думите на Румен Ненков.


Според министър Кирилов въпросът е недопустим в този си вид, но въпреки това Магдалинчев посочи, че не се е срещал с Ненков. "Аз тогава казах за г-н Панов, той е тук пред вас. Можете да попитате него", препрати въпроса Магдалинчев.


12:00 Висшият съдебен съвет реши с 20 гласа "за" и 4 гласа "против" да продължи настоящата процедура. При това положение се продължава по дневния ред с точка втора и номинацията на Иван Гешев ще бъде прегласувана. "Против" гласуваха председателят на ВКС Лозан Панов, Олга Керелска, Атанаска Дишева и Цветинка Пашкунова, които смятат, че процедурата трябва да започне отначало.


11:56 Бившият омбудсман и неуспял кандидат за кмет на София, подкрепен от БСП, Мая Манолова е на протеста срещу избора на Гешев, който продължава вече два часа. На високоговорители е пуснат запис на живо от заседанието в сградата на ВСС. Събралите се реагират с викове "мафия" и освирквания. Засилено е полицейското присъствие. Две яйца бяха хвърлени към входа на ВСС.


Мая Манолова

© Георги Кожухаров

Мая Манолова


Пред "Дневник" Манолова посочи, че като гражданин не може да остане настрани от обществената тревога по повод избора на главен прокурор. Манолова уточни, че позицията й е същата като отпреди предизборната кампания за изборите за кмет, но не я била изразявала по време на кампанията, защото не било редно.


На въпроса каква според нея е ролята на парламентарната квота във ВСС в момента, Манолова каза: "Огромна и решаваща е ролята на представителите на парламентарните партии във ВСС и голяма е отговорността на партиите, които са ги изпратили тук." Тя припомни, че като парламентарист преди години е предложила за член на предишния ВСС съдията Галина Карагьозова, която по никакъв начин не е разрушила доверието в своите принципи като кадровик. В предишния ВСС Каразгьозова беше един от най-сериозните корективи срещу външната намеса в съдебната власт.


11:32 Министър Кирилов обясни, че логиката на законодателя и конституционната норма била, че повторното предложение до президента означавало да се предложи същия кандидат, той да бъде защитен. Той предложи на гласуване да се подложи въпроса да се открие ли нова процедура, въпреки че заяви собствените си резерви по отношение на новата процедура.


11:15 Атанаска Дишева, която гласува "против" Гешев на 24 октомври, каза, че най-важният въпрос, който трябва да бъде решен днес, е как ще продължи ВСС с процедурата. По думите й, текстът на Конституцията говори за повторно направено предложение, но не се споменава дали става дума за същия кандидат, за същата процедура или за нова. "Текстът на закона ограничава правомощието на президента да върне предложението за назначаване на главен прокурор", каза Дишева. Тя посочи, че трябва да се подложи на гласуване - дали да се открие нова процедура или да продължи тази с прегласуването на Иван Гешев.


11:13 Главният прокурор Сотир Цацаров призова да се вземе решение дали да има нова процедура, или тази да продължи и "да спрем да се въртим в кръг".


11:02 Олга Керелска, която на 24 октомври гласува "против" номинацията на Гешев, посочи, че настоящата процедура е формална, и изрази становище, че трябва да започне изцяло нова, при която да има гаранции, че няма да има никаква намеса. Тя цитира президента, който каза, че не е длъжен да излага мотиви към указа си, но въпреки това го е направил, тъй като очаква не формална процедура, а състезание между кандидати. По думите й от изказванията на представляващия ВСС, на главния прокурор и на членове на прокурорската колегия вече е станало известно, че Съдебният съвет ще прегласува кандидатурата, без да има обсъждане.


"Ние не сме изправени пред хипотезата нито да прекратяваме, нито да продължаваме тази процедура. Трябва да започнем нова. Освен казаното в мотивите на президента, че процедурата е формално изпълнена, е нещо, което силно ме притеснява. Г-н Цацаров отговори, че при избирането на "тримата големи" решението се взема в две други сгради, извън сградата на ВСС. Магдалинчев пък каза нещо друго и се позова на изказването на Румен Ненков: "Аз нямам съмнение, че политическата власт има участие в избора на тримата големи", припомни Керелска. Тя подчерта, че процедурата трябва да започне отново и да е сигурно, че не е допусната намеса в избора.


Участник в митинга в подкрепа на Гешев за главен прокурор

© Георги Кожухаров

Участник в митинга в подкрепа на Гешев за главен прокурор


11:00 Пламена Цветанова от прокурорската колегия каза, че ще гласува против обявяването на нова процедура. "Не знам дали си даваме сметка, че това е тежка процедура. Ако процедурата бъде прекратена и започне нова такава, не знам какво по-различно би могла да направи прокурорската колегия и дали бихме могли да предложим втори кандидат", посочи Цветанова.


10:41 "Подкрепям изцяло становището на главния прокурор, че мотиви на президента в чистия юридически смисъл няма", заяви председателят на ВАС Георги Чолаков.


Фотогалерия: Отново полиция, протест и контрапротест заради Гешев >


"Аз считам, че следва да бъде подложено на гласуване процедурния въпрос как следва да продължим. Конституционният съд е казал, че ние действаме при оперативна самостоятелност. Ние следва да преценим дали ще направим повторно предложение за същия кандидат, или да продължим с нова процедура", каза Чолаков.
Той припомни, че по време на повторното обсъждане на неговия избор миналата година също е имало дебат откъде да продължи процедурата и дали да се прегласува.


10:33 Главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че този указ на президента не съдържа каквито и да е юридически мотиви, както и предния указ – за избирането на Георги Чолаков за председател на Върховния административен съд (ВАС).


"В юридическия смисъл мотиви няма, но президентът направи обръщение към медиите. Никой не омаловажава, никой не неглижира казаното от Румен Радев. Всеки от нас, когато дава своя вот, при всички случаи трябва да претегли "за" и "против" и трябва да се съобрази с думите на държавния глава", каза Цацаров.


"Нека не спекулираме, че в указа има мотиви. В указа няма мотиви. Най-малкото заради своята откритост позицията на президента трябва да бъде преценена и да бъде уважавана", посочи Цацаров.


10:32 Министър Данаил Кирилов прочете текста на конституцията, в който се регламентира процедурата за избора на "тримата големи".


Как съдебният съвет гласува повторно избора на Гешев (хронология)

© Георги Кожухаров


10:29 Цветинка Пашкунова, която на 24 октомври при първото гласуване отсъстваше, каза, че ВСС трябва да вземе решение как да продължи. "Ние трябва да вземем решение как да продължим по-нататък. Дали да направим повторно предложение за същия кандидат, или да отворим повторна процедура", каза Пашкунова.


"Макар формално да е спазена процедурата поради издигането на една-единствена кандидатура, тази процедура препятства условията на състезателност, създаде съмнение в нейната легитимност и остави съмнения за предопределеност. Това предпоставя необходимост от повторно откриване на нова процедура", смята Пашкунова.


"Няма никаква пречка да участва и сегашния кандидат Иван Гешев. Главният прокурор е стожер на законността. Не само трябва да отговаря на изискванията на Закона за съдебната власт за професионална компетентност, опит, административни умения и висок етичен стандарт, но той следва да се ползва и с широко обществено доверие", заяви Пашкунова.


"Ако процедурата по неговия избор не удовлетворява очакванията за прозрачност на професионалната общност. Ние дължим на обществото нова процедура за главен прокурор. Такова е и посланието на президента при издаването на указа и такава е изразената воля в мотивите, с които би следвало да се съобразим. Противното означава, че се омаловажава ролята на президента и лишава от смисъл правомощията му", подчерта още тя.


10:20 Вероника Имова, която на 24 октомври гласува "за" Гешев, днес посочи, че държавният глава е длъжен да назначи Гешев, ако той бъде избран повторно и предложен за нов главен прокурор. Имова каза, че за нея е спорен въпросът от кой момент трябва да започне процедурата. "Трябва да решим и дали да обсъждаме съображенията на президента, който не е длъжен да мотивира указа", каза Имова. По думите й трябва да се зачита законът и определените правомощия на всеки, на когото конституцията възлага роля в тази процедура.


Двата протеста са разделени от метална ограда.

© Велко Ангелов

Двата протеста са разделени от метална ограда.


10:08 Министър Данаил Кирилов каза, че снощи в 20:05 ч. е получен сигнал за бомба в сградата на Висшия съдебен съвет. Тази сутрин също на телефон 112 е постъпил сигнал за взривно устройство, поставено в сградата на ВСС. На 24 октомври също бе получен сигнал за бомба, но той бе фалшив и не прекъсна заседанието на пленума.


10:05 Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов предложи съдебният съвет да започне нова процедура. Той обясни, че сред мотивите на държавния глава е това, че не е имало състезателност.


10:00 Министърът на правосъдието Данаил Кирилов откри заседанието на Висшия съдебен съвет и докладва първа точка - указа на президента Румен Радев, с който предложението на ВСС да назначи Иван Гешев за главен прокурор бе отхвърлено, а процедурата - върната в съдебния съвет.9:40 Около сградата на ВСС на столичната ул. "Екзарх Йосиф" се провеждат двата протеста "за" и "против" избора на Гешев, като има буферна зона от около 50 метра между двете групи хора. "В правото на полицията е да решава как да охранява протеста", каза полицай, попитан защо служителите на реда водят кучета.


Как съдебният съвет гласува повторно избора на Гешев (хронология)

© Георги Кожухаров


9:00 Започна протестът срещу избора на Иван Гешев. Протестиращите искат започване на нова процедура за избор на главен прокурор, както и реформи в прокуратурата и ВСС. Според протестиращите кандидатурата на Гешев е безалтернативна, а изборът не е бил достатъчно прозрачен.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (173)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1556 Неутрално

  Гледам, че се изказват само тези, които бяха против Гешев.
  Останалите няма и какво да кажат, естествено не са си променили мнението за 2-3 седмици. Формално прегласуване.

 2. 2 Профил на dream_er
  dream_er
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Гейшеф, Гейшеф.

  Liberalism Is a Mental Disorder!
 3. 3 Профил на inatlivka
  inatlivka
  Рейтинг: 490 Весело

  Маяма там ли е?! Все пак е парче протестър.

 4. 4 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1613 Гневно

  Като видях по телевизиите какви олигофрени подкрепят Гешев, ако съм на негово място ще стане и ще си поискам отвод. Или ще поискам да се разгонят тези тъпаци и ще си тръгна .

 5. 5 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1990 Неутрално

  Гледам, че се изказват само тези, които бяха против Гешев.Останалите няма и какво да кажат, естествено не са си променили мнението за 2-3 седмици. Формално прегласуване.
  —цитат от коментар 1 на НеКой


  А ти искаш, щом вие сте си решири, всички да си променят мнението ли?!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 6. 6 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3856 Неутрално

  Браво на тия будни българи, които ни отсрамват пред лицето на престъпната върхушка ! Без борба за по - добро и справедливо общество, всички виждаме какво се случва у нас вече близо 30 години след дворцовия преврат....

 7. 7 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1339 Неутрално

  Като гледам, голямата снимка е архивна. Днес в София вали дъжд...

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 8. 8 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3856 Неутрално

  До коментар [#1] от "НеКой":

  " Гледам, че се изказват само тези, които бяха против Гешев.
  Останалите няма и какво да кажат, естествено не са си променили мнението за 2-3 седмици. Формално прегласуване."

  Те нямат мнение, че да го променят ! Правят това, за което са спазарени ! Изпълняват една поръчка и всички знаем на кого ( КОЙ).....

 9. 9 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Липсата на позиция, също е позиция.
  Значи си заслужаваме това, което ни се случва.
  А тези, които подкрепят гешев, са бъдещето на България.
  Хубаво ги огледайте, да сте наясно какво ви чака.

 10. 10 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1556 Неутрално

  До коментар [#5] от "lz2":

  Кои ние, аз не съм представител на съдебната власт.

 11. 11 Профил на cavenn
  cavenn
  Рейтинг: 384 Неутрално

  Има грешка в заглавието! Това не е :Избор:, а инсталиране.

 12. 12 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1381 Любопитно

  Чакаме снимки от „протестите“ в страната! Онези трима души в Силистра дали ще излязат? А „грандиозния протест“ в Разград дали ще го снимат? Чакаме с нетърпение, вдигайте се, лилави! Банку Васил що пара е потрошил за тези „всенародни протести“, съвсем осиромашя, завалията!

 13. 13 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2947 Неутрално

  "Надежда всяка тука оставете!"

  Съпротивата е безсмислена. Народецът съвсем скоро си каза, че си иска Боко с целия му антураж. Нека си го получи.

 14. 14 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1556 Неутрално

  До коментар [#8] от "samoedin":

  Все едни философи сте, какво общо имаш ти със седебната система, за да решаваш.
  Избират главен прокурор, не форумен първенец.

 15. 15 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3856 Неутрално

  Да припомним срещу какво е протеста:

  "Голословните му твърдения, че не знае какво означават "ДП" и "ДП1", беше може би поводът, поради който Цветан Василев реши да напише тази декларация. Това беше единственият начин, по който можем да сложим и точките над "и" (изразът идва от френски език и означава да се изясни нещо окончателно - бел. ред.) за това какво е участието на Делян Пеевски в цялата тази история. Целият медиен бизнес на Делян Пеевски към онзи момент е финансиран от КТБ с кредитни средства", заяви адвокат Симеонов пред журналисти."

  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2019/11/13/3991437_cvetan_vasilev_raziasni_s_deklaraciia_roliata_na/?ref=home_editorial


  Кой смята този пладнешки обир, назираван лично от настоящия и бъдещия главни прокурори за нормален ? Управление в полза на едни турски интереси , които пък се очтитат на Кремъл ! Свински черва.....

 16. 16 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 419 Неутрално

  Абе тия хора на работа не ходят ли? Как се издържат?

 17. 17 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 274 Неутрално
 18. 18 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1556 Неутрално

  До коментар [#16] от "chepokalipsis":

  От протести.

 19. 19 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1990 Неутрално

  "Надежда всяка тука оставете!"Съпротивата е безсмислена. Народецът съвсем скоро си каза, че си иска Боко с целия му антураж. Нека си го получи.
  —цитат от коментар 13 на Judjuk


  Ми не искаме олигарси да ни управляват. Това е!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 20. 20 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 441 Неутрално

  Липсата на позиция, също е позиция.Значи си заслужаваме това, което ни се случва.А тези, които подкрепят гешев, са бъдещето на България. Хубаво ги огледайте, да сте наясно какво ви чака.
  —цитат от коментар 9 на 1107


  А някои екземпляри от населението даже изпитват "радост" от инсталирането на този...

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 21. 21 Профил на Visoka Topola
  Visoka Topola
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Ако поне половината от това което се пише тук:

  https://bivol.bg/geshev-nedosegaemite.html

  е вярно, не виждам за каква прокуратура става дума.

  Интересно ми е и какво е станало с кариерата на прокурорите: Юлия Христова и Явор Димитров, които прилежно са събрали всички доказателства по делото,
  доказателства на чиито основа след това идва г-н Гешев и започва да се пазари с обвиняемите. Става дума за милиони, които накрая дори не са върнати и присъди които са символични.

  Ако това са заслугите, за които избират г-н Гешев за главен, здраве му кажи.

 22. 22 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3856 Весело

  До коментар [#14] от "НеКой":

  " Все едни философи сте, какво общо имаш ти със седебната система, за да решаваш.
  Избират главен прокурор, не форумен първенец."

  Избират корпоративно назначение, което няма нищо общо с проблемите на съдебната система, напротив - самото то е големия проблем тук. С кого имам общо или не - това нито ти, нито някой друг тука няма как да знае, но не се дразни, разбирам те напълно....

 23. 23 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1119 Неутрално

  45 години, когато ги назначаваха,
  всички от страх си замълчаваха.

 24. 24 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 441 Неутрално

  [quote#19:"lz2"][/quote]

  Ако това, което казваш е истина, имаш два варианта - подкрепяш протеста или Терминал 2.

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 25. 25 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1119 Неутрално

  Президента им отказа,
  каквото Корни му каза.

 26. 26 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2947 Неутрално

  "Ми не искаме олигарси да ни управляват. Това е!"
  До коментар [#19] от "lz2":

  Ние не искаме, но циганите обичат бате Бойко. А и ДБ не и стигнаха кураж, смелост и достойнство да му резне квитавцията. Сега кво? Да тичаме подир вятъра!?

 27. 27 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1119 Неутрално

  Всеки, който за кражбите си се опасява,
  против Гешев на протестите се явява.

 28. 28 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 861 Неутрално

  До коментар [#19] от "lz2":

  Добре, че ни управляват бедни и честни хора, които грам не играят със същите тези олигарси.

 29. 29 Профил на Georgi Beorgi
  Georgi Beorgi
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#16] от "chepokalipsis":

  Ходят, но тъкмо работодателите им имат против тази мафия. Щото самите те не са мафия :)))

 30. 30 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2960 Неутрално

  До коментар [#12] от "Santos":

  Не е Банку Васил,а Банку Василев....Цветан..

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 32. 32 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 902 Неутрално

  Страшен протест - чудя се дали има 20 или дори 25 човека.
  Даже форумните революционери са повече.......

  Знанието е сила, информацията - власт
 33. 33 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2960 Неутрално

  До коментар [#16] от "chepokalipsis":

  Това работят.

 34. 34 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1381 Любопитно

  "Ми не искаме олигарси да ни управляват. Това е!"До коментар [#19] от "lz2":Ние не искаме, но циганите обичат бате Бойко. А и ДБ не и стигнаха кураж, смелост и достойнство да му резне квитавцията. Сега кво? Да тичаме подир вятъра!?
  —цитат от коментар 26 на Judjuk


  @Judjuk-че мило, байново, както как я виждаш тази работа по-конкретно: ДеБъ „да му резне квитавцията“ на „бате Бойко“? М? Що не се видите, че сте като бълхата, която се разхождала по гърба на вола и му крещяла с всички сили накъде да върви? Я ни разясни още за колосалните „кураж, смелост и достойнство“ на ДеБъ, че нещо не ги забелязваме! Давай, душко!

 35. 35 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1556 Неутрално

  Хаха, Лозан Панов стана застъпник на президента, искал нова процедура.
  Ми какво и е на старата, г-н Панов?

 36. 36 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3856 Неутрално

  " На живо: Съдебният съвет обсъжда указа на президента и отказа да назначи Гешев за главен прокурор"

  Честита очаквана добра новина за сараите и тяхните пионки по всички институции в тази държава....Има такава държава !

 37. 37 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1990 Неутрално

  До коментар [#16] от "chepokalipsis":Това работят.
  —цитат от коментар 33 на yanne


  Ама и при тях се чувства осезаемо липсата на работна ръка!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 38. 38 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1556 Неутрално

  Не го разбирам Панов, как може изобщо да очаква, че някой от ВСС реално ще иска да почне нова 4 месечна процедура, която реално ще протече по същия начин?
  И за какво ще е всичко това?

 39. 39 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 368 Весело

  Честито. Парите за пенсии от задължителното допълнително пенсионно осигуряване (втория стълб) ще ги гледаме през крив макарон, призна властта. https://www.mediapool.bg/novite-pensioneri-sled-2021-g-shte-sa-neobratimo-oshteteni-news300159.html
  Къде изчезнаха милиардите ли? Където отидоха парите от КТБ. Преди 20 години държавата осигури на бившите мутри постоянен доход от вноски за пенсии. Те наляха парите в свързани бизнеси, а КФН на Стоян Мавродиев ги прикриваше. Писахме тогава и предупреждавахме, че цъка бомба...

  Одиторът “РСМ България” е отстранен от процеса на проверка на пенсионните и застрахователни дружества заради предоставени неверни данни – съобщи днес Комисията по финансов надзор. “РСМ България” трябваше да проверява двата пенсионни фонда на ТИМ “Съгласие” и “Сила”, но също и “Алианц България” (виж тук), както и голям брой застрахователни дружества: свързаните с ТИМ “Армеец”, “ЦКБ Живот” “Съгласие”, свързаната с Алексей Петров – Трактора “Лев Инс”,”Евроинс”, “Булинс” и други (виж списък тук).
  https://bivol.bg/kfn-eiopa-rsm.html

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 40. 40 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 368 Весело

  Честито. Парите за пенсии от задължителното допълнително пенсионно осигуряване (втория стълб) ще ги гледаме през крив макарон, призна властта. https://www.mediapool.bg/novite-pensioneri-sled-2021-g-shte-sa-neobratimo-oshteteni-news300159.html
  Къде изчезнаха милиардите ли? Където отидоха парите от КТБ. Преди 20 години държавата осигури на бившите мутри постоянен доход от вноски за пенсии. Те наляха парите в свързани бизнеси, а КФН на Стоян Мавродиев ги прикриваше. Писахме тогава и предупреждавахме, че цъка бомба...

  Одиторът “РСМ България” е отстранен от процеса на проверка на пенсионните и застрахователни дружества заради предоставени неверни данни – съобщи днес Комисията по финансов надзор. “РСМ България” трябваше да проверява двата пенсионни фонда на ТИМ “Съгласие” и “Сила”, но също и “Алианц България” (виж тук), както и голям брой застрахователни дружества: свързаните с ТИМ “Армеец”, “ЦКБ Живот” “Съгласие”, свързаната с Алексей Петров – Трактора “Лев Инс”,”Евроинс”, “Булинс” и други (виж списък тук).
  https://bivol.bg/kfn-eiopa-rsm.html

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 41. 41 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 955 Неутрално

  Добре де-така и така ще го изберат.Защо трябва да изпращат мутри ултраси и сигани да помагат.

 42. 42 Профил на ЧеГоБараш
  ЧеГоБараш
  Рейтинг: 476 Неутрално

  Гешефт не е избор, а назначение. Това е същото, като да има парламентарни избори с една партия! Точно както е било преди 35 години...

 43. 43 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 274 Неутрално

  "Спецпрокуратурата не откри доказателства срещу Иван Гешев по сигнал на "Боец"
  Сигналът е основан на публикация на сайта "Бивол" ..."
  https://faktor.bg/bg/articles/spetsprokuraturata-ne-otkri-dokazatelstva-sreshtu-ivan-geshev-po-signal-na-boets

 44. 44 Профил на СА
  СА
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Наистина не мога да разбера поддържащите Гешев.

  Очевидно е, че човекът не става - едно, че дава вид на доста прост и арогантен човек, но да оставим това. Няма никакви кой знае какви положителни изяви като прокурор, има негативни такива, примерно покриването на Делян Пеевски по аферата КТБ и арогантното му поведение когато бе конфронтиран за това; показният арест на Иванчева също може да влезе към негативните му изяви.

  Та не разбирам как може нормален и интелигентен човек да държи толкова неистово подобен компрометиран индивид да се нагнезди на един от най-важните постове в държавата, и то за 7 години.

  Изводът е, че няма нищо рационално в подкрепата за Гешев. Вероятно с тази цел, неистово подкрепящите Гешев медии на Пеевски (което също е един абсурд) омаскаряват ежедневно хората и силите, които протестират активно срещу Гешев, за да може неприязънта на хората, къляващи тази пропаганда, към противниците на Гешев да ги превърне в поддържници на Гешев, тоест злото.

 45. 45 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1635 Неутрално

  До коментар [#38] от "НеКой":


  Не го разбирам Панов, ....
  —цитат от коментар 38 на НеКой


  Ти ако само това не разбираше...

 46. 46 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3856 Неутрално

  До коментар [#41] от "dolna4erti4ka":

  " Добре де-така и така ще го изберат.Защо трябва да изпращат мутри ултраси и сигани да помагат."

  Кой друг ще се съгласи да е подлога на същите тези според теб ? Е, има и изключения - не са само мутри и цигани ! Има и много напазарувани " граждани", които " помагат" на въпросния избор ! Или си мислиш, че циганин или мутра е дръпнал шалтера на БНР например ?

 47. 47 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1556 Неутрално

  Да България уж е адвокатска партия, а се га нелепо се мъчат да върнат отново за разглеждане една перфектна в юридическо отношение процедура.
  И ни обясняват как това не било така...

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1635 Неутрално

  До коментар [#47] от "НеКой":


  Да България уж е адвокатска партия, а се га нелепо се мъчат да върнат отново за разглеждане една перфектна в юридическо отношение процедура.И ни обясняват как това не било така...
  —цитат от коментар 47 на НеКой


  То и изборът на едно пълничко момче за шеф на ДАНС беше перфектен в юридическо отношение....

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1119 Неутрално

  Тези, които вечно протестират,
  от компартията се организират.

 53. 53 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1465 Неутрално

  Пожелавам му на Бойко някой ден да се наложи пак някой да му каже: ти си го избра!

 54. 54 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Бошкее, слушам Керелчева и се питам?

  С това ли ще шурмувате моля?

  Ми той Гешев е бог бе, пред нея.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 55. 55 Профил на Visoka Topola
  Visoka Topola
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Пожелавам му на Бойко някой ден да се наложи пак някой да му каже: ти си го избра!
  —цитат от коментар 53 на Fiji


  Бъди сигурен, че това са хората които правиха записа на "ти си го избра".

 56. 56 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Пуснала съм ги като фон и им хвърлям чат пат по едно ухо. Повечето са отчайващи. Сумати часове се въртят в кръг като патици. Решават да гласуват, дали да обсъждат изобщо становищата на Радев и който се изказва, започва да дъвче мотивите. Сега пък някаква си дишева тръгна да гадае това мотиви ли били, или нещо друго! И това са висши магистрати, боже мили, ама ши ли не им тегля шалтера? Ами щото искам да видя до къдв може да стигнат! Единственият, който говори адекватно, е цацаров. За съжаление. За огромно съжаление.

  Мърфи е оптимист!
 57. 57 Профил на old school
  old school
  Рейтинг: 482 Неутрално

  Тези, които вечно протестират,от компартията се организират.
  —цитат от коментар 52 на Michael Jordan


  Това е валидно за платените застъпници.
  http://terminalno.com/ne-im-otnemajte-radostta/

  Голямо падение е назначението на този арогантен изпълнител на политически поръчки със съмнително юридическо образование. Тънката червена линия беше пресечена от гербаджиите, да търсят подкрепа вече само в редиците на контрапротестиращите.

 58. 58 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1556 Неутрално

  До коментар [#56] от "султана глаушева":

  Дишева е от Да България.

 59. 59 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 441 Весело

  [quote#57:"old school"][/quote]

  Тоз е "завършил" милиционерското в Симеоново...

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 60. 60 Профил на СА
  СА
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Тези, които вечно протестират,от компартията се организират.
  —цитат от коментар 52 на Michael Jordan


  Определено протестиращите "за" Гешев дават вид на организирани и платени протестъри. Което е само още една причина в избора на този човек да има нещо много гнило, че даже и зловещо. Мисълта, че някой смята, че само и единствено този човек трябва да бъде на този пост и е впрегнал цяла пропагандна машина да ни убеди в това очевидно говори за нещо много сбъркано. Нормалните събития биха били Гешев да си беше направил отвод, предвид противоречивостта на кандидатурата му. Вместо това, имахме засилена пропаганда, подкрепяща кандидатурата, което не е нормално.

 61. 61 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4409 Неутрално

  До коментар [#14] от "НеКой":

  Който има акъл в главата, има общо! Който няма, е щастлив дори, когато го крадат!

 62. 62 Профил на Hristo Petkov Hristov
  Hristo Petkov Hristov
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Мале, мале Барни се обади.....

 63. 63 Профил на Der Ruhmwolf
  Der Ruhmwolf
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Всичко е ясно, казаха си отдавна, че ще го прегласуват, сега само замазват положението.

  Алоууу, модераторчето, що ми триеш коментарите без никакво основание? Като събера пак пет изтрити вече ще подам жалба, че ми писна от измислени банове...
 64. 64 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2177 Любопитно

  Така е у нас - при тези заплати които им дават за да късат нервите на всички , изобщо не е чудно кого ще слушат …..КОЙ е ТОЙ ?!

 65. 65 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  Уважавам протестиращите, но те за жалост не си правят правилна равносметка. А тя е, че битката е загубена и се хабят напразно. Те са малцинство. А държавата е превзета.

 66. 66 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 939 Гневно

  Маяма обаче изведнъж се присети, та "яхна" протестите срещу Гешефт. Голям борец срещу мафията е, гарантирано от избеГалеви.

  Жалко, продажно същество!

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 67. 67 Профил на gaq09398612
  gaq09398612
  Рейтинг: 12 Неутрално

  Ние ,работническите колективи и земеделските стопани,подкрепяме този смел борец за правда и по-добър живот!

 68. 68 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5670 Неутрално

  Какви са "веселяци" защитницте на Гешев в съдебния съвет: откровени мързеливци, скарани с логиката игноранти-отличници, марионетки и просто мутри.
  Образ и подобие...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 69. 69 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Голяма е зора за тоя Гешев. Смятайте какво ше стане след като го назначат

 70. 70 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2960 Неутрално

  До коментар [#38] от "НеКой":

  Панов не очаква,просто вдига шум..

 71. 71 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 2655 Неутрално

  "12:00 Висшият съдебен съвет реши с 20 гласа "за" и 4 гласа "против" да продължи настоящата процедура. При това положение се продължава по дневния ред с точка втора и номинацията на Иван Гешев ще бъде прегласувана. "Против" гласуваха председателят на ВКС Лозан Панов, Олга Керелска, Атанаска Дишева и Цветинка Пашкунова, които смятат, че процедурата трябва да започне отначало."

  Стига сте се пенили. Някой олекна с пари. Мероприятието не успя. Следващият главен прокуро ще е Гешев.
  Много шум за нищо.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 72. 72 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 2655 Неутрално

  "12:00 Висшият съдебен съвет реши с 20 гласа "за" и 4 гласа "против" да продължи настоящата процедура. При това положение се продължава по дневния ред с точка втора и номинацията на Иван Гешев ще бъде прегласувана. "Против" гласуваха председателят на ВКС Лозан Панов, Олга Керелска, Атанаска Дишева и Цветинка Пашкунова, които смятат, че процедурата трябва да започне отначало."

  Стига сте се пенили. Някой олекна с пари. Мероприятието не успя. Следващият главен прокуро ще е Гешев.
  Много шум за нищо.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 73. 73 Профил на СА
  СА
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Платените сбирки в подкрепа на Гешев дори не приличат на нещо, което цели да убеди когото и да е било в полза на Гешев. Елементите, които са вербувани там, могат само да отблъснат всеки нормален човек. По-вероятно е да целят просто да демонстрират на хората, че мафията може да организира всякакъв вид перверзия без никакъв резонанс сред масите; както и да покаже с какви безскрупулни хора работи мафията и че този контингент може да бъде активизиран при нужда.

 74. 74 Профил на Кум Лисан
  Кум Лисан
  Рейтинг: 457 Неутрално

  До коментар [#4] от "stedim":

  Не е важно някой дали подкрепя или не подкрепя Гешев, прокурора се избира не от хората, а от висшия съдебен съвет. Аз също подкрепям избора и твърдя, че не съм олигофрен.

  Много хитър
 75. 75 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2187 Неутрално

  Ако Гешев може да се справи с корупцията по високите етажи, ако може да удари по картелите,монополите и нечистите сделки между властта и едрия бизнес, ако може да осъди престъпниците на порочната приватизация, тези които фалираха КТБ и ограбиха държавата-ДА ЗАПОВЯДА! Ако ли не-ДА СИ ХОДИ!

 76. 76 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1119 Неутрално

  Ако Г-н Гешев за Главен Прокурор го изберат,
  много комунисти в затвор ще се установят.

 77. 77 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 2655 Неутрално

  Голяма е зора за тоя Гешев. Смятайте какво ше стане след като го назначат
  —цитат от коментар 69 на arcanum


  Да се обзаложим ли какво ще стане? Аз смятам, че няколко неправомерно забогатели и за ТВОЯ сметка, ще олекнат с по няколко стотици милиона. А някои дори ще полежат на топло. И това е добро.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 78. 78 Профил на Visoka Topola
  Visoka Topola
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Всеки, който за кражбите си се опасява,против Гешев на протестите се явява.
  —цитат от коментар 27 на Michael Jordan


  Аз пък след като прочетох това:

  https://bivol.bg/geshev-nedosegaemite.html

  си помислих точно обратното: че именно "те си го избраха".

  Много от фактите в статията са проверяеми по интернет. Не е ясно само до колко голям фактор в крайния резултат е бил г-н Гешев, поне аз не съм наясно със системата.

 79. 79 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1462 Весело

  До коментар [#66] от "majorman":

  "Маяма обаче изведнъж се присети, та "яхна" протестите срещу Гешефт. Голям борец срещу мафията е, гарантирано от избеГалеви."

  На този водевил някой да вижда умнокрасивите "лидери" ?
  Поради що ли се срамуват да застанат до сестра Галева?
  Всъщност, аз знам- не им стиска, те не обичат светлината, тяхната зона е задкулисието.
  И отдавна подозирам, че в ДБ истински мъже няма... 80. 80 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 2655 Неутрално

  Уважавам протестиращите, но те за жалост не си правят правилна равносметка. А тя е, че битката е загубена и се хабят напразно. Те са малцинство. А държавата е превзета.
  —цитат от коментар 65 на 4okuto


  И ти не позна. Превземането на държавата се провали.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 81. 81 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 452 Любопитно

  Да се обзаложим ли какво ще стане? Аз смятам, че няколко неправомерно забогатели и за ТВОЯ сметка, ще олекнат с по няколко стотици милиона. А някои дори ще полежат на топло. И това е добро.
  —цитат от коментар 77 на tolkoli


  Като например Делян Пеевски и Ахмед Доган, или те са честни бизнесмени и затова няма да ги пипаме?

 82. 82 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2960 Неутрално

  До коментар [#39] от "Vrijheid":

  Бля-бля!Парите за втора пенсия могат да бъдат източени само от собственцоте н частноте фондове.Я,си направете справка кои са най-големите и на кого са!Да не се окаще,че са от Разгрдаско!

 83. 83 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1119 Неутрално

  Тези, които протестират, може би бомби не инсталират,
  но те са, които по телефона алармират и хората стресират.

 84. 84 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2960 Неутрално

  До коментар [#43] от "plebs":

  Колко хубаво е да си имаш мрежа от медии и НПО-та!Медия си тиражира нещо си,НПО-тп подава сигнал по тиражираното в медията,и ето-ммедийната бухалка готова!

 85. 85 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2960 Неутрално

  До коментар [#53] от "Fiji":

  Прокпиев?!

 86. 86 Профил на СА
  СА
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Да се обзаложим ли какво ще стане? Аз смятам, че няколко неправомерно забогатели и за ТВОЯ сметка, ще олекнат с по няколко стотици милиона. А някои дори ще полежат на топло.
  —цитат от коментар 77 на tolkoli


  Какво ви дава тази увереност? Досега Гешев май не е пратил никого на топло, освен може би Иванчева, след процес, който мирише отдалеч на скалъпен. Все пак, да не забравяме, че Иванчева е много дребна риба, всъщност.

  Нима наистина си мислите, че политическата конюктура се е променила за една нощ и досегашния прокурор, който също не успя да вкара никого на топло, толкова настоява да инсталира Гешев защото изведнъж той ще тръгне да преследва престъпниците съвсем съвестно, в разрез с това, което се е случвало до вчера.

  Това е толкова нелогично. Да не говорим за отказът му да разследва Пеевски, който доказва, че подходът ще е в най-добрия случай селективен.

 87. 87 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2187 Любопитно

  До коментар [#86] от "jjs30624784":
  Какво значи ,,дребна риба", когато е хваната с толкова голям подкуп? Защо продължавате да защитавате корупцията?

 88. 88 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2187 Неутрално

  До коментар [#86] от "jjs30624784":


  България ТРЯБВА най-накрая да се очисти!!!

 89. 89 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 274 Неутрално

  ..."На този водевил някой да вижда умнокрасивите "лидери" ?Поради що ли се срамуват да застанат до сестра Галева?Всъщност, аз знам- не им стиска, те не обичат светлината, тяхната зона е задкулисието.И отдавна подозирам, че в ДБ истински мъже няма...
  —цитат от коментар 79 на Дон Кихот  До коментар [#79] от "Дон Кихот":

  - На снимка 15 в светло яке над плаката според мен се вижда Тома Белев. - https://www.dnevnik.bg/photos/2019/11/14/3991729_fotogaleriia_otnovo_policiia_protest_i_kontraprotest/?ref=id&_ga=2.207974038.560406907.1572627792-44397026.1394663719

 90. 90 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 813 Неутрално

  Цялата работа много ми прилича на зора Станишев да е премиер. И хамстера подскачаше на амбразурата - me, me, choose me:) същата простотия,ама пуста памет...

 91. 91 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 452 Неутрално

  До коментар [#86] от "jjs30624784":Какво значи ,,дребна риба", когато е хваната с толкова голям подкуп? Защо продължавате да защитавате корупцията?
  —цитат от коментар 87 на Зори


  Иванчева "хваната" с 56 хил. евро ---> "голям подкуп"
  ДП1 с разграбени активи от над 3 млрд. лв през КТБ ---> "нема проблеми"

 92. 92 Профил на Big Muzzy
  Big Muzzy
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  Това зад Маяма Никик Ънчев ли е?

 93. 93 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1635 Неутрално

  До коментар [#77] от "tolkoli":


  Да се обзаложим ли какво ще стане? Аз смятам, че няколко неправомерно забогатели и за ТВОЯ сметка, ще олекнат с по няколко стотици милиона. А някои дори ще полежат на топло. И това е добро.
  —цитат от коментар 77 на tolkoli


  Така е! Някой ще олекне с доста пари, които ще отидат при някой друг незаконно забогатял. Никой няма да влезе в затвора. Щом казвате, че това е добре нема лошо!
  Т.е. напълно си заслужавате съдебната система! Лошото е, че и аз трябва я търпя!

 94. 94 Профил на ruse_island
  ruse_island
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  Навремето си мислехме, че ще станем нормална парламентарна република, а след 30 години се оказваме завършена клептократура, т.е. клептокрация+прокуратура за прикритие. Аре честито!

 95. 95 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#39] от "Vrijheid":Бля-бля!Парите за втора пенсия могат да бъдат източени само от собственцоте н частноте фондове.Я,си направете справка кои са най-големите и на кого са!Да не се окаще,че са от Разгрдаско!
  —цитат от коментар 82 на yanne  До коментар [#82] от "yanne":

  - Интересна тема и голямо мълчание в Дневник. Сега, Дума, Медиапул и т.н. тръбят "Државата е виновна". Само дето не казват коя точно държава. :)

  „Сини и червени бранят пенсионните фондове

  Опитваме се да защитим в максимална степен правата на хората, които работят първа и втора категория труд, категоричен бе Младенов, обещавайки, че те ще получават по-висока пенсия, след като партидите им преминат към НОИ.
  Иван Костов репликира министъра, заявявайки, че еврокомисарят е "разбрал - недоразбрал" пенсионната ни реформа.
  Вие влизате като дядо Коледа да им плащате пенсиите. Кога ви избрахме за Дядо Коледа, попита Костов.
  Като брутална грешка лидерът на ДСБ определи изказването на социалният министър.
  Като абсурдна определи идеята и червеният депутат Румен Овчаров. По думите му се вземат пари на група хора и се влагат в "един общ кюп". …“
  https://news.bg/politics/sini-i-cherveni-branyat-pensionnite-fondove.html

 96. 96 Профил на ...
  ...
  Рейтинг: 381 Гневно

  Министър, който срича и 50% от членовете не могат да се изкажат нормално. Срам.

 97. 97 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 1237 Неутрално

  Добре де-така и така ще го изберат.Защо трябва да изпращат мутри ултраси и сигани да помагат.
  —цитат от коментар 41 на dolna4erti4ka

  ====
  Добре де, така и така ще го изберат. Защо трябва да изпращат имни и красиви да блокират орлов мост.

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 98. 98 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Ужас! Надхващане, преливане от пусто в празно, въртене ,в кръг! Резил!

  Мърфи е оптимист!
 99. 99 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1635 Неутрално

  "Интересното е, че търсейки опит за скандал и опит за проточване на настоящата процедура, вие не задавате въпроса на г-н Панов, а на мен. "
  Интересно, Цацров иска друг да обяснява неговите думи....

 100. 100 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1257 Любопитно

  Манолова е на протеста а Фъндъкова я няма. Умнокрасавците, които гласувахте за Герберастката на втория тур, доволни ли сте?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK