Иван Гешев: С тази процедура спокойно можем да кандидатстваме за "Гинес"

Главният прокурор Сотир Цацаров стисна ръката на заместника си Иван Гешев на излизане от сградата на Висшия съдебен съвет минути след като Гешев бе избран повторно да заеме поста

© Георги Кожухаров

Главният прокурор Сотир Цацаров стисна ръката на заместника си Иван Гешев на излизане от сградата на Висшия съдебен съвет минути след като Гешев бе избран повторно да заеме постаЯсно е, че това е една безпрецедентна процедура в рамките на ЕС, в рамките на България, а подозирам и че е безпрецедентна в рамките на света. Ние спокойно можем да кандидатстваме за "Гинес" за начина на провеждане на тази процедура."


Това заяви на пресконференция пред журналисти Иван Гешев минути след като ВСС гласува повторно и го избра отново с 20 гласа "за" и 4 "против" за главен прокурор.


Той бе помолен да назове конкретно многократните си твърдения какъв политически натиск и атаки вижда срещу себе си. "По въпроса за безпрецедентния натиск говорих многократно при изслушването ми на предходното заседание. Една партия, без да споменавам името й, прекъсна кампанията си и се фокусира върху моя избор", каза Гешев.
Помолен да обясни имало ли е реплика към Атанаска Дишева по време на една от почивките, Гешев каза, че председателят на ВКС Лозан Панов и съдиите Атанаска Дишева и Олга Керелска са говорили по време на заседанието политически с почти всякаква липса на правни доводи.


"За мен беше ясно и казах на г-жа Дишева в една от почивките, че вероятно пред нея седи една блестяща политическа кариера като общински съветник. Когато приключа работата си като прокурор, аз лично бих се радвал да сменя кариерата си с общински съветник. И не виждам нищо лошо в това. Днес Дишева видя заплаха. Подозирам, че ако й бях казал "добър ден", пак щеше да каже, че вижда заплаха в това", коментира Гешев.


Данаил Кирилов очаква указ на президента в срок от 3 до 7 дни


Министърът на правосъдието Данаил Кирилов обясни, че предстои решението ще бъде изпратено на президента.


"Очакваме президентът добросъвестно да изпълни функциите си по конституция, това означава в разумно време да издаде един указ - между 3 до 7 дни. Той се аргументира за 3 минути и към 17:05 ч. беше приключил с изявлението си, около 17:15 ч. дойде указът. Към 17:20 ч. държавният печат беше положен. Имаше възможност този указ да бъде обнародван и в петъчния брой на Държавен вестник. Тук вече президентът няма опцията да преценява, той не би следвало необосновано да забавя подписването на указа. Нормалното е между 3 дни до 1 седмица указът да е подписан", обяви министър Кирилов.


Ако забави указа си за назначаване, според министъра "това би било сигнал за отношението на президента към тежестта на конституционните норми и отношение не само към самата процедура, но и към конкретния избор".


"Нямам основания да предполагам, че президентът ще постъпи по този начин. Смятам, че юристите в администрацията му имат достатъчно опит", допълни очакванията си Кирилов. Конституцията обаче не обвързва с никакъв срок държавния глава.


На въпрос дали се чувства сигурен, че ще бъде следващият главен прокурор, Иван Гешев обяви, че процедурата не е приключила, и изрази надежда президентът да спази конституцията и законите. "За да съм сигурен, че ще съм следващият главен прокурор, трябва да има указ на президента", добави Гешев.


Министър Кирилов бе помолен да разясни думите си пред членовете на ВСС, че някои от тях бавели процедурата по гласуването, защото трябвало "да запълнят тайминга на протестите". "По отношение на това кой от двата протеста, тъй като имаше два протеста с полярни тези и лозунги – по който си изберат", заключи министърът.


Цацаров: Не е имало никакъв натиск при избора на "тримата големи"


Цацаров отново бе помолен да обясни кои две сгради е имал предвид по време на първото изслушване на 24 октомври, когато намекна, че "тримата големи" се избират в "други две сгради".


"Когато говорих за две сгради, беше по време на заседанието на 24 октомври на ВСС. Малко след това вие (към екипа на БТВ – бел. ред.) проведохте телевизионно интервю с Панов. Той посочи сградата като една – на президентството. А днес добави още две – Върховния административен съд и института "Пирогов", опита се да обясни Цацаров, като посочи, че е имал предвид единствено процедурата по избора на Лозан Панов за председател на ВКС.


На въпрос дали е имало натиск по време на избора на някой от "тримата големи" през последните години Цацаров заяви: "Не, няма натиск. Има посещения в три сгради при един от изборите."


Попитан дали е получавал покана да оглави антикорупционната комисия КПКОНПИ и как ще се развие професионалната му кариера, след като освободи поста, Цацаров каза, че все още не е започнал да мисли за пенсиониране, но ако има някакви намерения, ще ги обяви официално.


Силвия Великова от БНР го попита дали смята да завърши мандата си, който изтича официално на 10 януари 2020 г., а след това добави: "Аз съм", за да бъде видяна в препълнената с журналисти зала.


"Ама знам, че сте вие. Мислите ли, че не мога да ви позная дори и по гласа? Ако имам някакви планове и намерения за бъдещето си, които могат да включват и предаване на щафетата, а могат да включват и да доизкарам мандата си, преди да ги съобщя, ще ги обсъдя първо със семейството и със себе си", отговори главният прокурор.


Как бе избран повторно Иван Гешев - тук
Как протече заседанието във ВСС и кои са протестиращите - четете тук.
Кои улици са затворени днес - тук
Какви са възможните сценарии след решението на държавния глава - тук
Как Румен Радев върна избора на Гешев за главен прокурор - четете тук
Изборът на Иван Гешев - четете тук


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (130)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1706 Неутрално
 2. 2 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 616 Весело

  Въхх... Гешев гл. прокурор! Е ся не нЕкои им се ева гайката...

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 3. 3 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 853 Неутрално
 4. 4 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  Наглецът си е наглец - вари го, печи го, все си остава такъв.
  Кокала нема пускане.
  Кво беше казал чичовото - "Духайте супата".

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 5. 5 Профил на traveler1
  traveler1
  Рейтинг: 763 Весело

  Е гати фарса....

  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
 6. 6 Профил на linard
  linard
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Гешев тръпне от нетърпение да встъпи в длъжност.
  Не отрича да е оттправил пожелания за бъдещата дейност на колежката си...
  И ултиматум на президента са спуснали...
  Здраво пипат.

 7. 7 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5749 Неутрално

  Ние с Гешев СМЕ в Гинес още преди :)
  Откакто с дизел отидохме на Луната, слепи за Пеевски :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 8. 8 Профил на Росен съм аз и голем капут
  Росен съм аз и голем капут
  Рейтинг: 262 Неутрално

  Според мен, преди да подпише указа за Гешев ( което е длъжен да стори по Конституция), президентът Радев може и трябва да направи изявление пред медиите, че не приема решението на ВСС поради същите аргументи, които изложи и при връщането на кандидатурата на Гешев, и да предложи конституционни промени във връзка с избора на гл. прокурор и останалите членове на ВСС. Да прави изявления и да предлага конституционни промени е в неговите конституционни правомощия.
  Какви конституционни промени може да предложи например президентът:
  1. Всички членове на ВСС , избираеми ( тримата големи) и квотни ( 11 от квотата на съдебната власт и 11 от парламентарната квота) , да се избират измежду минимум двама номинирани за поста, като номинацията, обсъждането на кандидатурите, и самия избор, да става през определено време, посочено в Закона за съдебната власт, за да се осигури състезателност и прозрачност на процеса.

 9. 9 Профил на Росен съм аз и голем капут
  Росен съм аз и голем капут
  Рейтинг: 262 Неутрално

  Известно е, че настоящия гл. прокурор може да влияе върху членовете на прокурорскаат колегия във ВСС. Известно е също така каква масивна и енергична подкрепа даде Цацаров на кандидата за гл. прокурор Гешев, вкл. като направи така, че неговата кандидатура да е единствена.
  Във връзка с появилите се информации, че Цацаров е спряган за председател на антикорупционната комисия ( длъжност, избирана от мнозинството около ГЕРБ в парламента), изниква обосновано предположение дали избора на Гешев не е резултата на търговия с влияние? Цацаров дава рамо на ГЕРБ са избора на техния човек за гл. прокурор, а мнозинството около ГЕРБ избират Цацаров за шеф на антикорупционната комисия?

 10. 10 Профил на СА
  СА
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Дърварският "хумор" на Гешев в действие. Все пак, кулминацията бе, когато за да се измъкне от неудобен въпрос защо не разследва Пеевски, каза нелепото "ми и Обама не е споменат". Между другото, тази тъпа шега показва, че човекът не е и особено умен. В смисъл, не че не го пише в очите му и в обноските му, но и логиката му го издава. Жалко наистиа, че този потенциален сатрап ще разполага с толкова власт. Единственото хубаво нещо е, че натискът върху него ще го накара да бъде по-предпазлив в установяването на авторитарната власт - нещото, заради което е поставен на този пост. Но за седем години, вероятно ще се направи сериозна крачка към такава власт. Със сигурност ни чакат още 7 години без правосъдие. Това не е малко: 7+7+7 и т.н. и т.н. Като прибавиш и 45 години комунизъм, се оказва, че от близо 80 години в България обикновения човек не може да разчита на върховенство на закона. Преди това не знам как е било.

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 12. 12 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  Днес е един хубав ден за българската демокрация!
  Ей сега си пийнах една за здравето на Гешев!
  Желая му успех!

  Машини прости, народ неук.
 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 513 Неутрално

  МИСЛЕХ ЧЕ ЩЕ ДОЖИВЕЯ ПО ДОБРИ ВРЕМЕНА ЗА ТОЯ НАРОД , МЕЧТИИИИ..........., ВОГЛАВЕ С МУТРИ ТОВА НАМА КАК ДА СЕ СЛУЧИ В ТОЯ МИ ЖИВОТ..............

 15. 15 Профил на Tulup_123
  Tulup_123
  Рейтинг: 293 Неутрално

  Радост, радост за всички! Тримата дебелшки са спокойни за бъдещето, въпреки че Бацко лееееко го гложди дали няма да го изпързалят Д(п)С и да му го боднат през Гешев....Зер и други заслужили чакат да седнат на трапезата

 16. 16 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Безпрецедентна е плешивий.
  По света никой не се бори сам със себе си за пост.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 17. 17 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 888 Неутрално
 18. 18 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3439 Неутрално

  Трисвиниумът се циментира като квадрисвиниум. Скоро Цацата ще оглави КОНПИ и ще могат да опраскат когото си пожелаят.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 19. 19 Профил на Locke
  Locke
  Рейтинг: 539 Неутрално

  Щом Кирилов поставя срок на Радев, значи такъв всъщност няма. Много интересно какво ще стане ако Радев каже, че ще подпише, но го направи в края на мандата си. Не че той би направил това, но чисто като хипотетична ситуация звучи доста забавно.

 20. 20 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#9] от "Росен съм аз и голем капут":

  Известно е имитатор на никове и даже днес има статият за това, ама чукча писатель явно, а не читатель.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 21. 21 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Арогантен и нагъл слуга на Пеевски и сараите...

 22. 22 Профил на Steliyan Georgiev
  Steliyan Georgiev
  Рейтинг: 217 Неутрално
 23. 23 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 822 Неутрално

  Трагично е , че назначаването на хора в една толкова важна институция е в ръцете на милиционери. Няма нищо по лошо от простотията, която е на власт.
  Видяхме докъде докараха простите комунисти България, сега имаме късмет, че сме в НАТО и ЕС. Ако не бяхме влезнали в тези два алианса, отдавна щяхме да сме подобие на беларуската гара с началник мистър Лукашенко.
  Баце е толкова еманация на проевропейското, колкото бай Тодор беше антикомунист.
  Само белотаджийската лексиката на Гешев и Цацаров е достатъчна, за да се оцени нивото им.
  Бог да пази БГ.

 24. 24 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 269 Неутрално

  От тази процедура се показаха зависимости, за които само предполагахме. Атанаска Дишева се оказа със съпруг - активист на ДеБ и апартамевт в сградите на Убо срещу руското посолство, предоставен и от първата тройна на Станишев.

  Гешев - добър или лош - ясно е кой носи отговорност за избора му. Който орган го е избрал, той и трябва да може да го свали.

  "Семейството на Атанаска Дишева има за съседи дипломати, политици и други управленски кадри в софийския квартал “Изток” поне от 18 април 2007 г., когато с протокол № 4 получава многостайния апартамент от Министерството на правосъдието."

  https://blitz.bg/obshtestvo/stolitsa/evtino-i-na-shiroko-zhivee-protezheto-na-lozan-panov-sdiya-disheva-v-barovski-drzhaven-apartament-snimkidokumenti_news603959.html

 25. 25 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2120 Неутрално

  по ниво на демокрация наистина сме за ГИНЕС ,по ниско ниво , е ,бие ни Сев Корея и руснаците !

 26. 26 Профил на linard
  linard
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#10] от "jjs30624784":

  Отчайващо.
  Порочен кръг, а деформациите от липсата на правосъдие при три поколения, водят директно до доброволно отказване от него.
  Наистина много хора са повярвали, че Гешев ще погне поне половината, "единия клан на олигарсите", ще им отнеме всичко и ще го даде на пенсионерите или на бедните... Или поне ще им покаже по ТВ как ги наказва олигарсите, само онея много лошите.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на tos_buratino
  tos_buratino
  Рейтинг: 240 Неутрално

  Не можа да не изгрухти бъдещият главпрокурор! Човекът, който за две години веднъж не се запита, кои са тия ДП и ДП1 и какви са тия стотици милиони, дето са им превеждали от КТБ.

 29. 29 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1321 Неутрално

  България: страната на десните милиционери и на корумпираната опозиция. Но, г-н Гешев ще стовари железен чук върху главите на тази корумпирана опозиция.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 30. 30 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1321 Неутрално

  България: страната на десните милиционери и на корумпираната опозиция. Но, г-н Гешев ще стовари железен чук върху главите на тази корумпирана опозиция.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 31. 31 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1290 Неутрално

  тотален абсурд е Радев да подпише указа след цялата мерзост около това назначение, еле пък след днешните изпълнения... да видим дали екскурзийките на Деса са по-важни

 32. 32 Профил на gaq09398612
  gaq09398612
  Рейтинг: 20 Неутрално

  Този избор стопли сърцата на хиляди хора по села и градове, работници, земеделци и животновъди,учени,учащи се...Ехххх.. Радост!

 33. 33 Профил на Абсент
  Абсент
  Рейтинг: 394 Неутрално

  Честито Народе заспал, дано да се събудиш някога ама не вярвам! Гледай си турските сериали и си пий ракията.

  По-добре здрав и богат отколкото беден и болен
 34. 34 Профил на vesela
  vesela
  Рейтинг: 282 Неутрално

  Наистина заслужаваме Гинес с тази процедура. Един абсолютно непригоден като юрист човек, с ниски морални качества да бъде избран за главен прокурор на европейска държава. Гинес и за това, че основните мутри на държавата, триадата Пеевски, Борисов и Цацаров са го избрали.

  vesela
 35. 35 Профил на iq146
  iq146
  Рейтинг: 560 Неутрално

  Дойде време на всеки да се отсъди с еднакъв аршин - и на свинаря, и на Олигарха, без значение бивш, или настоящ! Бог да помага на Гешев, дано отговори на очакванията на българина за справедливост!

 36. 36 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1530 Весело

  Е щом и Дани Умното се изказа и даде срок, няма начин Гешо да не бъде назначен. Все пак в Симеоново е учил...

  Радев е на ход, дано намери сили да изстиска този цирей.

 37. 37 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 822 Неутрално

  До коментар [#24] от "plebs":

  Плебей, казах ти да напънеш малкото останало сиво вещество.
  Ето ти материал за размисъл - по това време Баце беше при бае Тодар, докато други се опитваха да ни вкарат в ЕС.
  https://bivol.bg/вятърът-на-промяната.html

 38. 38 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4866 Неутрално

  До коментар [#31] от "extraCACA":

  Вие си избрахте Радев. Радвайте му се!

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 39. 39 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 849 Неутрално

  Очевадно е, баце и гешев са от една порода

 40. 40 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1339 Неутрално

  До коментар [#36] от "мики маус":
  и какво може Радев? Да не подпише и си предизвика импийчмънт? Може да бави в някакви граници подписа си и ако не са фиксирани да го мотае с месеци, това може.

 41. 41 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1290 Неутрално

  Вие си избрахте Радев. Радвайте му се!
  —цитат от коментар 38 на Alarmstufe: Rot


  ахахах... а кой ще се радва на Гешев следващите седем години е гробар

 42. 42 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 720 Гневно

  Роднина - милиционер, роднина - милиционер.
  Сго-дих-те се . . . Сго-дих-те се!
  А иначе, сериозно погледното, по-лошо нещо от Гешев е може би само Пеевски за гл. прокурор!

 43. 43 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4561 Неутрално

  До коментар [#19] от "Locke":

  "Много интересно какво ще стане ако Радев каже, че ще подпише, но го направи в края на мандата си. "

  Няма да помогне никак! Защото при изтичане на мандата на Цацаров и ако няма назначен нов главен прокурор, длъжността се изпълнява от заместника на Цацаров, който е Гешев! Кликата го е измислила!

 44. 44 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1290 Весело

  "Няма да помогне никак! Защото при изтичане на мандата на Цацаров и ако няма назначен нов главен прокурор, длъжността се изпълнява от заместника на Цацаров, който е Гешев! Кликата го е измислила!
  —цитат от коментар 43 на vassilun


  ето... значи няма никаква сериозна причина Радев да подписва хахах

 45. 45 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4561 Неутрално

  До коментар [#28] от "tos_buratino":

  "Човекът, който за две години веднъж не се запита, кои са тия ДП и ДП1 и какви са тия стотици милиони, дето са им превеждали от КТБ."

  Смее ли да пита!? Точно заради това е и "избран"! За да не пита!

 46. 46 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4561 Любопитно

  До коментар [#35] от "iq146":

  "Бог да помага на Гешев, дано отговори на очакванията на българина за справедливост!"

  Пак да попитам: Какво пречеше на Гешев като заместник главен прокурор (да отговори на очакванията на българина за справедливост), а няма да му пречи като главен прокурор?

 47. 47 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Иван Гешев: С тази процедура спокойно можем да кандидатстваме за "Гинес"

  С тази процедура се става Главен само в даржава на Мафията . Или всеки друг от тримата Големи . Дори и министър - председател , ако чичо Сам не се противопостави . А иначе за рекорди на Гинес не ламтим . Достатъчно ни е класацията по комплекса от различните европейски , че и световни оценки за жизнения статус на българите . Твърдо последно място . Което индивиди като въпросния Главен приемат за ЧЕСТ .

 48. 48 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4561 Любопитно

  До коментар [#31] от "extraCACA":Вие си избрахте Радев. Радвайте му се!
  —цитат от коментар 38 на Alarmstufe: Rot


  На "Вие" ли се обръщате към Бойко Борисов? Много добре сте възпитан явно! 🤣😂

 49. 49 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3439 Неутрално

  До коментар [#46] от "vassilun":

  "Какво пречеше на Гешев като заместник главен прокурор..."

  Гешев бе изстрелян във висока орбита, след като ПРИКРИ участието на най-дебелата свиня в източването и фалита на КТБ.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 50. 50 Профил на Radosveta Koleva
  Radosveta Koleva
  Рейтинг: 269 Неутрално

  "Ясно е, че това е една безпрецедентна процедура в рамките на ЕС, в рамките на България, а подозирам и че е безпрецедентна в рамките на света. Ние спокойно можем да кандидатстваме за "Гинес" за начина на провеждане на тази процедура"

  Тогава какво се оплаква, поне едно нещо е спечелил /като хората/.

 51. 51 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1774 Неутрално

  Бахти държавата, щом и аз мога да съм и главен прокурор....

 52. 52 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1774 Неутрално

  "Ясно е, че това е една безпрецедентна процедура в рамките на ЕС, в рамките на България, а подозирам и че е безпрецедентна в рамките на света. Ние спокойно можем да кандидатстваме за "Гинес" за начина на провеждане на тази процедура"

  Така е, няма друга държава, в която да бъде избран подобен екземпляр за прокурор, още повече за главен такъв....Е има известни изключения, но не са в "рамките на ЕС"...

 53. 53 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 720 Гневно

  До коментар [#24] от "plebs":

  Това в БЛИЦ . . . .
  А в ПИК какво казаха по въпроса, Гуньо?
  А по "канал 3" какво показаха?
  А Петьо Блъснатков какво написа?
  Бе 'що не си . . . . нагледаш майка си!

 54. 54 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 636 Неутрално

  "За мен беше ясно и казах на г-жа Дишева в една от почивките, че вероятно пред нея седи една блестяща политическа кариера като общински съветник.

  Че кой те е питал , та буташ мазната си муцуна в разговор между трима интелигентни магистри . Само селски бабаит може да се вре там където е ЯВНО нежелан . На всичкото отгоре и недостоен Но не е изненадващо - простотията и наглостта му е пословична . .

 55. 55 Профил на xlz18524590
  xlz18524590
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Демокрацията в БГ е само усещане за такава.

 56. 56 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 692 Неутрално

  Каквото сме си избрали, това получаваме.
  Все пак изборите са не само право, а и ОТГОВОРНОСТ.

 57. 57 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1118 Неутрално

  Иван Гешев: С тази процедура спокойно можем да кандидатстваме за "Гинес"
  Може. По гьонсуратлък.

 58. 58 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4123 Неутрално

  Изборът на Гешев по начина по който стана , силово наложен без конкуренция не беше избор , а демонстрация на мафията , че владее положението в страната и може да прави каквото си иска.

 59. 59 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Подозирам, че ако й бях казал "добър ден", пак щеше да каже, че вижда заплаха в това",

  Това няма да ти попречи да й отрежеш главата . Ако ти падне случай . И кобрата рече Здрасти на една помивка , ама отнесе присъдата Ама Гешев и гешевщината и правна култура и наука ... Несъвместими са .

 60. 60 Профил на nikola velinov
  nikola velinov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ми влязохме в Гинес! Бях в околността на ВСС по време на избора и съм потресен. Цялата полиция и почти цялата жандармерия бяха там. Със сигурност в нито една развита демокрация не е имало такава охрана при такъв избор. Питам колко ни струва само днес полицейската охрана на "свободния, честен и почтен избор на главен прокурор?

  ЛДВ
 61. 61 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 269 Весело

  До коментар [#24] от "plebs":Това в БЛИЦ . . . .А в ПИК какво казаха по въпроса, Гуньо?А по "канал 3" какво показаха?А Петьо Блъснатков какво написа?Бе 'що не си . . . . нагледаш майка си!
  —цитат от коментар 53 на Косьо Генчев  До коментар [#53] от "Косьо Генчев":

  - Еми в Биволъ казаха, че Недялко Недялков е брат на Асен Йорданов от ПИК. :)

  В ПИК пък писаха, че "Куковицата" е "енергиен експерт"...

  „Ако желае да получи нашата подкрепа, Росен Плевнелиев трябва да вземе плътни позиции и да защитава принципите на Меглена Кунева по отношение на националната и енергийната сигурност на страната, ..."

  Един Гугъл знае кой кой е.

  Ай наздраве.

 62. 62 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  Прав е Гешев 😉 Състезанието с 1 куц кон е спечелено от куция кон

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 63. 63 Профил на Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Дано президентът си намери топките, че тия са бахти наглярите

 64. 64 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 35 Неутрално

  Рекорд на Генес е определено. За най-нагло назначение без конкурс. Главният си назначава заместника.

 65. 65 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 636 Неутрално

  . Тук вече президентът няма опцията да преценява, той не би следвало необосновано да забавя подписването на указа. Нормалното е между 3 дни до 1 седмица указът да е подписан", обяви министър Кирилов.

  Министър Кирилов е по- достоен да бъде гледач на селския блик в едновремешен селски обор за животинските разплодници . Какво би казал данаилчо , ако президента сезира КС по казуса и заяви , че ще даде отговор след произнасяне на съда . Данаиле , данаиие , да ти бере срама оня , дето те е чучнал на тоя висок стол . Иначе ти срам нямаш .

 66. 66 Профил на stanchopansa
  stanchopansa
  Рейтинг: 422 Неутрално

  Да бе верно, за кво е цялата процедура, като победителя е ясен още от преди започването и?

 67. 67 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1841 Неутрално

  До коментар [#45] от "vassilun":

  Айде да поразсъждаваме малко по казуса Пеевски и КТБ, че ми омръзна години уж умни хора да плещите като латерни глупости.
  Миналата седмица някой да е жив у здрав, че пусна толкова информация за всички кредити на Пеевски от КТБ. Показа, как са и погасени. Сиреч какво имаме?
  Василев дава на Пеевски 500 милиона. Защо ги е дал е интересният въпрос въпреки, че за мене и тебе и за повечето е ясно
  После Пеевски връща на КТБ въпросните си дългове с активното участие на ПИБ, сиреч Цеко Минев, както бяха в поста описани.
  Да приемем, че ти си прокурора по делото КТБ В какво ще обвиниш Пеевски в нищо. В случая Пеевски и Цветан Василев бе можеш да обвиниш щото кредитите са върнати.

 68. 68 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 849 Любопитно

  на ход е президента ,може да се превърне в национален герой ,а може и да се присламчи към статуквото ?

 69. 69 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#38] от "Alarmstufe: Rot":Вие си избрахте Радев. Радвайте му се!

  А вие си избрахте Гешев . Бъдете спокойни Две години . После и той ще смени брега и няма кой да ви спасява от бай Ставри .

 70. 70 Профил на bobyb
  bobyb
  Рейтинг: 732 Неутрално

  на ход е президента ,може да се превърне в национален герой ,а може и да се присламчи към статуквото ?
  —цитат от коментар 68 на Stewie


  Бойко публично се похвали че го е направил президент, след договорка с Решетников. Какво ще направи според теб?

 71. 71 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2800 Неутрално

  До коментар [#18] от "Norman Granz":

  Трисвиниумът се циментира като квадрисвиниум. Скоро Цацата ще оглави КОНПИ и ще могат да опраскат когото си пожелаят.
  —цитат от коментар 18 на Norman Granz


  Не зная, не зная... Да се циментира? Че той си е бетон арме. Да не би някой да го заплашва? За какво им е на прасенцата да се множат? Като оглави Цацаров КПКОНПИ кого да опраскват? То не остана никой, който си заслужава да бъде опраскан. Освен ако .... за опраскване е нарочено.... едно от прасенцата. Май делбата на активите на КТБ не стана точно както е било предвидено. Задава се и делчо на мангизите за "Южен поток" и "Белене". Тесничка, тесничка стана кочинката. Едно от прасенцата май много наддаде. Пък и си свърши вече работата. А тъкмо наближава Коледа ....Не зная, не зная....

 72. 72 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 616 Любопитно

  Безпрецедентна е плешивий. По света никой не се бори сам със себе си за пост.
  —цитат от коментар 16 на Росен съм аз а Путлер ще капитулира


  Кристалина Г.?...

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 73. 73 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Златни мутренски години се очертават. Няма оправя това подобие на държава и народ...

  Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
 74. 74 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7240 Неутрално

  Вярно, едва ли някъде по света ще те изберат за гл. прокурор.

 75. 75 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3867 Весело
 76. 76 Профил на happystory
  happystory
  Рейтинг: 269 Неутрално

  За най-корумпирана държава.

 77. 77 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Мунчо си получи шамара. Сега ще трябва да издаде указ. Не вярвам да направи нещо друго. В противен случай ще трябва да бъде настанен в лудница и там да се прави на Наполеон. А това не му харесва. Така че въпросът е приключен. ДеБилите ще пищят, но без пари няма музика и музикантите ще си отидат по домовете.

 78. 78 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3046 Неутрално

  До коментар [#41] от "extraCACA":

  Е,на Хешев има една редица фенове-от Прокппиев до Сашо Дончев и Огнян Донев.Все разградчани..

 79. 79 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3046 Неутрално

  До коментар [#53] от "Косьо Генчев":

  Е,ПИК лош,пък на брата Бивола-хубав,а?!

 80. 80 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4561 Неутрално

  До коментар [#78] от "yanne":

  Гешев има не само споменатите от Вас фенове, а има и "врагове"! Пеевски, Доган, Г. Гергов, Домусчиевите, Ковачки! Дори Баце и Цацаров са му "врагове"!

  Гешев е радост!

 81. 81 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 513 Неутрално

  ПЕЧЕЛИ ПЕЕВСКИ С ИПОН ,*ИПОН ОЗНАЧАВА ЧИСТА ПОБЕДА ЗА МАФИЯТА НИ РАЗБИРА СЕ

 82. 82 Профил на валчан
  валчан
  Рейтинг: 437 Гневно

  Да ви е честит главният прокурор Гешински. За по младите читатели по време на Сталинската диктатура неговият гл. прокурор се казваше Вишински.

 83. 83 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2117 Неутрално

  До коментар [#6] от "linard":


  « И ултиматум на президента са спуснали . «


  Сега ще видим, дали имаме генерал-президент, или кукла на Решетникови конци !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 84. 84 Профил на Митко
  Митко
  Рейтинг: 799 Неутрално

  Злото има безброй малки победи и едно неотменимо, вечно и окончателно поражение.
  Поздрав за гешевци!
  https://www.youtube.com/watch?v=b-2dKOfbC9c

  "горко ми! загинах! защото съм човек с нечисти уста, и живея сред народ с нечисти уста" Исая 6:5
 85. 85 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 862 Весело

  Трисвиниумът се циментира като квадрисвиниум. Скоро Цацата ще оглави КОНПИ и ще могат да опраскат когото си пожелаят.
  —цитат от коментар 18 на Norman Granz


  Cигурно.

  Ма все си мисля, че с мен няма да се занимават... 😂😂😂😂😂😂😂

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 86. 86 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Да ви е честит главният прокурор Гешински. За по младите читатели по време на Сталинската диктатура неговият гл. прокурор се казваше Вишински.
  —цитат от коментар 82 на валчан


  Подобно сравнение е неадекватно и малоумно. Така можеш да изкараш всеки масов убиец и човекоядец.

 87. 87 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 322 Неутрално

  До коментар [#24] от "plebs":
  Гаси четивото! Архивирах си го в папката “корупция”

  Мърфи е оптимист!
 88. 88 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 322 Неутрално

  До коментар [#24] от "plebs":
  Гаси четивото! Архивирах си го в папката “корупция”

  Мърфи е оптимист!
 89. 89 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2117 Неутрално

  До коментар [#19] от "Locke":


  « Щом Кирилов поставя срок на Радев, значи такъв няма . «

  От статията :

  « Конституцията обаче не обвързва с никакъв срок държавният глава . «
  Много правилно си забелязал за срока, ето, защо по-горе пиша, че сега ще видим Радев дали е генерал-президент, или кукла на Решетникови конци !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 90. 90 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#6] от "linard":« И ултиматум на президента са спуснали . «Сега ще видим, дали имаме генерал-президент, или кукла на Решетникови конци !
  —цитат от коментар 83 на niksan1


  Какво има да виждаме сега? Отдавна е ясно, че е кукла на Кремъл.

 91. 91 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2117 Неутрално

  Ваньо Гинеса
  —цитат от коментар 22 на Steliyan Georgiev  Плешивият Гинес нека първо изреди държавите в които има избор на главен прокурор, като у нас .
  Не споря, но доколкото съм чел/чул, в белите държави министърът на правосъдието е и главен прокурор . За САЩ съм категоричен, че НЯМА такова животно « главен прокурор «, защото тази функция е в ресора на министърът на правосъдието .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 92. 92 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2117 Неутрално

  по ниво на демокрация наистина сме за ГИНЕС ,по ниско ниво , е ,бие ни Сев Корея и руснаците !
  —цитат от коментар 25 на edin drug  В България НЯМА ДЕМОКРАЦИЯ и е грешно така да наричаме кремълския мутро-олигархичен модел на който « се радваме « от 10.11.1989 година .
  Вече 13-та година живея в Мюнхен, пътувал съм в Белгия, Холандия, Швейцария, Австрия и Италия и ЗНАМ какво е демокрация .
  Въобще не може да става сравнение !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 93. 93 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2117 Неутрално

  [quote#85:"Дедов'та Колюуа Унукя!"][/quote]


  « Не казвай « хоп « преди да си прескочил «
  ( Северозападна България )

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 94. 94 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Като свински черва са навързани герпавите калинъци. Вървят за ръчичка, че да не се изгубят.

  мурзилка
 95. 95 Профил на NoMerci
  NoMerci
  Рейтинг: 8 Весело

  Като гледам как добре си върви тоя избор, мисля че на ДП му е дошло времето за втори опит да оглави ДАНС. Тоя път ще стане, някое яйце и два домата, пълно мнозинство и готово. И един ппотест в подкрепа за разкош. Кво дреме още, не знам.

  Трябва ли при толкова графомани...И аз...
 96. 96 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1884 Неутрално

  До коментар [#24] от "plebs":

  Там има апартамент и злобното Ленче!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 97. 97 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 426 Неутрално

  В Гинес има повече от един кандидат

 98. 98 Профил на Der Ruhmwolf
  Der Ruhmwolf
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Да, рекорд за най-престъпна процедура. И да си кажем истината - царят е гол, а Гешев е п€'€рас - по душа и характер, за буквалния смисъл - не знам.

  Алоууу, модераторчето, що ми триеш коментарите без никакво основание? Като събера пак пет изтрити вече ще подам жалба, че ми писна от измислени банове...
 99. 99 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 269 Весело

  До коментар [#24] от "plebs":Там има апартамент и злобното Ленче!
  —цитат от коментар 96 на chichka  До коментар [#96] от "chichka":

  - Чух, че и Илияна Йотова живее там, май и Валери Найденов. В крайна сметка сградите май бяха поверени на УБО от ДС?

 100. 100 Профил на Джелсомино
  Джелсомино
  Рейтинг: 427 Неутрално

  Предполага се, че Калигула накарал сенаторите да изберат Инцитат (конят му) за сенатор с цел да ги унижи. Сетих се за тази история покрай избора на Гешев. Кои ли ще са унижените в нашия случай?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK