Поетът Недялко Йорданов се оплака от тормоз от прокуратурата

Снимката е от профила на Недялко Йорданов във "Фейсбук"

Снимката е от профила на Недялко Йорданов във "Фейсбук"В дълъг текст в профила си в социалната мрежа "Фейсбук" поетът Недялко Йорданов се оплака от тормоз от прокуратурата във връзка с повдигнато срещу него обвинение.


Той е обвиняем, с мярка "подписка" и забрана да напуска Бургас, съобщи прокуратурата, след като е блъснал с колата си пресичащ на кръстовище пешеходец. Пострадалият е бил със счупен крак. Наблюдаващият прокурор по случая е поискал повторна тройна съдебно-автотехническа експертиза.


Истинската причина за обвинението обаче според Йорданов е работата на единия му син, Асен Йорданов, който е сред собствениците на сайта "Биволъ" и критик на прокуратурата, както и писмо, което бащата Недялко Йорданов е написал в негова защита.
Недялко Йорданов разказва, че е закарва пострадалия човек в болница и веднага се обажда в полицията. Пострадалият няма никакви претенции към него. Инцидентът е станал на 25 март и тогава случаят е бил приключил в полицията, твърди Йорданов. Писмото в защита на сина си Асен Йорданов поетът написва на 16 август, а на 9 септември е привлечен като обвиняем. Прокуратурата отказва да се съобрази с пострадалия, който иска разследването да бъде прекратено. Недялко Йорданов пише, че той е бил притискан да подаде жалба и натискът идвал от най-висшите етажи на прокуратурата.


Другият син на поета - Недялко Недялков, е собственик на агенция ПИК и е сред защитниците на прокуратурата, както и организатор на протести в подкрепа на единствения кандидат за главен прокурор Иван Гешев.


"Дневник" публикува разказа на Недялко Йорданов и проверява случая:


СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ,


Днес няма да има стихотворение, защото ми се иска да споделя най-после нещо, което ми тежи от доста време, но упорито се опитвах да не мисля за него.


Дано имате търпение да изчетете всичко това, което ще ви напиша.


Не се обръщам директно към съответните органи, а така би трябвало, защото това засяга именно тях и главно Прокуратурата и Полицията в лицето на прокурорите Цацаров и Гешев, министърът на вътрешните работи Маринов и - вероятно- министър председателя Борисов. Но съм убеден, че те ще прочетат това.


Случи се случайно на 26 март т.г. в 10.30 сутринта. Шофьор съм от 50 години, обиколил съм с колата си цяла България с моите рецитали, 30 години съм шофирал в гъсто населения център на София и нямам нито едно нарушение, да не говорим за пътнотранспортно произшествие.


Бях с колата си в Бургас, отивах към гроба на баща ми - навършваха се 72 години от убийството му. Движех се по ул. "Ген. Гурко" към бул. "Демокрация" - и на кръстовището пред Трета поликлиника (не зная как се нарича сега) светна зеленият светофар за направо и наляво.


Потеглих направо и после завих наляво, стигнах до пешеходната пътека, когато внезапно пред мен изневиделица сякаш изникна човек. Слава богу, имам светкавичен рефлекс и моментално натиснах спирачка. Човекът падна на земята и на главата си имаше кръв.


Тогава не се уплаших, имах чувството, че гледам някакъв филм. Веднага го качих в колата и тръгнахме към Спешна помощ в Окръжна болница. По пътя той ме заговори, оказа се, че е 87 годишен, с бастун, чувстваше се съвиновен. Разказа ми, че е вдовец от доста време и има само един син, който се грижи за него, но иначе си живее самостоятелно. Спомни си, че ме познава от онова време, когато работех в Бургаския театър и се тюхкаше как е могло да се случи това неприятно произшествие. Предложи ми да кажем, че е паднал сам.


Разбира се не приех такъв жест, заведох го в болницата, зашиха с няколко шева обелената кожа на главата и му сложиха лепенки.


Аз, разбира се, разказах какво точно се е случило, съобщих на полицията мястото на произшествието и се върнах с колата там.


Чакахме, както е бил редът, около 3 часа с полицаите - добри момчета - да съставят протокол и да получат сведение от болницата по телефона има ли сътресение на мозъка. И да се направи скенер на главата.


Не ми се разказва какво преживях през това време на чакане...


Слава богу, нищо такова нямаше!


Оказа се, че трябва да се сложи гипс на крака му - което се записа като средна телесна повреда.
Все пак оставиха го в болницата да преспи и там още същата вечер той е дал своите показания пред "дознателката". Това понятие "дознателка" научих тогава. Той твърдо е заявил без колебание, че няма никакви претенции към мен и е поискал случаят да бъде приключен.


А на следващия ден аз също дадох показания пред същата дознателка, както е редът.
Дознателката каза, че нашите показания са достатъчни и случаят наистина е приключен.
Изминаха цели пет месеца от тогава.


Сприятелихме се с този мил старец . През цялото лято, когато бях в Бургас си говорехме, ходих му на гости... Имахме общи теми. Включително "старчески", защото бях претърпял операция на тазобедрената става и трудно се движех като него. Оказа се много симпатичен и обективен човек и непрекъснато повтаряше, че не съм виновен, че случилото се е "малкия дявол", защото и двамата сме живи и здрави и нека го забравим. И наистина го забравихме. Но остана едно вярно приятелство с бай Калчо, който хвърли патериците и си пое като мене верния бастун.


И тук правя едно необходимо отклонение от този сюжет.


И стигам до Прокуратурата в лицето на единствения кандидат за прокурор Иван Гешев.


Нямах никакво мнение за него и не беше моя работа кой ще стане Главен прокурор на републиката.
Но когато разбрах, че е почнала жестока и безмилостна разправа с големия ми син Асен, собственик на сайта Биволъ и когато той след дълги разговори ми призна това и каза, че не вижда друго спасение освен да напусне България - не можах да остана безразличен към тази несправедливост и написах едно писмо във фейсбук. Асен е заклет родолюбец, никога не е мислил да напуска родния си Бургас, камо ли България, а за да стигне до такава крайност, явно положението беше станало непоносимо, дори и за устойчива личност като него.


Може би сте чели това мое кратко писмо, защото видях, че има десетки хиляди лайкове и споделяния в трите ми страници. Ето го - с малки съкращения:
--------------
Скъпи приятели,


Извинете ме, че днес няма да публикувам стихотворение...


Времето в което живеем не е за поезия. Искам да споделя с вас своята тревога като човек и баща за съдбата на моя син Асен - собственик на сайта "Биволъ". Това, което се случва днес, през август 2019 година надхвърля всички възможни гадости.


Прокуратурата в лицето на единствения кандидат за главен прокурор Гешев си позволи да обяви "Биволъ" за поръчител на акцията за разкриване на личните данни на пет милиона българи от една компютърна фирма.
Тепърва ще стане ясно, че собственикът на "Бивол" Асен Йорданов няма абсолютно нищо общо с въпросната фирма, но вече пресата на Делян Пеевски и съответно на Петю Блъсков му лепна етикета "рекетьор".


Сега започват наказателни мерки срещу сайта и единствената фирма на съпругата му"Имидж едвъртайзинг" от страна на прокуратурата и съдебните органи под формата на ревизии и финансови проверки години назад с цел да се унищожи напълно и без това останалата без почти никакви средства фирма.


Малкото ѝ клиенти, които са дръзнали да останат, получават вече заплахи и предупреждения.


Съвсем възможно е в най-скоро време да нахлуе полиция в дома и офиса на Асен и да изземе компютрите и цялата му документация.


И това става днес, 30 години след толкова очакваната демокрация!


Тези хора не подозират, че всичко това ще се обърне срещу самите тях или са решили, както не веднъж през тези години, че всичко ще отмине безнаказано и ще се забрави, но важното е непокорният "Биволъ" да бъде унищожен.
И не им пука за назряващия международен скандал...


Извинявайте, че днес вместо стихотворение четете всичко това...


Но в случая реагирам не само като баща, а и като гражданин на тази измъчена и болна държава, която носи вечното име България...


16 август 2019г.


https://www.facebook.com/nyordanoff1/posts/2632656643432866
-------------
Обърнете внимание на датата, защото само 25 дена след това последва небивала репресия към самия мен от страна на прокуратурата... Това до вчера не бях го споделил с никого, дори с Ивана и с малкия ми син Недялко, който почти фанатично тръгна публично да защитава каузата Гешев да бъде избран за главен прокурор. Не исках да му влияя и не му казах, защото уважавам правото на собствено мнение на двамата си сина.


На 9 септември т.г. - е написано съвсем ново "Постановление за привличане на обвиняем и вземане мярка за неотклонение на лицето Недялко Асенов Йорданов", подписано от прокурор Р. Ганева.


Бях извикан от София в Бургас, за да ми бъде връчена призовка за повдигнато обвинение от страна на Прокуратурата.
Тогава разбрах, че точно по моя случай е сменена първоначалната дознателка, на която дадохме своите показания с бай Калчо в деня на произшествието и е назначена друга. Попитах новата дознателка за какво точно е това "Постановление за привличане на обвиняем"? Отговорът беше абсурден: "Няма да Ви кажа, като дойдете след три дена, ще го видите."


Отидох, разбира се, обзет не толкова от безпокойство, колкото от любопитство.


Попитах защо отново трябва давам показания, след като вече съм ги дал на 25 март и получих отговор, че тогава съм бил само Свидетел, а сега съм вече Обвиняем.


На тръгване и подадох ръка за довиждане, но тя заяви, че е забранено да се ръкува с обвиняеми.


Прочетох Постановлението на прокуратурата и останах като гръмнат. В него никъде не се споменаваше, че потърпевшият е заявил недвусмислено, че няма никакви претенции към мен, че няма никакво намерение да води дело, да не говорим за това, че аз (обвиняемият) лично съм съобщил за произшествието в МВР и съм го завел веднага в Спешна помощ с колата си, както и, че поради бързия си рефлекс съм предотвратил друг много по-тежък изход.


Нещо повече - прокуратурата изисква от мен като престъпник мярка за неотклонение "Подписка", която предвижда, че нямам право да напускам града и ако я наруша следва принудително докарване или обявяване за издирване.


Скъпи приятели,


Преминал съм през невероятни и тежки катаклизми и изпитания, от страна на властта през годините, още от най-ранно детство. Но такова нещо ми се случваше за пръв път в живота.


Научих от сигурно място, че действията на новата дознателка и местната прокурорка са продиктувани "отгоре". Техни колеги бяха категорични, че тези жени никога не биха поели сами отговорност да търсят поводи и да повдигат обвинение, което няма реално основание. И то цели пет месеца след произшествието, изяснено и обявено за приключено.


Съвсем ясно беше, че Онези горе искат да ме сплашат в отговор на моето писмо във фейсбук и очакват да почна да се моля да се прекрати делото и да им дължа вечна благодарност и покорност.


А може би разчитат, че след четирите операции, които претърпях през последните две години, може да получа от притеснение инфаркт или инсулт и проблемите, които причинявам с позицията си да се решат по-лесно и бързо... Все пак вече съм на 79...


Напразна надежда...


Какво ли не съм преживял в този живот, включително брутални прокурорски заплахи по времето на Иван Костов, така че реших временно да не давам никаква публичност на тази очевидна отмъстителност на господин кандидата Иван Гешев и на тези, от които е получил съответното съгласие.


Точно тогава бях пред премиера на моята пиеса "Каквото такова" в Народния театър "Иван Вазов". Тези, които са били в театър, знаят какво означава това за един режисьор и автор. Още повече, че след осемгодишно прекъсване отново за последно бях решил да се появя на театралната сцена. Опитах се пред моите актьори връстници да не покажа какво ми се случва и мисля, че успях. Но нямах време и възможност лично да се защитя.
Затова поверих делото в ръцете на господин Сава Каров от Бургас - човек с много дълъг адвокатски опит и бивш служител в МВР.


Оказа се, че милият бай Калчо, както и сина му, нееднократно са били призовавани да ме дадат под съд и те категорично са отказвали. Видях се с тях в Бургас и бях поразен от това, което са преживели тези хора. Как 87-годишния човек нееднократно е бил призоваван първо по телефона, а след това и в полицията да се откаже от показанията си и да ме обвини. И всеки път той - възмутен - категорично е отказвал. Накрая отишъл със сина си в пето районно управление Бургас и писмено отново заявил това.


Когато се видяхме с него в Бургас той поиска да бъде записан на видео за всеки случай и е подписал нова декларация, че няма никакви претенции към обвиняемия Недялко Йорданов.


Адвокатът Каров е занесъл на полицията тази подписаната и нотариално заверена от него декларация. Дори старецът и синът му са поискали тяхната специално упълномощена адвокатка също да се яви в полицията и тя е входирала официално по делото изрично волята му.


На базата на всичко това адвокат Каров е поискал прекратяване на прокурорското наказателно дело срещу мен, съгласно изискванията на закона.


И какво е станало?


Адвокатът сподели с мен, че такова нещо никога не е имал в своята богата практика и то противоречи на всякакви правни норми.


Определената от горе прокурорка не само, че не е отменила повдигнатото обвинение и не е прекратила преписката, но е разпоредила то да продължи с назначаването на нова тройна експертиза!


Като се знае как действат тези структури в строга и безпрекословна субординация, естествено всичко това срещу мен, няма как да стане само по личното персонално усмотрение на една местна полицайка или една местна прокурорка. Още повече, че едната от тях е споделила в частен разговор, че просто "изпълнява нареждания".


Аз не се считам в никакъв случай за "свещена крава" или недосегаем от закона. Именно заради това и по никакъв начин не се обадих никому, не потърсих "оправяне" по "втория начин", а минавам чинно по всички процедури на прокуратурата, защото съм повече от убеден в своята правота и нямам никакви притеснения от ситуацията по същество.


Не искам да гадая каква личност е господин Иван Гешев, без чието знание и поощрение това не би било възможно да се случи. Нямам и съмнение, че той ще отрече, че не знае, а чиновниците му по места действат напълно свободно и по убеждение.


Все едно дали става дума за мен - все пак един стар поет с някакво име в обществото.


Може би иска да му се моля? Или да окаля името ми?


Каква жалка отмъстителност за това, че съм си позволил да защитя единия си син Асен и неговата кауза за справедливост.
И как изобщо не му пука за другия ми син Недялко, собственик на агенция ПИК, който толкова време вече понася хиляди хули и подигравки задето се е заел със защитата на прокурора Гешев. Обзет от някаква необяснима за мен илюзия, Без да подозира какво прави въпросната личност дори с родния му баща.


Скъпи приятели,


Сърцето ми, слава Богу, е здраво, мозъкът ми работи безотказно и нямам никакво намерение да се предавам. Споделям това с вас, защото всичко може да се очаква от човек, който ще ни бъде главен прокурор цели 7 години и ще бъде неприкосновен от закона.


Няма начин това да не е известно и на министър-председателя Бойко Борисов, който преди четири години наистина направи един жест към мен в труден момент, заради което му прощавах много неща. Странно, но като че ли не съм изненадан от неговото поведение в случая.


Почти сигурен съм, че ще последва изявление,че нито той, нито Цацаров, нито Гешев са знаели за този случай. И че това е нормална местна инициатива - след като не иска да ме съди потърпевшия, ще ме съди държавата.
И че датите 16 август с публикацията ми за Гешев и 9 септември с обявяването ми от свидетел в обвиняем нямат никаква зависимост помежду си.


Готов съм на такъв процес, но ще настоявам той да бъде публичен и да му се даде широка гласност.


Не заемам никаква страна в този болен въпрос да бъде или да не бъде Иван Гешев главен прокурор. Не участвам в никакви демонстрации, включително в тази на Недялко в негова подкрепа, нито в тази, в която не участва Асен, макар че я подкрепя морално.


Такава е съдбата на един български родител в това жестоко време разделно.


Такива са фактите... Вие преценете...


Тази моя изповед пред вас - моите хиляди приятели във фейсбук, е написана преди време, но реших да не я публикувам преди избора на нов главен прокурор, за да не се изтълкува като моя провокативна намеса в гласуването. Но не мога да не изкажа своето притеснение от следващата седемгодишна практика на един човек, който много лесно и бързо проявява лична отмъстителност. Позволих си само да публикувам едно стихотворение на датата 10 ноември...


ДО ЕДИН ПРОКУРОР
Защо опитвате да смачкате поета...
И да го унизите... Да мълчи...
Душата му е тъжна и проклета...
Но сухи са добрите му очи.
Опасен ли е... Яростен и вярващ...
Видял е всичко.. И добро... И зло...
Запява Славей... И заграчва Гарван...
Върти се старото му колело.
Върти се...Спре... Последни обороти...
И птиците... Долитат... От къде?
Ах, тялото... Но мозъкът работи.
И няма... Няма да се предаде.
Ти, който се гласиш сега да съдиш..
И ще успееш... Виждам... Може би...
Познах те вече.. Знам какъв ще бъдеш.
А ще решаваш хиляди съдби.
А моята... Тя вече си отива...
Но няма да се предаде до край.
До като още диша... И е жива...
Все ти е тая... Но това го знай!
10 ноември 2019г.
6ч.54м. Сутринта
---------------
А ето и самият бай Калчо, който поиска да бъде записан с камера преди месец. Ето какво разказва той. Моля ви, отделете още десетина минутки и вижте как изглежда този симпатичен и твърд човек и чуйте неговите думи.

Ключови думи към статията:

Коментари (206)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4490 Неутрално

  "Потеглих направо и после завих наляво, стигнах до пешеходната пътека, когато внезапно пред мен изневиделица сякаш изникна човек. Слава богу, имам светкавичен рефлекс и моментално натиснах спирачка. Човекът падна на земята и на главата си имаше кръв."?!!?


  Издишаш Недялко, здраво издишаш! Блъснал човек на пешеходна пътека, и се оправдаваш като незнам какъв...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на hunt
  hunt
  Рейтинг: 566 Неутрално

  Оффффф, не го харесвам Недялко. И през соца беше нагаждач. Сега още по малко го харесвам. Блъснал си човек на пешеходна пътека. Не си търси оправдание, че заради синовете ти те разследват.
  А поради това че синовете ти, особенно единия е такъв кретен си пряко отговорен. Ти си го възпитал и няма оправдание за това.
  Всеки родител носи отговорност за децата си!!!
  Неговите грешки са и на родителя. Разкай се и поискай прошка от хората.

 5. 5 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3176 Неутрално

  До коментар [#3] от "НеКой":

  Всеки блъснал човек на пешеходна пътека и причинил средна телесна повреда е виновен. Без значение синове, дъщери, брой

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 6. 6 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1572 Весело

  Ейййй, няма отърване от репресиите. И преди 10-ти, и сега. Тоя пешеходец, не е ли наясно, че на пешеходна пътека с предимство е Недялко? Сега, заради него, държавата ще репресира Недялко.Сигурен съм, че нарочно го е направил, част е от машината за репресия.

 7. 7 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 564 Неутрално

  Недялко очевидно се мисли за недосегаем.

 8. 8 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3111 Неутрално

  Некоя песничка против Иван Костов?

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 9. 9 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 614 Неутрално

  По соца Недялко си беше подлизурко, нищо, че после се изкарваше нещо, като дисидент!Сега също е такъв - долно човече!И макар, че има хубави няколко любовна лирика стихотворения, в останалото си творчество е просто трагично зле.
  По-интересно ми е как се спогаждат синовете му - единият върл защитник на статуквото с Борисов, Пеевски и сие, а другият - критик!Тук нещо намирисва сериозно, но когато стане ясно какво, тогава въпросите ще бъдат други!

 10. 10 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 433 Любопитно

  Ти, който се гласиш сега да съдиш..
  И ще успееш... Виждам... Може би...
  Познах те вече.. Знам какъв ще бъдеш.
  А ще решаваш хиляди съдби.

  Браво - стих в десетката.
  Успех на поета. Гешев е позор!

  www.commcrime.blogspot.com
 11. 11 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 480 Неутрално

  Живеем в безпрецедентно беззаконие и тормоз. Докога прокуратурата няма да се реформира?

 12. 12 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5682 Неутрално

  Избрал е да защити грешния син...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 13. 13 Профил на tucker case
  tucker case
  Рейтинг: 1002 Весело

  "Недялко Йорданов разказва, че закарва пострадалия в болница и веднага се обажда в полицията. Пострадалият няма никакви претенции към него."

  а би трябвало да има претенции пострадалия... не щот го е блъснал известен писател, а щото му е причинена вреда, заради която ще трябва да промени начина си на живот и прочее... на задължителните застраховки, точно това им е смисъла... наместо да няма претенции, трябва да поиска в съда 50-100-200 хиляди, колкото покрива застраховката и застрахователя ще бъде задължен да ги изплати... хората трябва да си търсят правата

  Now what's a few miles between the beauty and the beast...
 14. 14 Профил на hunt
  hunt
  Рейтинг: 566 Неутрално

  Пак по адрес на Недялко. Не съм юрист, но все си мисля, че дори потърпевшия да не иска да заведе дело, в случая блъснатия, то прокуратурата може да го направи.
  Иначе гърмя някой, плащам на роднините и не ме съдят. Мисля че това се решаваше от наказателния кодекс, където държавата съди, а не Недялко да се споразумява с някой си.

 15. 15 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 564 Неутрално

  Живеем в безпрецедентно беззаконие и тормоз. Докога прокуратурата няма да се реформира?
  —цитат от коментар 11 на arcanum


  Нали!Как може така прокуратурата да обвинява тоз мъченик на демокрацията. че е причинил средна телесна повреда???

 16. 16 Профил на iceto_
  iceto_
  Рейтинг: 300 Неутрално

  "Потеглих направо и после завих наляво, стигнах до пешеходната пътека, когато внезапно пред мен изневиделица сякаш изникна човек. Слава богу, имам светкавичен рефлекс и моментално натиснах спирачка. Човекът падна на земята и на главата си имаше кръв."?!!?Издишаш Недялко, здраво издишаш! Блъснал човек на пешеходна пътека, и се оправдаваш като незнам какъв...
  —цитат от коментар 1 на hamiltonf


  много тъпо изказване
  За един счупен крак - не може да напуска Бургас, а Местан - за едно убито дето - си ходи напред назад, че и книжката му върнаха.
  Защо не прочетеш, че и пешеходецът е искал да бъде спряно делото.

 17. 17 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 564 Неутрално

  [quote#16:"iceto_"][/quote]

  Специалисте тъмнолилав, делото е общ, а не от частен характер, така че какво иска пострадалия е без значение.

 18. 18 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 953 Неутрално

  До коментар [#11] от "arcanum":

  Ако ти блъснеш човек на пешеходна пътека, също ли ще очакваш да те оправдаят като борец за права?

  Автентичните десни cinik и niksan1 ще гласуват за Мая Манолова на балотажа.
 19. 19 Профил на maddrum
  maddrum
  Рейтинг: 601 Неутрално

  Скоро очаквам да му пуснат голи снимки в ПИК. Така се разправят прасетата с такива дето казват неща против ДП и ДП1. А лично сега Недялко Недялков ще проведе контра-протест!

  Сега сериозно, ако иска Недялко Йорданов да ми говори нещо за прокуратура, прокуроски натиск и т.н. първо трябва да ми каже нещо за единия си син, който с тяло застана на амбразурата да пази именно тия ценности в държавата.

  Иначе е ЛИЦЕМЕРИЕ!!! И то безподобно!

 20. 20 Профил на hunt
  hunt
  Рейтинг: 566 Неутрално

  До коментар [#16] от "iceto_":

  Това , че Местан си ходи насам натам (не знам дали е така) не е оправдание да се оневини Недялко , нали?
  Стига манипулации.

 21. 21 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 433 Неутрално

  До коментар [#13] от "tucker case":

  А ако вина е имал и пострадалия, тогава какво правим...? Изскача извеждъж на пешеходна...и това е наказуемо поводение на пътя..В случая вината е споделена...както се разбира.

  www.commcrime.blogspot.com
 22. 22 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3111 Неутрално

  А Недялко Недялков син ли му е?
  —цитат от коментар 2 на Росен съм аз и голем капут


  Да бе, голям срам за което и да е семейство.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 23. 23 Профил на hunt
  hunt
  Рейтинг: 566 Неутрално

  До коментар [#21] от "Торбалан":

  Как да не е споделена. Вместо да си седи в къщи, тръгнал да скача по пътеките пред Недялко. Гиди дърти манипулатор.

 24. 24 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3885 Неутрално

  Единият му син е собственик на сайта Бивол, другият - на ПИК ! И неговата не е лесна !

 25. 25 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2156 Неутрално

  Ти да видиш,87 годишен старец ,с бастун ,а "внезапно пред мен изневиделица сякаш изникна човек"..Може би са се разбрали,Недялко му е дал някой лев и стареца,вместо да се занимава със полиция и съдилища е казал,че няма претенции.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 433 Неутрално

  До коментар [#23] от "hunt":

  На пешеходна пътека не се изскача внезапно..затова с големи букви и стрелки в двете посоки - пише "ПОГЛЕДНИ!"

  www.commcrime.blogspot.com
 28. 28 Профил на iceto_
  iceto_
  Рейтинг: 300 Неутрално

  До коментар [#20] от "hunt":

  къде съм писал да се оневини.
  Писах за прекомерност на мярката.

 29. 29 Профил на hunt
  hunt
  Рейтинг: 566 Неутрално

  До коментар [#27] от "Торбалан":

  Бе не сте прав. Недялко казва "Внезапно изскочи от нищото" . Може да е демон, материализирал се пред поета. Може да е агент провокатор на прокуратурата. Може да е диверсант.

 30. 30 Профил на hunt
  hunt
  Рейтинг: 566 Неутрално

  До коментар [#28] от "iceto_":

  Не сте писали, но сравнявате 2та случая. Аз ви казвам, че несправедливостта по единия, не е оправдание да има несправедливост и по другия.
  Пак казвам, не съм юрист, не знам Местан ходи ли насам натам или не.

 31. 31 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 433 Неутрално

  До коментар [#29] от "hunt":

  Спирам спора с Вас гуусине...явно за Вас и други фантазьори на хонорар "Гешев е радост" и истината няма значение!

  www.commcrime.blogspot.com
 32. 32 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 564 Неутрално

  До коментар [#17] от "von_seeckt":ха, гледам гЪрбав трол, с праЗ/в/на мисъл.Кога за последно си чул за забрана за напускане на населено място, при ПТП с ранен, че то при жертви на пътя си ходят насам натам.
  —цитат от коментар 26 на iceto_


  Двупроцентов, прочети още веднъж, какво беше надращил.

 33. 33 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 564 Неутрално

  До коментар [#20] от "hunt":къде съм писал да се оневини.Писах за прекомерност на мярката.
  —цитат от коментар 28 на iceto_


  Ами да я обжалва тази мярка като я счита прекомерна.

 34. 34 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 1714 Весело

  До коментар [#9] от "Капабланка":

  Ордо Аб Као (на латински). В масонските поверия винаги трябва да има баланс между противоположностите.

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 35. 35 Профил на hunt
  hunt
  Рейтинг: 566 Неутрално

  До коментар [#31] от "Торбалан":

  Гуусине, както се изразихте. Къде съм споменал Гешев? Или вие ставате и лягате с Гешев. В случая коментирам една изключително неприятна постъпка , на един изключително неприятен за мен човек, баща на един още по неприятен дето даже не е и човек според мен.
  Това коментирайте, не Гешев към когото очеизвадно имате някакви пошли аспирации.

 36. 36 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1947 Неутрално

  Разследването и доказване на вина или обратното няма нищо общо с личните взаимоотношения между пострадалия и извършителя. Това ,че в случая се отнася до поет, не може да е изключение, каквото г–н Йорданов иска да се направи за него.

 37. 37 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 3111 Неутрално

  До коментар [#29] от "hunt":Спирам спора с Вас гуусине...явно за Вас и други фантазьори на хонорар "Гешев е радост" и истината няма значение!
  —цитат от коментар 31 на Торбалан


  Пак доста го търпя.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 38. 38 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 4036 Весело

  Е , ако беше изпратил един поздравителен адрес.....вместо да приемаш на сериозно случващото се , може би....ама сега как да се разбере , какво би било...?

 39. 39 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 433 Неутрално

  До коментар [#35] от "hunt":

  Явно не сте прочел статията. Спирам ви.

  www.commcrime.blogspot.com
 40. 40 Профил на hunt
  hunt
  Рейтинг: 566 Неутрално

  До коментар [#39] от "Торбалан":

  Да, безкрайните брътвежи и терзания на лицето Недялко не издържах да прочета. Да си намира оправдания си е негово право.
  В случая има средна телесна повреда, прокуратурата си е в правото да решава. И няма Гешев, няма Пешев. Ако не сте съгласни, кажете на коя пешеходна пътека да ви блъсна и след това да ме оневините и да не ме преследва Гешев. Съгласен ли сте на този експеримент?
  И не можете да ме спрете. Можете да не ме четете,но да ме спрете? Не виждам как и защо.

 41. 41 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 1050 Весело

  Ех поете, поете... Плачеш. А твоят малък син, колко хора разплака и на колко хора съсипа бизнеса и живота!?!...
  Звънни му и му кажи, че гешеф"е радост"...

 42. 42 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2317 Неутрално

  "Бате к*ре, ън дъртио Йорданов му кааме така: евала дза целосното тфорчество. ЦинО ти Неделко те е нацледил - голема култура радзвива, ноу цме доолни от нео. Но, другио ти цин, Асенчо, хаймана идзледзе, големи золуми ни сторува. Ден не е минАл, ъ не ми дзвони Дебелио, Цеко, Емо Радев от Брюкцел, ъ не ги идзброеъм... Тука ако мое ъ це ръцццццц-ръццццц-фръццццц-парапъццццц- ръцбЕреме саках ъ каем, никакви едове неъ ъ ци иъш цоц прорухрураата, це не моем ъ я идзречем таа дуа праилно! "

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 43. 43 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 247 Неутрално

  Тия са баси семейството...

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 44. 44 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1793 Неутрално

  До коментар [#16] от "iceto_":

  До известна степен е така - принципно в неговия случай вероятно са го квалифицирали по чл. 343, ал. 1, б. "б" НК. Действително НК предвижда, че: "Наказателното производство се прекратява, ако пострадалият поиска това - за престъпления по ал. 1, буква „б", когато спрямо дееца не е било прекратявано наказателно производство на това основание през последните пет години."
  Така или иначе не става ясно как точно пострадалият е поискал производството да се прекрати и дали това е надлежно документирано. Предполагам, че и да не е било, може би вече въпросният бай Калчо е депозирал такова искане пред прокуратурата ..

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 45. 45 Профил на marian_jack_assa
  marian_jack_assa
  Рейтинг: 1115 Неутрално

  Свиквайте, това ни чака... още седем години.

 46. 46 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 1140 Неутрално

  СоциализЪмА и комАнизЪмА се завръщат, госпожи и господа, опс, другарки и другари!

  Eddie lives... somewhere in time!
 47. 47 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1793 Неутрално

  До коментар [#21] от "Торбалан":

  Недялко твърди, че изскача изведнъж. Човекът е старец с бастун - колко изведнъж може според теб да рипне и да изскочи - друг е въпросът ако шофьорът (на 79 г., който на тази възраст надали има зрението, вниманието и бързината в реакциите като на 30 годишен например) не внимава и не забележи човека. Пак казвам - не е дете или младеж да се затича изневиделица тичайки.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 48. 48 Профил на dzq17576652
  dzq17576652
  Рейтинг: 33 Неутрално

  Много интересна тази работа със синовете и леко съмнителна

 49. 49 Профил на ПРИСМЕХУЛНИК
  ПРИСМЕХУЛНИК
  Рейтинг: 86 Неутрално

  При средна телесна повреда държавата завежда дело.
  Недялко се опитва да се представи като репресиран.

 50. 50 Профил на Срам ме е от ГЕРБ
  Срам ме е от ГЕРБ
  Рейтинг: 297 Неутрално

  Самият факт, че първите 10-20 коментиращи са все тъпите тролове на ГЕРБ, е повече от показателно как всяка такава статия бърка в бонус-точката на управляващите! Така се крепи "власт" - с платени драскачи, платени подкрепящи, и платени избиратели! От комунистите от ГЕРБ - толкова! Скоро и повече!

 51. 51 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 1140 Неутрално

  Самият факт, че първите 10-20 коментиращи са все тъпите тролове на ГЕРБ...
  —цитат от коментар 50 на Срам ме е от ГЕРБ


  Търсачките им са настроени на "Гешев", "прокурор" и "радост"... Щеше да е смешно, ако не беше толкова ужасно.

  Eddie lives... somewhere in time!
 52. 52 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4102 Весело

  Недялко Йорданов ми е изключително неприятен но очевидно че прокуратурата нарочно си играе с него! Матряла, защо пак спахте и оставихте да изберат Гешеф?’

  klimentm
 53. 53 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 1140 Неутрално

  ... Скоро и повече!
  —цитат от коментар 50 на Срам ме е от ГЕРБ


  Това вече е страшно, но не и неочаквано. С този главен прокурор това ще е посоката.

  Eddie lives... somewhere in time!
 54. 54 Профил на Darcas
  Darcas
  Рейтинг: 1306 Неутрално

  В НПК може да се повдигне обвинение и без да има подадена жалба, след като има осъществено престъпление. Друг е въпросът, че за много по-големи проблеми, прокуратурата спи и замазва.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 55. 55 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1793 Неутрално

  До коментар [#49] от "ПРИСМЕХУЛНИК":

  Да но разпоредбата на чл. 343, ал. 2, т. 1 НК предвижда възможност наказателното производство да бъде прекратено, ако пострадалият поиска това.Ако пострадалият (вкл. и в съдебно заседание) категорично заявява, че иска да бъде прекратено наказателното производство на посоченото основание, същото е ясно и недвусмислено, то ще са налице предпоставките на чл. 24, т. 9 НПК, като едновременно с това, с ако има и изявление на подсъдимия, че не желае наказателното производство да продължи, не са налице пречките визирани в чл. 24, ал. 2 НПК.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 56. 56 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1510 Неутрално

  До коментар [#9] от "Капабланка":

  “ как се спогаждат синовете му ”
  ——
  Що? Разделили си хората пазара по братски. А Недялко уж майстор на перото, пък с тоя текст...

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 57. 57 Профил на ilkoiliev123
  ilkoiliev123
  Рейтинг: 268 Неутрално

  Интересна прокуратура имаме. За случая на Недялко Йорданов - вървят по канапа и по буквата на закона, а за КТБ , за едни 4 милиарда и тефтерчето с инициалите на ДП и ДП 1 се правят на ударени и заобикалят около законите.

 58. 58 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 950 Неутрално

  Недялко е голям поет ,но истината си остава- ПТП със средна и то на пешеходна пътека.Колкото и дядото да иска да му прости-съди го държавата .Учудвам се само -забрана да напуска Бургас-такова нещо в закона няма.Има забрана да напуска страната,но е и града.Подписката също е най-леката мярка.При подписка нищо не правиш най-много да си бръкнеш в носа.

 59. 59 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#24] от "samoedin":

  "Единият му син е собственик на сайта Бивол, другият - на ПИК ! И неговата не е лесна !"

  Така е, но човек невоно се запитва - случайно ли е? Имаше една рубрика не си спомням в кой руски вестник или телевизия: "Нарочно не можеш да го измислиш"

 60. 60 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 950 Неутрално

  Блудния син-моля не лъжи хората.Това за прекратяването по 343,ал.2 е за леките алинеи.Човекът е по по-тежката алинея 3 и там не може да стане такова прекратяване.Ако си ми един адвокат ще ме вкараш в затвора с четено -недочетено.Не давай напразни надежди на човека и пиши за неща които наистина разбираш.

 61. 61 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1510 Неутрално

  До коментар [#24] от "samoedin":

  “Единият му син е собственик на сайта Бивол, другият - на ПИК !”
  ——
  Или както казват по английско: he cornered the market on ...selling the truth. Братята Хънт ряпа да ядът. Спец, та дрънка, както си личи и от текста му. Респект!

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 62. 62 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1793 Неутрално

  До коментар [#58] от "dolna4erti4ka":

  1) разпоредбата на чл. 343, ал. 2, т. 1 НК предвижда възможност наказателното производство да бъде прекратено, ако пострадалият поиска това.Ако пострадалият (вкл. и в съдебно заседание) категорично заявява, че иска да бъде прекратено наказателното производство на посоченото основание, същото е ясно и недвусмислено, то ще са налице предпоставките на чл. 24, т. 9 НПК, като едновременно с това, с ако има и изявление на подсъдимия, че не желае наказателното производство да продължи, не са налице пречките визирани в чл. 24, ал. 2 НПК.

  2) Подписката се състои в поемане на задължение от обвиняемия, че няма да напуска местоживеенето си без разрешение на съответния орган.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 63. 63 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1793 Неутрално

  До коментар [#60] от "dolna4erti4ka":

  Чл. 343. (Изм. - ДВ, бр. 95 от 1975 г., изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г.) (1) Когато с деяния по предходния член по непредпазливост са причинени:
  а) значителни имуществени вреди, наказанието е лишаване от свобода до една година или пробация;
  б) (тежка или средна телесна повреда, независимо дали са настъпили последиците по буква "а", наказанието е лишаване от свобода до четири години за тежка телесна повреда и до три години или пробация за средна телесна повреда;
  в) смърт, независимо дали са настъпили последиците по буква "а", наказанието е лишаване от свобода от две до шест години, а в особено тежки случаи - лишаване от свобода от три до десет години.
  (2) Наказателното производство се прекратява, ако пострадалият поиска това:
  1. за престъпления по ал. 1, буква "а";
  2. за престъпления по ал. 1, буква "б", когато спрямо дееца не е било прекратявано наказателно производство на това основание през последните пет години.

  Кое не е ясно?

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 64. 64 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1793 Неутрално

  До коментар [#60] от "dolna4erti4ka":

  Извинявай - права си. Тук ал. 2 няма да намери приложение.

  Чл. 343. (Изм. - ДВ, бр. 95 от 1975 г., изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г.) (1) Когато с деяния по предходния член по непредпазливост са причинени:
  а) (изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) значителни имуществени вреди, наказанието е лишаване от свобода до една година или пробация;
  б) (изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) тежка или средна телесна повреда, независимо дали са настъпили последиците по буква "а", наказанието е лишаване от свобода до четири години за тежка телесна повреда и до три години или пробация за средна телесна повреда;
  в) (изм. - ДВ, бр. 60 от 2012 г., в сила от 08.09.2012 г.) смърт, независимо дали са настъпили последиците по буква "а", наказанието е лишаване от свобода от две до шест години, а в особено тежки случаи - лишаване от свобода от три до десет години.
  (2) (Нова - ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 86 от 2005 г., в сила от 29.04.2006 г., изм. - ДВ, бр. 95 от 2016 г.) Наказателното производство се прекратява, ако пострадалият поиска това:
  1. за престъпления по ал. 1, буква "а";
  2. за престъпления по ал. 1, буква "б", когато спрямо дееца не е било прекратявано наказателно производство на това основание през последните пет години.
  (3) (Доп. - ДВ, бр. 21 от 2000 г., предишна ал. 2 - ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г., доп. - ДВ, бр. 60 от 2012 г., в сила от 08.09.2012 г.) Ако деянието е извършено в пияно състояние или след употреба на наркотични вещества или техни аналози или от него е настъпила телесна повреда или смърт на повече от едно лице, или деецът е избягал от местопроизшествието, или е управлявал, без да има необходимата правоспособност, или на пешеходна пътека наказанието е:
  а) (изм. - ДВ, бр. 60 от 2012 г., в сила от 08.09.2012 г., изм. - ДВ, бр. 74 от 2015 г.) при тежка или средна телесна повреда - лишаване от свобода от една до шест години, а в особено тежки случаи - лишаване от свобода от две до десет години;
  б) (изм. - ДВ, бр. 74 от 2015 г.) при смърт - лишаване от свобода от три до петнадесет години, а в особено тежки случаи - лишаване от свобода от пет до двадесет години.
  (4) (Предишна ал. 3 - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) Наказанието по буква "б" на предходната алинея се налага и когато е настъпила смърт на едно или повече лица и телесна повреда на едно или повече лица.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 65. 65 Профил на Darcas
  Darcas
  Рейтинг: 1306 Неутрално

  Бивола и Пик са двете страни на една и съща монета. Някога Бивола да са написали нещо наистина уличаващо ББ примерно?

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 66. 66 Профил на twp02530258
  twp02530258
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Когато нацистите дойдоха за комунистите,
  аз мълчах;
  не бях комунист.

  Когато затвориха социалдемократите,
  аз мълчах;
  не бях социалдемократ.

  Когато дойдоха за профсъюзите,
  аз мълчах;
  не членувах в профсъюз.

  Когато дойдоха за евреите,
  аз мълчах;
  не бях евреин.

  Когато дойдоха за мен
  – вече не бяха останали хора,
  които да ме защитят.

 67. 67 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 623 Неутрално

  Ми , не знам дали знаете ама в България , след Гешев, обикновено идва ...9ти Септември

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 68. 68 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4102 Весело

  До коментар [#61] от "Gretel":

  Стихчето ми разплака душата! А и Бай Калчо( колко двусмисленно) и той е душица!

  klimentm
 69. 69 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 522 Неутрално

  До коментар [#47] от "bludniq_sin":

  Но

 70. 70 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 522 Неутрално

  До коментар [#47] от "bludniq_sin":

  Но

 71. 71 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3176 Неутрално

  Сериозно ли се налага и под тема за блъснат на пешеходна пътека да слагате служебни минуси

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 72. 72 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#15] от "von_seeckt":

  Ми ако мой познат ме блъсне и аз преценя че съм виновен и Не го съдя, прокуратурата има ли право да го направи ВЪПРЕКИ моето желание?
  Това случва ли се някога, освен ако не е поръчано от Свинята и компания?

  А прокуратурата има ли право да СКРИЕ факта, ч пострадалия е закаран в болницата от ударилия го?

  Изобщо какво налага възобновяване на прекратено дело половин година след случката???
  Тука нещо необичайно и притеснително не намираш ли?

 73. 73 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#33] от "von_seeckt":

  А според теб какъв е СМИСЪЛЪТ на налагането на тази мярка???
  Прокуратурата е структура на мафията?

 74. 74 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 572 Любопитно

  До коментар [#40] от "hunt":
  Ти за какво се бориш?

 75. 75 Профил на nassaux
  nassaux
  Рейтинг: 556 Неутрално

  Забрана да напуска Бургас? Как точно става това? Скоро да върнем жителството, а?

 76. 76 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 887 Неутрално

  До коментар [#50] от "Срам ме е от ГЕРБ":
  В първите 20-тина поста аз лично не виждам нито един гербер. За ваше инфо например, аз съм.
  Колкото до това кой трол, кой тролейбус - просто си прочетете пак ника, ако сте го забравил.
  Колкото до самият случай - за мен това е битово-криминален казус, по случайност случил се с някакъв по-известен в далечното минало човек. Не бих го коментирал по никакъв начин. Ангажимент е на институциите и на самият извършител, не на обществеността.

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 77. 77 Профил на Джони Глупавия
  Джони Глупавия
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Единствено по-отвратителен човечец от двамата си сина, може да бъде само бащата... Пфу...

 78. 78 Профил на nodamncat
  nodamncat
  Рейтинг: 673 Неутрално

  Че синът му е най-големия натегач и г***близец на прокуратурата. Незнаех, че другият му син е свързан с Бивол. Доста странна ситуация.

 79. 79 Профил на dream_er
  dream_er
  Рейтинг: 461 Неутрално

  В държавата на мутро-комунистите вече е така. Набедят ли те, ще те
  смачкат "законно" използвайки държавните институции,
  които са под пълен техен контрол.

  Liberalism Is a Mental Disorder!
 80. 80 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 887 Неутрално

  До коментар [#67] от "onemanband":
  Да, хубава смешка.
  Стига да не си фен и на двамата Гешевци.
  Първият е враг номер едно на обирджиите на мандри и кошари, взривили църквата Света Неделя. По скоро съм му фен, в тази му роля.
  Вторият току що получи карт бланш за 7 години. Ще видим на кого ще бъде враг изобщо.
  Не съм му фен, на база досегашните му постижения. Вкара Баневи, Арабаджиеви и Миню в кауша, но това не ми е достатъчно, защото съдейки по други подобни - не се знае дали ще получат изобщо някакви присъди. Както и какво точно ще се случи с кеша и имуществото им!

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 81. 81 Профил на nodamncat
  nodamncat
  Рейтинг: 673 Неутрално

  Иначе напълно му влизам в полжението - доста често се случва разни 87 годишни с бастун да изкачат изневиделица на пешеходна пътека. Те просто спринтират като Юсейн Болт между тротоарите и просто няма как човек да реагира навреме.

 82. 82 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 2325 Неутрално

  Тези хора не го ли разбраха и добре запомниха,
  че по режима на Тошо, за всичко ни тормозиха.

 83. 83 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 773 Неутрално

  Момчета, харесвате или не Недялко, вече сме в период на МРАКОБЕСИЕ.
  Днес той, утре друг, след това може ДА СТЕ ВИЕ.
  Този филм сме го гледали 45 години. Никога не съм си представял, че ще го гледаме и днес.

 84. 84 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1405 Неутрално

  брех мааму стара, като ше зема да ревна

 85. 85 Профил на victortrt
  victortrt
  Рейтинг: 502 Любопитно

  Хамилтън, я поразкажи дали може при ляв завой от Гурко по Демокрация да ти изкочи и откъде изненадващо пешеходец на преклонна възраст. На мен нещо не ми се връзва, защото левият завой е по голям булевард и има видимост към пешеходците, ако някой иска да гледа.

 86. 86 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1010 Неутрално

  "Другият син на поета - Недялко Недялков, е собственик на агенция ПИК и е сред защитниците на прокуратурата, както и организатор на протести в подкрепа на единствения кандидат за главен прокурор Иван Гешев."

  И тук нещата замирисаха на.....

 87. 87 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 761 Неутрално

  ПИК ще защити стихоплетеца, няма проблем.

 88. 88 Профил на victortrt
  victortrt
  Рейтинг: 502 Неутрално

  До коментар [#85] от "victortrt":

  Или тук става въпрос за надигнатата пешеходна малко по-нататък от завоя, която пак не позволява пешеходците да се крият хубаво.

 89. 89 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 761 Неутрално

  Момчета, харесвате или не Недялко, вече сме в период на МРАКОБЕСИЕ.Днес той, утре друг, след това може ДА СТЕ ВИЕ.Този филм сме го гледали 45 години. Никога не съм си представял, че ще го гледаме и днес.
  —цитат от коментар 83 на ppopov_67


  Така, но Недялко-син също има принос за това мракобесие. Ако Недялко-1 беше казал: Недялко-2, и ти имаш, тате, вина за своеволията на прокуратурата, щях да му симпатизирам.

 90. 90 Профил на eminem9876
  eminem9876
  Рейтинг: 486 Неутрално

  В България масово има тормоз над хората спазващи закона.

 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 92. 92 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 761 Неутрално

  Че синът му е най-големия натегач и г***близец на прокуратурата. Незнаех, че другият му син е свързан с Бивол. Доста странна ситуация.
  —цитат от коментар 78 на nodamncat


  Не е първата семейна драма. Любомир Левчев беше най-големият гъзоблизец на Живков (възкликнал в една от бездарните си поеми "Не можете да ни забраните да ви обичаме, другарю Живков!"), а синът му Владимир Левчев беше един от най-последователните демократи още от 1989, че чак до днес.

 93. 93 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 916 Неутрално

  Нямам думи!!!!
  Много внимателно изчетох, изгледах и изслушах всичко публикувано тук. Винаги съм си мислил, че прокуратурата, в този си вид, е бухалка, но това надминава и най-тъмните ми мисли за нея.
  Гешеееееев, Гешев????
  Още не си официално назначен и вече най-активно се осираш по всички фронтове, които сам си откриваш и се бориш с вятърните им мелници. Много си необразован, зъл и отмъстителен, а това не е хубаво, Гешев!

 94. 94 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 916 Неутрално

  До коментар [#17] от "von_seeckt":
  "Специалисте тъмнолилав, делото е общ, а не от частен характер, така че какво иска пострадалия е без значение."

  Брех, маа му стара. Вие милиционерите къде учите право, бе?!

 95. 95 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3710 Неутрално

  И нито една дума на обвиняващите Н. Йорданов за това, че когато го подвеждат под отговорно ЧАЯТ по-рано е бил ПРИКЛЮЧЕН!
  Нямам намерение да защитавам Н.Й. но фактът, че само половин месец след като се е обявил в защита на сина си и цели пет месеца след окончателното приключване на случая току що заменената дознателка го подновява смърди та се не трае!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 96. 96 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1947 Неутрално

  Ето разяснението на бургаския прокурор в " 24 часа".
  https://www.24chasa.bg/region/article/7875238

 97. 97 Профил на nigel
  nigel
  Рейтинг: 944 Неутрално

  Дискусията с точките и алинеите е безсмислена в случая. Ако прокуратурата беше повдигнала веднага обвинение може да приемем че следват законовата процедура независимо от желанието на пострадалия. Но да се сетят 6 месеца по-късно - работата е пределно ясна и човек трябва да е сляп последовател на властта за да скочи така да защитава. А че са си опекли работата по закона почти не се съмнявам - е, с изключение на стандартния процент непрофесионализъм който се наблюдава в много от държавните структури.
  Какъв е моралният облик на извършителя в случая няма значение - човекът не се е опитал да бяга, направил е каквото е нужно да помогне на пострадалия, сътрудничил е на полицията. Толкова ли е важно за вас че той все пак "не е от нашите"?

 98. 98 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1146 Неутрално

  Ха-ха, и Недялко Недялков не е застрахован от преследване, ако, не дай си боже, стъпи накриво. Никой няма да му признае миналите заслуги.
  Вече бях писала, че след като падне от власт, Бойко Борисов няма да си намери място в България, защото ще го захапе отмъстителният булдог Гешефт и тогава ще започне (като Цветанов!) да се кълне, че вярва и се уповава на справедливия съд. Само че ще останат ли дотогава достойни и независими съдии?
  Впрочем, както се вижда, никой от нас не е застрахован срещу прокурорските издевателства.

 99. 99 Профил на nigel
  nigel
  Рейтинг: 944 Весело

  А по въпроса с двамата сина - имаше навремето такъв виц за двама братя - преди 9 септември единият бил партизанин, другият полицай. След това полицаят получавал привилегии като брат на АБПФК (за който знае какво значи това), а на другия кариерата не вървяла защото е имал брат полицай.

 100. 100 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 564 Неутрално

  Тези хора не го ли разбраха и добре запомниха,че по режима на Тошо, за всичко ни тормозиха.
  —цитат от коментар 82 на Michael Jordan


  Teбе, кой те е тормозил и за какво?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK