Съдии от цялата страна поискаха извинение от Кирилов и дисциплинарка за Гешев

Висшият съдебен съвет избра повторно с 20 гласа "за" и 4 "против" Иван Гешев, а по време на заседанието се чуха лични нападки и обидни реплики към представители на съдийската колегия.

© Георги Кожухаров

Висшият съдебен съвет избра повторно с 20 гласа "за" и 4 "против" Иван Гешев, а по време на заседанието се чуха лични нападки и обидни реплики към представители на съдийската колегия.Над 60 съдии от цялата страна изпратиха отворено писмо, с което изразяват възмущението си от поведението на министъра на правосъдието Данаил Кирилов и избрания за нов главен прокурор Иван Гешев по време на заседанието на Висшия съдебен съвет (ВСС) в четвъртък.


Магистратите настояват министър Кирилов и Иван Гешев да се извинят публично заради репликите си, а срещу Гешев да започне и дисциплинарна проверка по Закона за съдебната власт за погазване на Кодекса за етично поведение на българските магистрати.


"Съдържанието на техните изказвания и формата, в която бяха направени, не само грубо нарушават изискванията на Кодекса за етично поведение на българските магистрати и са в очевидна несъвместимост с изискванията за притежаване на високи професионални и нравствени качества съгласно Закона за съдебната власт и Конституцията на Република България, но уронват недопустимо авторитета на съдебната власт и са неприемливи дори от гледна точка на най-ниските изисквания за етично отношение, вежливост и възпитание", пишат съдиите.
Обръщението им е адресирано до всички граждани, до президента, председателя на Народното събрание, премиера, до Висшия съдебен съвет и Инспектората на ВСС.


"Арогантното поведение и езикът на персонална конфронтация нямат място нито във Висшия съдебен съвет, нито в съдебната система и държавното управление въобще. Данаил Димитров Кирилов от позицията на председателстващ заседанието на Висшия съдебен съвет използва недопустими изрази и обиден тон, които принизяват работата на висшия орган на съдебната власт и създават впечатление за недопустимо политическо толериране на едни членове на съвета за сметка на други", се казва в отвореното писмо.


Според магистратите очевидната заплаха от страна на Гешев към Дишева и пренебрежителното отношение към съдия Олга Керелска при предходното изслушване представляват по същността си и дисциплинарно нарушение, тъй като уронват престижа на съдебната власт.


Магистратите подчертават, че съдия Атанаска Дишева и съдия Олга Керелска са избрани за членове на Висшия съдебен съвет пряко от съдиите, те са носители на тяхното доверие и заради това подписалите отвореното писмо застават категорично зад всяка казана от тях дума, зададен въпрос и изразено становище на двете заседания на ВСС.


"Ние също мислим и казваме това, което беше предадено на господин Гешев от представителите ни съдия Олга Керелска и съдия Атанаска Дишева! От друга страна, отправените към тях обидни реплики и недвусмислена заплаха възприемаме като обиди и заплахи както към всеки съдия и магистрат, така и към всеки един гражданин на Република България", подчертават магистратите.


Те допълват, че почти неограничените властнически и репресивни правомощия, с които разполага главният прокурор, изискват заемащият длъжността да съблюдава такова публично поведение, което не оставя и следа от съмнение в обществото за агресивност и личностни нагласи за силово налагане, за неравнопоставено третиране на съдиите, прокурорите, членовете на Висшия съдебен съвет и гражданите.


"Още по-малко длъжността позволява поведение, което създава впечатление за насаждане на страх и за саморазправа с опоненти. За съжаление поведението на г-н Гешев не отговори на високите професионални и етични изисквания за длъжността и това беше непосредствено възприето от гражданите", се посочва в отвореното писмо.


Заради всичко това магистратите настояват за незабавно публично извинение от министър Данаил Кирилов и от избрания за нов главен прокурор Иван Гешев за "недопустимото им поведение по време на заседанията на Висшия съдебен съвет".


Настояват и да бъде образувано дисциплинарно производство срещу Гешев за извършени на двете заседания на пленума на ВСС дисциплинарни нарушения по смисъла на чл. 307, ал. 3, т. 3 от Закона за съдебната власт вр. Раздел ІІ, т.4 и т.5 от Кодекса за етично поведение на българските магистрати – отправяне на заплахи към Атанаска Дишева на 14 ноември в сградата на Висшия съдебен съвет, неучтиво, нетолерантно и неуважително отношение към нея и Олга Керелска в проведеното на 24 октомври заседание на ВСС.


Съдиите, които са подписали отвореното писмо, са 64 и са магистрати от Върховния касационен съд, Върховния административен съд, Софийския апелативен съд, Софийския градски съд, Софийския районен съд, Окръжния съд в Русе, Окръжния съд в Стара Загора и от Районния съд в Луковит. Обръщението им е отворено за присъединяване.


Как Дишева обясни заплахите пред членовете на ВСС - тук
Първите думи на Гешев, Цацаров и министър Данаил Кирилов след гласуването - тук
Как бе избран повторно Иван Гешев - тук
Как протече заседанието във ВСС и протестите отвън - четете тук.
Защо Румен Радев върна избора на Гешев за главен прокурор - четете тук
Първото изслушване и гласуване за Иван Гешев - четете тук


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (184)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4967 Неутрално

  Поредната рибя кост за Шайката.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на sbaleev
  sbaleev
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Много обидчиви станахме изведнъж всички..

 4. 4 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4967 Неутрално

  До коментар [#3] от "sbaleev":

  ЧЕкай малко да видиш като се задейства Кремъл какъв сеир ще настане.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 5. 5 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4670 Неутрално

  Натрупването на недоволство явно продължава. Чашата все някога ще прелее! Дано обществото узрее по-скоро за промяна и изритване на ДПС БСП и ГЕРБ на боклука!

 6. 6 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7807 Неутрално

  Това са недосегаемите, които ние поставихме на тези места.

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2315 Неутрално

  Една шепа съдии казват нещо веднага "Съдиите направиха Еди какво си". Хахаха. Чист болшевизъм в действие.
  И сега темата ще се подеме от лица като Кмета и сие като всенародно въстание.
  Давай, кмете!

 9. 9 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 43 Любопитно

  Това са недосегаемите, които ние поставихме на тези места.
  —цитат от коментар 6 на Роси


  Кои сте вие?

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 10. 10 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 990 Неутрално

  "Над 60 съдии от цялата страна изпратиха отворено писмо, с което изразяват възмущението си"
  ===
  Викам, да напишат кои са супрузите/съпругите на тези съдии и в коя партия членуват.

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 11. 11 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 294 Неутрално

  " По времето на Борис Велчев като главен прокурор, срещу Огнян Донев и Любомир Павлов бяха образувани производства и повдигнати обвинения във връзка с преразпределението на дяловете в "Медийна Група България Холдинг", като дори им бяха наложени сериозни имуществени запори. Въпреки това, след множество правни еквилибристики, тези запори бяха вдигнати, а обвиненията бяха снети от самата прокуратура, която ги бе повдигнала. Донев и Павлов дори излязоха “на плюс” от сделките за “24 часа” и “Труд”, които, по думите на самия Донев, са били недообмислена финансова инвестиция. Излиза, че Борис Велчев, в качеството си на главен прокурор, е разследвал - и в крайна сметка оправдал - своя (бивш, евентуално) бизнес партньор Огнян Донев. Нищо чудно, че в изнесените през юни 2012г. в публичното пространство записи между Любомир Павлов и неизвестен събеседник, бившият обвиняем по източването на Общинска банка и тогавашен обвиняем по делото с медийната група се хвали, че може да разчита на помощта на главния прокорор Борис Велчев. Стреснат от подобно публично твърдение, самият Велчев направи публично обещание, че ще разследва "притеснителните данни" , съдържащи се в записа. Две години по-късно, никой не е чул за подобно разследване, а още по-малко за резултатите му.

  Това, което е известно обаче, е, че Софийски градски съд - и на последна инстанция Апелативен съд гр. София - през септември 2013г. отменят изцяло прокурорските постановления от времето на Велчев за прекратяване на обвиненията срещу Павлов като абсурдни и необосновани. В същото време обаче съдът отбелязва, че обвинението срещу Огнян Донев няма как да бъде възстановено, тъй като главният прокурор - като върховен представител на държавния интерес при дела за пране на пари - необяснимо е решил да не защити този интерес по отношение на бившия си бизнес партньор Донев. Или обяснимо."

 12. 12 Профил на Боби Бобев
  Боби Бобев
  Рейтинг: 258 Неутрално

  Една шепа съдии казват нещо веднага "Съдиите направиха Еди какво си". Хахаха. Чист болшевизъм в действие.И сега темата ще се подеме от лица като Кмета и сие като всенародно въстание.Давай, кмете!
  —цитат от коментар 8 на Да вярваме на истината


  От 1500 съдии, 60 искат извинение.
  Жалка история.

 13. 13 Профил на Bizarre_infit
  Bizarre_infit
  Рейтинг: 686 Неутрално

  Подкрепям! И двамата цитирани в заглавието са срам за професията си а трябва да е обратното за да заемат тези длъжности.

  Всеки го бива поне в едно нещо -ако и толкова не те бива, поне не пречи на другите.
 14. 14 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4967 Весело

  До коментар [#8] от "Да вярваме на истината":

  Ами опровергай ги. Забравих, че си корифей по темата. Ама как само се изпусна за фалкона ! Внимавай, че ще те накажат за отклонение от партийната линия.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 15. 15 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1158 Неутрално

  До коментар [#7] от "plebs":

  И как стигнахте до този изключително логичеаки извод че съдиите написали и подписали декларацията искат да кадруват в прокуратурата? Интересно би било да ни посветите в дебрите на очевидно сложните логически конструкции довели до вашия уникален извод.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 16. 16 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2750 Неутрално

  60 съдии имат топки. Похвално!👏🏻👏🏻👏🏻

  "Чуждестранен агент"
 17. 17 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Цирк.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 18. 18 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 677 Неутрално

  Много обидчиви станахме изведнъж всички..
  —цитат от коментар 3 на sbaleev


  И ние разчитаме на "такива " МАГИСТРАТИ да ВЪЗЦАРЯВАТ ВЕЧНА ПРАВДА НАД СВЕТА "!/по Смирненски/.
  Според мен тези "справедливци " и "докачливци " са по-подходящи за "училище за благородни девици " отколкото за ЮРИСТИ !

 19. 19 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 677 Неутрално

  Съдиите, които са подписали отвореното писмо, са 64 и са магистрати от Върховния касационен съд, Върховния административен съд, Софийския апелативен съд, Софийския градски съд, Софийския районен съд, Окръжния съд в Русе, Окръжния съд в Стара Загора и от Районния съд в Луковит. Обръщението им е ОТВОРЕНО за присъединяване !

  КЪДЕ ????В Разград , Драгалевци , Позитано или другаде ! Идвам !

 20. 20 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4967 Неутрално

  До коментар [#18] от "doroteus":

  Явно не са Симеоновци.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 21. 21 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 895 Неутрално

  До коментар [#7] от "plebs":

  Надали може да мине и мравка по ниското ти чело, никак няма да разбереш какво е съдия и какво е прокурор, вие милиционерите смятате всичко на килограм.
  Простотията винаги е била мнозинство, това е извън всякакво съмнение. В БГ тя е близо 80% по аналогия с изказването на един комундел. За съжаление е прав.

 22. 22 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3969 Неутрално

  Аз от кога разправям, че Гешев няма да изкара дълго на това място, защото няма нито достатъчно ум ,нито достатъчно нерви да си държи езика зад зъбите!
  Дали днес, дали утре сам ще си изпроси изхвърлянето от правната система изобщо.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 23. 23 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 4144 Любопитно

  Скромни са съдиите ! Само извинение за този гаф …..е , все нещо ще трябва да се спасява !

 24. 24 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 677 Неутрално


  Съдиите, които са подписали отвореното писмо, са 64 !!!!!

  Много - на фона на около 1300 съдии в България за 2017 г! Авторът др.Лозан Панов ли е или може би др. Лалов /макар че той вече е политик , а не съдия /

 25. 25 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1013 Любопитно

  60 съдии имат топки. Похвално!👏🏻👏🏻👏🏻
  —цитат от коментар 16 на putinxujlo


  То, щом е „Похвално!“, че „60 съдии имат топки“, добре, ама за какви „топки“ става въпрос, че се губим в догадки? Питам за един приятел, не за друго.

 26. 26 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1016 Любопитно

  До коментар [#19] от "doroteus":

  За никого във форума не е изненада, че другаррите доротеус, вярващия на истината /печен лъжльо/ и прочая... , съвсем безпроблемно се идентифицират със силните на деня, макар и да са откровени простаци.
  Колко пъти сте сменяли боята? Или няма как да го запомните, било е много пъти нали?
  Безпринципни,лишени от морал човечета.
  ''Доброто'' за вас е,че сте болшинство /очевидно/и усърдно работите за изчезването на вида Бай Ганьо. Доста успешно. Колко време си давате?

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 27. 27 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 302 Любопитно

  До коментар [#12] от "Боби Бобев":

  Просто ЗАСЕГА само 64 от съдиите у насимат смелосста да поискат подобно нещо! И мен, като представител на съдебната система, ме е срам от настоящия министър на правосъдието и смятам, че с него достигнахме най-ниското дъно, но какво от това? Докато прокуратурата е изцвло под шапката на ПееФски и Доган, няма как съдиите свободно да изразят волята и мислите си ....

 28. 28 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4967 Неутрално

  До коментар [#24] от "doroteus":

  И най-големия пожар започва от една малка искра. Последната капка прелива чашарта !
  Дано разбереш какво ти казвам.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 29. 29 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4670 Любопитно

  До коментар [#11] от "plebs":

  И какво направи по този въпрос Цацаров? А заместникът на Цацаров?

 30. 30 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 677 Неутрално

  До коментар [#18] от "doroteus":Явно не са Симеоновци.
  —цитат от коментар 20 на КМЕТ В СЯНКА


  Може да са от Библиотекарския? Щом и от в "Дума " ги подкрепят!

  64 съдии искат дисциплинарно производство срещу Гешев

  петък, 15 Ноември 2019 / 19:14

  автор:Дума
  visibility 117

 31. 31 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2112 Неутрално

  е, стратегията на магдалинките явно работи... от 300 са останали 60... и нито един прокурор хахах

  дедко да готви кокалчето за белото хакерче значи

 32. 32 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4670 Неутрално

  До коментар [#22] от "Храбър":

  Гешев ми напомня много на В. Янева! Ще има нейната съдба. Или пък ще пореже тези, които го "избраха"!

 33. 33 Профил на niki
  niki
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "Кодекса за етично поведение на българските магистрати" - топъл въздух.

  niki
 34. 34 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1013 Любопитно

  До коментар [#12] от "Боби Бобев":Просто ЗАСЕГА само 64 от съдиите у насимат смелосста да поискат подобно нещо! И мен, като представител на съдебната система, ме е срам от настоящия министър на правосъдието и смятам, че с него достигнахме най-ниското дъно, но какво от това? Докато прокуратурата е изцвло под шапката на ПееФски и Доган, няма как съдиите свободно да изразят волята и мислите си ....
  —цитат от коментар 27 на dedo_goshko


  @dedo_goshko, а съдиите от цялата страна – на брой 64, които поискаха извинение от Кирилов и дисциплинарка за Гешев, запознати ли са с мнението на бившият конституционен съдия Пламен Киров, че „Дебатът за Иван Гешев бе добре режисирано шоу от Лозан Панов и приятели“ - https://tribune.bg/bg/politika/plamen-kirov-debatat-za-ivan-geshev-be-dobre-rezhisirano-shou-ot-lozan-panov-i-priyateli/? М? Или смятат, че той като е бивш и вече е изкукуригал? Или той не знае за какво, аджеба, иде реч и не познава съдийското съсловие?

 35. 35 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4670 Неутрално

  До коментар [#26] от "sandman":

  Не само се идентифицират със силните на деня, но и приличат на тях! Приличат на Данаил Кирилов (Умното), Цацаров, Гешев!

 36. 36 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 3038 Неутрално

  Много обидчиви станахме изведнъж всички..
  —цитат от коментар 3 на sbaleev


  Всички,всички,колко да са всички?60 от над 2000 съдии!Внушително!

 37. 37 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4967 Неутрално

  До коментар [#32] от "vassilun":

  Гешев има протекцията на Кремъл и може да се окаже скрита лимонка.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 38. 38 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4670 Неутрално

  До коментар [#30] от "doroteus":

  От Библиотекарския подкрепиха с писмо вашият Гешев! Както и много "трудови колективи"!

 39. 39 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4670 Неутрално

  До коментар [#37] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Гешев има протекцията на управляващото задкулисие - ДПС!

 40. 40 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4967 Неутрално

  До коментар [#39] от "vassilun":

  Сиреч пак Кремъл.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 41. 41 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 1053 Неутрално

  До коментар [#8] от "Да вярваме на истината":

  Така е. Една шепа, Сорос е обикалял по поля и гори да ги намери.

 42. 42 Профил на Armagedon
  Armagedon
  Рейтинг: 635 Неутрално

  Каквото и да се каже по повод избора на глав.Прокурор ще е глас в пустиня,докато Инспектората не "разчепка" случая и не излезе с мотивирано становище по казуса за заплахите и най-вече по несъвместимостта с морала и поведението на избрания по време на заседанието ВСС.

 43. 43 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2512 Неутрално

  Всички съдии и прокурори имат задължително лично оръжие- пистолет. Да ги вадят и да излизат на улицата да се изяснат с едни с други. Накрая ще настане мир и спокойствие.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 44. 44 Профил на victor_victim
  victor_victim
  Рейтинг: 472 Неутрално

  А дисциплинарка за Калпакчиев?? Кога?

 45. 45 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 958 Неутрално
 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2147 Неутрално

  До коментар [#12] от "Боби Бобев":


  « От 1500 съдии ... «

  До коментар [#24] от "doroteus":

  « ... на фона на около 1300 съдии ... «

  Другари от милицията - колко все пак са съдиите в България ?
  Или вие ги мерите на килограм и не, това не е безмозъчно тролене, а ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 48. 48 Профил на silverman
  silverman
  Рейтинг: 724 Неутрално

  А за това, че Лозан Панов говори както и се държи като политическа фигура не ги ли притеснява съдиите???

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на today
  today
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Кирилов, Цацаров и Гешев се държат като секретари от БСП след края на ВСВ, когато са превзели брутално властта в България и се гаврят с народа. Това е по нареждане от сараите и с подкрепата на ГЕРБ.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 51. 51 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2147 Неутрално

  До коментар [#26] от "sandman":


  « Колко пъти сте сменяли боята ? «


  Колега,
  тези типове НИКОГА не са сменяли червената боя - сменяли са само някакви абревиатури ( БКП, БСП, ГЕРБ ), но боята НЕ !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 52. 52 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2750 Весело

  Съдийката в ляво с червеният тоалет и огромното деколте мяза на професионална любовчийка от Централна гара...
  =======================
  🤦🏻‍♂️😂😂
  Сигурен съм, че този пич, прави секс само под завивките и без светлина))

  "Чуждестранен агент"
 53. 53 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4967 Неутрално

  До коментар [#46] от "palav_nik":

  Ами ако не е съдийка ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 54. 54 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2147 Неутрално

  До коментар [#27] от "dedo_goshko":


  « И мен като представител на съдебната система, ме е срам от настоящия министър на правосъдието . «


  Не одобрявах Цачева, но в сравнение с Барни, тя си е направо Айнщайн !
  Не одобрявах и не одобрявам Цацаров, но в сравнение с голият охльов Гешев, той си е направо Айнщайн !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 55. 55 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5759 Весело

  Мисля, че господин Гешев ще има много упешна кариера като временен консул в Могадишу. Още повече знае перфектно езика :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 56. 56 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 302 Весело

  До коментар [#34] от "Santos":

  Самият Проф. Пламен Киров ми е бил преподавател и да - от съдии и съдебна система нищо не разбира. Същото е да ми цитираш Проф. Герджиков по казуси от наказателното право - кръгла нула! И двамата са отлични теоретици, но ужасно слаби като практици! И не забравяй нещо по-важно - точно тези хора,които извън теорията не могат да припечелят и 1 лев с пактиката си, точно те обичат подобни изказвания, за да се подмажат на силните на деня:)))) Не членувам в Съюза на съдиите на колегата Калпакчиев, но с удпволствие ще се подпиша под това искане, белким станем 65 човека, които не ги е страх от Гешевоподобните малкоумници! :))) Съдебната система е корумпирана, но не толкова колкото прокурорската гилдия - там единици останаха свестните и нормални прокурори, болшинството слуша и козирува на ПееФски и Ко.В прокуратурата съотношението "свестни-корумпета" е около 15-85, докато в съдебната система е все още 50-50, но вървят на зле нещата определено ... Който може да разбере може, който не може - обяснения в коментари няма какда му помогнат, трябва и акъл да се вложи :))))

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2147 Неутрално


  съди
  съдиИ

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 59. 59 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 1129 Неутрално

  "Обръщението им е отворено за присъединяване."

  Аз се присъединявам къ искането на тези съдии, без да съм съдия. Точно така, както "многобройни трудови колективи" се присъединиха да подкрепят Гешев, без да имат каквото и основание са деянието си.

 60. 60 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3560 Неутрално

  До коментар [#22] от "Храбър":

  Аз от кога разправям, че Гешев няма да изкара дълго на това място, защото няма нито достатъчно ум ,нито достатъчно нерви да си държи езика зад зъбите! Дали днес, дали утре сам ще си изпроси изхвърлянето от правната система изобщо.
  —цитат от коментар 22 на Храбър


  Не мога да се начудя каква е тази особена причина да се настоява толкова упорито на тази толкова неподходяща кандидатура. Ако Гешев ще бори мафията значи нея я очакват светли дни. Ако мафията си го е избрала значи съвсем я е закъсала. В нашия край на такива им викат "бутни колиба". Кой по-специално и какво толкова специално очаква от Гешев?

 61. 61 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 1129 Неутрално

  за деянието си . . . извинявам се за грешката ми!

 62. 62 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3781 Неутрално

  Обществото все повече разпознава и се консолидира срещу организираната престъпност у нас, облечена в институционална власт....Процесът е необратим !

 63. 63 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2744 Неутрално

  Оше не стъпил в длъжност и вече се захванал със заплахите.
  Симеоново е здрава закалка .

  SHADOWS of SOFIA
 64. 64 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  До коментар [#28] от "КМЕТ В СЯНКА": Той много добре разбира какво му казваш,но няма право на самоотлъчки!!! Такива не ги мисли,както е написал колегата по-горе,ще си бъдат профи тролове,независимо кои ще са на власт!! За накои жалкия живот на трол е просперитет! Да са живи и здрави,колелото се завърта леко по леко но сигурно! Рано или късно БГ ще се оправи,ако не за нас за тия след нас!

 65. 65 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 1129 Неутрално

  До коментар [#7] от "plebs":

  Я си погледни резултата бе, плебей!

 66. 66 Профил на antropos
  antropos
  Рейтинг: 597 Любопитно

  [quote#34:"Santos"][/quote]

  Това как променя позицията на въпросните съдии? Или викаш, да си чешем клавиатурата?

  Sic transit..
 67. 67 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1666 Весело

  66/2225 (към 2015'та) колкото съдии има в цялата страна.
  66 са уплашените. Сега се оказа, че са 2,9% колкото е и процента на ДБ.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 68. 68 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1365 Неутрално

  Наистина е недопустимо поведението на Кирилов, Гешефт и Цацаров! Жалки са тези 20 душици във ВСС, които козируват на Трисвиниума! Добре е, че има и достойни съдии, които реагират на простотията и арогантността.

 69. 69 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4967 Неутрално

  До коментар [#56] от "dedo_goshko":

  +++

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 70. 70 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4967 Неутрално

  До коментар [#64] от "angeles":

  +++

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 71. 71 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  До коментар [#56] от "dedo_goshko": Респект! Успех на такива като вас! Много отдавна не завися (както и никой от семейството ми) от българската действителност,но имам доста познати бивши съученици ,съдий и няколко прокурорки,всички са на вашето мнение! Вярвам че нещата ще си дойдат на мястото все някога! Дано да сме живи да ги видим!

 72. 72 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2112 Весело

  66/2225 (към 2015'та) колкото съдии има в цялата страна.66 са уплашените. Сега се оказа, че са 2,9% колкото е и процента на ДБ.
  —цитат от коментар 67 на zz_s


  нещо се мъчиш да кажеш ли е свински

  https://youtu.be/6bg2LqkGgNQ

 73. 73 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 970 Неутрално

  Гешев говори ли испански?

 74. 74 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3257 Неутрално

  20-те които наблюдавахме не бяха магистрати. Те бяха войни на Партията! Железни - твърди, непоколебими, неустрашими! Без колебания, без съмнения, без угризения.

 75. 75 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2750 Неутрално


  😳🙄
  По данни за 2016 г., в България:
  - 2325 съдии;
  - 1977 прокурори;
  - 520 следователи ...

  https://novini.bg/bylgariya/syd-i-prokuratura/339788

  "Чуждестранен агент"
 76. 76 Профил на malart
  malart
  Рейтинг: 798 Неутрално

  Очакваме група мургави и нискочели да се подпишат на парче от кашон в подкрепа на Гешев и този акт да бъде подобаващо отразен

  malart.blog.bg
 77. 77 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4670 Неутрално

  До коментар [#67] от "zz_s":

  На всеки е известно, че вие сте 80%!

 78. 78 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 1236 Неутрално

  "Магистратите подчертават, че съдия Атанаска Дишева и съдия Олга Керелска са избрани за членове на Висшия съдебен съвет пряко от съдиите"

  Независима съдебна власт без намеса на политиците в управляващите ѝ органи е най-добрият вариант за всички нас

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 79. 79 Профил на Боби Бобев
  Боби Бобев
  Рейтинг: 258 Неутрално

  До коментар [#12] от "Боби Бобев":« От 1500 съдии ... «До коментар [#24] от "doroteus":« ... на фона на около 1300 съдии ... «Другари от милицията - колко все пак са съдиите в България ?Или вие ги мерите на килограм и не, това не е безмозъчно тролене, а ?
  —цитат от коментар 47 на niksan1


  Другари казвай на коалиционните си партньори от БСП(к).

 80. 80 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2112 Весело

  До коментар [#79] от "Боби Бобев":

  щото вие гробарките сте другарки, нали така

 81. 81 Профил на rhh15617780
  rhh15617780
  Рейтинг: 13 Неутрално

  А въобще имаме ли нужда от ВСС?!Само сметнете колко струва на данъкоплатеца издръжката им-служебни автомобили,шофьори,и много други привилегии.И гласуват като един каквото им заповядат!

 82. 82 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#25] от "Santos":

  Топки в случая е синоним на смелост.

  Браво на тях

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 84. 84 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#48] от "silverman":

  Ми не, защото вашето твърдение не отговаря на истината

 85. 85 Профил на rii00628826
  rii00628826
  Рейтинг: 5 Неутрално

  Боряна Димитрова какво прави? Избрахме я от Бургаска област да седи и да мълчи като пукал. Навела главата. Не и чухме гласа. Борянке , Борянке май не ти беше мястото там

 86. 86 Профил на БГА Балкан
  БГА Балкан
  Рейтинг: 654 Неутрално

  "Съдии от цялата страна поискаха извинение от Кирилов и дисциплинарка за Гешев"

  Това е малка част от съдиите. Същевремено това са цялата клика на "хранилка" при НПО-тата като БХК. Тази шаика на Лозан Панов и Калпакчиев прави всичко възможно червено-синята мъгла да покрива съдебната система и всички убиици да излизат предсрочно да избиват нрода.

  И в морето ми е до колене .....................
 87. 87 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3560 Неутрално

  До коментар [#56] от "dedo_goshko":

  Намерих това във Фрогнюз от 14.5.2017 г. по повод на някакъв нагласен конкурс в Юридическия факултет на СУ:

  "Печелившият единствен кандидат е Пламена Димова Пенова, която няма нищо общо по родствена линия с декана Пенов. Дотук всичко е отлично. С малки, „дребни“ изключения. Шеф на катедрата, която избира главен асистент е проф. Пламен Киров, бивш конституционен съдия, близък до ДПС, БСП и Георги Първанов. Според запознати именно Киров организира конкурса, за да спечели който трябва. По една случайност Пламен Киров е и научен ръководител на дисертацията на спечелилата кандидатка. Това е е конфликт на интереси-на конкурса се обсъжда и тази дисертация, като Киров оценява сам себе си с отличен 6.
  .............................
  Крушката разбира се и има опашка. Училата-недоучила в Германия студентка има солиден семеен гръб, за да направи такава бляскава и бърза кариера в Правния факултет. Според запознати семейството й е близко с бившия шеф на ВКС и също правен съветник на Георги Първанов проф. Лазар Груев, както и с хората на Библиотекарския институт около бившият МВР шеф Цветлин Йовчев, твърдят запознати."

  Изглежда този професор Пламен Киров е много напред с материала.

  https://frognews.bg/obshtestvo/underground/samo-vav-frog-poredni-skandali-naznacheniia-pravniia-fakultet-kliment-ohridski.html

 88. 88 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 3038 Неутрално

  [quote#36:"mvu02435512"]
  —цитат от коментар 57 на niksan1
  « ... над 2000 ... «Ти удари джакпота !По-горе един мильовски фатмак преброи 1500 съди, под него един ги изкара 1300, а при теб няма празно и не се шегуваш на дребно - направо 2000 съдии ... !БАСИ МИРИЗЛИВИТЕ МИЛИЦИОНЕРСКИ ФАТМАЦИ !!![/quote]

  Написал съм НАД 2000.Точната бройка към 2016 е:" брой съдии които по последни данни са 2325"Взето е оттук https://novini.bg/bylgariya/syd-i-prokuratura/339788.Та да ми кажеш,трябва ли човек да е функционално неграмотен,неук,необразован и с просташки обноски за да членува в сектата ви?Допускат ли се изключения?

 89. 89 Профил на Джони Глупавия
  Джони Глупавия
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Тези, които пуснаха убиеца Полфрийман, те ли искат извинение?

 90. 90 Профил на patrokalche
  patrokalche
  Рейтинг: 378 Весело

  Браво, цяла България ли са 60 съдии?

 91. 91 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 806 Неутрално

  Натрупването на недоволство явно продължава. Чашата все някога ще прелее! Дано обществото узрее по-скоро за промяна и изритване на ДПС БСП и ГЕРБ на боклука!
  —цитат от коментар 5 на vassilun


  Бавен и много труден процес за Общество като нашето, сполучливо определено като лош мат'рял. Аз обаче бих отишъл много по-далеч.
  Разумни хора в България все още има и Те съвсем не са малцинство. Тези разумни хора в голямата си част не гласуват по различни съображения. Рано или късно обаче и сини и червени трябва да проумеят, че Демокрацията и Правовата Държава нямат алтернатива. Знам как ще прозвучи, но ще го кажа в прав текст.
  Дошло е време и сини и червени и негласуващи, ЗАЕДНО да изритат Мафията от властта за да си върнем Държавата обратно.
  Дали това е възможно ?! Убеден съм, ДА. Защото Демокрацията няма алтернатива.

  Stupid people make me sick
 92. 92 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 791 Неутрално

  Съдии от цялата страна поискаха извинение от Кирилов и дисциплинарка за Гешев

  Съдиите от цялата страна да се погледнат сутрин в огледалото и да напсуват, тоя за това , че е е упълномощил съдиите във ВСС да и НАЗНАЧАТ Гешев за Главен прокурор . Много късно е либе за китка . Трябваше да се включат в протестите срещу Гешев , а не да се крият под чадъра , след като дъжда е отминал

 93. 93 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 705 Неутрално

  Поне научихме точния брой на съдите,които са на хранилка при НПО.

 94. 94 Профил на inatlivka
  inatlivka
  Рейтинг: 641 Неутрално

  Учудваме поведението на Кирилов. Правил ми е впечатление на възпитан, обран и диалогичен, цитати, които прочетох в друга статия на негови реплики, никак не кореспондират с поста на министър и функцията, която изпълняваше на изслушването .Никога не е късно човек да стане за резил, в тоя смисъл, министъра имаше своите пет минути слава, пардон резил днес .
  Много разочароващо. Жалко!

 95. 95 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 791 Неутрално

  Съдържанието на техните изказвания и формата, в която бяха направени, не само грубо нарушават изискванията на Кодекса за етично поведение на българските магистрати и са в очевидна несъвместимост с изискванията за притежаване на високи професионални и нравствени качества съгласно Закона за съдебната власт и Конституцията на Република България, но уронват недопустимо авторитета на съдебната власт и са неприемливи дори от гледна точка на най-ниските изисквания за етично отношение, вежливост и възпитание",

  Какво да му коментираш . Тези съдии , подписали това искане , вече са ОСЪДИЛИ и селската пръчка данаилчо , и мазния наглец и безхаберник Гешев . Това са хора , които познават правото и закона , и когато не решават дела по поръчка , знаят какво е престъпление и какво наказание се полага . Дано отсъдят по същия начин , ако съдииката реши да изтъпани Индивида Гешев пред някой от тях на подсъдимата скамейка .

 96. 96 Профил на ikar_01
  ikar_01
  Рейтинг: 959 Неутрално

  До коментар [#22] от "Храбър":

  И до го шзхвърлят, места за консули има бол.

 97. 97 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 791 Неутрално

  Данаил Димитров Кирилов от позицията на председателстващ заседанието на Висшия съдебен съвет използва недопустими изрази и обиден тон, които принизяват работата на висшия орган на съдебната власт и създават впечатление за недопустимо политическо толериране на едни членове на съвета за сметка на други", се казва в отвореното писмо.

  С Диплома 3.42 толкова може . Простия си има тактика - простите да са по- прости от него .

 98. 98 Профил на Клюводървец
  Клюводървец
  Рейтинг: 730 Неутрално

  До коментар [#7] от "plebs":

  Така е.Едва ли е етично,съдия който трябва да правораздава да има мнение кой ще е прокурор по делото.Нещо май някои българи /случайно попаднали някъде си показаха простотията/,и те ще претендират да са безпристрастни.Гадост,не дай боже подобен съдия да ме съди че съм участвал в подкрепа на новият Главен Прокурор.

  Ръй! Ръй!
 99. 99 Профил на Клюводървец
  Клюводървец
  Рейтинг: 730 Неутрално

  До коментар [#7] от "plebs":

  Така е.Едва ли е етично,съдия който трябва да правораздава да има мнение кой ще е прокурор по делото.Нещо май някои българи /случайно попаднали някъде си показаха простотията/,и те ще претендират да са безпристрастни.Гадост,не дай боже подобен съдия да ме съди че съм участвал в подкрепа на новият Главен Прокурор.

  Ръй! Ръй!
 100. 100 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2852 Неутрално

  Адвокатите и съдиите ... дали пък, не могат да си позволят, масово да си "починат" 2-3 месеца и да блокират системата...отма....докато не се преосмисли и за Гешев и за специализираните простотии на Цветанов....и сие...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK