"Втората най-древна професия": последствията от два "непрепоръчани" въпроса към един кмет

Иван Портних, кмет на Варна

© Спас Спасов

Иван Портних, кмет на ВарнаТочно преди две седмици журналистката Елена Кирова - водещ във варненската телевизия "Черно море", напуска работата си, след като предаването й "Посоки.eu" внезапно е свалено от ефир, а заплатата й е чувствително намалена.


Формално решението е нейно , а частната телевизия не дължи обяснения за това какви промени прави в програмата си. Темата за свободата на словото обаче изскача зад трудно потвърдимото официално, но натрапчиво съвпадение между прекратяването на договора на водещата, едно взето и неизлъчено интервю със стария нов кмет на Варна, въпросите в него и реакцията на един общински съветник от управляващата партия в града.


Интервю по време на кампания


"Черно море" е малка и безкритична телевизия. Тя е една от многото регионални медии в България, съществуващи с безконтролната финансова подкрепа на местните администрации. Неин собственик е "Холдинг Варна", свързан с "Химимпорт" и "Централна кооперативна банка" - бизнесгрупата, която притежава и телевизия "България он ер".
На 30 октомври - по средата между двата тура на местните избори, Елена Кирова интервюира кмета на Варна Иван Портних. По това време той е в кампания за балотажа, на който спечели трети мандат на поста.


"Интервюто беше поискано от телевизия "България он ер" на 30 октомври и беше записано същия ден, разказа журналистката за "Дневник". Уточнява, че не е имало предварително уговорен сценарий за разговора, който да направи от Варна за по-голямата телевизия в София: "Беше ми препоръчано да питам Портних защо не е спечелил на първи тур, на каква подкрепа разчита, за проблемите около реконструкцията на градския бул. "Васил Левски" и друго, което сметна за важно". По думите й интервюто трябвало да бъде излъчено в сутрешния блок на "България он ер" на 31 октомври".


Елена Кирова до неотдавна беше водеща на предаването ""Посоки.eu" по варненската телевизия "Черно море"

© Скрийншот от предаването

Елена Кирова до неотдавна беше водеща на предаването ""Посоки.eu" по варненската телевизия "Черно море"


По време на разговора си обаче Кирова попитала Портних и за неща, които до този момент телевизия "Черно море" не е коментирала.


Според разказа й - единственото сведение за интервюто, тъй като то не може да бъде гледано никъде, първият въпрос бил свързан с две публикации в израелски медии от 20 февруари 2018 г. По това време Портних е на посещение в пристанищния град Хайфа, за да договори побратимяването му с Варна. Макар и шумно промотирана на старта си, визитата приключва преждевременно, тихомълком и без резултат. А общинската администрация във Варна премълча причините като не публикува нито едно съобщение за свършеното в Хайфа.


Единствената версия за проваленото побратимяване се появява в две израелски онлайн издания - "News Haifa Curriot" и сайта на консервативния телевизионен "Канал 20", а авторът е един и същ. "Кметът на третия по големина град в България отседна в престижен хотел в Хайфа и според доказателства, получени от репортер на News Haifa Curiot , вечерта - след планираната си среща за този ден, той се е напил, след като е изпил големи количества от алкохол. Според други доказателства кметът на Варна дори е тормозил сексуално служителка на хотела", гласи текстът на една от статиите (използван е машинен превод от иврит на няколко западноевропейски езика - бел. авт)


Във втората статия се пояснява, че "смущаващият инцидент е стигнал до знанието на ръководителите на община Хайфа и в крайна сметка посещението на високопоставения (гост) е било прекъснато, а няколко срещи, насрочени за него по-късно през седмицата, са били отменени". "Външното министерство не е било уведомено от домакините в Хайфа. Община Хайфа потвърди случилото се, но не предостави повече подробности", се уточнява в статията.


В края на октомври - в навечерието на местните избори, български сайтове публикуваха информация за статиите на израелските медии, а Портних реагира с пост във "Фейсбук", където нарече написаното "предизборни похвати" и отвърна: "Ако всичко това беше истина, как тогава лично щях да посрещна във Варна премиера на Израел Бенямин Нетаняху малко по-късно след "скандала"?". Постът беше придружен от снимки, на които посреща на летището във Варна Нетаняху. Израелският министър-председател наистина кацна във Варна в началото на ноември 2018 г. , но за среща в Евксиноград с премиерите на България, Сърбия, Гърция и Румъния по покана на колегата му Бойко Борисов.


Елена Кирова разказа, че в интервюто пред нея Иван Портних обяснил най-общо, че няма да коментира въпроса за Хайфа, защото води позитивна кампания.


Според журналистката вторият й "непротоколен" въпрос е бил по повод предизвикалото множество коментари качество на трикилометровия градски булевард "Васил Левски", ремонтиран предизборно с над 120 млн. лв. Журналистката обясни, че питала защо двуетажните му кръгови кръстовища са наклонени и с неправилна форма, както и защо цената на булеварда е толкова висока: "Кметът отговори, че булевардът е много полезен, защото през него се преминава за 10 мин. Данните за цената му били публични и всички варненци ги знаели".


Коя си ти


Журналистката твърди, че не е знаела интервюто с Портних да е било платено, каквито по закон могат да бъдат телевизионните изяви на кандидатите за кметове и общински съветници по време на кампании. Въпреки това то явно е изпратено за сверка в щаба на ГЕРБ.


"Коментирах част от въпросите си с един от редакторите на "България он ер" на 30 октомври вечерта, защото от пресцентъра на ГЕРБ недоволстваха за някои от темите в интервюто. От София ми благодариха, че съобщавам за това, казаха, че ще го прегледат и ще преценят дали да го режат някъде", каза Кирова.


На 31 октомври – въпреки, че е поръчано и предварително планирано, интервюто не е излъчено от "България он ер". Не е качено и в сайта на телевизията, каквато е практиката. На последвалата оперативка в телевизия "Черно море" Елена Кирова научила, че заради въпросите, зададени към Портних, заплатата й е намалена с 25%, а предаването е свалено от ефир.


Напуснала още същия ден: "За мотивите ми е най-болезнено да говоря. Казаха ми, че съм предала ръководството. Телевизията ми даде много, но в този ден усетих, че аз не искам да и дам нищо повече. Чух неща, които още ми е трудно да повярвам и приема, че съм чула за себе си".


Колеги на журналистката, присъствали на оперативката, твърдят, че тонът на критиката към нея бил "махленски". Според един от тях, пожелал анонимност, думите на Нася Атанасова, управител на телевизията били буквално следните: "Ти каква си - разследващ журналист ли си, топ журналист ли си, че да му задаваш такива въпроси? Жена ли си му, любовница ли си му, че да го питаш за Хайфа?". Според източника от думите на Атанасова се разбрало, че дори не е гледала интервюто преди оперативката.


"Дневник" потърси за разговор управителят на телевизия "Черно море", но телефонната връзка с нея се оказа невъзможна. Нася Атанасова не отговори и на въпросите, изпратени на електронния адрес, посочен в сайта на телевизията.


Просто паралелни интервюта


Даяна Попова, пиар на телевизия "България он ер", дава друго обяснение за неизлъченото интервю.


Пред "Дневник" тя потвърди, че разговорът действително е бил планиран за излъчване на 31 октомври, като уточни, че телевизията в София има практика да излъчва материали, изготвени по тяхна поръчка от регионални телевизии.


"В последните минути от подготовката на предаването си обаче колегите от утринния блок разбират, че по същото време Иван Портних ще участва на живо в "Нова телевизия". По тази причина се е наложило да реагират буквално за минути като са взели решение да не излъчват предварително записаното интервю. Все пак е смешно по едно и също време в две телевизии кметът на Варна да се появи на живо и на запис, при това с два различни костюма или с две различни ризи", обясни Попова.


Нищо подобно


Потърсен за коментар Иван Портних - чрез съобщения на две преслужби, се дистанцира от описваните случки. Чрез партийния пресцентър на ГЕРБ във Варна (Портних е лидер на местната структура на партията - бел. ред) той отрече по време на предизборната си кампания да е упражнявал и какъвто и да е натиск за налагане на наказание на Елена Кирова.


От информационната служба на общината пък най-напред отказаха коментар по публикациите за скандал в Хайфа през зимата на 2018 г. с аргумента, че са написани на иврит. След като двата текста им бяха предоставени в превод на български, оттам цитираха позиция на Портних, която дословно повтаря публикуваната на 16 октомври в профила му във "Фейсбук".


До приключването на работата по този текст от общината в Хайфа и двете медии, публикували информацията за несъстоялото се побратимяване с Варна, не отговориха на въпросите, които им бяха изпратени. Статиите обаче все още са достъпни тук и тук. Нито една от тях не съдържа данни за опровержение или право на отговор, поискано от канцеларията на Иван Портних.


Разбирате ли "Не е било пла-ни-ра-но"


Но историята с фактическото уволнение на журналистката Елена Кирова не свършва така.


След като скандалът със спряното интервю стана публичен, председателят на групата на ГЕРБ във варненския общински съвет Марица Гърдева публикува в профила си във "Фейсбук" следния статус: "Журналистиката е професия почти толкова древна, като.... С няколко думи това е втората най-древна професия".


Журналисти от телевизията, където до скоро работеше Кирова, коментират, че Гърдева, която работела като пиар на медиата, е станала причина за напускането на водещата. Пред "Дневник" Гърдева отрече. В същото време се размина главоломно с установените дотук факти по случая.


Най-напред новоизбраният общински съветник отрече да е публикувала във "Фейсбук" обидния си статус по адрес на Елена Кирова. "Моля ви, не ме занимавайте с подобни неща! Разгледайте профила ми, там няма такава публикация", заяви тя. Статусът действително изчезна часове, след като се появи, но може да бъде открит на десетки места в мрежата като скрийншот.


Изтритата публикация в профила на Марица Гърдева

© Скрийншот от Фейсбук

Изтритата публикация в профила на Марица Гърдева


След това Гърдева многократно отрече да се занимава като пиар експерт с телевизия "Черно море". В сайта на едноименната медийна група, в която влизат вестник и няколко сайта със същите имена, тя е посочена като неин служител именно с тези функции.


Накрая почти отрече и съществуването на интервю с Иван Портних, взето от Елена Кирова. "Подобно интервю изобщо не е било планирано. Разбирате ли термина - "Не е било пла-ни-ра-но". А ако все пак е било взето, то не е можело да бъде показано заради изборите. Предаването "Посоки.eu" на телевизия "Черно море", в което това е трябвало да стане, се излъчва само в неделя", обяви тя, въпреки обясненията на пиара на "България он ер" Даяна Попова, че интервюто е било планирано за друга телевизия, било е взето и е трябвало да бъде излъчено на 31 октомври (четвъртък).


Предизборен флаер на общинската съветничка от ГЕРБ Марица Гърдева

© ПП ГЕРБ - Варна

Предизборен флаер на общинската съветничка от ГЕРБ Марица Гърдева


В предходния състав на варненския Общински съвет Гърдева беше председател на групата на ГЕРБ. Сега партията отново има непреодолимо мнозинство и по неофициална информация на "Дневник" в близките дни тя ще бъде номинирана от колегите си за председател на постоянната комисия "Култура и духовно развитие" във Варна."Нямам никакви лични амбиции за това. Но ако колегите от групата все пак решат да ме номинират за този пост, това е съвсем друго нещо", каза тя пред "Дневник".


С мнозинството, което ГЕРБ получи във Варна след изборите на 27 октомври, изборът й не би трябвало да е проблем. Проблемът е в това, че в ресора на Гърдева ще попадне и грижата за свободата на "втората най-древна професия след...".

Коментари (108)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1270 Неутрално

  Свободата на словото в многострадалното ни Отечество е съизмерима с положението преди 1989 г. Най-добрите журналисти са гонени от медиите, Вече няма никаква разследваща журналистика, няма интервюта с неудобни въпроси. Непогрешимата партия е права дори когато греши, И си дерибействат спокойно

 2. 2 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2259 Гневно

  Не е виновен този , който яде зелника , а ТОЗИ , който му го дава.....

 3. 3 Профил на Отец Сисой
  Отец Сисой
  Рейтинг: 491 Весело

  Госпожата на флаера наистина изглежда като да е упражнявала древна професия :)

  over the under
 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4427 Неутрално

  До коментар [#1] от "daam":
  "Свободата на словото в многострадалното ни Отечество е съизмерима с положението преди 1989 г."

  Преди 1989 г. лъжата се налагаше силово чрез забрана на истината. Произнасянето на истината беше опасно и за това хора се вкарваха в затвора.
  Сега се позволява да се произнася истината , но тя чрез контролираните от мафията медии се задушава с лъжи и в крайна сметка лъжата отново тържествува , но при условията на привиден плурализъм.
  Преди за произнесени истини следваха съдебни наказателни репресии. Сега за произнесени неудобни истини се действа по-меко, уволняват журналисти. Но това е за сега. Още не сме стигнали Русия , неудобните журналисти да се убиват от "неизвестен извършител" за назидание на другите.

 6. 6 Профил на Умен и красив но не умнокрасив
  Умен и красив но не умнокрасив
  Рейтинг: 739 Неутрално

  Чувствително връщане към ерата на развития социализъм на всички фронтове. Единствената утеха е, че иде нов 10ти ноември, като този път, надявам се, да сме си научили урока и да постъпим с диктаторите както на времето в Румъния 💡

  No Pain No Gain
 7. 7 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1827 Неутрално

  Доста нескопосан материал! Ако тази журналистка е била незаконно уволнена може да се обърне към съда. Да представяш всеки трудов спор като атентан срещу свободата на словото е чиста проба манипулация.

 8. 8 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3012 Весело

  "Втората най-древна професия...":===Спасчо, разпознаваш ли се?
  —цитат от коментар 4 на clarkv622


  Заедно с перхидролената аферистка Веселина Томова!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 9. 9 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2438 Весело

  Как е това по-руски))
  Отначало се напих, а после прави опит да изнасили😁😂 и накрая нищо не помни😁😂

  "Чуждестранен агент"
 10. 10 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4427 Неутрално

  До коментар [#7] от "svoboden":
  " Да представяш всеки трудов спор като атентан срещу свободата на словото е чиста проба манипулация"

  Това може да напише само един несвободен човек.

 11. 11 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2469 Весело

  Чувствително връщане към ерата на развития социализъм на всички фронтове. Единствената утеха е, че иде нов 10ти ноември, като този път, надявам се, да сме си научили урока и да постъпим с диктаторите както на времето в Румъния 💡
  —цитат от коментар 6 на Умнокрасив


  С Мая Галева или с Костя Копейкин начело ще го правите този нов 10ти ноември?Масите които ще поведете пак ли ще са от стотина човека или може да се присъедини още някой?Освен яйца и кисело мляко ще се хвърлят ли и домати,например?Само на едно кръстовище мислите да се търкаляте или сте планирали и други?питам,да знам какви мерки да вземем,като се зададе това революционно цунами.

 12. 12 Профил на Georgi Beorgi
  Georgi Beorgi
  Рейтинг: 233 Весело

  Заколете го това прасе бе, и е халал, и е кашер.

 13. 13 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2469 Неутрално

  "Това може да напише само един несвободен човек.
  —цитат от коментар 10 на tacheaux


  Помня как,след убийството в Русе ,вие свободните хора се деряхте ,че властта убива неудобни журналисти.После истината излезе малко по различна,но няма значение.

 14. 14 Профил на SML
  SML
  Рейтинг: 627 Гневно

  "Все пак е смешно по едно и също време в две телевизии кметът на Варна да се появи на живо и на запис, при това с два различни костюма или с две различни ризи"

  ... тези хора наистина са се взели много на сериозно. Гаврата с хората придобива невероятни размери.

  One should be free to do whatever he wants, as longs this does not interfere with the equal right of everybody else to do the same.
 15. 15 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 465 Неутрално

  Добро утро, Спасе! Този скандал се опитва да изплува на повърхността 1 месец преди изборите... На какво се дължи закъснялата ви реакция? Сега ли научавате за него?

  I shave with Occam's razor
 16. 16 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  Нали някой им плаща заплатата на журналистите и този някой не ги събира от дърветата... Ясно е как се случват нещата в България, а и не само. Така са устроени хората по принцип. Достойнството, независимостта и смелостта са присъщи за тези, които могат да си ги позволят.

 17. 17 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 595 Неутрално

  Варна, Варна - пристанище на Шумен!

 18. 18 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4146 Весело

  " Колеги на журналистката, присъствали на оперативката, твърдят, че тонът на критиката към нея бил "махленски". Според един от тях, пожелал анонимност, думите на Нася Атанасова, управител на телевизията били буквално следните: "Ти каква си - разследващ журналист ли си, топ журналист ли си, че да му задаваш такива въпроси? Жена ли си му, любовница ли си му, че да го питаш за Хайфа?". Според източника от думите на Атанасова се разбрало, че дори не е гледала интервюто преди оперативката. "

  Хора с такъв манталите практикуват всъщност първата професия, не втората, но дали е най - древна - не съм сигурен.

 19. 19 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1133 Неутрално

  Аз не видях кметът Портних да опровергава яростно "лъжите", че се натряскал като свиня и е задирял служителка на скъпия хотел, за което е изритан скоропостижно от Израел, както е най-правилно да се постъпи в случая. Цялото това фиаско с "бизнес трипа" до Хайфа на господин кмета е за сметка на варненци. Резилът от постъпката му - също. Никой във Варна ли не се интересува ?

 20. 20 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 515 Неутрално

  НА мене пък,ми е много интересно.Как някакъв "скандал" в Израел от февруари 2018 година,изплува точно за изборите октомври 2019 год.,а тя горката журналистка,"невинно" задава този въпрос,и този за кръговото,точно в интервю преди балотажа.
  Ама да не си помисли че тя е имала задни мисли?Не всички са били предни!

  sdg
 21. 21 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 289 Неутрално

  "Точно преди две седмици журналистката Елена Кирова - водещ във варненската телевизия "Черно море"

  МЕДИЙНА ГРУПА ЧЕРНО МОРЕ ЕООД е част от холдинг "Варна" - https://www.holdingvarna.com/

  Холдинг "Варна" пък се сочи от Офнюз като част от "империята ТИМ" - https://offnews.bg/razsledvane/kakvo-pritezhava-imperiata-tim-169835.html?page=2

  Та питайте собствениците.

 22. 22 Профил на 4okuto
  4okuto
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  Свобода има, когато човек е независим и може сам да взима решения за живота си, за които да носи отговорност. А истината е, че мнозинството от хората не са готови за това. Нито интелектуално, нито като манталитет и култура. Тук се проявяват идеите на колективизма, които са корен на шуробаджанащината, целуването на ръката на вожда, социалните зависимости и т.н. От много места сме чували "българинът е индивидуалист", което е най-голямата лъжа за народопсихологията ни. Българинът е много далеч от културата на индивидуализма. Той е най-вече егоист с ориенталски манталитет. Много хора бъркат двете понятия.

 23. 23 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#21] от "plebs":

  Както и да ги пишеш,казват се ТИМ.Това не е тайна.

  sdg
 24. 24 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1448 Любопитно

  Да очакваме ли варненската прокуратура да образува предварителна проверка на сгафилата журналистка?

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 25. 25 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7710 Неутрално

  Щеше да е смешно, ако не беше жалко и срамно. Вижте, докъде сме се докарали, след 30 години от датата, след която мислехме, че всичко старо е отминало.
  И както е казал Радой Ралин,по-страшен от СПИН-А, по-опасен от РАК-А – сега засега си остава простака.

 26. 26 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 429 Весело

  Утре ако някой даде интервю в дневник и оплюва и псува прокопи, дали ще го публикувате.
  Досега защо не съм видял критична статия за него.
  Да не би защото няма свобода на медиите.
  На пресконференцията във ВСС , ваша журналистка попита Гешев защо имало разследвания на издатели и той и отговори, че освен издатели, същите са и обвиняеми.

 27. 27 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2260 Неутрално

  Баце знае за пиянските и наркомански изцепки на варненския кмет, но е принуден да го търпи. Ще видим докога.

 28. 28 Профил на Chung Kuo
  Chung Kuo
  Рейтинг: 252 Неутрално

  В руското пристанище с руски кмет Варна, тази ситуация е типична. Киро Подлогата беше пияница, протеже на руската мафия ТИМ. Каква е разликата с поредния руски боклук Портних? Пак пияница, пак протеже на руската мафия, само че от мафиотската структура ГЕРБ.

 29. 29 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 429 Весело

  Къде бяха кандидатите за кметове на БСП и ДБ във Варна.
  Защо на балотаж във Варна стигна човек на партия Възраждане, а не някой от коалицията БСПиДБ

 30. 30 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#21] от "plebs":Както и да ги пишеш,казват се ТИМ.Това не е тайна.
  —цитат от коментар 23 на Svetlio  До коментар [#23] от "Svetlio":

  - Да. Генезисът им е в приватизацията на Химимпорт от Бело Белов по времето на Виденов. Бело Белов пък е един от Топенерджи:

  "БЪДЕЩЕТО на Топенерджи като инвестиционно дружество ще решават днес членовете на надзорния му и управителния му съвет в почивната станция на Газпром Морозовка край Москва. От българска страна тук вече са: Красимир Николов, Николай Вълканов, Румен Овчаров, Илия Павлов, Петър Събев, Сашо Дончев, Бело Белов, квесторите на Първа частна банка. Единствено ръководството на Булбанк е съобщило, че няма да изпрати представител на общото събрание. По покана на изпълнителния директор Сергей Пашин като консултант присъства и депутатът Андрей Луканов. ..."
  https://www.dnevnik.bg/print/arhiv_pari/1996/09/01/1416446_ambiciozen_biznesplan_obsujdat_akcionerite_na/

 31. 31 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3734 Весело

  Госпожата на флаера наистина изглежда като да е упражнявала древна професия :)
  —цитат от коментар 3 на Отец Сисой


  Ми как мислиш М. Гърдева е достигнала до нивото председател на групата на ГЕРБ във варненския общински съвет?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 32. 32 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5228 Неутрално

  До коментар [#29] от "001":

  Вероятно заради манипулациите и безверието.Ти как мислиш тиквичке ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 33. 33 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2438 Неутрално

  До коментар [#29] от "001":

  Стигна човек от коалиция герб-сдс))))
  А обикновено те са в каолиция с супервафлапартии и патриоти = атака и вмро)))

  "Чуждестранен агент"
 34. 34 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5945 Неутрално

  Къде е Гешев-врачката да и предрече бляскаво бъдеще като общински съветник?

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 35. 35 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 668 Неутрално

  Така е в Герберастия - територията в която живеем!!!Тъп народ избира тъпи политици и им се радва.После - Костов е виновен!

 36. 36 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 282 Неутрално

  Все си мисля, че въпроси от типа защо това къстовище е наклонено и не е кръгло са от компетенцията на архитектът, който ги е проектирал такива, а не на кметът на населеното място.
  Толкова за нивото на жълтата журналистика.

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 429 Весело

  До коментар [#37] от "Noal":

  Не обвиняеми са от преди това.
  Промоциите на Каолин и Техноимпекс са се случили много преди Гешев да знае , че ще е прокурор.

 39. 39 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 429 Весело

  До коментар [#29] от "001":Вероятно заради манипулациите и безверието.Ти как мислиш тиквичке ?
  —цитат от коментар 32 на КМЕТ В СЯНКА


  пъпешче,
  Мисля, че само в Силистра, Перник, Русе и Благоевград, няма манипулации и корупция.
  Там всичко е честно
  А и в район Изгрев в София, в останалата част от България е много зле

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Новите Лилякови Борчета имат остра нужда от герои да пооукрасят пайтона.

  И като няма - си ги създават.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 42. 42 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 282 Неутрално

  До коментар [#40] от "Noal":

  Това е трябвало да го попита джурналистката.

 43. 43 Профил на silverman
  silverman
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Един основен въпрос остана неизяснен от местните избори - защо Спас Спасов не се кандидатира за кмет или общински съветник!!! Когато човек е много критичен и обществено ангажиран е редно да предложи алтернатива и суверена да реши! В противен случай е само дървен философ!

 44. 44 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 817 Неутрално

  Що ли тази история с Хайфа ми напомня нещо много познато, и то от същото време?
  Някакъв български сайт цитира гръцка медия , където.....И хоп - Б.Борисов собственик на гръцки остров :)
  Или къща в Барселона....
  Абе....домати, колци и т.н. :)

 45. 45 Профил на fio41315648
  fio41315648
  Рейтинг: 289 Весело

  Руснак да се напие, не може да бъде, те не близват! Културни особености!

 46. 46 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5228 Неутрално

  До коментар [#39] от "001":

  Възпитан съм да вярвам на милицията !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 47. 47 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5228 Неутрално

  До коментар [#44] от "wxx44583141":

  Някой отрече ли ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 48. 48 Профил на thegift
  thegift
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Цялата статия е открай-докрай лъжа, и това е ясно поради една проста, но много важна причина. Прави се внушение, че кмет от ГЕРБ бил корумпиран, прост, лъжец и т.н., а това просто няма как да е вярно, тъй като ВСИЧКИ членове на Партия ГЕРБ са чисти като сълза, достойни хора и морални стожери на обществото. Ако не вярвате на мен, питайте Слънцето.

 49. 49 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 817 Неутрално

  До коментар [#44] от "wxx44583141":Някой отрече ли ?
  —цитат от коментар 47 на КМЕТ В СЯНКА


  Кво да отрече? То някакъв грък коментирал нещо, па после се оказало , че няма такъв грък, а накрая че Гърция нее продавала никакви острови, ама карай !
  Та какво да отрече някой, за нещо което не съществува?
  Вие сте много интересни - вкарвате се във филми(фалшиви новини) и се вживявате в ролята :)

 50. 50 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Къде бяха кандидатите за кметове на БСП и ДБ във Варна.Защо на балотаж във Варна стигна човек на партия Възраждане, а не някой от коалицията БСПиДБ
  —цитат от коментар 29 на 001


  Както и в София, до балотаж допуснаха двете кандидатки на БКП
  А Костя Копейкин бе подкрепен не толкова от БСП, а от един голям руско-комунистически хайдутин - Б. Гуцанов.

 51. 51 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5228 Неутрално

  До коментар [#49] от "wxx44583141":

  Нещо не си много убедителна.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 52. 52 Профил на inatlivka
  inatlivka
  Рейтинг: 527 Неутрално

  Бойко, разчисти Авгиевите обори във Варна!

 53. 53 Профил на Armagedon
  Armagedon
  Рейтинг: 390 Разстроено

  Защо ги гоните и преследвате журналистите бе?Те търсят истината и за целта "стрелят" с думи,за разлика от някои засегнати от тях,които стрелят по тях с куршуми.Гонете крадците,лъжците и убийците.Те са опасните за демокрацията и обществото а не журналистите,които казват истини.

 54. 54 Профил на Bob
  Bob
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Тя тая работа с пияния Портной Веселина Томова от Афера я разкри, ама кой да я спомене жената. Малко си е смахната и цапната в устата, ама кво от туй, кажете ѝ името.

  ТiКвАТа Ке ПаДНе, 2020
 55. 55 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1452 Неутрално

  Не бе, не разбирате, той Портних е искал да покаже че обича израелците (израелките в случая), не е анти-семит, но те не му разбрали жеста 😂 😂

 56. 56 Профил на Морски
  Морски
  Рейтинг: 530 Неутрално

  До коментар [#10] от "tacheaux":

  "Това може да напише само един несвободен човек."

  КАТО ТЕБ :)

  "Геният може да стигне до определени граници, но глупостта няма такъв недъг" - Алберт Айнщайн.
 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на pinoccio
  pinoccio
  Рейтинг: 1090 Неутрално
 59. 59 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Не 111то място — последно сме.
  Гласувайте пак за ГРОБ и ТИМ

 60. 60 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2300 Неутрално

  Не знам на кого и как да вярваме ,нещата във Варна са осезателно по добри от преди няколко години ,снощи по магистралата влезнахме в града ,идеална магистрала ,остават последни ненаправени 8 км ,бул Левски наистина перфектен и позволява да минеш отатък града за 5-6 Мин ,преди за 40-50 ,нови проекти и ангажираност на кмета ,та ,дали пие и дали се е закачал някъде не ме интересува ,но това ,че правят в момента ми е по важно ,защото комунистите ,а и журналистите ,дето уж само истината и истината не видях да са постигнали нито едно нещо реално ,едните кражби тотално ,другите търсят интриги за да се издържат от тях ,а улиците ни няма кой да оправи !

 61. 61 Профил на ВаняХр
  ВаняХр
  Рейтинг: 772 Неутрално

  Доста едностранчиво отразяване на ситуацията, което не е странно за Дневник, както дори авторът на тази статия сам е признавал преди - "Регионалната журналистика в България се продава евтино и се купува масово". Обръща се прекомерно внимание на някакъв битово-любовен скандал - както писаха други жълтозелени вестници - май просто тази се е чудила как да отмъсти, че е заменена с по-привлекателна (не е било трудно). Иначе така в нищото, без повод, да започнем да се разпитваме ама ти сега спа ли с тая и това кръгово що е елипсовидно... Случайно точно преди изборите се сещам да те питам, намерих в един израелски вестник от преди 2 години една такава статия.
  А и Дневник - на вас ви пасва на политическите интереси, но наистина ли това ви е нивото - в един вестник пише, затова и ние ще пишем. Какво стана с уж водещи принципи като проверка на информацията?

 62. 62 Профил на encor3
  encor3
  Рейтинг: 801 Неутрално

  До коментар [#60] от "edin drug":

  Сега ще те изядат. Тук не се допуска позитивно мнение. А Спасов при всичките средства, наляти в кафявата кампания, ефекта пак беше смешен. Вие ли сте некадърни, хората ли не са слепи, не знам...

 63. 63 Профил на Petia Nikolova
  Petia Nikolova
  Рейтинг: 1295 Неутрално

  До коментар [#8] от "Julian Mall":

  Хвърляте обиден тон към г-жа Томова, ама кой друг журналист или голяма медия разнищи станалото в Хайфа? Самата тя се нарече Мунчовица, че все тъй с още 1-2 изключения в т. нар. журналистически занаят , не престанаха да търсят поради що не се побратимихме този град.

 64. 64 Профил на Petia Nikolova
  Petia Nikolova
  Рейтинг: 1295 Неутрално

  До коментар [#20] от "Svetlio":

  Ами медиите и хората в тях като са се превърнали от 4-а власт в четвърта труженичка на втората по давност професия...

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 282 Неутрално

  До коментар [#54] от "Bob":

  Веселина Томова е една от подкрепящите Пеевски за шеф на ДАНС.
  Гнус ме само като се сетя за нея, но за подопашниците това не е проблем.Вие се храните с всичко изхвърлено.

 67. 67 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 282 Неутрално

  Спасе, да гласуваш за Костя Копейкин не е гордост, а бездънно дъно.

 68. 68 Профил на свети георги груп от последните дни на герп
  свети георги груп от последните дни на герп
  Рейтинг: 458 Весело
 69. 69 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 640 Неутрално

  Може да е втора. Но най-древната е доста по-напред по почтеност.

 70. 70 Профил на Oggie Petkov
  Oggie Petkov
  Рейтинг: 585 Неутрално

  До коментар [#30] от "plebs":

  Нищо не знаеш за генезиса на ТИМ. По-добре не се изказвай неподготвен. Топ Енерджи няма нищо общо. Също и Химимпорт. Те са далечни последствия.

 71. 71 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 609 Неутрално

  Чувствително връщане към ерата на развития социализъм на всички фронтове. Единствената утеха е, че иде нов 10ти ноември, като този път, надявам се, да сме си научили урока и да постъпим с диктаторите както на времето в Румъния 💡
  —цитат от коментар 6 на Умнокрасив


  +++++++++++++++++++
  Много точно казано!

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 73 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 640 Неутрално

  Много забавно. Решила да го пита за нещо случило се /може би/ през февруари 2018 г. и за булевард, който бил лошо построен и скъп. Каква героиня! Подобни нескопосани тъпотии са обида за читателите. Ами всеки идиот може да съчини нещо по-достоверно и приемливо.

 74. 74 Профил на ntonev
  ntonev
  Рейтинг: 325 Неутрално

  Все си мисля, че въпроси от типа защо това къстовище е наклонено и не е кръгло са от компетенцията на архитектът, който ги е проектирал такива, а не на кметът на населеното място.
  —цитат от коментар 36 на tosho_toto


  Не се напъвай да "мислиш".
  Първо, кметът носи отговорност. Включително и за назначенията и безобразията на архитекта.
  Второ, щом може да се хвали с булеварда и пътищата, щом му влизат в предизборната кампания и целодневно пуска(ше) реклами с това, значи може и да му задават въпроси относно тях.

 75. 75 Профил на Rex
  Rex
  Рейтинг: 369 Неутрално

  Тва праслаче голям йебец ще излезе. Ама къфто е розовичък и закръглен много ще му се радват другите затворинци.

 76. 76 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 750 Неутрално

  Този виц е поздрав за победителите на изминалите избори:

  Четирима хирурзи си почивали и пиели кафе. Първият казал:
  - Обичам да оперирам библиотекари, защото, когато ги отвориш, всичко е по азбучен ред.
  Вторият казал:
  - Според мен най-лесно се оперират счетоводители, защото всичко вътре им е номерирано.
  Третият казал:
  - Аз предпочитам електромонтьорите, защото всичко им е в различен цвят.
  Четвъртият казал:
  - Аз смятам, че най-лесно се оперират гербери, защото са безсърдечни, безгръбначни и главата и задникът им са взаимозаменими..

 77. 77 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 640 Неутрално

  До коментар [#74] от "ntonev":

  Ами въпросът е зададен и той е отговорил. Някакви други претенции имаш ли? Напъвай се "да мислиш". Няма да ти е лесно.

 78. 78 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 580 Неутрално

  ОТ ПРЕДНИЯТ МИ НИКНЕЙМ ВИ БЯХ ПИСАЛ ЗА ПОДОБНИ ПОДВИЗИ НА МАВРУДИЕВ В СТОЛИЧЕН ХОТЕЛ СЪС СВИДЕТЕЛИ , РЕЗУЛТАТЪТ ДОЖИВОТНА ЗАБРАНА ЗА КОМЕНТАРИ В САЙТА ВИ , С ПОЗДРАВ 4И4Е

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 80. 80 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2034 Неутрално

  До коментар [#1] от "daam":

  Свобода на словото в България има. Всеки пише и говори каквото иска. Няма независима журналистика. Всяка медия защитава нечии интереси и де надвиква с другите в медийното пространство.
  Всички журналисти са набивачи на мнение. Това важи за автора на статията, за защитаваната от него, за нейната шефка...
  За това започвам да сравнявам Дневник с пик, е езика е по префинен , но целите и подхода към изложеното са същите.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 81. 81 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2034 Неутрално

  До коментар [#13] от "mvu02435512":

  .... и забравиха да се извинят на българите, за това че оплюха незаслужено страната.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 82. 82 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2034 Неутрално

  До коментар [#13] от "mvu02435512":

  .... и забравиха да се извинят на българите, за това че оплюха незаслужено страната.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 83. 83 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 817 Неутрално

  "и забравиха да се извинят на българите, за това че оплюха незаслужено страната. "

  Не не са забравили- те никога не са си го и помисляли дори!
  Както се появиха в европейски вестници , статии хулещи България, писани от българи или чужденци по поръчка на българските им колеги, уж журналисти, че даже и в САЩ успяха да проникнат , та да публикуват обидна и невярна статия за България, колко му е да се плесне нещо в израелски сайт, дето само некъф кмет резили. То и там живеят българи....
  Та подобна публикация( открита и разгласена от "Афера .БГ") не е нещо, дето не е правено .
  Но кой от вас - умнокрасивите би се информирал или вярвал на нещо излязло от "Афера"???
  А Спас преписва с две ръце от там....
  честито!

 84. 84 Профил на 911
  911
  Рейтинг: 802 Неутрално

  До коментар [#1] от "daam":

  С малката разлика, че злоупотребите след 1989 са многократно - стотици и хиляди, десетки хиляди пъти по-големи - съответно журналистите имат много повече неудобни въпроси, които да зададат....

 85. 85 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1278 Неутрално

  "Стига с тая свобода на словото, бе!" (Вежди Рашидов).

 86. 86 Профил на silverman
  silverman
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Цели 9 часа - от 8:38 - 17:38 и продължава това е водеща новина в Дневник. Цяла събота стой на заглавна водеща на заглавна страница! Това означава няколко неща:
  1. За статията някой се е отблагодарил на щедро на Дневник да я държи цяла ден на заглавна страница!
  или
  2. Иван Портних е най-важният човек в държавата!
  или
  3. Дневник няма ресурса (финансов и редакторски) за да следи и в възпроизвежда водещи местни и световни новини!

 87. 87 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Чудя се, коя ли от най-древните професии, е най-срамна. Със сигурност не е тази с еротичните действия в нея. Май политиката, т.е. паразитирането е по-срамно нещо, но пък тия които я практикуват няма как да го почувстват. Защото, когато се захванат с политиката, първото нещо е да извадят пистолета и да убият съвестта и морала си...Ако въобще са ги имали тези неща, преди това.

  мурзилка
 88. 88 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 817 Неутрално

  До коментар [#86] от "silverman":

  4, Е повод е да се постави "свободата на словото" в България от 111 място на 333-то :)
  Което е радост за некой хора ....знаете кой , нали!

 89. 89 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2034 Неутрално

  До коментар [#86] от "silverman":по т. 3

  Че виждал ли си кореспондент на дневник, нямат и интервюиращи журналисти. Всичко е платени коментатори.
  Да се чака от тук новина, забрави. Новината се преписва на втория час отнякъде.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 90. 90 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2034 Неутрално

  До коментар [#86] от "silverman":по т. 3

  Че виждал ли си кореспондент на дневник, нямат и интервюиращи журналисти. Всичко е платени коментатори.
  Да се чака от тук новина, забрави. Новината се преписва на втория час отнякъде.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 91. 91 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 518 Неутрално

  Прекалено много станаха политическите курви в ТАЗИ власт,нали?

 92. 92 Профил на kamenof
  kamenof
  Рейтинг: 330 Неутрално

  Какъв простак и нагляр! Верно варненското местно управление е най-безочливото и за пореден път се доказа. Нетаняху да не е дошъл заради него във Варна. Това, че потника е изиграл ролята на паж и го посрещнал на летището няма абсолютно никакво касателство със станалото в Хайфа. Защо не го опровергае публично и да поиска извинение и право на отговор в пулбикувалите еврейски вестници ? Що не покаже какво са подписали с местната управа в Хайфа, ако въобще са подписали нещо. И варненци търпят този гнустар и си го преизбират - срам! Мазен герберски прислужник и дерибей.

 93. 93 Профил на aussie
  aussie
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Гугутки жалки начело с онази кметска шушумига.

 94. 94 Профил на aussie
  aussie
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Интересно жена му какво мисли по въпроса или тя си го знае каква е свиня като се натряска, особено за чужда сметка?

 95. 95 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 382 Неутрално

  А варненци как са? Продължават ли да ходят за гъби по време на избори? Докато крепостниците продължават да мълчат, руските мекерета ще продължават да ги мачкат.

 96. 96 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1723 Неутрално

  Догади ми се.
  Аман от партийни папагали повтарящи до втръсване кухи заучени фрази!

 97. 97 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5228 Разстроено

  Руската мечка яко мачка покорните варненци.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 98. 98 Профил на amanotwas
  amanotwas
  Рейтинг: 817 Неутрално

  До коментар [#95] от "truly":

  "А варненци как са? Продължават ли да ходят за гъби по време на избори? Докато крепостниците продължават да мълчат, руските мекерета ще продължават да ги мачкат. "

  А това прочете ли го ?


  "Разследващият журналист пак не си е свършил работата. Истината е друга.
  Елена Кирова в момента е във връзка с второ поредно гажде на бившата си шефка Нася Атанасова. И тъй като Нася не можела да обяви истината използвала случая да изгони младата изгора на бившия си мъж. Пак подчертавам, че това е второ гадже, което се прехвърля от едната на другата. Спасов да попита директно Елена Велика. Друг е въпросът дали сега, когато най-сетне някой реши, че тя е истински журналист, ще иска да си признае, че всъщност е крадла на мъже и затова е наритана. Колкото до качествата й, сигурна съм, че даже на Спасов му е трудно да ги намери, но айде.... Никому известната, танцуваща кифла блесна за първи път в живота си."

  Ами ако това е истината?

 99. 99 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2034 Неутрално

  До коментар [#95] от "truly":

  Ти варненци не ни мисли. С 30% горница мислиш ли, че в тоя ден сме брали само гъби.
  Мислете си кой гласува за копейкин.
  Откакто Портних смени киро, градът дръпна напред. Не случайно е преизбран.
  Иска ви се нещо да се установите и в този град, но няма кон под чиято опашка да се скриете.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 100. 100 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 640 Неутрално

  Този псевдожурналист е шампион по кретенски измишльотини и разсъждения върху тях. Той е комбинация и от двете най-древни професии. Може би за Дневник няма по-важни събития в света и страната, та цял ден държат на централно място глупостите на този продажен поръчков помияр?!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK