На фона на остри критики, пленумът на БСП одобри позитивните изводи на ръководството от изборите

Местните структури на БСП започнат анализи и отчетно-изборната кампания от 1декември, която да приключи през май догодина с Конгрес. През април, преди Конгреса ще има пряк избор на председател, тъй като мандатът на сегашното ръководство изтича

© Пресцентър на БСП

Местните структури на БСП започнат анализи и отчетно-изборната кампания от 1декември, която да приключи през май догодина с Конгрес. През април, преди Конгреса ще има пряк избор на председател, тъй като мандатът на сегашното ръководство изтича



БСП не е алтернатива на ГЕРБ, защото започва да ги имитира. Партията се превръща в лидерска, авторитарна, партия на диктата на ръководството. Ръководството на формацията все повече се изолира и поставя разделителни линии със самата партия и останалите членове на левицата. БСП, ако не изчерпан, то е трайно изчерпващ се проект.


Това са били част от критиките, които опозицията в БСП е отправила към ръководството на левицата по време на днешното разширено заседание на Националния съвет на партията. Пленумът на партията близо 7 часа обсъжда резултатите от местните избори. Социалистите разгледаха и два доклада по темата - официалния на ръководството на предизборния щаб и алтернативен - на вътрешнопартийната опозиция.


Според тясното ръководство - Изпълнителното бюро, и голяма част от социалистите БСП се завръща в местната власт, тъй като печели изборите в четири областни града, както и разширява представителството си в общинските съвети. Опозицията на Корнелия Нинова в партията обаче смята, че резултатите не се различават коренно от тези през 2015 г., когато БСП на практика "изчезна от картата". Заради което 50 от 183 социалисти в съвета искат оставката на лидера и Изпълнителното бюро.




"Искаха моята оставка пред журналистите, вътре на пленума нямаше дискусия по този въпрос", каза пред журналисти над 7 часа след началото на течащото все още заседание лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от "Фокус".


Още преди заседанието в партията прогнозираха тежки словесни сблъсъци и напрегнато заседание. А опозиционерите застанаха и в началото пред медиите, за да изложат част от критиките си, впоследствие и вътре са доразвили вижданията си, разказаха пред "Дневник" участници във форума.


Все пак множеството критики не са се отразили върху реалния резултат от срещата - с голямо мнозинство бе приет докладът на зам.-шефа на партията и председател на предизборния щаб Кирил Добрев. Той е бил подкрепен от 86 от членовете на Националния съвет, а 20 са гласували "против".


След изчитането на доклада опозицията е влязла в атака и с искания за оставки, но алтернативният доклад е бил отхвърлен от пленума.


БСП е изчерпващ се проект, става авторитарна


БСП, ако не изчерпан, то е трайно изчетпващ се проект и все по малко българи обвързват живота и съдбата си с тази партия, заявил по време на форума партийният социолог Юрий Асланов. Той отбелязал, че демократичността в една партия не се изразява в това, че всеки може да критикува ръководството, както твърди ръководството, и допълнил, че и Бойко Борисов твърди, че всеки може да го критикува по медиите.


Сергей Станишев

© Юлия Лазарова

Сергей Станишев


Че БСП все повече заприличва на ГЕРБ и става авторитарна, заяви и лидерът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев още на влизане на заседанието. Той коментира, че основна причина за поредната загуба на изборите е политическият курс на ръководството. "Последните години се осъществява цялостна подмяна на характера на БСП. От идейна и програмна партията се превръща в лидерска. От демократична се трансформира в авторитарна. От партия на разговора става партия на диктата на ръководството", коментира той.


И допълни: "Как ще бъдеш алтернатива на ГЕРБ, след като ги имитираш? Как ще гарантираш свободата на медиите, след като всеки критичен глас и различно мнение в БСП се демонизира и се обавява за подмолна дейност?". Станишев отбеляза още, че макар ГЕРБ да ерозира, БСП не е алтернатива, тъй като все повече заприличва на управляващата формация.


БСП всъщност загуби, не постигна целите си


Ръководството поставя разделителни линии между себе си и партията, заявил и Костадин Паскалев. И отбелязал, че глобалният извод е, че БСП е загубила тези избори.


Янаки Стоилов и Костадин Паскалев на влизане за заседанието на Националния съвет

© Юлия Лазарова

Янаки Стоилов и Костадин Паскалев на влизане за заседанието на Националния съвет


Още на влизане на заседанието пък Димитър Дъбов припомни, че на последното заседание преди изборите Националният съвет е гласувал критерии - една трета увеличаване на съветниците и удвояване на кметовете на общини. Как да се даде добра оценка, след като подобни резултати няма, попита той.


Паралелният анализ е в много висока степен верен, коментира и Янаки Стоилов пред журналисти. За мен важното е да се направи точна преценка на резултатите от изборите, по възможност с по-малко предубеденост и противопоставяне, което може да бъде конструктивно, посочи той. А вътре пред форума също разкритикувал ръководството, че разчита все повече на "външни хора".


Очаквано и председателят на БСП - Варна, Борислав Гуцанов заяви, че градската организация в морския град категорично иска оставката на лидера на партията Корнелия Нинова и на председателя на предизборния щаб Кирил Добрев.


Нинова: Дайте пример за авторитарност


Можете ли да ми дадете поне един пример за това, че БСП става авторитарна партия, попитала в отговор лидерът на левицата Корнелия Нинова. "Кое е авторитаризъм? И ако тези обвинения продължават, то нека да питам кой орган реши за целувката с Местан на Орлов мост", обърнала се тя към Станишев (докато беше лидер на БСП, през 2013 г. на предизборно събитие на Орлов мост Станишев се извини на ДПС за т.нар. възродителен процес, прегърна и целуна по бузата тогавашния лидер на ДПС Лютви Местан. Действията му породиха множество дългогодишни коментари и критики - бел. ред.).


"На върха на БСП има различия, но в никакъв случай партията не е разцепена", коментира по-късно пред журналисти Нинова, цитирана от "Фокус". "Категорично не приемам аргумента за разцепление и разединение в партията. Обясних на другарите си защо. Щях да го приема и страшно да се разтревожа, ако зад тези 50 подписа, макар че се оказаха 21, ако зад тях стояха 21 или 50 партийни организации. Това щеше да е катастрофа на партията. Ако зад това писмо стоят 50 общински организации, това е тежко. В нито една от организициите не е приемано такова решение, не е обсъджан такъв доклад. Те не са упълномощавани да го изразяват. Казах им – другари, това е лично мнение на вас. Уважавам го, то е различно, но това не е разцепление в партията. Защото нито вие, нито аз съм партията. Партията са членовете, а те не са ви упълномощили да пишете това", каза Нинова.


По думите й никъде в структурите на партията не се говори за разделение, разцепление, а само "на върха се караме". "Фактът, че 7 часа дискутираме, спорим, че пред медиите има алтернативен доклад, че всички вътрешни опозиционери говорят различни неща пред медиите, е опровержение на твърдението, че сме авторитарна партия", каза Нинова.


"Вие работите непрекъснато върху образа на БСП, но на мен ми се иска да се изясните по образа на ГЕРБ. Кога сте прав? Когато говорите за машината ГЕРБ или за държавника Борисов? От вашите еквилибристики нашите съграждани оставят озадачени", попитала пък Весела Лечева Станишев. И го обвинила, че като председател на ПЕС сигурно не забелязва, че от влизането ни в ЕС България е все по-далече от европейските си партньори не само като жизнен стандарт на своите граждани, а и като функциониращ демократичен модел.


Вътрешнопартийните кампании поддържали кондицията


Зам.-председателят на БСП и председател на предизборния щаб Кирил Добрев пък благодарил също на всички свои съпартийци, които "нямаха търпение тази кампания да свърши, за да започнат новата - вътрешнопартийната", съобщиха от пресцентъра на БСП. Вие успяхте да поддържате в кондиция всички онези кандидати заедно с техните организации и предизборни щабове, за да постигнат този резултат, който днес имаме, казал той.


Симбиоза ГЕРБ - БСП


"Симбиозата между ГЕРБ и ДПС при буквалното разпределяне на малките и средните общини скоро ще обезсмисли местните избори", коментирал още Добрев изборните резултати. Ако не пресечем тази тенденция, не само ние като партия, но и като общество, се опасявам, че следващия път общините, попаднали чрез схеми между партията на управляващите и ДПС, ще бъдат повече, допълнил той.


"ГЕРБ и ДПС в комбинация с икономически субекти успяват буквално да превземат малките общини с население до 10 хиляди души. И ако БСП в началото на прехода беше партия, която печелеше именно селата и малките общини, входът днес на БСП в местната власт е през големите общини и областни центрове, където зависимостта на хората е по-малка и те гласуват свободно", е анализът на ръководителя на предизборния щаб.


Европейските социалисти да помогнат за честните избори в България


По време на заседанието отново левицата заговори за изборни нарушения и нужда от промяна на изборните правила. Кирил Добрев поискал индиректно и повече активност от лидера на ПЕС Сергей Станишев, като призовал Партията на европейските социалисти да вземе отношение по въпросите с честността на изборния процес в България.


"Отминалите местни избори нямат нищо общо с който и да е предишен избор. Много от нещата в тази кампания се случиха под повърхността. Никога досега не е имало толкова тежък натиск върху нас - кандидатите за кметове. В тази предизборна кампания имаше безброй много платени доноси срещу мен във Върховната касационна прокуратура, до премиера и парламента", казал пък кметът на община Полски Тръмбеш и член на Националния предизборен щаб на БСП Георги Чакъров, съобщиха от пресцентъра на левицата.


"Имаше дни, в които по няколко черни джипа с брутално и плашещо изглеждащи младежи ходеха из кварталите и плашеха хората, и това ставаше с наблюдението на полицията. В изборния ден моят опонент се возеше в техните коли, ходеха по селата и секциите и пряко участваха в изборния ден. Това ставаше отново със знанието на полицията и се случваше в държавата, управлявана от Бойко Борисов, който по моето мнение не се превръща в държавник", заявил Чакъров.

Коментари (90)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1315 Весело

  Всяка крива линия усоредна на партийната е права.

 2. 2 Профил на ebf52574941
  ebf52574941
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Дано политиката провеждана от Нинова победи.
  Но в Партията има нужда и от такива като Станишев за да има опоненти на Нинова.

 3. 3 Профил на ciaran
  ciaran
  Рейтинг: 352 Весело

  Че БСП не е алтернатива на ГЕРБ е отдавна известно. Другарите откриха топлата вода. Ако ръководството на БСП се надява, че разочарованите от ГЕРБ ще гласуват за БСП, много се лъжат.
  Цъ, няма!

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2486 Неутрално

  На пленума са стигнали до същите изводи, за които Демократична България говори отдавна. Факт е еволюцията на ГЕРБ по модела на ДПС, но сред етническите българи.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 6. 6 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 356 Неутрално

  До коментар [#5] от "cinik":

  ти нали гласува за Мая Костинбродска-Галева? Какво се изказваш сега против БСП и ДПС? Като тях си

 7. 7 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2697 Неутрално

  Дано политиката провеждана от Нинова победи.Но в Партията има нужда и от такива като Станишев за да има опоненти на Нинова.
  —цитат от коментар 2 на ebf52574941


  Хм....
  А би ли могъл да синтезираш пилитиката водена от Нинова, в 2-3 изречения.

 8. 8 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1937 Неутрално

  Колко много безсмислени думи. Поне за мене.

 9. 9 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  Бе... изобщо- пАбеда бе, пАбеда бе, другари!

  Баси смешниците...

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 10. 10 Профил на kutlovchanin
  kutlovchanin
  Рейтинг: 385 Неутрално

  Не БСП, ГЕРБ не е алтернатива на БСП. Това са същите хора.

 11. 11 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5564 Неутрално

  Нинова отказа да има критики срещу нея и заяви, че това са фалшиви новини и списъкът от 21 човека искащи оставката и бил пълен с "мъртви души".

 12. 12 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3097 Неутрално

  До коментар [#2] от "ebf52574941":

  "Дано политиката провеждана от Нинова победи.
  Но в Партията има нужда и от такива като Станишев за да има опоненти на Нинова."
  ==========
  Ъ?

  Радваш се на нещо в БСП или друго?
  Разбира се, никой не спори, че имаш това право.
  Ние чакаме столетницата да се гътне.

  Еретик
 13. 13 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2336 Неутрално

  БСП толкова си може .... изритана от леви и русофили, вперила любовен поглед в градската десница, САЩ, НАТО и Брюксел :-) в този формат = толкоз !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 14. 14 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2336 Неутрално

  Не БСП, ГЕРБ не е алтернатива на БСП. Това са същите хора.
  —цитат от коментар 10 на kutlovchanin


  НЕ , не са същите хора - на БКП тези от БСП са им деца, а тези от ГЕРБ са им внуци

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 15. 15 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4011 Весело

  Дсйте пример за авторитарност зове Нинова......Дотам са го докарали другарите.....един изчерпан проект !

 16. 16 Профил на mop36557620
  mop36557620
  Рейтинг: 320 Неутрално

  Нищо не става от тия :)))
  Пленумите им винаги са едно и също - само празно дърдорене ;)

 17. 17 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4011 Весело

  Другарки и другари, вече дойде време за трагичната равносметка, на фона на позитивните фанфари ! Време за разцепления, време за отиване в историята.....

 18. 18 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2004 Неутрално

  Бях си в България по време на изборите. Забелязах с огромно учудване млади хора ангажирани професионално и полупрофесионално с пропагандата на БСП. Стана ми интересно, поговорих си, поразпитах ги. Изводът ми е че ангажираните младежи на местно ниво са абсолютно същите като връстниците им подкрепящи бат Бойковата партия или файтона с патриоти и други подобни. Необразовани, полукултурни, амбициозни, жадни за лесни политически кариери, кандидати за нова номенклатура. Без никакво значение какви позиции има партийката им. Нищо добро не чака България с подобни младежи жадни за власт и изгоди.

 19. 19 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4373 Неутрално

  На бас, че няма да се разцепят.

 20. 20 Профил на ebf52574941
  ebf52574941
  Рейтинг: 274 Неутрално

  А би ли могъл да синтезираш пилитиката водена от Нинова, в 2-3 изречения.
  —цитат от коментар 7 на atmanpg


  „пИлитиката“ (както си писал) на Нинова е, че не трябва да се прави съюз с ГЕРБ за управление на България. т.е. Гергов може да е подизпълнител на проекти на властта без БСП и ГЕРБ да са заедно в управлението. Иначе ще заприличаме на ДСБ.
  Има и още много като мандатност за депутатите и т.н.

  До коментар [#7] от "atmanpg":

 21. 21 Профил на ebf52574941
  ebf52574941
  Рейтинг: 274 Неутрално

  А би ли могъл да синтезираш пилитиката водена от Нинова, в 2-3 изречения.
  —цитат от коментар 7 на atmanpg


  „пИлитиката“ (както си писал) на Нинова е, че не трябва да се прави съюз с ГЕРБ за управление на България. т.е. Гергов може да е подизпълнител на проекти на властта без БСП и ГЕРБ да са заедно в управлението. Иначе ще заприличаме на ДСБ.
  Има и още много като мандатност за депутатите и т.н.

  До коментар [#7] от "atmanpg":

 22. 22 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2486 Неутрално

  До коментар [#5] от "cinik":ти нали гласува за Мая Костинбродска-Галева? Какво се изказваш сега против БСП и ДПС? Като тях си
  —цитат от коментар 6 на Гербер ДайБългарист ДеСеБар


  ДПС си намери друг приемен органиъзм, в който да се развива. Не е БСП.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 23. 23 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4373 Неутрално

  До коментар [#18] от "Таралеж":

  На мен ми направи впечатление, че младежите, свързани с ДБ са същите.

 24. 24 Профил на ТНТ
  ТНТ
  Рейтинг: 662 Весело

  "На фона на остри критики пленумът на БСП одобри позитивните изводи на ръководството от изборите"

  Так держать!
  Корни - вива!

  Следва скорошно канализиране /оттичане в канализацията/.
  Дай Боже!!!
  Амин!

  "Последният комунист на планетата ще умре в България." Димитър Талев, "На завой"
 25. 25 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1282 Весело

  Ох, камък ми падна от гърба! Злостната опозиция не можа да гътне и да тури на фурна стрина Курна! Ура, дрОгаре и дрОгарке, както казваше Тато Кратуньо! Много ме радва стрина Курна – жена и половина, близо две! А какъв председател е само на позасранци – като хала! Сега ще си кюти на топло през зимата на Позитано 20 и бодро ще ги тика към пълна победа на следващите парламентарни избори, когато ще спечели със съкрушителните 6% и пак ще влезе в парламента – за най-голяма мъка на едни други, дето клечат отсреща, под опашката на коня и сънуват депутатски, министерски и други кресла и столове! Но така е, който го може, си го може! А стрина Курна може много, да не говорим, че сега тя ще разчисти тези врагове с партиен билет, които ѝ искаха оставката и ще си гуди само нейни дружки и дружища в кандидат-дупетатските листи, както го направи и за евроизборите! Я как ни отърва от Иленка МилЙончевата, която сега не прави друго, освен да си пазарува пердета и друга покъщнина в Брюксел! Бравос и все така победоносно да дишате прахоляка на Баце!

 26. 26 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1926 Весело

  До коментар [#17] от "samoedin":

  "Другарки и другари, вече дойде време за трагичната равносметка, на фона на позитивните фанфари ! Време за разцепления, време за отиване в историята....."

  Самият факт, че за да покажат някаква жизненост им се наложи да прибягнат до помощта на друга отиваща си партия - ДСБ (ДБ), е категоричен показател за това.
  И двете партии , взаимно служещи си за патерици, трябва да престанат да мечтаят да бъдат алтернатива не само на ГЕРБ, но и на който и да е управляващ в България- в сегашния си вид те са безнадеждно износени.
  ГЕРБ също се износва- това е неизбежно за всяка партия, която набира възраст. И ще има алтернатива. но това няма да е никоя от тези , които сега драпат да са такава. ГЕРБ ще бъде сменен от някоя нова, свежа партия, водена от истински лидер, а не от тези карикатури, на които се любуваме!
  А едно птиче на рамото ми пее, че самият ББ ще има пръст в създаването на тази нова партия...

 27. 27 Профил на ebf52574941
  ebf52574941
  Рейтинг: 274 Весело

  ....Следва скорошно канализиране /оттичане в канализацията/.Дай Боже!!!Амин!
  —цитат от коментар 24 на ТНТ


  От създаването на форуми в Икономедиа се пише, че БСП оттича.
  Ама ядец…
  Виж скоро може да вземат 200 милиона на Разградския.

  До коментар [#24] от "ТНТ":

 28. 28 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2697 Неутрално

  „пИлитиката“ (както си писал) на Нинова е, че не трябва да се прави съюз с ГЕРБ за управление на България.
  —цитат от коментар 21 на ebf52574941


  Че той и Станишев водеше същата политика. А и политиката на лилавите е същата. Имаше и една партия - РЗС - за която тази политика също беше пътеводна.
  Явно въобръжението на Нинова (и подкрепящите я) не стига за нищо повече.

 29. 29 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 870 Неутрално

  Партията винаги побеждава, дори когато губи!

 30. 30 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1352 Неутрално

  "... от влизането ни в ЕС България е все по-далече от европейските си партньори не само като жизнен стандарт на своите граждани..."

  Според другарката Лечева, 300 евро минимална и 600 евро средна заплата са по-зле от 90 евро минимална и 200 евро средна заплата, каквито бяха преди влизането ни в ЕС.
  Тия, червените кратуни, винаги са казвали на черното - бяло!
  Айде, отивайте в историята!

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 31. 31 Профил на ebf52574941
  ebf52574941
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Че той и Станишев водеше същата политика.
  —цитат от коментар 28 на atmanpg


  Да, но сега хора около Гергов с подкрепа на Станишев са на противоположното мнение. Както видяхме Гергов направи добър „удар“ с продажбата на „Дупката“ във Варна на Общината. Парите ги платиха всички българи, а не само варненци.

  До коментар [#28] от "atmanpg":

 32. 32 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2313 Неутрално

  Тва на първата снимка не е ли другарят Добрев? А торбата с парите дава ли я на другарката или я взема от нея?

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 33. 33 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4373 Неутрално

  До коментар [#30] от "Athanatos":

  БКП никога не би подобрила жизнения стандарт, защото ще загуби електорат. Така, че само наивници мигат да й повярват.

 34. 34 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 356 Неутрално

  До коментар [#22] от "cinik":

  Изчезни! Не ми опонирай!

 35. 35 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2313 Неутрално

  [quote#7:"atmanpg"][/quote]

  Корни имаше идеята (вероятно от Жаблянов) да прави консервативна лява партия. На теория това има огромен потенциал, защото повечето българи са бедни и консервативни. Но на практика не става, защото (1) ляво и дясно са напълно омешани в главите на материала (2) никой няма доверие на червените барони -- сигурно и сами не си вярват, и (3) ПЕСоглавците никога няма да я оставят да се прави на консерваторка

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 36. 36 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2697 Неутрално

  До коментар [#31] от "ebf52574941":

  Партия, която претендира да управлява, трябва да има политика различна от "ние няма да се коалираме с ...".

 37. 37 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 856 Неутрално

  Подозрително е, че тези, които искат да свалят Нинова, са основно от старата номенклатура и техните деца, както и руските подлоги.

 38. 38 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5260 Неутрално

  Това да се чува :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 39. 39 Профил на inatlivka
  inatlivka
  Рейтинг: 513 Любопитно

  Ами изчерпвайте се вече, че на нас ни се изчерпа търпението от вас!

 40. 40 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 517 Неутрално

  Че БСП потъва е ясно. Лошото за нея е и съставът на опозицията - все стари муцуни, т.е. няма светлина в тунела

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 41. 41 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Червени боклуци. Без вас тази държава, а и целия свят щяха да са по-добро място.
  Никога няма да забравим, никога няма да простим!

  Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
 42. 42 Профил на ebf52574941
  ebf52574941
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#31] от "ebf52574941":Партия, която претендира да управлява, трябва да има политика различна от "ние няма да се коалираме с ...".
  —цитат от коментар 36 на atmanpg


  Напълно съм съгласен.
  Но за сега ГЕРБ са по-близо до мафиотски клан отколкото до партия. Ако докажат във времето, че могат да съществуват като сменят лидера си чрез вътрешни избори, тогава ще са партия. Те смениха втория човек в организацията си без да има дебат за това на конгреса им!

  До коментар [#36] от "atmanpg":

 43. 43 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1357 Неутрално

  БСП не е алтернатива на ГЕРБ. БСП е най-удобната опозиция и чудесно оправдание за ГЕРБ. Така е досега. Ако Нинова остане, така ще бъде и за напред. Баце трябва да пази БСП в сегашния му вид, иначе след разпадането на БСП ще последва и мигновено разпадане на ГЕРБ.

  ГЕРБ е зомбито на БСП.
  ГЕРБ е чума за България.
  Ако сами не изринем гербавата банда, няма кой.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 44. 44 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 859 Неутрално

  закривай.Радвам се че ще сме живи да видим края и на тази партия.

 45. 45 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 859 Неутрално

  закривай.Радвам се че ще сме живи да видим края и на тази партия.

 46. 46 Профил на KRAFTWERK
  KRAFTWERK
  Рейтинг: 787 Неутрално

  До коментар [#37] от "evtimvz":


  Подозрително е, че тези, които искат да свалят Нинова, са основно от старата номенклатура и техните деца, както и руските подлоги.
  —цитат от коментар 37 на evtimvz


  Да , да ...и аз дочух че бащицата с нецензурната фамилия от Москва не се кефи на Курни

 47. 47 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1685 Весело

  До коментар [#31] от "ebf52574941":

  Според теб излиза, че Гергов е бизнесмен, който няма нищо общо с БСП/въпреки, че е секретар на партийната организация на БСП в Пловдив/?
  Колкото до "дупката" във Варна - това беше дарение на Герб към БСП. Нали не мислиш, че Гергов е нещо повече от перач на червени пари и парите за дупката са лично за него?

  Ако погледнем строго научно в жилите на турските султани тече повече руска кръв, отколкото при руските царе. От 36 султани само 13 са с доказан турски произход...
 48. 48 Профил на schleimer
  schleimer
  Рейтинг: 944 Неутрално

  Губиш 5те най-големи града в страната, но всичко е точно...

 49. 49 Профил на ebf52574941
  ebf52574941
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#47] от "mitko11":

  Гергов е бизнесмен и член на БСП. В това няма противоречие. "Дупката" във Варна не е дарение на Герб към БСП, а сделка между бизнесмен и Община Варна. Общината е платила с пари отпуснати целенасочено от правителството. Преди гласуването на сделката в общинския съвет, Нинова призова да се гласува против.

 50. 50 Профил на ebf52574941
  ebf52574941
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Преди малко по БСТВ предаваха как Нинова отговаря на въпроси от журналисти. На въпрос от Ина Николова (от ПИК) каза, че на въпроси на ПИК не отговаря!
  (сигурно е заради онези снимки)

 51. 51 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 696 Любопитно

  Нинова взе няколко областни града и искат да я свалят за слаби резултати а Демократична България взе само няколко районни кметства, но никой не повдига въпрос за смяна на лидерите. Та кои били демократите?

 52. 52 Профил на ivo
  ivo
  Рейтинг: 881 Неутрално

  БСП е уникална партия в която ръководството работи съвсем открито срещу членовете на партията! Да видим до кога ще е така!

  Не на глобалистите и глобуса! Make Earth Flat Again!
 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 54. 54 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  Когато си загубил избори е невъзможно да се правиш на спечелил.Даже и много да ти се иска.

  SHADOWS of SOFIA
 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 56. 56 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 696 Любопитно

  До коментар [#54] от "К2":

  "Когато си загубил избори е невъзможно да се правиш на спечелил.Даже и много да ти се иска."

  Това за Атанасов и Христо Иванов ли се отнася?

 57. 57 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1789 Неутрално

  Не подценявайте кака си Корни. БСП това са и електоралните възможности и г-жа Нинова го знае много добре. Отчитайки този факт тя заложи на формулата независим кандидат. УСПЯ С РАДЕВ! За малко да успее с г-жа Манолова. Направи го ползвайки гласуване анти ГЕРБ на инат и "гениалността" на сегашните десни политици, които влязоха в една лодка с хора стремящи се към Евразийският съюз.
  КАКА КОРНИ ИГРАЕ ДОРЕ ИГРАТА ПОЛЗВАЙКИ ТЕОРИЯТА НА ДРУГАРЯТ ЛЕНИН ЗА ПОЛЕЗНИЯТ ГЛУПАК.
  Герберите ако не променят поведението си ще духат супата.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 58. 58 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  До коментар [#54] от "К2":"Когато си загубил избори е невъзможно да се правиш на спечелил.Даже и много да ти се иска."Това за Атанасов и Христо Иванов ли се отнася?
  —цитат от коментар 56 на moreee


  Страдаш ли морски? Страдай

  SHADOWS of SOFIA
 59. 59 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1038 Неутрално

  До коментар [#17] от "samoedin":"Другарки и другари, вече дойде време за трагичната равносметка, на фона на позитивните фанфари ! Време за разцепления, време за отиване в историята....."Самият факт, че за да покажат някаква жизненост им се наложи да прибягнат до помощта на друга отиваща си партия - ДСБ (ДБ), е категоричен показател за това.И двете партии , взаимно служещи си за патерици, трябва да престанат да мечтаят да бъдат алтернатива не само на ГЕРБ, но и на който и да е управляващ в България- в сегашния си вид те са безнадеждно износени. ГЕРБ също се износва- това е неизбежно за всяка партия, която набира възраст. И ще има алтернатива. но това няма да е никоя от тези , които сега драпат да са такава. ГЕРБ ще бъде сменен от някоя нова, свежа партия, водена от истински лидер, а не от тези карикатури, на които се любуваме!А едно птиче на рамото ми пее, че самият ББ ще има пръст в създаването на тази нова партия...
  —цитат от коментар 26 на Дон Кихот


  Не ти е лесно..

 60. 60 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#58] от "К2":

  "Страдаш ли морски? Страдай"

  Смешно ми е хималаецо. Тука вашите пишат, че БСП потъвала. Ако те потъват, сравнявайки вашите резултати с техните, то вие направо сте в Марианската падина, 11 хил. метра под морското равнище.

 61. 61 Профил на qke05665501
  qke05665501
  Рейтинг: 274 Неутрално

  отстрана по диагонал погледнато пленумите на СЪРП могат само да дишат прахта на пленумите на БСП.

 62. 62 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1013 Любопитно

  БСП толкова си може .... изритана от леви и русофили, вперила любовен поглед в градската десница, САЩ, НАТО и Брюксел :-) в този формат = толкоз !
  —цитат от коментар 13 на dark'star


  Бе ти на кво си днес- някой да не ти е подарил ракия?

  В смисъл- нали си "другар"- ся кво се обърна, че викаш срещу твоите другари?

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 63. 63 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 320 Неутрално

  [quote#58:"К2"][/quote]

  Ще тегли един бой на труженичките и ще му мине...

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 65. 65 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 320 Неутрално

  БСП толкова си може .... изритана от леви и русофили, вперила любовен поглед в градската десница, САЩ, НАТО и Брюксел :-) в този формат = толкоз !
  —цитат от коментар 13 на dark'star


  Таньо, не се отчайвай, правите сили ще се съвземат и БСП ще се върне към комунистическите си корени. Погледни Перник, комунизмът там победи. Не се отчайвай, другарю Таньо, вярвай в Светлото бъдеще! Поздрави!

 66. 66 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2080 Неутрално

  БСП няма да се оправи,докато държат такива,като Герговци,Миковци и Станишевци.,които разделят тази партия. Така тя ще бъде вечна опозиция,ако не проведат радикални реформи. Корнелия Нинова също трябва да си замине,защото излъга хората си,че са алтернатива на Герб,а в съглашателство с Герб прибраха повече субсидии и трябваше Слави да ги разобличи.

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 69. 69 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  БСП толкова си може .... изритана от леви и русофили, вперила любовен поглед в градската десница, САЩ, НАТО и Брюксел :-) в този формат = толкоз !
  —цитат от коментар 13 на dark'star


  Таньо, не се отчайвай, правите сили ще се съвземат и БСП ще се върне към комунистическите си корени. Погледни Перник, комунизмът там победи. Не се отчайвай, другарю Таньо, вярвай в Светлото бъдеще! Поздрави!
  —цитат от коментар 65 на bez_ime2


  Toчно- ей ся на, ма- тез деня- идват БСП на власт, и "ще му дадат пари" на бай Таньо (сутляжа).

  😂😂😂😂😂😂

  Между другото- бай ни Таньо (трудолюба!)- цепи мрака понякога. Под някаква статия, касаеща икономиката- цепенякът направи коментар- цитирам по памет:

  "Трябва да се работи повече"...

  Това го казва човек, който от 30 години не е пипнал работа, не е виждал дори обява за работа, виснал на пенсията на майка си, и то- не щото е болен, или нещо такова...

  Типичната, христоматийно- известната комунистическа наглост! Той ше си пръцка по цял ден вкъши, а тези- дето бачкат- вече трябвало да бачкат "повече"!

  Изумително!

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 70. 70 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  До коментар [#58] от "К2":"Страдаш ли морски? Страдай"Смешно ми е хималаецо. Тука вашите пишат, че БСП потъвала. Ако те потъват, сравнявайки вашите резултати с техните, то вие направо сте в Марианската падина, 11 хил. метра под морското равнище.
  —цитат от коментар 60 на moreee


  Морски Катето ли стана кмет? Е , наистина ще имаш страдания

  SHADOWS of SOFIA
 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 72. 72 Профил на bird_song
  bird_song
  Рейтинг: 292 Неутрално

  Моля да се маане от телефона ми другарката, ало е възможно!

 73. 73 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 437 Весело

  "Последните години се осъществява цялостна подмяна на характера на БСП. От идейна и програмна партията се превръща в лидерска. От демократична се трансформира в авторитарна. От партия на разговора става партия на диктата на ръководството"...
  ---------------------------
  Дивотиите на Сатаниш. От безидейна и погромна партията се превръща в руско-националистическа. Това ви е електоратът, защото другите не ви вярват. Единствено е истина, че е изчерпващ се проект, който ще продължи много дълго да смущава развитието на страната.

 74. 74 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3177 Неутрално

  До коментар [#49] от "ebf52574941":

  Която дупка е дарение (заедно с десетки декари складове) от И.К на Петя Славова.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 75. 75 Профил на ND
  ND
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#18] от "Таралеж":
  Комсомолци Ежко-бежко - сини, червени, зелени. Новите комсомолци са това. За съжаление образованите е интелигентни младежи не желаят да си "губят времето" с "политическа кариера". Ма като гледам това не е само български феномен. В интерес на истината след "падането на стената" социалистическите комсомолци не се реализираха зле /справка "другарката по физика" Ангела М./ и нашите родни комсомолци-капиталисти.

 76. 76 Профил на ebf52574941
  ebf52574941
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#49] от "ebf52574941":Която дупка е дарение (заедно с десетки декари складове) от И.К на Петя Славова.
  —цитат от коментар 74 на дерибеев


  Иван Костов направи много шмекерии.
  Затова и българският народ го мрази толкова много.
  Но не знаех, че е направил и тази шашма.

 77. 77 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3558 Весело

  Нинова нещо уплашеничка ми се вижда!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 80. 80 Профил на ebf52574941
  ebf52574941
  Рейтинг: 274 Весело

  Нинова нещо уплашеничка ми се вижда!
  —цитат от коментар 77 на Храбър


  Девойче, ти си гледало огледалото, бе


  До коментар [#77] от "Храбър":

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 84. 84 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1250 Неутрално

  До коментар [#31] от "ebf52574941":Според теб излиза, че Гергов е бизнесмен, който няма нищо общо с БСП/въпреки, че е секретар на партийната организация на БСП в Пловдив/?Колкото до "дупката" във Варна - това беше дарение на Герб към БСП. Нали не мислиш, че Гергов е нещо повече от перач на червени пари и парите за дупката са лично за него?
  —цитат от коментар 47 на mitko11


  Много точно казано! И това е само едно от даренията на ГЕРБ към комунягите. Две от многото, които направи Недовършения - 1. Подаряването на президентския пост; 2. Подаряването на службата на омбудсмана на човек, който е доказана комунистическа гъдулка. Едва ли Недовършения е толкова прост, да не знае, че тези ходове ще му изиграят лоша шега, т.е., че Цеца Баджака е практичека неизбираема, а Майчето просто чака да се върне в голямата игра и да му подложи прът. Човекът просто си е имал сметки, които тепърва ще излизат. Само, че милите и наивни момичета и момчета, гласуващи за Бойко и компания наивно вярват, че за това е виновна десницата, която стои извън парламента. Някак си, не се получава нито логически, нито статистически.

  CONTADOR GRATUITO!
 85. 85 Профил на zdra4
  zdra4
  Рейтинг: 657 Неутрално

  Другарката Корнела и редник Кире (контрабандисто) трябва да се пазят като национално богатство.
  Навремето се гордеехме с първото в света антифашистко въстание. След време ще се гордеем с първата социалистическа партия, трансформирана в националсоциалистическа такава от тези двамцата.

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 87. 87 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  До коментар [#12] от "Костадин Иванов":


  « Ние чакаме столетницата да се гътне . «


  Коя от двете ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 88. 88 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  До коментар [#85] от "zdra4":


  « На времето се гордеехме с първото в света антифашистко въстание . «


  Едно време ни учеха, че малка България е дала на света 2 въстания - първото анти-феодално ( Ивайло - 1277 г. ) и първото снти-фашистко ( 1923 ) .
  За въстанието на Ивайло не споря, защото не съм историк, но това през 1923 година е било метеж, а не въстание . Това са били напъните на Г. Димитров и В. Коларов по подобие на « октомврийската революция « от 1917 година, което си е било пуч .
  През 1923 година в България няма фашизъм, за да има анти-фашистко въстание .
  Дядо ( по майка ) е бил участник, раняван е и е отърва смъртна присъда . Лично от него съм слушал разкази и анализи .
  Приятен ден .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 89. 89 Профил на ivangabrovo
  ivangabrovo
  Рейтинг: 767 Неутрално

  Научих, че в една община в Търновско за кмет е избран кандидат на БСП - бивш световен шампион по борба, дългогодишен участник в националния отбор. Интересно, дали в ръководството на БСП знаят що за птица е младият заслужил пехливанин /днес - кмет/, в каква компания се движи, как завърши разследването на инцидента в Габрово, когато въпросният пехливанин беше намушкан рано сутрин в кръчма, известна като свърталище на нарко-търговци, дали лица от същата компания не са сред спонсорите на новия кмет. Много интересен случай, си мисля.

 90. 90 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3558 Весело

  До коментар [#58] от "К2":"Страдаш ли морски? Страдай"Смешно ми е хималаецо. Тука вашите пишат, че БСП потъвала. Ако те потъват, сравнявайки вашите резултати с техните, то вие направо сте в Марианската падина, 11 хил. метра под морското равнище.
  —цитат от коментар 60 на moreee


  Вземи си провери определенията във физиката за 8-ми клас.
  Виж там каква е разликата между векторна и скаларна величина, какво е отправна точка...

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"




За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK