Главният прокурор Сотир Цацаров е предложен за шеф на антикорупционната комисия

Сотир Цацаров беше в парламента, но си тръгна без да отговаря на журналистически въпроси.

© Юлия Лазарова

Сотир Цацаров беше в парламента, но си тръгна без да отговаря на журналистически въпроси.Сегашният главен прокурор Сотир Цацаров, чийто мандат официално изтича през януари, е номинацията на управляващите за председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ). Това обявиха официално на пресконференция от ръководството на групата на ГЕРБ, както и депутати от ВМРО и от "Атака".Номинацията, която е подписана от депутати от трите партии, ще бъде внесена в деловодството на парламента днес. Цацаров беше и в Народното събрание, но си тръгна преди изявлението и не застана на трибуната с политиците, които го предложиха и обосноваваха кандидатурата. Депутати от НФСБ не били подписали предложението.
Засега единственият друг официално обявен кандидат е от партията на Веселин Марешки "Воля" - депутатът Симеон Найденов. От останалите парламентарни сили кандидатури не са издигани. БСП трябваше да обсъжда темата днес следобед, но неофициално социалисти коментираха, че нямат подходящ кандидат, който да предложат, и то с ясното разбиране, че няма да бъде избран. Срокът за номинации изтича утре.


Според източници на "Дневник" в спецслужбите разговори да поемат поста са водени и с Недялко Недялков – зам.-директор на ДАНС, с Ивайло Иванов – главен секретар на МВР, и с Христо Терзийски – директор на Главна дирекция "Национална полиция". Те обаче отказали. До днес на обед вариант за поста беше и настоящият депутат и бивш зам. вътрешен министър Красимир Ципов.


Кой е преговарял и още за екипа Гешев - Цацаров


"Разговорите с г-н Цацаров съм ги водил само и единствено аз, защото трябваше да бъде човек - малко или много "синя каска", да не е обвързан с никакво партийно или политическо ръководство. В момента това, че ние сме се обединили около една кандидатура, не означава, че това е политическа кандидатура", заяви пред журналисти депутатът от ВМРО Емил Димитров. За нас трябваше да бъде човек, който да е работил и да знае естеството на работата, допълни той. И след това обяви: "Г-н Цацаров е това, което всички останали не са", като допълни, че той не е искал да се занимава, но го убедили и се съгласил.


От думите му се разбра, че екипът между бъдещия главен прокурор Иван Гешев и Цацаров като шеф на антикорупционната комисия би бил най-добре работещият и това мнение се споделяло от много негови колеги в парламента, а много други се били притеснили. Димитров дори цитира разговори с депутати, които казвали, че за поста е подходящ "или Цацаров, или да не се занимаваме, все ни е едно кой ще бъде друг". Имаме един главен прокурор и една агенция със сходни функции, допълни Димитров.


Според шефа на групата на ГЕРБ Даниела Дариткова за председател на комисията трябва да бъде избран български гражданин с високи професионални и нравствени качества и най-малко 10 години юридически стаж. По думите й дали борбата с корупцията да бъде успешна е въпрос, който касае интересите на всички български граждани, тъй като среда, освободена от корупция, привлича инвеститори.


Колегата й Валентин Радев смята, че Цацаров знае къде е разделението на властите и е убеден държавник. На въпрос на журналисти за изказването на главния прокурор за "две сгради, където се вземат решенията за тримата големи", той каза, че Цацаров го е убедил в разделението на властите, без да се съобразява с партиите.


Депутатът от "Атака" Явор Нотев обяви, че Цацаров има своята нагласа и професионална готовност да поеме тежестта на тази длъжност. Освен това той бил заявил и демонстрирал готовност, заради което можело да му гласуват доверие.


Пресконференцията бе прекъсната, без да бъде отговорено на всички въпроси на журналисти.


Какво каза Цацаров за евентуалната му номинацията


Въпросът за евентуалната номинация на Сотир Цацаров за председател на антикорупционната комисия бе отправен на 14 ноември веднага след като Висшият съдебен съвет (ВСС) повторно избра с 20 гласа "за" и 4 гласа "против" Иван Гешев да заеме поста му.


Попитан дали е получавал покана да оглави антикорупционната комисия КПКОНПИ и как ще се развие професионалната му кариера Цацаров каза, че все още не е започнал да мисли за пенсиониране, но ако има някакви намерения, ще ги обяви официално.


Силвия Великова от БНР го попита дали смята да завърши мандата си, който изтича официално на 10 януари 2020 г., а след това добави: "Аз съм", за да бъде видяна в препълнената с журналисти зала."Ама знам, че сте вие. Мислите ли, че не мога да ви позная дори и по гласа? Ако имам някакви планове и намерения за бъдещето си, които могат да включват и предаване на щафетата, а могат да включват и да доизкарам мандата си, преди да ги съобщя, ще ги обсъдя първо със семейството и със себе си", отговори главният прокурор.


Днес Цацаров си тръгна, без да отговаря на въпроси на медиите. Според Красимир Ципов от ГЕРБ това ще стане по време на изслушването преди избора.


Как ще бъде избран нов шеф на комисията


Номинираните за поста кандидати трябва в срок от 7 дни да представят необходимите документи, в които да бъдат включени също декларация за имущество и конфликт на интереси, както и концепция за работата на комисията. След становища на неправителствени и научни организации кандидатите ще бъдат изслушани в ресорната комисия, а гласуването ще бъде в пленарната зала.


Изборът е с обикновено мнозинство - с поне половината от гласовете на присъстващите депутати. За избран се смята кандидатът, който събере най-много гласове. Според депутати изборът ще бъде факт до три седмици, т.е. в мандата на Цацаров като главен прокурор. Няма законов срок за встъпване в длъжност, но до месец трябва да освободи стария пост, което на практика ще съвпадне с изтичането на мандата му.


Новоизбраният председател на антикорупционното звено ще довърши мандата на доскорошния председател Пламен Георгиев и съответно няма да има пълния 6-годишен мандат, а се очаква да оглавява комисията в следващите около 4 години. Георгиев беше избран на поста през пролетта на 2018 г., но покрай продължителните скандали с имотите на властта и разкритието за незаконно надстроения му мезонет той подаде оставка през юли тази година.


Как се освобождава главен прокурор


Макар и депутати да смятат, че най-вероятно няма да се стигне до предсрочно прекратяване на мандата на Сотир Цацаров като главен прокурор, пречка за това няма.


Главният прокурор се назначава и освобождава от президента по предложение на Висшия съдебен съвет. Официално 7-годишният мандат на Сотир Цацаров изтича на 10 януари 2020 г. Ако той реши да освободи поста преди изтичането на мандата, трябва да подаде оставка пред ВСС, а след това държавният глава да го освободи.


В случай че не е приключила процедурата по избор на нов главен прокурор (президентът Радев все още не е подписал указ за назначаването на Иван Гешев), ако Цацаров освободи поста, той трябва да бъде поет от негов заместник – Иван Гешев.

Коментари (275)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1783 Весело
 2. 2 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Явно е много заслужил.
  Пред мафията - държава.

 3. 3 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  А хаааа, ето защо е бързането ..

  ГЕРБ и Борисов официално станаха мафиотска организация с шеф …

  Направо ще се изкефя ако президента сезира КС.
  Борисов ще го втресе, защото е за затвора, а ако не влезе си създаде такива могъщи врагове, че те ще го убият.

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 4. 4 Профил на Калник
  Калник
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Е щом Мавродиев може да е шеф на банка, защо Цацаров да не може да е шеф на антикорупционната комисия. Тука е така!

 5. 5 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1459 Неутрално

  Запорът ще изкара поне още 5 години, даже седем.
  За арести не знам, ще видим.
  Идват интересни времена...

 6. 6 Профил на Тиква загубена
  Тиква загубена
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Изненадани има ли????

  Приживе на всички в устата ви срах, серете и вие на гроба ми без страх, че мъртвец от гроба не може да се вдигне, серящия гъз с хуй да достигне!
 7. 7 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1230 Неутрално
 8. 8 Профил на thenomad
  thenomad
  Рейтинг: 412 Неутрално

  Никъде не трябва да има пробив в статуквото. Шефа на КПКОНПИ стана главен прокурор, а главният прокурор - шеф на КПКОНПИ.

 9. 9 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 850 Неутрално

  Ахахаха, танто за кукуригу, преливане на банката кадри от сутрин до вечер. Цуни ръка и бегай - това е в момента положението. Цаца, Цацааа, толкова сте прозрачни, че и 200 кг да станеш, пак ще се вижда всичко.
  Да играеш в отбора на милицията е срамно ,Цаца. Съвсем си свалил гащите.
  Или некой ти ги е изул.

 10. 10 Профил на Тиква загубена
  Тиква загубена
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Мафията, вече е окупирала всичко!
  А народа спи.

  Приживе на всички в устата ви срах, серете и вие на гроба ми без страх, че мъртвец от гроба не може да се вдигне, серящия гъз с хуй да достигне!
 11. 11 Профил на ЧеГоБараш
  ЧеГоБараш
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Овладяването продължава...

 12. 12 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1199 Разстроено

  Пак радост, пак 1 брой за назначаване, пак всичкото бкп/каквито и псевдоними да носи/послушно ще го избере.
  Чл. 1-ви се завърна триумфално.

 13. 13 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3515 Неутрално

  Баси!
  Тая Българийка стана като фатмашката - тия дрЪва от тук-там, а ония от там - тука!

  И един дрЪт виц пак от соца ...

  Въпрос: - Що е кървав секс?
  Отговор: - Вадене на член от Политбюро!

  Що ли са сетИх баш за него ...

 14. 14 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  Цацаров ще стиска за топките Гешев, защото се доказа че има конфликт на интереси със закупен имот на три пъти по-ниска цена …

  Това е мафия … ГЕРБ е мафия.

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 15. 15 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 989 Неутрално

  Мафията, вече е окупирала всичко!А народа спи.
  —цитат от коментар 10 на Тиква загубена


  Народа е за гъби.

 16. 16 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1783 Весело

  Прокурорската примка около демокрацията се затяга, но като я пренатегнат, ще се скъса.

 17. 17 Профил на Леля Гичка
  Леля Гичка
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Крадеца ще вика дръжте крадеца....

  Не е нужно да си луд, за да живееш тук, но помага.
 18. 18 Профил на We Do Not Sow
  We Do Not Sow
  Рейтинг: 221 Неутрално
 19. 19 Профил на Yulian Evtimov
  Yulian Evtimov
  Рейтинг: 454 Неутрално

  Вече може официално да й викаме ЦОМПИ.

  The man on the Moon
 20. 20 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 404 Весело

  Цацаров получи добра награда за всичките ефективно осъдени корумпирани политици по високите етажи на властта през последните 7 години. Всъщност, в България няма корумпирани политици, щом този заслужил прокурор не е вкарал нито един в затвора. Сбъднахме мечтата на Левски - живеем в една чиста и свята република.

 21. 21 Профил на Hydroxy
  Hydroxy
  Рейтинг: 296 Неутрално

  На колене пред Деса и ще се оправят нещата.

 22. 22 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 825 Весело

  пак същия филм: нема други кандидати, туй то ?!

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 23. 23 Профил на jazzdevil
  jazzdevil
  Рейтинг: 1491 Гневно
 24. 24 Профил на Green Day
  Green Day
  Рейтинг: 1007 Неутрално

  Все тая Гешев, Филчев, Цаца, Пацо Терасо, едни и същи боклуци се джуркат по тия места още откак сме "свободни" от турското робство или владичество, както ви харесва да го наричате. Все едно и също, то вече не е и скандално, даже новина не е вече. Един кръг хора дърпа конците, запълва всички "власти" със свои марионетки, а народът си бичи и не му пука, той исторически е свикнал с авторитаризма.

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 574 Неутрално

  тези като онези с 140 млн. крепостни

  BG e мини империя на злото.
 27. 27 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Хахаааа,само не знам “оффффцете” в БГто до кога ще изтраят стригането! Все пак всичко има край! След края ще е голямото представление! Както каза Някой по горе” интересните времена предстоят”!!

 28. 28 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 293 Неутрално

  Очаквано... Цаца шеф на бухалковата агенция...
  Наср@хте се!

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 29. 29 Профил на stanchopansa
  stanchopansa
  Рейтинг: 368 Неутрално

  Верно ли, не може да бъде. Като гръм от ясно небе.

 30. 30 Профил на pavkata2010
  pavkata2010
  Рейтинг: 435 Неутрално

  Мда, няма празно... Цацата пак е уреден, а президента и да не назначи Гешеф, той пак ще е главен!

 31. 31 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 725 Любопитно

  само не знам Баце не се ли замисля като ги инсталира тия хубавци гешевта и цацата че може след 1-2 години ако падне от власт много бързо да го подгонят и него

 32. 32 Профил на Хаджи Генчо
  Хаджи Генчо
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Е, наредиха си пъзела. Свинските черва се поразместиха малко, но за следващите 5 години всичко "ще е точно". Явно големи л**на има за криене, щом така се окопаха ....

 33. 33 Профил на fio41315648
  fio41315648
  Рейтинг: 274 Весело

  Недейте така с лошо! Още от прокурорството се закръгли и доби двойна гуша, в новата служба може дотолкова да затлъстее, че направо си е риск за живота!

 34. 34 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 410 Весело

  Прокопи не харесва това

  Голям смях пада с ДъБъГъбарите...
  Направо ги съсипАааа

 35. 35 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3946 Неутрално

  Човек да се чуди дали да се смее или да плаче?!Герберските дивотии край нямат!

 36. 36 Профил на Хаджи Генчо
  Хаджи Генчо
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Да ни е честита новата форма на управление - Прокурокрация!

 37. 37 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1783 Неутрално

  БСП нямало смисъл да издигат кандидат, защото нямало да бъде избран. Ами тогава да се отменят всички състезания, турнири, олимпиади, мачове и за победител да се обявява фаворитът на букмейкърите.

 38. 38 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 980 Весело

  Ау, каква изненада, това ниКОЙ не го очакваше!

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 40. 40 Профил на nedevbs
  nedevbs
  Рейтинг: 10 Любопитно

  Точно така се и мислех, че трябва да стане.Сега ще могат да се менкат на постовете: един мандат Цацаров, един мандат Гешев и пак смяна.Проблема с други кандидатури е проигран и успешно.Други няма да има.

 41. 41 Профил на stanishev
  stanishev
  Рейтинг: 539 Неутрално

  Недейте така с лошо! Още от прокурорството се закръгли и доби двойна гуша, в новата служба може дотолкова да затлъстее, че направо си е риск за живота!
  —цитат от коментар 33 на fio41315648


  Никой не може да се мери с техния водач Пеефски

 42. 42 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 536 Неутрално

  е сеа вече съм на протест.
  нема такива наглеци.

 43. 43 Профил на стафилокок
  стафилокок
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Като знаем кой му беше предшественик - става човекът, много е подходящ . . .

  Миналото се наследява, бъдещето се изгражда.
 44. 44 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1093 Весело

  До коментар [#5] от "НеКой":

  Да, супер. Още по-якото е, че за Пеевски запор няма, нали? Целият гербериат е доволен, че още 5-7 години никой няма да пипне вашето момче.

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 45. 45 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 664 Неутрално

  "....разговори да поемат поста са водени и с Недялко Недялков – зам.-директор на ДАНС, с Ивайло Иванов – главен секретар на МВР и с Христо Терзийски – директор на Главна дирекция "Национална полиция". Те обаче отказали..." след като им било обяснено, че за тая длъжност си има определен Цовек!

  Eddie lives... somewhere in time!
 46. 46 Профил на shagrat
  shagrat
  Рейтинг: 274 Неутрално
 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 48. 48 Профил на rwn
  rwn
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Хахаааа,само не знам “оффффцете” в БГто до кога ще изтраят стригането! Все пак всичко има край! След края ще е голямото представление! Както каза Някой по горе” интересните времена предстоят”!!
  —цитат от коментар 27 на angeles  Личи си, че живеете доста далеч от българскта действителност...

  И само за Ваше сведение, освен "истината" на Дневник, има и други гледни точки :)

  със здраве

 49. 49 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 227 Неутрално

  Падението ни продължава. Още не е приключила процедурата за новия Главен Прокурор, а действащия вече се е приготвил за новия пост!!

  По отношение на г-н Иван Гешев, който твърди, че всичко е изрядно в неговата процедура за ГП на Р България. Аз само ще попитам как е възможно този човек да представи Медицинско Удостоверение за психично здраве, което се издава като за студент за ВУЗ, а да не представи Удостоверение за психологическа годност?! Значи всеки бъдещ шофьор с категория С е задължително да е психично здрав, а за ГП на Р България - само да не се води на отчет?!? Сега разбирате ли, защо фалшивите болнични са само върха на разпадане на държавността ни? Самият ГП иска да мине метър и ако това стане - тежко и горко на нашата държава... Но тук не става дума само за пари, а за това, че отговорността да си ГП е поне поне толкова голяма, колкото шофьор на мощен камион... Накъде отиваме, щом приемаме за нормално да станеш ГП без преглед за психологическа годност? Надявам се, че Президентът ще вземе правилното решение и ще покаже на народа си, че не е избран напразно...

 50. 50 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2033 Неутрално

  Е ми .... Заслужава си Цацарчето. Като главен прокурор пребори корупцията. И я докара до абсолютно НУЛЕВА корупция в България. И сега ще продължава да я бори . На печелившите борци и корумпирани - честито. На останалите - или да си хващат пътя към Терминал 2, или да продължават да си завират главите в задните части.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на kota4ki
  kota4ki
  Рейтинг: 267 Весело

  Дежурните тролчета са се умълчали, още не са им спуснали опорките :)

 53. 53 Профил на rwn
  rwn
  Рейтинг: 328 Любопитно

  И един по-общ коментар.

  Защото тази новина не е е нещо неочаквано :)

  Въпросът сега е, дали тези, които "уволниха" предишния шеф, няма сега да бъдат добре наградени от Цацаров.

  Тоест, каква я мислеха, а каква стана.
  И да им се стори сега в перспектива Пламен Георгиев като агънце :)

  Наистина интересни времена се задават...

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на Хаджи Генчо
  Хаджи Генчо
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Много ми е интересно, какви са мотивите за тази кандидатура, на човек оглавявал могъщата прокуратура цели 7 (!) години, през което време няма НИ ЕДИН политик/чиновник от високите етажи осъден (окончателно) за корупция? Само разни бивши управляващи се вземат на мушка от прокуратурата, очевидно избирателно, съдейки от изхода на делата. А за хората на власт - не се и дума продумва, камо ли разследвания и обвинения да се повдигат.
  С какво този човек ще направи нещо повече начело на тази комисия? Инструментариумът ли е по-голям, капацитетът ли?
  Въпросът е риторичен, разбира се...
  Идва времето на новите "бухалки", по-яки от едновремешните, мутренските. Пацо Терасо ще ни се види безобидно чавдарче, пред новата заформила се "дружинка".
  Интересни времена ни чакат. Масрафът е ясно кой ще го плаща. Освен ако не откажем поръчката още сега...

 56. 56 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  Борисов и Цацаров …
  Вече са ми жалки ..

  Да вземат и да прочетат "Приказка за стълбата" от Христо Смирненски …

  За мен тези двамата са пътници … толкова много безчинстваха и толкова хора засегнаха, че сега и НСО им е малко да ги охранява …
  Мъртви страхливи душици …

  Специално за Борисов
  Алчността - Алчният човек няма приятели.
  Когато всички зайци бъдат изловени, ловецът ще сготви кучето си.

  Власт, наложена с потисничество, не може да продължи дълго.

  Онзи, който потиска другите, винаги е страхливец.

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 57. 57 Профил на vasill
  vasill
  Рейтинг: 666 Неутрално
 58. 58 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2448 Неутрално

  До коментар [#14] от "ironhorse":

  Гледам че Панов не го бъркат евтините имоти - нито на жена му , нито общия им. Така че защо Гешев да го бъркат, дори да предположим е това не е поредната фалшива новина на Бивол за жена му, както миналия път.

 59. 59 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2448 Неутрално

  До коментар [#14] от "ironhorse":

  Гледам че Панов не го бъркат евтините имоти - нито на жена му , нито общия им. Така че защо Гешев да го бъркат, дори да предположим е това не е поредната фалшива новина на Бивол за жена му, както миналия път.

 60. 60 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2487 Неутрално

  Снощи Доган беше непреклонен. Напразно му се Бойко молеше:

  "Доган ага, арласъндар биринджик ГЕРБ олнуз. Аман-заман, да не правя на резил партията си цялата! Чок изидже всички ми викат, че съм роб на един дебел, грозен... Много студен резерв ще дам юкаръ, само този резил да не ми е дерт! "

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62 Профил на alehandro77
  alehandro77
  Рейтинг: 503 Неутрално

  Шапки долу... МАФИЯТА СИ ИМА ДЪРЖАВА ОФИЦИАЛНО! Хммм докога ли...

  Корупцията е новия социализъм! Нямаш връзки, нямаш пари.
 63. 63 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2754 Весело

  Левицата трябваше да обсъжда темата днес следобед, но неофициално социалисти коментираха, че нямат подходящ кандидат, който да предложат и то с ясното разбиране, че няма да бъде избран.
  *
  E как да нямат кандидат? Мая Манолова става за всяка длъжност, плюс това и остана без работа в желанието си да работи за благото на софиянци.
  Хайде бързо да предлагат да не се окаже пак състезанието с един кон.

 64. 64 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1440 Весело

  уникално... Цацаров оставял институцията с огромен авторитет хахахах

 65. 65 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 410 Весело

  Нещо виждам , че ДъБъГъбарите не са доволни

  може ли една тяхна кандидатура за поста, да се посмеем
  Ако може ,в биографията му да не е само редовни разходки по жълтите павета и може да опъва палатка на Орлов мост

 66. 66 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2821 Неутрално

  Само като се споменат имената на Цацаров и Гешев и в съзнанието на българите се появяват асоциациии с мафия, комунистически обръчи и преплетени мутренски интереси.

  Пазете се от доносника vesolr
 67. 67 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 728 Весело
 68. 68 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2448 Неутрално

  До коментар [#20] от "danubian.whale":

  Аз доколкото знам, Цацаров е главен прокурор и не осъжда никого ?. За съдене се обърнете към Панов.

 69. 69 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 227 Неутрално

  И само да добавя по отношение на кандидатурата на Гешев за ГП - това, че е психично здрав не е достатъчно, а трябва задължително за неговата позиция и преглед за психологическа годност. Цитирам: "Заключението за психологическа годност не е диагноза на конкретното състояние, а прогноза относно риска от допускане на грешки, които биха довели до опасност при извършване на определени дейности". Ако Президентът приеме, че това е съществена нередност в процедурата на ВСС, Указът не трябва да бъде подписан. А Цацаров ще трябва да почака и да не бърза за шеф на КПКОНПИ....

 70. 70 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 825 Неутрално

  До коментар [#50] от "Таралеж":

  .... или да продължават да си завират главите в задните части
  —цитат от коментар 50 на Таралеж


  абе кво да прайш, те така са си родени !
  проблема е биологичен, никой не живее със орлите по 120 години, ще напълнят и те трапа, Амин !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 71. 71 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 410 Весело

  Предложете някого де , не бъдете толкова скромни
  Все ще има един достоен за поста от ДБ
  Само да не е мъжът на Дишева

 72. 72 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1417 Весело

  Умнокрасивците ще изтъркат поне десет чифта наколенки пред Бащицата Радев покорно отправяйки горещи просби, красота :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 73. 73 Профил на Хаджи Генчо
  Хаджи Генчо
  Рейтинг: 488 Неутрално

  А, сега прочетох част от мотивите за предлагането на Цацаров - "има висок авторитет и опит да поеме тази тежест".
  Ехоо - за един и същ човек ли става въпрос? Който не можа да докара доверието в управляваната от него прокуратура по-високо от едноцифрен процент ли???
  Тези хора вярно живеят в свой си свят...

 74. 74 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3535 Весело

  Ау каква изненада!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 75. 75 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2487 Неутрално

  Запорът ще изкара поне още 5 години, даже седем.За арести не знам, ще видим.Идват интересни времена...
  —цитат от коментар 5 на НеКой


  Хищниците в природата си похапват и от същия вид, все е месо за тях. Утре можеш като нищо да изпаднеш в положение, да пишете във вашата ППО на ГЕРБ писма до централата, приветсващи "Новите политически реалности"

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 76. 76 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1727 Неутрално

  Трисвиниума е непробиваем. Алелуя БУДАли.

  SHADOWS of SOFIA
 77. 77 Профил на The sphere
  The sphere
  Рейтинг: 680 Любопитно

  Някой може ли да ми каже, каква е процедурата за отказ от българско гражданство?

  "Социализма свършва, когато свършат парите на другите."
 78. 78 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2745 Неутрално

  До коментар [#51] от "tda10501756":

  Брех...! Започнах да си мисля, че Прокопиев е приватизирал всичко в тая държава. :)))
  Естествено, за блестящите приватизационни сделки през мандата на ГЕРБ, нито дума. :)))

  Все повтарям, че крадливите СДС-ари по времето на Костов се оказаха пълни аматьори в сравнение с ГЕРБ-ерите. :)))

  Бивш tww09306483.
 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 728 Неутрално

  До коментар [#77] от "The sphere":

  Трябва да имаш друго гражданство. После заявление пр д президенството, че не желаеш повече да имаш български гражданство

 81. 81 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 881 Неутрално

  И един по-общ коментар.Защото тази новина не е е нещо неочаквано :)Въпросът сега е, дали тези, които "уволниха" предишния шеф, няма сега да бъдат добре наградени от Цацаров.Тоест, каква я мислеха, а каква стана. И да им се стори сега в перспектива Пламен Георгиев като агънце :)Наистина интересни времена се задават...
  —цитат от коментар 53 на rwn


  Има една народна мъдрост: "който копае гроб другиму, сам пада в него".
  Задават се наистина интересни събития. Надявам се да мине без "нещастни" случаи. Твърде много затегнаха обръча, а както знаем комунист не се дава без бой.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 82. 82 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Трисвиниума е непробиваем. Алелуя БУДАли.
  —цитат от коментар 76 на К2


  Що ве , ТриГномиума пробивваем ли е, губите избор след избор, ни оставки, ни помен.

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 84. 84 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 619 Неутрално
 85. 85 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 513 Неутрално

  Цацаров ще проверява корумпираните управляващи - ха, ха, хааа!

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 86. 86 Профил на linard
  linard
  Рейтинг: 221 Гневно

  В началото беше само арогантно, вече взе да става гнусно.
  Въпросът е какво правим?
  На мен ми писна да ме вземат за малоумна.

 87. 87 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 404 Любопитно

  До коментар [#20] от "danubian.whale":Аз доколкото знам, Цацаров е главен прокурор и не осъжда никого ?. За съдене се обърнете към Панов.
  —цитат от коментар 68 на m17


  Дали ще бъде осъден някой зависи от качеството на повдигнатото обвинение, което е работа на обвинението и прокурорите. Колко обвинения е повдигнал Цацаров за политици от високите етажи на властта? Можеш ли да ми кажеш за 7 години Цацаров какво направи, за да бъде награден с тази позиция, освен че не бутна никого от ГЕРБ по високите етажи? Или вярваме в приказки, че никой от ГЕРБ не краде?

 88. 88 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 728 Весело

  До коментар [#67] от "rincewind":

  Има, цели три минуса, трима изненадани;)

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 90. 90 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Кръгът се затваря. Мафията завладява държавата. Скоро камионетките и като Иванчева - с белезници на краката и маската на Ханибал връз лицата. ЦацарОфф и Кешеф. Честито. А и да не забравих осъдените престъпници, напр. Симон Милков, защитаващи Цацаратурата, защото изобщо нямат основание и причина. Намиг.

  www.commcrime.blogspot.com
 91. 91 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4448 Неутрално

  Мафията, вече е окупирала всичко!А народа спи.
  —цитат от коментар 10 на Тиква загубена


  Ами хващайте шумата.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 92. 92 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1727 Неутрално

  [quote#82:"faeton."][/quote]

  Аз не гласувам. Но съм доволен от живота. Да му мислят БУДАлите с по осемстотин лева заплата и петстотин лева пенсия.

  SHADOWS of SOFIA
 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 881 Неутрално

  Някой може ли да ми каже, каква е процедурата за отказ от българско гражданство?
  —цитат от коментар 77 на The sphere


  Обърни се към "Масква". Ще те вземат по съкратената процедура.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 96. 96 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 773 Неутрално

  Само Радев има авторитета и възможността да се опълчи на дебелаците. Надявам се да го направи.

 97. 97 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 410 Весело

  Понеже дъбъгъбарите, не се сещат дори за една алтернатива
  Аз ще им помогна.

  Предлагам другаря Христо Реформатора велики.
  Има огромен опит и се задържа почти половин мандат като парашутист на Борисов 2
  За 20 години кариера
  2 години е бил министър по милост
  и 18 е бил безработник с опит

 98. 98 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3535 Весело

  Точно така се и мислех, че трябва да стане.Сега ще могат да се менкат на постовете: един мандат Цацаров, един мандат Гешев и пак смяна.Проблема с други кандидатури е проигран и успешно.Други няма да има.
  —цитат от коментар 40 на nedevbs


  Този номер го взеха пак от Русия.
  Така се сменяха Путин и Медведев.
  Изобщо, от Русия нещо друго свястно може и да не внесем, но номера за връткане на масите бол ще приемат!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 99. 99 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 410 Весело

  До коментар [#95] от "danubian.whale":

  Имаше два пъти избори тази година,
  Вашия кандидат дори не стигна до балотаж в синя София
  Нещо повече, не ви ли е срам, че цялата партия събра, колкото независимия кандидат Борис Бонев на местните избори

 100. 100 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 881 Неутрално

  Кръгът се затваря. Мафията завладява държавата. Скоро камионетките и като Иванчева - с белезници на краката и маската на Ханибал връз лицата. ЦацарОфф и Кешеф. Честито. А и да не забравих осъдените престъпници, напр. Симон Милков, защитаващи Цацаратурата, защото изобщо нямат основание и причина. Намиг.
  —цитат от коментар 90 на Торбалан


  Въпрос на гледна точка и светоглед. Според мен държавата е на път да си върне цялата държава от мафията.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK