Прокуратурата е иззела записи от родителите на починалото дете, търсят документи и от личния лекар

снимката е архивна

© Александър Николов

снимката е архивнаВ момента се уточнява съставът на вещите лица, които ще правят експертизите по случая с починалото в края на миналата седмица 3-годишно момче, търсило медицинска помощ в три столични болници, както и гаранцията, че това ще бъдат изключително компетентни специалисти в своята област. Това коментира в кулоарите на парламента главният прокурор Сотир Цацаров.


Той уточни, че тече прокурорска проверка по случая, като "действията по разследването са интензивни", започнали са вчера, извършват се и в този момент. Вчера е иззета пълната медицинска документация и от трите лечебни заведения - Специализираната детска болница "Проф. д-р Иван Митев", УБ "Лозенец" и УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов", имащи отношение към случая. Разпитани са и родителите. Днес ще бъдат взети и документи и данни от личния лекар на детето за действията, предшествали отиването му в болницата.


Родителите са предали и записи от телефонните им апарати, "които малко или много ще допринесат за разкриване на обективната истина", отбеляза още главният прокурор.
Проверката е в Софийската градска прокуратура. "Разследването по случая тече много интензивно, но все още е на твърде ранен етап и прокуратурата няма да разкрива никакви детайли", каза за "Дневник" говорителят на Софийската градска прокуратура Зорница Таскова. Разследването е образувано веднага след като е била получена жалбата от родителите на починалото 3-годишно дете.


По случая с починалото в Кардам дете, Сотир Цацаров уточни, че първоначалната версия насочва към отравяне със силно токсични химически препарати, използвани за промишлени цели за борба с вредители. Те били поставени в отвори в стените на къщата, където е живяло детето, някои в непосредствена близост и до леглото му.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK