Карачаканов се надява догодина да тръгне доброволната казарма

Карачаканов се надява догодина да тръгне доброволната казарма

© Министерство на отбранатаМинистърът на отбраната Красимир Каракачанов се надява догодина да тръгне доброволната казарма, предаде БНР. Във Велико Търново пред журналисти той обяви, че за издръжка на бъдещите войниците и за ремонти на базите, в които ще служат, в бюджета на Министерството на отбраната са планирани 4 млн. лева.


"Ние сме го замислили в три модула – три, шест и девет месеца доброволно, и с опция, ако след това имаш желание, на практика тази подготовка, която си получил, ти е основата, на която ти веднага можеш да постъпиш в армията, ако желаеш", допълни военният министър.


Той изрази надежда, че в началото на следващата година ще бъдат приети промените в Закона за отбраната и въоръжените сили, които позволяват въвеждането на доброволната казарма. Каракачанов обаче не скри, че дори и този ход няма да доведе до запълване на свободните места в армията.
Военният министър не веднъж е казвал, че доброволната казарма е първа стъпка към възстановяването на задължителната военна служба. Според сметки на Министерството на отбраната връщането на казармата щяло да струва 100 млн. лв.


Страните без военна служба в света са 105 от над 190, според статистиката на Wikipedia. В "разширеното" географско понятие Европа от 50 държави, казарма има в около 30% от тях. Това са Австрия, Кипър, Дания, Швейцария, Финландия, Гърция, Норвегия, Естония, Литва (от скоро), Молдова, Украйна, Русия, Турция, Грузия, Казахстан, Азербайджан и Армения. Част от тях, като Казахстан и Грузия са на път да преминат към изцяло професионална армия, а в почти всички държави има и професионални войници.


В съседната ни Гърция службата е 9 месеца с тенденция към намаляване, в Австрия е 6 месеца, а в Дания – 4. Трябва да се има предвид, че Австрия и Швейцария не са членове на НАТО и разчитат само на собствената си армия. В Австрия наборните войници са около 12 000 при 53 000 армия.


Новите договори за въоръжение - следващата година


Каракачанов каза още, че има трудности в преговорите с министерството на образованието за връщането на задължително военно обучение в средните училища.


"Следващата година очаквам да приключим с договорите за корабите и за бронираната машина", каза още военният министър, цитиран от агенция "Фокус". Покупката на 150 машини за пехотата ще струва 2.2 млрд. лева, а за двата нови многоцелеви кораби са предвидените 840 млн. лв., като сумите са без ДДС. Парите ще присъстват в бюджета на Министерството на отбраната за следващата година.


"Ние сме достатъчно толерантни към участниците в тези два конкурса - по искане на някои от фирмите удължавахме на няколко пъти сроковете, тъй като това е сложна материя. Целта ни е да има повече участници и конкуренцията да бъде по-голяма, за да можем да изберем най-доброто. Ако нещата вървят добре, мисля, че до средата на другата година трябва да сме приключили с тези два проекта, тоест да сме сключили договорите", уточни министър Каракачанов.

Коментари (85)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2475 Неутрално

  От НСИ трябва да му изпратят благодарствено писмо, че прави безплатно преброяване на олигофрените

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 2. 2 Профил на Green Day
  Green Day
  Рейтинг: 674 Неутрално

  Ето къде ще зимуват скинхедчетата и другите платени кретени в очакване на следващия "протест в защита" на мафията.

 3. 3 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1735 Любопитно

  Тоя човечец продължава да живее в развития социализъм.

 4. 4 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 985 Весело

  "Той изрази надежда, че в началото на следващата година ще бъдат приети промените в Закона за отбраната и въоръжените сили, които позволяват въвеждането на доброволната казарма. "

  А бе, тя като беше задължителна, всеки даваше/плащаше мило и драго да я отърве та сега ще отиде доброволно.
  Ми лекувай се бе човек, отърви се от тези гласове, дето кънтят в главата ти.

 5. 5 Профил на sands
  sands
  Рейтинг: 8 Гневно

  Забележете как за агент Иван Шкембето единственото решение на това, че армията ни не привлича хора е да бъде задължителна. Няма приказки за вдигане на заплати, подобряване на базата, повече качествен контрол (може от външнни специалист) и т.н.

  Положението е трагично.

 6. 6 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1205 Весело

  А аз се надявам от догодина да почна да си лягам с мадами от клас Мис Свят / Мис Вселена.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 7. 7 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1205 Неутрално

  Забележете как за агент Иван Шкембето единственото решение на това, че армията ни не привлича хора е да бъде задължителна. Няма приказки за вдигане на заплати, подобряване на базата, повече качествен контрол (може от външнни специалист) и т.н. Положението е трагично.
  —цитат от коментар 5 на sands


  Да не би да очаквате, Шкембе Войвода да има акъл да осмисли нещата.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 8. 8 Профил на sturmgewehr44
  sturmgewehr44
  Рейтинг: 454 Любопитно

  От НСИ трябва да му изпратят благодарствено писмо, че прави безплатно преброяване на олигофрените
  —цитат от коментар 1 на cinik


  Самият той оглавява списъка!

  Думата СВАСТИКА идва от санскритското स्वस्तिक (свастика), което означава предмет, носещ щастие или предвещаващ добро, и по-точно отличителен знак, който се поставя върху предмет или човек, за да носи късмет. Свастиката съпътства цялата история на човека. В националния археологически музей могат да се открият грънци с изрисувани свастики от времето на прототраките 6000 – 3000 пр.н.e. Свастика може да се види на една от църквите в Стария град в Несебър, като там е поставена като орнамент на апсидата от външната страна, а така също в археологическите находки под църквата Света София в град София, както и във вила „Армира“, като мозайка на пода.
 9. 9 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 471 Весело

  Гусин министъра, има ли идея как ще затвори и границите, за да не се изнесат тези които ще подлежат на задължителна казарма?

  Модератора е неадекватен!
 10. 10 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 842 Неутрално

  Каракачанов обаче не скри, че дори и този ход няма да доведе до запълване на свободните места в армията. За него решението е възстановяването на задължителната военна служба.

  За тази празна глава спасителните думи са ,,задължителна военна служба" а не ,,модерна и добре платена професионална армия". Вари го печи го все АОНСУ се показва.

 11. 11 Профил на Маняна
  Маняна
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Айде ся всички патреоте - в казармата. Да ни дадат пример. Може и там да си стоят.

 12. 12 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 607 Весело

  Другарят Каракачанов да даде пример и лично да се включи в доброволната казарма и да покаже на младите българи как да влязат в добра физическа форма. Ако не се пръсне от лой дотогава.

 13. 13 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4324 Неутрално

  Трагедия.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 14. 14 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 2115 Неутрално

  Защо обвинявате само шкембе войвода с куфарчето? Ами оня 130 кг тюфлек?

 15. 15 Профил на Сд
  Сд
  Рейтинг: 646 Неутрално

  Каква е ползата да си в казармата.Ще си загубиш гаджето,ще бъдеш изолиран като затворник.Накрая може и да полудееш и за благодарност околните ще те избягват.Американските ветерани се самоубиват или бягат в горите като животни.

 16. 16 Профил на Strygalldwir
  Strygalldwir
  Рейтинг: 654 Неутрално

  Някой да напомни на недоразумението "Каракачанов" че доброволна казарма има отдавна

  Всичко което ми трябваше да знам за християнството го научих от тези които взривяват гинекологични клиники.
 17. 17 Профил на atropin
  atropin
  Рейтинг: 550 Неутрално

  Каква доброволна казарма, те със заплащане не могат да намерят кадроваци, та някой луд ще отиде доброволно! Отделен е въпроса, че в 21 век войните не се печелят от тези, които могат да изкарат най-много аскер на плаца. Саддам имаше 1 млн. наборна войска, американците стовариха няколко хиляди ПРОФЕСИОНАЛНИ войници и положението стана червен картон за Марио Метушев.

 18. 18 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3544 Неутрално

  Доброволна и казарма са несъвместими в едно изречение или дори словосъчетание ! Викат им оксимороми.....

 19. 19 Профил на asya29
  asya29
  Рейтинг: 468 Неутрално

  4 милиона, от които 3 за джобовете на тлъстия плужек и компания. Да идват натовските бази в България, от това по-добра защита и сигурност няма. И не само че няма да харчим парите на хората, а ще имаме и икономическа полза. А шкембето-плужек и сие с чемаданите и в алкашия.

  София без паметници на поробители!
 20. 20 Профил на Big Muzzy
  Big Muzzy
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  А в момента казармата не е ли доброволна?

 21. 21 Профил на fifi_5
  fifi_5
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Колко прост трябва да е тоя нерез?

 22. 22 Профил на Абсент
  Абсент
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Колко прост трябва да е тоя нерез?
  —цитат от коментар 21 на fifi_5


  Ами мноооого! Ама то толкова от Обединените Идио..., пардон, Патриоти.

  По-добре здрав и богат отколкото беден и болен
 23. 23 Профил на arnautsky
  arnautsky
  Рейтинг: 808 Любопитно


  Джамбазки ще влиза ли ?

  Че нещо беше скатал казармата, та да даде пример...

  Keep it cool, keep it funny, keep on changing the world.
 24. 24 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 670 Неутрално

  Ква казарма бе, Шкембак? Хващай дисагите и денковете и да те няма...

 25. 25 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2671 Неутрално

  Тоя се замечта по победилия социализъм.
  SHADOWS of SOFIA
 26. 26 Профил на alehandro77
  alehandro77
  Рейтинг: 485 Неутрално

  До средата на 2020г... Дали ще има българи, които да пази тази техника, Г-н Недоразумение?

  Корупцията е новия социализъм! Нямаш връзки, нямаш пари.
 27. 27 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5226 Неутрално

  Грешни напъни, при това скъпи.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 28. 28 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1179 Неутрално

  Понеже се очаква голям наплив за доброволна служба, се канят да я направи задължителна.

 29. 29 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1768 Весело

  Гусин министъра, има ли идея как ще затвори и границите, за да не се изнесат тези които ще подлежат на задължителна казарма?
  —цитат от коментар 9 на Ivan_


  .........казармата е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА........!!!!!?????!!!!!........аааа този който ИСКА да я ОТЪРВЕ........!!!!????!!!!!......МАМА и Тате ИЗЛИЗАТ от ДЖЕБИТЕ........!!!!!!...ОСЕЗАТЕЛНО-
  ОБИЛНО.......!!!!!..........така ше се СЪБЕРЪТ ДОСТАТЪЧНО ПАРЕТА да се МОТИВИРАТ ТИЯ ДЕТО са В Ъ Т Р Е и са ГОТОВИ да С Л У Ж А Т............

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 30. 30 Профил на pafaka22
  pafaka22
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Нещо не разбирам каква е идеята. Ако някой го влече военното дело, може да постъпи в професионалната армия и да му се плаща.

 31. 31 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7220 Неутрално

  Каракачанов първо да се приведе във вид , подобаващ на министър на отбраната.

 32. 32 Профил на pafaka22
  pafaka22
  Рейтинг: 778 Неутрално

  А относно задължителната казарма, от нея няма полза нито от финансова нито от военна гледна точка.
  Аз като съм бил в казарма, на какво съм се научил - да марширувам по плаца, да пея "Велик е нашия войник", да тичам безцелно насам-натам, да върша обща работа в поделението и о да ... да разглобявам и сглобявам АК-47. Все безценни умения, няма що.

 33. 33 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  Това нещо да вземе да изтича първо 100 м

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 34. 34 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 426 Неутрално

  В казармата може да ида доброволно само ако е за уикенда, с барбекю и бира и много патрони да се настрелям на воля. И пак не е сигурно дали няма да се изнервя и да набия някоя тъпа фуражка.

  Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
 35. 35 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1053 Неутрално

  В Древен Рим доброволно са се продавали в робство някои от свободните граждани, които са фалирали.
  Питам се, 20 и няколко века по-късно що за птица ще е този, който ще се продаде доброволно в робство, пардон, "доброволна казарма"?

  Където и да натиснеш в ГЕРБ, излиза ГНОЙ.
 36. 36 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1053 Неутрално

  и о да ... да разглобявам и сглобявам АК-47. Все безценни умения, няма що.
  —цитат от коментар 32 на pafaka22

  - А, това ние го учихме още в училище, по НВО, включително и момичетата. Упражненията продължаваха дотогава, докато и най-дървеният в ръцете успееше да го разглоби и сглоби за под 15 секунди (ако помня точно).

  Където и да натиснеш в ГЕРБ, излиза ГНОЙ.
 37. 37 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2522 Неутрално

  то и сега е доброволна, даже им се плаща

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 38. 38 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 760 Неутрално

  Тоя човечец продължава да живее в развития социализъм.
  —цитат от коментар 3 на 4ort


  Просто тази част от тялото, с която мисли, не е същата част, с която ти, аз, че и повечето хора го правим.

 39. 39 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 471 Неутрално

  До коментар [#21] от "fifi_5":

  Моля, моля, нерезът има важна функция при свинете...

  Този е абсолютно безполезен!
  Не обиждайте животинките!

  Модератора е неадекватен!
 40. 40 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 760 Неутрално

  А аз се надявам от догодина да почна да си лягам с мадами от клас Мис Свят / Мис Вселена.
  —цитат от коментар 6 на Viva la Evolution


  Не чакай да ги класират. Цялото изкуство е в това, да ги разпознаеш преди другите.

 41. 41 Профил на pafaka22
  pafaka22
  Рейтинг: 778 Неутрално

  До коментар [#36] от "keen":

  Така де. То и в казармата нещата се свеждат до разглобяване-сглобяване. Не се стреля много защото патроните са с пари. Да не говорим, че война в която хора ще тичат и ще се стрелят с автомати, в днешно време е доста невероятна.

 42. 42 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 760 Неутрално

  Да не би да очаквате, Шкембе Войвода да има акъл да осмисли нещата.
  —цитат от коментар 7 на Viva la Evolution


  То, ако беше така, щяха да му викат "Глава войвода". Между другото, "шкембе" е политкоректен синоним на широко използваната в българската литературна класика дума "търбух".

 43. 43 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2522 Неутрално

  До коментар [#30] от "pafaka22":

  идеята е разни зомбирани родители да си вкарат децата насила(по домашному)
  а после ще падат едини договори за храна и дрехи...

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 44. 44 Профил на slon
  slon
  Рейтинг: 473 Неутрално

  Аз си мислех, че всеки може да се запише, нали е професионална...

 45. 45 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2330 Неутрално

  Хахаха! Я сега да видим промитите мозъчета псевдопатриоти дали ще се запишат за казарма? Ама Що всички други трябва да им плащаме за шкембеджийските глупости?

 46. 46 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2522 Неутрално

  професионалната армия сключваш договор, доброволната ще е за няколко месеца, и само главичката.
  патриоти и попове ще започнат кампания - прати детето си в казармата, спаси го от джендъри и норвежки геЮве

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 47. 47 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Идеално, всички дето мрънкат за казарма сега ше могат да се запишат. Но едва ли...

 48. 48 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2522 Неутрално

  До коментар [#47] от "arcanum":

  те мрънкащите са обикновено някакви тетки и чички, дето смятат че децата им може да не станат мъже ако не маршируват поне 3 месеца с калашник

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 49. 49 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 745 Неутрално

  Една безумно тъпа идея, издигната от един немислещ човек, облечен във власт. Умряла работа! Ама се питам, кой му удисва на акъла?!

 50. 50 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2163 Любопитно

  Идеята не е лоша. Хора си има за всичко. Никак не е за подценяване броят на младежите и девойките, които са готови за доброволна казарма.
  Много интересно ще бъде, да обвържат заемането на държавен пост и служба, вкл изорни такива със служба в армията или някаква доброволническа организация. Дори и за селски кмет 😉

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 51. 51 Профил на georgi nikolov
  georgi nikolov
  Рейтинг: 682 Неутрално

  Няма ли малце от малце усет за самоуважение Шкембе войвода. Няма друг толкова карикатурно изглеждащ военен министър на НАТО. Ами сега в Америка кат струни бяха всички събеседници. И тези идиотски идеи отвътре ли му идат или просто не се усеща как е минус 30 години назад.

 52. 52 Профил на niki
  niki
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Надеждата умира последна. Някой им умрял да си губи времето с простотии като казарма.

  niki
 53. 53 Профил на niki
  niki
  Рейтинг: 8 Неутрално

  В нашето (нео) либерални, либертарианско общество Казармата ще произведе джендъри.

  niki
 54. 54 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 655 Весело

  Краси 5 Тераси

  ТЕРАСИТЕ НА КАРАКАЧАНОВ СЕ ОКАЗАХА ПЕТ – ТРИ ОТ ТЯХ ОСТЪКЛЕНИ

  Меракът за остъкляването на балконите и разширяване на жилищната площ е изконно българско въжделение и не е подминало имотите на патриота Красимир Каракачанов, известен още като Агент “Иван” на ДС. Както разкри Биволъ, той е придобил през 2017 г. мезонет на ул. Осогово 55 с обща площ 210 кв.м. само за 243 048 лв, което прави под 600 евро на кв.м. Към мезонета обаче има и тераси с обща площ 117.32, които той не е декларирал.

  От триизмерния модел в Google Street View се вижда, че терасите са пет на брой. Три от тях са към долната част на апартамента и две към горната. Две тераси са открити и гледат към улицата (тераси 4 и 5). Към задния двор гледа най-голямата тераса 1, а освен нея има и странична тераса 2. И двете са остъклени и със солиден покрив. Тераса 3 е малка и е към горната част на мезонета откъм двора.

  КАРАКАЧАНОВ С МЕЗОНЕТ ЗА 400 ЕВРО НА КВ.М. И НЕДЕКЛАРИРАНА ТЕРАСА 117 КВ.М.

  https://bivol.bg/karakachanov-mezonet.html

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 55. 55 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1641 Неутрално

  Надеждите са безплатни!!!
  Този тотално не е в час.....

 56. 56 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  До коментар [#50] от "DDR":

  "Никак не е за подценяване броят на младежите и девойките, които са готови за доброволна казарма."

  Е къде са тези младежи и девойки? Защо не се записват в армията, където има критична нужда от войници? Хем ще им плащат, а няма да са доброволци.
  Глупостта човешка наистина е безкрайна!

 57. 57 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 1921 Неутрално  Трябва с някоя телевизия да направят Арми-Брадър, дериват на Биг-Брадър. Тогаз ще се намерят кандидати.

 58. 58 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 846 Неутрално

  Каракачанов с принос в Световната история.
  Досега никога и никъде не е бивала създавана Доброволна войска...

 59. 59 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2163 Неутрално

  До коментар [#56] от "evpetra":

  Има голяма разлика между това, да постъпиш на договорна служба в професионална армия и да постъпиш в доброволна. Надявам се схващате къде е разликата между двете?
  И понеже чехите са явно според бългсрските критерии много прости, та за това имат това:
  http://www.aktivnizaloha.army.cz/dobrovolne-cviceni

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 60. 60 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2163 Неутрално

  До коментар [#58] от "palav_nik":
  Да се генерализира не е добре. Гледай какво имат ”глупавите” чехи 😉
  http://www.aktivnizaloha.army.cz/dobrovolne-cviceni

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 61. 61 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 846 Неутрално

  "Гледай какво имат ”глупавите” чехи"

  Мхъ, потомците на великият Швейк никога не са воювали...

 62. 62 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2163 Любопитно

  До коментар [#61] от "palav_nik":

  Това са митове и легенди, не знам защо разпространявани в Бг.
  Ако не друго, надявам се поне да си чувал за чешките легионери и тяхната роля?

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 63. 63 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 846 Неутрално

  До коментар [#61] от "palav_nik":Това са митове и легенди, не знам защо разпространявани в Бг.Ако не друго, надявам се поне да си чувал за чешките легионери и тяхната роля?
  —цитат от коментар 62 на DDR


  Тцъ, не съм.
  Не ми е известно чешката войска някога да е воювала с който и да било...

 64. 64 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2163 Неутрално

  До коментар [#63] от "palav_nik":

  Образовай се. Намери на нета за 100 000 легия, виж тйешинският конфликт, виж войната в закарпатието, чешките полкове в АУ и т.н.
  И не на последно място почти всички чешки летци отиват в РАФ и се бият в обособена част ...
  Не знам в Бг от къде ги измисляте тези дивотии за чешката армия?
  Апропо, всяка година правят панаир за пропаганда с цел набор на войници. Заслужава си да се види и да се сравни със една друга армия ...

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 65. 65 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 846 Неутрално

  "...за издръжка на бъдещите войниците и за ремонти на базите, в които ще служат, в бюджета на Министерството на отбраната са планирани 4 млн. лева."

  Ще си позволя да направя една бакалска сметка.
  Да допуснем, че се създаде Доброволческа дивизия от 10 000 човека.
  И ако минималният месечен разход за издръжката на 1 доброволец е 500 лева, то тези 4 милиона няма да стигнат и за един месец...

 66. 66 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2163 Неутрално

  До коментар [#65] от "palav_nik":

  За да не се мъчиш с бакалски сметки, препоръчвам най добронамерено с помоща на гугъл преводача да разгледаш чешкият сайт дето го пуснах и много неща ще станат ясни. Той, Каракачанов, на дали открива топлата вода.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 67. 67 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 1353 Неутрално

  идеята е разни зомбирани родители да си вкарат децата насила(по домашному) а после ще падат едини договори за храна и дрехи...
  —цитат от коментар 43 на GMO VACCINES CHEMICALS


  Изобщо не се бях сетих за тоя случай. Наистина може да има доста откаченяци, които ще си набутат децата в казармата, защото нещо не ги кефят много-много.

 68. 68 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Интересно ми е кой балък би се навил доброволно да си губи времето.

 69. 69 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1070 Неутрално

  А в момента казармата не е ли доброволна?
  —цитат от коментар 20 на Big Muzzy


  Доброволна е, но им плащат. И вечер се прибират при семействата си.

  Каракачанов иска да направи и такава- дето не ти плащат, и си заключен през целия период на службата (моя милост е бил на такъв режим- 2 години).

  За сметка на това- ще придобиеш така необходимите умения- да "тесаш" трева, да метеш плаца, да миеш чинии и кенефи, да бягаш като изоглавен из някви ниви- с 20 кила железа на гърба, а ако си с връзки- може и да погърмиш. Аз за 2 години съм изпукал 10 патрона, от тях 3- халосни). Но пък как бягах с празния калашник в една царевична нива- кеф, маа му стара!

  Новопридобитите качества ще са ти абсолютно необходими- както и в евентуална война, така и в цивилния живот. Да повторя само- ще ги придобиеш безплатно!

  😂😂😂😂😂😂

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 70. 70 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1070 Весело

  Джамбазки ще влиза ли ?Че нещо беше скатал казармата, та да даде пример...
  —цитат от коментар 23 на arnautsky


  Не. Той щял "да е много ценен като политик, депутат", и т.н.

  Казармата ще е за по- неценните. Доста от тях ще получат писмо с подобна насоченост:

  "Скъпи- ти пази родното небе,
  мен има кой да ме еВе".

  😂😂😂😂😂

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 72. 72 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4324 Неутрално

  До коментар [#23] от "arnautsky":

  Ако мине комисията.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 73. 73 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4324 Неутрално

  До коментар [#33] от "Десен екстремист":

  С мешка и противогаз.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 74. 74 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4324 Неутрално

  До коментар [#50] от "DDR":

  Тия места са запазени за милиционери.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 75. 75 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2211 Неутрално

  И той да влезе вътре малко да отслабне.

 76. 76 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2412 Неутрално

  Ще има усвояване на едни пари и после всичко ще потъне в забрава

 77. 77 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2412 Неутрално

  До коментар [#50] от "DDR":

  Направо да създадем една хунта.

 78. 78 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2412 Неутрално

  Колко от депутатите от ВМРО са ходили в казарма ? Каракачанов, Джамбазки, Веселинов, Контрера ?

 79. 79 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 958 Неутрално
 80. 80 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 958 Неутрално

  Тъпанара де.
  Завършен олигофрен!

 81. 81 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 958 Весело

  Пълна загуба на време беше тъпата казарма! Аз и на овенните им казах тогава - да ме бяхте взели, като малък! Доде си правехме лъкове и и играехме на фунийки:) Завършени идиоти!

 82. 82 Профил на Sar
  Sar
  Рейтинг: 281 Неутрално

  До коментар [#5] от "sands":

  Мда. Казармата и да стане задължителна, пак няма да е ПРИВЛЕКАТЕЛНА. Но къде да търсиш логика у този.

 83. 83 Профил на hahohehi
  hahohehi
  Рейтинг: 261 Неутрално

  При липса на кадри на пазара на труда най-логично е да заврем хора в трудоспособна възраст да набиват крак на полигон... Мдам.

 84. 84 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2163 Любопитно

  До коментар [#77] от "antonio_vivaldi":

  Знаеш ли значението на думата ”хунта”?😉

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 85. 85 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2522 Весело

  аз предлагам да си направим чуждестранен легион, нали имало много емигранти :)

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK