Трите причини Борис Бонев да иска да е зам.-председател на общинския съвет

Борис Бонев

© Цветелина Белутова, Капитал

Борис БоневВсеки, който е избран мажоритарно от повече от 40 000 гласоподаватели, трябва да направи възможното, за да ги представлява максимално добре. Това пише в профила си във "Фейсбук" независимият столичен общински съветник Борис Бонев, който се очаква да бъде избран за зам.-председател на общинския съвет (СОС) с подкрепата на най-голямата група ГЕРБ.


Подготвят се промени в правилника на СОС, които да позволят избора на Бонев.


Според слуховете Бонев е гласувал за кандидатурата на Елен Герджиков за председател на СОС взамяна на зам.-председателския пост за себе си. Самият той отказва да разкрие тайната на вота си, но Герджиков получи 33 гласа подкрепа, или с два повече от общия брой на съветниците от ГЕРБ и ВМРО. Във "Фейсбук" Бонев пише, че неговите избиратели са единствените, на когото дължи отговори, и че не се интересува от опитите на политическите си опоненти да използват процедурни въпроси, за да се харесат на електората си.
"Когато се кандидатирах за общински съветник с подкрепата на моите съмишленици от "Спаси София", аз го направих с План за София - подробна програма за развитието на нашия град. Всички, които гласуваха за мен, очакват да направя максимално възможното, за да реализирам заложените в плана идеи", пише Бонев и добавя, че цялата организация на СОС не е подготвена да взаимодейства с някой мажоритарно избран.


Зам.-председателското място ми дава възможност да участвам в Председателски съвет и да влияя върху опредялянето на дневния ред на СОС. Това не е израз на някаква си лична кариерна амбиция, уверява той. Бонев смята, че участието му в председателския съвет ще гарантира на избирателите, че постигнатите компромиси между политическите групи се базират на аргументи, а не са плод на политически съглашения. "Да бъда зам.-председател не е привилегия. Всички партии в съвета така или иначе имат зам.-председател. В момента аз съм единственият изключен и не мога да влияя на дневния ред на СОС", добавя той.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK