Македонците в историческата комисия предложили "пауза в срещите" и работа онлайн

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (22)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Историчарите с исторически контракции...

 2. 2 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 6357 Неутрално

  Идеята за обединение на историята в Северна Македония явно е непопулярна, а желанието е да се бави процеса докато може и докато дойде помощ от вън, например ЕС. :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 3. 3 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 2505 Неутрално

  Ами много правилно и адекватно предложение от македонска страна.
  Май нашите в тази комисия ще се окажат по-провинциални и затънали в 19-тия век старци!

 4. 4 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 1550 Весело

  Ами много правилно и адекватно предложение от македонска страна.Май нашите в тази комисия ще се окажат по-провинциални и затънали в 19-тия век старци!
  —цитат от коментар 3 на Patsis


  Кис, кис, кис!

  С това си предложение бюрманските историчари само потвърждават, че въпросът не е нАучен, а чисто политически.

  Що на нас не ни попречиха дор до две избирателни кампании само тази година?
  А на тях им пречело ...

  И какво ще пречат изборите на нАуката? Щото нали за това са се сбрали?
  Те, както потвърждават и двете страни, не били достигнали до изчистване на терминологията, (не коментирам кой крив-кой прав), но апаратът на терминологията е основата и гръбнакът на всичко останало.
  А те още били спорили дори за "термина" - sic! - "територия"!
  И с това можело да се "злоупотреби", ръйшли!
  Все едно да злоупотребиш политически предизборно с квантовата механика!

 5. 5 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3781 Неутрално

  По - добре прекратяване на работата на тази комисия ! И без това там виждаме само сърбомани, които са изпратени от Македонска страна да създават скандал след скандал срещу нас ! Като си харесват сърбоманството, да си живеят с него ! За какво им е ЕС ?

 6. 6 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 813 Неутрално

  браво,браво,браво.
  ШЕ ЧАКАМЕ ШИПТЪРИТЕ ДА ПРЕДЛОЖАТ КОМИСИА ЗА ОБЩАТА ИСТОРИА НА ВЕЛИКА АЛБАНИА В ЕС.
  ШЕ Е ДОСТА ПО-УСПЕШНА И ПРОДУКТИВНА.

 7. 7 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2259 Неутрално

  Готово. Квото имат да казват да го споделят тук във форума.

 8. 8 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 827 Неутрално

  До изборите в Македония, те ще тупкат топката (без да се вземат решения), за да се увеличи шансът на Заев да спечели. След това ще правят същото, докато получат покана за преговори. След това ке видиме.

 9. 9 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 1550 Неутрално

  До изборите в Македония, те ще тупкат топката (без да се вземат решения), за да се увеличи шансът на Заев да спечели. След това ще правят същото, докато получат покана за преговори. След това ке видиме.
  —цитат от коментар 8 на razor


  След обявеното съгласие на Меркел с Макрон за предефиниране на визията за ЕС, при това с дедлайн до къде след две-три години ... покана поне в близко бъдеще - зАбраи'.
  И бюджета на ЕК орязаха ...
  А и от торбата с НАТО не се знае какъв заек ще изскочи ... Ако Франция и Германия решат, че мАкетата са твърдо американска нахия и откажат да се пъхат в нея само за да плащат, а друг да командва ...

 10. 10 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1526 Неутрално

  Ами всички техни изторичари са завършили история в Белградския университет. Ако срещите бяха в Белград ( впрочем крепост на средновековната българска държава) щяха да искат през ден да се събират.

 11. 11 Профил на andreas_hofer
  andreas_hofer
  Рейтинг: 851 Неутрално

  На тези скопски историчари трябва да им стане кристално ясно, че без споразумение с България за историята, ще гледат ЕС през крив макарон.

  Комунизмът и неговите мутации са проклятието на съвременна България
 12. 12 Профил на Лопе де Вега
  Лопе де Вега
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Цялата тази работа от началото беше янлъш! Сърбоманщината им е набита здраво в дебелите македонски глави и до ден днешен насън виждат как до зъби въоръжени българи нахлуват през границата, крадат им кокошките и ..... жените и щерките им. Никога няма да схванат, че могат да имат само една наистина приятелска държава в целия свят.

  без подпис!
 13. 13 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 832 Неутрално

  Не мога да повярвам, че българската страна, не комисията, а българските управници, може да се държи толкова инфантилно. Не спряха идиотите да угаждат и да ближат задгранични задници. Каква комисия? Едва ли не сме го ударили на молби тъпанарите да признаят собствената ни история. Управляват ни дълбоко неадекватни персони. Разтурете седянката!

 14. 14 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 415 Весело

  Може и към ЕС да се присъединят....онлайн.
  България трябва да възприеме трезв подход към античките микимауси и да ползва тоягата и моркова според заслугите.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 15. 15 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 415 Весело

  За тези граждани на Македония, които не са сърби, турци и албанци, може да се издава български паспорт по улеснена процедура, ако заявят ясно и пред камера, че те, дедите им и децата им са били, са и ще бъдат българи. Тези видеа се качват в Ютуб и толкова. Всеки, който ясно и публично заяви, че се чувства българин, заслужава български паспорт.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 16. 16 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7706 Неутрално

  Сърбомани. Измислиха им история, измислиха им език и си вярват, че е истина.

 17. 17 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1250 Неутрално

  За тези граждани на Македония, които не са сърби, турци и албанци, може да се издава български паспорт по улеснена процедура, ако заявят ясно и пред камера, че те, дедите им и децата им са били, са и ще бъдат българи. Тези видеа се качват в Ютуб и толкова. Всеки, който ясно и публично заяви, че се чувства българин, заслужава български паспорт.
  —цитат от коментар 15 на Пипера е много лют


  И реципрочно, всеки който заяви, че се чувства македонец да има право и на македонски паспорт. Но пък правителството вика - нема такова малцинство, нема такъв етнос, нема такава музика. Абе, патриоти! Само сравнете бунтовете срещу турците в миналото и ще видите, че в различните части на Балканите живеят различни племена: едните са биткаджии, другите - кираджии.

 18. 18 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 289 Неутрално

  "... не се стигна до успех нито за личността на Гоце Делчев, нито за смятани до неотдавна за по-лесни въпроси като Средновековието."

  Тия никога нема да си признаят, че са българи.
  Което се и очакваше, въпреки лицемерието на Заю Баю.

 19. 19 Профил на Борис
  Борис
  Рейтинг: 849 Неутрално

  Преговори може да има само след процес на правна и политическа реабилитация на жертвите на сърбизирането, а след това и на македонизирането в РСМ с всички последствия от това, включително и възстановяване на доброто име и имотите на десетките хиляди жертви и техните наследници (човек трябва да има здрави нерви за са чете свидтелствата от първа ръка за ставащото във Вардарска Македония през 1930-те години, в книгата на френския дипломат Анри Пози "Войната се завръща"/"Черна ръка над Европа"- английското издание). Опити за помирение (каквито са сегашните преговори за историята) без реабилитация на жертвите значи или продължаване на безсмислени преговори или съгласие с позициите на макединизма. Да се мисли обратното т.е., че те ще се покаят и ще приемат фактите е най-малкото наивно. Това, което те ще постигнат чрез тези "преговори" е постепенното легитимиране на македонизма в обществено съзнание чрез объркване, умора и примирябване. От известно време, периодично, и в нашите медии се появяват статии на български историци и журналисти подлагащи на съмнение историята, а фактически защитаващи македонисктите позиции и опитващи да подготвят общественото мнение за примиряване с позициите на макединзма (интересно какви са източниците на вдъхновението им?), но капка по капка вир става.

  🇧🇬🇺🇦
 20. 20 Профил на Комита
  Комита
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#3] от "Patsis":

  То гърците затънаха с три хилядолетия и пак изплуваха,та ние за някакви си един-два века ли ще се кахърим?!
  ..........................................................................................................................................................................................
  Комисията може да влачи работата си до Второ пришествие,но
  по другите аспекти от Договора за добросъседство с РСМ трябва да се работи безкомпромисно стриктно и с бясно темпо,а ако и там се появят фрапиращи неизпълнения по вина на македонската страна,то договорът трябва да бъде прекратен и България да заложи само на едностранна политика към македонските граждани и цялата албанската общност до момента,когато тази ѝ линия на поведение постигне очакваните политически резултати.Формалното поддържане на един нефункциониращ договор ще нанесе повече вреди,отколкото ползи,служейки за камуфлаж на една реално антибългарска политика.Надеждата на българите,че е възможно бързо решително подобряване на отношенията с РСМ засега се оказва илюзорна.Жалкото е,че голяма част от македонския политически елит не осъзнава негативите от ограничените връзки с България и решаващото им значение за доброто бъдеще на водената от тях страна.

  Хайдушки копнения
 21. 21 Профил на Борис
  Борис
  Рейтинг: 849 Гневно

  До коментар [#16] от "Роси":

  Езикът и историята на сърбомакедонците не просто са измислени, но и са наложени с ужасяващи насилия и перфидност, а и сега налагането им продължава с всички възможни средства. А нашето обществено мнение по въпроса, като цяло, е жертва на невежеството, насаждано в периода 1944-1989 г.и пълното затъмнение по темата за българите в съседните държави и ликвидирането на организациите за защита на македонските, беломорските и тракийксите българи и бездействите на държавата (за разлика от съседите), под съвестки натиск. Тази политика не се е променила особено и след 1989 г. - достатъчно е да се погледнат само учебиците по история за българските уилища и там да се потърси нещо по темата. В тези учебници например, децата все още учат цензурираните текстове на "Питат ли ме де зората" и на "Върви народе възродени" (или въобще не ги учат) - и това продължава вече около 30 години след 1989 г.?

  🇧🇬🇺🇦
 22. 22 Профил на Комита
  Комита
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#21] от "Борис":

  "...бездействите на държавата (за разлика от съседите), под съвестки натиск." - цитат от коментара.Няма да коментирам техническите граматични грешки - смисълът е достатъчно ясен.

  Македонският въпрос не е грижа единствено на българското правителство.Той е всеобщ национален проблем и едва след
  решаването му може да се говори за истински национален и социален възход.Дотогава България ще бъде подложена на ерозиращото,разрушително влияние на сърбомакедонизма и ще
  плаща недължим,неоправдан данък,наложен от чужди интереси.
  Този данък представлява недопустимо разединение на българския народ,липса на увереност в собствените сили и
  надежда за светло бъдеще,емиграция и денационализация,
  разпад на моралните ценности и държавността.
  Грижа на всеки съзнателен българин трябва да е патриотичното
  възпитание и защитата на националния интерес в периметъра на неговата ежедневна дейност така,както са го правели нашите предшественици,без да чакат държавни указания.Националната държава в Европа все още не е изчезнала,а е основна градивна единица на изключителното достижение Европейски Съюз.
  Затова,ако искаме да успеем,да възродим нашата любима България - преди да бъдем европейци,трябва да бъдем горди и достойни българи!

  Хайдушки копнения
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK