Венецианската комисия ще препита Данаил Кирилов за монопола на главния прокурор

Министър Данаил Кирилов бе поканен от Венецианската комисия да защити предложенията за промени в закона за "тримата големи".

© Юлия Лазарова

Министър Данаил Кирилов бе поканен от Венецианската комисия да защити предложенията за промени в закона за "тримата големи".Европейската комисия за демокрация чрез право към Съвета на Европа, известна като Венецианската комисия, е поканила министъра на правосъдието Данаил Кирилов да защити предложенията си за промени в Закона за съдебната власт. По време на изслушването ще му бъдат задавани въпроси. От Министерството на правосъдието не потвърдиха дали Кирилов ще присъства на заседанието, но изслушването е обявено на страницата на Венецианската комисия. Очаква се след обсъждане комисията да обяви становището си за законодателните промени.


Кирилов упорства главният прокурор и председателите на върховните съдилища да бъдат обект на обща процедура при евентуално извършване на престъпление. Парадоксът е, че в становище през 2017 г. комисията заяви на управляващите, че това не е редно, и им разясни защо – председателите на съда не могат да влияят на разследване, докато главният прокурор може дори да прекрати наказателно производство срещу себе си.


Така министърът ще бъде в ситуация да се обяснява защо предлага процедура, която предварително е отречена от комисията. Той предлага разследването за умишлено престъпление от общ характер срещу "тримата големи" в съдебната власт да започва по предложение на поне трима членове на съответната колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) или на министъра на правосъдието, а пленумът му да дава разрешение с поне 17 гласа "за".
Готовност за промяна на закона "на коляно"


Съвсем друг вариант обяви премиерът Бойко Борисов в интервюто си по Би Ти Ви в сряда. Той съобщи, че вече имал препоръки от черновата на Венецианската комисия. "За подсъдността на главния прокурор те казват, че трябва да има абсолютно независимо прокурорско звено, с две трети да се избере от прокурорската колегия и ако има извършено престъпление, този прокурор да може да го проведе това разследване, без да се отчита на никого", обясни премиерът.


Посоченото от него също противоречи на становището на Венецианската комисия през 2017 г. Тогава тя посочи, че главният прокурор държи в подчинение прокурорската колегия на ВСС, затова от нея не могат да се очакват независими действия. Аргументите й гласяха, че става дума за бивши или бъдещи подчинени на главния прокурор и няма гаранция за вътрешната им независимост, защото той може да реши да ги преследва наказателно.


В началото на ноември експерти от Венецианската комисия се срещнаха в България с министър Данаил Кирилов, с премиера Бойко Борисов, президента Румен Радев и неправителствени организации.

© Пресцентър на Министерството на правосъдието

В началото на ноември експерти от Венецианската комисия се срещнаха в България с министър Данаил Кирилов, с премиера Бойко Борисов, президента Румен Радев и неправителствени организации.


Борисов се възползва от факта, че никой още не е виждал черновата на доклада, и изрази готовност промените да се приемат набързо – "още в събота", от Министерския съвет. Готовността му е странна, тъй като е известно, че досега не е обръщал никакво внимание на препоръките на органа на Съвета на Европа, а парламентът бламира реформа на правосъдния министър Христо Иванов, основана именно върху становищата на въпросната комисия.


Решението на Венецианската комисия е важно, особено в светлината на последните признания на главния прокурор Сотир Цацаров и премиера Бойко Борисов, че изборът на съдебните ръководители се случва извън съдебния съвет. Заради изявленията им председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов призова да бъдат разследвани за търговия с влияние.


Експертите на Венецианската комисия бяха поканени да дадат оценка на поредните опити на българското правителство да промени недосегаемостта на главния прокурор. В началото на ноември те бяха на двудневно посещение в България и се срещнаха с премиера, президента Румен Радев, главния прокурор и заместника му Иван Гешев, както и с министър Кирилов. Имали са среща и с няколко неправителствени организации.


Кирилов пратил на комисията няколко варианта – да си изберат


На докладчика на Венецианската комисия не е бил изпратен само официалният вариант за промени, които бяха обявени за съгласуване, а още няколко. На практика се очаквало експерти от комисията да преценят кой от тях е най-приемлив, разказаха неофициално от ГЕРБ. Сред тези допълнителни варианти имало и такъв, за който говори Борисов.


От ГЕРБ смятат, че изменението лесно може да мине със законови изменения. Тъй като управляващите са пратили множество варианти и текстове, смятат, че веднага след като Венецианската комисия излезе с официалните си препоръки, правителството ще има готовност, дори в почивните дни, да приеме законови промени. Нямало пречка за такова бързо събиране на министрите, тъй като имало доста подготвени текстове в зависимост от това какви ще са препоръките.


Прогнозата за промените – ще имат смразяващ ефект


Идеите на Кирилов бяха посрещнати с остри възражения както от членове на ВСС, така и от 10 правозащитни неправителствени организации и авторитетни юристи, които видяха смразяващ ефект за намеса в съдебната власт и в същото време – неефективен контрол над главния прокурор.


Проблемът с практическата безконтролност и всевластие на българския главен прокурор е посочен от европейските институции през 2009 г., когато излезе решението на Европейския съд по правата на човека в Страсбург по делото "Колеви срещу България". И съдът установи, че главният прокурор има монопол върху разследването, власт върху всеки прокурор, както и силно влияние във ВСС и практически е ненаказуем и несменяем.


Днес се очаква да излезе и становището на Комитета на министрите към Съвета на Европа по изпълнението на решението "Колеви срещу България". Той постави ултиматум на българското правителство да представи планираните мерки до 1 октомври 2019 г. Вече беше публикувано предварително становище на отдела по изпълнение на решенията на съда, че предлаганият законопроект на Кирилов не само няма да реши проблема, а ще го задълбочи. За изпълнението на въпросното решение се настоява отново и в последния доклад на мониторинга на Европейската комисия, който засега не е отпаднал.


Остава неясно какво ще направят управляващите, ако Венецианската комисия отхвърли варианта, обявен от Борисов, както и този, предложен официално от Кирилов.

Коментари (86)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 2. 2 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 54 Любопитно

  Фсъщност тънката мисъл на почитаемата комисия е..., не Кирилов а Гешев!АКО мое ръзбийш ли в близко време да се намерят некакви способи и механизми, да се влияе и пречи на главния прокурор, АКО вземе да настъпва по мазола некои наши другаре и преателски кръгове!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 3. 3 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1617 Разстроено

  Дали ще разберат какво им отговаря.....

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 5. 5 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2268 Неутрално

  След резила "Гешев в европарламента", сега и Дани ще отговаря на въпроси.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 6. 6 Профил на SML
  SML
  Рейтинг: 597 Любопитно

  До коментар [#3] от "Николай Бучков":

  Според мен тези хора не са на нивото на димитровградската правна мисъл...

  One should be free to do whatever he wants, as longs this does not interfere with the equal right of everybody else to do the same.
 7. 7 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3732 Весело

  И той ще отговори умно, грамотно и компетентно. 😉

 8. 8 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 54 Любопитно

  И той ще отговори умно, грамотно и компетентно. 😉
  —цитат от коментар 7 на Vlado Nikolov


  Разбира се!Гарантирано от ГЕРБ!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 9. 9 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4036 Весело

  " Решението на Венецианската комисия е важно, особено в светлината на последните признания на главния прокурор Сотир Цацаров и премиера Бойко Борисов, че изборът на съдебните ръководители се случва извън съдебния съвет. Заради изявленията им председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов призова да бъдат разследвани за търговия с влияние."
  Как може от Европейската комисия за демокрация чрез право към Съвета на Европа да очакват от една подлога на сараите каквито и да било смислени отговори на подобни въпроси, освен само потене, грухтене и бъртвежи на нормалните небивалици на управляващите тип: не се меся в избора на магистратите от ВСС, ама без моята подкрепа Лозан Панов нямаше да стане председател на ВКС......

 10. 10 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1506 Неутрално

  Ще играят на развален телефон. Най много Барни Идиотов да ги заплаши със собствената си оставка, като по този начин българският правен свят ще спре да съществува, загубвайки най-гоуемия си гений.

  Проблемите са посочени от 2009, сега сме 2019 и нищо не е направено.
  2029 г. ще е същото. Пак от същото....

 11. 11 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4745 Неутрално

  Голяма мъка за Комисията. Особено ако му зададат НЕочаквани въпроси.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 12. 12 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2573 Весело

  "комисията заяви на управляващите, че това не е редно, и им разясни защо" - ей, тея от ЕК към СЕ не се научиха, че в България всеки разбира нещата различно. За к`ви правила иде реч, та ние ги можем и по друг начин?! Дори да приемем на книга, големи договори подписваме, все ще тълкуваме нещата според зависи. А към днешна дата всичко зависи от ТОЯ, който е в една от "двете" сгради. Та, ДЕМОкрацията ни продължава да е в ДЕМО вариант.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 274 Весело

  Венецианската комисия ще препита.."Сериозно ли "препита"? Дали няма да изслуша и зададе въпроси? Помагат ли подобни заглавия?
  —цитат от коментар 4 на дерибеев


  Реално нито препита е вярното /те не са му началници, за да го препитват .../, изслуша също /той говори само глупости, по-добре е никой да не го слуша :)/ и зададе въпроси /там също ще е голям смях какви отговори ще получи и дали третокласник от килийно училище няма да даде по-смислени отговори :):)/ ... Въобще не им завиждам на Венецианската комисия - часовете, прекарани с този "титан на мисълта" ще им се сторят като цяла вечност, а накрая ще плачат с истински сълзи за изгубените часове от живота си ... :):):):)

 15. 15 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1542 Неутрално

  Финтовете на ГЕРБ и БСП да внасят закони, които всъщност няма да пипнат нищо от абсолютната репресивна власт на главния прокурор, са най-доброто доказателство за обвързаността между днешната българска политика и мафията. На Венецианската комисия това е ясно, но поне ще се позабавляват с кривосъдния министър.

 16. 16 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Че къв е проблема.
  Те може да излъжат избирателите си за субсидиите, що да не излъжат и Вас?
  МИСЛАТ СИ ЧЕ СА В БИГ БРАДЪР.
  И ЛЪЖАТА Е ПАРВИЛО.

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 664 Неутрално

  Какво ще каже комисията на Данаил Кирилов - "Опять двойка" .

  П.П "Опять двойка" е известна картина от руския художник Ф. Решетников, да не се бърка с генерал Леонид Решетников.

  Eddie lives... somewhere in time!
 19. 19 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 990 Неутрално

  Няма никаква необходимост от препитване на Кирилов. Просто трябва да се прегледат всички правни проекти минали през него. Всички, без изключение те са с общ знаменател - ОСПОРИМИ. И в конкретния случай Кирилов е неадекватен за пореден път. Чудя се, каква държава сме? По света управляват всякакви персони, а в България на най-важните позиции, без изключение, стоят слугите и машите на хората в сянка. Дани е вярно, зло, нагло, неотстъпчиво псе. Справка, държанието му при дебатите във ВСС - там, където е ясно разписано, че няма глас, че е само модератор и че не трябва да взима страна.

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на стафилокок
  стафилокок
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Сякаш няма да е лошо министерот "внезапно да се разболее'' и на негово място да изпратят някой експерт, да не се излагаме.

  Миналото се наследява, бъдещето се изгражда.
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на nodamncat
  nodamncat
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Този ще им скрие шапката. Едва ли някога са имали допир с подобен дебил преди.

 24. 24 Профил на Драгомир Дончев
  Драгомир Дончев
  Рейтинг: 213 Весело

  Това ще е незабравимо шоу, което със сигурност ще си заслужава да се види. Ще има ли пряко излъчване? Да си го отбележа на календара.

 25. 25 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Това ще е смешно и тъжно

 26. 26 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 369 Весело

  Операцията по легитимиране на Гешев в Европейския парламент се провали с гръм и трясък. Тя беше замислена и пусната в ход от герберския евродепутат Емил Радев под формата на изслушване в комисията по граждански свободи по темата за координирана борба с корупцията, с участието на Гешеф и Кьовеши. Замисълът беше прост. Специално докараните телевизионни вувузели на властта показват Кьовеши, показват Гешев как авторитетно чете реч, показват ръкостискания, демек, в един отбор сме и новият главен прокурор е добре приет в Европа.

  Да, ама не!

  Кьовеши стана и си тръгна докато обявяваха, че ще говори Гешев. Това предизвика смут в редиците на вувузелите, но той беше нищо в сравнение с последвалото показно развенчаване.

  Румънката Рамона Стругариу директно подпука Гешев с въпросите, които бях пратил на 120 евродепутата от комисията и публикувал на стената си: Докъде е стигнал Апартаментгейт и за ролята на самия Гешев в него. Да припомня, че жената до Гешев държи ненадминат рекорд по евтиния на имотна придобивка. Последното Рамона му го спести, но смисълът беше ясен: Как ще разследва като е до гуша в тинята, споделя във Фейсбук впечатленията си разследващия журналист от Биволъ Атанас Чобанов.

  Вторият въпрос беше за либийската авантюра на Емил Радев. Разследва ли се отвличането на танкера БАДР и вярно ли е, че Радев е ходил в Либия с оръжейния търговец Николайчо Гигов да предлага откуп от 4,5 милиона. Зам.шефът на комисията през това време се потеше седнал на президиума.

  Плесниците обаче продължиха. Ирландката Клеър Дейли каза, че присъствието на Гешев подрива авторитета на Европейския парламент. Тя поиска той да обясни как е бил избран на фона на масови протести. Дейли попита и за Апартаментгейт, и за това дали като прокурор е договарял извънсъдебни споразумения с групата "Недосегаемите".
  Отговорът на Гешев беше по опорките, с които засипва българските послушни медии. Апартаментгейт нямало престъпления, а евентуално «морално укорими действия». Корупцията спадала, срещу него протестирали засегнати от действията на прокуратурата, отвличането на танкера било гражданско-правен спор, а по Недосегаемите имало влезли в сила присъди.
  Все пак му се наложи да признае, че за танкера има и разследване за фалшиви документи. Не каза, обаче, че то е инициирано от Гърция. Не каза за евтиния апартамент на жена си, не каза за мижавите присъди по Недосегаемите и за изчезването на един обвиняем от списъка с обвиняемите, както и за невъзстановените милиони ДДС благодарение на неговото споразумение.

  А Радев не отговори изобщо, а изчете на български скучна заключителна реч.
  След това пред залата двамата застанаха пред камерите и обвиниха Биволъ и мен лично, че сме им развалили празника. «Видяхте ли Стругариу как отиде да докладва на Чобанов...» почти се разплака Радев, подчертава Атанас Чобанов.

  Вувузелите не проявиха интерес към моята всемогъща особа, но аз проявих интерес към Радев, догоних го, показах му една снимка с Гигов и го питах какво е правил в Либия с него. Отговорите са интересни и ще ги изложа в отделна публикация.

  След това догоних Гешев, показах му снимката и питах дали ще проверят твърденията за Радев. Питах и за рекордно евтиния апартамент. Отговорът беше: «публикувате неверни неща» (за да каже «фейк нюз» май не му стигнаха познанията по английски), допълва Чобанов.

  Всичко това беше заснето от вувузелите, но нито една от тях не го излъчи.
  Даже после разбрах, че Силвия Атипова се е спречкала с една от асистентките на Радев, която се опитвала да й попречи да снима като избутвала телефона й с папка. Другата асистентка на Радев пък е дъщеря на Николайчо Гигов.

  Моите въпроси бяха прекъснати с деликатно избутване от горилата, която охраняваше нашата радост Гешев. Даже бяха двама, предполагам от НСО. От какво го пазят Гешев в Европарламента? Не видях край Кьовеши да тичат гардове.

  Та така, не им се получи банята. Гешев ходи все по-омазан, а сред некъпаните лъсна и Радев.

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 27. 27 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 453 Весело

  Дани Лоботома ще блесне с Ентелект пред комисията...

 28. 28 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1622 Неутрално

  Замяната на Цецка Цачева с Данаил Кирилов в правосъдното министерство сама по себе си показва неглижиране на ГЕРБ към съдебната реформа и общо към правосъдието. По същия начин Дани Кирилов може да бъде заменен и с Дани Каназирева.

 29. 29 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1226 Неутрално

  Кви са тия че да го препитват бе, на бойко ли се правят? Прати им един бел хакер да ги разджурка едно хубаво!

  Обичам да грухтя и плюскам.
 30. 30 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1226 Неутрално

  Може ли такова унижение, комисия умнокрасивци да въртят този титан на шиш......пропадаме, ей!

  Обичам да грухтя и плюскам.
 31. 31 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#19] от "Мърмор":

  ++++++++++++++++++++

 32. 32 Профил на zlo38528262
  zlo38528262
  Рейтинг: 682 Неутрално

  До коментар [#23] от "nodamncat":

  Да, Венецианската комисия ще излезе с неочаквана препоръка - заебете съдебната реформа - първо: Реформа в образованието, хем да се започне с предучилищното обучение.

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на mop36557620
  mop36557620
  Рейтинг: 320 Неутрално

  Тези от Венецианската комисия са поканени лично от Борисов, за да направят проверката.
  Няма драма.

 35. 35 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  Ръбъ(л) отива на психотест. 😁😁

 36. 36 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3535 Весело

  От сега чувствам как Дани глупавия ще оплете конците!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 37. 37 Профил на dimitarkotzev
  dimitarkotzev
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Този дори не е лош министър. Това е един жалък палячо, мокра кърпичка, от която се отърваваш като избършеш говната от ръцете си. Наистина е много тъжно, че изобщо знаем името на подобно псе камо ли да е в каквото и да било правителство...

 38. 38 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3535 Весело

  Това ще е незабравимо шоу, което със сигурност ще си заслужава да се види. Ще има ли пряко излъчване? Да си го отбележа на календара.
  —цитат от коментар 24 на Драгомир Дончев


  Ти пък!
  Те не смеят да го обявят в календара си, а ти искаш пряко предаване!
  Съмнявам се че и някоа чужда телевизия ще се занимава с нашия селски Мунчо.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 39. 39 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1392 Неутрално

  Въпросния Дани има подтискащ вид, човек да го е срам, че подобна фигура е министър на толкова важна част от управленските структури на страната.
  Да ги вземат двамата с Кралев и в компания с външния и вътрешен министри, да ги направят разсилни в техните учреждения, за повече не стават.

 40. 40 Профил на aldoushuxley
  aldoushuxley
  Рейтинг: 435 Неутрално

  Барни Ръбъл пред лаптопа е комична гледка :))))

 41. 41 Профил на jgu46589028
  jgu46589028
  Рейтинг: 274 Весело
 42. 42 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5642 Неутрално

  Борисов се опитва да спаси неспасяемото. Все пак минаха 10 години. Все си мисля, че ще обявят наказателна процедура срещу България.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 43. 43 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1655 Неутрално

  Този човек е ПОЗОР и ТОТАЛНА ЩЕТА!!!

 44. 44 Профил на jgu46589028
  jgu46589028
  Рейтинг: 274 Любопитно

  До коментар [#26] от "Firestarter": Много вълнуващо описание! Как две либералки от 750 души ЕП са сконфузили Гешев. На останалите дали им пука?

 45. 45 Профил на dasho
  dasho
  Рейтинг: 513 Неутрално

  Венецианската комисия ще препита.."Сериозно ли "препита"? Дали няма да изслуша и зададе въпроси? Помагат ли подобни заглавия?
  —цитат от коментар 4 на дерибеев


  О да, именно ПРЕпита е думата за човек, който трябва да знае материята, но се прави на улав и има нужда да ПРЕговори материала. Когато задаването на въпроси би трябвало да е излишно, защото имаш експерт в областта - министър! Е като се прави на ученичка, ще го препитват. За да не ПРЕпатим ние.

 46. 46 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4036 Весело

  До коментар [#26] от "Firestarter":

  " ......След това догоних Гешев, показах му снимката и питах дали ще проверят твърденията за Радев. Питах и за рекордно евтиния апартамент. Отговорът беше: «публикувате неверни неща» (за да каже «фейк нюз» май не му стигнаха познанията по английски), допълва Чобанов.

  Всичко това беше заснето от вувузелите, но нито една от тях не го излъчи.
  Даже после разбрах, че Силвия Атипова се е спречкала с една от асистентките на Радев, която се опитвала да й попречи да снима като избутвала телефона й с папка. Другата асистентка на Радев пък е дъщеря на Николайчо Гигов.

  Моите въпроси бяха прекъснати с деликатно избутване от горилата, която охраняваше нашата радост Гешев. Даже бяха двама, предполагам от НСО. От какво го пазят Гешев в Европарламента? Не видях край Кьовеши да тичат гардове.

  Та така, не им се получи банята. Гешев ходи все по-омазан, а сред некъпаните лъсна и Радев."

  Да, започва да става все по - интересно ! Досега много въпроси им се поставяха от " опозиционно настроени медии", сега - от официален Брюксел, от Кьовеши, от такива като Клеър Дейли, от евро парламента...Почват да питат за КТБ, за ДП, ДП1, започват независими разследвания, започват повдигане на обвинения....Изобщо, става все п вълнуващо, но не и за кликата......

 47. 47 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1226 Неутрално

  Е от Брюксел и Вашингтон ще генгбенгнат грознотъпите, но това не е лошо, след всички сеири и малко сексуални такива ще има.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 48. 48 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3535 Неутрално

  Венецианската комисия ще препита.."Сериозно ли "препита"? Дали няма да изслуша и зададе въпроси? Помагат ли подобни заглавия?
  —цитат от коментар 4 на дерибеев


  Такива заглавия са в помощ на неразбралите.
  Второто е официалната версия на реалността изразена с първото.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 49. 49 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 799 Неутрално

  "Венецианската комисия ще препита Данаил Кирилов за монопола на главния прокурор"

  Аз мисля, че той ще отговори правилно на всички въпроси.

 50. 50 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 559 Неутрално

  МИ КВО ИМА ДА ГО ПИТАТЕ ТУЙ ,ТО НЕ ЗНАЕ НА КОЙ СВЕТ Е ВИЕ ШЕ ГО ПИТАТЕ

 51. 51 Профил на Българи расисти
  Българи расисти
  Рейтинг: Неутрално

  На Боко явно му дърпат ушите отнякъде. В крайна сметка всичко ще си дойде на мястото. Може би след 5, може би след 25 години, в България ще има читаво правораздаване. Сега няма, колкото и слугинажа на властта да се опитва да ни представи Иван Гешев или въпросния Кирилов за истински юристи. И те, и ние знаем, че това са пионки.

  Защо някои хора толкова сърцато защитават пионки? Ами ... вгледайте се в историята на България. В народопсихологията за преклонената главица. Нямайте съмнение, че това са преклонени главици.

  Само не знам, дали и по турско преклонените главици са били толкова агресивни спрямо нормалните хора с класа и критерии, които се опитваме да направим нещо.

 52. 52 Профил на Ангел Ангелов
  Ангел Ангелов
  Рейтинг: 663 Неутрално

  "Заради изявленията им председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов призова да бъдат разследвани за търговия с влияние."
  А облагодетелстваният от това влияние Панов ще понесе ли някаква отговорност или той е над всичко и всички?

 53. 53 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 799 Неутрално

  Какво ще каже комисията на Данаил Кирилов - "Опять двойка" .П.П "Опять двойка" е известна картина от руския художник Ф. Решетников, да не се бърка с генерал Леонид Решетников.
  —цитат от коментар 18 на tigervi


  Навремето форумният идиот на "Сега", "Бачо Кольо", тази картина я споменаваше непрекъснато. Беше му любимата... Що ме връщаш към мрачните времена на гнусофилското Средновековие?

 54. 54 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 799 Неутрално

  Абе, къде ги джендърите които са много загрижени за права?
  —цитат от коментар 22 на LudLustrator


  Липсват ти, значи...

 55. 55 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 799 Неутрално

  На Боко явно му дърпат ушите отнякъде. В крайна сметка всичко ще си дойде на мястото. Може би след 5, може би след 25 години, в България ще има читаво правораздаване. Сега няма, колкото и слугинажа на властта да се опитва да ни представи Иван Гешев или въпросния Кирилов за истински юристи. И те, и ние знаем, че това са пионки. Защо някои хора толкова сърцато защитават пионки? Ами ... вгледайте се в историята на България. В народопсихологията за преклонената главица. Нямайте съмнение, че това са преклонени главици. Само не знам, дали и по турско преклонените главици са били толкова агресивни спрямо нормалните хора с класа и критерии, които се опитваме да направим нещо.
  —цитат от коментар 51 на Българи расисти


  Това, за критериите, как да е - всеки си има някакви, ама другото, за класата - него кой ти го каза?

 56. 56 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 664 Неутрално

  До коментар [#46] от "samoedin":

  Още един интересен момент, макар и несвързан пряко с Гешев. Италианецът Cafiero предложи да се криминализира непряката заплаха, заплаха от типа "ти като имаш хубав бизнес, що ти е да подкрепяш опозицията". Фактически това което е говорил Цацаров на известната среща в ЦУМ да се обяви за престъпление и съответно да се наказва.

  Eddie lives... somewhere in time!
 57. 57 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2268 Неутрално

  От Дани блика неподправена елементарност, която не може да се опише с думи, затова пък е достатъчно да види човек негова снимка в действие.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 58. 58 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  Иха министерот наш на правото ке ги ошашави отсекъде. :-)
  Ин целокупна България ошашави та Е'на Внеция нема! ! !

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 59. 59 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 799 Неутрално

  До коментар [#26] от "Firestarter":" ......След това догоних Гешев, показах му снимката и питах дали ще проверят твърденията за Радев. Питах и за рекордно евтиния апартамент. Отговорът беше: «публикувате неверни неща» (за да каже «фейк нюз» май не му стигнаха познанията по английски), допълва Чобанов. .
  —цитат от коментар 46 на samoedin


  Ми нали разговорът е бил на български! Защо трябва да използва английско словосъчетание? И то "щампа"! Два белега на безкултурието - да вмъкваш думи от друг език, не от този, на който говорите - не съм много наясно какво си мислят, че демонстрират тези, които го правят, но на практика демонстрират само снобизма си, и да говориш с щампи - дъното на простащината!

 60. 60 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 792 Неутрално

  Министър означавало слуга. Уж слуга на народа, но нашият Даниел Кирилов е много добър слуга на БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ и АХМЕД ДЕМИР ДОГАН.
  Колко от редовните български гласоподаватели са гласували против БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ и АХМЕД ДЕМИР ДОГАН?
  2% !
  Само 2% !
  Ние сме си ги избрали.

 61. 61 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 274 Весело

  "Венецианската комисия ще препита Данаил Кирилов за монопола на главния прокурор"Аз мисля, че той ще отговори правилно на всички въпроси.
  —цитат от коментар 49 на gr52


  Пич, той не знам дали може и сам да връзва връзките на обувките, бре :):):):) Ако някой не му напише отговорите предварително, подобен разговор би звучал точно като текст на театрална комедия, тип "Вечеря за тъпаци", като се досещаш сам кой ще бъде главния герой и кои ще са вечерящите с него, които му се подиграват ... :):):):):) Правните знания на министъра /въпреки отличната му диплома, от която трябва да се срамуват раз/про/далите му оценки преподаватели!/ са едно ниво над юриспруденцията, способна да бъде изказана от зелената еуглена, пич ...

 62. 62 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 799 Неутрално

  От Дани блика неподправена елементарност, която не може да се опише с думи, затова пък е достатъчно да види човек негова снимка в действие.
  —цитат от коментар 57 на Николай Колев


  Ми една моя позната ме свари, точно когато си бях отворил статия за него, и на екрана беше снимката му - ухилен до ушите, полуизвърнат към камерата. Реакцията й беше: "Ау, колко е сладък!"

 63. 63 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 799 Неутрално
  До коментар [#61] от "dedo_goshko":

  Оххххх… Добре де, така да е. Аз за друго искам да те питам: не ти ли прави впечатление, на колко много от участниците във форума сякаш някой им е изрязал, и то много старателно, чувството за хумор със скалпела?

 64. 64 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#54] от "gr52":

  //Липсват ти, значи... //
  ------------------------------
  Ми липсват ми, ама ще отида да отворя смесителя, и всичко ще е наред....

 65. 65 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 799 Неутрално

  Министър означавало слуга. Уж слуга на народа, но нашият Даниел Кирилов е много добър слуга на БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ и АХМЕД ДЕМИР ДОГАН.Колко от редовните български гласоподаватели са гласували против БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ и АХМЕД ДЕМИР ДОГАН?2% !Само 2% !Ние сме си ги избрали.
  —цитат от коментар 60 на historama


  Може ли един градивен контравъпрос? На колко и на кои от отредените за редовните български гласоподаватели избори се гласува против някого, и на колко и на кои - ЗА някого?

 66. 66 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 799 Неутрално

  До коментар [#54] от "gr52"://Липсват ти, значи... //------------------------------Ми липсват ми, ама ще отида да отворя смесителя, и всичко ще е наред....
  —цитат от коментар 64 на LudLustrator


  Не те разбрах много добре - думата "смесителя" ме обърква, аз вероятно някоя друга употребявам, но самият факт, че отговаряш на репликата, донякъде възкресява надеждите ми, че може би във форума все още има хора с чувство за хумор. Че то напоследък - направо до депресия бях стигнал. Не откривам, и не откривам...

 67. 67 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#52] от "tda10501756":

  //А облагодетелстваният от това влияние Панов ще понесе ли някаква отговорност или той е над всичко и всички?//
  --------------------------------
  Имате си Гешев е Радост, и Цацата, гООлем паламуд, голЕма риба -> питай тях!!!

 68. 68 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#24] от "Драгомир Дончев":

  //Това ще е незабравимо шоу, което със сигурност ще си заслужава да се види//
  ----------------------------
  Аха Джошуа и Руис, пясък да пасът!!!

 69. 69 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Някога като видех Тоше, стъпвайки като Чарли Чаплин до някой западен политик потъвах от срам....ама тиквенията изтрепа всички жаби в гьола, къде го Алеко да ги "нарисува".....

 70. 70 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1029 Неутрално

  Тъпото парче ще им говори за бели хакери.

 71. 71 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1029 Неутрално

  Тъпото парче ще им говори за бели хакери.

 72. 72 Профил на dedo_goshko
  dedo_goshko
  Рейтинг: 274 Весело

  До коментар [#61] от "dedo_goshko":Оххххх… Добре де, така да е. Аз за друго искам да те питам: не ти ли прави впечатление, на колко много от участниците във форума сякаш някой им е изрязал, и то много старателно, чувството за хумор със скалпела?
  —цитат от коментар 63 на gr52


  Повярвай ми - чувство за хумор имам, но като представител на съдебната система ми е ужасно мъчно, тъжно и жалко, че подобно лице стои начело на "моето" министерство ... ):):):) И че правителството "издига" на най-висшите позиции лица, с интелектуално ниво, близко до това на амебата, като Гешев, Пацо дьо Тераса, Ушев /шефа на Спец Съда/, Франтишек Петров /заместника на Гешев/, Боян Магдалинчев и т.н. ... Приемам, че корупцията е навсякъде и дори повече приемам лицата да се издигат с помощта на корупция, отколкото да се издигат определено некомпетентни и глупави хора, само защото ще са и са послушковци, като изброените по-горе ... ;):):) Защото е много по-страшно да дадеш огромна власт на глупака, отколкото на корумпирания ... :):):)

 73. 73 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#66] от "gr52":

  //Не те разбрах много добре - думата "смесителя" ме обърква, аз вероятно някоя друга употребявам//
  --------------------------------
  И какво точно те обърква, че по няколко статии на ден има за ИК, то и чешмата да пуснеш и от там ще почнат да говорят за ИК, а в момента когато става на въпрос за съдебната система, която е жизнено важна и дори за джендарите, тях никакви ги няма!!!

 74. 74 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 799 Неутрално

  До коментар [#72] от "dedo_goshko":

  Аз просто съм безкрайно далеко от тези неща. Представата ми за съдебната система е като на жител на Тробрианския архипелаг.... просто нямам такава..
  Здрав, силен и - успехи във всичко!

 75. 75 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#65] от "gr52":
  //На колко и на кои от отредените за редовните български гласоподаватели избори се гласува против някого, и на колко и на кои - ЗА някого? //
  =======================
  Аре момче да те жени ме...не бе нещем, оная такова де, другата е такава де, за третата и да не говорим (спазвам приличие щото пак ще ме фризират)....не бе, не съм обратен, ама при такъв избор ще си ходя ерген!!!!...в страната на победилият тиквинизъм това е положението!!!

 76. 76 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 799 Неутрално

  До коментар [#73] от "LudLustrator":

  Ами кажи смесителя на чешмата, де! Три реда, и веднага влязох в час, а то иначе - смесители дал господ! Друг път използвай "крана на мивката". А иначе - на 100% съгласен с теб.
  +++++++++++++++++++++

 77. 77 Профил на fio41315648
  fio41315648
  Рейтинг: 274 Весело

  Еее, лоши хора, колко ли комедийни шоута ще фалират!!!

 78. 78 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2795 Неутрално

  До коментар [#26] от "Firestarter":

  +++++ Добре ,че ви има ! Интересно защо нито една медия не отрази резила ,дори и Дневник ?

 79. 79 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7293 Неутрално
 80. 80 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7293 Неутрално
 81. 81 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 664 Неутрално

  До коментар [#79] от "Роси":

  Изобщо не е смешно, на Гешев в прав текст му казаха, че мястото му не е там. Министъра ще чуе вероятно същото.

  Eddie lives... somewhere in time!
 82. 82 Профил на georgi_ww
  georgi_ww
  Рейтинг: 694 Весело

  До коментар [#3] от "Николай Бучков":

  Хаха - за да им отговори, той трябва да разбере какво го питат.

 83. 83 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2096 Весело

  Като чета колко много текстове са подготвили нашите законотворци сред тях трябва да има поне един в рима.
  Дори от толкова мното текстове може някой композитор да си избере за опера.

  подпис
 84. 84 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 799 Неутрално

  До коментар [#65] от "gr52"://На колко и на кои от отредените за редовните български гласоподаватели избори се гласува против някого, и на колко и на кои - ЗА някого? //=======================Аре момче да те жени ме...не бе нещем, оная такова де, другата е такава де, за третата и да не говорим (спазвам приличие щото пак ще ме фризират)....не бе, не съм обратен, ама при такъв избор ще си ходя ерген!!!!...в страната на победилият тиквинизъм това е положението!!!
  —цитат от коментар 75 на LudLustrator


  Добър си! Рядко признавам за някого, че наистина е добър, ама при тебе - няма как. Успехи във всичко, което си си намислил!

 85. 85 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 799 Неутрално

  Като чета колко много текстове са подготвили нашите законотворци сред тях трябва да има поне един в рима.Дори от толкова мното текстове може някой композитор да си избере за опера.
  —цитат от коментар 83 на Иван К


  Мдааа…. Примерът на Клод Шанън, коги обяснява, що е то шум, що - информация и що - код... Маймуната, която има безкрайно време и безкрайно количество бели листи, и не спира да натиска в произволен порядък клавишите на пишещата машина. И накрая откриваш, че между многото безсмислици, които е успяла да натрака, са и всички шедьоври на световната класика. Само че как да ги отделиш от боклука? Илядо деветсотин четирийсе и осма, или четирийсе и девета, зависи кой вариант на "Математическа теория на информацията" търсиш - оня, дето го е писал сам, или оня, дето си има съавтор...

 86. 86 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1125 Весело

  И той ще отговори умно, грамотно и компетентно. 😉
  —цитат от коментар 7 на Vlado Nikolov


  Аха, ще чуем нови бисери от синтаксиса на морфемите.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK