"Независим прокурор" да може да разследва главния, реши извънредно правителството

Премиерът Бойко Борисов свика днес извънредно заседание на Министерския съвет, на който бяха накратко обявени промените в Наказателно-процесуалния кодекс за отчетността и възможността за разследване на главния прокурор.

© Юлия Лазарова

Премиерът Бойко Борисов свика днес извънредно заседание на Министерския съвет, на който бяха накратко обявени промените в Наказателно-процесуалния кодекс за отчетността и възможността за разследване на главния прокурор.С промени в Наказателно-процесуалния кодекс се създава фигура на "независим прокурор", който да разследва сигнали и данни за извършено престъпление от главния прокурор, без да му докладва на нито един етап от разследването, обяви лично премиерът Бойко Борисов на извънредно заседание на правителството тази сутрин.


В опит спешно приеманият законопроект да се представи за изпълнение на изискванията на Венецианската комисия, Борисов анонсира, че с промените ще се въведе и по-голяма отчетност – главният прокурор ще трябва да се отчита не само с годишен доклад пред парламента, както е в момента, но се предвижда да бъде изслушван на всеки три месеца. Освен това ще има възможност всяка парламентарна комисия да го кани на изслушване, ако има въпроси към него. Промените бяха накратко обявени от премиера и министъра на правосъдието Данаил Кирилов по време на свиканото днес извънредно заседание на Министерския съвет.


Венецианската комисия и Комитетът на министрите към Съвета на Европа са безпощадно ясни, че предложенията на кабинета няма да решат проблема с безконтролната и неограничена власт на главния прокурор. Даже могат да влошат положението. Вчера те разкритикуваха остро проектозакона на Данаил Кирилов.
Единственото отстъпление на правителството от досегашните му намерения е, че се отказва да създава еднаква процедура за разследване на главния прокурор и шефовете на върховните съдилища. Тя щеше да позволи с лекота да се образува дело срещу някой от двамата председатели на съда и той автоматично да бъде отстранен от поста си само на това основание.


"Нашето предложение беше "тримата големи" да имат еднаква подсъдност. Те смятат, че това би накърнило правата, съобразяваме се и оставяме само това да се търси наказателна отговорност само на главния прокурор", добави Борисов.


"Желанието ни е да се съобразим с препоръките на Венецианската комисия. Веднага след решението днес ще изпратим на заинтересованите комисари нашето решение. Имам ангажимент да бъде подкрепен, за да стане максимално бързо", обяви Борисов на извънредното заседание, премълчавайки пълния крах на законодателната си инициатива във Венецианската комисия и Комитета на министрите и в останалите й детайли.


"Досега, ако имаше сигнал срещу главния прокурор, негов подчинен го разследваше и му докладваше. Създаваме ново звено – независим прокурор, разследва и не докладва на обвинението, нито в хода на разследването. Той не е зависим от главния прокурор", каза още премиерът, но не уточни кой ще го избира. Венецианската комисия от години е категорична, че независим орган за разследване на главния прокурор не може да бъде избран от прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, защото самата тя е държава в подчинение от главния прокурор.


"Въвежда се изслушване на главния прокурор в парламента – освен годишните отчети ще има и на всеки 3 месеца. Благодаря на комисията, че ни дава възможност да се съобразим с Конституцията", допълни още Борисов.


"Вече и съдиите, и прокурорите трябва да се успокоят, да си вършат работата и да не се занимават с партийни дела, за това си има политически партии", заяви премиерът.


"Предложените промени са изцяло в конституционната рамка. Създава се фигура, която има независимост и провежда разследване. Предвидено е и изслушване на главния прокурор в парламента – освен годишен отчет, да бъде изслушван и пред всяка парламентарна комисия, която има желание за това", обясни министърът на правосъдието Данаил Кирилов.


Министърът на финансите Владислав Горанов каза, че с промените не се предвиждат допълнителни финансови тежести и от първи прочит не смята, че има нужда от промени в бюджета.


Все още остава неясно обаче по какъв ред ще бъде избиран или назначаван "независимия прокурор".


Становищата на Венецианската комисия не са задължителни за изпълнение, но са препоръчителни. Премиерът Бойко Борисов преди дни увери, че всички препоръки на комисията ще бъдат изпълнени. Той изрази и готовност за бързи промени.


В интервюто си по Би Ти Ви в сряда обаче той обяви съвсем друг вариант, който уж му бил препоръчан в черновата на Венецианската комисия. "За подсъдността на главния прокурор те казват, че трябва да има абсолютно независимо прокурорско звено, с две трети да се избере от прокурорската колегия и ако има извършено престъпление, този прокурор да може да го проведе това разследване, без да се отчита на никого", обясни премиерът. Той се възползва от факта, че никой още не е виждал черновата, и изрази готовност промените да се приемат набързо – "още в събота", от Министерския съвет.


Препоръките на Венецианската комисия са важни, особено в светлината на последните признания на главния прокурор Сотир Цацаров и премиера Бойко Борисов, че изборът на съдебните ръководители се случва извън съдебния съвет. Заради изявленията им председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов призова да бъдат разследвани за търговия с влияние.


Какво препоръчват Венецианската комисия и Съвета на Европа - тук
Обявеният в интервю вариант от Борисов - тук
Какво предвиждаше първоначалният законопроект на Данаил Кирилов - тук

Коментари (175)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1573 Неутрално

  СТРАХ е налегнал управляващите и много бързат ...

 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4749 Неутрално

  Поредния НЕработещ модел. Това не е реформа.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 693 Неутрално

  ==========Препоръките на Венецианската комисия са важни, особено в светлината на последните признания на главния прокурор Сотир Цацаров и премиера Бойко Борисов, че изборът на съдебните ръководители се случва извън съдебния съвет. Заради изявленията им председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов призова да бъдат разследвани за търговия с влияние.===========


  Да се проведе разследване, както препоръчва Лозан Панов.

  Нека да се види кой от КОЙ е зависим.

  За всички- без значение съдия,прокурор или министър е.

  Да се разбере , това, което е ясно на доста хора и тези, които си затварят очите избирателно , също.

  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 4. 4 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4373 Неутрално

  Аз предлагам независимия прокурор да бъде назначаван от Льотчика.

 5. 5 Профил на jgu46589028
  jgu46589028
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Кой ще разследва и контролира независимия прокурор? Кой ще го избира или назначава? Цирк!

 6. 6 Профил на Тиква загубена
  Тиква загубена
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Коронният номер на мафията е, след като е овладяла всички власти, да настоява да бъде проверявана от тези власти! Опечена работа!

  Приживе на всички в устата ви срах, серете и вие на гроба ми без страх, че мъртвец от гроба не може да се вдигне, серящия гъз с хуй да достигне!
 7. 7 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1573 Неутрално

  СТРАХ е налегнал управляващите и много бързат ...
  —цитат от коментар 1 на Наблюдател


  А как се наредиха нещата във ремето: "Двете каки" ги чухме в записите да сиговорят за двете батки, и след време всяка от двете батки си признаха пред камери, точно това, за коетоговореха "двете каки" - намеса в съдебната власт!

 8. 8 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 390 Неутрално

  Какъв човек трябва да си за да избереш тези от снимката да те управляват?

 9. 9 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3558 Весело

  От сега да мислят за независим прокурор, който ще разследва независимия прокурор, който ще разследва главния прокурор!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 10. 10 Профил на Тиква загубена
  Тиква загубена
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Е как назависим, дами и господа от ГЕРБ? От дека ще дойде тоя "независим" прокурор?
  От Луната, Марс или Юпитер?

  Приживе на всички в устата ви срах, серете и вие на гроба ми без страх, че мъртвец от гроба не може да се вдигне, серящия гъз с хуй да достигне!
 11. 11 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 874 Неутрално

  "шменти капели" ,жалки имитации на разум, за пред Европа

 12. 12 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1331 Неутрално

  ОК.
  Предлагам за независим прокурор да бъде назначен следовател Бойко Атанасов.
  ОК?

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 13. 13 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3558 Неутрално

  Е как назависим, дами и господа от ГЕРБ? От дека ще дойде тоя "независим" прокурор?От Луната, Марс или Юпитер?
  —цитат от коментар 10 на Тиква загубена


  Кьовеши е достатъчо независима!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 14. 14 Профил на nologo
  nologo
  Рейтинг: 244 Неутрално

  Продължаваме с мимикрията на съдебна реформа.
  Хайде сега да видим:
  Какво пречи на сегашния главен прокурор да си избере един зависим от него (било чрез преглешение в миналото, било чрез нещо друго) и да го инсталира, като предложение от името на прокурорската колегия?
  Всички нейни членова са на практика негови подчинени, най-малкото те ще се върнат като редови прокурори още преди края на мандата му.
  Видяхме как именно той беше инсталиран от предшественика си. Никой не може да ме убеди, че ще сме свидетели на нещо различно.
  Бай Х и Дани Тъпото само това ли успяха да измъдрят? Тия наистина мислят всички останали за идеоти.

 15. 15 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1357 Неутрално

  Трябва независим прокурор, назначен от Баце, да може да разследва главния прокурор, назначен от Баце.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 16. 16 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3558 Весело

  Случващото се при управляващите все по-безпроблемно може да бъде оприличена на фарс!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 17. 17 Профил на Лопе де Вега
  Лопе де Вега
  Рейтинг: 10 Неутрално

  Аз съм за! Само да питам: освен този, който го назначава, кой ще му плаща заплатата? Кой ще се грижи за светлото му бъдеще? Кой у нас е толкова независим, че да е наистина независим. Кой е независим от собствените си пристрастия и недостатъци? Ако законите позволяват известно насилие над правото, кой няма да се изкуши!

  без подпис!
 18. 18 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 884 Неутрално

  Посредствен театър за пред задремалата електорална биологична единица. "Независим" прокурор, назначен и на заплата от същото място ? WTF ?!

 19. 19 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 747 Неутрално

  Тоз, ако го държим още на власт, след 2-3 години ще измисли още един прокурор, още по-независим, който да следи как независимия прокурор следи главния прокурор.

  ПП. Някои хора трудно вдеват, че за да може някой да те избудалка, проблемът е в тебе - склонен си да те будалкат.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 20. 20 Профил на Тиква загубена
  Тиква загубена
  Рейтинг: 0 Неутрално

  И после трябва да се назначи дръг "независим" прокурор, който да рзследва "независимия", който ще разследва Главния прокурор. Баси въртележката.

  Приживе на всички в устата ви срах, серете и вие на гроба ми без страх, че мъртвец от гроба не може да се вдигне, серящия гъз с хуй да достигне!
 21. 21 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 693 Неутрално

  Кьовеши е достатъчо независима!
  —цитат от коментар 13 на Храбър  Да , с независим прокурор Бойко Атанасов  Всички сме в кочината , но някои гледат към звездите :)
 22. 22 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3558 Неутрално

  Колко предвидливо и справедливо направиха едно време ДСБ, като се отделиха и отдалечиха от гърчещото се и мятащото се в предсмъртни конвулсии туловище на ГЕРБ/ДПС!?
  Дали някой все още си спомня че именно незипълнението на предвидената тогава съдебна реформа ни доведе то сегашното мизерно положение?
  После нека герберските клакьори продължават да венцехвалят ГЕРБ като най-умните и способните!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 23. 23 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1062 Весело

  Независимия прокурор може да води разследване срещу главния прокурор... който пък се усетил и поръчал същото разследване срещу ... независимия :) Само на мен ли ми се струва, че има нещо недомислено?

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 24. 24 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1854 Неутрално

  Все още остава неясно обаче по какъв ред ще бъде избиран или назначаван "независимия прокурор".
  Ами, то целта е не да се реши проблемът с безконтролната власт на главния прокурор, а да се отговори на препоръките на Венецианската комисия, като очевидно от страна на Борисов и Кирилов няма разбиране точно какви са тези препоръки и бързат да предложат нещо си, че даже и извънредно заседание спретнаха.
  А как ще се избира "независимият" прокурор? Както се избра главния прокурор, както се избра шефът на КПКОНПИ. Така.
  Може да сложат Маргарита Попова, много е подходяща. Направо е родена за тази длъжност.

 25. 25 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Борисов, България... Да беше ум..., пардон - да беше си останал пожарникар, с този манталитет...

 26. 26 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Още инфо по темата:

  "Независим прокурор със статут на завеждащ Инспектората ще разследва главния прокурор" - https://www.24chasa.bg/novini/article/7951666

  "Борисов: Създаваме абсолютно независим прокурор, който разследва и не докладва на главния" - http://epicenter.bg/article/Borisov--Sazdavame-absolyutno-nezavisim-prokuror--koyto-razsledva-i-ne-dokladva-na-glavniya/200894/2/0

  „Ние сме били против, след референдума да се увеличават партийните субсидии. Но знаете, в парламента се предизвиква криза – беше прекъснато заседанието на парламента. Няколко пъти говорих с финансовия министър, с Валери Симеонов, не можехме да направим кворум да приемем бюджета.
  За мое най-голямо съжаление, в момента, в който гласувахме партийните субсидии, 30 точки ги минахме за половин час. Сиреч, оказа се, че другите парламентарни групи се интересуват от тази точка само в бюджета. За мен бюджетът беше по-важен, защото става въпрос цяла година какво ще работи държавата, общините и министерствата и заетите в производството хора да бъдат спокойни. Но тази тема няма да я сваля от нашето внимание. Затова възлагам анализ на финансовия министър, защото сега ние на сляпо подкрепихме предложението на БСП, за да се приеме бюджетът – откъде дойде цифрата 8 лв., на база на какъв анализ“, допълни още премиерът Борисов." - http://m.focus-news.net/?action=news&id=2727201

 27. 27 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3954 Весело

  Интересно, кой ще е този "независим" прокурор?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 28. 28 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 429 Весело

  Всичките тези предложения са на Венецианската комисия и съвета на европа.

  Същите които ни призовават от 2 години да приемем истанбулската конвенция.
  По този въпрос защо няма извънредни заседания на Баце

 29. 29 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#2] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Когато можеше да се направи реформа, той отиде да рита топка в работно време...
  Пълен смешник. От страхливец, друго не може да се очаква.

 30. 30 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 429 Весело

  Скоро ще започнат и протестите на дъбъгъб за избора на уж независимия прокурор, който ще е много зависим, от този който си го избере

 31. 31 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Все ще се намери някой "независим" като Гешев, Цацаров, Пламен Георгиев...

 32. 32 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1581 Неутрално

  Независимите прокурори в България се самоубиха и бяха убити. Този "независим" прокурор ще го избира зависимият ВСС, нали?

 33. 33 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 274 Неутрално

  А Ристу И Лозан могат ли да разследват независимия?

  Ако не могат, Разградските люляци нема да са доволни.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 34. 34 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  А съдиите кой ги контролира?

  Председателите на ВКС И ВАС не се явяват на никакъв кастинг и не се отчитат никому!

  Да не говорим, че партийните им пристрастия са ЯВНИ!

  Борисов пак иска да угоди на всички!

  Абсолютно безотчетни съдии няма в цивилизования свят. Съдът наистина е Царят на юриспруденцията, но съдиите също ги отстраняват и разследват при явно нарушения и при техни нарушения на закона!

 35. 35 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Поредната Пунта Мара - КОЙ ще назначава този така независим прокурор??? Но от ПР краха на Гешефта в Европа яко са насрали гаките. Бързат, но както са се овързали в свинските черва няма мърдане. Цялата бутафорна пунта мара - правителство, парламент, прокуратура, съд и институции трябва да се изринат, за да може да има някаква надежда за ри(o)бите, където едвам дишат в родната блатна акватория...

 36. 36
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 37. 37 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4942 Неутрално

  До коментар [#9] от "Храбър":

  Най-независим е Пламен Георгиев Терасов от Валенсия!

  Нов идиотизъм е това!

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 228 Неутрално

  Гърчовете на ГЕРБ изглеждат трагични. До къде я докарахме като държава щом пожарникар и измислен министър на правосъдието ни определят каква ще е съдебната реформа!? Време е за оставки!

 40. 40 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1067 Неутрално

  Ебем ти и държавата с Трима Главни Прокурори!!!
  Гешоff, Цацароff и новият извънреден рицар от Библиотейаросарайският УБИТ. :-)

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 41. 41 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 429 Весело

  За да бъде справедливо и да няма протести, трябва независимия прокурор да се отчита и назначава от опозицията.
  Тоест от ДъБъгъб, защото те винаги са си в опозиция и го заслужават

 42. 42 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4942 Неутрално

  До коментар [#32] от "spiegel":

  "Абсолютно независимият" прокурор ще се избира в онези две сгради, както се избраха и Цацаров и Гешев!

  Миже да те лажи!

 43. 43 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 810 Любопитно

  Шменти-Капели колегия ще избира Пунта Мара "независим" прокурор.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 44. 44 Профил на Mike Crazy
  Mike Crazy
  Рейтинг: 274 Весело

  Гърчовете на ГЕРБ изглеждат трагични. До къде я докарахме като държава щом пожарникар и измислен министър на правосъдието ни определят каква ще е съдебната реформа!? Време е за оставки!
  —цитат от коментар 39 на Николай Колев


  Определят тези, които са избрани - Демокрация, товарищ! А Борисов на два пъти подава оставки, да ти напомням ли какво ставаше след това? Единия път тов. Костав се сдоби с лаборатория от Позитано, а десебилите се озовахте за сефте под опашката на коня, а вторият път затвърдихте позицията си под опашката, а от ДПС подариха на Ръдань евродепутатско място. С две думи речено, от това, че вазе ви доят, комунистическите ви "лидери" си хапват овче сиренье!

 45. 45 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3558 Весело

  Що лилявите мурзилки наричате Ръдань глупак и некадърник бе? Той не че не е такъв де, ама па и вие не сте по-'убави...
  —цитат от коментар 38 на Mike Crazy


  Обидите които ръсиш, просто демонстрират в какъв тупик се намърдахте!
  Така сте затънали в блатото, че ни ръка, ни крак можете да задвижите, а страхът от тоталното пропадане вече ясно се откроява по лицата на некадърните ви водачи.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 46. 46 Профил на Mike Crazy
  Mike Crazy
  Рейтинг: 274 Весело

  [quote#45:"Храбър"][/quote]

  Не ми рецитирай глупотевини, другарю, а обади що обявявате Ръдань за некадърник и тъпак?

  https://dariknews.bg/novini/bylgariia/kynev-predlagame-da-ima-nezavisim-zam.-glaven-prokuror-1588366

 47. 47 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Тези,дето избраха Гешев, ще изберат кой да го разследва??????????????????

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1581 Неутрално

  До коментар [#42] от "vassilun":


  Точно! Но и тези две сгради са само подизпълнители, както ВСС е подподизпълнител.

 50. 50 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1934 Весело

  Франтишек?

  Чекам да изплачат Бойкика и литъл Наско.

 51. 51 Профил на abdulhazred
  abdulhazred
  Рейтинг: 734 Неутрално

  Поредната пунта мара, ама да видим дали ще мине номера пред ЕС

 52. 52 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3558 Неутрално

  Въпроси, на които Борисов (не) иска да отговори
  https://clubz.bg/91433-vyprosi_na_koito_borisov_ne_iska_da_otgovori

  Венецианската комисия настоя за МАЩАБНА РЕФОРМА в прокуратурата и ВСС
  https://clubz.bg/91433-vyprosi_na_koito_borisov_ne_iska_da_otgovori

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 53. 53 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 429 Весело

  На кой са нужни тези циркове ...

  Нека си пропомним как избраха новия председател на ЕК

  Урсула въобще не участва в изборите. Три месеца Тимерманс и Вебер провеждаха кампания и накрая, от нищото се появи кандидатурата на Урсула.
  Толкова беше прозрачно, че по нощите Баце излъчваше във фейса, как в посолството ни в Белгия му ходят на гости шефчета от ПЕС

 54. 54 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 607 Весело

  Снимката на Юлия Лазарова е уникална!Поздравления!

 55. 55 Профил на Прост ГЕРБав от Има Такива Наглеци за Българи
  Прост ГЕРБав от Има Такива Наглеци за Българи
  Рейтинг: 522 Гневно

  До коментар [#11] от "Stewie":

  Писах под друга статия по повода, и ще повторя и тук.
  ВСИЧКИТЕ, ама БЕЗ ИЗКЛЮЧНИЯ, "реформи" на ГЕРБавите са писани под диктовката на Д(п)С ( П-то може да го пропуснем).
  ГЕРБавите са една проста (ама мнго проста) маша на ДП, с която сараите управляват България.
  Всички независимо експерти ясно назоваха, проблемите сГлавния прокурор.
  Той може да заповядва на всички прокурори, т.е. спира всяко разследване срещу сараите и ГЕРБавите. Прокурорската квота е уродливо съставена от лица подчиненин на Главния прокурор.
  НЕ МОЖЕ да има ОБЩ орган на съда с прокуратурата, защото последната е само старна в съдебния проце. По тая тъпа логика, адвокатурата трябва да има сво представители във ВСС, което е абсолютна глупост.
  Нищо от това не се оправя. Само дрънканици, как Главния Пр. щял да се отчита в НС. И кво от това, като ще продължи да има думата при назначаването на съдиите??!!

  ГЕРБава отвтрат!

  От проста СИКаджийска МУТРА , през "Вие сте прости и аз съм прост " до Има Такива Наглеци - открийте разликите?
 56. 56 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3558 Весело

  До коментар [#46] от "Mike Crazy":

  Специалистът по глупотевините си ти!
  1. Правиш жалък опит да премениш темата на разговор.
  2. Глупакът и некадърникът си ти миличко, защото дори не си забелязал че предложението е между двете четения. Явно в РБ са видели на къде са се запътили болшевиките (от ГЕРБ/ДПС) в парламента и се опитват да спасят замисъла на реформата.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 57. 57 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3558 Неутрално

  Значи партийния обвързаняк Лозан остава недосегаем, браво Базе, води се по акъла на Бойкикиевите мимикрии и ще стигнеш до нов капан.
  —цитат от коментар 48 на оКоМаНапрай


  Ето го поредния ошашавен от лакърдиите на #КОЙ!
  Нима не схващаш, че става дума за разликата в положението в правната система на обвинителите- прокурори от една страна и съдиите от друга, а не за конкретни личности?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 58. 58 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Пак да поясним, че докато под натиск от "венецианската" не се приеме закон да се помилва Спонсора, Радините лилави вълнения ще лашкат кораба .

  Капитана да се взема у руки.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 59. 59 Профил на ART
  ART
  Рейтинг: 284 Неутрално

  "Независимият" прокурор ще се избира от зависимата и подчинена на главния прокурор прокурорска колегия. Тия пак ни взимат за канарчета.

 60. 60 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 429 Весело

  Поредната пунта мара, ама да видим дали ще мине номера пред ЕС
  —цитат от коментар 51 на abdulhazred


  Много ясно , че ще мине ...
  Баце ясно го каза , че преди месец е поискал от Венецианската комисия да му напише какво да се приеме и той слуша началниците.
  Ако му кажат и втори независим ще назначи, да контролира първия независим

 61. 61 Профил на Mike Crazy
  Mike Crazy
  Рейтинг: 274 Весело

  [quote#57:"Храбър"][/quote]

  Я бе, умник, да ми обадиш ЕДИН човек не в България, а в цяла Европа и ЦИВИЛИЗОВАНИЯ свят (към който вашата радикал-комунистическа секта определено не принадлежи), който да е влязъл в затвора само защото прокурорът го е обвинил, без да се е произнесъл съда? НЯМА такъв! Сиреч, прокурорът е АБСОЛЮТНО и ИЗЦЯЛО под контрола на съдията, който взема решенията! Я сега обади, КОЙ ще контролира Лозань, който де факто е от тези, които РЕАЛНО могат да причинят вреди с присъдите си? Що не искате НЕГО да го контролира някой "независим" съдия?

 62. 62 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3558 Неутрално

  До коментар [#11] от "Stewie":Писах под друга статия по повода, и ще повторя и тук.ВСИЧКИТЕ, ама БЕЗ ИЗКЛЮЧНИЯ, "реформи" на ГЕРБавите са писани под диктовката на Д(п)С ( П-то може да го пропуснем).ГЕРБавите са една проста (ама мнго проста) маша на ДП, с която сараите управляват България.Всички независимо експерти ясно назоваха, проблемите сГлавния прокурор.Той може да заповядва на всички прокурори, т.е. спира всяко разследване срещу сараите и ГЕРБавите. Прокурорската квота е уродливо съставена от лица подчиненин на Главния прокурор.НЕ МОЖЕ да има ОБЩ орган на съда с прокуратурата, защото последната е само старна в съдебния проце. По тая тъпа логика, адвокатурата трябва да има сво представители във ВСС, което е абсолютна глупост.Нищо от това не се оправя. Само дрънканици, как Главния Пр. щял да се отчита в НС. И кво от това, като ще продължи да има думата при назначаването на съдиите??!!ГЕРБава отвтрат!
  —цитат от коментар 55 на За европейските граждани ГЕРБ e БСП


  Още по-лошото е, че ДПС са маша на Русия, която има за цел икономически да зароби България.
  Другото лошо е стремежът на прокуратурата да се разпорежда в съдийското крило, като по този начин да управлява целия съдебен процес. Нещо абсолютно забранено при една демокрация.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 63. 63
  Прост ГЕРБав от Има Такива Наглеци за Българи
  Рейтинг: 522 Гневно

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 64. 64
  Прост ГЕРБав от Има Такива Наглеци за Българи
  Рейтинг: 522 Гневно

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 65. 65 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2754 Неутрално

  Статута на главния прокурор е даден в конституцията и 28 години овчедушие не може да изчезне с едно извънредно заседание на правителството.
  Идеолозите на диктатурата от БСП кротко си мъчат за разлика от кмета, опитващ се да прехвърли вината върху ГЕРБ.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 66. 66 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 288 Неутрално

  Абе тоя независимия, който ще разследва главния пак ли Барни ще го предлага ако е така все едно нищо ново.

 67. 67 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3558 Весело

  Пак да поясним, че докато под натиск от "венецианската" не се приеме закон да се помилва Спонсора, Радините лилави вълнения ще лашкат кораба .Капитана да се взема у руки.
  —цитат от коментар 58 на оКоМаНапрай


  Изпуснал си една буквичка драги!
  Искал си да напишеш "....Капитана да се взема у руСки"

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 68. 68 Профил на Индианец
  Индианец
  Рейтинг: 0 Весело

  Умнокресливото тръшкане кой може да разследва независимия прокурор, да започне СЕГА

  Правителството трябва да падне заради Наредба 18. Горанов в затвора за саботаж на БВП и чуждите инвестиции.
 69. 69 Профил на Индианец
  Индианец
  Рейтинг: 0 Весело

  Според мен нищо не е необходимо освен парламентарна процедура за импичмънт на Главния. 2/3 или 3/4 от депутатите ако гласуват да си заминава.

  Правителството трябва да падне заради Наредба 18. Горанов в затвора за саботаж на БВП и чуждите инвестиции.
 70. 70 Профил на Mike Crazy
  Mike Crazy
  Рейтинг: 274 Весело

  Още по-лошото е, че ДПС са маша на Русия, която има за цел икономически да зароби България.
  —цитат от коментар 62 на Храбър


  Во истина, така е! Бош, ИКЕА, Хюлет Пакард, Била, Кауфланд, Лидъл, Ролпласт, Уолтопия, АйБиЕм, Майкрософт, Терадата, Оракъл, Тотал и Бритиш петролиъм... бе към неколко хиляди западноевропейски, американски и канадски компании - все путински пиронье в ковчега на родната икономика, нъл? Я обади една руска фирма, която да е по-значима от подарената от вазе на Лукойл рафинерия, дошла по времето на Борисов?

  Другото лошо е стремежът на прокуратурата да се разпорежда в съдийското крило, като по този начин да управлява целия съдебен процес. Нещо абсолютно забранено при една демокрация.
  —цитат от коментар 62 на Храбър


  Недоучените другари вече съвсем излязоха от рамките на реалността! Я ни светни сега, кои са законовите механизми прокуратурата да се "разпорежда в съдийското крило"? То, по вашата неграмотна "логика" и кутловишкия тъпанджия може да се "разпорежда" в Светия синод... Да, ама не. Ако се знаете колко сте ми тъпички и неграмотни, думичка нямаше да напишете публично, ама нали някой ви е излъгал, че сте "умни и красиви" (а, то май вие сами се лъгахте), леете тъпизми за радост на интелигентните хора, а те се заливат от смях, като ви четат...

 71. 71 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Нищо ново. Кочината продължава да си е кочина, както ганьо продължава да гласува за кочина.

 72. 72 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Е ако има независим, за какво ни е зависимия? Освен това, кога ще разследват Гешев, сега веднага ли?

 73. 73 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 1736 Неутрално

  Демокрацията у нас до такава степен засили несменяемостта, че просто я изстреля като ракета.

 74. 73 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1331 Весело

  До коментар [#53] от "001":

  Объркал си двата щата, старшинка. 😂

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 75. 75
  Прост ГЕРБав от Има Такива Наглеци за Българи
  Рейтинг: 522 Гневно

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

  Умнокресливото тръшкане кой може да разследва независимия прокурор, да започне СЕГА
  —цитат от коментар 68 на ktu09630174


  ГЕРБаво - мутренското цвилене може да завърши сега.
  Европейският съюз никога по-ясно не е зашлевявал ГЕРБавата шайка както с последния доклад.
  Затова и е това търчане на СИКаджията със спешни заседания в Събота.
  ДЕСЕТ години не направи нищо , днес се разбързала тиквата.
  "Аз съм прост" си казва и го доказва.

 76. 76 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 429 Весело

  Ясно е че каквото кажат началниците, това ще е ...
  Не случайно вече 10 години го галят по главата , защото ги слуша

  Обаче нещо друго ме притеснява, защо от 3 дни във Франция има стотици хиляди протестиращи, стотици арестувани и обгазени, а свободните медии си траят.

  Спомням си , че като се събираха по 500 човека в Москва имаше по 3 статии дневно по въпроса
  Демократично ли е Макрон да не слуша народа ммм и да ги прогонва с газ ... ммммм

 77. 77 Профил на calypso
  calypso
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#68] от "ktu09630174":

  Ето, започвам с пъшкането, г@@пак!
  Това трябва да са трима прокурори от Европейския съд, начело с Лаура Кьовеши...

 78. 78 Профил на patrokalche
  patrokalche
  Рейтинг: 358 Неутрално

  До коментар [#5] от "jgu46589028":

  Виж сега Баце! Една държава не се крепи само на закони писани на хартия! Неща като морал, чест и доблест играят основна роля в едно общество. Без тях законите са нищо! Ако продължаваме с играта кой ще разследва този който разследва и кой ще разследва този който разследва разследващия, сме загубени като народ и като държава.

 79. 79 Профил на Mike Crazy
  Mike Crazy
  Рейтинг: 274 Весело

  Абе тоя независимия, който ще разследва главния пак ли Барни ще го предлага ако е така все едно нищо ново.
  —цитат от коментар 66 на nwj49315903


  Глупости, как можа да си го помислиш? Специална комисия от ДаБъ-ри ще го посочва - Ристю, Ръдан и Тънас плюс гражданска квота - Мая Манолева и Прикопи рязградски, с прецедател фелдфебела на Решетников, пред когото коленичихте преди неколко деня...

 80. 80 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3558 Весело

  До коментар [#61] от "Mike Crazy":

  А кой избира съдията момче глупавичко?
  Вчера излезе една снимка на Цацаров и Дани бой, на която Барни Ръбъл гледаше така уплашено към Цацаров, че чак жал да ти стане за уплашената му душица.
  И има защо Данаил Кирилов да се страхува.
  Пределно ясно му е, че зависи изцяло от Цацаров и неговите кукловоди.
  Снимката беше очевАдно доказателство за тоталното кадруване в съдебната система от страна на прокуратурата!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 81. 81 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 810 Любопитно

  За такава отговорна длъжност,ще трябва да се покани консула от Валенсия.Или някой славен евродепутат,любител на морски авантюри.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3954 Весело

  На Прокопиев вече не му пука, след като секретарката му по един или друг начин, вече е почетен консул на Канада в България...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 84. 84 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3558 Неутрално

  Според мен нищо не е необходимо освен парламентарна процедура за импичмънт на Главния. 2/3 или 3/4 от депутатите ако гласуват да си заминава.
  —цитат от коментар 69 на ktu09630174


  Пълна глупост!
  Особено, когато в парламента е такова разположението, че хич да няма опозиция!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 85. 85 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  Нещо ме смущава в това правителството реши. Ако правителството реши да предложи на парламента ще е по-приемливо. Нали сме парламентарна Демокрация а не премиерска.

  SHADOWS of SOFIA
 86. 86 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4060 Неутрално

  Какво стана с Краси черничкия , който беше главен кадровик в съдебната система? Скандалът се разрази преди години и замлъкна , като всеки друг. От него се разбра порочния модел на назначаване на съдии и прокурори. Една голяма част от тях са назначени по този начин и са кадри на въпросния Краси. Съдебната ни система е компрометирана, а без съдебна система никоя държава няма демократично бъдеще.

 87. 87 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 429 Весело

  И този път да няма само един кандидат

  Ако искате да няма протести, обявете

  Христо Иванов като кандидат номер едно
  Радан Кънев като кандидат номер две
  и нека по-достойния победи в това честно състезание

 88. 88 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 1736 Неутрално

  Естествено гледаме Тоталитаризъм. Но докато при предишния тоталитаризъм имаше Русия, която ги "оправяше" сега няма ни Русия, ни Америка, ни Занзибар.

 89. 89 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3558 Неутрално

  До коментар [#5] от "jgu46589028":Виж сега Баце! Една държава не се крепи само на закони писани на хартия! Неща като морал, чест и доблест играят основна роля в едно общество. Без тях законите са нищо! Ако продължаваме с играта кой ще разследва този който разследва и кой ще разследва този който разследва разследващия, сме загубени като народ и като държава.
  —цитат от коментар 78 на patrokalche


  Въпрос на законово урегулиране!
  Може така да се напишат законите, така да се разделят властите (сега забелязвате ли къде се беше прицелил Гешев, като плещеше срещу раделението на властите?), че да не се дават извънредни права на който и да е.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 90. 90 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3558 Неутрално

  Нещо ме смущава в това правителството реши. Ако правителството реши да предложи на парламента ще е по-приемливо. Нали сме парламентарна Демокрация а не премиерска.
  —цитат от коментар 85 на К2


  Абсолютно!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 91. 91 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4060 Неутрално

  Конституцията гарантира сталинския модел на съществуване на българската прокуратура. За да се реши проблема с безконтролната власт на главния прокурор , трябва тази система да се измени , но това може да стане с промяна на Конституцията. Партията , която сега е на власт в България , а имено БКП , която управлява чрез своите подразделения БСП , ГЕРБ и ДПС има необходимото квалифицирано мнозинство да промени Конституцията , но няма желание за това , защото тази конституция е напълно приемлива за нея.

 92. 92 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 601 Неутрално

  Няма надежда, терминал2

 93. 93 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  [quote#89:"Храбър"][/quote]

  Разделение на властите .... Ние разделно хвърляне на боклука не можем да постигнем. Кажи го директно , пълзяща диктатура.

  SHADOWS of SOFIA
 94. 94 Профил на Mike Crazy
  Mike Crazy
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Демокрацията у нас до такава степен засили несменяемостта, че просто я изстреля като ракета.
  —цитат от коментар 73 на Петя


  Ква несменяемость ма, падруго невежа? Я сметни колко премиери се изредиха от 2009 до днес. Борисов, Райков, Орешарски, Близнашки, Борисов, Герджиков, Борисов... Прави ли ти впечатление трикратното споменаване на Борисов? То иде да покаже, че колкото и да се напъвате, мафиотските партии от БКП - БСП, ДСБ и ДПС - като се стигне до урните, пак ядете шутовете. И така ще бъде!

 95. 95 Профил на grigoo
  grigoo
  Рейтинг: 713 Неутрално

  Сега ще си изберат някой който държат с компромати за топките и ето - имаме си "независим" заместник прокурор, който може да разследва главния. Пародия.

 96. 96 Профил на grigoo
  grigoo
  Рейтинг: 713 Неутрално

  Сега ще си изберат някой който държат с компромати за топките и ето - имаме си "независим" заместник прокурор, който може да разследва главния. Пародия.

 97. 97 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1029 Любопитно

  "Венецианската комисия и Комитетът на министрите към Съвета на Европа са безпощадно ясни, че предложенията на кабинета няма да решат проблема с безконтролната и неограничена власт на главния прокурор. Даже могат да влошат положението. Вчера те разкритикуваха остро проектозакона на Данаил Кирилов."

  Питам, Бай Онуй кого си мисли че лъже с тая отчаяна постановка?

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 98. 98 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3558 Неутрално

  Я ни светни сега, кои са законовите механизми прокуратурата да се "разпорежда в съдийското крило"?
  —цитат от коментар 70 на Mike Crazy


  Прокуратурата трябва да излезе от съдебната система.
  Те са обвинители и нямат нищо общо със справедливостта на отсъждане.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 99. 99 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2514 Неутрално

  При условие че се назначава от президентската институция би работило . Не е нормално едни и същи хора да изберат и ПРОКУРОРЪТ И ПРОВЕРЯВАЩИЯТ. Власт се контрира с друга ВЛАСТ, за която президента олицетворява единство и сигурност. Не се бъркам с Румен Радев. Говоря принципно за институцията президентство.

 100. 100 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  Сега ще си изберат някой който държат с компромати за топките и ето - имаме си "независим" заместник прокурор, който може да разследва главния. Пародия.
  —цитат от коментар 95 на grigoo


  Не некой а некоя.Вече се знае имто и. Рицар Попова.

  SHADOWS of SOFIA
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK