Успехът на РОД в респектирането на властите за защита на "семейните ценности"

Успехът на РОД в респектирането на властите за защита на "семейните ценности"

© Юлия ЛазароваНие с вас сме отново заедно, тук пред камерите на удивена Европа, пред очите на респектираната власт". "Ние вече знаем, че сме чути! Затова един министър беше сменен!". "Ние повече нямаме възможност да възпираме родителското недоволство, да канализираме гнева, да управляваме емоциите на огромни родителски маси".


Цитатите са от протеста "в защита на семейните ценности" на 7 декември в София, обявен не само за национален, но и за международен от организаторите му. По техни данни няколко хиляди са протестирали отново заради новите правила за защита на децата от насилие в семейството.


Макар управляващите да обещаха отлагане на целия Закон за социалните услуги и 6-месечен срок за консултации и дебати, протестите не спряха. В групите в социалните мрежи се обещават нови протести, появяват се нови искания.
"Дневник" представя основните действащи лица в събитията, довели до правителственото решение да се отложи законът, приет след дълги преговори, протести на родители на деца с увреждания и подкрепян от множество неправителствени организации.


От неформална група до адвокатско сдружение за натиск


Протестите "в защита на семейните ценности" започнаха още в началото на тази година. Недоволството тръгна от група във "Фейсбук" срещу Националната стратегия за детето, а след като многократно беше разяснено, че такава стратегия всъщност няма, групата се преименува вече срещу Закона за социалните услуги. И против намеренията деца да бъдат отнемани от родителите им.


Всичко започна с усилията на шепа хора, администратори на групата, правихме нещата основно сами, привличахме съмишленици от нашите среди, разказа пред "Дневник" един от първите администратори на групата. С растящата популярност в социалните мрежи се появила и нуждата от по-сериозна организация. И през лятото се обърнали към юристи, за да им помагат с правни съвети. Решението кои да потърсят било общо.


Тогава възниква и идеята да се създаде сдружение, което да представлява групата пред институции и да общува с властите. Тази есен се учредява сдружението РОД ("Родители обединени за децата"). Адресът в София съвпада с адрес на адвокатска кантора.


Адвокатите, подготвили учредяването, оглавяват сдружението – в управителния съвет влизат адв. Владимир Шейтанов (известен като защитник на българските медици от либийския процес, в момента член на стратегическия съвет при президента Румен Радев), а заедно с него адв. Петър Николов (водещ дела в защита на родители срещу социалните служби) и адв. Илияна Мавродиева. Оттогава Шейтанов започва все по-често да говори пред медии от името на сдружението като представител на "Фейсбук" групата и на около 200 хил. нейни членове.


Малко по-късно - в началото на октомври, някои от първите организатори са изгонени от групата без обяснения. На национална среща на групата те получават съобщения в телефоните си, че са изключени.


Дни по-късно се появява обяснение - те не одобряват записаното в устава на РОД, че "сдружението представлява интересите на националната група и оттук нататък то определя и осъществява политиките на движението, свързани с каузата".


Беше шок, после забелязахме, че изключените се бяхме обявявали против това каузата да бъде превръщана в нещо повече от гражданска инициатива, срещу това да заприлича на партия, да е политически активна, коментира пред "Дневник" един от вече бившите администратори. Друго общо било, че изключените не са последователи на евангелски църкви, каквито са немалка част от останалите в групата и подкрепящи сдружението.


Шейтанов на сцената


И на 7 декември от трибуната Владимир Шейтанов обявява: "До днес ние очаквахме някой да поеме протегнатата ни ръка. До днес обикаляхме институциите, регистрирахме в деловодствата молби, становища и обръщения. До днес канехме на диалог, говорехме, убеждавахме, предлагахме, предупреждавахме. И бяхме посрещнати с политическо високомерие. Но тази страница вече е обърната".


Той е човекът, който говори за "респектираната власт", за отприщване на родителското недоволство, макар и да призовава за протести в рамките на позволените от законите и конституцията норми.


Шейтанов набелязва и бъдещите цели – не просто отлагане, а "пълна, категорична и окончателна отмяна на Закона за социалните услуги и замяната му с нов закон за социалната помощ, съответстващ на същността на социалната държава".


"Българският народ е древен, мъдър и решителен. Не си играйте с него, защото ще загубите... ВСЕКИ ДИАЛОГ Е ПО-ДОБЪР ОТ ВСЯКА ВОЙНА. ОСОБЕНО СЪС СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД", говори Шейтанов, обръщайки се към властите.


Владимир Шейтанов отклони поканата на "Дневник" за разговор около бъдещите намерения на сдружението с аргумента, че е много зает.


От около два месеца "Дневник" очаква и отговори от президентската институция за това кой е предложил адвоката в стратегическия съвет на държавния глава, доколко позициите на Шейтанов се споделят от Румен Радев и дали ще бъдат предприети някакви действия за разграничаване от поведението и думите на юриста. Отговори не са получени, а Шейтанов все още е в съвета.


Срещи с партии, законодателни инициативи под натиск, искане за конституционно дело


Шейтанов и водещи фигури от РОД все по-често могат да бъдат видени в парламента в компанията на депутати.


"След местните избори проведохме втори кръг срещи ... : "Възраждане", ВМРО, "АТАКА", БСП и НФСБ. Срещите бяха много полезни. Постигнахме своите цели – беше положено началото на полезни и прагматични отношения с повечето политически партии както в парламента, така и извън него на основата на взаимното уважение и прагматизъм", пишат в изявление от 4 декември от управителния съвет на сдружението във "Фейсбук" страницата си.


След срещите от "Атака" внесоха искане за отмяна на Закона за социалните услуги, а Кристиян Вигенин от левицата, който е и зам.-председател на парламента, написа в профила си в социалната мрежа, че е нужно законът да бъде отложен.


"В следващите дни предстоят партийни инициативи, за които допринесоха активната позиция и дейността на РОД, пишат от сдружението на 4 октомври и посочват "внасяне в следващите дни на предложение за отлагане на Закона за социалните услуги с цел осъществяване на широко обществено обсъждане на законодателството за социалната помощ". Часове по-късно "Обединени патриоти" (ВМРО и НФСБ) внасят такова предложение със същите мотиви. То беше подкрепено и от новия социален министър Деница Сачева.


Следващата стъпка, анонсирана от РОД - "започване на процедура за внасяне в Конституционния съд на запитване за съответствие на Закона за социалните услуги на Конституцията", още не е направена.


Дългосрочни планове


От сдружението говорят за "поставяне началото на дългосрочно сътрудничество на РОД с политическите партии за провеждане на силни просемейни политики и борба срещу прокарването на ранно сексуално образование и джендър идеология в обществото". От ръководството се хвалят, че са установили добри контакти с български вероизповедания.


Подготвя се и "международна неправителствена организация в подкрепа на семейството и традиционните семейни ценности".


"РОД успя да увеличи чувствително своята членска маса и кръга на симпатизанти, да разшири своята социална база. Върви процес на укрепване на сдружението и превръщането му във влиятелен фактор в обществения живот, в центъра и по места", се казва в един от отчетите и в обръщение на ръководството.


"ВКонтакте" и англоезични новини за отнемане на деца


От около три седмици сдружението има и нов канал за комуникация, размяна на мнения, позиции, видеа в известния като руския "Фейсбук" сайт "ВКонтакте".


Алтернативната група е направена заради рестрикциите на "Фейсбук", твърдят организаторите и призовават последователите си да ги последват в руската социална мрежа. "Във "ВКонтакте" има доста по-голяма свобода на словото, няма да бъдем ограничавани и ще могат свободно да се обсъждат всички теми които ни засягат, като например ЛГБТИ и джендър идеологиите, без риск групата да бъде изтрита", обясняват от сдружението. Около 200 души в момента са в тази група в руския сайт.


Сдружението поддържа и сайт, в който се воюва с "опитите на норвежката служба за децата да отнема български деца" и т.н.


Финанси


Кой организира и финансира протестите – според участници преди създаването на РОД това се е правело с доброволни дарения. Бивши администратори отричат да са получавали пари от другаде. Те коментират, че големият протест в средата на септември в София и придружаващата го международна конференция с участие на немалко гост-лектори от чужбина в рамките на два дни са стрували към 100 хил. лв. Те били събрани от членове на "Фейсбук" групата.


Сега сдружението е пуснало покана до всички съмишленици да станат асоциирани членове на организацията, всеки да внесе по сметка на сдружението 10 лева встъпителна вноска и 10 лева годишен членски внос.


Евангелистка и международна нишка


Според бивши участници в организирането на протестите международните контакти и връзките с чуждестранни лектори се поддържат главно от Венета Мерк. Това личи и от видеоматериали и снимки на сайта на сдружението й във "Фейсбук" групите.


На конференцията в края на септември например тя осигурила международното участие. Поканила същите лектори, които преди това участвали и в подобни форуми из Европа, в прибалтийските страни, където Мерк също присъствала.


Мерк може да бъде видяна и в компанията на Владимир Шейтанов при срещите му с политици и представители на институциите.


Венета Мерк от години се занимава с лекции и дейности за "просемейните ценности", може да се види от активността й в интернет.


Тя живее в Пазарджик и е майка на 4 деца. Женена е за швейцареца Гордън Мерк, който е мисионер на FCTchurch, Швейцария. Двамата имат и фондация "Сърце за България". В социалните мрежи пък могат да се намерят и клипове на семейство Мерк с проповеди из различни евангелски църкви и общности.


Според информацията за FCTchurch, Швейцария, целта й е хората да "преоткрият Исус". Според предоставяната от църквата информация тя е създадена 1933 г. и има 5 представителства.


Някои позабравени активисти


С излизането под прожекторите на РОД други активисти - напр. срещу Истанбулската конвенция, се отдръпнаха. Директорът за "Връзки с обществеността" на Министерството на отбраната Александър Урумов вече не е така деен срещу конвенцията и срещу стратегията за детето.


През октомври вицепремиерът Томислав Дончев заяви, че "зад масовата паника с отнемането на деца в Сливенско през последните дни стои коалиционен партньор на левицата в няколко формации за местните избори", а по-късно уточни, че това е човек от пресцентъра на Министерството на отбраната. Проверките не показаха връзка на Урумов.


Междувременно Урумов изтри някои от своите постове из "Фейсбук", установи анализ на блогъра Боян Юруков, който илюстрира и случаите, в които Урумов е имал общо с разпростаняването на фалшиви новини по темата.


Освен Урумов сякаш по-слаба активност се забелязва и при Гражданско сдружение "Асоциация Общество и Ценности" (АОЦ), които също бяха особено активни през миналата година и в началото на тази.

Коментари (236)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Nick F
  Nick F
  Рейтинг: 909 Неутрално

  Дам, култивирането на хунвейбините приключи. Сега е време да осребрим вложенията.

 2. 2 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3454 Неутрално

  Гордън Мерк, който е мисионер на FCTchurch, Швейцария. Двамата имат и фондация "Сърце за България". В социалните мрежи пък могат да се намерят и клипове на семейство Мерк с проповеди из различни евангелски църкви и общности.
  Според информацията за FCTchurch, Швейцария целта й е хората да "преоткрият Исус".
  =======
  Това е капан............ който в най неочакван момент може да провали цялата инициатива на "РОД".....

  Bukalemun
 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2539 Неутрално

  Позволява ли им демокрацията правото на сдружаване, и ако да то на кого пречи това?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 6. 6 Профил на dax49623910
  dax49623910
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Не може НПО-та да извършват правоприлагаща дейност. Това не трябва да се допуска.

 7. 7 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 276 Неутрално

  Не може НПО-та да извършват правоприлагаща дейност. Това не трябва да се допуска.
  —цитат от коментар 6 на dax49623910


  Точно така и аз смятам, че кремльовските НПО-та трябва веднага да бъдат изгонени от страната...

 8. 8 Профил на Nick F
  Nick F
  Рейтинг: 909 Неутрално

  Не може НПО-та да извършват правоприлагаща дейност. Това не трябва да се допуска.
  —цитат от коментар 6 на dax49623910


  Никъде не се дават "правоприлагащи" права на НПО-тата, но вероятно за вас няма значение.

 9. 9 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 645 Неутрално

  В статията пише,че : в София и придружаващата го международна конференция с участие на немалко гост-лектори от чужбина в рамките на два дни, са стрували към 100 000 лв. Те били събрани от членове на "Фейсбук" групата.

  Та може ли да публикуват поименно хората "дарили" тези средства. Дане се окаже,че дарителите са само няколко или един с възможни варианти от Възраждане", "ВМРО", "АТАКА", "БСП" и НФСБ.

 10. 10 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2384 Неутрално

  Търсите под вола - теле.
  Най-обикновени хора протестират, групата във Фейсбук стана 200 000 човека за два месеца. Пишат и коментират хора от всякакви социални групи.
  ЗАЩОТО ТОВА, КОЕТО ПРАВИ ДЪРЖАВАТА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
  и впрочем, каква демагогия прозира в статията и идеолозите на бизнеса с деца:

  "От неформална група до адвокатско сдружение за натиск"

  когато е угодно на бизнеса, се говори за протести, за граждански права, когато обаче някой им провали печалбите, вече ставаме "групи за натиск"..

  Любовта ще спаси света!!!
 11. 11 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 500 Неутрално

  Сериозна хибридна така, всяваща разделение в обществото. Надявам се българските служби да си свършат работата.
  2020-та година чука на вратата и всяка хормонално неустойчива лелка е със смартфон и достъп до Интернет. Реалностите са други, а властимащите трябва незабавно да си направят изводите.

 12. 12 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 500 Любопитно

  ЗАЩОТО ТОВА, КОЕТО ПРАВИ ДЪРЖАВАТА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ..
  —цитат от коментар 10 на hope


  Извинете, кое е престъпление?

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на dax49623910
  dax49623910
  Рейтинг: 0 Любопитно

  До коментар [#11] от "гарата":

  "2020-та година чука на вратата и всяка хормонално неустойчива лелка е със смартфон и достъп до Интернет"

  В статията пишя, че лелките са 200 хил, вие колко сте?

 15. 15 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 870 Любопитно

  Статия в същия обем за финансирането на "Боец", Маяма и ДеБъ кога?

  Знанието е сила, информацията - власт
 16. 16 Профил на lvz36596297
  lvz36596297
  Рейтинг: 264 Неутрално

  "От около три седмици сдружението има и нов канал за комуникация, размяна на мнения, позиции, видеа – в известния като руския "Фейсбук" сайт "Вконтакте"."

  Нека да се видят чебурашките.

 17. 17 Профил на jgu46589028
  jgu46589028
  Рейтинг: 264 Любопитно

  Майката му е разобличаване на враговете на Сорос и правене на списъци! А бе какво стана с онзи списък на враговете на демокрацията?

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3692 Неутрално

  Семейството като институция и неговото не само съществуване, но и функциониране в обществено - политическата тъкан не може да бъде оставяно в ръцете на организации, индивиди или " модерни" повеи, според които бракът е пълна отживелица, половете - въпрос на лична нагласа, а децата - бъдещи цели на кампанията за толеранс към извратеното и деградиралото, опаковано като " европейски ценности" ! Проблемът на протестите срещу ЛГБТ всъчност е че се яхват от едни другари, които преди неотдавна нямаха никакви трудности със семействата, семейността и индивида изобщо - не си удобен на властта, прибират те и след време жена ти получава просто един вързоп с дрехи и съвета да не те търси повече, иначе......
  Затова темата е обект на противопоставяне между Запада и Русия, а по - този начин се пропуска далеч по - важния, ценностен и хуманен аспект в нея, който става жертва на политически интереси......

 20. 20 Профил на dax49623910
  dax49623910
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#9] от "anty":

  "В статията пише,че : в София и придружаващата го международна конференция с участие на немалко гост-лектори от чужбина в рамките на два дни, са стрували към 100 000 лв. Те били събрани от членове на "Фейсбук" групата.

  Та може ли да публикуват поименно хората "дарили" тези средства. Дане се окаже,че дарителите са само няколко или един с възможни варианти от Възраждане", "ВМРО", "АТАКА", "БСП" и НФСБ."

  А възможно ли е да се публикуват поименно и хората даряващи средства на 56-те НПО-та, така пламенно защитаващи този закон. Да не се окаже, че повечето са на издръжка от деди-милиардер.

 21. 21 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 275 Неутрално

  Тези са като антиваксърите - изключително вредни за обществото, но живеят със заблудата, че се борят за кауза.

  За съжаление, няма как да изчислим колко са жертвите на антиваксърското безумие. По същия начин и никога няма да разберем колко точно деца ще пострадат от мракобесието на тези уж "про-семейни" (а всъщност про-евангелистки) групички.

 22. 22 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Мда, само пе*ерасите имат право да протестират, съдят, да се ползват от права и финансиране. Другите нр.

  Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
 23. 23 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1093 Неутрално

  Деее днес няма мъгла и грее друга дъвка и истерия да се измисли. Не е лесно да го пълниш тоя вестник с новини по Коледа, когато всичко е задрямало

 24. 24 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 275 Неутрално

  Семейството като институция
  —цитат от коментар 19 на samoedin


  Семейството е институция, защото държавата го е определила за такава. Тоест държавата има всички основания да упражнява контрол над семейството и отглеждането на децата (особено ако ти е вредно за тях).

  Ако не искате държавата да Ви се меси, значи семейството трябва да загуби статута си на институция.

 25. 25 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2558 Неутрално

  До коментар [#8] от "Nick F":

  принципът е, кажи че сестра му е к-ва, пък после нека обяснява, че няма сестра :)

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 26. 26 Профил на dax49623910
  dax49623910
  Рейтинг: 0 Любопитно

  До коментар [#8] от "Nick F":

  "Никъде не се дават "правоприлагащи" права на НПО-тата, но вероятно за вас няма значение."

  А защо НПО-тата толкова драпат да бъде приет този закон? Нали са неправителствени организации, защо се натискат за държавно финансиране?

 27. 27 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 275 Неутрално

  Позволява ли им демокрацията правото на сдружаване, и ако да то на кого пречи това?
  —цитат от коментар 5 на дерибеев


  Ами то и Ислямска държава си е вид сдружаване... те на никого не пречат, нали? ;)

 28. 28 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 829 Любопитно

  българи в защита на насилието и срещу европейските ценности, правителство готово на всякакви низости и популизъм за да оцелее ,обезлюдяваща територия обречена на комунизъм

 29. 29 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 275 Неутрално

  А защо НПО-тата толкова драпат да бъде приет този закон? Нали са неправителствени организации, защо се натискат за държавно финансиране?
  —цитат от коментар 26 на dax49623910


  Нали това е целият смисъл бе, умнико - граждани (тоест хора несвързани с властта) да могат да получат достъп до държавен ресурс и да вършат работа. И тази работа я вършат по-добре от бездушните институции.

  В цял свят НПО-тата са неразделна част от обществения живот. Няма НИКАКВА логическа причина и в България да не е така.

 30. 30 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 264 Неутрално

  "Малко по-късно - в началото на октомври, някои от първите организатори са изгонени от групата без обяснения. На национална среща на групата те получават съобщения в телефоните си, че са изключени."

  - Този почерк е познат. Още от Сертов и Трактора в ДАНС. Както и
  https://www.faktor.bg/bg/articles/petak-13/atakata-s-apartamentite-tragnala-ot-rumyana-bachvarova-i-bivshiya-zam-ministar-na-mvr-filip-gunev

 31. 31 Профил на dax49623910
  dax49623910
  Рейтинг: 0 Любопитно

  До коментар [#21] от "Vorknkx":

  "Тези са като антиваксърите - изключително вредни за обществото"

  Преди години "вредните за обществото" ги пращахте в Белене и Скравена, сега как ще процедирате с тях?

 32. 32 Профил на dax49623910
  dax49623910
  Рейтинг: 0 Любопитно

  До коментар [#7] от "bez_ime2":

  "Точно така и аз смятам, че кремльовските НПО-та трябва веднага да бъдат изгонени от страната..."

  Ако не споменеш Кремъл в поста не плащат ли?

 33. 33 Профил на Умен и красив но не умнокрасив
  Умен и красив но не умнокрасив
  Рейтинг: 683 Неутрално

  Народа като чуе думите пол, секс, деца, джендър, бежанец и пали от четвърт. Не защото има нужда, а благодарение на успешната хибридна руска атака срещу нацията ни. Жалко... С евтини (направо безплатни) трикове братушките да ни вързали към тях, а ние снасяме и снасяме милиарди в тяхната кошница, до като самите ние изнемогваме и постоянно питаме "Кога ще се оправим", "Кой ще ни оправи"... Единствено сами можем да се оправим, на първо място като спрем да вярваме на хибридните руски мероприятия по всички теми и на второ - като пресечем корупцията у нас и престанем да крадем от общите пари, защото те са за всички 💡

  No Pain No Gain
 34. 34 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 275 Неутрално

  сега как ще процедирате с тях?
  —цитат от коментар 31 на dax49623910


  Ха ха, колко оригинално!

  Някой да ви е пипнал с пръст? В нормалните държави, онзи свещеник антиваксър от Сливен щеше да бъде съден за антисоциална дейност, а тук е медийна звезда. В нормалните държави, протестиращите против ЗСУ щяха да бъдт посрещнати с водни струи и сълзотворен газ, а тук им избираме министри, дето да им изпълняват прищевките.

  Какво още искате - да ви сложим на златни тронове? Да ви поставим корони на главите?

 35. 35 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2539 Неутрално

  До коментар [#27] от "Vorknkx":

  Ако гледаш от ъгъла на демокрацията създала и въоръжила ИД .... успех

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 36. 36 Профил на dax49623910
  dax49623910
  Рейтинг: 0 Любопитно

  До коментар [#33] от "Умнокрасив":

  "и престанем да крадем от общите пари, защото те са за всички"

  Ми точно това правим. Искаме да попречим на НПО-тата да се наредят на държавната трапеза.

 37. 37 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2558 Неутрално

  До коментар [#34] от "Vorknkx":

  трябва да ги харесваш и боготориш, най-малкото. Иначе се чувстват преселедвани :)

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 38. 38 Профил на dax49623910
  dax49623910
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#34] от "Vorknkx":

  "В нормалните държави, протестиращите против ЗСУ щяха да бъдт посрещнати с водни струи и сълзотворен газ"

  Вижте какво ни очаква ако допуснем неолеберастите на власт.

 39. 39 Профил на Nick F
  Nick F
  Рейтинг: 909 Неутрално

  До коментар [#33] от "Умнокрасив":"и престанем да крадем от общите пари, защото те са за всички"Ми точно това правим. Искаме да попречим на НПО-тата да се наредят на държавната трапеза.
  —цитат от коментар 36 на dax49623910


  Явно е по добре държавната трапеза да бъде опосквана от безотчетни държавни чиновници.

 40. 40 Профил на 681ad
  681ad
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Трябва да се сключат договори със Северна Корея, Куба, Венецуела и пр. държави, в които новите болшевики да бъдат депортирани.

  Не бой се, малко стадо! ... (Лука 12:32)
 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на NoBrainNoPain
  NoBrainNoPain
  Рейтинг: 175 Неутрално

  приет след дълги преговори, протести на родители на деца с увреждания и подкрепян от множество неправителствени организации.
  -------------------------
  Няма истински НПО, а само ГЛО (ГрантоЛапащиОрганизации).
  Априори всичко, срещу което протестират е добро, а всичко, което подкрепят е лошо,
  Толкоз.

 43. 43 Профил на dax49623910
  dax49623910
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#39] от "Nick F":

  "Явно е по добре държавната трапеза да бъде опосквана от безотчетни държавни чиновници."

  Не е по-добре, но ако и НПО-тата на деди-милиардер се наредят на държавната трапеза, няма да можем да ги изхраним. В крайна сметка нали деди постоянно им налива пари, защо ламтят за още?

 44. 44 Профил на igkotzev
  igkotzev
  Рейтинг: 375 Весело

  Ау, тези 200хил осъзнават ли, че се вкарват в списъка на норвежците, Сорос и гейовете за отнемане на деца. А също и на докторите за ваксиниране.

  Имаше ли кем трейлс когато протестираха срещу закона. Да се замислят.

 45. 45 Профил на dax49623910
  dax49623910
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#34] от "Vorknkx":

  "Какво още искате - да ви сложим на златни тронове? Да ви поставим корони на главите?"

  Вие нищо не можете да слагате и поставяте. Групата ни е от над 200 хил. човека а на последните избори вие получихте 118 хил. гласа.

 46. 46 Профил на Nick F
  Nick F
  Рейтинг: 909 Неутрално

  До коментар [#39] от "Nick F":"Явно е по добре държавната трапеза да бъде опосквана от безотчетни държавни чиновници."Не е по-добре, но ако и НПО-тата на деди-милиардер се наредят на държавната трапеза, няма да можем да ги изхраним. В крайна сметка нали деди постоянно им налива пари, защо ламтят за още?
  —цитат от коментар 43 на dax49623910


  Бюджетът за социални услуги е един и същ. И е по добре да бъде изразходван ефективно. НПО-тата когато знаят че при недобро предоставяне на услугата ще им бъде отнет лиценза, ще се справят по добре от чиновниците които никой не може да ги мръдне от мястото им.

 47. 47 Профил на Nick F
  Nick F
  Рейтинг: 909 Неутрално

  До коментар [#34] от "Vorknkx":"Какво още искате - да ви сложим на златни тронове? Да ви поставим корони на главите?"Вие нищо не можете да слагате и поставяте. Групата ни е от над 200 хил. човека а на последните избори вие получихте 118 хил. гласа.
  —цитат от коментар 45 на dax49623910


  Нали знаеш че от 200 хиляди заявили участие във фейсбук идват по малко от 2 хиляди ?

 48. 48 Профил на dax49623910
  dax49623910
  Рейтинг: 0 Любопитно

  До коментар [#29] от "Vorknkx":

  "Нали това е целият смисъл бе, умнико - граждани (тоест хора несвързани с властта) да могат да получат достъп до държавен ресурс и да вършат работа"

  Нали в момента повечето ползват ресурса на дедо Шори, не им ли е достатъчен за да вършат добри дела?

 49. 49 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 710 Неутрално

  Истината е, че Сорос ВЕЧЕ не може да издържа мрежата от НПО-та …, защото:
  1. Тръмп категорично забрани държавно финансиране на НПО-та превъзнасящи като много хубаво ЛГБТИ и миграцията …
  Това са 30 млрд. долара годишно !!!
  2. Не е случайно, че ИК предвижда финансиране на ГРЕВИО и НПО-та директно от държавните бюджети.
  Понеже не мина номера в България ….
  3. Решиха да вкарат финансирането на НПО-та през Закона за социалните услуги
  Е, и тук одариха на калъч.

  Сорос преди месец преведе 3 млрд. долара за издръжка на своите НПО-та, защото беше изправен пред бунт, а през 2017 цели 17 милиарда !!!

  Всички НПО-та (повечето са фондации, а не сдружения), които са за ЛГБТИ, миграция и всякакви откачени дивотии, имат високо заплатени служители, които си искат пакането, а то свършва …

  Сорос с последни сили се опитва да финансира НПО-тата си от държавните бюджети, защото той няма толкова пари.
  Всичко това стана благодарение на тайната сделка между демократите в САЩ и елита на ЛГБТИ в Европа.

  С експеримента се приключи !!!

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 50. 50 Профил на SML
  SML
  Рейтинг: 572 Гневно

  Къде е ДАНС?!

  One should be free to do whatever he wants, as longs this does not interfere with the equal right of everybody else to do the same.
 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1356 Неутрално

  Позволява ли им демокрацията правото на сдружаване, и ако да то на кого пречи това?
  —цитат от коментар 5 на дерибеев


  Това са нелицензирани протестъри - нямат сертификат от др Сорос за тая дейност. Освен това протестират за свой общ интерес, а не проповядват Ценностите.

 54. 54 Профил на dax49623910
  dax49623910
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#47] от "Nick F":

  "Нали знаеш че от 200 хиляди заявили участие във фейсбук идват по малко от 2 хиляди ?"

  И 2000 да излязат, пак е нещо. На протестите, организирани от Драгалевци за Силна България и ДеБъ идват по 100-150 човека.

 55. 55 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2325 Неутрално

  В Чехия хората правят митинги с по 200 000 човека на тях и се борят за запазване и доизграждане на функциониращо гражданско общество и да не се забравя миналото. Главните теми за тях са гарантиране на върховенството на закона и икономическият просперитет на нацията. Е, имат ги и двете. Отбелязаха подобаващо и 30 години от падането на тоталитарният режим.
  В България митингите са главно срещу джендъри (каквото и да значи това), пеераси и цигани. И ако се пусне слух, че ще забранят домашарката или ще вдигат цените на цигарите. Останалото е наред, както се вика, всичко е ток и жици...
  Тъжна история.
  Апропо, в Прага не само че няма паметници на освободители, но и сега в Ржепорийе ще се вдигне паметник на загиналите там войници от армията на генерал Власов по време на Пражкото възстание.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 56. 56 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2558 Неутрално

  До коментар [#32] от "dax49623910":

  налага се да ви напомнят, че хубавата лепенка НПО се отнася и за ваште ора

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 57. 57 Профил на Индианец
  Индианец
  Рейтинг: 0 Неутрално

  200 000 е респектиращо число.

  Не съм запознат с темата, но 200 000... това не може да е организирано. Това е спонтанно. Това са хора с различни мирогледи.

  Организирани са "майките с увреждания". За тях нямам съмнение, че се използват с политически цели.

  А относно правото на държавата да отнема деца от родители, когато държавата е България, дали един български сдухан чиновник, може да вземе по-добри решения и от най-необразованата майка относно бъдещето на децата и е много спорно.

  Правителството трябва да падне заради Наредба 18. Горанов в затвора за саботаж на БВП и чуждите инвестиции.
 58. 58 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2558 Неутрално

  До коментар [#57] от "ktu09630174":

  200000 фб = 200 на живо :)

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 59. 59 Профил на vovka
  vovka
  Рейтинг: 424 Неутрално

  Колко пари взимате, за да защитавате тази идеология. Това не е журналистика, а слугинаж от ваша страна.

 60. 60 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Няма да мине това законодателство у нас, колкото и Дневник да се правят, че е мило и невинно. Българинът не се лъже за такива нещо.
  Сори, ама това е от поредицата истанбулска конвенция и пакт за миграцията.
  Нека си ги прилагат в Норвегия, но не и тук.

 61. 61 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3454 Неутрално

  До коментар [#4] от "ironhorse":

  Ако позицията на Дневник е, че тона е престъпна организация, да пусне сигнал до прокуратурата
  ========
  Дневник е медия .... и не е пряко застрашен .....

  Bukalemun
 62. 62 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 348 Неутрално

  Агент Абел - Александър Урумов прибира 500 хил. лв. за ”Бъди войник”, на войската - цървули


  Миналата седмица в МО започна така дълго рекламираната кампания „Бъди войник“ за 1 млн. лв. Документите показват, че нищожни суми отиват във войските, а големият пай от 500 хил. лв. прибира Пресцентъра на МО с шеф Александър Урумов - агент Абел.

  Военни твърдят, че кампанията предварително е обречена на провал! Защо ли? Защото, както шепнеха генералите помежду си по време на годишната конференция на Началника на отбраната ген. Боцев, некомплектът в армията вече е ... над 8000 човека!!! Което означава, че почти една трета от армията ни просто я няма. За пред медиите се обявява една бройка от към 5000 човека, но истината е съвсем друга. Неслучайно във формированията в Съвместното командване на силите некомплектът е над 30 процента във всяко, и това официално бе обявено от ген. Тодоров. Вече 2 години пък се говори как видиш ли, ей сега стотици млади граждани щели да кандидатстват за особено привлекателната военна кариера.

  Защо всъщност военната служба е непривлекателна? Причините са много, но най-важното – ниското заплащане. Министър Каракачанов уж обяви увеличение на военните заплати от януари 2019 г. с 10 процента, но после Боцев го поправи, че увеличението било до 10 процента. И така – за редниците, заплатата стана от 700, 800 лв., нещо крайно недостатъчно, а за офицерите скочи още повече. Само че в армията се започва от редник. И ако този редник живее в София, както наскоро се оплака едно момче, наемът за едно жилище започва от 800 лв... демек от една пълна заплата за военен. А как ще живее войникът през месеца, явно ще вегетира.

  Но нека се върнем към кампанията „Бъди войник“, която просто изби рибата! За нея бяха отпуснати почти 1 милион лева от бюджета на МО!!!

  Дотук скъпо – но става още по-скъпо след като се разбира от документите, че 500 000 хиляди отиват за нищоправене към така известния ни агент Абел от ДС – Александър Урумов - директор Пресцентъра на МО, известен и като агент Абел след разкритие на Комисията по досиетата. Какво прави всички в МО знаят, знаят още, че теи пари са хвърлени на вятъра и ще се разпорежда Урумов. Останалите 500 000 лв. за кампанията „Бъди войник“ също са разделени абсолютно нагласено – Националната гвардейска част взема цели 260 000 лв. за концерти в 29 града в България. Сметнато средно означава, че за един концерт от 30 минути хората си получават тлъстата сума от 10 000 лева!!! Че те и фолкпевиците не вземат такъв звезден хонорар за едно свое участие. А всъщност гвардейците почти не участват в кампанията... На тяхно място танцуват деца, облечени в гвардейски униформи – така поне бе на първите концерти в Стара Загора и в Перник. И едва ли малките деца помирисват дори и жълти стотинки . Остава една огромна въпросителна – дали тези 260 000 лева пак не отиват пак в нечий голям чиновнически джоб. За видовете войски са отделени едни смешни пари за реклама: за ВМС – 11 000, за ВВС – 4400, за СВ – 16 000, а за 68-а бригада – 8 000 лв. Естествено големият пай тук е за медиите, и по-конкретно тези на Пеевски – защото останалите медии просто духат супата и никой не ги е уведомил, че могат да кандидатстват относно кампанията „Бъди войник“. Трите телевизии – БНТ, БТВ и НОВА вземат огромната сума от 250 000 лева!!!

  Ето и един коментар на очевидец, как премина безславно и как се провали с гръм и трясък първият концерт в Стара Загора: „Бях в 5 следобед в парка, изложената техника бе накачулена само от братя от ромски произход. В 6 часа започна така рекламираният концерт, в залата нямаше повече от 30 човека - 27 баби и дядовци и трима цигани...Представете си как ще напълнят армията с хора, дядо ми ли пак ще служи???“, пише и пита изумен наш читател.

  Във Фейсбук Урумов има два профила. И в двата нито веднъж не е написал и ред за Българската армия, а всяка една негова публикация завършва с думите – „Бог вижда, Бог е с вас!“

  Дали обаче е богоугодно да се вземат едни 500 000 лева за безполезна пиар кампания? А властта да си затваря очите за хвърлени на вятъра пари?

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65 Профил на dax49623910
  dax49623910
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#46] от "Nick F":

  "Бюджетът за социални услуги е един и същ. И е по добре да бъде изразходван ефективно. НПО-тата "

  Как трябва да се изразходва бюджета, рашава този, който е бил избран от народа. И на мен не ми харесва, че в момента на власт са герберастите, но това е положението. Ако хората на дедо Шори толкова искат достъп до държавните пари, да направят партия, да спечелят избори и да почват да усвояват. През задния вход няма да стане. Ако имаш пари и желание, можеш да вършиш добрини и без да си закачен за държавна хранилка.

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Следващите месеци очакваме поне по три подобни статии дневно!

  Познайте кой плаща!

 69. 69 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5568 Весело

  ВКонтакте :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 70. 70 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#67] от "ironhorse":

  ей прост народ. ама със з и д прост. или просто купен.
  сорос не е бил на заседание на съвета на ес.

 71. 71 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Дори в този силно пристрастен и манипулативен материал се вижда, че сдружението започва неформално като САМООРГАНИЗИРАЩА СЕ група във ФБ!

  Направете разлика с платените НПО- та!

 72. 72 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1903 Неутрално

  "Кой организира и финансира протестите "?
  А кой организира и финансира София Прайд и безбройните ЛБГТИ организации?
  Да не говорим за 56-те "граждански сдружения".

  Panta rhei....
 73. 73 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 348 Весело

  Томислав Дончев каза къде е проблема, аз съм склонен да вярвам на него, а не дебелите тумбаци-агенти

  Служител от пресцентъра на Министерството на отбраната е сред хората, разпространявали фалшиви новини как ще бъдат отнемани деца от родителите им. Това потвърди вицепремиерът Томислав Дончев в Министерския съвет след края на редовното правителствено заседание. Дончев заяви, че е разговарял по темата с вицепремиера и военен министър Красимир Каракачанов и той е обещал, че ще вземе мерки.

  "Ако някой се е заигравал с темата, ще бъдат взети мерки", ангажира се той.
  В публичното пространство не е тайна, че става дума за шефа на пресцентъра на военното министерство Александър Урумов. Той е и бивш началник на комуникациите в БНБ. Освен с тези си позиции Урумов е известен и с това, че е драматург, писател, сътрудник на Държавна сигурност, обявен от комисията по досиетата, но и деен евангелист и проповедник. Сам се хвали и участва във "войната" с Истанбулската конвенция.

  https://clubz.bg/88834-donchev_potvyrdi_chovek_ot_voennoto_ministerstvo_sred_nasajdashtite_isteriq_za_decata

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75 Профил на our12595545
  our12595545
  Рейтинг: 264 Весело

  Самият факт, че от близо половин година друго освен "Стратегия няма" и "Тия са евангелисти / руски фалшиви новини" не е излязло като информация, красноречиво говори, че проблем има и то сериозен. Дотолкова сериозен, че може да се парира само с неговото отричане, тъй като всякаква дискусия е предварително обречена. Разговор с раята започва винаги с мантрата насилие над деца, въпреки че за последната година отнети от родителите деца, заради "тежки" случаи на насилие няма. Не на последно място след като и БПЦ излезе със становище против ЗСУ (нищо че Стратегия няма), какъв е смисълът да се дъвче опорката - тия са евангелисти?

 76. 76 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1903 Неутрално

  До коментар [#48] от "dax49623910":

  Ми този поток от парички взе да попресъхва.
  Освен това грантаджийството си е вид инвестиция в дълготраен нематериален актив.
  Инвестираш в НПО-та с влияние в съдебна система, образование, подкупни чиновници, плащаш на разузнавателни органи да събират компрометираша информация с цел последващо изнудване и т.н.
  Внедряваш твоите хора в управлението и разпределението на държавните ресурси и по този начин си осигуряваш бъдещето им финансиране.
  А кой е главният инвеститор си остава загадка.

  Panta rhei....
 77. 77 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3692 Неутрално

  До коментар [#24] от "Vorknkx":

  " Семейството е институция, защото държавата го е определила за такава. Тоест държавата има всички основания да упражнява контрол над семейството и отглеждането на децата (особено ако ти е вредно за тях).

  Ако не искате държавата да Ви се меси, значи семейството трябва да загуби статута си на институция."


  Защо реши, че държавата е определила семейството като институция ? В подобни плоски и жалки разсъждения на човек, живеещ в свят на бюрокрация и фалшива институционална показност, как да се намери място за понятия като любов между двама, отговорност, плод на любовта им т. е създаване на семейство, раждане и отглеждане на деца и пр. и пр...Кое от всичко това е " определено" от държавата ?
  Държавата може да е определила Гешев да стане главен или Цацаров да стане председател на бухалката ЧОПНИ ! Всичко останало са разсъждения на личности, оперирани от усет за човешко и нравствено !
  Семейството и рода съществуват столиетия без държавност, дори в условията на чуждо робство, враждебност към Българщината и семейството и именно те са в основата на възраждащото се трето българско царство ! Не държавата е определила семейството като институция, а точно обратното - семейството със своите ценности, фундамент и парадигма на всяко общество е конституирало държавата, възложило и е функциите, разписани в обществения договор, наречен Конституция, и всеки път, когато управленския башибозук по върховете и се самозабрави, го изпраща в заслужено забвение на бунището на живота !

 78. 78 Профил на dax49623910
  dax49623910
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#68] от "Phaeton.":

  "Следващите месеци очакваме поне по три подобни статии дневно!
  Познайте кой плаща!"

  Същият, който плаща и на ОфНюз, Медиапул и т.н. Проблема е, че Тръмп спря държавното финансиране на НПО-тата и дедо Шори започна да се задъхва сам да ги издържа. Разпорежданията му са всички НПО-та да положат усилия да се закачат за държавните бюджети, затова е и цялата тази врява.

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80 Профил на ruse_island
  ruse_island
  Рейтинг: 928 Неутрално

  Няма истински НПО, а само ГЛО (ГрантоЛапащиОрганизации).Априори всичко, срещу което протестират е добро, а всичко, което подкрепят е лошо,Толкоз.
  —цитат от коментар 42 на NoBrainNoPain


  С риск да те отчая, но и ПО /Правителствените организации/ са също на многомилиардни бюджетни и еврофондове. Парите са навсякъде, по-добре да има някаква конкуренция.

 81. 81 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 275 Неутрално

  Защо реши, че държавата е определила семейството като институция ?
  —цитат от коментар 77 на samoedin


  Аз нищо не съм решавал, това си е просто факт. Институциите са човешко творение. В природата такива няма.

  На една яйцеклетка изобщо не й пука дали е част то семейство, когато се опложда. Семейството е измислено, за да се улеснят и регулират имуществени права. Тоест твоите притежания да остават само и единствено за твоето потомство (ако изобщо има такова), в рамките на рода.

  Извинявай, че съм толкова директен, ама нали уж се борим с "лошата" политическа коректност. Семейството, в своята същност, е механизъм да оставиш панелката, която обитаваш, на децата си. И до там.

 82. 82 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Хахаха! Дневник, какво става? Кампания срещу противниците на ЗСУ ли започвате? Сега руска връзка ли ще търсите, компромати ли ще спрятате, що ли? С ПИК ли ще се конкурирате, ама на другата писта, а? Какво става с претенциите за независимо издание, загърбвате ли ги?

  Мърфи е оптимист!
 83. 83 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1308 Неутрално

  Дневник, трябва да обслужваме спонсорите, а? Всеки ден пропагандни статии как сме прости и не искаме добрите НПО-та при децата... Ама да си припомним, че за ИК правехте точно същото, то не беше пропаганда, не беше чудо. Защото от едно и също място се опитват да пробутват тези дивотии, оттам където и на вас ви плащат...

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 84. 84 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 275 Неутрално

  Дори в този силно пристрастен и манипулативен материал се вижда, че сдружението започва неформално като САМООРГАНИЗИРАЩА СЕ група във ФБ!
  —цитат от коментар 71 на Phaeton.


  И напълно пропускаме факта, че зад тях стоят влиятелни секти?

  Значи НПО-тата са лоши, а сектите са хубавички и имат място в изпълнителната власт?

 85. 85 Профил на ruse_island
  ruse_island
  Рейтинг: 928 Неутрално

  "Кой организира и финансира протестите "?А кой организира и финансира София Прайд и безбройните ЛБГТИ организации?Да не говорим за 56-те "граждански сдружения".
  —цитат от коментар 72 на Molossian


  На кой му пука за ЛБГТИ-тата, в тях няма електорален хляб. Докато на "семейни ценности" ще кълват и стари моми и ергени, вдовици и кви ли още не баламурници. Патриотите взеха да се изхабяват, трябват нови "идейни плантации", че да се поддържа правилен парламент и да продължат кражбите. Вече и конкуренция им правят, естествен подбор за тъпаци организират - Слави, Мая или антинорвежките семейници.

 86. 86 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 275 Неутрално

  Сега руска връзка ли ще търсите, компромати ли ще спрятате, що ли?
  —цитат от коментар 82 на султана глаушева


  Руската връзка е очевидна, дори няма нужда да бъде търсена. "Ювенална юстиция" - това са руски думи, Султано! В българския език тези две думи просто не съществуват. Отвори който и да е речник и виж.

  Брутално очевидно е, че Русия дирижира тези фейбук групи и протестите им.

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88 Профил на ruse_island
  ruse_island
  Рейтинг: 928 Неутрално

  Да е жив и здрав Сорос, че вече десетилетия наред, толкова добре сплотява малоумници по цялата планета. Разни КОЙ-човци, от близо и далеч, сигурно ежедневно се молят за здравето му.

 89. 89 Профил на dax49623910
  dax49623910
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#86] от "Vorknkx":

  "Брутално очевидно е, че Русия дирижира тези фейбук групи и протестите им."

  Ми много ясно, че я дирижират. Те руснаците президент на САЩ назначиха, че някаква си фейсбук група ще им се опре.

 90. 90 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2384 Неутрално

  До коментар [#73] от "Firestarter":

  Знаете ли колко години Томислав Дончев е работил за Сорос?

  Любовта ще спаси света!!!
 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93 Профил на Vorknkx
  Vorknkx
  Рейтинг: 275 Неутрално

  Айде стига вече с този Сорос - годината отдавна вече не е 2013-та, а Орешарски отдавна не е на власт.

  Измислете нещо ново най-после.

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 95. 95 Профил на dax49623910
  dax49623910
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#88] от "Ruse_Island":

  "Да е жив и здрав Сорос, че вече десетилетия наред, толкова добре сплотява малоумници по цялата планета"

  Сплотяват ги парите му. Във спонсорираните от него организации идеалисти, вярващи в "ценностите" му няма. В момента в който спрат парите, всички ще се разбягат.

 96. 96 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 710 Неутрално

  До коментар [#90] от "hope":В затвора ли предлагате, в Белене или просто по бързата процедура -да стената....Вие, рубладжийските комуноиди сте най-добри само в това!!!ГНУС!!!
  —цитат от коментар 92 на selqnin


  Хахаха, толкова сте отчаяни соросчетата = ЛГБТИ, че вече се побърквате

  На коментар в пост №90 с текст:
  "Знаете ли колко години Томислав Дончев е работил за Сорос?"

  Се пуска соросоиден отговор с пост № 92 с текст:
  "В затвора ли предлагате, в Белене или просто по бързата процедура -да стената....Вие, рубладжийските комуноиди сте най-добри само в това!!!ГНУС!!!"

  Хахахах …
  В България, хората СА НОРМАЛНИ.
  И на Запад, но никога не са живели под диктатура и нямат имунитет …

  Ние българите безпогрешно разпознахме ЛГБТИ, като философия за налагане на фашизоидна идеология, чрез ИК и ЗСУ, като се отдават държавни пари на НПО-та, които да изпълняват държавни функции.

  С НПО-тата на Сорос е свършено …
  НПО финансирано от държавен бюджет НЕ Е НПО

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 97. 97 Профил на dax49623910
  dax49623910
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#94] от "Умнокрасив":

  "Държавната трапеза отдавна е окупирана от държавната мафия, начело с хер Баце и другите отговорни другари завладели институциите"

  Така е, но са избрани от народа. Когато НПО-тата спечелят избори, тогава ще получат достъп до държавните пари. Друг вариант няма.

 98. 98 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2558 Неутрално

  До коментар [#84] от "Vorknkx":

  важното е да са антиевропейски или така да ги разибрат другарете патероте

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 99. 99 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2558 Неутрално

  До коментар [#86] от "Vorknkx":

  отпечатъци от мръсни пръсти могат да бъдат открити навсякъде, където се създава смут, паника и разединение напоследък...

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 100. 100 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7130 Неутрално

  "След местните избори проведохме втори кръг срещи ... : "Възраждане", ВМРО, "АТАКА", БСП и НФСБ."
  Това е достатъчно. Всички антибългарски партии / къде е Воля/ на куп. Само Путин липсва.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK