Много въпроси без отговори видя Томислав Дончев в предложението за "независим" прокурор
Вицепремиерът Томислав Дончев заяви в ефира на "Нова телевизия", че има много въпроси без отговори около предложението на властта за "независим" прокурор, който ще е единственият с правомощия да разследва за престъпления от общ характер главния прокурор и неговите заместници. Законопроектът беше предложен на извънредно заседание през уикенда, след като Венецианската комисия и Комитетът на министрите към Съвета на Европа излязоха с остри и критични становища за предлаганите още през юни промени от министъра на правосъдието Данаил Кирилов, по-известни като закона за "тримата големи".


Предложенията на управляващите пък не се харесаха на президента Румен Радев, който през седмицата обяви, че ще се възползва от конституционното си право да предложи промени в основния закон на държавата. Според него е важно да се види дали законопроектът няма да влезе в колизия с Конституцията, тъй като "въвеждането на нова и мощна фигура, понякога по-силна дори от главния прокурор", не е записано по никакъв начин в основния закон на страната.


"Една промяна на Конституцията не представлява просто една юридическа технология. Изисква се дебат, който може да продължи половин, дори една година. В него трябва да се изкажат първо експерти и специалисти и чак след това да влезе в Народното събрание", уточни Дончев.


По думите му в предложения законопроект не се дава отговор какво ще работи "независимият" прокурор, ако главният не извършва никакви престъпления. Той обясни, че не може чрез законопроекта да се опише в аванс всичко, които може да случи. Именно заради това имало много въпроси без отговори.


Вицепремиерът каза още, че ще трябва да минат години, преди да се каже дали въвеждането на подобна позиция ще проработи. Въпреки това той уточни, че очаква подкрепа за предложението.


"Досега не чух предложения как законопроектът да стане по-добър, чух само кусури. Промяната на Конституцията не е шега работа. Не е хубава практиката понякога на юруш да се променя някой закон", допълни Дончев.

Коментари (50)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4338 Неутрално

  Томислав го подготвят за следващия министър председател...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 2. 2 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4351 Любопитно

  " "Една промяна на Конституцията не представлява просто една юридическа технология. Изисква се дебат, който може да продължи половин, дори една година. В него трябва да се изкажат първо експерти и специалисти и чак след това да влезе в Народното събрание", уточни Дончев."

  Като е така, къде спахте 10 + години досега ? Или май не става въпрос за спане, а за удобно разпъване на чадър над поставена кандидатура тип "Не ми cе подсмихвай, ти cи го избpа" , за да пази удобно един падишах, нали ?

 3. 3 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2266 Неутрално

  " (3) (Изм. - ДВ, бр. 85 от 2003 г., доп., бр. 100 от 2015 г. ) С навършване на петгодишен стаж като съдия, прокурор или следовател и след атестиране, с решение на съдийската, съответно прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, съдиите, прокурорите и следователите стават несменяеми. Те, включително лицата по ал. 2, се освобождават от длъжност само при:

  1. навършване на 65-годишна възраст;

  2. подаване на оставка;

  3. влизане в сила на присъда, с която е наложено наказание лишаване от свобода за умишлено престъпление;

  4. трайна фактическа невъзможност да изпълняват задълженията си за повече от една година;

  5. тежко нарушение или системно неизпълнение на служебните задължения, както и действия, които накърняват престижа на съдебната власт.

  (4) (Нова - ДВ, бр. 27 от 2006 г., обявена за противоконституционна от КС на РБ - бр. 78 от 2006 г.)  В случаите по ал. 3, т. 5 председателят на Върховния касационен съд, председателят на Върховния административен съд и главният прокурор се освобождават от президента на републиката по предложение и на една четвърт от народните представители, прието с мнозинство две трети от народните представители. Президентът не може да откаже освобождаването при повторно направено предложение. "

  Това горе е от конституцията. Нека юристите да ми кажат къде вътре има ограничение за разследване на главния прокурор. Има процедура по смяната му.
  Процедурата по смяната му изисква влязла в сила присъда. Остава да се направи така закона за съдебната власт, че да може да се съди и разследва безпристрастно главния прокурор. От това което чета голямата власт на главния прокурор и възлможноста да възпрепятства разследване срещу него е е заложена в закона за съдебната власт. Да се съберат политиците и да го поправят, ... но не им утърва.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 4. 4 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Не отлагай днешната работа за утре, щом като можеш да я свършиш вдругиден. Така ми звучи Томислав Дончев.

 5. 5 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2544 Весело

  Ако този независим прокурор е човек като Лаура Кьовеши, мисля, че всичките й въпроси към хора като вас ще останат без отговор😂

  "Чуждестранен агент"
 6. 6 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#3] от "zz_s":
  На хартия всичко е точно, а дефакто имаме просто едни навързани свински черва.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 7. 7 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 504 Неутрално

  Какво от това не е ясно на пудела на Борисов, Дончев?

  d. The list of such ad hoc prosecutors may be approved by the SCM from the number of retired (or end-of-career) prosecutors, investigators, and judges, and then drawn by lot when the time comes and the SCM receives information about the case involving the PG. Other models of nominating ad hoc prosecutors are possible. In that event, it is important to ensure that the prosecutorial members of the SCM do not play a decisive role in their appointment.

  Венецианската комисия казва съвсем ясно, в пълния текст на становището си, че от този мисловен гърч на КОЙ с уж независим прокурор, избиран от прокурорската колегия, не става и чеп за зеле!

  България да промени конституцията си заради главния прокурор, настоя Страсбург
  Ако българската конституция прави главния прокурор недосегаем, трябва да се промени, обяви Комитетът на министрите на Съвета на Европа в междинна резолюция

  https://www.segabg.com/category-first-page/bulgariya-da-promeni-konstituciyata-si-zaradi-glavniya-prokuror-nastoya-strasburg?fbclid=IwAR2b7GV7dEfK3cjfUoVWUlR_zwb0auT3ALzfXE_aXOOlgu4ThBVwie6ZVcA

 8. 8 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2266 Неутрално

  До коментар [#3] от "zz_s":На хартия всичко е точно, а дефакто имаме просто едни навързани свински черва.
  —цитат от коментар 6 на tribiri


  Не е точно, защото и да се изпише, че може да бъде разследван, ГП е началник на разследващия. Ми власта е в политиците, да поставят разследването под техен контрол. Комисия назначена с квалифицирано мнозинство, назначаване на независим прокурор и т.п. Нещо трябва да се направи.
  Оказа се, силата на главния прокурор не е заложена в конституцията, а в закона. Не знам защо им се връзват на тези от ЕК и ВК и правят промени в събота и неделя. Това трябва да се премисли и отиграе на хартия много добре преди да се предложи иначе ще стане като процедурата за избор на ГП.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 9. 9 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1542 Неутрално

  Да почва Гешев да си върши работата, стига глупости.
  Все едно престъпления ще върши, все едно, че е гангстер, хайде стига.
  Надявам се да успее да вкара и провинили се олигарси и политици в затвора.

 10. 10 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2266 Неутрално

  До коментар [#7] от "SaveBG":

  Ми аз горе ти постна конституцията, как тя точно го прави недосегаем.
  Аз затова не разбирам припряноста на да се угоди веднага на тази комисия, след като и тя май не е чела нашата конституция.

  Да не опрем пак до това, кой точно шушне на ухо на европейските институции.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 11. 11 Профил на Galq Rusinova
  Galq Rusinova
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Правят си се на ударени, тълкуват си части от препоръките, чудят се как да се оправдаят. Борисов бил емоционален човек - това е най-голямата новина за плебса.

 12. 12 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1576 Неутрално

  егое и тоя ши*ан мъдрец... поне година дебати му трябвали... а предните десет години къде отидоха бе

 13. 13 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 294 Весело

  Въпросът е един - какво е предложението на оглавяваната от Радев опозиция?

  Дори за промяна в Конституцията въпросът е пак същия - какво точно и как точно.

 14. 14 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4351 Неутрално

  До коментар [#3] от "zz_s":

  " Това горе е от конституцията. Нека юристите да ми кажат къде вътре има ограничение за разследване на главния прокурор. Има процедура по смяната му.
  Процедурата по смяната му изисква влязла в сила присъда. Остава да се направи така закона за съдебната власт, че да може да се съди и разследва безпристрастно главния прокурор. От това което чета голямата власт на главния прокурор и възлможноста да възпрепятства разследване срещу него е е заложена в закона за съдебната власт. Да се съберат политиците и да го поправят, ... но не им утърва."

  Вътре в Конституцията няма подобно ограничение, но то съществува извън нея и свързан с модела КОЙ у нас ! Настоящият е избор на сараите, КОЙ ще го контролира при това положение ? Отделно, въпреки че казах, че по Конституция няма пречка главния да бъде разследван, бъди сигурен, че всеки опит това да се случи ще бъде атакуван пред КС, където ДП има решаващия глас.....КС ще установи, че приетите текстове, където и както да се осъществят, противоречат на КРБ, от там ходи и я изменяй, че май и ВНС ще трябва, щото подобни промени могат да изискват по - тежкия ред това да случи............

 15. 15 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3248 Неутрално

  Този е по-зле и от Владислав Горанов.
  Нагъл до безумие.

  Любовта ще спаси света!!!
 16. 16 Профил на troi
  troi
  Рейтинг: 625 Неутрално

  Определено нищо не правиха десетина години, изтропаха чрез Барни Ръбъл едно недоносче и сега викат: време трянва, неспособни сме били да направим нещо работещо, ако ни дадете още 20 години, може и станем умни и юристи и ще успеем, вервайте!

  забавление и приключение
 17. 17 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  В думите на пРезидента онзи ден не прозираше , а струеше НЕУДЪРЖИМО ХЕЙТЪРСТВО !дончев отговаря даста адекватно и обоснвовано на всички въпроси , поставени и от пРезидента и от водещия , когото персонално НЕ ПОНАСЯМ !Дончев:
  Във всяка държава има служба НСО. Ползвам услугите им само, когато съм на работа. Това каза в студиото на Нова ТВ вицепрезидентът Томислав Дончев, който коментира актуални политически и други теми.

  Той обясни, че е трудно да се опише ситуацията около напрежението между премиер и президент с две думи.

  Хубаво е да има здравословно напрежение между институциите. Ако всичко е черно обаче, няма здравословна критика. Самата Конституция е заложила това. Трудно е да се направи адекватен политически прочит на всичко казано от Румен Радев, но мога да обобщя две неща. Първо - тотална политическа ненавист към правителството. Втората констатация – силно скрито желание президентът да бъде конструктора на нова тройна коалиция,.

  По думите му да се флиртува с хейтърството и омразата е опасно занимание. Тя носи краткосрочни дивиденти, но може по-късно да се обърне срещу този, който ги инспирира, допълни той

 18. 18 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1576 Неутрално

  Аз затова не разбирам припряноста на да се угоди веднага на тази комисия
  —цитат от коментар 10 на zz_s


  шшш, недоразбралия трол, Венецианската комисия тези препоръки ги дава от 2015-та, решението на съда в Страсбург по делото Колев е от 2009... и това е припряност, м... изобщо, майка ти знае ли с какво се занимаваш вместо да си на училище

 19. 19 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1547 Неутрално

  До коментар [#3] от "zz_s":
  “....Това горе е от конституцията. Нека юристите да ми кажат къде вътре има ограничение за разследване на главния прокурор. Има процедура по смяната му.
  Процедурата по смяната му изисква влязла в сила присъда. Остава да се направи така закона за съдебната власт, че да може да се съди и разследва безпристрастно главния прокурор..."
  На пръв поглед е така, като че ли няма проблем главния прокурор да бъде съден, но не е така, има и при това голям проблем.
  Като изключим гражданските дела, примерно прокурора е един от наследниците и тръгне дело за наследство ( не че и тогава съдията няма да е респектиран от него) , но в цитираните от вас точки става дума за наказателно производство.
  А при такова произвдство трябва не някой друг, а прокурор да води разследването и да внесе ( ако има доказателства) обвинение в съда.
  А това няма как да стане, понеже същата тази конституция която цитирате му дава пълна власт над всички прокурори и трудно ще се амери такъв, който да си ритне канчето или още по-лошо, да ритне ръжена. Спомняте си едно две убийства/нещастни случаи с няколко прокурора, които имаха разногласия с Филчев.
  Отделно, чрез превеса в ВСС на прокурорската квота, който му гарантираха управляващите, главния прокурор не само може да командва безапелационно всички прокурори, но може да влияе на всички решения на ВСС, включително и на кариерното развитие на хората в съдебната система и така се получава, че освен че няма как да се намери прокурор, който да рита срещу ръжена, но и съдията и съда, който ще го съди, ако се е намерил прокурор-герой обвинил прокурора №1, така че теоретичната възможност за съд над него не може да бъде реализирана.
  Както се вижда, за всеки случай, освен че сегашните управляващи запазват безграничната власт на тази фигура, но и така си избират членовете на ВСС, че от никъде ( с малки изключения), да няма кой да вади кирливите ризи.

 20. 20 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2266 Неутрално

  Въпросът е един - какво е предложението на оглавяваната от Радев опозиция?Дори за промяна в Конституцията въпросът е пак същия - какво точно и как точно.
  —цитат от коментар 13 на plebs


  Вярно е, аз горе я цитирах но без "Чл. 126.
  (1) Структурата на прокуратурата е в съответствие с тази на съдилищата.
  (2) Главният прокурор осъществява надзор за законност и методическо ръководство върху дейността на всички прокурори."
  Остава да се разбере какво е методическо ръководство и какво му е главното на един ГП ако не го осъществява.
  Излиза че няма начин ГП хем да им бъде началник, хем да те да го разследват.
  А какви ще са функциите на ГП ако се махне алинея две. Да махнем и него тогава.
  Единствено външно разследване от страна на външен разследващ е нещо смислено.
  Ми да огледат как е в страните на тези които искат това от нас, че и там сигурно не е по еднакъв начин.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2266 Весело

  До коментар [#18] от "extraCACA":

  .... нали видяхме каква я свършихте с ХрИформата.
  По по обед ще си взема внуците от градина, те слава богу са по нормални от някои тук.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 23. 23 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1174 Неутрално

  До коментар [#2] от "samoedin":

  ти имаш ли представа как точно се променя конституцията?

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 24. 24 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1576 Неутрално

  До коментар [#22] от "zz_s":

  пий си хапчетата за деменцията, че си направо опасен за внуците, не знам с къв акъл са ти е поверили деца изобщо... щото реформата, дето я изрита дъртата пунтамара, беше на другаръ ви Параванов, а не онази на Иванов

 25. 25 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1576 Весело

  ти имаш ли представа как точно се променя конституцията?
  —цитат от коментар 23 на sarunka


  с тротил другарке... повече тротил

 26. 26 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1174 Неутрално

  До коментар [#19] от "tsvetko_51":

  "Отделно, чрез превеса в ВСС на прокурорската квота, който му гарантираха управляващите, главния прокурор не само може да командва безапелационно"

  това н е е вярно. съдийската колегия е с превес. от там нататък част от заключенията са ви неверни.

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 27. 27 Профил на krf54523578
  krf54523578
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Тоя всъщност какво работи ?

 28. 28 Профил на Шоршо
  Шоршо
  Рейтинг: 1101 Неутрално

  Вижте го добре, този се води за най-умния гербер, представете си какви са останалите...

 29. 29 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 352 Неутрално

  До коментар [#3] от "zz_s":

  Възможност де юре има. На практика не може да се случи. Подаваш сигнал за престъпление, извършено от главния прокурор. Щом подаващ сигнал за престъпление, извършено от магистрат, този сигнал ще трябва да мине през главния прокурор и той да го разпредели за разследване - било на Специализираната прокуратура, било на Софийска градска прокуратура. Но главният прокурор не може да де произнесе по собствения си случай, т.е. той е заинтересован пряко и трябва да се отведе. А над него няма никой. Това е юридическата страна на проблема. Дори да се преодолее този проблем и да се започне проверка или разследване, всички прокурори ще започнат да си правят самоотвод (по обясними причини). Ако някой реши да разследва, защото, според собственото му вътрешно убеждение не би бил предубеден и заинтересован - не е нужно да се обяснява какво ще се получи при опит за кръстоска между кобила и мъжко магаре. С две думи - безплоден катър.

 30. 30 Профил на Джони Глупавия
  Джони Глупавия
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#1] от "hamiltonf":

  Калинка № 1 на герб, нелепа жертва на българското образование...9

 31. 31 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 352 Неутрално

  До коментар [#8] от "zz_s":

  Не искат друг орган да разследва главния прокурор, защото ще трябва да се отчита. А е ясно какво ще отчете. Импотентността е търпима, но неприемлива.

 32. 32 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 352 Неутрално

  До коментар [#17] от "doroteus":

  Статията е за главния прокурор, не за президента.

 33. 33 Профил на Индианец
  Индианец
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Томислав го подготвят за следващия министър председател...
  —цитат от коментар 1 на hamiltonf


  Без широкия гръб на Боко, няма да се справи. Мафията ще го сготви за около година, подобно на Филип Димитров.

  Боко, често го води по интервюта, но си личи че ако предварително не е подготвен за въпроса, няма бързия и хладнокръвен ум и реакция на Боко. Също не е толкова добър артист.

  Правителството трябва да падне заради Наредба 18. Горанов в затвора за саботаж на БВП и чуждите инвестиции.
 34. 34 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 352 Неутрално

  До коментар [#23] от "sarunka":

  Со кротце, со благо, со нещо повече от мнозинство, но понякога и со малце кютек.
  Конституцията е основен ЗАКОН и като всеки закон подлежи на промяна, защото се променят и обществените отношения.
  Естествено е понякога този, който се ползва от едно правно положение, което не желае да промени, да не го прави. Но в този случай си има и рискове - Джеймс І се е смалил, а и Мария Антоанета не е останала по назад.
  В днешно време хората не са толкова кръвожадни. Но вероятността да се превърнеш в политически труп винаги е на дневен ред.

 35. 35 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1065 Неутрално

  Този е по-зле и от Владислав Горанов.Нагъл до безумие.
  —цитат от коментар 15 на hope

  Има малка разлика. Горанов е арогантно нагъл до безумие, а Този е мазно нагъл до безумие. Този винаги го пускат, когато поредно герберско ако трябва да се замаже, без нищо съществено да се каже.

 36. 36 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5622 Неутрално

  Недомислица. Няма как да е наред. И многото въпроси показват само развнището на некомпетентност на предложителите "абсолютно независимия прокурор" . А въпросите на отговорите на въпросите ...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 37. 37 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  Тоя всъщност какво работи ?
  —цитат от коментар 27 на krf54523578

  Придворен пудел на Бай Х. От уж тежката артилерия. Пазят го основно за по-нататък.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 38. 38 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4708 Неутрално

  До коментар [#17] от "doroteus":

  Льотчика иска власт.
  Познато още от Гоце. Льотчика обаче има такова ниско ниво, че на неговия фон Гоце изглежда направо стойностен политик.

 39. 39 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4708 Любопитно

  До коментар [#17] от "doroteus":Статията е за главния прокурор, не за президента.
  —цитат от коментар 32 на hammurabi


  Нали чрез пРезидента ще дойдат промените в избора на главен прокурор?

 40. 40 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4708 Любопитно

  До коментар [#25] от "extraCACA":

  Пак ли поемате курс към въоръжена борба?

 41. 41 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  Докато бившите сикаджии са на власт, да не пипат Конституцията, че ръцете им ще изсъхнат. Такива поразии могат да направят, че вечно да останем тиквена република.

 42. 42 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 352 Неутрално

  До коментар [#39] от "Alarmstufe: Rot":

  Аз кусури на президента за тази инициатива няма и не мога да търся. Той по друг начин настъпва котето, но тук дебат за това няма. И не е нужно да го критикуваме за позиция, която е полезна за обществото. Въпросът е ясен и недвусмислен - има ли политическа воля да се създаде орган с правомощия, който при необходимост ще може да проверява или разследва главния прокурор. Президентът застава зад положителния отговор на въпроса. Други с реална политическа власт засега не виждам да го подкрепят, вкл. и БСП.

 43. 43 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 740 Неутрално

  "Вицепремиерът каза още, че ще трябва да минат години, преди да се каже дали въвеждането на подобна позиция ще проработи. Въпреки това той уточни, че очаква подкрепа за предложението."

  Много са се объркали горките в ГЕРБ! Ама мнооооого! Хем предложението нямало да работи, хем ще си го подкрепят. Ще си го подкрепят, защото Тиквоний ги извика спешно, за да утвърдят "гениалното" прозрение на Дани Ръбъла.

  Тук само мога да дам един цитат от вчера - цитат на деня:
  "Това правителство, а и предишните правителства на Бойко Борисов фабрикуват решения, които смайват с глупостта си. Последното, което са изфабрикували, е решението за надзирател на главния прокурор. Какво той прави, не знам. Това е безумно по съдържание предложение, което е апотеоз на панирания мозък." - Татяна Дончева

 44. 44 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#9] от "НеКой":
  "Да почва Гешев да си върши работата, стига глупости.
  Все едно престъпления ще върши, все едно, че е гангстер, хайде стига.
  Надявам се да успее да вкара и провинили се олигарси и политици в затвора."

  Е не е ли гангстер, а???
  Бай дъ уей, 'дето викат, още ли не си научил значението на думичката "олигарх"?

 45. 45 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#15] от "hope":
  "Този е по-зле и от Владислав Горанов.
  Нагъл до безумие."

  Прав си! На един калъп са правени всичките в ГЕРБ.

 46. 46 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8034 Неутрално

  Дончев да не е назначен за опозиция?

 47. 47 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 557 Неутрално

  Един от малкото мислещи в редиците на ГЕРБ

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 48. 48 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1174 Неутрално

  До коментар [#34] от "hammurabi":

  разбира се, че подлежи на промяна. има си и правила за това.

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 49. 49 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1174 Весело

  До коментар [#14] от "samoedin":

  слушай вашия гуро инедей да демонизираш пеев

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 50. 50 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1174 Весело

  До коментар [#43] от "Косьо Генчев":

  танчеее...г.з, ти си нащо знаме

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK