Иван Гешев застава начело на прокуратурата с тържествена церемония

Иван Гешев днес встъпва в длъжност като главен прокурор, а Сотир Цацаров ще поеме антикорупционната комисия.

© Велко Ангелов

Иван Гешев днес встъпва в длъжност като главен прокурор, а Сотир Цацаров ще поеме антикорупционната комисия.Заклевам се в името на народа да прилагам точно Конституцията и законите на Република България, да изпълнявам задълженията си по съвест и вътрешно убеждение, да бъда безпристрастен, обективен и справедлив. Да допринасям за издигане престижа на професията, да пазя служебната тайна като винаги помня, че за всичко отговарям винаги пред закона. Заклех се!" С тези думи преди 7 години Сотир Цацаров встъпи в длъжност като главен прокурор, а днес ще предаде щафетата на избрания за негов наследник Иван Гешев.


Официално мандатът на Цацаров в прокуратурата изтича на 10 януари 2020 г., но той освобождава няколко седмици по-рано, за да оглави антикорупционната комисия. Церемонията по встъпването в длъжност на Гешев започва в 9:30 ч. и по традиция ще се проведе в зала "Тържествена" в Съдебната палата в присъствието на съдии, прокурори, представители на Висшия съдебен съвет, юристи, представители на граждански организации и журналисти.


Процедурата продължи няколко месеца и премина на фона на безпрецедентни протести и контрапротести срещу и в подкрепа на Гешев. Протестът след избора на новия главен прокурор се превърна в пълна блокада на Орлов мост. Запомнящи се останаха и няколко изказвания - едното бе на Цацаров, в което той намекна, че изборът на "тримата големи" в съдебната власт се прави в "други две сгради". По време на прегласуването за Гешев пък Атанаска Дишева от съдийската колегия разказа, че е била заплашена от него.
Цялата процедура продължаваше на фона на местни избори, обявяването на евродоклада по механизма за сътрудничество за напредъка на България и визита на Венецианската комисия, която бе поканена да оцени опитите на правителството да въведе механизъм за разследване на главния прокурор - заявка, направена още в началото на мандата от министъра на правосъдието Данаил Кирилов.


Макар че процедурата приключва окончателно с официалното встъпване в длъжност, заявка за протест срещу Гешев има за четвъртък сутринта, когато той ще влезе за първи път на заседание на пленума на Висшия съдебен съвет и ще седне на стола на Цацаров.


Процедурата започна през юли


Процедурата по номинирането и избора на нов главен прокурор започна официално на 15 юли и продължи няколко месеца, а Гешев бе единственият номиниран кандидат. Той бе издигнат единодушно от всички 11 членове на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет.


Единствената номинация предизвика недоволство и съмнения за предрешеност на избора и доведе до серия от протести. В отговор на критиките "заваляха" писма и становища в подкрепа на кандидатурата на Гешев.


В концепцията си Гешев заявява намерение в мандата си като главен прокурор да развенчае мита за всесилния ръководител на държавното обвинение, развива идеи за законодателни промени и дава заявка, че ще продължи с практиката да се обявяват публично данни от разследвания по висящи дела. За приоритет в работата си многократно е посочвал битовата престъпност, но тази идея не е залегнала в концепцията, която представи пред Висшия съдебен съвет.


Гешев бе изслушан и пред две комисии - по атестирането и конкурсите и по професионална етика, които единодушно приеха, че има високи морални качества, добър професионалист е и подходящ да оглави държавното обвинение.


Два пъти избран на фона на протести и контрапротести


На 24 октомври Висшият съдебен съвет избра Иван Гешев за главен прокурор. Заседанието на пленума продължи 10 часа и приключи с гласуване 20 гласа "за" и 4 "против" на фона на масови протести в защита на номинацията и срещу нея и при безпрецедентни мерки за сигурност. Протестът срещу новоизбрания главен прокурор се прехвърли от сградата на Висшия съдебен съвет към Орлов мост, който остана блокиран през деня по време на изслушването и през цялата следваща нощ.


Протестите след избора не спряха с призиви към президента Румен Радев да върне процедурата. На 7 ноември държавният глава свика пресконференция и обяви, че няма да подпише указ, с който да назначи Гешев. Мотивите на президента са, че изборът е от висока обществена значимост, че бъдещият главен прокурор трябва да се ползва от високото обществено доверие и че трябва да има истинско състезание между кандидати. Според държавния глава изборът засяга всеки български гражданин, заради което трябва да бъдат разсеяни всички съмнения дали назначеният на тази длъжност ще защитава обществения интерес, правата на гражданите и върховенството на закона.


В нощта на 24 срещу 25 октомври Орлов мост остана блокиран след избора на Иван Гешев за главен прокурор.

© Юлия Лазарова

В нощта на 24 срещу 25 октомври Орлов мост остана блокиран след избора на Иван Гешев за главен прокурор.


Със същия резултат - 20 гласа "за" и 4 "против", Гешев бе избран повторно от Висшия съдебен съвет. Заседанието се запомни с размяна на реплики между него и представител на съдийската колегия - Атанаска Дишева разказа, че е била заплашена от Гешев в коридора по време на една от почивките. Съдии от цялата страна реагираха с писмо, в което настояват Иван Гешев да се оттегли и срещу него да бъде образувана дисциплинарна проверка, а министърът на правосъдието Данаил Кирилов да се извини и да подаде оставка заради реплики по време на дебата.


На 26 ноември резидентът Румен Радев постави точка на процедурата по избора на нов главен прокурор на България, като обяви, че е подписал указа за назначаването на Иван Гешев, след като е поискал от единствения кандидат за поста уверение, че ще работи за това прокуратурата да е независима и прозрачна. В същото време държавният глава даде заявка да започне дебат за нови промени в Конституцията, свързани със съдебната система. Минути след срещата с държавния глава и самият Гешев направи изявление пред журналисти, в което обясни, че прокуратурата е част от съдебната власт и трябва да остане в нея.


Цацаров поема антикорупционната комисия


Междувременно Сотир Цацаров бе номиниран за председател на антикорупционната комисия, подкрепен от мнозинството в парламента.


На 11 декември парламентът реши със 165 гласа "за" Сотир Цацаров да оглави антикорупционната комисия. Веднага след избора и с гласовете на всички парламентарно представени партии той подаде оставката си пред съдебния съвет.


Ден по-късно - на 12 декември, единодушно и без дебат и обсъждане пленумът на Висшия съдебен съвет също прие оставката на главния прокурор Сотир Цацаров с 20 гласа "за".


Държавният глава Румен Радев подписа указ за освобождаването на Сотир Цацаров от длъжността главен прокурор в понеделник, а във вторник указът бе обнародван в Държавен вестник. Вчера прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет реши единодушно Цацаров да бъде преназначен като прокурор във Върховната касационна прокуратура, където може да се върне като редови обвинител, след като изтече мандатът му в антикорупционната комисия.


Сотир Цацаров бе избран за председател на антикорупционната комисия с гласовете на 165 депутата от всички парламентарно представени партии.

© Георги Кожухаров

Сотир Цацаров бе избран за председател на антикорупционната комисия с гласовете на 165 депутата от всички парламентарно представени партии.


Мястото начело на антикорупционната комисия остана свободно след оставката на дотогавашния председател Пламен Георгиев, който си тръгна на 31 юли заради поредица от скандали около незаконната тераса на апартамента му и постройките върху нея и беше назначен за консул във Валенсия. Процедурата по избор на негов наследник трябваше да започне не по-късно от края на септември, но беше отложена от управляващите за след местните избори и реално тръгна в началото на ноември.


Цацаров ще довърши мандата на Пламен Георгиев и се очаква да е начало на комисията в следващите 4 години, а не в пълния 6-годишен срок за заемане на длъжността.


Как бе избран Иван Гешев за главен прокурор - тук
Как бе избран Цацаров за председател на антикорупционната комисия - тук


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (66)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на niki
  niki
  Рейтинг: 8 Неутрално
 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4749 Весело

  Пак се се оказах прав. За сведение на хейтърчетата.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 646 Любопитно

  От трън /Цацаров/, та на глог /Гешев/. Определено ще чакаме с интерес какво ще отговори Прокуратурата на "Боец" след окончателният съдебен акт по реда на ЗДОИ.

 4. 4 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3177 Весело

  Ами съболезнования ...

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 5. 5 Профил на linard
  linard
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Сигурно е едно, че ни предстои седем години медийно присъствие, което бая еднопосочни билети ще генерира.

 6. 6 Профил на donald brawnight
  donald brawnight
  Рейтинг: 321 Неутрално

  Заклевам се в името на народа.........
  Това ми звучи доста познато от едно друго време,когато пак в името на народа,се раздаваха смъртни присъди,а когто народа покада,че все още има съпротивителни сили и желание да се бори за живота си,правосъдието мина под шапката на ОРОН,/оперативни работници на обществени начела/.Та тази организация,впоследствие успя да се справи с 130 000 "врагове на Народната Власт",лишавайки България от културния,икономическия,индустриалния и военния ѝ елит......

 7. 7 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1357 Неутрално

  Досега мислех за гербажийството само като професия, но то може да се окаже религия.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 8. 8 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 303 Весело

  Досега мислех за гербажийството само като професия, но то може да се окаже религия.
  —цитат от коментар 7 на Полковник за европейско развитие на България


  Религия е - Буда е вожда им, да се свети името Му!

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 9. 9 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 303 Весело

  Да внимава днес тролетариата, от радост да не напълни гащ...

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 10. 10 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4011 Неутрално

  Вся власт советам! - лозунгът, издигнат от Ленин в навечерието и по време на Октомврийската революция през 1917 г. Тука с днешните комунисти всичко върви по същия сценарии......

 11. 11 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 874 Неутрално

  БГ мафията инсталира поредният си главен прокурор, ура другари !

 12. 12 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  Инвеститурата ще бъдели съпроводена с топовни гърмежи, фойерверки и масови сцени на РАДОСТ?
  https://d.newsweek.com/en/full/637750/north-korea-rally.jpg

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 13. 13 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4011 Неутрално

  Да не забравяме и другия лъч на развитие на събитията:

  Междувременно Сотир Цацаров бе номиниран за председател на антикорупционната комисия, подкрепен от мнозинството в парламента.  Та пълното овладяване от сараите на всички значими обществени лостове на влияние в обществото ни вече официално се осъществява, под благосклонния поглед на Москва и продажниците у нас, почитатели на " живковата школа".......

 14. 14 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 619 Неутрално

  Тържеството ще е уникално, ще са наредени 🐽 до 🐽 като заколение пред Коледа.

  По този повод в прокуратурата се мълви следната народна мъдрост: На нов шеф и на младо прасе не се радвай, че не се знае каква свиня ще излезе от него.

 15. 15 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  До коментар [#13] от "samoedin":

  "Междувременно Сотир Цацаров бе номиниран за председател на антикорупционната комисия, подкрепен от мнозинството в парламента."

  Аа, не е само това!

  Цацаров вчера обавил, че след като му изтече мандатът в КОНПИ, е готов да се върне в прокуратурата.

  Тогава нищо няма да попречи на Гешев да сдтане шеф на КОНПИ.

  После - обратното. Като Путин и Медведев.

  И така - до края на света.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 16. 16 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 984 Неутрално

  А на други места - траурна церемония под звуците на "....палачииииии детееееейййййй, баща ти е невииииинеееееен...."

  Знанието е сила, информацията - власт
 17. 17 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 984 Неутрално

  Сигурно е едно, че ни предстои седем години медийно присъствие, което бая еднопосочни билети ще генерира.
  —цитат от коментар 5 на linard


  За Сингапур навярно?

  Знанието е сила, информацията - власт
 18. 18 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2486 Неутрално

  С огромно прискърбие днес можем да кажем, че отговорът на въпроса на Веждичката, който той зададе в монолога си през 2013 г., е твърдо Да. Не само сме роби, но има и доста кандидати за чауши и заптиета (Дерибеев, НеКой - типични примери), които за една топла служба са готови да налагат с камшик раята и да избиват с приклада на ингилизката зъбите на непокорните.. Да си припомним още веднъж пророческите думи:

  "Всички ли сме роби само на един дебел, грозен, на 20 години милионер бе, да му ... Всички ли сте роби на такъв изрод, нямате ли смелост? Как е станал този боклук мултимилиардер на 20 години и е изкупил всички хора и за 1000 лева заплата всички му слугуват? Няма медии. Аз оня ден се обаждам на Валя Велева и казвам – искам да направя интервю, а тя казва: О, моля ти се, недей. После звъня в "Стандарт" на Славка Бозукова, нарочно го правя... Петьо Блъсков изцяло се е продал. Останаха "Дневник", "Капитал", в. "Сега" - така останаха независими, но те ще ги задушат. По мое време г-н Борисов направи голяма грешка. Какво направи той – на него му трябваше медиен комфорт. Това са на Доган вестници. Ако смятате, че този фес не ви управлява, този селски от Дръндар, то това ви е нацията 1300 години, е*ал съм ви циганската нация! Това го напишете, ама няма да посмеете.""

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 19. 19 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Този за главен прокурор е сравнимо като прас за шеф на данс. Цацаров се оля в случая с КТБ, но е несравнимо по-култивиран и интелигентен. Този изглежда съветниците му малко го повъзпряха, укроти си що-годе арогантното говорене, поне малко центрова погледа и престана на позира за снимки с отворена уста. Но той начело на прокуратурата и Панов начело на съдиите са пълна скръб!

  Мърфи е оптимист!
 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на Chung Kuo
  Chung Kuo
  Рейтинг: 259 Неутрално

  Каква радост, в бардака са назначили нова мадам!

 22. 22 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 664 Неутрално

  "Заклевам се в името на народа да прилагам точно Конституцията и законите на Република България, да изпълнявам задълженията си по съвест и вътрешно убеждение, да бъда безпристрастен, обективен и справедлив. Да допринасям за издигане престижа на професията, да пазя служебната тайна като винаги помня, че за всичко отговарям винаги пред закона. Заклех се!"

  Сега да видим какво направи Цацаров за седем години . . . .
  - Прилагаше ли точно Конституцията? - Не!
  - Прилагаше ли точно законите? - Не!
  - Изпълняваше ли задълженията си? - Не!
  - Беше ли безпристрастен и обективен? - Не!
  - Допринесе ли за издигане престижа на професията - Виж рейтинга му!
  - Винаги ли помнеше, че за всичко отговаря пред закона??? - Пред кой закон? Над него е само Господ, по думите на един друг дебил!

  Очаква ли някой Гешев да е по-добър от досегашния си началник??? И ако да - в кой психодиспансер лежи?

 23. 23 Профил на Котаран Котков Котаков
  Котаран Котков Котаков
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Мутрокрацията в действие.

  Тролингер 42-ра категория
 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на Тиква загубена
  Тиква загубена
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Хип хип УРААААА
  Хип хип УРААААА
  Няма такава радост!

  Приживе на всички в устата ви срах, серете и вие на гроба ми без страх, че мъртвец от гроба не може да се вдигне, серящия гъз с хуй да достигне!
 26. 26 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 303 Весело

  Мутрокрацията в действие.
  —цитат от коментар 23 на rhsquared


  ...или Дръндарокрация по хидроинженерски...

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 27. 27 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 734 Неутрално

  Българските граждани заслужават имено гешев и неговите господари. За ниищо по-добро никой не се е преборил, а и никой не иска.

 28. 28 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 471 Неутрално

  „Ода на Радостта“ (на немски: An die Freude) е ода, създадена през 1785 г. от немския поет, драматург и историк Фридрих Шилер, прославяща братството и разбирателството на цялото свинско войнство.
  Гешефтурата е вече факт. Съболезнования, обречени...

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на crq15625101
  crq15625101
  Рейтинг: 33 Неутрално

  Дневник защо мълчите с историята на политическите убийства на Лукашенко , един от изпълнителите след неуспешно покушение избяга и започна да" пее" .
  Как в КГБ ейските страни службите отстраняват опозицията .
  https://youtu.be/cmE0uM3WuQ4

 33. 33 Профил на Milva
  Milva
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Гешефтари!

  I don't want to believe. I want to know.
 34. 34 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2486 Неутрално

  До коментар [#18] от "cinik":"Не само сме роби, но има и доста кандидати за чауши и заптиета (Дерибеев, НеКой - типични примери)..."НеКой си е милиционер, той не го крие.А Дерибеев е ... симпатизант на милицията, който и за там не става, но тръпне от радост, като си представя форумните умнокрасивци - с белезници на ръцете и пранги на краката - как биват отвеждани в неизвестна посока и ронят горещи кървави сълзи пред оня с бръснатата глава и меките уши...
  —цитат от коментар 20 на Norman Granz


  Дори редовите гяурбаджии опитват да парадират с близостта си със Сараите, за да си придадат важност. Ако не си забелязал, в речника им постепенно навлязоха доста турски думи - уйдурма, дикиш, сайбия, балък, аланкооолу...

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 35. 35 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  До коментар [#29] от "Рим":

  Боя се, че този постинг няма да просъществува дълго, но съм лъжен да заявя, че го подкрепям изцяло.

  Издигането на "силов застраховател" за главен секретар на МВР само по себе си бе самоубийствен акт на българската държава, съпоставим с евентуалното назначаване на Карло Гамбино за директор на ФБР.

  Оттогава насам става все по-ясно, че от това държава не става.

  Сегашната рокада в Трисвиниума е само финален акорд на превземането на държавата от Сарая и, by proxy, от Москва.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 36. 36 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 303 Весело

  Каква радост, в бардака са назначили нова мадам!
  —цитат от коментар 21 на Chung Kuo


  +
  Колега, тва е култово...

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
 37. 37 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  До коментар [#22] от "Косьо Генчев":

  "Очаква ли някой Гешев да е по-добър от досегашния си началник??? "

  Аз смятам, че ще е много по-зле, защото Цацата поне има самочувствие на образован и неглупав човек, докато тоя е изтъкан от комплекси, които ще трябва да избива ... както той си знае...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 939 Неутрално

  Възможно ли е да има импийчмънт на главния прокурор? "Боец" няма да оставят нещата по средата на пътя. След първото съдебно решение в тяхна полза може да има и следващи.

 41. 41 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  От трън /Цацаров/, та на глог /Гешев/. Определено ще чакаме с интерес какво ще отговори Прокуратурата на "Боец" след окончателният съдебен акт по реда на ЗДОИ.
  —цитат от коментар 3 на save_knforest


  Ти да не си си имал работа и с двамата ??????????

 42. 42 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3558 Неутрално

  Какво му е тържественото на това кафяво, рядко и миризливо...!!!
  —цитат от коментар 31 на selqnin


  Именно!
  Защо трябва да бъде тържествено?
  Ми да идем да му поднесем дарове на новия цар!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 43. 43 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 274 Весело

  До коментар [#13] от "samoedin":"Междувременно Сотир Цацаров бе номиниран за председател на антикорупционната комисия, подкрепен от мнозинството в парламента."Аа, не е само това!Цацаров вчера обавил, че след като му изтече мандатът в КОНПИ, е готов да се върне в прокуратурата.Тогава нищо няма да попречи на Гешев да сдтане шеф на КОНПИ.После - обратното. Като Путин и Медведев.И така - до края на света.
  —цитат от коментар 15 на Norman Granz


  Или като Атанасов и Кънев - имаме си наш пример, защо пак се ровите в делата на матушката си?

 44. 44 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1625 Весело

  Протестиращите да бъдат така добри , да не пречат на тържествата , а де се приготвят и за другите - тези за този , който ще пребори корупцията....

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 664 Неутрално

  До коментар [#37] от "Norman Granz":
  "Аз смятам, че ще е много по-зле, защото Цацата поне има самочувствие на образован и неглупав човек, докато тоя е изтъкан от комплекси, които ще трябва да избива ... както той си знае..."

  'Ми . . . те всички, завършили Магнаурската, са изтъкани от комплекси . . . и шизофренични мании. Все се съпоставят, кой със Сталин, кой с Вишински . . .
  Милиционери, приятел, милиционери!

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на Bob
  Bob
  Рейтинг: 8 Весело

  Ще има ли парад на всемирната радос'? Зомбове, ромове, герберастити, няма ли спонтанно, срещу 20 лева, да излязат по софийските улици и булеварди, да изразят бурната си подкрепа?

  ТiКвАТа Ке ПаДНе, 2020
 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на Тиква загубена
  Тиква загубена
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Радост, радост тъй голяма.
  Тъй голяма, че трябва този ден да бъде обявен за национален празник и неработен.
  Ихуууу.

  Приживе на всички в устата ви срах, серете и вие на гроба ми без страх, че мъртвец от гроба не може да се вдигне, серящия гъз с хуй да достигне!
 53. 53 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4011 Неутрално

  До коментар [#37] от "Norman Granz":

  "Аз смятам, че ще е много по-зле, защото Цацата поне има самочувствие на образован и неглупав човек, докато тоя е изтъкан от комплекси, които ще трябва да избива ... както той си знае..."


  Съдейки по начина, по който досега ги избива, то той ще бъде основно като като съсипва човешки животи и обществото в полза на сараите ! За много пари и големи интереси !

 54. 54 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Тържествена естествено, каква друга да е.
  Ето речта на Императора пред Сената, когато обявява създаването на Империята под бурните аплодисменти на сенаторите.

  Palpatine: "In order to ensure the security and continuing stability, the Republic will be reorganized into the first Galactic Empire! For a safe and secure society."
  Padme: “So this is how liberty dies… with thunderous applause”
  https://www.youtube.com/watch?v=DgxZr6LLS34

  Сарайската манифактура днес ще се обяви за същото под бурните аплодисменти на обслужващата Шайка...

 55. 55 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3558 Неутрално

  От трън /Цацаров/, та на глог /Гешев/. Определено ще чакаме с интерес какво ще отговори Прокуратурата на "Боец" след окончателният съдебен акт по реда на ЗДОИ.
  —цитат от коментар 3 на save_knforest


  Едва ли ще се затръкнат да отговорят подробно и всестранно!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 56. 56 Профил на Българийо о майко свята
  Българийо о майко свята
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Още поне 7 години България няма да е европейска държава. Вероятно и повече, но поне докато този индивид е главен обвинител, знаем, че мафията страх няма да има.

 57. 57 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1916 Неутрално

  '''' на фона на безпрецедентни протести ''''

  въййй, как звучи само. Безпрецедентно.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 58. 58 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1194 Неутрално

  Съдейки по някои коментари, с избора на Гешев, вождът е донесъл голяма радост на индианците си.

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4373 Неутрално

  Да внимава днес тролетариата, от радост да не напълни гащ...
  —цитат от коментар 9 на Kamenarski


  По - вероятно е вие да напълните гащи, от яд.

 61. 61 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4373 Неутрално

  [quote#47:"niksan1"][/quote]
  Да умре от рак дано.
  —цитат от коментар 30 на datigo  Хм ... не съм против и олово да се загнезди между очите му …
  ***
  Мда, освен истински аристократи, псевдодесните болшевики сте и хубави хора….

 62. 62 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 664 Неутрално

  До коментар [#60] от "Alarmstufe: Rot":
  "По - вероятно е вие да напълните гащи, от яд."

  Няма как да стане това, Иване! Рядката радост е при вас.

 63. 63 Профил на Тиква загубена
  Тиква загубена
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Партия ГЕРБ се сдоби с нов Консилиери .
  Честито.
  Радостта е тъй голяма.

  Приживе на всички в устата ви срах, серете и вие на гроба ми без страх, че мъртвец от гроба не може да се вдигне, серящия гъз с хуй да достигне!
 64. 64 Профил на Bob
  Bob
  Рейтинг: 8 Гневно

  Грозна цензура тук настана. Що тъй, дневникът?

  ТiКвАТа Ке ПаДНе, 2020
 65. 65 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5260 Неутрално

  Спясяване поединично, комбинирано с по-дълбоко затъване в калта.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 66. 66 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7447 Неутрално

  Няма срам. Само церемония му беше кусура.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK