Гешев се зарече да направи прокуратурата по-динамична

Иван Гешев положи клетва като главен прокурор на официална церемония в сградата на съдебната палата. Досегашният ръководител на държавното обвинение Сотир Цацаров го предупреди, че не го чака лесен мандат.

© Велко Ангелов

Иван Гешев положи клетва като главен прокурор на официална церемония в сградата на съдебната палата. Досегашният ръководител на държавното обвинение Сотир Цацаров го предупреди, че не го чака лесен мандат.Иван Гешев се закле като главен прокурор. На тържествената церемония в Съдебната палата той пое поста от бъдещия шеф на антикорупционната комисия Сотир Цацаров.


На церемонията присъстваха председателят на парламента Цвета Караянчева, конституционни съдии, вътрешният министър Младен Маринов и правосъдният Данаил Кирилов, ръководството на Министерството на вътрешните работи, бивши главни прокурори и членовете на Висшия съдебен съвет.


Иван Гешев встъпи в длъжност след като положи официално клетва с ръка на Конституцията. След това спомена части от Библията и цитира Ейбрахам Линкълн и Васил Левски и обобщи, че го чака изключително тежък и труден мандат. "Цената си заслужава, защото е една по-добра и правова държава, която да оставим на децата и внуците си", заяви Гешев.
"За мен и колегите ми в прокуратурата важат думите на Ейбрахам Линкълн - "Може да вървим с малки крачки, може да вървим бавно, но никога не вървим назад. Трябва да помним и думите на апостола на свободата: "Дела трябват, а не думи", заяви Гешев.


Той благодари на прокурорите, следователите и съдебните служители, които са го подкрепили. По думите му, по този начин те са доказали, че прокуратурата е екип, който може и има право да решава сам собствените си проблеми и да ръководи съдбата си.


"Аз съм главен прокурор вече благодарение на тези хора. Сигурен съм, че ще се справим с всичко това, което предстои. Предстои, променяйки се и стъпвайки на традициите, да отговорим на очакванията на българските граждани, на хората, които ни плащат заплатите за повече справедливост – справедливост, независимо дали става въпрос за беден или богат, за пенсионер или работещ, за човек, който живее в София или извън нея", подчерта главният прокурор в първото си слово.


"Сигурен съм и вярвам, че прокуратурата ще стане по-открита и ще се отвори към проблемите и болките на хората, както и че ще станем по-динамични. Ще направим това, ако сме единни, ако в институциите виждаме партньор, а не враг. Ако сами решаваме собствените си проблеми, а не прехвърляме отговорността на някой друг", допълни Гешев.


"Ние знаем, че не сме безгрешни и първи няма да хвърлим камък. Можем да го постигаме, само, ако защитаваме прокуратурата от политически и всякакви други атаки, целящи нейната дестабилизация или унищожение", каза Гешев.


Цацаров предупреди: Първото предизвикателство е дебатът за промени в Конституцията


В последната си реч като главен прокурор Сотир Цацаров благодари на всички колеги, с които е работил през седемте години на мандата си за усилията, енергията и спечелените битки.


"Може би трябва да благодарим и на онези, които в продължение на 7 години използваха политическата си кариера и пребиваването си във върховете на съдебната система за ежедневни словесни и институционални атаки срещу прокуратурата и главния прокурор, който и да е той. Всъщност те така и не разбраха, че предизвиканите от тях и методите им игри всъщност направиха всички нас много по-силни", коментира Цацаров.


Той предупреди Гешев, че лесен мандат в съдебната власт имат само хората, които не правят нищо и каза, че той самият не е бил от тях.


"Първото предизвикателство пред вас, а и пред огромна част от колегите в тази зала са започналите вече дебати и консултации за т.нар. конституционен модел на българската прокуратура. Силно се надявам, че те нямат за цел евтин и безполезен политически и предизборен шум, а са за доброто на институцията и така на всички български граждани", заяви Цацаров.


"Напълно съм убеден, че каквито и дискусии да се водят по този въпрос, а те не са от вчера, прокуратурата ще остане в системата на съдебната власт не защото това е въпрос на самоцел или на професионално оцеляване, а само защото така тя може да работи ефективно, без да е подчинена на политическата конюнктура", подчерта още бъдещият председател на антикорупционната комисия.


Цацаров обясни, че нямал навика, нямал и самочувствието да дава съвети, но се обърна към Гешев със заръката да пази прокуратурата и хората в нея, защото без тях системата е нищо. И освен това му каза да уважава съдиите - "не малцината, за които тогата се измерва с думите "политика" и "грантове".


След церемонията по встъпване в длъжност Цацаров каза пред журналисти, че в кабинета на главния прокурор се влиза през врата и се излиза също през врата, а усещането му на излизане е, че е свършил немалко работа. Той подчерта, че за него е било чест да работи с колегите си и се гордее с тях.


И пред медиите Цацаров коментира инициирания от президента дебат за промяна в Конституцията като каза, че ако тези промени са насочени за доброто на прокуратурата и за доброто на българските граждани, трябва да бъдат приветствани.


"Ако консултациите, разговорите и дебатите, не само това, което тече, а въобще целият дебат създаде някаква платформа за дискусия, която ще обслужи идващи политически проекти или идващи избори, това е безполезно упражнение", посочи Цацаров, но не пожела да уточни чий политически проект има предвид.


Гешев: Няма дискусия за конституционна реформа, а политически заявки


"Не виждам дискусия за конституционна реформа. Виждам полически заявки в най-общ план и се цитира Конституцията. Чули ли сте някой какво иска да промени в Конституцията?" Така Иван Гешев коментира инициирания от държавния глава Румен Радев дебат за промени в основния закон.


"Не съм специалист по конституционно право, но ще кажа няколко неща. Когато инициираш дебат, логично е да го напарвиш, когато имаш тема. Темата трябва да е конкретна, не да инциираш дебат и да не изясниш какъв е проблемът на този дебат", смята Гешев.


На церемонията по встъпване в длъжност пристъстваха членове на Висшия съдебен съвет, прокурори, съдии, министрите на вътрешните работи и на правосъдието.

© Велко Ангелов

На церемонията по встъпване в длъжност пристъстваха членове на Висшия съдебен съвет, прокурори, съдии, министрите на вътрешните работи и на правосъдието.


По думите му, дебат за реформа трябва да бъде започнат, когато има проблем, той трябва да бъде обсъден и посочен ясно. Той подчерта, че дебат не трябва да има, за да се установи какъв е проблемът.


"За мен не е ясно каква е темата на дебата, когато стане ясна, ще кажа моето лично мнение. Сигурен съм, че и прокуратурата ще каже своето мнение, защото имаме аналитичен отдел", добави Гешев. Той посочи, че след Нова година смята да свика консултативен съвет от изтъкнати юристи към главния прокурор, от които също ще бъде поискано становище.


"Едва тогава цялостно прокуратурата ще излезе със своето становище. Трябва да е ясно, това към момента е политически въпрос и този проблем, ако изобщо има такъв, е от комтентност на Народното събрание и политиците, не на прокуратурата. Тя може да даде само становище, ако бъде попитана", добави Гешев.


На въпрос какво мисли за промените в Наказателно-процесуалния кодекс, предложени от министър Данаил Кирилов и за въвеждането на фиругата на "независим" прокурор, който единствен има правомощия да разследва главния, Гешев отсече, че всички прокурори са независими.


"Всички магистрати, включително и прокурори базират решенията си само на закона, вътрешните си убеждения и доказателствата по делото. Този термин независим прокурор е обиден към прокуратурата", допълни Гешев.


Той е убеден, че мандатът му ще бъде най-тежкият в сравнение с тези на предишните главни прокурори като обясни, че ситуацията била такава.


"На първо място сме стигнали предела, като казвам ние имам предвид държавата, не само прокуратурата, да отговрим на очакванията на българските граждани за повече справедливост. И от друга страна, тъй като прокуратурата е в добра кондиция, заработи на други обороти, по-сериозни през последните години. Благодарение на това сме подложени на много атаки, които целят дестабилизация. В някаква степен и разрушение на прокуратурата. В тази ситуация естествено, че предстоят трудни години", прогнозира Гешев.


Той посочи, че атаките били от различни хора, които са засегнати или са притесняват от закона и които се опитват да дестабилизират прокуратурата, а това дали ще успеят зависело както от самото обвинение, така и от много други фактори. И заключи, че начинът да се опази прокуратурата от политически натиск бил да се спазва законът.


Гешев каза и че вече има идеи за свои заместници и допълни, че няма да сменя броят им. В момента заместниците на главния прокурор са трима. Той обясни, че води разговори с колегите си и ще обяви екипа си на по-късен етап.


"По-важното е, че става дума за хора, които са изключително компетентни и ще се справят с поставените им задачи. Хора, които имат общи цели и работят в екип", добави Гешев.


Как бе избран Иван Гешев за главен прокурор - тук
Как бе избран Цацаров за председател на антикорупционната комисия - тук


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (145)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4749 Неутрално

  Изпуснах го.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на pale4ko
  pale4ko
  Рейтинг: 221 Гневно
 3. 3 Профил на оuzo
  оuzo
  Рейтинг: 544 Неутрално

  Да е жив и здрав и успешна работа.

 4. 4 Профил на Българийо о майко свята
  Българийо о майко свята
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Още поне 7 години няма да сме европейци. А може би и повече.

 5. 5 Профил на Българийо о майко свята
  Българийо о майко свята
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Да е жив и здрав и успешна работа.
  —цитат от коментар 3 на оuzo


  Интересно какво ли във вашите представи значи "успешна работа", когато става дума за точно този индивид.

 6. 6 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3954 Неутрално

  Прединфарктно е състоянието за някои...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 7. 7 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1691 Неутрално

  "Честито" на печелившите - само дето тава не са нито държавата, нито обществото ни.....

 8. 8 Профил на Дисидент в ЕССР
  Дисидент в ЕССР
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Гешев е радост..... за 6i6i и м@фията

  "Нашите деца не получават образованието, от което имат нужда. Те трябва да бъдат обучавани в традиционните морални ценности, но вместо това им се казва, че имат изконното право да бъдат гей. Това е измама, която ги отклонява от верния път в живота." - Маргарет Тачър, 1987
 9. 9 Профил на Biggus Dickus
  Biggus Dickus
  Рейтинг: 564 Весело

  Хаирлия да е - започва на Екзарх Йосиф, пожелавам му да завърши на Столетов 21. Ако може в по-кратки срокове.

  Just in general, any government throughout history hasn't really wanted its people to be educated, because then they couldn't control them as easily ...
 10. 10 Профил на Тиква загубена
  Тиква загубена
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Ура, отивам да празнувам в кръчмата при бат Миро.

  Приживе на всички в устата ви срах, серете и вие на гроба ми без страх, че мъртвец от гроба не може да се вдигне, серящия гъз с хуй да достигне!
 11. 11 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5260 Весело

  Сменика "капо ди тутти капи" в България :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 12. 12 Профил на snower
  snower
  Рейтинг: 287 Неутрално

  Закле се и закла всички очаквания за честност и почтеност.

 13. 13 Профил на pinoccio
  pinoccio
  Рейтинг: 1114 Гневно
 14. 14 Профил на Българийо о майко свята
  Българийо о майко свята
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Само се замислете, щом доказано некадърния и провалил се главен Цацаров бе избран с такова мнозинство в парламента, колко тази политическа класа има някакво дори и далечно намерение в България да има ред и законност.

  Ама знаете ли какво е ред и законност. Това е ей такива индивиди като Делян Пеевски, които са ачик мафиоти, да бъдат разследвани ЕЖЕДНЕВНО. Да има хора в прокуратурата които ДЕН и НОЩ да работят за опандизването им.

  За съжаление, у нас, толкова сме свикнали с мафията, че това дори и за мен, като си го помисля, звучи невероятно. Просто са ни убедили в някакъв момент, че в България нещата НЕ стават така. Има си "големци", срещу които не се рита и всички живеем с това.

  И това не е най-лошото дори. Най-лошото е, че на малцината хора, които си представят нещата другояче, не само не се помага, не само не се пасува, ами има хора, които са си поставили за ЦЕЛ да им пречат.

  Тежко и горко на България.

 15. 15 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Черен ден за демокрацията в България... Затова най-вече щастие и здравейте!

  I shave with Occam's razor
 16. 16 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 390 Неутрално

  Радост за електората! Нека всенародните тържества започнат сега!

 17. 17 Профил на Карма
  Карма
  Рейтинг: 8 Весело

  Гешев е Радост! Радост, радост за селяците!

 18. 18 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Гешев беше одобрен на най-високо ниво във Вашингтон. Там най-добре знаят кое е добро за България.

 19. 19 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2754 Неутрално

  ЦУМ загуби тежестта си.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 20. 20 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3954 Неутрално

  "Иван Гешев благодари на прокурорите за подкрепата и призова за повече дела в работата и по- малко думи."


  Така и трябва!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 21. 21 Профил на Тиква загубена
  Тиква загубена
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Да честитим на партия ГЕРБ новият Консилиери !

  Приживе на всички в устата ви срах, серете и вие на гроба ми без страх, че мъртвец от гроба не може да се вдигне, серящия гъз с хуй да достигне!
 22. 22 Профил на Gunners
  Gunners
  Рейтинг: 1521 Неутрално

  Успешен мандат,или там,както се казва.

 23. 23 Профил на Atanas Yankov
  Atanas Yankov
  Рейтинг: 832 Неутрално

  Днес е Коледа и стават чудеса... От колко време драпа за поста.

 24. 24 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 390 Неутрално

  До коментар [#18] от "moreee":

  А нашият вожд е само наместник по тези територии, нали? Каквото му кажат братушките или приятелите отвъд океана, той изпълнява. Зер стабилността е много важна, а без нея няма усвояване.

 25. 25 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  До коментар [#18] от "moreee":

  "Гешев беше одобрен на най-високо ниво във Вашингтон."

  Това е абсолютна, цинична лъжа. Православен ристиенин като теб не бива да лъже, щото Путин, т.е. Господ, всичко вижда и всичко си записва.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 26. 26 Профил на Atanas Yankov
  Atanas Yankov
  Рейтинг: 832 Неутрално

  Чудя се за човек, винаги изгладен, избръснат,
  всеки ден пред камерите и на малкия екран...
  Такъв човек, кога намира време да работи?

 27. 27 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4942 Любопитно

  До коментар [#18] от "moreee":

  "Гещев бе одобрен на най-високо ниво във Ващингтон."

  И ти лично присъства при одобрението, нали?

 28. 28 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  Сменика "капо ди тутти капи" в България :)
  —цитат от коментар 11 на penetrating  Капо ли тутти капи е в сарайте, а там няма промяна - същият дръндарски мангал си е .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 29. 29 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1691 Неутрално

  До коментар [#23] от "STRATOR38":

  Не, че Ви интересува, но ние-християните честваме Рождество Христово на 24 декември.

 30. 30 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4942 Любопитно

  До коментар [#20] от "hamiltonf":

  Колега, пак да попитам: Какво свърши Гешев като заместник главен прокурор? Какво / кой му пречеше да свърши повече?

 31. 31 Профил на cybersas
  cybersas
  Рейтинг: 492 Неутрално

  По кината от 18 Декември :) Мъка, мъка... Поредния нещастник, обслужващ статуквото... Но народа си ги избира прасетата...

 32. 32 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  До коментар [#27] от "vassilun":

  Вашингтон няма нищо общо в случая.

  Гешев и Цацаров се разходиха с нашите пари до Америка, направиха си снимка за спомен и се върнаха.

  Посолството на САЩ в София не е участвало по никакъв начин в организирането на това посещение.

  За всеки, който разбира за какво става дума, последното уточнение би трябвало да казва всичко.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 33. 33 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4942 Неутрално

  И настана една "радост"!

 34. 34 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 664 Неутрално

  Дали се е заклел "В името на народа . . . и т.н."?
  То при тези от Сараите всичко е за вимето на народа! Сигурно е казал и, че ще спазва Конституцията и законите, а???

 35. 35 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4373 Любопитно

  До коментар [#27] от "vassilun":

  За какво ходи Гешев в Щатите според теб?

 36. 36 Профил на palivec
  palivec
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Бай Ставре,ела си прибери вересиите!

 37. 37 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4942 Неутрално

  До коментар [#32] от "Norman Granz":

  Разбира се, че САЩ нямат нищо общо! Опонирах на всеизвестния русороб moreee!

 38. 38 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2380 Неутрално

  До коментар [#20] от "hamiltonf":Колега, пак да попитам: Какво свърши Гешев като заместник главен прокурор? Какво / кой му пречеше да свърши повече?
  —цитат от коментар 30 на vassilun  Напълно достатъчно е онова, което свърши ( не свърши ) за КТБ, като главен разследващ .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 39. 39 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4942 Неутрално

  До коментар [#35] от "Alarmstufe: Rot":

  Е аз "ходих" в САЩ!

 40. 40 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3954 Весело

  До коментар [#30] от "vassilun":

  Повече ли?! Че кой за 30 години свърши повече от него?! Само това, че навря за една година в арестите трима от най-знаковите олигарси на България, че благодарение на тези арести, е запорирано имущество за над 1 млрд. лв., му стига, а за награда го поканиха в САЩ да се запознае лично с шефовете на партьорските служби, с които ще работи в идните години!
  Не ставайте смешен...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 41. 41 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  До коментар [#34] от "Косьо Генчев":

  "То при тези от Сараите всичко е за вимето на народа!"

  Сараят никога не е стискал вимето на народа толкова здраво и безапелационно, колкото през последните десетина години.

  След Цанков камък, студения резерв, частното пристанище на Доган и наливаните държавни пари (стотици милиони) в него, вече няма никакво съмнение, че ГЕРБ са обслужващият персонал в държавата.

  Каквито се били и при бае Тодар. Те са свикнали.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 42. 42 Профил на palivec
  palivec
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Да ни е честит,значи, другарки и другари новия главен прокурор!

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на Siriously
  Siriously
  Рейтинг: 221 Неутрално
 45. 45 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 664 Неутрално

  До коментар [#20] от "hamiltonf":
  ""Иван Гешев благодари на прокурорите за подкрепата и призова за повече дела в работата и по- малко думи." Така и трябва!"

  Тъй, тъй! Той и другарят ти Живков навремето беше казал същото - "Не думи, а дела!"
  И тогава Манго рекъл на Айшето: - Айше, от днес спирам да псувам и почвам да Ебем!

 46. 46 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3404 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Язък

 47. 47 Профил на Българийо о майко свята
  Българийо о майко свята
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#27] от "vassilun":За какво ходи Гешев в Щатите според теб?
  —цитат от коментар 35 на Alarmstufe: Rot


  Ми понеже си е уредил някаква частна среща с някого, който нито ти, нито аз знаем, за да се снима и после да я пусне из медийното пространство в БГ, и такива като теб да си кажат "ейй, Гешев го одобряват в Америка".

 48. 48 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3404 Неутрално

  До коментар [#41] от "Norman Granz":

  ,,Каквито се били и при бае Тодар. Те са свикнали.,,

  ГЕРБ при ае ти Тодар не е имало. Вашите бащи са изпълнявали тази длъжност

 49. 49 Профил на tos_buratino
  tos_buratino
  Рейтинг: 263 Неутрално

  Виждам на снимките и психично болния, вероятен поръчител на поне две убийства, бивш главен прокурор - Филчев. Това лице, опозорило поста и сринало общественото доверие в институцията до нула, защо са го поканили?
  Може би са си дружки и близки по манталитет, та затова.

 50. 50 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1032 Неутрално
 51. 51 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3954 Неутрално

  До коментар [#45] от "Косьо Генчев":

  Поредния просташки пример/коментар, подходящ за Отрезвителното, например...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 52. 52 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3404 Неутрално

  До коментар [#34] от "Косьо Генчев":

  То и вие сте за вимето на народа и под път и над път го споменавате тоз народ ма нейсе, вие сте уемни

 53. 53 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  До коментар [#48] от "сидер":

  "ГЕРБ при ае ти Тодар не е имало."

  Хаха, типично гербаджийски отговор.

  ГЕРБ е нямало, но милиция и ДС е имало.

  Питай Георги Марков Дантеления, той ще потвърди. 😜

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 54. 54 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3404 Неутрално

  До коментар [#33] от "vassilun":

  .....и мъкааа

 55. 55 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 664 Неутрално

  До коментар [#35] от "Alarmstufe: Rot":
  "За какво ходи Гешев в Щатите според теб?"

  За да се снима пред Белия дом, Любопитко, а шараните да си мислят, че "бил одобрен" в САЩ.

 56. 56 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3404 Неутрално

  До коментар [#38] от "niksan1":

  То за вас никой не е свършил нищо, само вие работите, е да във форумето, кво да праиш, пари ви требват

 57. 57 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4011 Неутрално

  Гледам до него застанал царедворецът Пламен Панайотов - същия този, дето беше в антуража на Кобургготски....Как се навързват нещата в тая държава или те май винаги са си навързани....

 58. 58 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4011 Весело

  До коментар [#35] от "Alarmstufe: Rot":

  " За какво ходи Гешев в Щатите според теб?"


  А според теб за какво е ходил там ?

 59. 59 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 664 Неутрално

  До коментар [#40] от "hamiltonf":
  " . . . че благодарение на тези арести, е запорирано имущество за над 1 млрд. лв., му стига, а за награда го поканиха в САЩ да се запознае лично с шефовете на партьорските служби, с които ще работи в идните години! Не ставайте смешен..."

  Има някой много смешен тук и се е изходил под номер [#40].
  Запорирано, не означава по никакъв начин преминало в полза на гражданите и държавата, т.е. осребрено! И не се е запознавал с никого в САЩ, а се еснимал пред Белия дом, за стръв на шараните.

 60. 60 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 664 Неутрално

  До коментар [#41] от "Norman Granz":
  "Каквито се били и при бае Тодар. Те са свикнали."

  'Ми . . . комунисти, сър!

 61. 61 Профил на lo_ridah
  lo_ridah
  Рейтинг: 758 Неутрално

  Човекът, за когото казаха в прав текст, че компрометира с присътвието си, събранията на европарламента. Как да го коментираш това...

  Eff U Greta
 62. 62 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4011 Весело

  До коментар [#18] от "moreee":

  " Гешев беше одобрен на най-високо ниво във Вашингтон. Там най-добре знаят кое е добро за България."

  Само че преди това ходи в Москва, а на местно ниво беше издигнат от техния клон у нас - сараите. Вашингтон най - много да започнат да налагат санкции на определени " високопоставени чиновници и близки до настоящата власт"....Защото наистина знаят кое е " добро за България".....

 63. 63 Профил на linard
  linard
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#59] от "Косьо Генчев":

  Да, щото много натежаха командировките при Чайка и чисто стратегически трябваше да се действа, за заблуда на "врага".

 64. 64 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4373 Любопитно

  До коментар [#35] от "Alarmstufe: Rot":Е аз "ходих" в САЩ!
  —цитат от коментар 39 на vassilun


  И влезе спонтанно, без покана (както Гешев го направи според псевдодесните другари), в Държавния департамент и в Министерството на правосъдието на САЩ? Как е там, черпят ли с кафе?

 65. 65 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  ха честита ви радост е гробарки, кога ще почерпите

 66. 66 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3404 Неутрално

  До коментар [#32] от "Norman Granz":

  Норманчо, най напред прочети, кой е организирал това посещение и след това пиши, и ние ги разбираме тези неща, така че по кротко с омразата, пийни си една пърцуца и майната им на Гешевци, Цацаровци, Баневци, Доганови. Квата и да правиш, ще пишеш тука като мене, яма да имаш студен раезерв, цанков камък, къща за пет милиона. Няма да станеш главен прокурор

 67. 67 Профил на tos_buratino
  tos_buratino
  Рейтинг: 263 Неутрално

  До коментар [#27] от "vassilun":Посолството на САЩ в София не е участвало по никакъв начин в организирането на това посещение.
  —цитат от коментар 32 на Norman Granz

  Смехурко, хайде без толкова плитки лъжи. Или много запознат с работите на посолството ще се окажеш?!
  Времето за посещението (14-17.10.19 год, точно седмица преди избора на главен прокурор), компанията (Цацаров, Гешев, ръководителите на ДАНС, на външното и на военното разузнаване - Димитър Георгиев, Атанас Атанасов и Велко Атанасов) и проведените срещи с кореспондиращите началници на служби, както и със съветника на президента Тръмп - Тийм Морисън, май напълно изключват корпулентните да са отишли на своя глава и само на разходка.

 68. 68 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4373 Любопитно

  До коментар [#58] от "samoedin":

  А спред теб за какво е ходил в САЩ?

 69. 69 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 769 Неутрално

  уредиха поредният милиционер

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 70. 70 Профил на foreverman77
  foreverman77
  Рейтинг: 329 Неутрално

  Весели празници на "мъдрия" български народ.
  Важното е да се заколи прасето и зелето да е станало за коледата.
  Също и виното и ракията.
  А, такива дребни неща като кой ще е главния прокурор на държавата..ее...това не е толкова важно.
  Също и тези "досадници", които протестират и блокират булеварди, да ги няма...че ни пречат да се придвижваме.

 71. 71 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  До коментар [#66] от "сидер":

  "Норманчо, най напред прочети, кой е организирал това посещение ..."

  Тръмп?

  Това с пърцуцата беше твърде постно и глупаво дори за нивото на герболята, вземи се съегни малко.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 72. 72 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 267 Неутрално
 73. 73 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 267 Неутрално
 74. 74 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 267 Неутрално
 75. 75 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1357 Неутрално

  Заклевам се да браня
  всички тикви, суджуци и калинки.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 76. 76 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  До коментар [#70] от "foreverman77":

  "А, такива дребни неща като кой ще е главния прокурор на държавата..ее...това не е толкова важно."

  Ти се гъбаркаш, но гербавият трол сидер казва точно това:

  Ние да си пием пърцуцата и да си налягаме парцалите, има си хора и за Цанков камък, и за стиден резерв, и за държавни поръчки, и за главен прокурор.

  Когато си се родил роб, това е до живот и се предава по наследство.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 77. 77 Профил на tos_buratino
  tos_buratino
  Рейтинг: 263 Неутрално

  И не се е запознавал с никого в САЩ, а се еснимал пред Белия дом, за стръв на шараните.
  —цитат от коментар 59 на Косьо Генчев

  Ама не пред оградата на Белия дом, а зад нея. Който е ходил, знае как пускат туристи зад нея. :-)

 78. 78 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2486 Неутрално

  Аз чух само "да върне усещането за справедливост" и почти бих си помислил, че предстои да видим действия срещу Доган, Пеевски, Ковачки, Мавродиев... Но защо ли си мисля, че няма да са точно те.....

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 79. 79 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2234 Неутрално

  На кака революционера той.

 80. 80 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1575 Весело

  До коментар [#3] от "оuzo":

  Какво значи жив?
  А какво е здрав?
  :)
  !

 81. 81 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4942 Любопитно

  До коментар [#40] от "hamiltonf":

  Някой одъден на посредна инстанция има ли?

 82. 82 Профил на Шизо
  Шизо
  Рейтинг: 22 Весело
 83. 83 Профил на oliverstone
  oliverstone
  Рейтинг: 485 Неутрално

  Другаре и другарки лилави, стойте си под опашката на коня и не се месете там където не ви е работата! Прокуратурата на РБ е част от Съдебната система и като такава е независима институция, точно както и съда, колкото и да не ви се иска и вярва.
  Сараи, догани и дилянчовци са дъвките, които дъвчете постоянно, харесва ви, няма лошо. Но, запомнете, че съгласно законите и Конституцията на РБ, прокурорите си избират Главен прокурор, а не вие или някой друг. Ако ви е трудно да го осъзнаете, ваш проблем, перилния препарат наречен дЪбЪ ви е промил мозъка, за което съжалявам. Оплачете се на арменския поп.

 84. 84 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1626 Неутрално

  До коментар [#83] от "oliverstone":

  Гешеф е радос

 85. 85 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1575 Весело

  До коментар [#67] от "tos_buratino":

  Какво му се обясняваш? В САЩ на най-високо ниво му е бил връчен списъкът на техните хора у нас, за да не ставата грешки на местно равнище.:)
  При това списъкът е предоставен под личен натиск от страна на Милиционера. Гешев е радост и там!
  :)
  !

 86. 86 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4373 Неутрално

  Весели празници на "мъдрия" български народ.Важното е да се заколи прасето и зелето да е станало за коледата.Също и виното и ракията.А, такива дребни неща като кой ще е главния прокурор на държавата..ее...това не е толкова важно.Също и тези "досадници", които протестират и блокират булеварди, да ги няма...че ни пречат да се придвижваме.
  —цитат от коментар 70 на foreverman77


  Ами така е. Хората се вълнуват от наближаващите светли празници. А вие сте се вторачили в избора на Гешев, който не влияе пряко на ежедневието на българина. А неговата трапеза е богата, както никога не е била преди. България, макар и може би по-бавно и мъчително отколкото ни се иска, с грешки и криволичения, но решително върви напред в правилната посока. А вашето крайно озлобление в последните месеци странно съвпада с момента, когато бяхте сгащени в срамна колаборация с комунистите за местните избори. Плюейки ожесточено по ГЕРБ, си мислите, че вашия грях ще бъде забравен. Ами не, няма да бъде забравен. Хората вярват на дела, а не на заклинания кой е най-десен.

 87. 87 Профил на foreverman77
  foreverman77
  Рейтинг: 329 Неутрално

  До коментар [#76] от "Norman Granz":

  Ами, за съжаление е така, колега.
  Болшинството от народа са точно такива.
  Лошото е, че с действията и бездействията си пречи на малката част нормални хора като нас.
  И да, шегувам се, но без да ми е смешно.

 88. 88 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1575 Весело

  Церемонията беше завладяваща. В най-добрите традиции на заседанията и конгресите на ЦК на БКП. Другаря Тодо... пардон Иван Гешев поведе ускорено развиващата ни се родина към нови интензивни по-беди на пътя на развитото демократично Колектив!
  !

 89. 89 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4373 Неутрално

  До коментар [#87] от "foreverman77":

  Баси. Народът пречи на самоопределиата се за елит малка част "нормални" българи.
  Нормални според тях самите, разбира се.

 90. 90 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3860 Неутрално

  До коментар [#83] от "oliverstone":

  "Прокуратурата на РБ е част от Съдебната система и като такава е независима институция..."

  Хахахаха, това беше вицът на прехода...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 91. 91 Профил на Индианец
  Индианец
  Рейтинг: 0 Гневно

  До коментар [#83] от "oliverstone":Гешеф е радос
  —цитат от коментар 84 на Doge


  Еми радос е...

  Аз току що си ликвидирах акаунта в Нетфликс, заради коледно комедийно шоу, в което Исус е гей, а Дева Мария пуши трева.

  Гешев може да е всякъкъв, но щом либерастите го мразят, за мен е радост.

  Правителството трябва да падне заради Наредба 18. Горанов в затвора за саботаж на БВП и чуждите инвестиции.
 92. 92 Профил на oliverstone
  oliverstone
  Рейтинг: 485 Неутрално

  До коментар [#83] от "oliverstone":Гешеф е радос
  —цитат от коментар 84 на Doge


  Ам че, радвай се, кой ти пречи?

 93. 93 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3954 Весело

  "За мен и колегите ми в прокуратурата важат думите на Ейбрахам Линкълн - "Може да вървим с малки крачки, може да вървим бавно, но никога не вървим назад. Трябва да помним и думите на апостола на свободата: "Дела трябват, а не думи", заяви Гешев.  Какви думи, какви сравнения, браво!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 94. 94 Профил на Atanas Yankov
  Atanas Yankov
  Рейтинг: 832 Неутрално

  Гешев, като прокурор и зам.гл.прокурор, трябваше да разкъса престъпността, а не да дава обещания за светло бъдеще.
  Нищо ново не очаквам от Гешев.

 95. 95 Профил на oliverstone
  oliverstone
  Рейтинг: 485 Неутрално

  До коментар [#83] от "oliverstone":"Прокуратурата на РБ е част от Съдебната система и като такава е независима институция..."Хахахаха, това беше вицът на прехода...
  —цитат от коментар 90 на Norman Granz


  За теб, с когнитивния дисонанс, може и да е виц, но е факт от действителността, колкото и да не ти се иска. Прочети Конституцията, Глава "Съдебна система" и ела пак да си поговорим. Можеш ли да четеш?

 96. 96 Профил на Индианец
  Индианец
  Рейтинг: 0 Весело

  Факт е, че половината олигарси в момента са в ареста. Остава другата половина.

  Успех, Гешев! 👍

  Правителството трябва да падне заради Наредба 18. Горанов в затвора за саботаж на БВП и чуждите инвестиции.
 97. 97 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2486 Неутрално

  До коментар [#70] от "foreverman77":"А, такива дребни неща като кой ще е главния прокурор на държавата..ее...това не е толкова важно."Ти се гъбаркаш, но гербавият трол сидер казва точно това:Ние да си пием пърцуцата и да си налягаме парцалите, има си хора и за Цанков камък, и за стиден резерв, и за държавни поръчки, и за главен прокурор.Когато си се родил роб, това е до живот и се предава по наследство.
  —цитат от коментар 76 на Norman Granz


  Той даже не се замисля, че "активната прокуратура" поне от срама ще трябва да "удри" и по нещо друго освен опозиционери, което обещава един дълги разговори в Сараите "бате К*ре, Бойко ъ дое и кае кой от неовите пеерсаси ъ пориме, оти цао Прокопиев, Цачу Ончев, Огнен Онев не цтаа - онея духачи от Раковска и Козяк ни глеът у ръцете!"

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 98. 98 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 434 Весело

  То, само със заричане не става. Трябва и акъл.

 99. 99 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1194 Неутрално

  До коментар [#91] от "Индианец":

  Ей, какви мъдри слова само, индианецо Смърдящия Бик.
  За вас индианците, Гешев е радост, Дебелян е надежда, Вожда Баце е любов.
  За нас белите са срам и позор за всяко племе...

 100. 100 Профил на Kamenarski
  Kamenarski
  Рейтинг: 303 Неутрално

  Аз чух само "да върне усещането за справедливост" и почти бих си помислил, че предстои да видим действия срещу Доган, Пеевски, Ковачки, Мавродиев... Но защо ли си мисля, че няма да са точно те.....
  —цитат от коментар 78 на cinik


  "усещането за справедливост" може да се върне по най- различни начини. Говоря за усещането, а не за справедливостта. И понеже от сараите са много изобретателни, съм сигурен, че ще го направят по възможно най- уродливия начин, гаврейки се с матреала....

  НЕ ЦЪКАЙТЕ МИНУСИ НА ТРОЛА! ТЕ ПЕЧЕЛЯТ ДЕНЬГИ И ОТ ТОВА!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK