Румен Радев: Тази Конституция не е бариера срещу авторитаризма

Президентът Румен Радев коментира едни от най-важните теми и събития през 2019 г. - изборът на нов главен прокурор, най-големият теч на лични данни в България, както и местните избори.

© Цветелина Белутова, Капитал

Президентът Румен Радев коментира едни от най-важните теми и събития през 2019 г. - изборът на нов главен прокурор, най-големият теч на лични данни в България, както и местните избори.Безветрие" е думата, с която президентът на България Румен Радев определи изминаващата 2019 г. "Това е олицетворение на липсата на промени, както във въздуха, който дишаме както с изгорели и вносни отпадъци, така липсата на промени в управлението. Не виждам промяна в упражняването на управлението и упражняването на политиката", заяви Радев в интервю за Дарик радио в предаването "Годината на Дарик". Цялото интервю на държания глава гледайте тук.


По думите му, хората не вярват, че със своите действия могат да предизвикат някаква промяна. Той определи последните местни избори като силно опорочени и каза, че процесите са изключително тревожни. "Имаше 15-20% недействителни бюлетини, които е абсолютно недопустимо за европейска държава", заяви държавният глава.


Той подчерта, че е имало огромни и много на брой грешки в протоколите, купен вот, неактуализирани избирателни списъци на много места. "Виждате какво се случи и с екзитполовете, както и тоталното погазване на закона от медиите. Всички тези проблеми искат нашето внимание, защото честните избори са един от стълбовете на демокрацията", подчерта Радев.
Той обяви, че през януари ще покани представители и на изборната власт, както и на парламентарно представените партии. По думите му трябва да се вземат мерки - законови, институционални и финансови и призова "този път поне трябва да постъпим като цивилизована държава и ако има промени, те да бъдат приключени" преди началото на изборния процес.


Президентът посочи като приоритет да бъдат доставени машините за машинното гласуване като обясни, че това е мярката срещу манипулациите при броене и отчитане на резултатите, при купения и корпоративен вот. Според него, още през януари месец трябва да се пусне обществената поръчка за тяхното купуване, а в бюджет 2020 г. тази точка не е заложена.


"Както виждаме българският бюджет е вече толкова аморфно понятие, че правителството може по всяко време да бръкне в него и да наложи промяна. Това е една абсолютно порочна практика. Мисля, че на фона на изваждани милиарди в началото и в края на годината, няма да бъде проблем да изкарат няколко десетки милиона за машинно гласуване. Трябва да се помисли и за електронно и дистанционно гласуване. Не можем да се хвалим, че сме дигитална държава, а да нямаме тази възможност за електронно и дистанционно гласуване", подчерта президентът.


Изтичането на данни от НАП показа огромни пропуски


Той коментира най-големия теч на лични данни от Националната агенция по приходите като каза, че на първо място трябва да бъде зададен въпросът защо липсва киберсигурност и защо няма достатъчно сериозен държавен ангажимент по този въпрос.


По думите на държавния глава, когато бе приет законът за киберсигурност в него е имало предвидени редица действия, които трябвало да бъдат извършени от изпълнителната власт, да се свикат съвети, да се променят устройствени планове. Когато скандалът избухна през юли месец е станало видно, че нищо от планираното не е било свършено.


"Киберсигурността е основна тема на бъдещето. Толкова години не може да се реализира електронно управление. Има съпротивление, защото това означава прозрачност. Ще дойде това състояние, в което трябва да оперираме в чисто дигитална среда и трябва да се вземат мерки и това трябва да стане дигитална политика", предупреди Радев. Той разказа за срещата си с Бенеамин Нетаняху в Израел, който му е показал достиженията в тази област.


"Видях бъдещето. Бих искал България да следва примера на Израел по отношение на дигиталната среда", подчерта президентът.


Институциите бягат от контрола на големите неща, а се занимават с дреболии


На въпрос какво трябва да се случи по отношение на онлайн платформите Airbnb и Booking, той каза, че приветства диалога, който е започнал и добави, че това е динамичен бизнес който се развива бързо. Държавният глава изрази надежда за разумен подход по темата, но очаква при него да бъде изпратен готов законопроект, преди да каже мнението си.


"Проблемът е, че нашите институции, правоохранителни и контролни органи бягат от контрола на големите неща, а се занимаваме с дреболии. Там където трябва да имаме ред, законност и прозрачност, ние се проваляме тотално", подчерта държавният глава.


Той коментира и една от важните теми през тази година – процедурата за избор на нов главен прокурор, както и предложенията за промени, които да регламентират възможност за наказателно преследване срещу него.


"Имаме сериозен системен проблем. Затова инициирах тези дебати за промяна в Конституцията", посочи президентът. Той бе попитан защо не е забавил подписването на указа за назначаване на Иван Гешев за главен прокурор и междувременно да поиска тълкуване от Конституционния съд.


Конституцията е демократична, но за 30 г. не изпълни целта си


"Има решение на Конституционния съд точно на тази тема, няма какво да тълкуваме повече. Походът към правовата държава не може да започне с погазване на Конституцията. Аз това не мога да си го позволя като президент. За мен е важно да го има този дебат. Някои чакат президентът да каже какво трябва да се промени. Не, аз искам да направим обратния процес – как го вижда академичната общност, съсловните организации, тримата големи, политическите партии, изпълнителната власт", подчерта Румен Радев в отговор и на Сотир Цацаров и Иван Гешев, които казаха, че не виждат тема на дебата.


"Нека се проведе този широк дебат, за да се очертаят проблемите и решенията. Конституцията не може да се пипа с лека ръка, трябва да има добра оценка на риска. Тази Конституция е демократична по дух, изключително добра за своето време. Имахме 30 години с тази Конституция, но ако погледнем показателите, ние не сме постигнали целите", изтъкна президентът.


"Според Конституцията трябва да има разделение на властите. Според нея трябва да има независимост на съдебната власт. Тя категорично не е независима. Има и самопризнания по въпроса от на-високо ниво. Тази Конституция не е бариера срещу авторитаризма, не дава защита за правата на гражданите", смята държавният глава.


Радев нарече предложените от правителството промени в Наказателно-процесуалния кодекс "мъртвороден закон". Той посочи, че по време на дебата в президентството е чул изключително добър анализ и много идеи от академичната общност и неправителствените организации.


Държавният глава ще покани "тримата големи" и министър Кирилов


В началото на януари президентът ще продължи с дискусиите по темата като ще покани на среща "тримата големи" в съдебната власт – главния прокурор и председателите на върховните съдилища, както и министъра на правосъдието Данаил Кирилов. Той посочи, че срещите ще бъдат индивидуални и ще очаква всеки да каже откровено какво мисли.


"Общата среща прераства понякога в лични отношения, а не искам това да се случва. Ще има и институционални срещи, за да стигнем до някакво рационално предложение. Когато то бъде готово, аз ще предложа промени в Конституцията", заяви държавният глава.


По думите му, основният закон трябва да гарантира демократична, правова и социална държава. "Ще бъдат разгледани въпроси и от по-широк обхват – не само за главния прокурор и съдебната власт, но и правата на гражданите. Например ще предложа да се въведе възможност за индивидуална конституционна жалба", подчерта Радев.


Той разказа и че по време на визита в Австрия с правния съветник проф. Емилия Друмева са прекарали половин ден в Конституционния съд там. Повече от 17 държави в ЕС имат въведена възможност за индивидуална конституционна жалба по една или друга форма.


Според Радев, това е един от факторите за по-голяма активност и по-силно гражданско общество. "Гражданите не вярват, че могат да променят нещо. Когато един човек успее да съботи един антиконституционен закон, защото нарушава неговите права, много повече българи ще повярват, че могат да променят нещо", коментира Радев.


Изборите не са индулгенция за корупционни скандали и престъпления


Държавният глава Румен Радев коментира и скандала с апартаментите на властта, купени на по-ниски от пазарните цени като подчерта, че изборите не са индулгенция за корупционни скандали и престъпления.


"Мен изобщо не ме интересува кой какво е направил вътре в ГЕРБ. Получи се нещо интересно и много опасно. Веднага след изборите политици, коментатори и социолози започнаха да прокарват много опасно твърдение, че преживяхме много интересен корупционен скандал", каза Радев. Той обясни, че се е появило и разбирането, че щом ГЕРБ печелят на изборите, то продължават напред и хората са им простили.


"Изборите не са индулгенция за корупционни скандали и престъпления. Там е мястото на българската прокуратура и съд. Изборите не могат да заменят българския съд, затвора. Аз не казвам, че в този скандал има хора за затвора, но това е принципно положение. В момента се опитват да ни внушат да забравим този случай", заяви Радев.


Той припомни, че от Наказателно-процесуалния кодекс е отпаднал срокът за приключване на едно досъдебно производство. "Виждате ли колко е удобно? С години може да стои един такъв случай, докато обществото го забрави. Ако те са невинни, прокуратурата трябва да излезе един отказ от досъдебно производство. Но ако има нарушения, те трябва да се развият в обвинителния акт и да се внесат в съда. И съдът трябва да реши", подчерта Радев.

Ключови думи към статията:

Коментари (130)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1327 Неутрално

  Абе фатмак скрий се. Много почна да разбира единствената ти мозъчна гънка от конституция

 2. 2 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 617 Любопитно

  Не вярвах че ще доживея да напиша - Фатмакът е прав! Какво ли още ни чака?

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 3. 3 Профил на krf54523578
  krf54523578
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Прав е Радев. Ученото си е учено - все пак е с две специализации в САЩ.
  От години у нас се развива култ към лицето Бойко Методиев. Все едно не сме модерна европейска държава, а нещо като Северна Корея. Но малко му остана - на изборите през 2021 г. на това ще бъде сложен край. Радев ще получи втори мандат, а в НС разположението на силите ще е такова, че гербавите няма да могат да съставят правителство.

 4. 4 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2463 Неутрално

  ,,По думите му, хората не вярват, че със своите действия могат да предизвикат някаква промяна."
  Не вярват! Да!

 5. 5 Профил на Hella Good
  Hella Good
  Рейтинг: 891 Весело

  До коментар [#2] от "danvan":

  Спокойно, след вливането под знамената на Маяма Воевода и колениченето с плач пред Бащицата Радев вече окончателно няма нужда от умнокрасиво криене и преструвки

  Facing Worlds
 6. 6 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 713 Неутрално

  Не може неюристи да стават юристи. Просто няма как. Конституцията ни е една от най- подробните и въпреки всичко тя е ОСНОВА и РАМКА на останалото законодателство.
  За повечето, които искат да дойдат на власт, но не им стигат проценти, е необходимо някакво завихряне, което да ги доведе. Затова Станишев прави ненужен референдум, Трифонов също. Радев , явно иска да прави движение или партия, но затова трябва да си спечелиш избори. Той обаче тръгва по пътя на Христо Иванов. Те сънуват, Велико Народно Събрание/без да знаят подробности за него/. Просто искат трибуна и да се представят пред "народа", че правят нещо "велико". Истината е , че Конституцията не пречи на никой, но този маже да иска повече правомощия за Президента. Аз помня старото ВНС, като там депутати бяха десетина актьори, които дори не бяха чели конституцията/тогавашната/. Жалка история, за политическо прелъстяване на електората.

 7. 7 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 1194 Любопитно

  Добре. Разбрахме, че (п)резитенъът не харесва Коннституцията. Маже ли обаче да каже ясно какви точно промени трябват? Или пак обещяваме всичко на всеки?

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 8. 8 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1057 Неутрално

  Мисля, че фатмакът би заслужил нобелова награда за откритието си.

  Стига да я учредят за индивиди с дефицити.

 9. 9 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 267 Неутрално

  Този посредствен човек е тотална щета за президентската институция.

 10. 10 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 856 Неутрално

  Мда-а-а-а, кипи безсмислен труд! А този, който му е казал, че като говори бавно и със задгробен глас ще спечели, направо го е лишил от втори мандат! Някакви въпроси?

 11. 11 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2463 Неутрално

  ,,Проблемът е, че нашите институции, правоохранителни и контролни органи бягат от контрола на големите неща, а се занимаваме с дреболии. Там където трябва да имаме ред, законност и прозрачност, ние се проваляме тотално", подчерта държавният глава."

  Добре. Не е ли прав тука?

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 13. 13 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5296 Неутрално

  Големи напъни от Радев

 14. 14 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 2641 Любопитно

  Др.Радев...таз конституция я създадоха твоите ментори ...комуняките които те посочиха!И демагогията за прд раята -не върви!!Имено благодарение на "безветрието" парашутист като Вас кацна на Дондуков!С неясни избиратели,гласове и финансиране....И с помощ от североизток!Аре у лево!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 15. 15 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1837 Неутрално

  И този бил прав. Чакаме Мая, Татяна, евентуално и Арман Бабикян. Те също ще бъдат прави. Ще стане работата,

 16. 16 Профил на Българийо о майко свята
  Българийо о майко свята
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#2] от "danvan":Спокойно, след вливането под знамената на Маяма Воевода и колениченето с плач пред Бащицата Радев вече окончателно няма нужда от умнокрасиво криене и преструвки
  —цитат от коментар 5 на Saint of Me


  Ех, колко много лъжене и разпространяване на недялкови опорки, само и само да преглътнеш срама от службата към еднокнижния орангутан.

  Не е лесно да си продадеш душата на дявола, сигурно.

 17. 17 Профил на 06210311
  06210311
  Рейтинг: 317 Неутрално

  Г-н Президента започва леееекинко да пресолява боба! :) С любопитство очаквам кога и как ще дойде повратният момент в който нихилизмът ще спре да върши работа за рейтинга, и ще стане наложително отнякъде да дойдат ясни алтернативни идеи? Със здраве и весели празници!

 18. 18 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5768 Неутрално

  До коментар [#10] от "Santos":
  "А този, който му е казал, че като говори бавно и със задгробен глас ще спечели, направо го е лишил от втори мандат!"
  ******
  Не само бавно, с паузи и с този злобарски приглушен глас, но и с натъртване на определени думи, което уж трябва да придаде тежест, но само ако тези думи са ключови. Много често, фатмакът прави лека пауза и натъртва на дума, която изобщо не носи идеята на изречението.
  Проско и кухо.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 19. 19 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2619 Неутрално

  Радев ептен го удари на популизъм. :)

  Само критики без нищо градивно - същия умно-красив рев слушам и тука. :)

 20. 20 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 713 Неутрално

  Радев също е купил апартамент/ведомствен/ на силно занижени цени, като е твърдял и липса на жилище и нужда от такова.
  Веднага след това е препродал апартамента на пазарни цени.
  Тоест, при него, незаконното върви ръка за ръка с неморалното.

 21. 21 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3673 Весело

  Стига с тая Конституция вече! И най хубавата такава не прави държавата успешна, важен е матряла! И нали сегашната е рожба на Гиньо Ганев и БКП кво плаче Радев ?!

  klimentm
 22. 22 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1057 Неутрално

  До коментар [#10] от "Santos":"А този, който му е казал, че като говори бавно и със задгробен глас ще спечели, направо го е лишил от втори мандат!"******Не само бавно, с паузи и с този злобарски приглушен глас, но и с натъртване на определени думи, което уж трябва да придаде тежест, но само ако тези думи са ключови. Много често, фатмакът прави лека пауза и натъртва на дума, която изобщо не носи идеята на изречението.Проско и кухо.
  —цитат от коментар 18 на Незнайко в Слънчевия град


  Мелез между фатмак и закостеняла учительница.

 23. 23 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3800 Неутрално

  Решетников отново заговори. Абсолютно основание за импийчмънт!!!

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 24. 24 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 278 Неутрално

  Филип Димитров: "Нашата Конституция има и този "малък проблем, че тя запночна с едно противопоставяне на нейното приемане. БЪлгария беше единствената страна, която започна с гласуването на нова Конституция, а не с изменение на предишната, каквото беше моето предложение на Кръглата маса"

  Румяна Коларова: "България имаше договорен и доминиран от БСП преход. Само България и Румъния бързаха толкова с нова конституция. Причините бяха ясни - да се гарантира, че няма да има санкции срещу стария елит"

  Плевнелиев: "Старата политическа класа в лицето на Иван Костов и Георги Първанов"

 25. 25 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 856 Любопитно

  [quote#16:"Българийо о майко свята"][/quote]

  Защо ли малко се забравя нелицеприятното обстоятелство, че „еднокнижния орангутан“ отвява и мачка като валяк цинкова кофа на всякакви избори, каквито можеш да се сетиш, многокнижните философи и лиляви мислители? Да не би защото им е абсолютно непосилно да обяснят как така един такъв като него – „еднокнижния орангутан“ – успява да привлече електорат, а светилата на мисълта седят с увиснали до пъпа челюсти и вегетират в политическа нищета? Я да се намери някой от тези лиляви умствени колоси да ни обясни на нас, сгруханите герберунгелчета, тази велика обществена тайна? Чакаме опустошителни минуси, щото обясненията въобще не са по силите на подопашковата дружина!

 26. 26 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1796 Неутрално

  "Това е олицетворение на липсата на промени, както във въздуха, който дишаме както с изгорели и вносни отпадъци"
  ...................
  Дрогарьо Рсдев, какъв въздух дишахме, като работеха савецките Кремиковци и ДМЗ Ленин,гедерейските Вартбург и Трабант, унгарските Икарус, когато по линията Варна-Иличовск пристигха влакови композиции с донбаски кюмюр???

 27. 27 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 2641 Весело

  Проско и кухо.
  И гледа умно...Аха да каже нещо свое...ама то все "Слушам" излиза!
  До коментар [#18] от "Незнайко в Слънчевия град":

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 28. 28 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2463 Неутрално

  На много хора не им изнася да видят големите гафове които допусна третото правителство на Бойко Борисов. Не че комунистите вършат работа, но на бялото няма как да кажеш черно. Просто не върви!

 29. 29 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Гордея се с президента Радев!
  Той успя да се превърне в единствената надежда и опора, на либерално демократичните българе!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 30. 30 Профил на Българийо о майко свята
  Българийо о майко свята
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#16:"Българийо о майко свята"]
  —цитат от коментар 25 на Santos
  Защо ли малко се забравя нелицеприятното обстоятелство, че „еднокнижния орангутан“ отвява и мачка като валяк цинкова кофа на всякакви избори, каквито можеш да се сетиш, многокнижните философи и лиляви мислители? [/quote]

  И какво от това? И Путин отвява всяка опозиция на избори. В авторитарните и тоталитарни държави е така.

 31. 31 Профил на Българийо о майко свята
  Българийо о майко свята
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Я да се намери някой от тези лиляви умствени колоси да ни обясни на нас, сгруханите герберунгелчета, тази велика обществена тайна?
  —цитат от коментар 25 на Santos


  Ще цитирам стар мой пост:

  Има само две причини човек да гласува за ГЕРБ. Това са личен келепир и личностни комплекси.

  Много хора подценяват първата причина, но според мен тя е водещата. ГЕРБ-аджиите затова успяха да закрепят властта толкова дълго време - защото успяха да създадат по места стройна партийна организация за клиентелистко-феодален контрол, много по-силна от тази на комунистите. Неслучайно, голяма част от гербаджиите са също бивши комунисти, които се отличават с безскрупулен опортюнизъм и службогонство. Отколешна практика е държавните поръчки и служби да се раздават от партийните функционери, но ГЕРБ успяха да издигнат практиката до нови мащаби и - нещо повече - да я нормализират, вербувайки в средите си хора от широк диапазон, включително и такива, които никога не са си представяли, че ще се забъркат с гербаджийството (пример за това на високо ниво е депутатът Тома Биков). 

  Като сложиш всички, чийто джоб пряко зависи от ГЕРБ, техните роднини, близки и приятели и служители, се получава едно красиво процентче от порядъка на 10-15%, което пълни голямата част от изборните резултати. 

  Втората причина са личностни комплекси от всякакъв сорт. Един обича да е с победителите и да се надсмива над "умнокрасивите"; втори пък мрази и в червата комунистите и в ГЕРБ вижда единствената партия, която може да победи БСП; някой изпитва умиление по селско-балканската осанка на Бойко Борисов или го асоциират с бащицата от близкото минало.

  Дори и наглед рационалната позиция, че просто нямаме по-добро и че именно неинтелигентен, но "окумуш" човек е нужен да сложи ред в тая държава, е плод на комплекси, къде личностни (страхопочитание към грубата сила и селския тарикатлък) или национални (тотално подценяване на мат'риала - "толкова си можем").

  Иначе е видно, че България не е дръпнала особено много в основните сфери на демократичното развитие: икономика, правосъдие, свободни медии, гражданско общество, права на хората, така че рационални причини да се поддържа това управление просто няма. Нещо друго крепи Боко и ако някой гербаджия се наеме да ми даде причини, различни от посочените от мен, моля да заповяда.

 32. 32 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1057 Неутрално

  [quote#16:"Българийо о майко свята"]
  —цитат от коментар 25 на Santos
  Защо ли малко се забравя нелицеприятното обстоятелство, че „еднокнижния орангутан“ отвява и мачка като валяк цинкова кофа на всякакви избори, каквито можеш да се сетиш, многокнижните философи и лиляви мислители? Да не би защото им е абсолютно непосилно да обяснят как така един такъв като него – „еднокнижния орангутан“ – успява да привлече електорат, а светилата на мисълта седят с увиснали до пъпа челюсти и вегетират в политическа нищета? Я да се намери някой от тези лиляви умствени колоси да ни обясни на нас, сгруханите герберунгелчета, тази велика обществена тайна? Чакаме опустошителни минуси, щото обясненията въобще не са по силите на подопашковата дружина! [/quote]

  Не познаваш наследството на орантгутана.

  Иначе щеше да си чувал за разбирателството между простите.

 33. 33 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2463 Неутрално

  Лошото е че когато се казват истините и грешките всеки предпочита да си показва политическите пристрастия без да вниква в това за което се говори! Сещам се за една притча за пилето,котката и кравата... и си спомням какъв беше извода... А именно че не всеки,който ти сере на главата ти е враг!...

 34. 34 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 856 Любопитно

  На много хора не им изнася да видят големите гафове които допусна третото правителство на Бойко Борисов. Не че комунистите вършат работа, но на бялото няма как да кажеш черно. Просто не върви!
  —цитат от коментар 28 на Зори


  Нали, @Зори? „Не че комунистите вършат работа, но на бялото няма как да кажеш черно“, така ли? Ми да дойдат ДеБъ, че „да вършат работа“ и на бялото да казваме бяло, нали? Ах, колко сте ни ясни, та чак прозрачни! Ама няма как да стане! Докато не разберете сами и не откриете, че този народ не е „80% дебили“ и не почнете да говорите на бъдещия си електорат с уважение и разбиране за неговите проблеми, ще си висите под опашката на коня, докато изчезнете от политическия пейзаж! И не ни говори елитарни тъпни, ако обичаш, сякаш лилявите патладжанчета денем и нощем пишете стихове, а през свободното си време свирите на виолончело! Да, и нека народът не ви мирише на чесън, зеле и ракия, сякаш вие миришете на ягоди, френско шампанско и панирани езици от новозеландски пъдпъдък! Между другото - я ни сподели за кога се планира следващото търкаляне по плочника пред президентството и коленопреклонните метани, че да се съберем да попогледаме малко сеира на безсилните напъни за намиране на теле под вола? Думай, како, ще сме ти много задължени!

 35. 35 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2463 Любопитно

  До коментар [#34] от "Santos":

  Кой нарече една част от избирателите ,,лош материал"? Аз ли?

 36. 36 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4631 Неутрално

  Мда-а-а-а, кипи безсмислен труд! А този, който му е казал, че като говори бавно и със задгробен глас ще спечели, направо го е лишил от втори мандат! Някакви въпроси?
  —цитат от коментар 10 на Santos


  С дълги (без)смислови паузи между отделните изречения. Това е по съвет на Деса.
  Ефектът е, че внушава страдание от констипация.

  Gunter glieben glauchen globen
 37. 37 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#34:"Santos"][/quote]

  ++++++++

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 38. 38 Профил на Batezuzi
  Batezuzi
  Рейтинг: 615 Неутрално

  Да си кажа честно трябва да има форма на двустранен контрол и от страна на президента и от страна на областните управители. Ако президента или областния управител оспорят правилността на решение на парламент или общински съвет би следвало на второто гласуване ветото да се отхвърля с по-голямо мнозинство от приелите разпоредбата. Също така депутати трябва да могат да се отзовават с подписка за нови частични избори в съответния район и всеки гражданин би следвало да може да иска тълкование дали даден закон не е противоконституционен.

 39. 39 Профил на Българийо о майко свята
  Българийо о майко свята
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Докато не разберете сами и не откриете, че този народ не е „80% дебили“ и не почнете да говорите на бъдещия си електорат с уважение и разбиране за неговите проблеми, ще си висите под опашката на коня,
  —цитат от коментар 34 на Santos


  Само не мога да разбера, защо хора като теб се изживяват като съветници по това как се печелят избори? Някакви квалификации да имаш? Това, че си един глас от 20-те процента купен, фалшифициран или менажиран вот на ГЕРБ, прави ли те някакъв експерт?

 40. 40 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 738 Неутрално

  Ех, коментатори милиционери, как ви прецакаха избирателите и избраха Радев, вместо Цецка.
  А Цецка и Барни Ръбъл какъв прекрасен екип за промяна на Конституцията биха били, истински гербав мозъчен тръст. 😂😂 Току виж и член Първи от Конституцията биха върнали, за да се чувства всеки милиционер комфортно и стабилно.

 41. 41 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2463 Весело

  До коментар [#39] от "Българийо о майко свята":


  Така са го научили-да не пикае срещу вятъра...

 42. 42 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1057 Неутрално

  Ех, коментатори милиционери, как ви прецакаха избирателите и избраха Радев, вместо Цецка. А Цецка и Барни Ръбъл какъв прекрасен екип за промяна на Конституцията биха били, истински гербав мозъчен тръст. 😂😂 Току виж и член Първи от Конституцията биха върнали, за да се чувства всеки милиционер комфортно и стабилно.
  —цитат от коментар 40 на Котаракът на Шрьодингер


  Това да не е някаква носталгия по някогашните скрити противоборства между народните армия и милиция?

 43. 43 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3283 Неутрално

  От прокуратурата не били виждали тема на дебата.
  Ами ето ви една тема -
  Защо изобщо трябва да има Главен прокурор?
  В много по-стари демокрации по света от нашата уждемокрация такава длъжност изобщо не съществува, а функциите на главен на прокурорите изпълняват от министъра на правосъдието.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 44. 44 Профил на Боби Бобев
  Боби Бобев
  Рейтинг: 255 Неутрално

  До коментар [#34] от "Santos":Кой нарече една част от избирателите ,,лош материал"? Аз ли?
  —цитат от коментар 35 на Зори


  Е как кой - вашият политически съюзник!

 45. 45 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5734 Весело

  Борисов ще е бесен :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 46. 46 Профил на Боби Бобев
  Боби Бобев
  Рейтинг: 255 Неутрално

  [quote#39:"Българийо о майко свята"][/quote]

  Не знам дали е експерт Santos, но редовно ви прави вас лилавите на 2 стотинки. Респект!

 47. 47 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2463 Весело

  До коментар [#44] от "Боби Бобев":


  Аз нямам политически съюзници!
  Само иконически съветници...

 48. 48 Профил на Боби Бобев
  Боби Бобев
  Рейтинг: 255 Неутрално

  До коментар [#44] от "Боби Бобев":Аз нямам политически съюзници!Само иконически съветници...
  —цитат от коментар 47 на Зори


  Знаем, знаем. Бухаха!

 49. 49 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3283 Весело

  До коментар [#34] от "Santos":Кой нарече една част от избирателите ,,лош материал"? Аз ли?
  —цитат от коментар 35 на Зори


  Абе като дойдат от Перник с винкелите, като се съберат със софиянци, ядосани заради мръсния въздух, като добавим и тези дето ги е яд на борисовци дето хвърлиха сума пара да строят газопровод който сега (след обявените санкции от САЩ) не става за нищо, като дойдат и ядосаните заради строителството на АЕЦ БелЯне, като сложим и яда за евтините апартаменти на герберската номенклатура, или за къщите за тъщи заради които сега нямало да се връщат пари.....Ще видите вие едни избиратели, едни дебили че и отгове ще ви дойде.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 50. 50 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1057 Неутрално

  [quote#48:"Боби Бобев"][/quote]

  Боби, бронхит ли те е налазил?

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2463 Весело

  До коментар [#48] от "Боби Бобев":


  Буха муха-тва е положението. Ще бухаме още бая време докато нещо се попромени...

 53. 53 Профил на Боби Бобев
  Боби Бобев
  Рейтинг: 255 Неутрално

  До коментар [#48] от "Боби Бобев":Буха муха-тва е положението. Ще бухаме още бая време докато нещо се попромени...
  —цитат от коментар 52 на Зори


  Бухайте, бухайте, и от време на време коленичете на жълтите павета. Бухаха!

 54. 54 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2463 Неутрално

  Ама така е. В България сякаш се цели да се разделя обществото а тези които предизвикват това да се напичат на огъня...
  Българите никога не са могли да се организират и обединят за някакви общи каузи и чисто национални интереси. Всеки горе гледа келепира и да си начеше егото колко е по по най!

 55. 55 Профил на Боби Бобев
  Боби Бобев
  Рейтинг: 255 Весело

  До коментар [#51] от "Българийо о майко свята":

  Освен на 2стотинки, ви прави на смешни и рошави. Факт.

 56. 56 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2463 Любопитно

  До коментар [#49] от "Храбър":

  А тези от Перник ,,с винкелите" бая поседяха в безводие... А обезводняването пречи на нормалното оросяване на мозъка и води до липса на разум... Та...така... Следим с интерес случващото се!

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 856 Любопитно

  До коментар [#31] от "Българийо о майко свята":

  Алоу, @Българийо о майко свята, ти да не си правиш колекция от твоите стари постове, а? я вземи да ни разясниш откъде, аджеба, е толкова „видно, че България не е дръпнала особено много в основните сфери на демократичното развитие: икономика, правосъдие, свободни медии, гражданско общество, права на хората“? М? Я да видим дали е точно така:

  1. Икономика – в момента България има най-високия БВП и най-ниската безработица в цялата си история, да не говорим за това, че чуждите рейтингови агенции непрекъснато повишават рейтинга на България, а това е главното, което гледат чуждите инвеститори. Ама такива като теб работят тролчета, а там винаги е събран най-несретния кадър!


  2. Правосъдие – това, че президентът подписа избора на Гешев за главен прокурор, без дори да се опита да го оспорва пред Конституционния съд, не е заслуга или грешка на ГЕРБ, ако изобщо можеш да осмислиш тази ситуация. Това, че вие не можахте да си лансирате кандидат за главен прокурор, си е ваша и единствено ваша грешка – да не споменавам другите такива!


  3. Свободни медии – да ти цитирам ли какво се пише тук за „еднокнижния орангутан“ и да ти давам ли линкове към карикатурите на Комарницки, за да се убедиш колко са „репресирани“ медиите? Или ще ми припомниш как оревахте орталъка за убийството на журналистката от Русе, а после се изсулихте като пръднал чобанин от асансьор, когато се разбра, че това е битово престъпление? Да споменеш закрита или затворена медия? М?


  4. Гражданско общество? Тук вече яко настъпи мачката по опашката! Къде точно виждаш липсата на гражданско общество? Че няма стотици фондации, комитети, асоциации и Фейсбук-групи, които денонощно плюват по България? Че някой ви е спрял да протестирате и днеска, и нощеска и да затваряте Орлов мост, за да пречите на хората да се приберат при децата си? Че не се търкаляхте по плочника пред президентството о не оставихте след себе си един камион наколенки, плакати, лозунги и носни кърпички? Къде точно виждаш липсата на „гражданско общество“? в това, че не ви се връзват на измишльотините ли? Е, не е наш проблем!


  5. Права на хората – чакаме подробни и сърцераздирателни обяснения как са потъпкани тези „права на хората“ и как тези хора линеят под тежкото робство, наложено им със сила от „банкянския помпиер“, „мутро-милиционера“, „еднокнижния орангутан“, „Тиквоний Банкянски“ и другите любвеобилни епитети, с които го обсипвате!

  Давай, не ни подсмърчай там, под опашката на коня, като подритната Рада от Бой Кики за парламентарни избори! Чакаме, ей!

 59. 59 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5734 Неутрално

  Борисов е бесен :)
  95% от времето му е да опровергава Радев.
  ПР ът на Радев е по-добър от ПРът на Борисов :)
  И Борисов карал колело :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 60. 60 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2463 Любопитно

  До коментар [#58] от "Santos":

  Дръпнала като ,,стой та гледай"... От дръпване сме фърст и Д бест

 61. 61 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2463 Весело

  До коментар [#59] от "penetrating":

  Хе

 62. 62 Профил на Българийо о майко свята
  Българийо о майко свята
  Рейтинг: 8 Неутрално

  1. Икономика – в момента България има най-високия БВП и най-ниската безработица в цялата си история
  —цитат от коментар 58 на Santos


  Както и почти всяка друга страна на света.

  Извинявай, не ми се четат дългите ти гербави тиради, пълни с лъжи, затова се спирам кратко само на това.

  България е в критично състояние и това го вижда всеки нормален човек, даже и тези, които правят прилични пари и живеят уж добре. 70% от хората живеят със средства по-ниски от тези, които осигуряват нормален живот, а близо 100% дишат мръсния въздух.

  Трябва да си доста жалък човечец, че да съчиняваш подобна многоабзацова защитна пледоария на мафиотската шайка.

 63. 63 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 856 Любопитно

  [quote#49:"Храбър"][/quote]

  Алоу, @Храбър, ами айде съберете се, какво само се пенявите като евтин сапун! Давайте, да ви видим колко 100 човека ще се съберете да коленичите пред президентството! И да сумтите заплашително!

 64. 64 Профил на Боби Бобев
  Боби Бобев
  Рейтинг: 255 Неутрално

  [quote#57:"Българийо о майко свята"][/quote]

  Продължавай да очакваш. А сега - айде скрий се в подопашковото пространство - може там въздухът да е по-чист.

 65. 65 Профил на Hella Good
  Hella Good
  Рейтинг: 891 Весело

  До коментар [#62] от "Българийо о майко свята":

  Заведенията, моловете и граничните пунктове към Гърция се пръскат по шевовете от окаяни бежанци от режима на кръволока Боко с надежда да глътнат малко поне кислород преди Фандъчка да ги зазида в тунелите на метрото пълни с ейджънт ориндж!

  Единствено умнокрасивата съпротива начело с Маяма Воевода благословена от Бащицата Радев след умнокрасив молебен с коленичене може да върне чистия въздух и да направи минималната заплата шес хий марки!!!

  Facing Worlds
 66. 66 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 978 Неутрално

  До коментар [#2] от "danvan":

  Е,не си вярвал?!Лато гласува занего и Мая,пак ли не вярваше?!

 67. 67 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 978 Неутрално

  До коментар [#10] от "Santos":

  Аз само се надявам,че там,където ще съм на Нова Година,няма да пуснат речта му.

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 5030 Неутрално

  Г-н празидент, Измислете "закон" който да забрани да се показват повечето от политиците ни. Защото забатачват нещата в Устрема си да богатеят.

 70. 70 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 978 Неутрално

  До коментар [#30] от "Българийо о майко свята":

  Виж,нека да сме на ясно!Борисов ви отвява,не защото е някакъв титан на мисълта!Просто вие за нищо,ама нищо не ставате!

 71. 71 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 978 Неутрално

  До коментар [#32] от "До руските мекерета":

  Това е!Народът не ви харесва!Значи е прост!Логика на костовист!Никога няма да види проблема в себе си!

 72. 72 Профил на Hella Good
  Hella Good
  Рейтинг: 891 Весело

  До коментар [#68] от "Българийо о майко свята":

  Това че си част от неква извратена секта как точно те упълномощава да говориш от името на 70% от хората които меко казано не одобряват точно тази извратена секта с джендъращините и умнокрасивщините ѝ :)

  Facing Worlds
 73. 73 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 468 Неутрално

  Много е смешно, когато папагалите с претенции да са много умни започнат да се обясняват, колко видиш ли бил прав пРезидента. А той, като типичен популист казва точно това, което по- глуповатите, като тях искат да чуят. Разваленият часовник също показва точен час цели два пъти в денонощието, но ме съмнява дори лековерни глупаци, като одобряващите Радев да си купят такъв. Подобно е положението и с каскета, не по отделни, много внимателно подбрани реплики трябва да се съди, а по цялостното му поведение. Но това разбира се не е за всеки, както добре виждаме във форума. И не само във форума разбира се.

 74. 74 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 978 Неутрално

  До коментар [#35] от "Зори":

  Всъщност никой не е казал "лош материал" .Само Кирчо Добрев поукради израза.Няма лошо да цитирате Кирчо,ама поне не наричайте другите прости.Не всички са като Вас!

 75. 75 Профил на Българийо о майко свята
  Българийо о майко свята
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#30] от "Българийо о майко свята":Виж,нека да сме на ясно!Борисов ви отвява,не защото е някакъв титан на мисълта!Просто вие за нищо,ама нищо не ставате!
  —цитат от коментар 70 на yanne


  При положение, че не се познаваме, няма как да знаеш за какво ставам или не. Така че, тъпите ти подмятания служат единствено за единственото, което си демонострирал в тоя форум, а именно, да отправяш лични нападки по хората, които сакън не харесват твоя костюмиран орангутан.

  Аз затова от известно време пледирам пред модератора да ограничи ей такива като теб. Просто сте се научили да не използвате обидни думи директно, но реално цялото ви форумно участие се състои в това да отправяте лични обиди.

 76. 76 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1057 Неутрално

  До коментар [#31] от "Българийо о майко свята":Алоу, @Българийо о майко свята, ти да не си правиш колекция от твоите стари постове, а? я вземи да ни разясниш откъде, аджеба, е толкова „видно, че България не е дръпнала особено много в основните сфери на демократичното развитие: икономика, правосъдие, свободни медии, гражданско общество, права на хората“? М? Я да видим дали е точно така: 1. Икономика – в момента България има най-високия БВП и най-ниската безработица в цялата си история, да не говорим за това, че чуждите рейтингови агенции непрекъснато повишават рейтинга на България, а това е главното, което гледат чуждите инвеститори. Ама такива като теб работят тролчета, а там винаги е събран най-несретния кадър! 2. Правосъдие – това, че президентът подписа избора на Гешев за главен прокурор, без дори да се опита да го оспорва пред Конституционния съд, не е заслуга или грешка на ГЕРБ, ако изобщо можеш да осмислиш тази ситуация. Това, че вие не можахте да си лансирате кандидат за главен прокурор, си е ваша и единствено ваша грешка – да не споменавам другите такива! 3. Свободни медии – да ти цитирам ли какво се пише тук за „еднокнижния орангутан“ и да ти давам ли линкове към карикатурите на Комарницки, за да се убедиш колко са „репресирани“ медиите? Или ще ми припомниш как оревахте орталъка за убийството на журналистката от Русе, а после се изсулихте като пръднал чобанин от асансьор, когато се разбра, че това е битово престъпление? Да споменеш закрита или затворена медия? М? 4. Гражданско общество? Тук вече яко настъпи мачката по опашката! Къде точно виждаш липсата на гражданско общество? Че няма стотици фондации, комитети, асоциации и Фейсбук-групи, които денонощно плюват по България? Че някой ви е спрял да протестирате и днеска, и нощеска и да затваряте Орлов мост, за да пречите на хората да се приберат при децата си? Че не се търкаляхте по плочника пред президентството о не оставихте след себе си един камион наколенки, плакати, лозунги и носни кърпички? Къде точно виждаш липсата на „гражданско общество“? в това, че не ви се връзват на измишльотините ли? Е, не е наш проблем!5. Права на хората – чакаме подробни и сърцераздирателни обяснения как са потъпкани тези „права на хората“ и как тези хора линеят под тежкото робство, наложено им със сила от „банкянския помпиер“, „мутро-милиционера“, „еднокнижния орангутан“, „Тиквоний Банкянски“ и другите любвеобилни епитети, с които го обсипвате!Давай, не ни подсмърчай там, под опашката на коня, като подритната Рада от Бой Кики за парламентарни избори! Чакаме, ей!
  —цитат от коментар 58 на Santos


  Другарю, България е уникална държава, имайки най-високия БВП продукт в историята си около пика на последния икономически цикъл. Няма друга такава в света.

  Няма друга страна, в която еднократно да се разграбят активи за около 4% от БВП и повече от 5 години да не се знае кой какво е ял и какво пил. Героят по замазването в добре контролиран процес бе отведен до най-недосегаемото място в държавата. Хвала на такава съдебна система!

  Няма друга страна, в която толкова години да гасне губеща рафинерия. Независимо че си притежава цял анклав, в който краче на български контролиращ индивид не смее да пристъпи. Преди време един генерал опита и се сдоби с неочакван инфаркт с летален изход. Хвала на такава данъчна система!

  Няма друга страна, чийто премиер убеждава държавен служител да гони длъжник на фиска, защото така бил обещал на президента и нищо не му се случва. Хвала на такава правоохранителна система! Хвала на такива медии!

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 78 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 856 Весело

  До коментар [#62] от "Българийо о майко свята":Заведенията, моловете и граничните пунктове към Гърция се пръскат по шевовете от окаяни бежанци от режима на кръволока Боко с надежда да глътнат малко поне кислород преди Фандъчка да ги зазида в тунелите на метрото пълни с ейджънт ориндж!Единствено умнокрасивата съпротива начело с Маяма Воевода благословена от Бащицата Радев след умнокрасив молебен с коленичене може да върне чистия въздух и да направи минималната заплата шес хий марки!!!
  —цитат от коментар 65 на Saint of Me


  Бухахахахаххахахаххахаххахахаххахахххаха!!! ++++++++++++++++++++++++++++++

 79. 79 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1057 Неутрално

  До коментар [#32] от "До руските мекерета":Това е!Народът не ви харесва!Значи е прост!Логика на костовист!Никога няма да види проблема в себе си!
  —цитат от коментар 71 на yanne


  Тцъ, грешиш.

  Цитирал съм орангутана, както го нарича футболният отбор с графоманията.

 80. 80 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 978 Неутрално

  До коментар [#40] от "Котаракът на Шрьодингер":

  Не разбираш,че всички сме прецакани с Радев.

 81. 81 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2463 Неутрално

  До коментар [#74] от "yanne":

  Ти ако беше по-умен щеше сега не да се плюнчиш във форума, а да решаваш проблеми!
  Не се надценявай моля те!

 82. 82 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 856 Любопитно

  До коментар [#76] от "До руските мекерета":

  „Другарю“, би ли ни припомнил кой, аджеба, хариза въпросната рафинерия и кому? Освен ако не си от лилявия тролейбус „Дръгалефци-Коня“!

 83. 83 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 978 Неутрално

  До коментар [#43] от "Храбър":

  Умне костовист няма.И,ако сеха главен прокурор беше Барни Ръбъл,какви щяйте да ги плещите,бре??

 84. 84 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2463 Весело

  До коментар [#80] от "yanne":


  Ти си най-прецакания като гледам

 85. 85 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2463 Любопитно

  До коментар [#74] от "yanne":

  https://www.google.com/amp/s/amp.dw.com/bg/ %D0%BB%D0%BE%D1%88-%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B0%D0%BB-%D0%BD%D0%B0%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0/a-16778287

 86. 86 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1057 Неутрално

  До коментар [#76] от "До руските мекерета":„Другарю“, би ли ни припомнил кой, аджеба, хариза въпросната рафинерия и кому? Освен ако не си от лилявия тролейбус „Дръгалефци-Коня“!
  —цитат от коментар 82 на Santos


  Другарю, след приватизацията рафинерията си заработи на печалба, внасяше си съотвения данък върху дохода, дори изплащаше дивидент на акционерите си. Което, предполага се, трябва да прави всяко жизнеспособно предпритие.

  Ненадейно спря. И повече от десетилетие не се знае живо ли е, мъртво ли е, зомби ли е. Или пък изнася национален доход зад граница, т..е.краде си го необезпокоявано, докато едни мъдри мъже разцъкват сантасе.

 87. 87 Профил на Росен съм аз и голем капут
  Росен съм аз и голем капут
  Рейтинг: 267 Неутрално

  Форумните гербаджии-милЮцЮнери се преброиха под статията. По тъпите им коментари ще ги познаете....

 88. 88 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1057 Неутрално

  До коментар [#43] от "Храбър":Умне костовист няма.И,ако сеха главен прокурор беше Барни Ръбъл,какви щяйте да ги плещите,бре??
  —цитат от коментар 83 на yanne


  Сериозна дилема - имбецил или гешефт. Колосална банка кадри, изключителен човешки потенциал.

 89. 89 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3673 Весело

  До коментар [#58] от "Santos":

  Начи според теб избора на Гешеф е грешка на президента щото не го оспорвал в КС?!
  А,и също СССР по времето на Сталин е имал невиждан до тогава БВП, растеж около 7/8 % годишно и безработица клоняща към нула!

  klimentm
 90. 90 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3673 Весело

  До коментар [#80] от "yanne":

  Ми прецака ни вашия вожд Методиев който курдиса Буля Цеца - Виетнамската партизанка за кандидат президент!

  klimentm
 91. 91 Профил на Боби Бобев
  Боби Бобев
  Рейтинг: 255 Неутрално

  До коментар [#80] от "yanne":Ми прецака ни вашия вожд Методиев който курдиса Буля Цеца - Виетнамската партизанка за кандидат президент!
  —цитат от коментар 90 на klimentm


  Ми що не си избрахте вашия кандидат бре, кой беше, че не се сещам?

 92. 92 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 625 Неутрално

  Голям смях,когато един военен летец,който цял живот е управлявал само изтребители и е козирувал на ляво и на дясно,да ми говори колко лоша е Конституцията.
  Радев,тя е създадена от много грамотни юристи и ни защитава точно от такива празноглавци,като тебе.Ненапразно на президента му е отредено само да връчва медали и да се изказва по Нова година,защото умните хора са предвидили,че президент може да стане всеки молоумник,докопал се случайно до власт.Точно,като тебе.

 93. 93 Профил на Българийо о майко свята
  Българийо о майко свята
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Умне костовист няма.
  —цитат от коментар 83 на yanne


  Бе затва не знам, но се замислих има ли някой доказано умен и ерудиран човек, който да подкрепя ГЕРБ, и не се сещам за такъв.

  То вярно, че я България авторитетите не са много, камо ли пък брилянтните хора. Наскоро имаше един, който си отиде - проф. Никола Георгиев.

  В личния си живот, повечето интелигентни и културни хора, които познавам, са симпатизанти на ДБ. Със сигурност не знам нито един интелигентен човек, който да е отявлен фен на ГЕРБ. Знам двама-трима, които гласуват за ГЕРБ, предполагам, защото си мислят, че службиците им зависят от това. Но никога няма да седнат да ми хвалят орангутана.

  Та някой сеща ли се за някой ерудиран човек, който открито да е симпатизант на ГЕРБ?

 94. 94 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 978 Весело

  До коментар [#49] от "Храбър":

  И като дойде Червената Армия!И като сложат точно вас ,лилявците на власт!Ееех какъв живот ще настане!

 95. 95 Профил на Българийо о майко свята
  Българийо о майко свята
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#57:"Българийо о майко свята"]
  —цитат от коментар 64 на Боби Бобев
  Продължавай да очакваш. А сега - айде скрий се в подопашковото пространство - може там въздухът да е по-чист.[/quote]

  Със сигурност е по-чист от подопашковото пространство на Боко Борисов, където си се сврял ти с изплезен език ;-)

 96. 96 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 978 Весело

  До коментар [#59] от "penetrating":

  Е,щом клякахте на Радев,очевидно неговия ПР е бил по-добър!

 97. 97 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 978 Весело

  До коментар [#75] от "Българийо о майко свята":

  Стига човек да тинчете псотовете,под непрекъснато сюенящите се никове!Прозира комплекс за юалоценност,злоба и некадърност.На завършил някоя специалност в НБУ,с която и в закусвалня на мол не искат да го вземат.

 98. 98 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 570 Неутрално

  Не вярвах че ще доживея да напиша - Фатмакът е прав! Какво ли още ни чака?
  —цитат от коментар 2 на danvan


  коми, толкова сте елементарен, че не ви се вярва, че не можете да прикриете, че сте коми - ясен сте на всички от дълго време - няма как да повтаряш непрекъснато позитански мантри и да мислиш, че няма да те разкрият като дълбоко вярващ червен сектант

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 99. 99 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 978 Весело

  До коментар [#76] от "До руските мекерета":

  Пак ли КТБ споменавате?!Зсщо лъжете,че не се знаел кой какво е окрал?!Знае се крадеца.Подсъдим е.Знае се колко е откраднальзнае се кои политици и партии и са били на издръжка.Кой журналя и медии също!Ако си мислите,че не се знае за кого работи Т?Дончева,Диков или тролчетата в Дневник,дълбоооко грешите.

 100. 100 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 978 Весело

  До коментар [#81] от "Зори":

  Аз моите си прпблеми си ги решавам.Тук пиша за забавление.Забавно е размимаването на ювраците ви с жалките ви възможности.Та,кой викаш е споменал за " ЛОШ материал" ,като говорим за умни и глупави?!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK