Борис Велчев: С какво е виновен Гешев, че нямаше конкурент

Председателят на Конституционния съд Борис Велчев коментира темата за избора на нов главен прокурор, както и за предлаганите от кабинета промени в Наказателно-процесуалния кодекс.

© Юлия Лазарова

Председателят на Конституционния съд Борис Велчев коментира темата за избора на нов главен прокурор, както и за предлаганите от кабинета промени в Наказателно-процесуалния кодекс.Председателят на Конституционния съд и бивш главен прокурор Борис Велчев е на мнение, че изборът на Иван Гешев за главен прокурор е бил напълно публичен и прозрачен. Велчев припомни и че и самият той също е бил потърпевш от въпроса защо не е имало състезание, когато бе номиниран за главен прокурор.


"Не зависеше от мен да си осигуря конкурент. Не зависеше и от г-н Гешев. В крайна сметка какво е виновен той, че системата не е осигурила конкурент?", коментира Велчев в ефира на "Дарик радио".


От 2007 г. магистратите в България нямат имунитет за престъпления от общ характер и всеки един прокурор, съобразно неговата компетентност, би могъл да привлече към наказателна отговорност главния прокурор, обясни Велчев. Коментарът му е по повод готвените от кабинета промени в законодателството, свързани с въвеждането на фигурата на т.нар. "независим прокурор", който да може да разследва главния.
До спешните промени се стигна след критични резолюции на Венецианската комисия и на Комитета на министрите към Съвета на Европа за това, че липсва ефективен механизъм, който да гарантира независимо разследване. Освен това България е длъжна да изпълни решение на Европейския съд за правата на човека по делото "Колеви срещу България" от 2009 г. и срокът за изпълнение е до 2020 г.


На извънредно заседание кабинетът прие предложения за промени в Наказателно-процесуалния кодекс, а в сряда реши да отправи искане до КС за тълкувателно решение по темата с контрола върху главния прокурор.
Според Велчев и в момента е възможно да се проведе разследване срещу главния прокурор.


"Дали има решимост у обвинителите да разследват ръководителя си е друг въпрос", каза той и допълни още, че "с правни средства няма как да изградим нито морал, нито професионална решителност". Той допълни, че е въпрос отвъд правото дали има решимост на прокурорите да разследват своя ръководител.


"Вие представяте ли си, че има главен прокурор, който е обект на разследване и би се позовал на Конституцията, за да отмени това разследване?", попита председателят на Конституционния съд.


Велчев подчерта, че не е консултирал предварително министъра на правосъдието Данаил Кирилов, а Конституционният съд ще се произнесе в разумния срок от 2-3 месеца. "Какво смятам по темата, ще напиша, когато му дойде времето", каза още той.


Според бившия главен прокурор, съдебната власт е добре организирана. "Ако има някакъв порок, най-неуместното място е да го търсим в Конституцията. Не е въпрос само на устройство, а на закони. НК например е един от основните закони, който дава усещането за справедливост. Но той като че ли все повече се отдалечава от адресатите си", смята Велчев.


"Не съдебната власт трябва да управлява и не всичко трябва да минава през съда", коментира председателят на Конституционния съд.

Коментари (65)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 2746 Неутрално

  Гешев не е ввиновен, разбира се! Други са виновниците

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 2. 2 Профил на Шоршо
  Шоршо
  Рейтинг: 621 Неутрално

  Този отдавна се е продал....

 3. 3 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2463 Неутрално

  И аз си задавам често тоя въпрос!

 4. 4 Профил на Шоршо
  Шоршо
  Рейтинг: 621 Неутрално

  Интересно, защо този не каза колко осъдени политици, висши държавни служители и олигарси имаше през мандата му като главен прокурор!?

  Нека да позная - нито един.

 5. 5 Профил на le_bigmac
  le_bigmac
  Рейтинг: 490 Неутрално

  потомствен червен боклук -манипулатор! Как само измества фокуса на проблема? Нещо от сорта - аз какво съм виновен,че банката ми даде 200 000 лв. и защо да ги връщам?

 6. 6 Профил на bzd45626642
  bzd45626642
  Рейтинг: 8 Неутрално

  И за Тодор Живков така казваха....

 7. 7 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2562 Неутрално

  За жалост или за радост корупция със закон трудно може да се пребори. Невъзможно! Още по-малко може да се пребори с подкупни и зависими прокурори. Единствено може да се Пребори с будно гражданско общество, с нетърпимост, с образован народ.

 8. 8 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2167 Неутрално

  Цитат:
  От 2007 г. магистратите в България нямат имунитет за престъпления от общ характер и всеки един прокурор, съобразно неговата компетентност, би могъл да привлече към наказателна отговорност главния прокурор, обясни Велчев.
  ******
  Това е известно на всеки, имащ и най-бегла представа от правото, независимо какви идиотщини се издумаха и изписаха покрай истерията Гешев, вкл. от пишман-юристи.

  Ще възпроизведа моето мнение от 7.12.2019, макар да не бях единствен и доста други да споделиха същото или почти същото!

  -----
  Аскет - 18:56, 07 дек 19
  Големи простотии се изговориха и изписаха, ей...

  Главният прокурор както се избира - така се и освобождава - какво толкова сложно има - не ми е ясно.

  Отделно главният прокурор няма имунитет - т.е. ако сгази лука си носи последствията на общо основание и тогаз не може да заповядва никому да не го преследва.

  Изобретяват се някакви простотии и се пропагандират идиотщини до премаляване!

  https://www.dnevnik.bg/analizi/2019/12/07/4002460_niama_kak_da_ima_specialen_prokuror_nepodchinen_na/?ref=id

 9. 9 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3800 Неутрално

  Недоразумението Борис Велчев...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 10. 10 Профил на Андонов
  Андонов
  Рейтинг: 435 Неутрално

  Ех, Велчев, Велчев! Освен добре възпитан и премерен (подобаващо за дете на висша номенклатура), други позитивни черти, май нямате!

  “Журналистика е да печаташ/показваш неща, които някой друг не иска да бъдат отпечатани. Всичко останало е пиар” Джордж Оруел
 11. 11 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Прогресивните либерали не можаа да намерат кандидат, който да се противопостави на Гешев,затва той спичели!Ама поне протестите на "Орелски мост" беха мноо добре организирани.

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 12. 12 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 1194 Весело

  борко,я кажи какви кИфтета лапаше и на каква цена,когато баща ти беше уж *в немилостЪ*?И много поздрави от село Спасово,от вашите познати,дето и те папаха кИфтета!

 13. 13 Профил на doxen
  doxen
  Рейтинг: 465 Неутрално

  Викаш и магаре да бяха номинирали щот няма конкуренция щяха да го изберат : Д

 14. 14 Профил на Йоаникий
  Йоаникий
  Рейтинг: 742 Разстроено

  Болшевишките отрочета никога не са имали конкуренция в България. Никой не би я допуснал.

  Най-високите препятствия са тези, които сами си поставяме.
 15. 15 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3784 Неутрално

  До коментар [#5] от "le_bigmac":
  "потомствен червен боклук -манипулатор"

  Такива управляват посткомунистическа България. Този преди да стане председател на Конституционния съд , беше главен прокурор. Портретът на дядо му висеше на всички държавни учреждения като член на Политбюро на БКП.

 16. 16 Профил на val1320
  val1320
  Рейтинг: 606 Весело

  Бачо Кольо Филчев каза,че този бил педалче....

 17. 17 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5734 Неутрално

  Не си го представяям такъв главен прокурор, който да се позове на Конституцята наистина за да спре дело срещу себе си, но пък няма и нужда, защото се видя как реагира български главен прокурор, когато някой се опитва да заведе дело срещу него. Резултатът беше делото Колева срещу България за недосегаемостта на главния прокурор :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 18. 18 Профил на BG Territory
  BG Territory
  Рейтинг: 1642 Неутрално

  Тази статия е чудесен пример защо прокуратурата няма място в съдебната власт. Както и защо е крайно време за тотална реформа в същата.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 19. 19 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6873 Неутрално

  Ами какво друго да каже, гарван на гарван око не вази.

 20. 20 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1274 Неутрално

  Да, ако при сегашната правна уредба (от "идеалната" КРБ, до "идеалния" ЗСВ) главният прокурор има неблагоразумието да се качи зад волана пил, с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила, то той ще бъде осъден за престъплението си и ще си получи условното наказание. И специалистът по наказателно право Б. Велчев ще бъде в състояние на нирвана. Илъ пък ако главният прокурор (и Гешев, и след Гешев) вземе та си изтърве нервите и забие един тукат в лицето на някой журналист, или на някой престъпник при ареста му, също ще бъде съден и осъден... Колко велики са ни КРБ и ЗСВ...

  Извън тези случаи обаче ... Ако някой районен прокурор не размъти водата на някой окръжен прокурор, всичко ще му е ОК. Ако някой окръжен прокурор не размъти водата на някой апелативен прокурор, всичко ще му е ОК. Ако някой апелативен прокурор, не размъти водата на някой прокурор от ВКП, всичко ще му е ОК. А главният прокурор може да нарита всички тях едновременно, или който си хареса от тях. И всичко винаги му е ОК. А Борис Велчев ще си живее в хралупката (в научния си кабинет) и никога няма да разбере каква действителност правят идеалната КРБ и идеалният ЗСВ. Борис Велчев - бройлерче, което никога няма да разбере какво е извън инкубатора...

 21. 21 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2935 Неутрално

  Проблема не е дали може/не може да се разследва прокурор , проблема е, че могат да се разследват добри олигарси.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 22. 22 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1510 Неутрално

  Тоя, ако го блъснат в главата, дали ще се сети защо?
  Оти се прави на голям отворко по мутренско-юридическите въпроси?

 23. 23 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Ами нямаше конкурент заради оня дървен философ в съседната статия за който Базе каза че бил мързелив и не му се работело.

  Той роди гениалната идея от живкови времена партиен кабинет да предлага главен прокурор.

  Безделник.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 24. 24 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2167 Неутрално

  Да обърна внимание върху една друга грандиозна идиотщина - прокуратурата, разбирай и Главният, да бъдели към изпълнителната власт (има го по света!)

  Бе, жентълмени и ледита, тази идея да т.нар. десни е смехотворна при създалото се положение, когато тях ги няма в полит-пейзажа, но в замяна на това ги има в 99.99% от времето в 99.99% от СМИ.

  Те сега ореваха орталъците, че ГЕРБ, ББ непряко "начначили" Гешев, пък представете си какво тръшкане щеше да е, ако по Конституция и Закон, ГЕРБ и ББ пряко назначаваха Гешев.

  Да ви кажа - т.нар. десни у нас са пълна политическа карикатура с техните безумни истерии.

 25. 25 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3283 Неутрално

  Гешев нямаше конкурент по слагачество!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 26. 26 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 852 Весело

  Борка, ходи се гръмни, бе цървул!

 27. 27 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3283 Неутрално

  До коментар [#24] от "Аскет":

  Не пиши глупости, когато си нямаш хал хабер от тази работа.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 28. 28 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3404 Весело

  А обществото какво е виновно, че сараите му сервират подобно недоразумение, което ще блокира държавата и способността и да се противопостави на мафията пре следващите 7 години ?

 29. 29 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7938 Неутрално

  Да, виновни са от ВСС, виновно е задкулисието, а Гешев има морална вина, че въпреки, че не става и че е играл с мафията, се съгласи да бъде издигнат и избран.

 30. 30 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2167 Неутрално

  До коментар [#24] от "Аскет":Не пиши глупости, когато си нямаш хал хабер от тази работа.
  —цитат от коментар 27 на Храбър


  Ще те замоля да не говориш идиотизми по мой адрес.
  Като си нямаш хал-хабер-представа от право, ще траеш и ще си водиш записки.

 31. 31 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1587 Неутрално

  А трябва да има определена бройка ли!?
  До коментар [#4] от "jeq19606355":

  Интересно, защо този не каза колко осъдени политици, висши държавни служители и олигарси имаше през мандата му като главен прокурор!? Нека да позная - нито един.
  —цитат от коментар 4 на jeq19606355


  А трябва да има определена бройка ли!? Или може би всички, като Андрешко?

 32. 32 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2167 Неутрално

  Отново се налага да запитам т.нар. десни, умно-красиви, жълто-паветници и пр. фантасмагорични претенциозни техни самоопределения!

  Защо те не предложиха (издигнаха)* свой представител за Главен прокурор!?!?!?
  М!!!!
  Така и никой не можа да отговори на този елементарен въпрос.

  ------
  заб.* - понеже отродителите не разбират български - те употребяват идиотското "номинирам" - само по това им кройте капите и мокасините!

 33. 33 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2946 Неутрално

  До коментар [#29] от "Роси":
  Да, виновни са от ВСС, виновно е задкулисието, а Гешев има морална вина, че въпреки, че не става и че е играл с мафията, се съгласи да бъде издигнат и избран.

  С две думи - Гешев не е виновен в нищо относно избора.
  Гешев е съвършената фигура за ПОСЛУШЕН И ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ГЛАВЕН ПРОКУРОР!
  Не е виновен и за низката си култура.
  Толкова са виновни и ромеите!!!

 34. 34 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Имаше, Бойко Найденов, но не го допуснаха

 35. 35 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2167 Неутрално

  Интересно, защо този не каза колко осъдени политици, висши държавни служители и олигарси имаше през мандата му като главен прокурор!? Нека да позная - нито един.
  —цитат от коментар 4 на jeq19606355

  Тцъ, тцъ, тцъ…
  Ма ти хептен не си запознат с най-новата ни история!

  По времето на Борис Велчев (неприятен индивид!) не е осъден нито един (цитирам!!!) "политици, висши държавни служители и олигарси", защото същите вече бяха осъдени и вкарани в затвора по времето на Костов, Татарчев, Григоров и въобще СДС-то...

  Просто нямаше кого да вкарва - всички вече бяха осъдени и в затвора - и ги осъдиха и вкараха Костов, Татарчев, Григоров и СДС-то...
  Виждаш ли колко е просто!
  ---
  заб. все пак няма да обръщаме внимание, тук си хортуваме задушевно и приятелски, че прокуратурата не осъжда, но за всички е ясно за какво говориш ти, и какво ти отговарям аз.

 36. 36 Профил на usero
  usero
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#33] от "Alexander97":

  Искаш да кажеш, че Гешев е културен, но неморален и послушен, но агресивен към началниците или просто просто "я па язе"?

 37. 37 Профил на Ruse_Island
  Ruse_Island
  Рейтинг: 1219 Неутрално

  Той не е виновен и за падането на Второто българско царство, но не там е проблема. Просто това е прокурора по КТБ и заместника на Цацаров, тоест доказано тенденциозен в действията и бездействията си. А и 10 кандидата да имаше, с този ВСС изборът беше предрешен

 38. 38 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1127 Неутрално

  То и шепата фирми които постоянно печелят тлъстите държавни поръчки и те нямат никаква вина ... ама никаква. Та кой да го конкурира Гешев... никой не иска да става за ташак, играейки в "реден мач".

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 39. 39 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1436 Неутрално
 40. 40 Профил на profesionalist
  profesionalist
  Рейтинг: 1182 Неутрално

  DA toi ne e vinoven NO Cacarov e vinoven za6toto ZABRANI konkurent ot strah da ne go dade pod sad za mo6eni4estvata mu.

 41. 41 Профил на palivec
  palivec
  Рейтинг: 224 Неутрално

  Тъкмо за това е виновен. Направо си ноприлично тъп дарагой Боря!!

 42. 42 Профил на Nathan Cohen
  Nathan Cohen
  Рейтинг: 594 Неутрално

  “Не съдебната власт трябва да управлява и не всичко трябва да минава през съда", коментира председателят на Конституционния съд.
  Само да припомня на незнаещите , че тежката номенклатура и недоразумение освен председател на КС е и професор по наказателно право, което трябва да обясни поне отчасти защо въпреки оттегления монопол върху юридическото образование осъществявано в миналото от комунистическата партия и въпреки свободния прием на юристи и задоволителния ин брой в България все още няма наченки на правова държава и общество! Най-малко юристите, които трябва да преповтарят постултите на подобните на Велчев са професионални и интелектуално деформирани още преди да получат юридическа диплома. По отношение на твърдението по-горе ще кажа, че не съществува въпрос за управление на държавата от съдебната власт, а за управление на държавата от КРБ и законите, a функцията на магистратите ( Бел. Визирам съда) е да тълкуват обективно същите, а не да управляват! По отношение на твърдението, че Гешев не бил виновен за това, че е единствен кандидат ще кажа, че Гешев и Цацаров с помощта на подчинените им прокуратири възпрепятстваха , както става ясно от решението на Административен съд Видин, противозаконно гражданското общество да установи професионалните качества на Гешев и на основата на какви професионални критерии е единственият кандидат за позицията на главен прокурор! Самите Гешев и Цацаров можеха да приложат извадка от професионалната биография на Гешев за последните десет години и така да предоставят информация на гражданите, че зад избора на Гешев стоят действително професионални умения на кандидата и осъдителни и влязли в законна сила присъди! От друга страна, след осъдителната присъда на админостративен съд Видин дали ръководителят на СГП, отказал достъп до исканата информация, а освен това осъден да заплати съдебните разноски по делото от средствата на българския данъкоплатец, влизащи в касата на съдебната система , ще бъде отстранен от длъжност поради професионална непригодност или срещу него ще бъде заведен иск за обезщетение на нанесените върху бюджета на гражданите и съдебната власт щети в следствие на професионална непригодност!? Твърдението на Велчев , че главният прокурор бил без имунитет за престъпления от общ характер по общата част на НК и че можел и в момента да бъде съден, а той не си представял как същият ще изхвърли в коша постановлението за образуване на досъдебно производство на подчинения му проекти контрастира с визираните по-горе факти , а именно че административният ръководител на СГП нарушава Закона за достъп до обществена информация с единствена цел да не допусне гражданите и обществото да установят каква обществена и професионала а дейност е извършвал прекия им началник за последните десет години! Ако т. Нар. независима прокуратура е склонна с цената на нарушение на закона да укрие от обществото неприятен факт за административния си ръководител, то е трудно да си представим че същият този ще привлече Гешев като обвиняем за престъпление от общ характер!

 43. 43 Профил на Nathan Cohen
  Nathan Cohen
  Рейтинг: 594 Неутрално

  “Не съдебната власт трябва да управлява и не всичко трябва да минава през съда", коментира председателят на Конституционния съд.
  Само да припомня на незнаещите , че тежката номенклатура и недоразумение освен председател на КС е и професор по наказателно право, което трябва да обясни поне отчасти защо въпреки оттегления монопол върху юридическото образование осъществявано в миналото от комунистическата партия и въпреки свободния прием на юристи и задоволителния ин брой в България все още няма наченки на правова държава и общество! Най-малко юристите, които трябва да преповтарят постултите на подобните на Велчев са професионални и интелектуално деформирани още преди да получат юридическа диплома. По отношение на твърдението по-горе ще кажа, че не съществува въпрос за управление на държавата от съдебната власт, а за управление на държавата от КРБ и законите, a функцията на магистратите ( Бел. Визирам съда) е да тълкуват обективно същите, а не да управляват! По отношение на твърдението, че Гешев не бил виновен за това, че е единствен кандидат ще кажа, че Гешев и Цацаров с помощта на подчинените им прокуратири възпрепятстваха , както става ясно от решението на Административен съд Видин, противозаконно гражданското общество да установи професионалните качества на Гешев и на основата на какви професионални критерии е единственият кандидат за позицията на главен прокурор! Самите Гешев и Цацаров можеха да приложат извадка от професионалната биография на Гешев за последните десет години и така да предоставят информация на гражданите, че зад избора на Гешев стоят действително професионални умения на кандидата и осъдителни и влязли в законна сила присъди! От друга страна, след осъдителната присъда на админостративен съд Видин дали ръководителят на СГП, отказал достъп до исканата информация, а освен това осъден да заплати съдебните разноски по делото от средствата на българския данъкоплатец, влизащи в касата на съдебната система , ще бъде отстранен от длъжност поради професионална непригодност или срещу него ще бъде заведен иск за обезщетение на нанесените върху бюджета на гражданите и съдебната власт щети в следствие на професионална непригодност!? Твърдението на Велчев , че главният прокурор бил без имунитет за престъпления от общ характер по общата част на НК и че можел и в момента да бъде съден, а той не си представял как същият ще изхвърли в коша постановлението за образуване на досъдебно производство на подчинения му проекти контрастира с визираните по-горе факти , а именно че административният ръководител на СГП нарушава Закона за достъп до обществена информация с единствена цел да не допусне гражданите и обществото да установят каква обществена и професионала а дейност е извършвал прекия им началник за последните десет години! Ако т. Нар. независима прокуратура е склонна с цената на нарушение на закона да укрие от обществото неприятен факт за административния си ръководител, то е трудно да си представим че същият този ще привлече Гешев като обвиняем за престъпление от общ характер!

 44. 44 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 756 Неутрално

  Не всички имат право да правят предложения за друг кандидат. А тези, които имаха право, се отказаха в полза на Г. Т.е. договорка - случайно да не стане гаф и да бъде избран друг. Това е проблемът, др. Велчев. А защо е тази договорка е друг въпрос. И освен това - твърдението, че ако гл. прокурор е уличен в нещо, той нямало да се обърне към конституцията, за да остане недосегаем, е абсурдно, защото по този начин Вие обезсмисляте конституцията: това значи, че в нея има безсмислени или ненужни неща, като например изискването за неприкосновеност на гл. прокурор, на което той нямало да се позове при нужда, защото, видите ли, толкова е благороден!!!

 45. 45 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1195 Неутрално

  До коментар [#7] от "Таралеж":

  "Единствено може да се Пребори с будно гражданско общество, с нетърпимост, с образован народ."

  Това в БГ ли? Където кажи речи всеки гражданин дава подкуп я на лекар, я на катаджия, я на някой чиновник. И не е защото гражданинът е неморален, а просто защото иска да се свърши някаква работа...

  При това положение да искаш гражданско общество с нетърпимост... е в света на сънищата, уви.

 46. 46 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3691 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Марионетка без конкурент...
  Не е една.
  Всите невинни.
  Всите радост.

  Виноват: негодяят Гундяев?

  "Борис Велчев: С какво е виновен Гешев,
  че нямаше конкурент"

 47. 47 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Гешев е виновен за показната акция с Иванчева, за арогантното говорене, за неприкрито милиционерското си държание. Малко ли е?

  Мърфи е оптимист!
 48. 48 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3673 Весело

  Чиста проба фарисейски приказки!

  klimentm
 49. 49 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3691 Любопитно

  UNITED EU UNION

  Марионетка...
  Не е една.
  Всите невинни.
  Всите радост.

  Виновна нерадост негадяят Гундяев?

  "Борис Велчев: С какво е виновен Гешев,
  че нямаше конкурент"

 50. 50 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2468 Неутрално

  Интересно, защо този не каза колко осъдени политици, висши държавни служители и олигарси имаше през мандата му като главен прокурор!? Нека да позная - нито един.
  —цитат от коментар 4 на jeq19606355


  Ами нама! А трябваше да се започне от Луканов, Виденов, Иван Костов, които имаха престъпления за по няколко доживотни присъди!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 51. 51 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 756 Неутрално

  БООКОЛУК ДА БООКОЛУКА МИЛА МОЯ МАЙНО ЛЕ , ЗАТРИХА НИ ТИЯ

 52. 52 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 503 Неутрално

  Този е най-безличният главен прокурор, назначен от статуквото. Мекотело.
  Толкова е безхарактерен, че може да съществува физически, само закачен на държавната ясла.
  (Аналогът му в Италия, се казва Джентилони. В момента е някакъв еврокомисар.)

 53. 53 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2345 Неутрално

  "Според бившия главен прокурор, съдебната власт е добре организирана. "Ако има някакъв порок, най-неуместното място е да го търсим в Конституцията". Трябва да се чете ВЕЛЧЕВ, трябва!! Според Фихте, Кант, Хегел, Маркс има логическа връзка между НЕЩАТА И ЯВЛЕНИЯТА(диалектика),което се изразява в най общи фолософски закони :
  Закон за единство и борба на противоположностите – всеобщ закон на действителността и на нейното познаване на човешкото мислене, който изразява същността, „ядрото“ на материалистическата диалектика. Всеки обект съдържа в себе си противоположности. Под противоположности диалектическият материализъм разбира такива моменти, „страни“, които: /1/ се намират в неразкъсваемо единство, /2/ изключват се взаимно, при това не само в различни, но и в едно и също отношение, т.е. /3/ взаимопроникват се. Няма противоположности, коита да не са в единство, няма единство без противоположности. Единството на противоположностите е относително, временно, борбата на противоположностите е абсолютна.
  Закон за прехода на количествените натрупвания в качествени изменения – един от основните закони на диалектиката, който обяснява как, по какъв начин става движението и развитието. Този всеобщ закон на развитието констатира, че натрупването на незабележими, постепенни количествени изменения в определен за всеки отделен процес момент, по необходимост довежда до съществени, коренни, качествени изменения, до скокообразно преминаване от старото качество към ново.
  Закон за отрицание на отрицанието – един от основните закони на диалектиката. Законът изразява приемствеността, връзката на новото със старото, повтарянето във висшия стадий на развитието на някои свойства на низшия стадий, обосновава прогресивния характер на развитието. В диалектиката категорията отрицание означава превръщане на един предмет в друг при едновременното „унищожаване“ на първия. Но това е такова „унищожение“, което разкрива простор за по-нататъшно развитие и е като момент на връзка със запазване на цялото положително съдържание на изминалите стадии.
  Може ли сега да се вържат законите и СИСТЕМАТА ДЪРЖАВА !? Конституцията да не би да е дадена от БОГ, а мястото на прокурора да е издълбано върху скрижали ??
  Тези закони действат НЕЗАВИСИМО ДАЛИ (хранени люде) са заинтересовани да не ги виждат. И така, можем да променяме всеки закон , можем да закрием конституционият съд ,и да въведем втора камара ( хубаво би било да се нарича -палата на регионите) .Можем да сменим СТОЛИЦАТА , с един малък приличен административен град, и така да паднат 10 пъти разходите за централните органи .Можем и много други неща...... Горните закони ДЕЙСТВАТ, и когато не се ДЕЙСТВА :)) При новата ситуация ....... не знам как ще се нарича територията и населението???

 54. 54 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8640 Неутрално

  Само тоя не беше защитил колегата Гешев .............

  [email protected]
 55. 55 Профил на Ruse_Island
  Ruse_Island
  Рейтинг: 1219 Неутрално

  До коментар [#50] от "lz2":

  То срещу тези политпенсионери е лесно, за мен лакмус би бил примерно Лукойл и шефа му.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 320 Неутрално

  Все едно да попиташ, какво е виновен Т. Живков, че нямаше конкуренти?! Или какво са виновни Сталин и Хитлер, че са нямали конкуренти?! Ако този примат няма конкуренти, това означава, че 90% от възпитаниците на ЮФ са дебили...

 58. 58 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 908 Неутрално

  Гешев не е ввиновен, разбира се! Други са виновниците
  —цитат от коментар 1 на neut


  КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ НАЙ-НЕКОНФЛИКТНИЯ И ПРИЕМЛИВ ЗА ВСИЧКИ ГЛАВЕН ПРОКУРОР ДА СЕ ИЗКАЖЕ !

 59. 59 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4371 Неутрално

  Този отдавна се е продал....
  —цитат от коментар 2 на jeq19606355


  Този още дядо му го е продал преди дори и да се роди!

 60. 60 Профил на palivec
  palivec
  Рейтинг: 224 Неутрално

  Каква тъпота излъчва този мутант!

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62 Профил на Nelly Stanoeva
  Nelly Stanoeva
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#15] от "tacheaux":

  Борис Велчев -сол ташак на бай Тошо!
  Внук или племенник-няма значение-червени комуняги отвсякъде!

 63. 63 Профил на Nelly Stanoeva
  Nelly Stanoeva
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#15] от "tacheaux":

  Борис Велчев -сол ташак на бай Тошо!
  Внук или племенник-няма значение-червени комуняги отвсякъде!

 64. 64 Профил на Nelly Stanoeva
  Nelly Stanoeva
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#15] от "tacheaux":

  Борис Велчев -сол ташак на бай Тошо!
  Внук или племенник-няма значение-червени комуняги отвсякъде!

 65. 65 Профил на Стоян Хлебаров
  Стоян Хлебаров
  Рейтинг: 234 Неутрално

  А търсен ли е изобщо конкурент!?Това са децата на бившите величия-НАГЛОСТ И НАХАЛСТВО!

  хлебчо
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK