Перничани излязоха на протест срещу безводието, държавата ускорява пречистването

Перничани излязоха на протест срещу безводието, държавата ускорява пречистването

© Диана Зафирова, Спаси Перник/ФейсбукЖители на Перник излязоха днес на протест срещу безводието в града и настояха виновните за източването на язовир "Студена", който е основен водоизточник за града, да бъдат наказани. Те носеха символично жълти жилетки по подобие ва протестиращите във Франция.


Участници в протеста, организиран от инициативния комитет "Спаси Перник" заявиха, че исканията им не са политически, а хуманитарни, се вижда от видеоклипове, разпространявани в социални мрежи.


Недоволните казаха "Не" на увеличаването на цената на водата, съобщи БТА. Те поискаха да се редуцират сметките за вода и да не се плаща като питейна, поради негодността й като такава в момента. Гражданите настояха също за присъединяването на алтернативни водоизточници за захранване на общината с вода, подмяна на водопреносната мрежа в града и безвъзмездна помощ от страна на държавата за справяне с кризата и преодоляване на негативните последици от нея. Беше предложено да има граждански контрол над средствата, които постъпват за справяне с кризата.
В града днес пристигнаха министърът на икономиката Емил Караниколов и зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков, които участваха в заседание на кризисния щаб. За среща с кмета и граждани в Перник дойде и лидерът на БСП Корнелия Нинова.


Кметът: Горе главата, има разбиране от премиера


"Перничани, това което искам е ПЪЛНА подмяна на водопровода на град Перник. Трябва да сменим веднъж завинаги тези прогнили тръби, от които пием вода (малкото, която не изтича по улиците). Ще използвам водната криза, за да свършим това МНОГО ВАЖНО И ГОЛЯМО нещо за Перник", написа в профила си във "Фейсбук" кметът Станислав Владимиров (БСП). Той призова съггражданите си да стискат палци и увери, че засега преговорите с правителството вървят добре и среща разбиране от премиера за този мегапроект. "Горе главата!Трудно е за всички ни! Нека кризата ни направи още по-задружни и излезем от нея по-силни от всякога", призова кметът.


Ще се подобрява пречистването, за да се използва и мъртвият обем на язовира


Министър Караниколов (вдясно) и зам.-министър Нанков (до него) представиха пред медиите спешните мерки, които държавата предприема.

© Областна администрация-Перник

Министър Караниколов (вдясно) и зам.-министър Нанков (до него) представиха пред медиите спешните мерки, които държавата предприема.


От утре започват реалните дейности по изграждане на нов утаител на пречиствателната станция за питейни води на Перник, съобщи зам.-министър Нанков, цитиран от БТА. По думите му това ще доведе до по-добро качество на подаваната към Перник вода и ще гарантира използването на водата и от мъртвия обем на язовир "Студена".


Мярката се налага и понеже заради валежите в язовира влиза по-мътна вода, посочи министърът на икономиката Емил Караниколов. Той уточни, че вече са почистени няколко водни канала, по които да влиза по-сериозен приток към "Студена".


Държавата ще финансира чисто ново трасе до сега съществуващия клон 2, посочи също Караниколов. То ще преминава отново през имоти - собственост на "Стомана Индъстри". Дружеството обаче имало готовност да дари тази част от тях, през която ще преминава тръбопроводът. От утре започва изчистване на трасето, тъй като клон 2 е изключително важен, подчерта Караниколов.


Клон 2 и Батановският водопровод са с най-тежки водозагуби, допълни Нанков. По думите му трасето на клон 2 и неговата реконструкция са включени в големия проект за воден цикъл на Перник. Тази част ще бъде изключена от големия проект и ще бъде направена аварийно, посочи Нанков. Прогнозната стойност на обекта е 2 млн. лв.


"Два дни правим обследване по планината.Това, което виждаме, е, че има вода", каза Караниколов. По думите му са необходими 2 дни, за да се уточни технически как ще бъде докарана до язовир "Студена", като същевременно осигуреният дебит бъде съобразен с опазването на околната среда. Затова днес геолози и представители на МОСВ съгласуват действията си. От пещерите и галериите се очаква дебит от около 200-300л /сек. Започваме работа до два дни за пълненето на язовира, но е много важно да покрием и ВиК системата, подчерта Караниколов.


Кметът е подал искане, което ще бъде остойностено в края на деня за 68 км водопроводна мрежа в рамките на града. Касае са за пълна подмяна на водопровода на около 15 улици и канализацията на две улици. Финансирането на стойност около 20 млн. лв. ще бъде осигурено от държавата, потвърди министърът казаното вчера от премиера Бойко Борисов.


МРРБ сключи два договора - за хидрогеоложко проучване и за почистване на два канала, посочи Нанков. Той уточни, че заради тежки здравословни проблеми на новоназначения прокурист на ВиК от понеделник оперативното ръководство на пернишкото ВиК ще поеме главният инженер на ВиК Стара Загора. Със заем от други държавни предприятия с принципал МРРБ ще осигурим средства за оперативни разходи, каза Нанков.


Перник е на воден режим от 18 ноември и е в бедствено положение, което ще продължи поне до 28 януари.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (152)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на MititU
  MititU
  Рейтинг: 1452 Весело

  "държавата ускорява пречистването"евала страхотно чудесно перфектно ама ВОДА НЯМА :D:D:D:D:DD

  "Колкото повече толкова повече" Мечо ПУХ
 2. 2 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 739 Неутрално

  Ще, ще, напролет като се топи снега ще има вода може би...

  Eddie lives... somewhere in time!
 3. 3 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1147 Неутрално

  "Два дни правим обследване по планината.Това, което виждаме, е, че има вода", каза Караниколов. "

  Вода газят, жадни и мръсни ходят...

 4. 4 Профил на krf54523578
  krf54523578
  Рейтинг: 294 Неутрално

  https://www.mi.government.bg/bg/teams-minister-1/emil-karanikolov-41.html

  Виждате ли, че този не посочва кога е следвал ? От коя до коя година ? Това не е случайно. Преди доста години тоя си беше представил автобиография, в която пишеше, че е завършил "Право" през 2001 г., т.е. на 21 г. Но тогава разни хора го опровергаха и той вече не казва кога е завърши, ако въобще има диплома за висше.
  Чакайте от такива като него да решават държавни проблеми.

 5. 5 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1147 Неутрално

  "Перничани, това което искам е ПЪЛНА подмяна на водопровода на град Перник. Трябва да сменим веднъж завинаги тези прогнили тръби, от които пием вода (малкото, която не изтича по улиците)."

  Тъй, тъй. Ама ножът трябва да опре до кокала...

 6. 6 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  Корнелия, какво прави там? При Станишев държавата е построила и платила магистрален водопровод до комплекса "Камчия" на стойност 8 млн. лв. в израз на добра воля към руската собственост, а държавата 10 г. е дремала за очевидните проблеми на Перник и изобщо във ВИК секторя в държавата. Перничани да хванат винкела и да почнат от нея, докато им е подръка, после да минат към Нено Димов и накрая да стигнат до Бойко. Достатъчно ще бъде да проверят дали джипката му е амфибия, като я прекарат по дъното на язовир "Студена".

  CONTADOR GRATUITO!
 7. 7 Профил на wky17603359
  wky17603359
  Рейтинг: 348 Гневно

  Министър Караниколов (вдясно) и зам.-министър Нанков (до него) представиха пред медиите спешните мерки, които държавата предприема-.късно е либе за киткавиновните министри да семахат с министер Димо лисугера баш некъдърния министер-председател

 8. 8 Профил на pinoccio
  pinoccio
  Рейтинг: 1109 Любопитно

  Интересно, след толкова факти и мизерия, как се присетиха да протестират?

  Или кой ги подсети и с каква цел?

  Не че не са прави, но трябваше да са на протест още преди месеци!

 9. 9 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 1969 Любопитно

  Протестираме ама мъничко и тихичко ей така с пазарската чанта уж отиваме до магазина Да не го разсърдим.

 10. 10 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 2129 Весело

  Е тоя кмет нещо не е у ред. Корнелия отишла в Перник, той говори за разбиране от премиера. След такова предателство, аз бих си отишъл веднага в Крушов....ъъъъъ в София :)

 11. 12 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1003 Весело

  ....Кметът: Горе главата, има разбиране от премиера...


  Не сте казали на сикаджията, не е извадил маркуча и ви е напълнил язовира!

  Имало едно време ссср...
 12. 13 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1068 Неутрално

  “Десетки жители на Перник излязоха днес на протест срещу безводието в града “
  ——
  Moже ли да предположим, че само тия пият вода ... другите са на облак. Сега могат им спря и тока ...могат да се подушват кой къде е в тъмното

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 13. 14 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1150 Неутрално

  За Баце разни "елементарни" битови проблеми, като липса на вода за хигиенни нужди 20 часа в денонощието са за мистрите и него не го касаят. Негов ресор в последно време са зали и стадиони... че положението със спорта наистина става все по- бедствено :) Хората искат виновници на "ешафода", а не министър някакъв да им обяснява какви мерки се предприемат.

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 14. 15 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3129 Неутрално

  До коментар [#8] от "pinoccio":

  Преди месеци имаше вода :)

 15. 16 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 765 Неутрално

  "Перничани, това което искам е ПЪЛНА подмяна на водопровода на град Перник. Трябва да сменим веднъж завинаги тези прогнили тръби, от които пием вода (малкото, която не изтича по улиците). Ще използвам водната криза, за да свършим това МНОГО ВАЖНО И ГОЛЯМО нещо за Перник",

  Звучи добре но като се знаят нашите реалии - пак ще се краде!

 16. 17 Профил на golqmsmotanqk
  golqmsmotanqk
  Рейтинг: 723 Неутрално

  Демек, пречиствателна станция и утаител нов, за да се ползва мъртвия обем на язовира, това разбрах аз. И той до април ще стигне ли? Щото всичките други планове и двудневното им съгласуване са успокоителна пушилка.

 17. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 19 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3129 Неутрално

  До коментар [#14] от "ь":

  И да намерят виновници вода няма да потече. :)

  Затова хората предпочитат да чуят за мерките, които ще се вземат да текне вода от чешмите. :)

 19. 20 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3078 Весело

  Перничани излязоха котенца... кой да ти знае

 20. 21 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 1969 Неутрално

  Ама вие перничани, много сте виновни за вашето безвиодие,

 21. 22 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1612 Неутрално

  "С реализирането на проекта „Разширение и рехабилитация на ВиК мрежа и реконструкция на ПСОВ гр. Перник” по оперативна програма “Околна среда 2001-2013 г.” ще се реконструират и подменят 55 км мрежа в гр. Перник, като е необходимо останалата до 400 км мрежа на територията на община Перник също да бъде реконструирана и подменена след изготвянетона инвестиционни проекти."
  Тези данни намерих в официален документ :"ПРОЕКТ!ПРОЕКТ!!АКТУАЛИЗАЦИЯ НАОБЩИНСКИ ПЛАН ЗА РАЗВИТИЕНАОБЩИНА ПЕРНИК2014-2020 Г."
  Предлагав на перничани вместо да ПРОТЕСТИРАТ - ДА КОНТРОЛИРАТ !

 22. 23 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1068 Неутрално

  “ . Трябва да сменим веднъж завинаги тези прогнили тръби”
  ——
  Веднъж и Завинаги? Значи новите трябва да са от злато. ... и тоя явно е с дървена глава

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 23. 24 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 524 Неутрално

  А НЕЩО ВИНОВНИ???
  НЕЩО ЗА ЛИЛИТО ПАВЛОВА?
  НЕЩО ЗА ПЕТЯ АВРАМОВА?
  НЕЩО ЗА КОВАЧКИ??

 24. 25 Профил на Chung Kuo
  Chung Kuo
  Рейтинг: 261 Неутрално

  Резултат от 30 години управление на държавата от Д(п)С = руската мафия и техните подставени калинки и бушони. Бойко, тройна коалиция или ореха - все руски марионетки. А формулата отдавна е ясна - първо популизъм за простичките 80%, а после “кради, кради не му мисли, дядо Господ се е обърнал настрани”.

 25. 26 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1612 Неутрално  Браво , Зори ! Намерен е начин /няма да пускам линк / и този сложен проблем със "Студена " се смята решен !

 26. 27 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1921 Неутрално

  мъка спешно да се внесат от Китай жълти жилетки
  иначе ако е протест на жълти книжки няма проблем. Избраха си кмет от БСП да се спасяват
  Върреки чи чисто статистически водната криза я докарват десните - пример кмета Янчулев на София, когато източиха яз. Искър за ток че го купували скъпо

 27. 28 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2060 Неутрално

  https://www.mi.government.bg/bg/teams-minister-1/emil-karanikolov-41.html Виждате ли, че този не посочва кога е следвал ? От коя до коя година ? Това не е случайно. Преди доста години тоя си беше представил автобиография, в която пишеше, че е завършил "Право" през 2001 г., т.е. на 21 г. Но тогава разни хора го опровергаха и той вече не казва кога е завърши, ако въобще има диплома за висше.Чакайте от такива като него да решават държавни проблеми.
  —цитат от коментар 4 на krf54523578


  След като Маямата с комсомолска школа в Масква за 12 месеца е обявила висше История.... че и омбудсман беше!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 28. 29 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1003 Весело

  Резултат от 30 години управление на държавата от Д(п)С = руската мафия и техните подставени калинки и бушони. Бойко, тройна коалиция или ореха - все руски марионетки. А формулата отдавна е ясна - първо популизъм за простичките 80%, а после “кради, кради не му мисли, дядо Господ се е обърнал настрани”.
  —цитат от коментар 25 на Chung Kuo


  Недей така, не си прав за бойко, все пак е чел книга!

  Имало едно време ссср...
 29. 30 Профил на golqmsmotanqk
  golqmsmotanqk
  Рейтинг: 723 Неутрално

  А рибата от изпразнения язовир къде е? Това са тонове, да я бяха раздали на горките хора.

 30. 31 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1150 Неутрално
  До коментар [#14] от "ь":И да намерят виновници вода няма да потече. :)Затова хората предпочитат да чуят за мерките, които ще се вземат да текне вода от чешмите. :)
  —цитат от коментар 19 на realguru


  Ще чуят това което искат да чуят, че и други "ще"та ще чуят, но ако паралелно с това се окаушат пасмината виновни безхаберници... току виж и повярвали. Проблеми с водата зреят и на други места, особено там където усилено я използват за добив на ел енергия.

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 31. 32 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 837 Неутрално

  очевадно цялата страна деградира. От морала през всичките системи водни, здравни , образователни, сигурност до икономика и спорта даже. Всичковърви надолу и то яко. Краденето и маменето процъфтява а в резултат и масовата емиграция.

 32. 33 Профил на Платон Фъшкиев
  Платон Фъшкиев
  Рейтинг: 58 Любопитно

  Перничане със винкели ли протестират?
  Щото ако протестират без пръче винкел в ръка,нема да има ефект!

  И те вечно ще горят в огъня на своя собствен ад и ще копнеят за смърт и унищожение.Но никога няма да се доберат до смъртта.
 33. 34 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1088 Неутрално

  Десетки жители на Перник излязоха днес на протест...
  Десетки!
  Като са "десетки" защо ни занимавате с тях? Ако бяха спрели Фейсбук за 5 часа, щяха да са хиляди. Бедствието щеше да е пълно.
  Десетки? Смешници!

 34. 35 Профил на mavro
  mavro
  Рейтинг: 476 Неутрално

  Десетки!! Уау, те почти колкото на една сватба ( малка)

 35. 36 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1214 Неутрално

  Другарите от ДБ и др. Манолова няма ли да се присъединят към протеста!

 36. 37 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2359 Любопитно

  От Перник зависи оцеляването на статуквото.....скоро и то ще протестира срещу себе си !

 37. 38 Профил на Ангел Ангелов
  Ангел Ангелов
  Рейтинг: 618 Неутрално

  https://www.mi.government.bg/bg/teams-minister-1/emil-karanikolov-41.html Виждате ли, че този не посочва кога е следвал ? От коя до коя година ? Това не е случайно. Преди доста години тоя си беше представил автобиография, в която пишеше, че е завършил "Право" през 2001 г., т.е. на 21 г. Но тогава разни хора го опровергаха и той вече не казва кога е завърши, ако въобще има диплома за висше.Чакайте от такива като него да решават държавни проблеми.
  —цитат от коментар 4 на krf54523578


  Името на такива предположения е просто "лъжа". за длъжността министър не се изисква висше образование, но той беше 6 годи юрист консулт и десетина години председател на държавна агенция, а тези длъжности се заемат само от лица с висше образование. Баща му е професор по данъчно право в УНСС - Емил Караниколов все е успял да пробута сина си да завърши право.

 38. 39 Профил на Ангел Ангелов
  Ангел Ангелов
  Рейтинг: 618 Неутрално

  "Перничани, това което искам е ПЪЛНА подмяна на водопровода на град Перник. Трябва да сменим веднъж завинаги тези прогнили тръби, от които пием вода (малкото, която не изтича по улиците)."Тъй, тъй. Ама ножът трябва да опре до кокала...
  —цитат от коментар 5 на palav_nik


  Защото община Перник не си е свършила работата. Защо Враца избра кмета си с повече от 70% без балотаж? защото сегашния кмет успя да стартира наново водния цикъл забатачен от предшественика му от БСП и Враца която 30 годи беше на режим вече има загуби под 30%. Разбира се това не е единствената причина но е една от основните.

 39. 40 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 434 Любопитно

  Очаквам от Гешев истински мерки

  с едно бързо търсене в чичко гугъл , веднага излиза статия от 2011 година, където кметът на Перник от БСП втори мандат Росица Янкова се хвали, че започва подмяна на водопровода с проект за водоснабдяването на града за 60 МИЛИОНА ЕВРО , пари по оперативна програма Околна среда.
  През 2011 кметът от БСП , Росица Янкова казва , че с този проект ще се решат цялостно проблемите с водоснабдяването в Перник

  Биволицата от село Крушовица , като се среща с Гешев да не забрави да попита нейната съпъртийка какво е направила с проекта за 60 милиона евро за водоснабдяването на Перник

 40. 41 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 636 Неутрално

  "Ще се подобрява пречистването, за да се използва и мъртвият обем на язовира"

  А след мъртвия обем, ще изстискваме калта за вода...

 41. 42 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Статия в Дневник от 2011 година

  Започва проект за водния цикъл на Перник

  Започва проект за водния цикъл на Перник на стойност 60 млн. EUR, който стартира до края на ноември. Това обяви Росица Янакиева, кандидат кмет от БСП за втори мандат в община Перник, на предизборна среща в пернишкия квартал "Църква"

  https://www.dnevnik.bg/print/arhiv_pari/2011/10/03/1708281_zapochva_proekt_za_vodniia_cikul_na_pernik/

 42. 43 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5161 Неутрално

  До коментар [#4] от "krf54523578":

  То май вече не е задължително висше образование за министър. Крадлив Симо промени закона, за да може гъ*олизецът му Лучано да стане министър!

 43. 44 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 434 Любопитно

  Другари и другарки, прочетохте ли Дневник каква новина ви е публикувал.

  БСП с проект за 60 милиона евро обещават да решат цялостно проблемите с водоснабдяването и канализацията на гр. Перник

  Пише го черно на бяло в Дневник от 3 октомври 2011 година

  ДА, ама НЕ

 44. 45 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3144 Неутрално

  До коментар [#2] от "tigervi":

  Ще, ще, напролет като се топи снега ще има вода може би...
  —цитат от коментар 2 на tigervi


  В порядък на черен хумор, но и с голяма доза вероятност можем да предвидим, че при тези урбулешки действия напролет наводненита на Перник не му мърдат!

 45. 46 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5161 Неутрално

  До коментар [#19] от "realguru":

  Да, няма да потече вода и да намерят виновните. Но ако не намерят виновните, това ще се повтаря много пъти! Баце обича да "гаси пожари" (нъл е пожарникар) с нашите пари!

  При Баце всичко е спешно! Мостовете на магистралите бяха "спешно" ремонтирани без гадните обществени поръчки. Сега - това в Перник. Но никой не пита кой не си е свършил работата, че да се стигне до "спешност"!

 46. 47 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3078 Неутрално

  Другари и другарки, прочетохте ли Дневник каква новина ви е публикувал.БСП с проект за 60 милиона евро обещават да решат цялостно проблемите с водоснабдяването и канализацията на гр. ПерникПише го черно на бяло в Дневник от 3 октомври 2011 годинаДА, ама НЕ
  —цитат от коментар 44 на 001


  Е върни и до 44та миналия век. Много просто - обещали, не изпълнили и са ги изгонили. Гербаджиите след това що не довършихтс, а сега тичате като мухи без глави?

 47. 48 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 434 Любопитно

  До коментар [#46] от "vassilun":

  Как никой да не казва кой е виновен,
  АЗ ти казаха и показах кой е виновен и преди 8 години Дневник са написали, че кметът от БСП на Перник започва проект за 60 милиона евро.
  Под земята не се вижда и може тези пари да са отпътували за Позитано, защото е явно , че за 7-8 години, не може тръбите да станат на цедка

 48. 49 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1921 Неутрално

  До коментар [#27] от "1001":
  ми не са със жълти жилетки обевяте го протеста на жълтозелените жилетки
  да приемем че има 15-20 далтонисти

 49. 50 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3144 Неутрално

  До коментар [#40] от "001":

  Приятелю, много бързо сте чели в Гугъл. Та не сте прочели добре, че кметът на Перник от БСП през 2011 г. се казваше не Росица Янкова, а Росица Янакиева. И че тя почина - Бог да я прости - още преди 5 години, на 26 януари 2015 г.

  Ето това е - всичките ви герберски работи са такива.

 50. 51 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#47] от "karatista":

  Каква 44 година бе другарю.
  От 2007 до 2014 година Росица Янакиева от БСП е кмет на Перник
  и за Перник са отпуснати по програма Околна среда и води 60 милиона евро през 2011 година

 51. 52 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5161 Неутрално

  До коментар [#36] от "balkantourist":

  Как забравих, че предишният кмет бе от Да България, а не от ГЕРБ! За липсата на вода в Перник са виновни в този ред: Хр. Иванов, Радан Кънев, Иван Костов, Сорос! Това е! Други няма!

 52. 53 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 434 Любопитно

  До коментар [#50] от "Един препатил":

  Лека и пръст на жената, но това , че е умряла през 2015 да не би да променя фактите, че е кмет на Перник два мандата от 2007 до 2014 година
  Да не би да казвате , че Дневник лъже, че през 2011 година , тя е казала , че започва проекта за 60 милиона евро

 53. 54 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5161 Любопитно

  До коментар [#44] от "001":

  Последният кмет на Перник (преди последните избори) от коя партия беше? Той какво направи през мандата си за водния цикъл на Перник?

 54. 55 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3078 Неутрално

  До коментар [#47] от "karatista":Каква 44 година бе другарю.От 2007 до 2014 година Росица Янакиева от БСП е кмет на Перники за Перник са отпуснати по програма Околна среда и води 60 милиона евро през 2011 година
  —цитат от коментар 51 на 001


  А герб кво са правили след това? Една шефка в банка гледам се беше клела, че Перник ще има вода за вечни времена. Терцата е в герб, колкото и да се гърчите. А що с резервите го играете тоя мач, вместо с остриетата нено и аврамова ли как и беше името?

 55. 56 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5161 Любопитно

  До коментар [#48] от "001":

  Кажи това на Гешев (е радост)!

 56. 57 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 434 Весело

  Сегашният кмет от БСП е бил заместник кмет на Перник, той да не се прави на луд, че от два месеца е в обективите и сега се е родил.

 57. 58 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5161 Любопитно

  До коментар [#51] от "001":

  От 2014 до 2019 кой бе кмет на Перник? Този кмет какво ноправи за водата на града? Поне алармира ли, че има проблем?

  Благодаря!

 58. 59 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1995 Неутрално

  Исканията не са политически,но правителството допуснало тази "хуманитарна" криза са политически избрани и няма как да не носят политическа отговорност,тъй като и министърът на околната среда и ВОДИТЕ е политическо лице и той заедно с цялото министерство и правителството са виновни за това безхаберие...

 59. 60 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2653 Неутрално

  "Горе главата!Трудно е за всички ни! Нека кризата ни направи още по-задружни и излезем от нея по-силни от всякога", призова кметът."

  Шайката окончателно и безвъзвратно загуби Перник.

 60. 61 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Проектът за воден цикъл на перник е в програмен период 2007 -2013 година.
  Парите по европрограмите за водния цикъл на Перник могат да се усвояват в този период и тогава кметът на Перник е от БСП

  Не се правете на луди.
  Ако са подменяли тръбите преди 8 години, днес нямаше да казват, че не подлежели на ремонт, защото избивали през няколко метра.

 61. 62 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3078 Неутрално

  Сегашният кмет от БСП е бил заместник кмет на Перник, той да не се прави на луд, че от два месеца е в обективите и сега се е родил.
  —цитат от коментар 57 на 001


  Е това е големия шлем вече! Да се редува бсп некадърност с герб некадърност, през мандат - пак много време оцеляха в перник. Се едно че се надпреварват, но герб май печелят финиша

 62. 63 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3144 Неутрално

  До коментар [#53] от "001":

  Ако тръгнат да вкарват в затвора за неизпълнени обещания на Бойко Борисов и още два живота няма да му стигнат.

 63. 64 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2653 Неутрално

  "От пещерите и галериите се очаква дебит от около 200-300л /сек."

  Тез пещери не ги знам, но в Дяволското гърло водата влиза в разни каверни и излиза на повърхността чак след два дена. Но колкото влиза, толкова излиза. Все пак може тези пещери да се ползват в качеството на водоем, като се източат, а след това се разчита на увеличения дебит от дъждовете.

 64. 65 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Протест до дупка. Напомям, че Лилето Павлова ви обеща вода през 2016та. Търсете и отговорност,.

 65. 66 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 434 Неутрално

  За какви обещания говорите бе
  За Перник в периода 2007 -2013 година е имало осигурени 60 милиона ЕВРО по европрограми.
  През този период властта в Перник е била в ръцете на БСП

  Първи вариант от БСП са ги откраднали и нищо не са подменили
  Втори вариант е че от ЕС не са им одобрили проекта и са оставили града без обновяване на водопроводната мрежа.
  И в двата случая виновниците са ясни.

 66. 67 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Явно не сте прочели какво пише Дневник през 2011 година

  Заповядайте и четете внимателно какви ги говори кметът от БСП управлявал два мандата.

  Започва проект за водния цикъл на Перник на стойност 60 млн. EUR, който стартира до края на ноември. Това обяви Росица Янакиева, кандидат кмет за втори мандат в община Перник, на предизборна среща в пернишкия квартал "Църква", съобщава "Фокус"С изпълнението на проекта ще се решат цялостно проблемите с водоснабдяването и канализацията на гр. Перник. Общината има покана за финансиране по ОП "Околна среда"
  https://www.dnevnik.bg/print/arhiv_pari/2011/10/03/1708281_zapochva_proekt_za_vodniia_cikul_na_pernik/

 67. 68 Профил на happystory
  happystory
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Затова никой не иска ВиК да се приватизира. Партиите искат да сложат своите партийни другари в ръководството на ВиК фирмите. И да възложат на приятелски фирми ремонтите на местната ВиК инфраструктура. Където има държавно управление, има корупция и лошо управление. БДЖ, ВиК, Пощи, инфраструктура т.н. Приватизираите тия държавни предприятия и проблема ще се реши. Хем хората виждат как всички държавни фирми са в ужасни състояние, и услугите които предоставят са ужасни, и въпреки това не искат да бъдат приватизирани.

 68. 69 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3078 Неутрално

  За какви обещания говорите бе За Перник в периода 2007 -2013 година е имало осигурени 60 милиона ЕВРО по европрограми.През този период властта в Перник е била в ръцете на БСППърви вариант от БСП са ги откраднали и нищо не са подменилиВтори вариант е че от ЕС не са им одобрили проекта и са оставили града без обновяване на водопроводната мрежа.И в двата случая виновниците са ясни.
  —цитат от коментар 66 на 001


  Тия опорки може и да минат пред милиционерския актив на герб.

  https://www.moew.government.bg/bg/asenovgrad-ste-stroi-voden-cikul-za-106-mln-lv/

 69. 70 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1379 Неутрално

  ВИДЕО: НИВОТО НА ЯЗОВИР “СТУДЕНА” ВЕЧЕ Е ПОД “МЪРТВИЯ ОБЕМ”
  https://bivol.bg/studena-murtav-obem.html

 70. 71 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2653 Неутрално

  "При Станишев държавата е построила и платила магистрален водопровод до комплекса "Камчия" на стойност 8 млн. лв."

  И кво? Да няма вода в комплекса, щото в Перник няма! Руската собственост в Камчия е 5-6%. Каквото и да стане все за Путин се сещате, като в "Краставичката".

 71. 72 Профил на Atanas Yankov
  Atanas Yankov
  Рейтинг: 823 Неутрално

  50 протестиращи пред Районен съд?
  Защо не сте пред кметството,ВиК централата или пред политическа централа?
  Райония съд и съдия какво да Ви каже?
  Миналата година къде бяхте?

 72. 73 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 813 Неутрално

  Министри от това правителство са абсолютно виновни защото аз чух за проблема с водата на Перник още през април, но никой никакви спешни мерки не взе. Сега през зимата всички се разтичаха... Оня неграмотник Нено Димов, дето са го назначили за министър на околната среда трябва да бъде вкаран в затвора, а не само уволнен. Страшно е да си без вода! Дано Господ се смили над перничани! Дано Правителството най-накрая попита най-накрая тия дето знаят и възложи на тези дето могат да свършат бързо работата. Щото дори и в кражбите трябва да има мярка. Щото този ваш грях нанася щети на десетки хиляди души. Снимките в църква или с духовници няма да ви помогнат.

 73. 74 Профил на Atanas Yankov
  Atanas Yankov
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#30] от "jlb02632781":

  Възмутен избирате пита:
  -къде е рибата от източения язовир!
  Как са му отговориш, щъркелите изядоха каракуда та, брат!
  Такива са избирателите на БСП...
  Къде ми е рибата!

 74. 75 Профил на mimeto71
  mimeto71
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Очаквам от Гешев истински меркис едно бързо търсене в чичко гугъл , веднага излиза статия от 2011 година, където кметът на Перник от БСП втори мандат Росица Янкова се хвали, че започва подмяна на водопровода с проект за водоснабдяването на града за 60 МИЛИОНА ЕВРО , пари по оперативна програма Околна среда. През 2011 кметът от БСП , Росица Янкова казва , че с този проект ще се решат цялостно проблемите с водоснабдяването в ПерникБиволицата от село Крушовица , като се среща с Гешев да не забрави да попита нейната съпъртийка какво е направила с проекта за 60 милиона евро за водоснабдяването на Перник
  —цитат от коментар 40 на 001


  Забравили сте да споменете за вината на хан Аспарух,Путин и извънземните.

 75. 76 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5155 Неутрално

  До коментар [#6] от "г-н Думанов":

  Курнелия яхва протестите, какво друго очакваш от нея.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 76. 77 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Какви извънземни бе миме

  2007 година има програма за водния цикъл на перник с пари от ЕС за 60 милиона евро
  кметът е от БСП от 2007 до 2014 година
  премиер е Сергей до 2009 година

  Понеже другарите са били некадърни и са изпуснали парите от ЕС, сега се плащат от бюджета на държавата.

 77. 78 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3144 Неутрално

  До коментар [#66] от "001":

  .....За Перник в периода 2007 -2013 година е имало осигурени 60 милиона ЕВРО по европрограми.....
  —цитат от коментар 66 на 001


  До коментар [#67] от "001":

  .....Започва проект за водния цикъл на Перник на стойност 60 млн. EUR, който стартира до края на ноември.
  —цитат от коментар 67 на 001


  Ние четем, ама май Вие не четете дори това, което самият пишете. Не е имало никакви 60 милина евро, имало е намерение да започне да се прави проект. Дали е направен проекта, дали е бил одобрен, дали са били отпуснати парите - не знаем, а явно и Вие не знаете. Ама пишете ли пишете.... Да не се окаже накрая, че Росица Янакиева е издвижила проекта, ама изпълнението е било провалено я от правителството, я от следващия кмет. Всинца от ГЕРБ.

 78. 79 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 434 Весело

  Така е било другари ...
  Сегашния кмет на БСП защо не кажете , че е бил заместник кмет на Перник преди това.
  Защото е лесно сега да пише във фейсбук, че било сега момента с пари от държавата да се подменят водопроводите на Перник

 79. 80 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5155 Неутрално

  До коментар [#65] от "arcanum":

  Крушовишката вече яхна протестите. Бегай и ти на протест, че закъсня.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 80. 81 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5155 Неутрално

  Кметът-комунист в предишния мандат е бил заместник. Той какво направи срещу източването на язовир Студена?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 81. 82 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5161 Любопитно

  До коментар [#61] от "001":

  Бихте ли отговорил на въпросите ми от пост #58?

  Благодаря!

 82. 83 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5161 Любопитно

  До коментар [#66] от "001":

  Бихте ли отговорил на въпросите ми от пост #58?

  Благодаря!

 83. 84 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5161 Любопитно

  До коментар [#67] от "001":

  Бихте ли отговорил на въпросите ми от пост #58?

  Благодаря!

 84. 85 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5161 Неутрално

  До коментар [#73] от "proizvoditel":

  "защото аз чух за проблема с водата на Перник още през април, но никой никакви спешни мерки не взе."

  Преди избори от ГЕРБ тачат само стабилността!

 85. 86 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5161 Неутрално

  До коментар [#77] от "001":

  Бихте ли отговорил на въпросите ми от пост #58?

  Благодаря!

 86. 87 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3050 Неутрално

  Дали са били 20 човека, както се вижда от снимката или Дневник пак ни плакнат....

  Любовта ще спаси света!!!
 87. 88 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5155 Неутрално

  До коментар [#86] от "vassilun":

  Стига спамил, бе!

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 88. 89 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5161 Любопитно

  Кметът-комунист в предишния мандат е бил заместник. Той какво направи срещу източването на язовир Студена?
  —цитат от коментар 81 на Alarmstufe: Rot


  Агербавият кмет допреди няколко седмици какво направи?

 89. 90 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#53] от "001":


  ...да не би да променя фактите...
  —цитат от коментар 53 на 001  Не, бе!
  Нищо не променя!
  Само се чудя какво е било това слънчево затъмнение над Перник, та Слънчо не е огрял там!
  Хей! Да не вземеш да си помислиш, че ГЕРБ са крадливи или некадърни? Не-ееее!


  ........................

  Апропо...
  Защо се замълча за един герберски кмет - Панайот Рейзи от Созопол?
  Къде му забутаха Делото?

 90. 91 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5155 Любопитно

  А заместникът му от коалиционните ви партньори какво направи?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 91. 92 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3144 Неутрално

  До коментар [#76] от "Alarmstufe: Rot":
  До коментар [#80] от "Alarmstufe: Rot":
  До коментар [#81] от "Alarmstufe: Rot":

  Ха - виждам, че се появихте. В типичен стил. Я сега вземете да повикате и другия малоумник - "Mike Crazy" - та заедно с "001" да си направите една герберска тройка. Така де - партийно събрание един вид. Да създадете впечатление за масовост. Да не си помисли някой, че сте герберска класика в жанра - един и същи трол с няколко ника.

 92. 93 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#51] от "001":От 2014 до 2019 кой бе кмет на Перник? Този кмет какво ноправи за водата на града? Поне алармира ли, че има проблем? Благодаря!
  —цитат от коментар 58 на vassilun


  През 2014-2019 година сегашния кмет е бил заместник кмет, той алармирал ли е ...
  Имало ли е тогава режим на водата или не...
  Защо програмния период който е завършил през 2013 са били загубени 60 милиона евро от европейско финансиране...

  Отоворете ако обичате

 93. 94 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 813 Неутрално

  До коментар [#81] от "Alarmstufe: Rot":

  Аз не защитавам кмета, но знам, че той не получава информация за нивото на язовира и не дава разрешение за ползване на вода от него. Това прави министър Нено Димов, който не взел никакви мерки въпреки писмата за възможна предстояща авария от кмета и шефа на ВиК от началото на 2019г. И въпреки, че постоянно получава информация за нивата на язовирите в България и дава разрешение за ползването на водата от тях. Лично аз дето не съм ходил 20 години в Перник, чух за проблема през месец април. . А Бойко не бил чул. Дано този министър го вкарат в затвора защото този път е вината си е безапелационно негова. Няма как да изкара пак еколозите за виновни.

 94. 95 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5161 Весело

  До коментар [#86] от "vassilun":Стига спамил, бе!
  —цитат от коментар 88 на Alarmstufe: Rot


  Отговори и спирам веднага! 🤣😂

 95. 96 Профил на golqmsmotanqk
  golqmsmotanqk
  Рейтинг: 723 Неутрално

  До коментар [#74] от "STRATOR38":

  Брат, говоря са риби по 100 кила, ква каракуда те гони. 😀

 96. 97 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 813 Неутрално

  До коментар [#80] от "Alarmstufe: Rot":

  Не бъди толкова бездушен защото днес мечката играе у комшиите. Страшно е да ти пресъхне чешмата и това е било възможно до бъде избегнато. Да помолим Господ Бог да им прати дъждове, които да помогнат на тези хора да избегнат трагедията! Но ние трябва да си сложим обецата на ушите. Това поставяне на наши хора да управляват жизненоважните системи на държавата трябва да бъде спряно. Това е място на за специалисти, независимо от тяхната партийна принадлежност или мафиоти на които слугува. Затова този безхаберник Нено Димов да не го крият, а да го вкарат в затвора.

 97. 98 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5155 Любопитно

  До коментар [#92] от "Един препатил":

  Нещо по темата имаш ли, тавариш?

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 98. 99 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 434 Весело  Корнела с цялата си наглост се прави сега на жертва и едвам е изминала пътя от софрата до перник за да е снимат камерите в неделя

  Да вкарат в затвора предишния кмет и заместниците му , тоест сегашния кмет

 99. 100 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4508 Неутрално

  "Кметът: Горе главата, има разбиране от премиера".

  Кметът от БСП вероятно това го е казал и на Корнелия , която иска да извлече политически дивиденти от водната криза , но отново удря на камък. Кметът от БСП за неин ужас хвали Бойко Борисов!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK