Кратки новини: Кметът на Ловеч забрани фойерверките и пиратките

Кратки новини: Кметът на Ловеч забрани фойерверките и пиратките

© Юлия ЛазароваКратки новини" е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.


Кметът на Ловеч забрани фойерверки и пиратки в новогодишната нощ


Кметът на община Ловеч Корнелия Маринова забрани употребата на пиротехнически изделия във връзка с предстоящия новогодишен празник. Забранява се използването на взривни вещества, стрелба с огнестрелно оръжие, въздушни пушки и други действия, които нарушават спокойствието или създават опасност за живота и здравето на гражданите.


"Теленор" предупреждава за зачестили измами


"Tеленор" предупреждава клиентите си за зачестили опити за измами чрез фишинг и опити за събиране на лични данни на клиенти на оператора чрез фалшиви сайтове, в които неправомерно се използват името и логото на компанията. Много често различни сайтове се "маскират" като игри или анкети и обещават награда на потребителите, ако предоставят личните си данни или минимална сума за участие.


Компанията съветва клиентите да не предоставят лична информация на непроверени източници, да не се предоверяват на наличието на познати търговски марки и лога и да не се поддават на призиви към прибързани действия, подкрепени с обещания за награди. В случай на получаване на SMS или телефонно обаждане от непознат или съмнителен източник клиентите в никакъв случай не бива да отварят прикачените линкове, нито да предоставят данните си.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK