Режимът на водата в Перник се затяга

Станислав Владимиров, кмет на Перник.

© Анелия Николова

Станислав Владимиров, кмет на Перник.По предложение на ВиК живеещите в Перник ще имат един час по-малко вода. Идеята е тя да достига до всички квартали и населени места, така че да няма усещането в обществото, че някои от кварталите са привилегировани, коментира пред "Фокус" кметът на Перник Станислав Владимиров.


Дружеството се е ангажирало за 7 часа на ден да осигури подаването на вода до всички квартали на града.


Новият график предвижда в централната част, кварталите "Тева", Мошино", "Изток" и селата Люлин, Мeщица и Витановци водоподаването да бъде от 15.00 до 22.00 ч. В град Батановци, селата Кладница, Драгичево и Рударци и комплекса "Делта хил" водоподаването ще е в същия интервал.
В селата Бучино и Дивотино, в кв. "Църква", Профилакториума и кв. "Ралица", кв. "Могиличе", кв. Кало в село Рударци гражданите ще могат да ползват водата в интервала от 16.00 до 23.00 ч.


Пред Нова телевизия кметът изрази надежда, че до два месеца водоподаването ще се нормализира.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK