Петко Дюлгеров е писал в тефтерчето на Иванчева, твърдят експерти

Делото срещу Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров приключва и на втора инстанция в Апелативния спецсъд.

© Надежда Чипева, Капитал

Делото срещу Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров приключва и на втора инстанция в Апелативния спецсъд.Делото за подкуп срещу бившия кмет на "Младост" Десислава Иванчева, тогавашната й заместничка на поста Биляна Петрова и посредника Петко Дюлгеров е пред финал на втора инстанция в апелативния спецсъд.


На днешното съдебно заседание след продължило няколко часа обсъждане и въпроси бе приета спорна почеркова експертиза, според която в тефтерчето на Десислава Иванчева са вписвани суми, а почеркът според вещите лица със сигурност е на Петко Дюлгеров. Екпертизата бе оспорена от защитата по много причини.


Тефтерчето е част от доказателствата по делото и на първа инстанция бе изследвано в експертиза. Тогава вещите лица подчертаха, че някои от записките в него не са написани нито от Иванчева, нито от Петрова. Те не можаха да кажат още кой е писал в него. Според прокуратурата в него Иванчева е смятала застроената площ и съответно – подкупа, който е поискала от строителния предприемач Александър Ваклин.
Въпросът бе спорен още на първа инстанция, а днес пред съда Десислава Иванчева обясни, че тефтерчето изобщо е компрометирано като доказателство, тъй като по време на разследването до него са имали достъп всички следователи.


Адвокатите на тримата подсъдими оспориха заключението, изслушано днес. Те са на мнение, че вещите лица не са компетентни да изготвят такава експертиза – единият е регистриран като юрист, другият е вписан като криминалист, а третият бил с технически познания по фотография. По време на изслушването им пред съда се разбра, че са използвали за сравнение стари документи от 2007 и 2008 г. от архива в "Младост" и Столична община.


Тези документи не са част по делото, а според защитата изобщо не е сигурно дали те са били попълвани от Петко Дюлгеров или от друго служебно лице, макар че били подписани от него. Числата в тефтерчето на Иванчева са записани през 2018 г. Имаше възражения и по конкретни цифри, а според адвокатите и с просто око се вижда разликата между тези в тефтерчето, образеца от Дюлгеров и документите от двете общини.


Въпреки възраженията на адвокатите съдът прие заключението на експертите, а на следващото заседание се очаква тримата подсъдими да дадат обяснения, след което да започнат финалните пледоарии.


Тримата подсъдими бяха признати за виновни на първа инстанция и получиха съответно 20 г. затвор за Иванчева, 15 г. лишаване от свобода за Петрова и 12 г. затвор за Дюлгеров за поискан подкуп от 187 500 евро от строителния предприемач Александър Ваклин.

Ключови думи към статията:

Коментари (92)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7447 Неутрално

  Трябваше не само да поискат, но и да крадат повече. Така можеше и да се разминат с присъдите. Като гледам, крадците от ГЕРБ само с постовете се разделят и даже си задържат "придобивките."

 2. 2 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2540 Неутрално

  Дайте почерка на Дюлгеров в тефтерчето и в цитираните документи. Народната мъдрост ще прецени не по-зле от графолозите.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 3. 3 Профил на Вели
  Вели
  Рейтинг: 1110 Неутрално

  е гати цирка….. Тези да бяха убили Ваклин, щяха да им дадат по малки присъди!

 4. 4 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 996 Неутрално

  Сигурен бях, че Дюлгеров е подставено лице с цел да компрометира Иванчева, само че той самият не е осъзнавал, че с действията си попада под ударите на закона. В случая Иванчева може да се окаже напълно невинна, но не и той.

 5. 5 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2126 Неутрално


  Бухалка, а не прокуратура !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 6. 6 Профил на NoBrainNoPain
  NoBrainNoPain
  Рейтинг: 100 Неутрално

  почеркът според вещите лица със сигурност е на Петко Дюлгеров.
  Екпертизата бе оспорена от защитата по много причини.
  ------------------------
  А ето и систематизирани причините (според статията):
  - "Тогава вещите лица подчертаха, че някои от записките в него не са написани нито от Иванчева, нито от Петрова. " - Доколкото разбирам, числа писани в тефтерчето на ИВанчева (?!?) от Дюлгеров категорично няма как да са написани нито от Петрова, нито от ИВанчева
  -"Десислава Иванчева обясни, че тефтерчето изобщо е компрометирано като доказателство, тъй като по време на разследването до него са имали достъп всички следователи." От тук следва или че Дюлгеров се е съгласил да допише числа след изземването му (леко да припомним, че търка нара наравно с двете дами...….) ,или пък че Дюлгеров е следовател...…..

 7. 7 Профил на rumata
  rumata
  Рейтинг: 544 Неутрално

  А за "горещата" връзка на Ваклин с Гешев, нищо.

  Според Козяшката прислуга, на Шипка, РУСКИ АГРЕСОРИ И БЪЛГАРСКИ СЕПАРАТИСТИ ВЛЯЗОХА В БОЙ СЪС ЗАКОННАТА ОСМАНСКА ВЛАСТ.
 8. 8 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Но всичко е точно, имаме стабилност

 9. 9 Профил на ebf52574941
  ebf52574941
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Сигурен бях, че Дюлгеров е подставено лице с цел да компрометира Иванчева, ...
  —цитат от коментар 4 на Voiko


  Дюлгеров е подставено лице, каквото беше Филип Златанов. Но тази медия удобно забрави за онзи случай. Сигурно е получила грантове за това.

 10. 10 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1331 Неутрално

  Не че се заяждам, ама ми се струва, че е много важно, КОГА Е ДОПИСВАЛ В ТЕФТЕРА ТОЗИ СЛАДУР ??? ДаУи нЕкой от националното богатство и радостта на матряла не го е вИкал да дописва ??? А ???

 11. 11 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 872 Любопитно

  Експертът,справил се с тефтерчето на Златанов,участвал ли е в експертизата?

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 12. 12 Профил на NoBrainNoPain
  NoBrainNoPain
  Рейтинг: 100 Неутрално

  До коментар [#4] от "Voiko":
  Сигурен бях, че Дюлгеров е подставено лице с цел да компрометира Иванчева,
  ---------------------------------
  Срещу каква сума ТИ ЛИЧНО би се съгласил да станеш подставено лице и прекараш близо година в ареста ?
  А срещу каква сума ТИ ЛИЧНО би се съгласил да прекараш 1 година в ареста, да изкараш инфаркт, да са те осъдили на 12 г. затвор и да си мълчиш ?

 13. 13 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 658 Неутрално

  ЕДНО ШЕ КАЖА МЛАДОСТ ВРИ И КИПИ ОТ СТРОЕЖИ ОТКАКТО ГИ ВЪРЗАХА ТИЯ А НАЙ ЛОШОТО ТЕПЪРВА ПРЕДСТОИ

 14. 14 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 1030 Неутрално

  Освен строежите трябва да се помисли за панелките, което ще се санира да се санира, останалото да се бута и това е. Най-накрая някоя ще погребе всички в нея. Като знам "кореняци" софиянци какви безумни преработки са правили.

  agent
 15. 15 Профил на Андонов
  Андонов
  Рейтинг: 443 Неутрално

  Смешноратурата под "ръководството" (поръчководството) на Фишек Гешев!
  Не могат ли да се намерят 3-ма мъже в тия служби и да направят нещо за родината си - изобличавайки Боко, Гешко, Цацата и Ко?!...

  “Журналистика е да печаташ/показваш неща, които някой друг не иска да бъдат отпечатани. Всичко останало е пиар” Джордж Оруел
 16. 16 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3708 Весело

  " Тези документи не са част по делото, а според защитата изобщо не е сигурно дали те са били попълвани от Петко Дюлгеров или от друго служебно лице, макар че били подписани от него. Цифрите в тефтерчето на Иванчева са записани през 2018 г. Имаше възражения и по конкретни цифри, а според адвокатите и с просто око се вижда разликата между цифрите в тефтерчето, образеца от Дюлгеров и документите от двете общини.
  Въпреки възраженията на адвокатите съдът прие заключението на експертите, а на следващото заседание се очаква тримата подсъдими да дадат обяснения, след което да започнат финалните пледоарии."

  Демек съвсем очаквано подсъдимите ще бъдат осъдени и на тази съдебна инстанция, което не е никаква новина за никого от публиката в общи линии ! Вече и за непредубедените става ясно с какви бели конци е съшита обвинителната теза, щом управляващите чрез тяхното поръчково правосъдие са опряли до некомпетентни вещи лица да им вадят каруцата от батака....

 17. 17 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4640 Неутрално

  Смятам, че в един момент Дюлгеров ще се разприказва, за да спаси кожата си и ... до тук с обвиненията на Гешевтурата!

  Другият вариант е да намерят начин присъдата на Дюлгеров да отпадне.

 18. 18 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2776 Неутрално

  Иха . И какво излиза сега?Да не би постановката да пропада

  SHADOWS of SOFIA
 19. 19 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4802 Неутрално

  Дайте почерка на Дюлгеров в тефтерчето и в цитираните документи. Народната мъдрост ще прецени не по-зле от графолозите.
  —цитат от коментар 2 на cinik


  Гениално. Аз предлагам направо делото да се реши не в съда, а във форума на Дневник, с цъкане на + и -.
  Иванчева невинна +
  Иванчева виновна -.

 20. 20 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Ми кой да вписва предложенията за подкуп, Гешев ли?

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 21. 21 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1136 Неутрално

  Гешеф ще го отзоват ли като главпрокур., ако Иванчева и Петрова бъдат оправдани ?

 22. 22 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3708 Весело

  До коментар [#1] от "Роси":

  " Трябваше не само да поискат, но и да крадат повече. Така можеше и да се разминат с присъдите. Като гледам, крадците от ГЕРБ само с постовете се разделят и даже си задържат "придобивките.""

  Да подчертаем изрично обаче и най - важното : може да крадеш колкото си искаш, но винаги трябва да играеш за модела на сараите, иначе си.....КРАДЕЦ ! Ако играеш - избери си институция, която искаш да оглавиш, а след края на мандата ти, изпълнен с вярност към когото трябва, ако статуквото все още е оцеляло, може да те пратят някъде почетен консул......

 23. 23 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 999 Неутрално

  20 г. затвор за Иванчева, бах мааа му!!!!
  Иначе, за Пацо Терасата - консулство във Валенсия. ДП - невидим, не съществува! Христо Бисеров- чист като моминска сълза!
  Правова държава, ама от четвъртия свят!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 24. 24 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1604 Неутрално

  а кво е написал - "10" или "ДП"?

 25. 25 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2776 Неутрално

  [quote#19:"Alarmstufe: Rot"][/quote]

  А не е ли по-добре ако има съдебна грешка станала чрез подправени документи да се търси отговорност.

  SHADOWS of SOFIA
 26. 26 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 872 Весело

  Заради №10 в онова тефтерче,щеше да изгори Лионел Меси,че го бяха подхванали техните "експерти".

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 27. 27 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3708 Весело

  До коментар [#19] от "Alarmstufe: Rot":

  " Гениално. Аз предлагам направо делото да се реши не в съда, а във форума на Дневник, с цъкане на + и -.
  Иванчева невинна +
  Иванчева виновна -."

  Ти и да предлагаш, и да не предлагаш, именно благодарение на новоизбрания главен " прокурор" се превърна в практика делото да се изнася пред камерите и да се пускат факти и обстоятелства, такива, каквито оттърват на кукловодите, запуснали прокуратурата да им брани интересите от " лошите" !
  А междувпрочем, има ли интереси, свързани със сараите, което е нерядко у нас, особенно когато говорим за от милион нататък, делото никога не се е решавало в съдебна зала досега !

 28. 28 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 776 Неутрално

  Някой писал.
  Гешеф диктувал.

  Много радост ще видим.

 29. 29 Профил на aussie
  aussie
  Рейтинг: 583 Неутрално

  На всички е ясно че тези двете не са виновни. Спец прокуратурата е направо смешна в опитите си да ги изкарат виновни. И на каква база съда приема доказателството при положение че няма графологичен анализ на писанията. Съд и прокуратура продължават да копаят дъното задружно.

 30. 30 Профил на Индианец
  Индианец
  Рейтинг: 0 Неутрално

  А за "горещата" връзка на Ваклин с Гешев, нищо.
  —цитат от коментар 7 на rumata


  Тази инсинуация по-добре не я споменавай, че имаше обратен ефект.

  На всеки стана ясно, че е долнопробна и елементарна измислица.

  Правителството трябва да падне заради Наредба 18. Горанов в затвора за саботаж на БВП и чуждите инвестиции.
 31. 31 Профил на ebf52574941
  ebf52574941
  Рейтинг: 279 Весело

  20 г. затвор за Иванчева, бах мааа му!!!! Иначе, за Пацо Терасата - консулство във Валенсия. ДП - невидим, не съществува! Христо Бисеров- чист като моминска сълза!
  —цитат от коментар 23 на virtual brain


  А също и Трайков, Дянков и един дето му забравих името.


  До коментар [#23] от "virtual brain":

 32. 32 Профил на Индианец
  Индианец
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#23] от "virtual brain":

  Пацо Терасата не са го хванали с подкуп. Неговото не е незаконно, а морално осъдимо.

  Купил си е апартамент със голяма тераса върх която има незаконен навес.

  Което за всеки българин с остъклена тераса или кокошкарник в двора е смешно.

  Правителството трябва да падне заради Наредба 18. Горанов в затвора за саботаж на БВП и чуждите инвестиции.
 33. 33 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 632 Разстроено

  Властовите органи и съдебната система са овладяни от безскрупулни и безродни престъпници. Такава гавра даже и по турско не е била, тогава поне е имало някаква държавност.

  Удобните тефтерчета в България се дописват. Неудобните се губят.

 34. 34 Профил на Petar Ivanov
  Petar Ivanov
  Рейтинг: 293 Неутрално

  Май наистина ще се окаже, че това дело е пълен фарс..

  Freedom of speech
 35. 35 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 999 Неутрално

  До коментар [#32] от "Индианец":
  А какъв апартамент и как точно го е купил?
  Купените евтино луксозни имоти от лица във властта трябваше да бъдат разследвани. Ако наистина имаше НАП и прокуратура в България, този нямаше никога да бъде така лесно изчистен.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 36. 36 Профил на bird_song
  bird_song
  Рейтинг: 335 Неутрално

  До коментар [#13] от "reply": Младост отдавна е лошо място.

 37. 37 Профил на zlo38528262
  zlo38528262
  Рейтинг: 606 Неутрално

  До коментар [#29] от "aussie":

  Бе оси, не си наясно нито с казуса, нито с процеса. В наказателното право, доказателствата нямат предварителна сила и могат да не бъдат приети само ако съда ги счете за неотносими. Експертизата на писмено доказателство е способ за проверка и следва по време приемането му от съда. Ако не го е приел, няма на какво да назначава експертиза. Дали ще кредитира заключението на вещото лице или не пак е в правомощията на съда , а изводите му в тази насока /кредитира-не кредитира/ следват по време приемане на заключението. Ако съдът не го приема, няма как да го обсъжда. Ако присъдата на двете кифли и тюфлека бъде потвърдена или само изменена по отношение размера на наказанието, значи са виновни.

 38. 38 Профил на ivo
  ivo
  Рейтинг: 533 Неутрално

  Да ги вкарват по 20г. затвор и тримата! Работата е пределна ясно отдавна!

  Не на глобалистите и глобуса! Make Earth Flat Again!
 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 3699 Любопитно

  Да...а..а.....по дрехите са ги посрещнали и затова ще ги изпратят по Сливенско , а това заслужават лицата на" мафията " !

 42. 42 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2020 Неутрално

  Защо в България има извъннреден съд и има ли някой, който вярва на решенията му1?

 43. 43 Профил на DS
  DS
  Рейтинг: 559 Неутрално

  Некъдърни следователи у удобна прокуратура с/у алчни патки.....

  Както „Дневник” се бори с БСП, така „Работническо дело” не се е борило с капитализма"
 44. 44 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1604 Неутрално

  блабла
  ТРИ
  ПРАЗНИ
  РЕДА
  блабла
  —цитат от коментар 39 на Моа Преател Тайпи


  "...Фрапиращият факт е, че същите три вещи лица – Сашо Атанасов, Даниела Апостолова и Илия Илиев, вече категорично бяха заявили точно обратното. А именно – въпросните записи не са излезли от ръката нито на Иванчева, нито са правени от Биляна Петрова. Както и – не може категорично да се каже дали цифрите са писани от третия подсъдим Петко Дюлгеров, но най-вероятното е да не са и негово дело..."

  http://defakto.bg/2020/01/08/спорна-експертиза-обяви-че-петко-дюлг/

 45. 45 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1942 Неутрално

  Предпочитам мнението на експертите в съда, отколкото на форумните "експерти".

 46. 46 Профил на Hydroxy
  Hydroxy
  Рейтинг: 317 Неутрално

  Лилявите пак със зашеметяващи теории на конспирациите 🤦🏻‍♂️

 47. 47 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1500 Неутрално

  “ в тефтерчето на Десислава Иванчева са вписвани суми, а почеркът според вещите лица със сигурност е на Петко Дюлгеров”

  Хахаха!
  Ледът се пука, господа съдебни заседатели!
  Всеки един Що-годе интелигентен човек чул обърканото бръщолевене на Ваклин е наясно, че историята е съшита с бели конци.

  Но не е важно правосъдието, важното е далаверата със строителството да върви.

  След 7-8 години ще четем за обезщетенията присъдени на Иванчева от ЕСПЧ.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на GreenBush
  GreenBush
  Рейтинг: 279 Неутрално

  И тъй като българина е мега инертен, няма да си мръдне мързеливият задник и ще остави двете женици да изгният в затвора.

 50. 50 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4640 Любопитно

  Лилявите пак със зашеметяващи теории на конспирациите 🤦🏻‍♂️
  —цитат от коментар 46 на Brad Mehldau


  На вас - тъмночервените каква ви е теорията?

 51. 51 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 326 Неутрално

  Заедно са смятали подкупите, колкото и да пищите.

 52. 52 Профил на Hydroxy
  Hydroxy
  Рейтинг: 317 Неутрално

  На вас - тъмночервените каква ви е теорията?
  —цитат от коментар 50 на vassilun

  Ние не теоретизираме. Има си съдебен процес, следствие, експерти, прокуратура, защита.

  Форумните експертизи и народният съд са ваше изобретение, уважаеми лилаво-червени другарю 🇰🇵

 53. 53 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1731 Неутрално

  На ден в България се пишат хиляди съдебни решения и присъди и идва ли има сред тях такова, в което съдията да не е написал: "След преценка на доказателствата поотделно и в тяхната СЪВКУПНОСТ, съдът приема за установено от фактическа страна следното: ..."
  Зад това неизменно клише стои абсолютно неизменен принцип, който си съществува сигурно откакто има въобще процесуално право: ВСИЧКИ събрани по делото доказателства дават общата картина на истината за фактите, спрямо които се прилагат последиците на материалния закон (дължиш/не дължиш пари; собственик/несобственик на вещ; виновен/невинен в престъпление и пр.).
  Тоест съдът си изследва не всяко доказателство само за себе си, а как то се "вързва" логически с всяко едно друго доказателство и всички ЗАЕДНО.

  Та, прокуратурата може и да си твърди, че Иванчева си е писала сама в тефтерчето, съдът може да приеме сам по себе си този факт за оборен (че някакви записи в тефтерчето са изпълнени от Дюлгеров), но изводите за този точно определен факт изобщо не значат автоматично виновен/невинен. Защото със сигурност има огромен набор от други твърдения за факти и доказателства за тях, които ще дадат ПЪЛНАТА картина за фактите, едва върху която ще се прави изводът виновен/невинен за всеки подсъдим поотделно.

  -------------


  днес пред съда Десислава Иванчева обясни, че тефтерчето изобщо е компрометирано като доказателство, тъй като по време на разследването до него са имали достъп всички следователи.
  —цитат от коментар 0 на статията


  Това е много "иновативно" (то по всяко дело следователите имат достъп до веществените доказателства).
  Обаче куриозното е, че точно тези сегашни думи на Иванчева връщат лентата назад и са същински отговор на собстненото ѝ оплакване, че е държана "на терен" с часове, докато се съставяше списъкът с номерата на банкнотите в момента на задържането. Работата е там, че ако такъв списък (с часове) не беше съставен на място и в момента пред нея, сега щеше да реве по същия начин и за идентичността на банкнотите; че са "бутнати" по делото месеци след задържането ѝ...

 54. 54 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4640 Любопитно

  Заедно са смятали подкупите, колкото и да пищите.
  —цитат от коментар 51 на Няма Фандък за лиляви и червени комунисти


  Ти да не би да си им светил, когато са "смятали подкупите"?

 55. 55 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Некъдърни следователи у удобна прокуратура с/у алчни патки.....
  —цитат от коментар 43 на DS


  НЕ СА НЕКАДЪРНИ.ПОДЛИ И КОРУМПИРАНИ СА!!
  ТЕ САМИТЕ СЪЗДАВАТ "ДОКАЗАТЕЛСТВА" ЗА ДА СЪСИПЯТ ПОРЪЧАНИ ХОРА.
  И ПРОКУРРИТЕ ГИ ПРИЕМАТ,ЩОТО СА СЪЩАТА СТОКА.😠😠😠
  В СЛУЧАЯ "ИВАНЧЕВА" ВСИЧКИ АРТИСТИ-СЛЕДОВАТЕЛИ,ПОЛИЦАИ И ПРОКУРОР ТРЯБВА ДА ВЛЯЗАТ В ПАНДИЗА.И ДА СЕ ОБЕЩАЕ АМНИСТИЯ ЗА ТЕЗИ,СОИТО НАПРАВЯТ САМОПРИЗНАНИЯ ЗА УЧАСТИЕТО СИ В СХЕМАТА..

 56. 56 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3149 Неутрално

  Преди година някои другари тук, главно избиратели на Борисов, плюеха змии и гущери по Иванчева...…

  някой няма ли да се разкае....случайно.

  Любовта ще спаси света!!!
 57. 57 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 497 Неутрално

  ГЕШЕВ ГОРДО ТВЪРДИ ,ЧЕ ИВАНЧЕВА "ПОЛУЧИЛА" ПОДКУП.
  СЪДЪТ ЕДИНСТВЕНО ТВЪРДИ,ЧЕ ИВАНЧЕВА "ИСКАЛА" ПОДКУП И НЕ ОТСЪЖДА ,ЧЕ ГО Е ПОЛУЧИЛА.
  ПИТА СЕ КАКВО ТОЧНО Е РАБОТИЛ ГЕШЕВ ПО СЛУЧАЯ ЩОМ ГЛАВНОТО МУ "ПОСТИЖЕНИЕ" СЕ ОТХВЪРЛЯ ОТ СЪДА??
  В СЛУЧАЯ И ЗА СЪД И ЗА ПРОКУРОР СЕ ОТНАСЯ ПОГОВОРКАТА "ФАНИ ЕДИНИЯ ,ПА..И.Т.Н."
  ПЪЛНА ИЗЛАГАЦИЯ ЗА ПРАВОСЪДИЕТО Е ТОЯ СЛУЧАЙ.
  ВЕЧЕ ДЪЛБАЯТ ТИНЯТА.

 58. 58 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 497 Неутрално

  ГЕШЕВ ГОРДО ТВЪРДИ ,ЧЕ ИВАНЧЕВА "ПОЛУЧИЛА" ПОДКУП.
  СЪДЪТ ЕДИНСТВЕНО ТВЪРДИ,ЧЕ ИВАНЧЕВА "ИСКАЛА" ПОДКУП И НЕ ОТСЪЖДА ,ЧЕ ГО Е ПОЛУЧИЛА.
  ПИТА СЕ КАКВО ТОЧНО Е РАБОТИЛ ГЕШЕВ ПО СЛУЧАЯ ЩОМ ГЛАВНОТО МУ "ПОСТИЖЕНИЕ" СЕ ОТХВЪРЛЯ ОТ СЪДА??
  В СЛУЧАЯ И ЗА СЪД И ЗА ПРОКУРОР СЕ ОТНАСЯ ПОГОВОРКАТА "ФАНИ ЕДИНИЯ ,ПА..И.Т.Н."
  ПЪЛНА ИЗЛАГАЦИЯ ЗА ПРАВОСЪДИЕТО Е ТОЯ СЛУЧАЙ.
  ВЕЧЕ ДЪЛБАЯТ ТИНЯТА.

 59. 59 Профил на palivec
  palivec
  Рейтинг: 225 Неутрално

  На Цацаров ,Гешев и Ваклин панделата не им мърда.

 60. 60 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3149 Неутрално

  Не че се заяждам, ама ми се струва, че е много важно, КОГА Е ДОПИСВАЛ В ТЕФТЕРА ТОЗИ СЛАДУР ??? ДаУи нЕкой от националното богатство и радостта на матряла не го е вИкал да дописва ??? А ???
  —цитат от коментар 10 на 442


  --------------------
  то беше интересно и как Иванчева е карала колата, в която е арестувана, по ръцете и не е светнало нищо, а после се оказа "светещ" целия волан.

  Любовта ще спаси света!!!
 61. 61 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3149 Неутрално

  Ебат ли се Гешев с Ваклин и кой е пасивния и кой - активния....
  —цитат от коментар 48 на Свинчуга


  ---------------------
  Съдия Хинов е от пасивната страна.

  Любовта ще спаси света!!!
 62. 62 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1801 Неутрално

  [quote#60:"hope"][/quote]

  Гешев не е много умен, но за гей-партньор на Ваклин, става.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 63. 63 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2332 Неутрално

  Баф маа му, цялата Мафия-държава не можа да "сготви" две женици!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 64. 64 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 445 Неутрално

  До коментар [#4] от "Voiko":Сигурен бях, че Дюлгеров е подставено лице с цел да компрометира Иванчева, ---------------------------------Срещу каква сума ТИ ЛИЧНО би се съгласил да станеш подставено лице и прекараш близо година в ареста ? А срещу каква сума ТИ ЛИЧНО би се съгласил да прекараш 1 година в ареста, да изкараш инфаркт, да са те осъдили на 12 г. затвор и да си мълчиш ?
  —цитат от коментар 12 на NoBrainNoPain


  А защо трябва да е срещу някаква сума?Може и да го държат с някакви компромати и обещания.От този човек Гешев, всичко може да се очаква.С това дело е заложил кариерата си.

 65. 65 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3149 Неутрално

  До коментар [#63] от "chichka":

  Пълни некадърници!
  Ако я бяха проследили, тя все някога щеше да вземе въпросния пакет, поне за да види какво има вътре. Тогава щяха “до живот” да и лепнат.

  Любовта ще спаси света!!!
 66. 66 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 445 Неутрално

  За районен кмет от когото нищо не зависи , да поиска 500 000 хиляди евро подкуп за предвижване на документи ,за всеки трезвомислещ човек случая е клиничен..Да наистина такива подкупи се искат но те са в големите общини и още по нависоко.Случаят апартаментгейт го доказва

 67. 67 Профил на MyTwoCents
  MyTwoCents
  Рейтинг: 636 Гневно

  Пацо Терасата не са го хванали с подкуп. Неговото не е незаконно, а морално осъдимо.Купил си е апартамент със голяма тераса върх която има незаконен навес.
  —цитат от коментар 32 на Индианец

  Леееко пропускаш факта обаче, че декларираната цена на сделката е много по-ниска дори от данъчната оценка на имота. Причина – не може да докаже доходи за реалната сума. Познай защо! После за да тегли кредит от банката оценката е на реалната барабар с площите на терасите. Но пък в декларацията терасите са премълчани.

  @)----,--'--
 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Пак много защитници тука,за престъпниците .
  По същия начин,защитавахте УБИЕЦА Д.П.,който един аФтентичен съдия го помилва защото БХК му нареди!

  sdg
 70. 70 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 497 Неутрално

  След защитата във форума на,Иванчева-Петрова,Джок Пол,и Ц.Василев,очаквам да започнете активно да защитавате и Арабаджиеви,Баневи,Митьо Очите,защо така ги пренебрегвате?

  sdg
 71. 71 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 445 Неутрално

  Смятам, че в един момент Дюлгеров ще се разприказва, за да спаси кожата си и ... до тук с обвиненията на Гешевтурата!Другият вариант е да намерят начин присъдата на Дюлгеров да отпадне.
  —цитат от коментар 17 на vassilun


  Ако Дюлгеров наистина не е дописвал в тефтерчето, би трябвало да си каже всичко свързано с неговото участие като подсъдим ,да поиска международна независима експертиза и да предизвика евентуален скандал.С мълачанието си дава козове на прокуратурата,която на това разчита.

 72. 72 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2256 Неутрално

  До коментар [#57] от "aramissss":

  Много основателна забележка.

  "....получиха съответно 20 г. затвор за Иванчева, 15 г. лишаване от свобода за Петрова и 12 г. затвор за Дюлгеров за поискан подкуп от 187 500 евро от строителния предприемач Александър Ваклин."

  Присъдата е за поискан подкуп. Обвинението, че са взели подкуп не беше доказано. Въпреки твърденията на Гешев, че при показния арест на Иванчева и Петрова те са "светнали като коледна елха".

 73. 73 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Сикаджийската политическа партия ГРОБ

  Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
 74. 74 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 786 Неутрално

  Поредното действие от прокурорския театър

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 75. 75 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5383 Неутрално

  "Сготвени?"

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 76. 76 Профил на Boriana Gecheva
  Boriana Gecheva
  Рейтинг: 33 Неутрално

  До коментар [#49] от "GreenBush":

  Горките женици! Как да не ги защитим! Ами господинът с тях? И него ли?

 77. 77 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2452 Неутрално

  До коментар [#35] от "virtual brain":

  ,,Купените евтино луксозни имоти от лица във властта трябваше да бъдат разследвани.,,

  Само това ще ви попитам. Продавачът ли определя цената на продавания апартамент, или вие "virtual brain" я определяте. Не ми излизайте с мантрата, че еди колко си стрували на пазара

 78. 78 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2452 Неутрално

  До коментар [#75] от "penetrating":

  Сготвени, може би ще се съглася. От кого? Само не ми излизайте със ,,сготвени от ГЕРБ,, ного е банално

 79. 79 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1058 Весело

  До коментар [#77] от "сидер":

  Ей с тоя си пост направи голям глупендерски лупинг. Ще ме питаш защо?
  Не ми излизай с тъпи въпроси.
  Откакъв зор продавач продава стока под пазарната стойност?
  Срещу що ли? Любов?

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 80. 80 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5383 Весело

  До коментар [#78] от "сидер":

  Вие го казвате, не аз :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 81. 81 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2452 Неутрално

  До коментар [#79] от "sandman":

  Е значи не познавате истинският пазар на капитала. Там където всичко е позволено, дори продажба под пазарна стойност с цел бъдещи печалби

 82. 82 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2452 Неутрално

  До коментар [#80] от "penetrating":

  И какво от това

 83. 83 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2452 Неутрално

  До коментар [#79] от "sandman":

  Е па вие ми излизат с ного тъп отговор. От какъв зор продавач продава стоката си под пазарна стойност. Не зор, ами с цел бъдеща печалба, това вие не можете да го разберете. При свободният пазар, няма морал, има печалба и това не можете да го разберете

 84. 84 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2314 Неутрално

  Около това тефтерче ли се гради суперобвинението на прокуратурата за подкуп?! Жалка работа!

 85. 85 Профил на Георги Славчев
  Георги Славчев
  Рейтинг: 285 Неутрално

  До коментар [#52] от "Brad Mehldau": "Има си съдебен процес, следствие, експерти, прокуратура, защита."
  - Въпросът не е дали ги има или няма, а на кого служат. Такива като тебе са безпределно ясни. Олимпийци. Девизът ви е - Важно е участието, не резултата. Четеш, коментираш, но не правиш опит да се замислиш върху стойността на написаното.

 86. 86 Профил на Георги Славчев
  Георги Славчев
  Рейтинг: 285 Неутрално

  До коментар [#52] от "Brad Mehldau": "Има си съдебен процес, следствие, експерти, прокуратура, защита."
  - Въпросът не е дали ги има или няма, а на кого служат. Такива като тебе са безпределно ясни. Олимпийци. Девизът ви е - Важно е участието, не резултата. Четеш, коментираш, но не правиш опит да се замислиш върху стойността на написаното.

 87. 87 Профил на Георги Славчев
  Георги Славчев
  Рейтинг: 285 Неутрално

  До коментар [#78] от "сидер": "Сготвени, може би ще се съглася. От кого? Само не ми излизайте със ,,сготвени от ГЕРБ,, ного е банално"
  - Сидераки, що бе душо гербаджийска не написа просто и кратко - Боко е невинен. И на най тъпия му е пределно ясно, че не може всички от ГЕРБ да са виновни. Като не са сготвени от Бочко, защо наградиха радостта на народа с титлата ГЛАВЕН. Защо "Ти си го избра"стана главния конфискатор. Ама толкова е ясно всичко, толкова е ясно, че се чудя откъде намирате сили да се правите на по тъпи от колкото сте. Деца и жени нямате ли, родители, съседи? Дръжте си за когото искате, жевейте както желаете, но не се правете на тарикати. За това се иска акъл, а на вас Господ не е дал толкова.


 88. 88 Профил на NoBrainNoPain
  NoBrainNoPain
  Рейтинг: 100 Неутрално

  До коментар [#17] от "vassilun":

  Смятам, че в един момент Дюлгеров ще се разприказва
  ------------------------------------------------
  Ами аз на негово място бих се разприказвал много отдавна.
  Да не говорим, че въобще не бих се качил на такава люлка.
  Ама ако пък случайно не се разприказва, какво правите вие Цецовасилев-Прокопи-Иванчево-защитниците, дето по съвместителство се биете в гърдите за баш борци срещу корупцията?
  :) :) :) :)

 89. 89 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2452 Неутрално

  До коментар [#87] от "goro6":

  ,, Сидераки, що бе душо гербаджийска,,
  ,,....че се чудя откъде намирате сили да се правите на по тъпи от колкото сте....,,

  Уау, жълтопаветно тролче блгодаря за комплимента, че съм по тъп от вас

 90. 90 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2452 Неутрално

  До коментар [#86] от "goro6":

  Е да, щом като не служат на вас умнокрасивите, начи са предатели и мафиоти

 91. 91 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5383 Весело

  До коментар [#82] от "сидер":

  Нищо

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 92. 92 Профил на palivec
  palivec
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Съществата представляващи съда отказваики да бъде изслушан гЕшЕВ СТАВАТ съучастници в престъпление. Рано или късно ще си платят.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK