С оферти под 100 млн. лв. две фирми ще спорят за дострояването на детската болница

С оферти под 100 млн. лв. две фирми ще спорят за дострояването на детската болница

© Цветелина Белутова, КапиталДве фирми останаха в надпреварата за дострояването на детската болница в София срещу 100 млн. лв. В петък бяха отворени само две от предложенията за обществената поръчка, като числата показват, че почти сигурният строител е "Главболгарстрой", съобщава "Капитал".


Цената ще е 93.4 млн. лв. и е почти на максимума от 100 млн., прогнозиран от здравното министерство. Освен с малко по-ниска цена, ГБС с двете си свързани фирми, обединени в консорциум "Детско здраве", са получили и най-висока техническа оценка за изпълнение на заданието - 50 точки.


Другият кандидат - "Детска болница-София" (обединение между българската "Климатроник", мексиканската "Иновасионес Техникас Ен Симентасион СА ДЕ СВ" и испанската "Проес Консулторес") предлага да извърши тези дейности срещу 2 млн. повече. Техническата му оценка е значително по-малка - едва 20 точки. А кандидатът на "Трейс Груп Холд" е отстранен, но конкретната причина не бе посочена.


Повече по темата четете тук.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK