Регионалното министерство дава близо 4.5 млн. лв. за изработване на общи устройствени планове

Регионалното министерство дава близо 4.5 млн. лв. за изработване на общи устройствени планове

© Цветелина Белутова, КапиталБлизо 4.5 млн. лв. осигурява Министерството на регионалното развитие и благоустройството за финансово подпомагане на общини за изработване на проекти на общи устройствени планове за цялата им територия през 2020 г, съобщиха от пресцентъра на министерството днес.


Според Закона за устройство на територията на министъра на регионалното развитие и благоустройството е възложено разпределянето на предвидените в държавния бюджет средства за изпълнение на тази дейност, както и осъществяването на методическо ръководство, координация и контрол при възлагането, изработването, съгласуването и одобряването на общи устройствени планове.


Към края на 2019 г. 123 от 265 общини в България разполагат с одобрени актуални общи устройствени планове за цялата им територия. Към настоящия момент са действащи и се изпълняват 115 споразумения за финансово подпомагане.
Съобразно предвидените в бюджета средства за дейността през 2020 г. МРРБ ще предприеме действия за финансово подпомагане на общините, които са кандидатствали след 2016 г. за финансово подпомагане изработването на проекти на общи устройствени планове, но не са сключили споразумения с МРРБ до изтичането на бюджетната 2019 г., както и общини, които към момента не са кандидатствали за подпомагане.


Допуска се финансиране по сключени договори на общините с избран изпълнител след 2014 г., чието действие не е приключило. Възможност за финансиране ще имат и общини, които през 2015 г. са сключили споразумения с МРРБ с краен срок на действие – до изтичане на бюджетната 2015 г., които не са изпълнили споразуменията и същите са прекратени с изтичане на крайния срок.

Коментари (1)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Reggie
    Reggie
    Рейтинг: 544 Любопитно

    къде може да се види списък с тези общини

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK