Очаквано "Главболгарстрой" ще строи новата детска болница

Очаквано "Главболгарстрой" ще строи новата детска болница

© Цветелина Белутова, КапиталОбединението ДЗЗД "Детско здраве", в което участват "Главболгарстрой" АД, "ГБС – Пловдив" АД и "Главболгарстрой интернешънал" АД, ще строи новата детска болница в София. С офертата си в размер на 77.839 млн. лева без ДДС то е избрано за победител в организирания от министерството на здравеопазването конкурс.


Днес министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е издал заповед за класиране на участниците в обществена поръчка. В поръчката участваха три обединения, но едното, в което основна компания беше "Трейс груп холд", не беше допуснато до финалната фаза заради това, че не отговаря на критериите.


Другият кандидат, стигнал финалната фаза - "Детска болница - София" (обединение между българската "Климатроник", мексиканската "Иновасионес Техникас Ен Симентасион СА ДЕ СВ" и испанската "Проес Консулторес") предлагаше да построи болницата срещу 2 млн. лева повече от победителя. Той имаше и с 30 точки по-ниска техническа оценка.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK