Шуми на пари: властта със заявка за сериозна намеса в хазартния бизнес

Шуми на пари: властта със заявка за сериозна намеса в хазартния бизнес


Властта е решила да се намеси сериозно в хазартния бизнес, като с това прави и показно упражнение срещу Васил Божков - един от знаковите бизнесмени на прехода и със сериозно влияние в този сектор.


Така изглеждат нещата след втория ден, в който се активизираха институции, премиерът Бойко Борисов коментира за първи път темата, министърът на финансите предложи закон за нова агенция - едноличен орган, на негово подчинение, чийто директор ще контролира хазарта, а предложенията на "Патриотите" да има държавен монопол на лотарийните игри бяха бързо приети на първо четене в бюджетна комисия без дебати.


Специализираната прокуратура запази мълчание за проверката в комисията по хазарта, но пък изпрати документи на финансовата инспекция (АДФИ).
След сутрешното изявление на премиера за нарушения и след като получи документите от прокурорите АДФИ промени позицията си. В сряда директорът й Георги Начев твърдеше, че законът дава възможност да се събират два вида различни такси и не може да прецени дали това е щета. По-малко от 24 часа по-късно финансовата инспекция съобщи, че Комисията по хазарта е извършила нарушение при събирането на таксите, освен това пропуснатите суми са много по-големи от обявените и ще завърши проверката в по-кратък срок. Така възникна нов въпрос - дали законът е нарушен от лотариите, или комисията е извършвала друго нарушение, като е приемала декларациите им с данни за облагане.


В свой стил Борисов се закани, че ако докладът на финансовата инспекция за облагането в сектора е верен,


"много хора ще имат проблеми",


защото в него имало много фирми, но не назова имена.


Той даде да се разбере, че работата на лотариите може да бъде спряна като им отнемат лицензите, заради нарушения, свързани с плащането на такси, а не по проекта за национализацията на този сегмент в хазарта. Дали това е възможно основание за отнемане на лиценз е сред юридическите загадки по темата.


И докато аргументът с плащаните по-малки такси е сред основните, с които се атакуват лотариите тези дни, в проекта на финансовото министерство за новата агенция по хазарта е предложен нов вид облагане, който на практика прави таксата за лотарийните игри по-ниска (Повече - четете тук).


Звучи объркващо, а предложението засили и коментарите, че целите зад промените не са за повече прозрачност, контрол и приходи, а по други причини - преразпределяне на бизнес и влияние в сектора.


"Ние продължаваме да не разбираме мотивите на депутати, министри и държавни служители в тази открита атака върху частния бизнес в опит за присвояване на активи", написаха в позиция компаниите на Васил Божков, свързани с хазарта, в четвъртък привечер.


Индиректен разговор Борисов - Божков


Те заявиха готовност за среща с Борисов, след като той е казал, че ще говори с всички и искат "да представим позициите си и да уточним тезите му." През последните дни стана известно, че премиерът не е отговорил на обажданията на Божков, който го потърсил по темата. В момента двамата си говорят индиректно през медиите и чрез изявления.


В позицията си фирмите напомниха отново, че ще търсят правата си по съдебен ред и това може да доведе до обезщетения за милиарди. Към позицията им беше приложено копие на заповедта на финансовия министър Горанов, с което е утвърдена декларацията за плащане на държавните такси и самата декларация.


Те припомнят, че действащият сега Закон за хазарта е изменен по предложение именно на Горанов през декември 2014 г., а промяната е била аргументирана от министерство на финансите с "необходимостта от избягване на възможности за отклонения на данъчно облагане".


В позицията не пропускат да коментират също, че по повод промените в закона за хазарта премиерът едновременно е заявил, че не става дума за "одържавяване" и "национализация", а "малко по-късно описва безусловен монопол и присвояване на основните активи на всички лотарии".


Освен, че се опита да разчисти твърденията за национализация и че бизнесът ще бъде прехвърлен на друг играч,


Борисов се опита да отиграе и картата с "Левски"


Той заяви, че не вижда никаква връзка между темата с финансирането на футболния отбор, чийто собственик е Божков, и проверките на лотариите.


В петък предстои срещата му с феновете, които той ще се опита да привлече на своя страна в грижата за бъдещето на отбора и да ги откаже от протести. В четвъртък Борисов дори призна, че е "болен левскар", след което добави, че "Левски" ще го има и след него, и след Божков (единственият път, в който той спомена бизнесмена). Досега е имало няколко ситуации, в които премиерът съвсем публично показва, че търси/намира финансиране на отбори.


Скоростта, с която властите се активизираха по хазартната тема, изглежда изненадваща, но промените явно се готвят по-отдавна. Преди две седмици "Капитал" писа, че да има само държавна лотария е обсъждано още преди Коледа, а проектът на Горанов за нова агенция едва ли е писан през уикенда, след като той спомена идеята миналия петък.


Как ще завърши сблъсъкът за хазарта


все още няма категоричен отговор, защото и при други сякаш сигурни законодателни промени е имало големи обрати.


След действията в четвъртък обаче изглежда, че властта е решила по един или друг начин да извади от бизнеса с лотарийни игри Божков (частните фирми с лицензи в този сегмент са две и той е основен съсобственик) - и посланието е в стил "дори и досега да сме приемали, че сте спазвали закона, сега намерихме нарушения, освен това вече ще има нов закон".


Лотарийните игри с билети за търкане са най-силно развилият се сегмент през последните няколко години и са бизнес за стотици милиони, както и рекламодател в много медии. Талоните се продават по различни изчисления в около 40 000 обекта в цялата страна, сред които и цялата верига "Лафка", свързана с депутата Делян Пеевски.


Влизането на хазартния пазар от години се смята, че е възможно само с разрешението и подкрепата на Божков, за когото винаги се е твърдяло, че има влияние и в комисията по хазарта.


Проектът на Горанов за промяна на комисията не предвижда прелицензиране на всички на пазара, така че "Национална лотария" и "Лотария България" ще могат да изпълнят лицензите си, освен ако те не бъдат отнети по друг начин - заради нарушения или по закона на "Патриотите".


Вот на доверие за "Патриотите"


Часове след като Борисов даде указания как ГЕРБ да действа с предложенията на Симеонов, ресорната парламентарнакомисия по бюджет и финанси прие нови текстове в Закона за хазарта, които предвиждат лотарии с билетчета за търкане да могат да се организират само от държавния тотализатор. Те бяха подкрепени от управляващите, а БСП и ДПС решиха да се въздържат. Поправките се гласуват дни преди вота на недоверие срещу правителството, поискан от БСП и подкрепен от ДПС.


През лятото на 2018 г., Валери Симеонов имаше първи опит за промени, които щяха да разместят бизнеса на частните лотарии - със забрана на рекламата им и ограничаване на местата за продажби (има го и в сегашния проект). След шумното тръгване на закона през парламента беше решено да се изчака позиция на Еврокомисията и после проектът беше забравен. В същото време обаче Божков спря рекламата на "Национална лотария" в "Нова тв", където тя е най-големият рекламодател (той потвърди това и в интервюто си пред "Свободна Европа" тази седмица), телевизията беше купена от братята Кирил и Георги Домусчиеви, а хазартния бизнесмен придоби любимия отбор на премиера - "Левски".


Не е ясно дали и какви следващи ходове има Божков сега, след като започна с "Левски" и потвърждението, че няма да има пари за отбора, ако лотариите бъдат национализирани и очакването за протести.


След като наруши повече от десетгодишно мълчание и в сряда говори два пъти пред медии, той настоява за законност и плаши със съд за всяко от действията на държавата.


Едната посока, за която бизнесменът намекна в медийните си изяви е сезиране на Конституционния съд. В съобщението от името на свързаните с хазарта фирми на бизнесмена днес се припомняше, че Конституцията изрично посочва обектите, върху които може да бъде установяван държавен монопол и те не включват тяхната сфера на дейност. Право да сезират съда обаче имат ограничен кръг представители на държавни институции - една пета от народните представители (48), президентът, правителството, Върховният касационен и Върховният административен съд и главният прокурор, а в отделни случаи - омбудсманът и Висшият адвокатски съвет.


Другата спомената възможност е Божков да съди държавата, вероятно в европейските съдилища, за отнемането на бизнеса му. В интервюто си за "Свободна Европа" от сряда той заяви компаниите му няма да спазват поправките "Симеонов", дори те да бъдат приети, а на въпрос какво означава това, отговаря: "Ами как какво значи – ако политиците, които трябва да изпълняват законите, не ги спазват, ние трябва ли да ги спазваме? Не че няма да изпълня закона, просто ще съдя държавата за принудително изземване на бизнеса и неговия най-голям актив - лиценза".


* Шуми на пари е рекрамно послание за билета "Шум на пари" на Държавния спортен тотализатор в предаване, излъчвано по БНТ.


Какво каза Борисов - тук.
Какво целят предложените промени в хазарта според Божков - тук.
Какво ще се случи с бизнеса на Васил Божков - тук.
Всичко по темата - тук


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (100)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 705 Неутрално

  Шуми на пари: държавата със заявка за сериозна намеса в хазартния бизнес
  Не е държавата, ако беше тя въобще нямаше да има ,,Национални лотарии" и ,,Ефбет".

 2. 2 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3927 Неутрално

  "Черепа" от толкова пари покрай НЛ буквално се оля, от всякъде реклами, час след час, ден след ден, месец след месец, година след година, реклами за "печеливши", тегления, и т.н., до втръсване, до повръщане. Ако беше поспрял година-две по-рано, можеше и да не се стига до това положение, така и така, които трябваха (а те бяха огромна маса хора), бяха зарибени до полуда, а от това няма лечение. Но, той продължи с тази суперагресивна рекламна политика... Лоши, трагични икономически съветници е събрал около себе си. Отделно, плащай си като поп, по по-високия налог, всички такси, ама как се дават на държавата излишни пари!?

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 3. 3 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2573 Разстроено

  "законът дава възможност да се събират два вида различни такси и не може да прецени дали това е щета" - даа, проба-грешка, но дори и когато ТЕ грешат са прави! Стабилността е чутовна - законите се ОПравят в ползу народУ. Щом това е най-бързо развилият се сегмент, що да не дадат на народа още и още - да търка, до побъркване, че толкова пари има още за събиране?! Що не се замислят, ЩО така търка тоя мат`риал, от радост, от любов към спорта, към Божков, Борисов или от ОТЧАЯНИЕ? Няма такава държава...

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 4. 4 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 513 Неутрално

  До коментар [#1] от "koko65bg":

  Държавата сама създава проблеми като дискутирания, в момента в дневния ред на обществото

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 5. 5 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2772 Неутрално


  "Шуми на пари....."

  Не, не шуми - смърди. А пък император Веспасиан си мислел, че парите не миришат. Охо-о, и още как!

 6. 6 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2102 Неутрално

  Този Божков освен лотарията други бизнеси няма ли? Чак толкова ли го е закъсал, че 3ти ден половин България го мисли как ще я кара занапред?

 7. 7 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 705 Неутрално

  До коментар [#4] от "neut":


  До коментар [#1] от "koko65bg":Държавата сама създава проблеми като дискутирания, в момента в дневния ред на обществото
  —цитат от коментар 4 на neut


  Не е държавата. Не бъркайте властимащите ......боклуци с държавата.

 8. 8 Профил на asroma1927
  asroma1927
  Рейтинг: 766 Неутрално

  Съвсем ясно е, че Божков ще бъде изваден от този сектор, а още по-сигурно е, че ако Пеевски и ко. сложат ръка върху него не след дълго това начинание вероятно ще е губещо. Все пак, когато си толкова "способен" и довеждаш до фалит Булгартабак в България, не може да се очаква, че някъде можеш да бъдеш успешен. Ни най-малко не симпатизирам на Божков и съм наясно, че има за какво да бъде подведен под отговорност, но разликата между него от една страна и Пеевски, Борисов и ко. от друга е, че той е по-скоро умен, а те - по-скоро глупави. Най-вероятно ще измисли нещо друго.

 9. 9 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1871 Неутрално

  До коментар [#8] от "asroma1927":

  Стига бе тоя, Пеевски-Доган.
  Всичко все Пеевски. Ами то е смешно вече.

 10. 10 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1187 Неутрално

  Тези "100 милиона печалба" дето директора на "Национална Лотария" обяви че са спечелили миналата година са отворили апетита на много власт-имащи и мутро-бизнесмени. Войната се разгоря с пълна сила. Сайта на Ефбет не работи. Предполагам е подложен на тежки атаки. Мутрите от Еврофутбол, не знам кой ги използва за да запалят този пожар, но те самите също ще изгорят в него.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 11. 11 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 705 Неутрално

  До коментар [#6] от "zxp53317185":


  Този Божков освен лотарията други бизнеси няма ли? Чак толкова ли го е закъсал, че 3ти ден половин България го мисли как ще я кара занапред?
  —цитат от коментар 6 на zxp53317185


  Ами няма - не четете ли? До строежите на магистрали доплащал със собствени държавни средства и въобще как я кара само той не знае.

 12. 12 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2448 Неутрално

  До коментар [#8] от "asroma1927":

  Лесно е да си "по-скоро умен" като си монополист а прякора ти с основание е "черепа".

 13. 13 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1187 Неутрално

  Съвсем ясно е, че Божков ще бъде изваден от този сектор, а още по-сигурно е, че ако Пеевски и ко. сложат ръка върху него не след дълго това начинание вероятно ще е губещо. Все пак, когато си толкова "способен" и довеждаш до фалит Булгартабак в България, не може да се очаква, че някъде можеш да бъдеш успешен. Ни най-малко не симпатизирам на Божков и съм наясно, че има за какво да бъде подведен под отговорност, но разликата между него от една страна и Пеевски, Борисов и ко. от друга е, че той е по-скоро умен, а те - по-скоро глупави. Най-вероятно ще измисли нещо друго.
  —цитат от коментар 8 на asroma1927


  Точно така е. Прасето е ултра-нагъл, но и точно толкова тъп. Черепа не, като Баневи и Арабаджиеви. Той, въпреки че се поизложи с лакардиите с феновете на Левски, все-пак е 100 пъти по-умен от останалите олигарси. Не че държавата, в лицето на Борисов, ако наистина иска, няма да може да го ликвидира, но съм доста сигурен, че ще оцелее. Освен това той развива бизнес и в други страни и просто може да се метне на личният си самолет и да отпраши в страна с по-благосклонна власт.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 14. 14 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5316 Неутрално

  Двубоят не е Държавата-Божков, а Шиши-Божков

 15. 15 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4036 Неутрално

  " В интервюто си за "Свободна Европа" от сряда той заяви компаниите му няма да спазват поправките "Симеонов", дори те да бъдат приети, а на въпрос какво означава това, отговаря: "Ами как какво значи – ако политиците, които трябва да изпълняват законите, не ги спазват, ние трябва ли да ги спазваме? Не че няма да изпълня закона, просто ще съдя държавата за принудително изземване на бизнеса и неговия най-голям актив - лиценза"."

  Ето го и най - големия проблем в тая държава, когато десетилетия само и единствено са се отглеждали олигарси и престъпници: идва времето, когато, по каквито и да било причини, трябва да посегнеш на бизнеса и интересите на големите играчи от прехода ! Започват се закани, заплахи, медийни изяви, срещи, разговори, спекулации, коментари...с една дума всичко, което трябва да осуети възможността типове, като този, да излязат от един многомилионен бизнес ! А всички ние пак сме поставени в положение на публика, която анализара едно или друго от театъра, който и се разиграва ! Дали това ще облагодетелства други големи играчи - не знам, вероятно ! Има ли значение дали това ще бъде Д.П. или някой друг ? Не, поне докато мафията си има държава и си преразпределя нейните ресурси както намери за добре ! Като с прехода ни - имаше ли реална опозиция, след като червените престъпници трансформираха престъпните си капитали в легален бизнес ?

 16. 16 Профил на Ангел Ангелов
  Ангел Ангелов
  Рейтинг: 663 Неутрално

  БСП и ДПС се въздържали при гласуването в комисията, а ДБ и те като коалиционен партньор се въздържат.

 17. 17 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7293 Неутрално

  Каквото им наредят "отгоре", това се приема.

 18. 18 Профил на asroma1927
  asroma1927
  Рейтинг: 766 Неутрално

  До коментар [#12] от "m17":

  Не оставяй с впечатление, че го поставям на пиедестал, защото не е така. Но е напълно изключено да си тъп и да имаш неговия жизнен път. При това в рамките на изминалите три бурни десетилетия у нас.

 19. 19 Профил на Ангел Ангелов
  Ангел Ангелов
  Рейтинг: 663 Неутрално

  Смешно е когато ви казват, че лотария ще има право да пуска само държавния спортен тотализатор да мрънкате, че този бизнес ще го открадне Пеевски, Борисов или Домусчиев. С Пеевски вече ставате за смях, с Борисов също, Домусчиев лапаше повеме от половината от 25 милиона за реклама.

 20. 20 Профил на бай Тодар
  бай Тодар
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Държавата ни е добър стопанин.
  Премиерът ни е интелигентен, високообразован мениджър с компютърна грамотност и чужди езици.
  Министърът на финансите ни е независим, честен и почтен чиновник с прозрачни доходи.
  Всичко ще е по мед и масло...

 21. 21 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1187 Неутрално

  Двубоят не е Държавата-Божков, а Шиши-Божков
  —цитат от коментар 14 на pet_fire


  Ако сте прав, много скоро ще дойде Коледа. Ама силно се съмнявам. Просто Борисов-Доган са подхванали непослушните олигарси по азбучен ред.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 22. 22 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Нови корупционни схеми. Където има успешни бизнеси в БГ веднага шайката ги надушва и се започва с ракетите и проверките, а и няма кой да ги спре. Беззаконието е превзело държавата, справедливост и правосъдие липсват.

 23. 23 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4212 Весело

  Малко поетично мислене, "Дневник"! Например маршът: "Шуми Парица" :-)
  Лесно се редактира на

  Шуми Парица осакатена,
  Плаче левица, люто ранена.
  Марш, марш с генерала наш,
  В бой да летим, враг да победим.
  ПП
  Приемам редакции на текста, например вместо "левица". За "генерала" си е на място.

  Още на: https://textove.com/vazrozhdenski-pesni-shumi-maritsa-tekst
  Благодариние на textove.com

 24. 24 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Не ми е жал за Божков. Прав му път.
  Интересно ми е обаче дали Домусчиев, ТИМ-аджиите и др. са почнали да се замислят кой е следващият.
  Щото както е тръгнало, като ти се услади да изпращаш прокуратурата при приятелчето...

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 25. 25 Профил на NoBrainNoPain
  NoBrainNoPain
  Рейтинг: 117 Неутрално

  а не по проекта за национализацията на този сегмент в хазарта.
  -----------------------------------
  Абе няма ли най-сетне някой да го покаже тоя проект за национализация.
  Щото аз до сега съм чул/чел/видял данни единствено за отнемане на лиценз.
  Явно в "Екип на Дневник" подписал това матрялче няма нито един, който да може да схване разликата между отнемане на лиценз и национализация на активи.
  А иначе - лично не съм привърженик на хазарта, виждал съм потърпевши.
  Ако все пак ще го има, предпочитам да се управлява от държавата.

 26. 26 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 410 Неутрално

  Много умни и красиви се правят на интересни...
  ако се забрани лотарийните игра да са части, как ще отиде бизнеса в друга частна фирма.
  И аз обаче бих искал да имам възможност да си избирам дали да плащам 10% плосък данък или 2%

 27. 27 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3442 Весело

  До коментар [#23] от "daskal1":

  Чудесно!

  klimentm
 28. 28 Профил на twv01366550
  twv01366550
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#19] от "tda10501756":

  Що па им верваш на тия какво казват

 29. 29 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1187 Неутрално

  Много умни и красиви се правят на интересни...ако се забрани лотарийните игра да са части, как ще отиде бизнеса в друга частна фирма.
  —цитат от коментар 26 на 001


  Много просто. Сключва се договор с фирма за подизпълнител, която прибира печалбата. А ТОТО-то продължава да отчита загуба всяка година. Така е в държавното. Като новата тръба за Перник. 2000 лв на метър!

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 30. 30 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1871 Неутрално

  До коментар [#22] от "Александър":

  Лотарията бизнес ли е?!
  Според мене не е.
  Това е държавен подарък.

 31. 31 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 847 Неутрално

  ама сте интересни...държавата...кога е имало тука държава???интересите на няколко измекяра и родата им не е държава...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 32. 32 Профил на NoBrainNoPain
  NoBrainNoPain
  Рейтинг: 117 Неутрално

  До коментар [#29] от "Viva la Evolution":

  Много просто. Сключва се договор с фирма за подизпълнител,
  ----------------------
  Мхм. Ма разбира се.
  6/49, 5/35, Тото 1 все от фирми подизпълнители се оперират и държавния тотализатор постоянно е на загуба...........................
  Вярно е много просто, ама нещо друго е много просто...........

 33. 33 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5642 Неутрално

  Борисов "...даде да се разбере, че работата на лотариите може да бъде спряна като им отнемат лицензите, заради нарушения, свързани с плащането на такси, а не по проекта за национализацията на този сегмент в хазарта..."
  Точно това ми беше предположението преди ден-два и бях "скастрен" от колегите да не им "подсказвам" на ГЕРБ.
  Виноват

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 34. 34 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 410 Весело


  Днес Симеонов каза, че законът за хазарта е внесен от депутати начело с Данчо ментата през 2013 година, тоест от Пеевски и съвсем случайно най много билетчета се продават сега точно в лафките му . Дали го прави безплатно или имат общ бизнес да точат от държавата колкото могат.
  Да разбирарм, че на умните и красивите им харесва тази ситуация ...
  Българския спортен тотализатор да плаща такси, а другите да пълнят джобовете до скъсване.
  Да не се национализира, ама да се сложи един хубав данък и да се забрани да се продават лотарийни билети извън казината и тогава да ги видим, колко ще падне оборота им

 35. 35 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2772 Неутрално

  До коментар [#18] от "asroma1927":

  До коментар [#12] от "m17":Не оставяй с впечатление, че го поставям на пиедестал, защото не е така. Но е напълно изключено да си тъп и да имаш неговия жизнен път. При това в рамките на изминалите три бурни десетилетия у нас.
  —цитат от коментар 18 на asroma1927


  Хората се променят с годините и с възрастта. Нали знаете, че някои остаряват като катедрали, други като цървули.
  Доказателство за това е случващото се с Божков и то при неговия жизнен път.
  Той е в хазартния бизнес от много години. Говори се, че е най-богатият българин. Чрез политици от различни партии си е спретнал един закон за хазарта по своя мярка. Извадили са плащанията към бюджета като данък от ЗКПО и са ги прехвърлили като такса в ЗХ. Та да не могат от НАП да ти правят данъчни ревизии. И да плащаш върху колкото си декларирал. Такса за поддържане на лиценза, която, понеже е такса - т.е. плащане за някакво конкретно право или усулга и чийто размер се определя от този, който я получава след като я платиш няма хър-мър - пито - платено. Не е като данъка, който е само задължение и дори и да платиш може да ти го смятат и пресмятат за 5 години назад, да ти искат да давнасяш, че и лихвите отгоре. Пей сърце!
  Е, защо тогава си се набутал да хитрееш на дребно, да декларираш така както не е и при целия огромен оборот и печалби да спестиш малко жълти стотинки? При 100 млн. лв. продадени билети на мат'рял да търка трябва да внесеш 15 млн. лв. Ама не, ще се декларираме не така, а онака, ще внесеме 7 млн. лв. и ще спестим 8 млн. лв. Осем милиона лева на всеки сто изкарани почти от въздуха! От какъв зор?
  Не, не ми изглежда никак умна тази работа. Ама никак.

 36. 36 Профил на asroma1927
  asroma1927
  Рейтинг: 766 Неутрално

  До коментар [#25] от "NoBrainNoPain":

  Държавата ще управлява хазарта също толкова успешно, както управлява водите и енергетиката.

 37. 37 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#30] от "Да вярваме на истината":

  Който се занимавал с бизнес в БГ знае за какво става дума.. И да бизнес е, щото има наети хиляди хора и генерира огромна нетна печалба.

 38. 38 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2268 Неутрално

  Само да не му се наложи на Божков да хваща самолета за Белград.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 39. 39 Профил на бай Тодар
  бай Тодар
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#18] от "asroma1927":

  нищо умно няма в една по-нагла от другите мутри мутра...

 40. 40 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 2102 Неутрално

  До коментар [#25] от "NoBrainNoPain":Държавата ще управлява хазарта също толкова успешно, както управлява водите и енергетиката.
  —цитат от коментар 36 на asroma1927


  Идеално! Хазартът е бизнес който ако се управлява зле, ще е само в интерес на обществото.

 41. 41 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  ...... Или се разбират....... Или Борисов духа супата....... .....Божков, няма какво да губи.....освен бъдещи приходи...... Ама, тва не му пука много .. на база капитализация..... И 50% вече има в Грузия......и.....и....и... Но Борисов може да изяде бастуна......... И е много вероятно........ Да го......

 42. 42 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  Ще видим един "мнооооого мек" Борисов........по нисък от тревата.......

 43. 43 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  И вече го виждаме....... Днес се обясняваше вече като......"п....ка...."

 44. 44 Профил на Bira
  Bira
  Рейтинг: 956 Неутрално

  До коментар [#35] от "Един препатил":

  10х!

 45. 45 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  ...... Борисов ........ Както и да гледаме...... Все голия му "гъз" виждаме.......и всичко друго е въпрос на мерак.......

 46. 46 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4212 Весело

  До коментар [#33] от "penetrating":

  Ами хората затова "искат акъл", за да има кого да ругаят после :-)

 47. 47 Профил на xyha
  xyha
  Рейтинг: 467 Весело

  Като почне да се шуми около футбола се оглеждам , какъв закон ще пробутат без обществено обсъждане .

 48. 48 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1871 Неутрално

  До коментар [#37] от "Александър":

  Айде бе.
  От какво се формира печалбата. От ограбването на 50% от хората. 50% печалба 50% ограбване
  И на това му викаш нетна печалба.
  Ами аз имам съученик дето спи под мостовете след като изигра 3 апартамента.
  Хазартът си е зависимост. В редки случаи забавление.
  Ама бизнес...

 49. 49 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5642 Весело

  До коментар [#13] от "Viva la Evolution":

  Така става когато си учил математика, статистика и моделиране с методи Монте Карло.
  Оттам до хазарта няма и една крачка :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 50. 50 Профил на deutscher._
  deutscher._
  Рейтинг: 557 Неутрално

  Вижте на снимката как ненаситните гешефтарски физиономии си приличат по нещо , което обаче е трудно да се опише ,
  нали ! ? !

 51. 51 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5642 Неутрално

  До коментар [#46] от "daskal1":

  Нова версия на "Козел опущения" :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 52. 52 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4212 Весело

  До коментар [#51] от "penetrating":

  "Азазел", но него след шъзлагане на вцички грехове на хората са го пускали в пустинята да се оправя :-)
  - но ето и по Висоцки за скромния козел избран в тази роля
  https://www.youtube.com/watch?v=jMdxOsB9bEc

 53. 53 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 2372 Неутрално

  Голям рев му дръпвате за тези лотарии. Стимулирали са ви подобаващо. Крайно време обаче е държавата да се намеси и да направи хазарта само държавна дейност и всички приходи от него да отиват за спорт!

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 57. 57 Профил на tda14634178
  tda14634178
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "Шуми на пари....."Не, не шуми - смърди. А пък император Веспасиан си мислел, че парите не миришат. Охо-о, и още как!
  —цитат от коментар 5 на Един препатил


  Нали точно затова през 2003г. Иван Костов гласува за Софиянски с отвращение. Защото около него смърдяло (от парите на свата му). А бе, хитрец е лаборанта…
  До коментар [#5] от "Един препатил":

 58. 58 Профил на tda14634178
  tda14634178
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "Шуми на пари....."Не, не шуми - смърди. А пък император Веспасиан си мислел, че парите не миришат. Охо-о, и още как!
  —цитат от коментар 5 на Един препатил


  Нали точно затова през 2003г. Иван Костов гласува за Софиянски с отвращение. Защото около него смърдяло (от парите на свата му). А бе, хитрец е лаборанта…
  До коментар [#5] от "Един препатил":

 59. 59 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  "Бойко...педа...ла ..... ще не ще.... ще се се понаведе" ........ Плакат на Левски за утре.......

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 62. 62 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3033 Неутрално

  До коментар [#16] от "tda10501756":

  ДеБъ са против направо!Божков не къде да е,ами в Свонодна Европа дсвал интервюта.

 63. 63 Профил на Петър Петров
  Петър Петров
  Рейтинг: 518 Неутрално

  И защо да спират работещ бизнес модел

  Горд българин с три години стаж в Испания .
 64. 64 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 914 Весело

  До коментар [#13] от "Viva la Evolution":Така става когато си учил математика, статистика и моделиране с методи Монте Карло.Оттам до хазарта няма и една крачка :)
  —цитат от коментар 49 на penetrating


  И в края на краищата най "честния" хазарт е рулетката (тази на маса, не "руската" с барабанлиите) : Там казиното има предимство с 2.5-6 % пред играча (5-5.5 % ако има две нули).
  До коментар [#49] от "penetrating":
  -----------------


  ....Да разбирарм, че на умните и красивите им харесва тази ситуация ...Българския спортен тотализатор да плаща такси, а другите да пълнят джобовете до скъсване.Да не се национализира, ама да се сложи един хубав данък и да се забрани да се продават лотарийни билети извън казината и тогава да ги видим, колко ще падне оборота им
  —цитат от коментар 34 на 001


  Щото съм аутсайдер, с бегло познаване на булгаристанската реалност, винаги съм се чудел как така някой (БСТ в случая) плаща такси, а "другите да пълнят джобовете до скъсване.". Нима няма начин да се контролират тези приходи на "другите" и да се обложат с данък? ИМА разбира се, ама ...разбирачите кажат защо е такова пол'жението.

  И тук имаме тото/лото/търкане на билетчета (игрални домове/казина НЯМА, комарджиите пътуват до Слънчака за това).

  Има концесионер (Мифал 'Пайс) който е под СТРИКТЕН фин'контрол, и върши не лоша работа:

  https://en.wikipedia.org/wiki/Mifal_HaPayis

  Може да се купуват/търкат билетчета, популват разни тото/лото фишове САМО в тяхни обекти, ясно маркирани, които много рядко ти продават кафе/безалкохолни. Това в бакалия/супермаркет да ти предлагат такива-НЕМА!

  Как става това? Ами СЪС СТРИКТЕН ФИН'КОНТРОЛ!
  До коментар [#34] от "001":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4286 Неутрално
 67. 67 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2033 Неутрално

  Май някой не си плаща данък спокойствие, а?

 68. 68 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2086 Неутрално

  Явно Черепа е спрял да се отчита, където трябва и сега го наказват.

 69. 69 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 701 Неутрално
 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 72. 72 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#35] от "Един препатил":

  Че тя, като за милиционери е направена, що трябва да се харчи ресурс. То само в хазарта да е така, че да плеснеш с ръце..

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 74. 74 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 995 Неутрално

  До коментар [#15] от "samoedin":

  “ червените престъпници трансформираха престъпните си капитали в легален бизнес ”
  ——
  Глупости. Нито са червени, нито престъпници, нито са се трансформирали ... освен ако не броите пребоядисването за трансформация. Преди са се давили едни други в Политбюро, сега — в държавната система

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 75. 75 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 995 Неутрално

  До коментар [#9] от "Да вярваме на истината":


  До коментар [#8] от "asroma1927":

  Стига бе тоя, Пеевски-Доган.
  Всичко все Пеевски. Ами то е смешно вече.
  ——
  Не знам дали е ”Пеевски-Доган” или не, но няма кво да се боите от конкуренция за титлата на форумен смешник. В краен случай, винаги може да покажете някоя цифричка за нещо, от което си нямате нахабер. Успокойте топката, всичко е прекрасно по територията

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 76. 76 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 995 Неутрално

  До коментар [#8] от "asroma1927":


  “ разликата между него от една страна и Пеевски, Борисов и ко. от друга е, че той е по-скоро умен, а те - по-скоро глупави. ”
  ——
  И по какво го разпознахте, че бил по-умен? Че не се погрижил да фане по-здраво държавната маша?... същата тая, дето сега ръцете, които я държат му я набутват там, дето не му харесва..

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 77. 77 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 995 Неутрално

  До коментар [#31] от "не на безразличието":


  “ интересите на няколко измекяра и родата им не е държава...””
  ——
  Без да искате, давате едно много хубаво определение за държава ... от време онО да ден днешен...

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 78. 78 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5642 Неутрално

  До коментар [#52] от "daskal1":

  Велик :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 79. 79 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5642 Весело

  До коментар [#60] от "Главанако":

  Ами, да. Да моделираш климатичните изменения в природатта си е чист хазарт :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 80. 80 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5642 Весело

  До коментар [#64] от "Мойше! Толкоз!!!":

  Съгласен. При математиката на големите числа тази "малка разлика" е повече от достатъчна за казиното да се опази от "черни лебеди" и да печели порядъчно огромни суми :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 81. 81 Профил на Visoka Topola
  Visoka Topola
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Интересно е, че тази статия изобщо не споменава за най-големия проблем 210-те милиона загуба от данъци на държавата. Вчера в "Лице в лице" г-н Симеонов говори за проблема.

  Става въпрос за закон внесен от Йордан Цонев през 2014. Докато течеше предаването се включи е ефир Йордан Цонев и по мое мнение си вкара автогол. Каза, че закона който е внесъл бил пред него и е нямал тази поправка (въпросната поправка, която ощетява държавата с 210 милиона за последните 5 години). След това имало обсъждания, дебати и видители така се стигнало до тази поправка, за която той нямал никаква вина. За тези които не са наясно да обясня, че този механизъм да се внася закон, който след 1-во и 2-ро четене се променя до неузнаваемост е най-добре изпитания лобистки метод в парламента ни.

  Накратко казано с един закон, който малко хора разбират, съвсем законно държавата се е самолишила от 210 милиона в полза на частен бизнес, които до тогава е получавала.

 82. 82 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2196 Неутрално

  Снощи Валери Симеонов даде знаково интервю по БиТиВи /пред Цветанка Ризова/. Каза и това, което пише тук - още през лятото 2018 г. е внесъл проектозакон по въпроса. Била поискана нотификация от Евросъюза. И била получена. В каква форма точно не се разбра, но бе категоричен, че има зелена светлина от Европа. Доста рядко в нашата действителност, но той няколко пъти подчерта, че това е негова ЛИЧНА инициатива. Без да го усуква и увърта. Лично се амбицирал, гледайки бабички и деца да търкат талончена и пр. По-убедително за сегашната му инициатива прозвуча казаното за стотиците милиони "спестени" на държавата. За което пряко обвини ДПС и по-конкретно Йордан Цонев, внесъл през 13-та година проект да не се облагат въпросните лотарии, както се облага държавната. Йордан Цонев /Ментата/ веднага се обади в студиото да каже, че го внесъл, да, обаче други депутати прокарали някакви поправки и пр. Но гвоздеят на интервюто бе казаното от Симеонов, че Делян Пеевски е... спонсорът на ДПС. Цветанка Ризова зяпна от изненада. Но Симеонов го повтори. Както и, че "лафките" му са важен дистрибутор на талончетата. Т.е. на Делян Пеевски ще му се отнеме нещо, няма да му се даде. Разбира се, пряко нападна и комисията по хазарта, намеквайки, че е купена. И т.н.

 83. 83 Профил на hahohehi
  hahohehi
  Рейтинг: 259 Неутрално

  Лотарията, организирана по този начин е вредна за България.
  Кой въобще е Черепа?
  90-тарска мутра, която граби.
  Бил давал работа на 40000 - глупости и пълен смях.

 84. 84 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 855 Неутрално

  На всички трябва да е пределно ясно, че шумът на парите е от парите които изтичат от джобовете на стотици хиляди българи, често взети чрез системата за бързото, необезпечено кредитиране, от залагане на семейно имущество, от залагане и продажба на семейно движимо и недвижимо имущества. ЕДИН БОЛЕН ОТ ХАЗАРТНА ЗАВИСИМОСТ ПРАХОСВА МИНИМУМ 50000 ЛЕВА ЗА ПЕРИОД ОТ 3 ГОДИНИ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ Е ОТ ЛЕКО ЗАСЕГНАТИТЕ И ИМА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА "НАМИРАНЕ" НА ПАРИ! Хазартно- болният не играе за да спечели, ТОЙ СЕ ДРУСА СЪС СОБСТВЕНИЯ СИ АДРЕНАЛИН, КОЙТО ОТДЕЛЯ ПРИ ИГРАТА! ТОЙ ВИНАГИ ИГРАЕ ДО КРАЙ; ДОКАТО СВАЛЯТ И ГАЩИТЕ МУ! Хазартната зависимост е тежко заболяване на психиката, трудно подаващо се на лечение. По- страшна е от зависимостта към наркотиците. ОТ ТАМ СА ПАРИТЕ НА ХАЗАРТНИТЕ БОСОВЕ! КЪРВАВИ ПАРИ! Щял да фалира Левски! Да фалира! Ако ще целият спорт да фалира, щом са стигнали до там да се комкат като вампири от кръвта на стотиците хиляди хазартно зависими БЪЛГАРИ! ОТ ПЕТ ГОДИНИ НЕ ГЛАСУВАМ, НО ОТ ТУК НАТАТЪК ЩЕ ХОДЯ ДО УРНИТЕ И ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ЕДИНСТВЕНИЯ ЗАСЛУЖАВАЩ ГЛАСА МИ, ЗА ЕДИНСТВЕНИЯ ОПЪЛЧИЛ СЕ В ЗАЩИТА НА НАРОДА ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ!

 85. 85 Профил на Индианец
  Индианец
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Според мен тия в хазарта сами си го сложиха. Почнаха да си правят мръсно един на друг, да се заплашват с убийства...

  но държавата вече не е оная от 90-те и да търпи подобни простотии.

  Сега ще им отнемат малка част от бизнеса. Ако не мирясат, целия.

  Да гледат Цв. Василев и да си имат едно наум... какво стана с КТБ,

  Правителството трябва да падне заради Наредба 18. Горанов в затвора за саботаж на БВП и чуждите инвестиции.
 86. 86 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Борисов може да открадне който си иска бизнес в България - вашия, моя. Прави си закон и ви го взима. Мутра. ОСТАВКА!

 87. 87 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2197 Неутрално

  Костов искаше хазартът да се забрани!

 88. 88 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2197 Неутрално

  До коментар [#86] от "Slick":

  Толкова е ***че всъщност не може, дори с цялата държава зад гърба си. За това и стана простотията с КТБ, затова е и сега тази. Може единствено с много груба сила и простотии и скандали. Но пък стадото се кефи на скандали и добрия бащица който бие я Божков, я Цветан Василев, я Гебрев.. а те са престъпници. Щом са богати не им е чиста работата И ТЕ ТАКА!

 89. 89 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 552 Неутрално

  До коментар [#6] от "zxp53317185":

  нокой не го мисли божков. но ако не мислите как пеевски и ко приватизират бизнес чрез държавата, значи нещо пропускате един много важен момент в картинката.

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 91. 91 Профил на ptf39587191
  ptf39587191
  Рейтинг: 14 Неутрално

  Всеки бизнес с който се е заела държавата е обречен на провал. Няма частен интерес и отговорността е размита. Търкането на талончета е епидемия и огромно зло за простия народ,но как досега толкова години никой не го забеляза и всички мълчаха? Да отнемеш законен бизнес урболешката вреди на репутацията на страната и на правителството,защото по тази логика утре могат всичко да вземат и национализират и няма никакви гаранции за частната собственост. При това положение за какви чужди инвестиции може да става дума? Това е характерно за бананова република , а не за страна от Европейския съюз.

 92. 92 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2197 Неутрално

  До коментар [#91] от "ptf39587191":

  Ми всъщност характерно е за ЕС. Половин милиард глобичка за Гугъл, един за Майкрософт, брвкзит мрегзит, Орбан морбан ...това какво е? Бананова работа ЕС олевява и обюрократява и остарява а това каква бизнес среда е?

 93. 93 Профил на Индианец
  Индианец
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#90] от "uq":

  Гоуем си анауизатор, ша знайш.

  Правителството трябва да падне заради Наредба 18. Горанов в затвора за саботаж на БВП и чуждите инвестиции.
 94. 94 Профил на znayko84
  znayko84
  Рейтинг: 566 Неутрално

  От сега виждам схемата. Бизнесът се взема от лошия Божков, че не е цвете за мирисане е повече от ясно и затуй схемата работи лесно, дава се на "държавното" тото. Същото тото сключва договорчета с разпространители и т.н., разбирай все Пеевски, при когото отива печалбата, а таксите и данъците са за тотото. Божков осъжда държавата и си взема няколко стотин милиона, които плащаме ние. Не стига това, но ще издържаме и тото щото милионите на Пеевски требе да си вървят. Българският "спорт" отново ще изстудява предястието...

 95. 95 Профил на gosko22
  gosko22
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Ако имаш държава нямаше да има Лотария и хазарта нямаше да се рекламира по телевизията в националната Поща и супермаркета.
  Или навсякъде където пенсионера ходи през деня.

  Ако имаше държава то държавната Лотария нямаше да се управлява от майката на Пеевски. Там нямаше да се падат еднакви числа в два последователни тоража

 96. 96 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2251 Неутрално

  В България би трябвало да има само една лотария - държавната. Не може който си изка да си печата билетчета с възвращаемост 10:1 и да лъже хората с реклами по телевизията.

  Казанова докатао е бил финансов министър прокарва държавна лотария с една единствена цел - да помогне на празната хазна. Който иска може да си организира залагания и да печели или губи. Лотарии обаче правят само държавите.

  Четейки Дневник не съм много сигурен накъде бият и стяга ли ги някъде чепика.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 97. 97 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2448 Неутрално

  До коментар [#13] от "Viva la Evolution":

  А за мен най-интересното е избора на медия пред която да даде първото си интервю от 10 години - Свободна Европа. Това е същата медия с претенции да е най-свободната и демократична и хич и не се погнуси да даде трибуна на човек с прякор Черепа, коронован цар в хазартния бизнес за последните 30 години. И тази медия гравитира към медийната империя на най-демократичния олигарх. Много, много любопитно.

 98. 98 Профил на Красимир Калудов
  Красимир Калудов
  Рейтинг: 277 Неутрално

  Нещо свързано с актуалната напоследък тема за лотарията, хазарта и триенето на билетчета

  https://www.burgas-reporter.com/articles/28401

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK