Какъв анекдот разказа Кристалина Георгиева в Давос

Кристалина Георгиева е българинът на най-висок пост в света и е на 15-то място сред 100-те най-влиятелни жени според "Форбс".

© Надежда Чипева, Капитал

Кристалина Георгиева е българинът на най-висок пост в света и е на 15-то място сред 100-те най-влиятелни жени според "Форбс".Управляващият директор на МВФ Кристалина Георгиева в интервю за БНР припомни свой анекдот, посрещнат с овации при закриването на срещата в Давос.


"Господ вика Моисей и му казва че има две новини за него - хубава и лоша, и пита коя иска да чуе първа. "Господи, може ли да имам добрата новина първо? моли Мойсей. "Ще вдигнеш ръка, ще разцепиш морето и ще изведеш народа си на безопасна земя" - казва господ. Мойсей отговаря: "Господи, след тази новина каквото и да ми кажеш, не може да бъде лошо". "Недей да бързаш, отговаря господ - Лошата новина е, че трябва да направиш изследване за екологичните последици преди това."


"Причината да използвам тази история е, че ние много повече говорим за климатичните промени като за лоша новина и за политиките за приспособяване към тези изменения като за лоша новина", каза Георгиева. Тя призова да си сменим мисленето, защото "това е огромна възможност за трансформация, която ще даде не само бъдеще на планетата, но и бъдеще за хората, които искат по-добра работа, по-добра икономика и по-динамичен живот."


Какво каза още Георгиева в интервюто за зелените политики и мястото на България четете тук.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK