И Валдес Радев е освободен от "Нова телевизия"

И Валдес Радев е освободен от "Нова телевизия"

© Валдес Радев, ФейсбукРежисьорът и карикатурист Валдес Радев е поредният кадър на "Нова телевизия", който вече не работи там, след като медията смени собствеността си неотдавна. "Вече не съм в екипа на "Нова телевизия". Днес следобед ми го съобщиха", казва Радев пред "Клуб Z".


Посочва, че това не е негова инициатива и не знае каква е причината.


След като телевизията стана собственост на братята Георги и Кирил Домусчиеви, медията се раздели с Генка Шикерова, Миролюба Бенатова, Марин Николов и Анна Цолова. Ключови фигури от ръководството също бяха отстранени, няколко души сами подадоха оставки.
Радев работи в телевизията от 20 години на различни позиции - режисьор на новини, изпълнителен продуцент на външни продукции и др. Популярен стана с карикатури по злободневни теми.


Този колаж е от последните му – от 24 януари.

© Валдес Радев, "Фейсбук"

Този колаж е от последните му – от 24 януари.


Сатиричният вестник "Прас-Прес" на "невъзпитаните карикатуристи" излезе с обръщение, в което се казва:


"Нашият приятел и сътрудник Валдес Радев бе внезапно уволнен от "Нова телевизия", където си изкарва хляба. Ако не знаете - в "Прас-Прес" не си изкарваме хляба, а си търсим белята.


Е, Валдес я намери белята. Той е автор на едни от най-остроумните и актуални колажи, които се търкалят из интернет къде с автор, къде без автор.


"Нова телевизия" има утвърдена традиция в отстраняването на хора с независимо мислене и опозиционни нагласи."


"А вие, неговите колеги в "Нова", си трайте, ама хубавичко!" - гласи финалът.


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK