Божков обвинен, че е укрил половин милиард лева данъци, конфискували исторически ценности

В сряда специализираната прокуратура и полицията влязоха в офисите и дома на бизнесмена с интереси в хазарта Васил Божков.

© Юлия Лазарова

В сряда специализираната прокуратура и полицията влязоха в офисите и дома на бизнесмена с интереси в хазарта Васил Божков.Бизнесменът с интереси в хазарта Васил Божков е укрил над половин милиард лева данъци от 2014 г. до 2020 г. Освен това е предлагал по 10 000 лв. на ден подкуп на един от членовете на Комисията по хазарта, за да предлага отнемане на лицензи на конкуретни фирми. Тези пари обаче не били плащани, а само предлагани, тъй като представителят на комисията е отказал.


Това обясниха на пресконференция разследващите по случая - министърът на вътрешните работи Младен Маринов, говорителят на главния прокурор Сийка Милева, директорът на Агенция държавна финансова инспекция (АДФИ) Георги Начев и наблюдаващият прокурор Венцислав Фердинандов.


Васил Божков все още е обявен за издирване. Според разследващите той е в чужбина, а самият той заяви, че се притеснява да се върне в България. Срещу Божков са повдигнати задочно 7 обвинения - за това, че от 2014 г. до днес е ръководил организирана престъпна група, данъчни престъпления, изнудване, принуда, пране на пари и подкупи.


Разследващите прибрали картини и културно-исторически ценности
По време на обиските в дома и в офиса му разследващите са иззели картини от колекциите му, които са културно-исторически ценности. Назначени са експертизи, които трябва да установят дали те са автентични. Божков е колекционер и разполага с много произведения на изкуството, а през май 2017 г. купи сградата на Телефонната палата в София, за да направи галерия.


Разследващите са иззели ценностите, тъй като не са им били представени документи за произход и придобиване, но картините и предметите били конфискувани внимателно по съответния ред, увериха от специализираната прокуратура. За акцията са били привлечени и експерти от Министерството на културата. По-късно от специализираната прокуратура и пресцентъра на МВР разпространиха снимки от обиските, на които се виждат картини и предмети с културно-историческа стойност.


Божков обвинен, че е укрил половин милиард лева данъци, конфискували исторически ценности

© Пресцентър на МВР


Обиски е имало и в едно от казината на Божков, откъдето са иззети 400 000 лв. Претърсвания е имало и в Комисията по хазарта, а от специализираната прокуратура обясниха, че предстои да повдигат още обвинения.


Обвинения са повдигнати на 5 души - 4 от тях са извън България и за тях е повдигнато обвинение задочно, като им е назначен служебен адвокат. Повечето от тях са приближени на бизнесмена и негови партньори. Петият обвинен е бивш председател на комисията по хазарта, когото от прокуратурата не пожелаха да назоват по име. Съпругата на Божков не е сред обвиняемите. Извършено е претърсване и изземване в обитаваното от нея жилище, каза Милева.


"Разпитани са много лица, които потвърждават престъпната дейност на Божков от 2014 г. Групата е създадена и ръководена от него с користна цел в цялата страна - принуда, изнудване, пране на пари, подкупи, длъжностни престъпления. Уведомени са НАП, антикорупционната комисия и Министерството на финансите", казаха разследващите.


Някои от печелившите от "Национална лотария" били фиктивни


Наблюдаващият прокурор по делото Венцислав Фердинандов подчерта, че прокуратурата разполага с данни, че част от дружествата на бизнесмена не са разполагали с достатъчно активи, с които да се изплащат печалбите от лотарийните игри.


Освен това по случая са приобщени материали и доказателства по друго дело, по което има информация, че голяма част от лицата, които са били представяни за печеливши от лотариите, не са реално съществуващи. От държавното обвинение обаче не можаха да отговорят дали ще повдигат обвинения на тези хора за измама и подвеждане.


"Събрани са множество доказателства и подължават да се извършват действия по разследването, предстои повдигане и на други обвинения", каза Милева и подчерта в популисткия дух на главния прокурор Иван Гешев: "Липсва огромната сума от над половин милиард, която е коледната надбавка за всеки пенсионер за 10 години".


"Прокуратурата е наясно срещу кого се изправя. Прокуратурата знае, че тази хазартна империя разполага с изключително големи възможности", каза Милева.


Комисията по хазарта не е проверявала организаторите на лотарии


На Министерството на финансите е разпоредено своевременно да бъде събрана сумата от неплатени такси към държавния бюджет. Георги Начев обясни, че резултатите от финансовата инспекция са готови и са установени нарушения на Закона за хазарта.


"За някои игри законодателят изрично е посочил, че се събират 15 на сто от стойността на всички залози. За нас няма проблеми с прилагането на чл. 30, ал 3. Държавният контрол се осъществява от комисията по хазарта и тя е отговорна за прилагането на конкретната разпоредба", каза Начев.


Той обясни, че е трябвало длъжностни лица от комисията по хазарта да правят проверки на място и по документи. Комисията обаче не е представила документи и информация за такива проверки, не е налагала административни санкции във връзка с отчитането на дължимите такси.


Божков обвинен, че е укрил половин милиард лева данъци, конфискували исторически ценности

© Пресцентър на МВР


От проверките на АДФИ се установява, че има нарушение на закона и не е бил упражняван ефективен контрол от страна на комисията. Повече от половин милиард лева не са събрани в държавния бюджет. "При последващите действия на прокуратурата предполагаме, че сумата може да се увеличи", коментира Начев.


От прокуратурата обаче нямат данни за разпъван над Божков чадър на по-високо ниво от Комисията по хазарта, а наблюдаващият прокурор каза, че не може министърът на финансите да носи отговорност за всяка несъбрана такса така, както не може министърът на вътрешните работи да отговаря за хванат с подкуп катаджия.


На 20 декември (петък) преди празниците, в прессъобщение Специализираната прокуратура съобщи, че е образувано досъдебно производство за престъпление през декември 2017 година и са изискани всякакви данни от Комисията по хазарта и Министерството на финансите за няколко от фирмите, свързани с Божков - "Ефбет" ООД, "Еврофутбол" ООД, "Ефбет партнерс", "Нове холдинг" АД, " Еврофутбол лимитед".


През декември първо министърът на финансите Владислав Горанов съобщи, че е възложил проверка на Комисията по хазарта след получен сигнал за това, че е облагодетелствала една от регулираните от нея компании с неплатени милиони левове към държавата.


Миналата седмица спецпрокурори проведоха акция в Комисията по хазарта и иззеха документи, а вчера акция имаше отново в Държавната комисия по хазарта, в която бяха задържани нейни служители, включително председателят. Гешев съобщи за 16 арестувани, но все още няма информация дали те са само от комисията.


Преди изявлението на главния прокурор в сряда по обед Божков коментира пред "Дневник", че не знае какво става, но не е избягал, не се крие и има законни начини да го потърсят. Днес Божков каза, че е решил да не се връща след чутото от Гешев.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (263)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7077 Неутрално

  Прокуратурата стана бетер от разбойник.

 2. 2 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2780 Любопитно

  До коментар [#1] от "Роси":

  Ама от днес, от вчера или още от 44-та?

 3. 3 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 976 Неутрално

  Това всичкото отдавна беше публична тайна.

 4. 4 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 470 Любопитно

  Росицо, ти не беше ли вчера на протестите или правиш прически в шумен без касов апарат...

  Еха, тази комисия добре си е живяла

 5. 5 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 1893 Неутрално

  "Липсва огромната сума от над половин милиард"
  __________________
  Гешев сега се оказа ,че разбира от търговско право ,след като блесна с "познание" на конституцията!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 6. 6 Профил на Borislav Jordanov
  Borislav Jordanov
  Рейтинг: 213 Неутрално

  ... Тези пари обаче не били плащани, а само предлагани, тъй като представителят на комисията е отказал...
  —цитат от коментар 0 на статия


  Сълзи ми потекоха.

 7. 7 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 897 Неутрално

  О каква изненада заради кого са спрели betfair.

  -voxy
 8. 8 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 803 Неутрално

  А античките?

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 9. 9 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 718 Неутрално

  Дежа Ву с мустака и той беше "по изкуството"

  The best way to predict the future is to invent it.
 10. 10 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 470 Любопитно

  Божков има и много други фирми извън хазарта , явно и там ще има проверки и там нещата няма да са добре

 11. 11 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5056 Неутрално

  Първо го пуснете да избяга, сега му конфискувайте и обувките ако искате все тая. Толкова пари е ограбил, че няма да се учудя ако не си купи армия и да ви научи на "обноски" и да видите кон боб яде ли.

 12. 12 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 718 Неутрално

  Тези пари обаче не били плащани, а само предлагани, тъй като представителят на комисията е отказал.

  Явно са били малко.

  The best way to predict the future is to invent it.
 13. 13 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 976 Неутрално

  Божков има и много други фирми извън хазарта , явно и там ще има проверки и там нещата няма да са добре
  —цитат от коментар 10 на 001


  Според самия него основният му бизнес бил в строителния бранш.

 14. 14 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 426 Весело

  Ха-ха ха... След време да не се окаже, че Митко циган..., пардон гестапото, е собственик на "културно-историческите ценности"?...

 15. 15 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2699 Неутрално

  Нове холдиг е акционерно дружество. Ако картините обаче са частна собственост , ще се наложи пак да се бъркаме и да плащаме за нечии своеволия.Изглежда някой не прави разлика между търговския закон и наказателния кодекс.

  SHADOWS of SOFIA
 16. 16 Профил на traveler1
  traveler1
  Рейтинг: 737 Неутрално

  Това всичкото отдавна беше публична тайна.
  —цитат от коментар 3 на von_seeckt


  Само дето нито ДАНС, нито МФ, нито НАП, нито комисията по хазарта хал хабер са си нямали....

  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
 17. 17 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3937 Весело

  "Прокуратурата е наясно срещу кого се изправя. Прокуратурата знае, че тази хазартна империя разполага с изключително големи възможности", каза Милева."  Така е, подобен октопод, не е удрян в България, но Гешев има закрилата на САЩ, като знаем какво е казал щатски дипломат за Божков: "Най-печално известния гангстер, активен в прането на пари, в приватизационните измами, в заплахите, в изнудването, в рекета и в незаконната търговия с антики", изп. дл. посланик на САЩ в България Джон Ордуик в една дипломатическа грама!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 18. 18 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 976 Неутрално

  До коментар [#16] от "traveler1":

  Черепът трябва да бъде отстранен от залаганията. Домусчиев и братя Найденови се оказаха по силни.

 19. 19 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2699 Неутрално

  [quote#16:"traveler1"][/quote]

  Дали са разпитали Горанов защо в продължение на години е допускал някой да укрива половин милиард?

  SHADOWS of SOFIA
 20. 20 Профил на ourson
  ourson
  Рейтинг: 304 Неутрално

  Далеч съм от това да съм фен на Божков, но за това което чета в статията има много точна дума "мародерство" и при това държавно.

 21. 21 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 776 Неутрално

  Дааа, вече втори партньор на Шиши , след Цветан Василев, изгаря партнирайки.
  А Баце направи гледа Шиши в огледалото.💀🎃🐽

 22. 22 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3117 Неутрално

  Нас ни управляват идиоти или ние сме идиоти, щом ни ги сервират такива?

  Това са грубо по 100 милиона на година. Които са "проспали" данъчни, финансово разузнаване, комисии и агенции по хазарта, т.е. министерство на финансите воглаве с министъра, ДАНС и още целият куп структури, нюхащи организираната престъпност, защото тези пари се врЪтят и през тях ...
  Но не! За това ни гък, а само за героизма на Гешев!

  Прочее ... и оня, който получил предложението за по 10 000 на ден и т.н. ... явно не се е "обадил където трябва". Сега го "избелват", че не бил взел ...
  Абе, Гешев, а закона за подкупа в особено големи размери дали си го чел? Щото там е подсъден за недоносителство и тоя, който дори не е взел ...

  И това ни се сервира най-натурално, така да се каже!

  Та ако "експроприират" и подгонят Черепа - за допускането и дори проспиването на "дейността му" сумата и висш Началник трябва да 'оди при Нено. Начело с Владко!

 23. 23 Профил на john_3volta
  john_3volta
  Рейтинг: 741 Весело

  "... голяма част от лицата, които са били представяни за печеливши от лотариите, не са реално съществуващи. От държавното обвинение обаче не можаха да отговорят дали ще повдигат обвинения на тези хора за измама и подвеждане."

  Прокуратура, милорд!

 24. 24 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 528 Неутрално

  Лаконичен въпрос: защо сега?
  Спрял е да си плаща?

  Every cradle is a grave.
 25. 25 Профил на ivan_v
  ivan_v
  Рейтинг: 384 Весело

  почват с конфискацията - бетер девети септември, за тия който познават историята...

 26. 26 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 1879 Весело

  Кога другаря Божков ще стане умно красиво знаме?

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 27. 27 Профил на Будител
  Будител
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Издразнете го да ви поръча всичките и тамън да отърве народа от мафията , дето се е загнездила начело на тая територия.

  Lacoccaracha!
 28. 28 Профил на maddrum
  maddrum
  Рейтинг: 543 Неутрално

  А Преф дали ще доживеем а му се случи това...

 29. 29 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 86 Неутрално

  Всичко се прави по идентичен сценарии като с КТБ.
  Прокуратура бухалка и повдигане на обвинения, които ще се влачат в съда години напред.

 30. 30 Профил на Момчил Карабулев
  Момчил Карабулев
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  Щяха ли да направят проверка ако не беше сигнала за злоупотреби на Ефбет?

 31. 31 Профил на lio30501754
  lio30501754
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Най-ценна е колекцията от уникални антики на Божков, за който работеше голям екип от археолози и реставратори. Част от нея беше изложена в Националния исторически музей. Каталогът към изложбата беше богато илюстриран и написан от Иван Маразов. Божков имаше идея да открие частен музей в телефонната палата, която купи по този повод.

 32. 32 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 976 Неутрално

  почват с конфискацията - бетер девети септември, за тия който познават историята...
  —цитат от коментар 25 на ivan_v


  Това не е конфискация, а обезпечителна мярка.

 33. 33 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3937 Неутрално

  До коментар [#19] от "К2":

  Може въобще да не е знаел, затова е и тази Комисия за хазарта. А за тези години са минали поне по 2 ревизии от Сметна палата и от АДФИ, и всички са проспали.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 34. 34 Профил на ivan_v
  ivan_v
  Рейтинг: 384 Неутрално

  До коментар [#1] от "Роси":Ама от днес, от вчера или още от 44-та?
  —цитат от коментар 2 на Deaddark


  седмично

 35. 35 Профил на Matrix
  Matrix
  Рейтинг: 121 Неутрално

  Сълзи ми потекоха.
  —цитат от коментар 6 на Borislav Jordanov


  Буахахахаха, мейд май дей ! :))))
  Няма такъв смЕх
  Но все пак ония 80% вече са УБЕДЕНИ< че ГешеФФ е правилнио прокурвор....
  Не е тъп да си лесно, деа !
  25 години спаха, закони му гласуваха , правИ си кво иска и сега изведнъж, като решиха да му вземат лотарийката, го опраскаха за нЕма и седмица
  А преди това бе, боклици !

  Живеем в държава, в която Венета Райкова е написала повече книги, отколкото министър-председателят е прочел...
 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2699 Неутрално

  Дааа, вече втори партньор на Шиши , след Цветан Василев, изгаря партнирайки.А Баце направи гледа Шиши в огледалото.💀🎃🐽
  —цитат от коментар 21 на zegi


  Ако фактите са в основата на рационалното мислене излиза точно това.Освен ако не премълчават нещо и извода да се окаже грешен.

  SHADOWS of SOFIA
 38. 38 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3633 Неутрално

  "Прокуратурата е наясно срещу кого се изправя и че тази хазартна империя разполага с изключително големи възможности."

  Затова изчакаха Божков да замине в чужбина и в негово отсъствие да направят обиски на офисите му. Щяха да са смели , ако бяха постъпили както с министър Нено Димов. Отиват в офиса на Божков , заварват го там , привикват го с полицейска кола за разпити и после го задържат и пращат в ареста. Не им стиска , защото Божков има охрана, а министър Нено няма.

 39. 39 Профил на Инженер Раул Викторов
  Инженер Раул Викторов
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Лайно ли бе да го разровиш!

 40. 40 Профил на Matrix
  Matrix
  Рейтинг: 121 Неутрално

  [quote#16:"traveler1"]
  —цитат от коментар 19 на К2
  Дали са разпитали Горанов защо в продължение на години е допускал някой да укрива половин милиард?[/quote]

  Тия са отивали към наема му....

  Живеем в държава, в която Венета Райкова е написала повече книги, отколкото министър-председателят е прочел...
 41. 41 Профил на CINZANO
  CINZANO
  Рейтинг: 697 Разстроено

  Прасето докопа колекцията.
  За съжаление, голяма част от нея ще видим на търгове в чужбина.

  Мома, връщай 12 и 12А!
 42. 42 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3633 Неутрално

  До коментар [#15] от "К2":
  "Изглежда някой не прави разлика между търговския закон и наказателния кодекс."

  За съжаление прокуратурата е некомпетентна и не прави разлика. Така , както беше формулирано едно от обвиненията на Божков , то няма да издържи пред съда.

 43. 43 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2699 Неутрално

  До коментар [#19] от "К2":Може въобще да не е знаел, затова е и тази Комисия за хазарта. А за тези години са минали поне по 2 ревизии от Сметна палата и от АДФИ, и всички са проспали.
  —цитат от коментар 33 на hamiltonf


  Има ли кораби в Бургаския залив?

  SHADOWS of SOFIA
 44. 44 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1750 Весело

  [quote#6:"Borislav Jordanov"][/quote]

  ++++++

  Звучи като вица, дето евреин ходел и хвърлял пари, а арменец след него ги събирал и му ги връщал :))

 45. 45 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 433 Неутрално

  Такава пропаганда и подхвърляне на зрелища на народа никога не съм си представял, че може да се случи в България. Откога прокуратурата се грижи за пенсиите на хората и аджеба как така пет години всичко ви се е случвало под носа и нищо не сте предприели? Как сте могли да подслушвате Президента, а пък не сте могли да подслушвате Черепа? Всички знаем каква репутация има бизнесмена Васил Божков, но той е това което е благодарение на вас господа прокурори, полицаи, министри и министър председател.

 46. 46 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Лаконичен въпрос: защо сега?Спрял е да си плаща?
  —цитат от коментар 24 на Ватник


  Същото питахте за Баневи и Арабаджиеви преди година, ама те още са в килиите, а вие си питате защо сега ...
  Ами сега е дошъл момента , а и от декември миналата година има официален сигнал за проверка до прокуратурата по сигнал на Найденови.
  Хора с лицата си подават сигнал в прокуратурата срещу него.

 47. 47 Профил на redguy
  redguy
  Рейтинг: 971 Любопитно

  Абе ясно, че на Божков далеч не му е чиста работата и това е ясно на всички и трябва да си плати сметката, но това да конфискуват ей така имущество ... Не трябва ли това да минава през разни съдилища преди това, оценки и т.н...?
  Още повече, че нищо засега в съда няма, няма присъди. Нали уж всеки е невинен до доказване на обратното.
  Това все повече заприличва на скъп ПиАр да си кажат хората "браво на Гешев - най-после погнаха тия мошеници!"
  И това удобно се случва в момент, в който Кабинетът е силно разклатен от скандал след скандал.
  В Русия е същата работа. На Путин нещо ако не му върви, арестува произволен олигарх (такива в Русия поне много има), взема му парите, а народът доволен от раздадената справедливост.

 48. 48 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5449 Неутрално

  Никога не съм очаквал, че Черепчо ще бъде подгонен по този начин от прокоратурата, но още по-изненадан съм от състава на хорчето от оплаквачки...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 49. 49 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Хазартният бизнес е много печеливша хапка. Неслучайно навсякъде мафията управлява този бизнес. Не знам защо хората на властта се правят на ощипани. В хазарта никога не се работи според правилата. А специално Черепа е на върха на този бизнес. Не знам защо не са го погнали досега! Впрочем, ясно е защо: човекът си се е отчитал където е нужно, но сега май започнал да заделя все повече за себе си. Той че е гузен и е наясно с това какви ги е творил, си е ясно. Усети се навреме и духна.

 50. 50 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2372 Весело

  Сега колко хора ще станат щастливи притежатели на картини и ценни предмети по "надлежния ред".

 51. 51 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1309 Весело

  А Пеевски кога? Или и той плаща на ден?

 52. 52 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 528 Неутрално

  До коментар [#46] от "001":

  Верваме, че е така.

  Every cradle is a grave.
 53. 53 Профил на mnogosamkrasiva
  mnogosamkrasiva
  Рейтинг: 468 Неутрално

  Божков изпя песента "Дим, дим, дим да ме няма". Сега ходете и го гонете.

  Винаги нося нож... в случай, че някой ми предложи торта
 54. 54 Профил на Are de
  Are de
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Тва е тотално беззаконие и мракобесие. Ще му сваляш картините от стените, защото предполагаемо акционерното дружество, в което има участие е укрило данъци? Утре няма да е Божков, утре ще е опозицията, макар и мижава.

 55. 55 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 470 Любопитно

  Никога не съм очаквал, че Черепчо ще бъде подгонен по този начин от прокоратурата, но още по-изненадан съм от състава на хорчето от оплаквачки...
  —цитат от коментар 48 на Незнайко в Слънчевия град


  Във фирмите му работят хиляди хора , да не говорим колко вземат медиите му под формата на реклама от него.
  Нима не сте забелязали , че всеки ден в най гледаното време има по десетина пъти реклама на печеливши билетчета.
  При положение , че една минута е над 20 хиляди лева в това време, сигурно по няколко милиона годишно са отивали в основните телевизии месечно

 56. 56 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2309 Неутрално

  Показваните по ТВ "печеливши" са реклама, наемаш хора плащаш им да участват в рекламата!!! Какво се пъчи Гешефтеф че са измамници, те са в ролята на артисти.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 57. 57 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 470 Любопитно

  До коментар [#46] от "001":Верваме, че е така.
  —цитат от коментар 52 на Ватник


  Не вервай, аз се чудя чак сега ли разбраха, че до парк хотел москва имало шпиони ...
  Защо досега никой нямаше смелост да прати дипломати обратно в сибир

 58. 58 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1750 Неутрално

  Сега колко хора ще станат щастливи притежатели на картини и ценни предмети по "надлежния ред".
  —цитат от коментар 50 на Fiji


  Вероятно е същия ред, по който и Божков е станал притежател:)

 59. 59 Профил на traveler1
  traveler1
  Рейтинг: 737 Неутрално

  [quote#16:"traveler1"]
  —цитат от коментар 19 на К2
  Дали са разпитали Горанов защо в продължение на години е допускал някой да укрива половин милиард?[/quote]

  Сакън... Човека дори като минфин не може да спретне пари да си купи една панелна гарсониерка, та трябва да живее с подаяния, а вие сега толкова сложни въпроси да искате да му задавате...

  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
 60. 60 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1745 Весело

  .........направо не мога да повярвам какви неща се случват в милата ни ТАТКОВИНА........!!!!!????!!!!!.......ааааа.....въпросния господин не беше ли УВАЖАВАН БИЗНЕСМЕН до ВЧЕРА.......????!!!!????......СПОНСОР и МЕЦЕНАТ.........

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 61. 61 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2372 Весело

  За да се обезвреди и осъди един олигарх от калибъра на Божков, трябва наистина да действат в синхрон всички държавни институции. Но трябва да го правят абсолютно по законов ред, професионално, без много шум, без екшън и шоу. Иначе няма да има успех. За съжаление в случая съвсем не е така.

 62. 62 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2699 Неутрално

  Показваните по ТВ "печеливши" са реклама, наемаш хора плащаш им да участват в рекламата!!! Какво се пъчи Гешефтеф че са измамници, те са в ролята на артисти.
  —цитат от коментар 56 на chichka


  Ето тука е заровено кучето. Нали има забрана за реклама на хазарт? Кой си е затварял очите? И защо

  SHADOWS of SOFIA
 63. 63 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1590 Любопитно

  а тези, които му внасяха и гласуваха законите кога ще бъдат обвинени? Закона за културното наследство? Поправките, които дадоха право на иманярите сами да си легализират "колекциите"? Гладния мултак, дето му организираше изложби?

  https://www.mediapool.bg/po-lesnoto-legalizirane-na-chastnite-kolektsii-mina-prez-parlamenta-news286320.html

  https://www.mediapool.bg/i-chastnite-muzei-shte-legalizirat-kulturni-tsennosti-news287700.html

 64. 64 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1745 Весело

  А Пеевски кога? Или и той плаща на ден?
  —цитат от коментар 51 на popovski31


  +++++++.....К О Й - Т О Й.......!!!!!.....ееее от добрите ПРАСЕТА......

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 65. 65 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 813 Неутрално

  Надали ще излезе нещо на светло от цялата история. Твърде много въпроси има към държавни органи, отколкото към Черепа. Ако някой обикновен гражданин не плаща данъци данъчните ще му пратят покана почти мигновено . Тук обаче от 2014 има укрити данъци за стотици милиони пред носа на цялата държава. И сега втория въпрос - такова производство не се спретва за ден или за два - това са експертизи, проверки и разпити за месеци напред. Как така прокуратурата успя да оформи 7 сложни обвинения, без Черепа нищичко да е разбрал? И как така "случайно" Черепа се отзова в чужбина малко преди да му спретнат заверата?
  Не дойде ли по нареждане отвън/САЩ/ тази акция? Та Черепа делкаше всичко с управляващите, та дори се зае с Левски не по собствено желание?
  За съжаление с този Главен никога няма да се разбере истината, ще се замаца всичко с времето, а накрайя ще се преперат няколко милиона и така.
  Останалото е за форумните драскачи, дето като им покажеш пръст и подскачат.

 66. 66 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 477 Весело

  Добри сценки се разиграват пред стадото. Вървят! И разчистването на мафиотски сметки върви по план. Само да попитам, ако беше чист косъмът на Баце, защо трябваше Далаверко да се появи със законче в Парламента? Не беше ли по-просто Гешефтурата след като има данни за престъпления да арестува Черепа, да му влезе в офисите и да арестува комисарите по хазарта - не знам тези в комисията комисари ли са или комисионери - и да се свърши. След това на Далаверко законът има смисъл и обосновка. Така логика няма. Само улики, че всичко е разчистване на сметки.

 67. 67 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2586 Неутрално

  До коментар [#19] от "К2":

  Ти да не си костовист или умнокрасивец, че задаваш такива нахални въпроси?!? ;)

  П.С. Костовист и умнокрасивец различни неща ли са или са едно и също с различни имена? Вече взех да се бъркам...! ;)

  Бивш tww09306483.
 68. 68 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 776 Неутрално

  До коментар [#18] от "von_seeckt":
  Характерно, за путинист/сталинист/ , като теб. Кой е по силен. А, защо и как някой е по силен, да се оправят , силните. Типичен децивилзационен путинистки начин на мислене. Е, и герберастки, в крайна сметка, еврата и доларчетата /пък и левчетата/ сА съвсем друго нещо от рублетата.

 69. 69 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1821 Весело

  До коментар [#42] от "tacheaux":

  Каквато е прокуратурата, такъв е и съдът......

  Да чукаш, преди да влезеш, е въпрос на възпитание.Да чукаш, след като си влязъл - е въпрос на възможности!
 70. 70 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1590 Неутрално

  За да се обезвреди и осъди един олигарх от калибъра на Божков, трябва наистина да действат в синхрон всички държавни институции. Но трябва да го правят абсолютно по законов ред, професионално, без много шум, без екшън и шоу. Иначе няма да има успех. За съжаление в случая съвсем не е така.
  —цитат от коментар 61 на Fiji


  обезвреди?
  че и осъди?
  че той е креатура на управляващата мафия бе, демек тнр. "държава"... отдето дошло - там отишло и толкова

 71. 71 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1245 Любопитно

  "Освен това е предлагал по 10 000 лв. на ден подкуп на един от членовете на Комисията по хазарта, за да предлага отнемане на лицензи на конкуретни фирми. Тези пари обаче не били плащани, а само предлагани, тъй като представителят на комисията е отказал."

  Това са пълни глупости!
  Нямам представа как ще го доказват в съда, но този е Кошаревски свидетел - отказал на Черепа 10 хилки дневно и ще свидетелства в полза на Гешев?! Що не го е изпял още 2014 ? Пък и колко лиценза за лотарии са пуснали в този период?
  :-)

  I Want To Believe
 72. 72 Профил на CINZANO
  CINZANO
  Рейтинг: 697 Неутрално

  А Пеевски кога? Или и той плаща на ден?
  —цитат от коментар 51 на popovski31


  Пеефф ни мой съ бара. Дръндарският господар на БХ не разрешава...

  Мома, връщай 12 и 12А!
 73. 73 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1637 Неутрално

  Данъци в такъв размер ( !!!!! ) се укриват , ако ти позволят да ги укриеш !!!!

 74. 74 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2699 Неутрално

  [quote#70:"extraCACA"][/quote]

  Това е така ама пуснАха Гешев без наморник.

  SHADOWS of SOFIA
 75. 75 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2699 Неутрално

  До коментар [#19] от "К2":Ти да не си костовист или умнокрасивец, че задаваш такива нахални въпроси?!? ;)П.С. Костовист и умнокрасивец различни неща ли са или са едно и също с различни имена? Вече взех да се бъркам...! ;)
  —цитат от коментар 67 на Petleshev


  +

  SHADOWS of SOFIA
 76. 76 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3464 Неутрално

  " "Разпитани са много лица, които потвърждават престъпната дейност на Божков от 2014 г. Групата е създадена и ръководена от него с користна цел в цялата страна - принуда, изнудване, пране на пари, подкупи, длъжностни престъпления. Уведомени са НАП, антикорупционната комисия и Министерството на финансите", казаха разследващите."

  Предишният главен какво е правил от 2014 досега ? ако изобщо приемем, че престъпната дейност се е развивала от 2014 г, а не много по - отпреди ?

 77. 77 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Опраскаха Черепа само за няколко дни. Артилеристите Найденови с зенитна подготовка, пехотинката Валери с проектопушка и накрая танкиста Гешов. Очаква се дебелите генерали с лаврови венчета на голите глави да приемат парада качени на мавзолея на демокрацията. Радост за населението.

 78. 78 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2413 Неутрално

  Много е интересно как се укриват данъци когато се дължат не данъци, а се плащат такси. И как се повдига обвинение в данъчни престъпления без данъчна ревизия и данъчен облагателен акт на НАП. Сигурно по същия начин и със същия резултат както обвинението срещу Ковачки за невнесени 13 млн. лв. ДДС.

  Очевидно поради некадърност или нежелание да си свърши както трябва работата прокуратурата ни забавлява с шоуто "Не съм от тях, как' Сийке".

 79. 79 Профил на irobot
  irobot
  Рейтинг: 536 Неутрално

  До коментар [#17] от "hamiltonf":

  Сгафил е нещо на международно ниво я с трафик, я с пране на пари и Гешев със сигурност има гръб от САЩ преди да го удари. Решиш ли да удряш такъв "честен" бизнесмен, може една книга с различни обвинения да се напишат, но трудно ще разберем къде е била преломната точка и кой точно, от кое посолство се е ядосал, за какво.

 80. 80 Профил на linard
  linard
  Рейтинг: 219 Неутрално

  Сега хорицата на територията, които едва свързват двата края, ще бъдат бомбандирани с изказвания и картинки с несметно богатство- не напразно се напъва прокурора ни да се изкара Робин Худ.

  Всичко ще си дойде на мястото обаче, едва когато се разсее мъглата от многозначителната пауза на Валерката кой ще е частния "оператор" в бъдещия държавен хазартен сектор.

  Картите се раздават на ново, да видим дали имат достатъчно наглост да коронясат Домусчиев за нов хазартен гуру.

  Отврат на нта степен, произвол, а институциите са адикирали, нямам думи просто!

 81. 81 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 926 Неутрално

  Божков яко е нагазил лука!

 82. 82 Профил на George Velkov
  George Velkov
  Рейтинг: 11 Неутрално

  Доколкото имам наблюдения за "наблюдаващия прокурор Венцислав Фердинандов" - парите не са нещо съвсем лошо за него. Питайте и проверявайте съпругата - достойна юристка в ОД на МВР - Плевен. Венци, Венци, лесно ли се слугува. или, да не би да не си го правил до момента ?

 83. 83 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3047 Весело

  Да обобщим.
  Никой не смята, че Божков е светия, дори са убедени в золумите му.
  Никой обаче не иска точно Гешев да го подгони, защото Гешев, след пропагандата тук е мразен повече от Божков. Може митичната Лаура К, може Св. Георги, но Гешев - НЕ!
  Никой не мисли, че акцията защитава държавни интереси. Причините варират от "Спрял е да плаща" до "Разчистват път на Гела".
  Различията в оценката са докъде ще доведе всичко това. Светъл пример са Баневи, Арабаджиеви, Василев.....

  Еретик
 84. 84 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3464 Неутрално

  " По време на обиските в дома и в офиса му разследващите са иззели картини от колекциите му, които са културно-исторически ценности. Назначени са експертизи, които трябва да установят дали те са автентични. Божков е колекционер и разполага с много произведения на изкуството, а през май 2017 г."

  Интересно дали са иззети древнотракийските антики, които ги предлагаше в историческия музей под заглавието " частна колекция на бизнесмена Божков " ! Мястото им е в историческия музей, те са културно - историческо наследство на цялото общество с изключителна стойност....

 85. 85 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1745 Весело

  [quote#70:"extraCACA"]
  —цитат от коментар 74 на К2
  Това е така ама пуснАха Гешев без наморник.[/quote]

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 86. 86 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2372 Неутрално

  До коментар [#70] от "extraCACA":

  Знам. Говоря по принцип, а и на тези, които припадат от това, че прокуратурата и държавата в лицето на Валери Симеонов, на Влади Горанов и прочие са започнали борба с олигарсите и с престъпността по високите етажи, и които се правят, че не съществува връзка между власт и олигарси.

 87. 87 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1750 Неутрално

  До коментар [#70] от "extraCACA":

  Цветан Василев го обезвредиха поне. Като нема риба и рака е риба.

 88. 88 Профил на frisky
  frisky
  Рейтинг: 317 Неутрално

  Кога другаря Божков ще стане умно красиво знаме?
  —цитат от коментар 26 на Содом и Гомор кРаят на джендъризма


  Стана́! :)

  Да се знае: https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7729679
 89. 89 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 661 Неутрално

  Показват спечелили по тв - българите: лъжат инсценирано е

  Държавата намира доказателства за измама - българите : лъжат Божков е честен олигарх. Оставете талончета.

 90. 90 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2363 Неутрално

  Като ви казвах, че тракийският златен венец ще увенчае челото вдъхновено и високо, вие не вервахте.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 91. 91 Профил на j.h.jazz
  j.h.jazz
  Рейтинг: 569 Неутрално

  До коментар [#48] от "Незнайко в Слънчевия град":
  То си е изненада отвсякъде - да се окаже прокуратурата по-мразена от един престъпник!
  Това не мога да го проумея...
  Що така бе хора, какво толкова ви е мил Черепа?С бизнеса, заради който всекидневно хората си дават последните пари, затъват в дългове(вижте само колко заложни къщи и фирми за бързи кредити са нароиха!), залагат си домовете...
  Хазартната зависимост е много страшно нещо, който не се е сблъскал с него, си няма на представа.
  Трябваше и казината и ротативките да ги разкарат от населените места също!

 92. 92 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 430 Неутрално

  само веднъж си спомням такава защита на престъпник във форума - при рухването на КТБ; фризьорката от младост не я броя, там покровителите ѝ се омешаха с теменужените фенове на краденето и беше пълна боза. Докато в защитата на Черепа и на Мустака има шумкарска организация на троловете. Които до един са фенове на комунистически формации като бсп, дб или Копейкината дружина.

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 93. 93 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2586 Неутрално

  До коментар [#73] от "stenlyaka":

  Наистина, такива данъци няма как да ги укриеш...! Просто трябва да ги споделиш. Лошото е, че апетита на тия с които делиш нараства с времето и идва момента в който ти вземат всичко. Освен, че ще му вземат всичко, Божков ще има и да дава. Не случи на ортаци човека...! ;)

  Бивш tww09306483.
 94. 94 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3117 Весело

  " "Разпитани са много лица, които потвърждават престъпната дейност на Божков от 2014 г. Групата е създадена и ръководена от него с користна цел в цялата страна - принуда, изнудване, пране на пари, подкупи, длъжностни престъпления. Уведомени са НАП, антикорупционната комисия и Министерството на финансите", казаха разследващите." Предишният главен какво е правил от 2014 досега ? ако изобщо приемем, че престъпната дейност се е развивала от 2014 г, а не много по - отпреди ?
  —цитат от коментар 76 на samoedin


  Кой "предишен главен"?
  Щото ще трябва да се връщаме до Татарчев ...

  Черепухин започна казината в ортаклък с Илийката Павлов и Маджо. У сред София.
  Такива ми ти работи ...

 95. 95 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3464 Весело

  До коментар [#49] от "papunqk":

  " Хазартният бизнес е много печеливша хапка. Неслучайно навсякъде мафията управлява този бизнес. Не знам защо хората на властта се правят на ощипани. В хазарта никога не се работи според правилата. А специално Черепа е на върха на този бизнес. Не знам защо не са го погнали досега! Впрочем, ясно е защо: човекът си се е отчитал където е нужно, но сега май започнал да заделя все повече за себе си. Той че е гузен и е наясно с това какви ги е творил, си е ясно. Усети се навреме и духна."

  Представям си какво ще стане, ако се разрови по същия начин и енергетиката, схемите на Златев, Лукойл, Росенец......Не ми се мисли !

 96. 96 Профил на linard
  linard
  Рейтинг: 219 Неутрално

  Абе ясно, че на Божков далеч не му е чиста работата и това е ясно на всички и трябва да си плати сметката, но това да конфискуват ей така имущество ... Не трябва ли това да минава през разни съдилища преди това, оценки и т.н...?Още повече, че нищо засега в съда няма, няма присъди. Нали уж всеки е невинен до доказване на обратното.Това все повече заприличва на скъп ПиАр да си кажат хората "браво на Гешев - най-после погнаха тия мошеници!"
  —цитат от коментар 47 на redguy


  Не трябва, те удобно промениха законодателството, могат да си конфискуват и запорират без присъда и без срокове, разни нови пълномощия и нови органи си натвориха за това, да не говорим как могат да те арестуват без да уведомят никого за това, само по подозрение...

 97. 97 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3462 Неутрално

  Дежа Ву с мустака и той беше "по изкуството"
  —цитат от коментар 9 на EU defender


  Това е най-лесният начин да концентрираш натрупано богатство в нещо малко и по-лесно преносимо.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 98. 98 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3055 Неутрално

  Черепа не буди симпатия в никого, и все пак - акция е едно, годни доказателства и ефективна присъда - съвсем друго. За справка от близкото минало - Цветанов.
  По това се различава правовата държава от всички останали.
  Така че да не бързаме.

 99. 99 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3117 Весело

  До коментар [#48] от "Незнайко в Слънчевия град":То си е изненада отвсякъде - да се окаже прокуратурата по-мразена от един престъпник!Това не мога да го проумея...Що така бе хора, какво толкова ви е мил Черепа?С бизнеса, заради който всекидневно хората си дават последните пари, затъват в дългове(вижте само колко заложни къщи и фирми за бързи кредити са нароиха!), залагат си домовете...Хазартната зависимост е много страшно нещо, който не се е сблъскал с него, си няма на представа.Трябваше и казината и ротативките да ги разкарат от населените места също!
  —цитат от коментар 91 на j.h.jazz


  О, Боже!
  Наистина ли сте толкова наивни или се правите на абдали?

  Става преразпределение и вътрешновидово изяждане, нищо друго!
  А хазартът си остава. Явно не внимавате - никой Началник никог аи никъде не е казал или написал, че удрят хазарта! Ни Баце, ни Валерко ... Никой!

  И тук не виждам някой да защитава Черепа.
  Защитаваме нас си. Че не кълвем на голите куки на Пунта Марите ...

 100. 100 Профил на j.h.jazz
  j.h.jazz
  Рейтинг: 569 Неутрално

  До коментар [#98] от "boevbisser":

  И по какво съдим, че няма годни доказателства?По писанията в медиите ли?А те?
  Още сме на много ранен етап да даваме присъда е ли е правово или не.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK