На 1 февруари започва строителството на водопровода Мало Бучино - Перник

На 1 февруари започва строителството на водопровода Мало Бучино - Перник

© Министерство на икономикатаВ събота - 1 февруари в 10 ч. ще бъде направена първата копка за новия водопровод от село Мало Бучино до Перник ,съобщи Министерството на икономиката.


Идеята е по новата тръба да бъде доставена вода от Рила през софийския водопровод до бедстващия Перник, който е на воден режим от ноември.


Заради строителството до средата на февруари се ограничава движението по 1.2-километров участък от третокласния път III-1801 Големо Бучино - Перник. За извършване на необходимите строителни работи се спира движението в участъка от разклона за с. Люлин до отбивката за регионалното депо за битови отпадъци.
На 28 януари Столичният общински съвет даде зелена светлина на проекта, а ден по-късно премиерът Бойко Борисов поръча работата да започне веднага.


Обещанието на министъра на икономиката Емил Караниколов е водопроводът да се построи за по-малко от 45 дни като ще се работи денонощно от над 10 екипа.


Цената на водопровода с дължина 13.5 км е около 25 милиона лева. Не е обявена обществена поръчка заради форсмажорните обстоятелства.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK