Менда Стоянова: През 2018 г. българите са дали над 1 млрд. лв. за лотария

НС ПАРЛАМЕНТМЕНДА СТОЯНОВА

© Надежда Чипева

НС ПАРЛАМЕНТМЕНДА СТОЯНОВАЗа 2018 г. залозите само за тази лотарийна игра ("Национална лотария" - бел.ред.) са над 1 млрд лева", съобщи председателят на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова пред БНР. Тя говори за "търкането на билетчета", коментирайки обвиненията срещу бизнесмена Васил Божков и промените в законодателството, свързано с хазарта.


Над 1 млрд. лева български граждани, обикновено с нисък икономически статус, са дали за тази игра. Това има своите социални последици, а и икономически, обобщи Стоянова. Според нея именно социалните последици са една от причините да се иска одържавяване на този бизнес.


"Не е проблематично" минаването на лотарията в държавни ръце, каза Стоянова и добави, че това било практика в Европейския съюз, потвърдена с решение на европейския съд. Миналата седмица парламентът прие на първо четене предложени от Валери Симеонов (НФСБ) промени в Закона за хазарта, които предвиждат само държавата да организира лотарийни игри.
Попитана защо пет години държавата не е разбрала, че губи пари, след като сега прокуратурата казва, че Божков е ощетил хазната с около 500 млн. лева от неплатени такси, Менда Стоянова посочи като отговорна единствено Държавната комисия по хазарта. "Комисията по хазарта формално се намира на подчинение на министъра на финансите. В закона правомощията му да я контролира са сведени до нула", е нейното мнение. Според нея въпросът за отговорността ще бъде изясняван тепърва от прокуратурата.


Влизане в ЕРМ 2 до месеци


Председателят на бюджетната комисия коментира и темата за влизането в т.нар. чакалня на еврозоната - ЕРМ 2, и фиксирания курса лев-евро.


"Европейската централна банка каза, че вече имаме пълно съответствие на законодателството и смятам, че е въпрос на няколко месеца да финализираме този процес", каза Стоянова. Тя увери, че няма опасност страната да се присъедини към финансовия механизъм при курс на лева, различен от фиксирания сега. Гарант за това бил парламентът.


"Никой до момента не е предявявал каквито и да било претенции или искания за курса, който България има от 23 години", посочи Стоянова. Тя изтъкна, че страната е една от най-стабилните във фискално отношение и определи като неистина твърдения, че има вероятност валутният борд да падне при присъединяването към ЕРМ 2.

Коментари (218)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1583 Неутрално

  И още 5-6 милиарда данък ГЕРБ.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 2. 2 Профил на Полковник за европейско развитие на България
  Полковник за европейско развитие на България
  Рейтинг: 1583 Неутрално

  И още 5-6 милиарда данък ГЕРБ.

  Ние сме в държавата и държавата е в нас! Ние събираме бюджета и го раздаваме помежду си.
 3. 3 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1112 Любопитно

  И продължават да дават, гледам ги още търкат като изоглавени. Кога ще му вземат лиценза окончателно?

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 4. 4 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2833 Неутрално

  И в същото време като им изгори крушата в мазето, я разменят с тази от асансьора. Ако още се чудите, защо крушката в хола издържа 2 години, а в асансьора "гори" веднъж месечно.

  Гяурбаджийски, червени и "патриотични" евнуси на Сараите, развейте бялото знаме! Ако нямате бял плат, събуйте си гащите! Под тях нямате нищо за криене!
 5. 5 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 531 Гневно

  "Над 1 млрд. лева български граждани предимно с нисък икономически статус са дали само за тази игра."

  А вие им давате помощи, от нашите данъци, защото гласуват за вас.
  Тая простотия трябва да приключи, а не да става държавна!

 6. 6 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 6036 Неутрално

  ДАЛИ СА ПОВЕЧЕ другарко и то с вашето активно съдействие !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 7. 7 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Неутрално

  Ужас, вместо да ги дадат на ГЕРБ, те ги дали на Черепа...

 8. 8 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4428 Весело

  На 3-то място сме от цяла Европа, пред нас са Северна Македония (нормално, роднини сме) и Малта.

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 9. 9 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  А Божков и съмишленици са спечелили десетократно повече.
  Без изненади.

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 10. 10 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2717 Неутрално  с този милиард хорицата са си купили огромно количество надежда, с която са изкарали годината.

  Такава надежда никоя друга бълг. институция не може да им даде. 11. 11 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3377 Неутрално

  Това, ако е вярно (и независимо от собственика на въпросната лотария), говори за една трайно болна нация, при която връзката между способности, усилие и успех е напълно прекъсната.

  Българинът е с култивирано отвращение към съзидателния труд, прехласва се по мутромилионерите и мечтата му е да изстърже заветното картонче, което ще го направи милионер, за да "си отживее" - да пие уиски, ама от скъпото, и да води любовниците си в Дубай.

  И понеже такова картонче няма (повечето телевизионни резклами с неочаквано забогатели "щастливци" са уйдурма), той отива при лихварите за "бърз кредит без справка за доходи".

  Има една особено противна реклама по телевизията, която отдвна е трябвало да бъде забранена от СЕМ като подвеждаща: някакъв лузър помага на "приятеля" си да си ревонтира гарсониерата, понеже му дължи пари и не знае как другояме да му се изплати. Стърже стената с шпатулата и си мисли: Следващия път никакви приятели - отивам направо в Кредисимо.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 12. 12 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3211 Неутрално

  Брех...! До какви открития стигнала другарката Менда! :)))

  Бивш tww09306483.
 13. 13 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2640 Весело

  "Над 1 млрд. лева български граждани предимно с нисък икономически статус са дали само за тази игра." - ех, ако имаше правомощия, малко повече от НУЛА, ако ония, блейките от комисията бяха по-отговорни, сега нЕмаше да е тема, тая хазартна сага, по света и у нас. Но нали ВлГ имаше квартирни проблеми, ония, лошите комисионери, са се чудили на КОЙ да се оплачат, та добре, че беше г-жа Менда Стоя нова да се загрижи за ниския икономически статус, за тая социална дилема. Аферим, машалла, ашколсун! Брависимо, никой вече нЕма да ГРЕБ-е!

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 14. 14 Профил на NoBrainNoPain
  NoBrainNoPain
  Рейтинг: 172 Неутрално

  За 2018 г. залозите само за тази лотарийна игра ("Национална лотария" - бел.ред.) са над 1 млрд лева",
  ------------------------
  Като търкащите билетчета са получили сумарно обратно не повече от 10-20 милиона.
  Възможно най-безсмисленият начин за профукване на пари.
  Тоя "бизнес" не трябва дори да се одържавява. а направо да се закрие.

 15. 15 Профил на asroma1927
  asroma1927
  Рейтинг: 1070 Неутрално

  И??? Менда ли е човека, който трябва да се погрижи за лицата с нисък икономически статус и да ги предпази от подобен разход? Всичко трябва да е разрешено и всеки сам трябва да решава за какво да харчи пари. Който е тъп, нека плаща за собствената си глупост

 16. 16 Профил на linard
  linard
  Рейтинг: 351 Любопитно

  Менда и Валерката се оказаха голям тандем, неуморни в усилията си да премахват правните "пропуски" на управляващите, все едно не са те, които ги наложиха, същите тез пропуски...
  Прах в очите за наивници.

  "Според нея именно социалните последици са една от причините да се иска одържавяване на този бизнес."
  "Менда Стоянова посочи като отговорна единствено Държавната комисия по хазарта. "Комисията по хазарта формално се намира на подчинение на министъра на финансите. В закона правомощията му да я контролира са сведени до нула", е нейното мнение. Според нея въпросът за отговорността ще бъде изясняван тепърва от прокуратурата."

 17. 17 Профил на martinio
  martinio
  Рейтинг: 539 Неутрално

  Финансовият министър нали е човек на Пеевски, няма как да е виновен. Гарантирано от Бпйко Борисов.

 18. 18 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4428 Весело

  До коментар [#10] от "Нинов":

  Нинов, в Германия да не би да не са дали, провери за колко милиарда става дума...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 19. 19 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 500 Любопитно

  Тая калинка питаха ли я защо заедно с мултака Вежди са внесли поправка в закона с която облагодетелстват конкретно, единствено и само Черепа? Гешев е радост няма ли да се поинтересува от тях защо са прокарали тази лобистка поправка? И Кадев също разбира се.

 20. 20 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 689 Неутрално

  До коментар [#11] от "Norman Granz":

  И всичко това с любезното съдействие на управляващите, тъй като беден и глупав народ лесно се води. А пък ако е вързан и с кредит - мечта.
  Гнусно е да се гледа как тези продажници се правят на учудени колко лош човек бил Божков и как бедните купували талончета. Все едно сега го разбират.

 21. 21 Профил на alexandar
  alexandar
  Рейтинг: 295 Неутрално

  Точно си мислех, че днес нищо не сме прочели за Божков и се притесних .
  Диана как Васко спа последната нощ? Кажи му, че може да е топло в емирствата но да се покрива нощно време за да не настине.

 22. 21 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2717 Неутрално  Истинският българин не се занимава с тъпи лотарии, а залага на мачове.

  Готина мацка забелязва как момък се зачервява като я гледа
  - Харесал ме е! си мисли тя
  - Мамака им на Барселона! Прецакаха цяла колонка! Тази коза там какво ме е запнала?! мисли си той

 23. 23 Профил на NoBrainNoPain
  NoBrainNoPain
  Рейтинг: 172 Неутрално

  До коментар [#10] от "Нинов":

  с този милиард хорицата са си купили огромно количество надежда, с която са изкарали годината.
  --------------------------------------
  Глупости.
  Това си е болест.
  Бил съм свидетел как за бинго и едноръки бандити в канала изтичат апартаменти, мерцедеси и прочие.
  1 000 000 000 лева не се събират с по едно билетче месечно......
  5 000 000 души да търкат билетчета - пак трябва да се изръсят по 200 кинта годишно за да стигнат това число.

 24. 24 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 344 Весело

  Все пак мисля, че е по добре човек да търка билетчета, отколкото ушите на Тошо Правешки... :)

 25. 25 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3440 Неутрално

  Много по- смислено е да се ограничат местата за купуване на билетчета вместо лотарията да се одържавява.
  А това, че мф не разбрало е толкова нелепо и обидно.

 26. 26 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 3346 Неутрално

  Е,и?! Баси безочливите комунисти!!! Сега почнаха и парите на хората да борят! За какво харчи парите си човек си е негова лична работа.

 27. 27 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 1364 Любопитно

  Дали не трябва да се притесняваме, когато държавата започне да определя за какво и как да харчим парите си.

 28. 28 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 689 Неутрално

  До коментар [#23] от "NoBrainNoPain":

  "Дай един шоколад и четири "Американско бинго". Днес съм взела пенсия" - разговор, на който съм ставал лично свидетел преди няколко месеца.

 29. 29 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 589 Неутрално

  Проблемът с тези лотарии са мизерните български заплати. Когато заплата ти е такава, че от нея след като заплатиш разходите остава една мизерна част, която не си струва нито да спестиш, нито да инвестираш, ти е все тази дали ще я прахосаш за билетчета.

 30. 30 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3377 Неутрално

  До коментар [#20] от "Killing Joke":

  "Гнусно е да се гледа как тези продажници се правят на учудени колко лош човек бил Божков и как бедните купували талончета. Все едно сега го разбират."

  Ще си рече човек, че Бойко Борисов не е бил четири години главен секретар на МВР, после 5 години кмет на София, после 11 години (с две прекъсвания) премиер на РБ, а е намерен насред пожарите в Австралия и докаран тук преди седмица-две.

  Кой е тоя Черепа бе, я бързо да ми обясни някой! Ауууу, ама той бил голям мошеник...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 31. 31 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4048 Неутрално

  " Менда Стоянова: През 2018 г. българите са дали над 1 млрд. лв. за лотария"

  Това е диагноза за самата нация - хора да вярват в късмета, губейки всякакви реални переспективи за развитие в собствената си държава, докато велможите и близките на властимащите печелят обществени поръчки за десетки милиони, участват в различни схеми, стават милионери без един ден трудив стаж.....Наистина е гарантирано от ГЕРБ !

 32. 32 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2414 Неутрално

  Ами ще дават пари за билетчета Менда, защото вие ги обирате всеки Божи ден като не им гарантирате нито пенсия нито МРЗ с която да оцеляват. Вече вероятността да спечелиш от литароята е станала по-голяма от вероятността да ти плащат достойно!

 33. 33 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1678 Неутрално

  До коментар [#12] от "Petleshev":

  Открития?! Най-важното което мента не казва, че няма голямо значение какъв е курса при влизане в чакалнята. Важен е курсът на излизане от чакалнята!

 34. 34 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2717 Неутрално

  До коментар [#18] от "hamiltonf":

  В Германия трошат годишно €14млрд за хазарт.
  Има 500хил. силно зависими.
  Предимно са с миграционен произход, с тъмни очи и тъмни коси.
  Залагат предимно на мачове.
  Или играят на машинки.

 35. 35 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 589 Неутрално

  До коментар [#21] от "Нинов":

  При мачовете вероятността да спечелиш нещо, ако поназнайваш, е далече по висока.

 36. 36 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4048 Неутрално

  " Попитана защо пет години държавата не е разбрала, че губи пари, след като сега прокуратурата казва, че Божков е ощетил хазната с около 500 млн. лева от неплатени такси, Менда Стоянова посочи като отговорна единствено Държавната комисия по хазарта. "Комисията по хазарта формално се намира на подчинение на министъра на финансите. В закона правомощията му да я контролира са сведени до нула", е нейното мнение. "

  А защо не сте направили всичко необходимо в закона правомощията на министъра да не са " сведени до нула", след като говорим за бизнес за милиарди ?
  Демагогия в най - елементарен формат.....

 37. 37 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 2024 Неутрално

  До коментар [#20] от "Killing Joke":

  Народа е беден, щото е глупав. Постоянно чака нещо от небето и някой да дойде и да го оправи. И все някой друг му е виновен, че не му се получава.

 38. 38 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 473 Неутрално

  Гнусна долна нагла комунистка, лобизъм на клетъчно ниво.
  Колко им взехте - вие, държавата, или колко им дадохте?
  Сетих се - нямат вода.
  Млъквай!

 39. 39 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2414 Неутрално

  До коментар [#31] от "samoedin":


  ТОЧНО!

 40. 40 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 6036 Неутрално

  До коментар [#33] от "telqk":

  Курсът е ясен. Пак ще ручаме дупени картофи по гробарски !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 41. 41 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3211 Неутрално

  До коментар [#20] от "Killing Joke":

  Аха...! Наистина удивително...! ГЕРБ приеха поправки и промени в законите, които облагодателстваха Божков. Дадоха му под наем и Комисията по хазарта, за да мачка конкуренцията и да върви му бизнеса. И чак сега разбрали, че това било проблем. Ще се разплача от умиление...! :)))

  Бивш tww09306483.
 42. 42 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#11] от "Norman Granz":

  "Това, ако е вярно (и независимо от собственика на въпросната лотария), говори за една трайно болна нация, при която връзката между способности, усилие и успех е напълно прекъсната."

  Връзката е прекъсвана поне два пъти със секира. Веднъж - 09.09.44. и втори път непосредствено след 10.11.89. и примерите на станали за една нощ милионери.

 43. 43 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 689 Неутрално

  До коментар [#20] от "Killing Joke":Народа е беден, щото е глупав. Постоянно чака нещо от небето и някой да дойде и да го оправи. И все някой друг му е виновен, че не му се получава.
  —цитат от коментар 37 на nema_labavo


  Факт.
  Да можех, 10 плюса щях да ти сложа.

 44. 44 Профил на qtl36551020
  qtl36551020
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Ма тва сие тяхна работа за какво ще си дават парите ма бабо като ги дадете ма мамин шиши и щото и Лафка фалира и му трябва нова играчка какво от това.

 45. 45 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4428 Весело

  До коментар [#34] от "Нинов":

  На Евролотария да не би да не играят?

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 46. 46 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2414 Неутрално

  До коментар [#36] от "samoedin":


  Защото не познават думата контрол!

 47. 47 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1519 Неутрално

  Леле, а някой знае ли НОИ колко пари годишно дава за пенсии? Да не се окаже, че половината от изплатени те пенсии за 2018 са отишли при Божков?

 48. 48 Профил на linard
  linard
  Рейтинг: 351 Неутрално

  Да не говорим за екстремно агресивната реклама на хазарта по свободно достъпните телевизии, поне това не са ли били в състояние да ограничат до сега?
  Или просто се събудиха и осъзнаха какво се случва едва вчера?
  ........
  А дали ще се промени интензивноста на рекламата на хазарта след "одържавяването" и?

 49. 49 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 589 Неутрално

  До коментар [#45] от "hamiltonf":

  Това, с билетчетата в Германия не е разпостранено.

 50. 50 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3211 Неутрално

  До коментар [#29] от "von_seeckt":

  Не е вярно...! Доходите и заплатите на българите бележат все по-големи висоти при управлението на ГЕРБ! Толкова големи, че понякога даже успяват да покрият и инфлацията...! :)))

  Бивш tww09306483.
 51. 51 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 958 Неутрално

  с този милиард хорицата са си купили огромно количество надежда, с която са изкарали годината.Такава надежда никоя друга бълг. институция не може да им даде.
  —цитат от коментар 10 на Нинов


  Е след надеждата идва разочарованието,а за него няма измерване.
  В казармата имах старшина на батареята,та негов е този лаф;"Блажени са вярващите и слабите духом",тези търкащите покриват профила!За жалост!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА
 52. 52 Профил на BG Territory
  BG Territory
  Рейтинг: 1668 Весело

  До коментар [#24] от "bez_ime2":

  Не е така. Практиката показва, че търкането на ушите на бай Тодор носи гарантирана печалба на търкащия ги, докато търкането на талончета - гарантирана печалба на продаващия ги.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 53. 53 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3243 Неутрално

  До коментар [#31] от "samoedin":

  Сложи диагноза и на тези нации

  https://money.bg/charts/darzhavite-v-koito-horata-harchat-nay-mnogo-pari-za-hazart.html

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4290 Неутрално

  "През 2018 г. българите са дали над 1 млрд. лв. за лотария"

  Нямали акъл , дали. Напълнили джобовете на такива като черепа.

 56. 56 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1678 Неутрално

  До коментар [#40] от "КМЕТ В СЯНКА":

  За едни ще са посните картофи, за други - пилето. Но да не бъдем както казват черногледи и ще се поздравим за грандиозния успех. Какво да се прави това е трдиция на територията!

 57. 57 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4048 Весело

  До коментар [#50] от "Petleshev":

  " Не е вярно...! Доходите и заплатите на българите бележат все по-големи висоти при управлението на ГЕРБ! Толкова големи, че понякога даже успяват да покрият и инфлацията...! :)))"

  Доказаното нещо, което бележи непостижими върхове при тези управляващи, безспорно е ръста на корупцията ! Далеч не е с няколко процента на година......

 58. 58 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 500 Неутрално

  До коментар [#34] от "Нинов":

  Честно казано ми се струва малко за Германия. Само 14 млрд на година за хазарт? В Италия през 2017 са похарчили 101 млрд евро по официални данни, близо 10 млрд от които за търкане на билетчета.

 59. 59 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 589 Неутрално

  Забелязал съм и друга една зависимост, колкото повече отиваш на Изток, толкова зависимостта от хазарта се увеличава.

 60. 60 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 368 Весело

  У Черепо са- дръжте го (ツ)

 61. 61 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 2414 Неутрално

  Менда, кой внесе закона в този му вид? Кой предложи 2 ставки?
  Не беше ли точно ти?
  Влади Горанов пък е министърът, който всяка седмица в понеделник се среща с председедателят на ДКХ и определя работата на комисията.
  Лесно е да прехвърляте на другиго вашата отговорност, но ще дойде Видовден!

 62. 62 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2717 Неутрално

  До коментар [#23] от "NoBrainNoPain":

  ами човекът е имал надежда едноръкият бандит от мерцедес да направи ако не бугати атлантик, поне бугати широн.

  Накрая на сесията той е отвърнал:
  "Абе човече как си мислиш, че ще стане като съм хем еднорък, хем съм бандит?!"

 63. 63 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1607 Неутрално

  А има ли лимит, който да плащаме за отделни услуги!? Какъв е проблема, че хората потребяват каквото си искат!?

 64. 64 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1289 Неутрално

  "Попитана защо пет години държавата не е разбрала, че губи пари, след като сега прокуратурата казва, че Божков е ощетил хазната с около 500 млн. лева от неплатени такси, Менда Стоянова посочи като отговорна единствено Държавната комисия по хазарта."

  Тази женица е нагла и жалка!

 65. 65 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2414 Весело

  До коментар [#64] от "daam":
  ...и не само!...

 66. 66 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 638 Неутрално

  фандъкова - оставка!

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 67. 67 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3217 Неутрално


  Менда Стоянова да не се прави на умряла лисица. Тя е един от авторите на законите, с които на лотариите е позволено да смъкват този един милиард годишно. Цената е милионите, които лотариите внасят в бюджета.
  Хората на генерал Сухарто са си едно на ръка.

 68. 68 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 992 Неутрално

  Сутрина гледах един по една телевизия как пламенно зашитаваше "момчетата от прехода " които изпълзели от панелкоте, надраснали околните и смело започнали да правят бизнес. Дори един от тях който бил много умен, обикалял милиардерите по света и ги питал как се управляват гигантски корпорации, като жадно попивал всяка тяхна дума - отговора според тоя "изследовател на прехода" бил че те всички са наследили богатство натрупано от дедите им, а уменията за управление се научавали от маслените портрети закачени по стените на родовото имение !!!
  Абе смотльо, нима само такива са успешните мениджъри по света. Защо нашият герой не е ходил да пита хора като Бил Гейтс, Джеф Безос, Илон Мъск и др. как се управляват корпорации. Защото май отговора е щял да бъде твърде неприятен за него.

 69. 69 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2481 Неутрално

  Герберските болшевики, след дълго и систематично обиране на бедните и болните чрез данизи , акцизи, ДДС на лекарства и храни от първа необходимост се захвана да гледат в канчето на по-големия бизнес от преди ГЕРБ , като с популизъм сочат виновните за проблемите в държавата! Божков отклони вниманието за цяла седмица и сега какво?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 70. 70 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3644 Неутрално

  "Комисията по хазарта формално се намира на подчинение на министъра на финансите. "
  -------------------

  Той и Нено Димов формално е разписвал източването на язовир "Студена".

  Любовта ще спаси света!!!
 71. 71 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 689 Неутрално

  А има ли лимит, който да плащаме за отделни услуги!? Какъв е проблема, че хората потребяват каквото си искат!?
  —цитат от коментар 63 на svoboden


  Проблемът е, че въпросният човек се научава не да се развива и да върви нагоре, а да лежи, да пърди и да търка билетчета с надеждата това да му е социалния асансьор. В резултат средното ниво на цялата нация запада. А за капак някои от тези хора тотално деградират и увисват на ръцете на останалите.
  Същото е и с алкохола и наркотиците :)

 72. 72 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2717 Неутрално

  До коментар [#58] от "Големи яйца:)":

  Трябва да видим, колко са потрошили британците. Те май са нумеро уно в Европа в купуване на надежда.

  Имаче ако погледнем към Азия - там е мястото: Китай и Корея.

 73. 73 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3644 Неутрално

  Каролев каза горчивата истина: При приемането на еврото ще има два избора - обезценяване на лева или намаляване на заплатите.
  "Няма опасност, ако това, което казва Борисов за валутния борд е законно. Хората са притеснени, дано не стане паника, ще бъде глупаво, защото има покритие". С тези думи започна участието си в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по Канал 3 Владимир Каролев, икономист.

  Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/ikonomika/karolev-kaza-gorchivata-istina-pri-priemaneto-na-evroto-shche-ima-dva-izbora-obeztsenyavane-na-leva-ili-namalyavane-na-zaplatite_news724207.html

  Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/ikonomika/karolev-kaza-gorchivata-istina-pri-priemaneto-na-evroto-shche-ima-dva-izbora-obeztsenyavane-na-leva-ili-namalyavane-na-zaplatite_news724207.html

  Любовта ще спаси света!!!
 74. 74 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1810 Неутрално

  Оразованието е кофти и това са резултатите
  на времето комбинаторика се учеше 10 клас и изчислявахме каква е вероятността да уцелиш 6ца от тотото. То и сега може да се учи, но резултаят никакъв

 75. 75 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3276 Весело

  До коментар [#24] от "bez_ime2":

  Да, ама я виж резултата! 😀 Боко е премиер, а ония продължават да търкат билетчета!

 76. 76 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2901 Неутрално

  До коментар [#74] от "1001":

  кво значение има вероятността, ако си прочел хороскопа, попълнил рожденната си дата и си се помолил на бог :)

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 77. 77 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 1933 Неутрално

  "Над 1 млрд. лева български граждани предимно с нисък икономически статус са дали само за тази игра. Това има своите социални последици, обобщи Стоянова. Според нея именно социалните последици са една от причините да се иска одържавяване на този бизнес.
  ...
  ...защо пет години държавата не е разбрала, че губи пари, след като сега прокуратурата казва, че Божков е ощетил хазната с около 500 млн. лева от неплатени такси, Менда Стоянова посочи като отговорна единствено Държавната комисия по хазарта. "Комисията по хазарта формално се намира на подчинение на министъра на финансите. В закона правомощията му да я контролира са сведени до нула", е нейното мнение. Според нея въпросът за отговорността ще бъде изясняван тепърва от прокуратурата."
  Госпожа Менда Стоянова отново демострира манатлите, ниво и потенциал на средностатистическа пенсионерка, изявяваще се на пейките пред блоковете или в парковете. Затова си позволявам да ѝ задам въпроси с подходящо обръщение.
  Како Мендо, одържавяването на лотарията с какво ще промени социалните последици?
  Како Мендо, ти не беше ли сред гласувалите закона преди 5 години, ти не беше в челото на материала, управляващ финансите и икономиката на България? Не си ли се замисляла за коментарите относно гласуването прилагането на този закон през тези години?
  Како Мендо, не мислиш ли, че ти и министърът на финансите носити персонална вина за гласуването и прилагането на този закон?
  Како Мендо, преди да правиш публични изказвания в градинки, паркове, пред медии, на парламентарната трибуна и т.н. консултираш ли се с експерти и ПиаРи? Не мислиш ли, че биха могли да ти бъдат полезни?
  П.П. Стар виц от последните години преди преврата през 1989 г.
  Разлика между България и Турция - в България има 5% неграмотни, а в Турция 5% грамотни.
  Прилика между България и Турция - 5-те процента управляват.

 78. 78 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3644 Неутрално

  с този милиард хорицата са си купили огромно количество надежда, с която са изкарали годината.Такава надежда никоя друга бълг. институция не може да им даде.
  —цитат от коментар 10 на Нинов


  ----------------------

  ахаха, напълно си прав. Познавам една 90 годишна жена. Не спира да вярва,че ще спечели, ще купи апартаменти на внуците и те ще се върнат в София.
  Всеки път, като си взима пенсията, купува по два билета.

  Любовта ще спаси света!!!
 79. 79 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#11] от "Norman Granz":

  Не мога да съдя българина, като теб. След почти половин век държан на каишка и още толкова лъган, краден и манипулиран но свободен в мизерията трябва да му отдадем чест, че някак е оцелял.
  И да му се помогне да разбере, че за всички антисоциални, престъпни, измамни и корупционни схеми изсмукали жизнеността на нацията през последната декада е виновен единствено и САМО ЕДИН!

 80. 80 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2414 Весело

  До коментар [#71] от "Killing Joke":


  А не се ли досети че за да се развиваш също ти трябват средства. Защо мислиш че тези които купуват билетчета са от един определен сегмент? Защо мислиш бягат нашите деца да се образоват навън? Ами просто е-ЗА ВСИЧКО ТРЯБВАТ ПАРИ! И докато в чужбина е безплатно(или поне е възможно да ги изплащаш) а тук нито добро образование, нито добри финансови решения, нито сигурна реализация!

 81. 81 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3211 Неутрално

  До коментар [#47] от "stanislavdi":

  НОИ изплаща за пенсии около 7 процента от БВП-то или около 6,5 милиарда лева.
  Но да не си мислиш, че оборота на Божков е 1 милиард? Това са официалните данни. Всъщност, никой не знае колко е. И може би това е стреснало ГЕРБ-ерите. Съдейки по размера на бедствието с търкане билетчета, съм склонен да допусна, че оборота на Божков е поне два пъти над официалния. Тоест, като едното нищо, около 30 процента от всички български пенсии да са отивали към Божков...!
  Наистина е плашещо, но това е ГЕРБ-ерската действителност.

  Бивш tww09306483.
 82. 82 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 6036 Неутрално

  До коментар [#71] от "Killing Joke":

  Такова загнило общество е по-удобно за управляване.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 83. 83 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1458 Неутрално

  Над 1 милиард лева за лотария: Браво! Все повече прествам да се опасявам, че изборите се фалшифицират. Нивото ни е такова.

 84. 84 Профил на Дядо Йоцо
  Дядо Йоцо
  Рейтинг: 573 Неутрално

  "Попитана защо пет години държавата не е разбрала, че губи пари, след като сега прокуратурата казва, че Божков е ощетил хазната с около 500 млн. лева от неплатени такси, Менда Стоянова посочи като отговорна единствено Държавната комисия по хазарта. "

  ЗАЩОТО ПРЕДИ 5 ГОДИНИ БАНДАТА НА ГЕРБ БЕШЕ СВРЪХ ЗАДОВОЛЕНА ОТ КРАДЕНЕ НА ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ, ПРЕДНАЗНАЧЕНИ ЗА ОБИКНОВЕНИТЕ БЪЛГАРИ ДО КОИТО ТЕЗИ ПАРИ НЕ СТИГНАХА...

  ЗА ТЕЗИ 5 ГОДИНИ БЪЛГАРИТЕ ОБЕДНЯХА И ИЗПРОСТЯХА ДОПЪЛНИТЕЛНО И СЛЕДОВАТЕЛНО НАМЕРИХА УТЕХА В ТЪРКАНЕТО НА ТАЛОНЧЕТА ЗА ИГРИ - ТАКА БОЖКОВ УСПЯ ОТ 5 МИЛИОНА ОБОРОТ ДА СТИГНЕ ДО 500 МИЛИОНА (или може би повече от общата сума на този 1 Милиард) НА ГОДИНА КАКТО ОТЧИТА МЕНДА СТОЯНОВА

  И СЕГА БАНДАТА НА ГЕРБ ВЕЧЕ ПЛАНИРА СЛЕД КАТО НЯМА ДА МОЖЕ ДА КРАДЕ ПОВЕЧЕ ОТ ЕВРОПАРИ ДА ОТКРАДНЕ ЕДИН ТАКЪВ СУПЕР РАЗВИТ "БИЗНЕС" ИЗПОЛЗВАЙКИ ЛОСТОВЕТЕ НА ЗАКОНОДАТЕЛНАТА, ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА И ПРОКУРОРСКАТА ВЛАСТ!!!

  "The conscious and intelligent manipulation of the organized habits and opinions of the masses is an important element in democratic society" E.Bernays/USA-1928
 85. 85 Профил на Victoria
  Victoria
  Рейтинг: 573 Неутрално

  с този милиард хорицата са си купили огромно количество надежда, с която са изкарали годината.Такава надежда никоя друга бълг. институция не може да им даде.
  —цитат от коментар 10 на Нинов


  Уви, това е вярно.

 86. 86 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 689 Неутрално

  До коментар [#71] от "Killing Joke":А не се ли досети че за да се развиваш също ти трябват средства. Защо мислиш че тези които купуват билетчета са от един определен сегмент? Защо мислиш бягат нашите деца да се образоват навън? Ами просто е-ЗА ВСИЧКО ТРЯБВАТ ПАРИ! И докато в чужбина е безплатно(или поне е възможно да ги изплащаш) а тук нито добро образование, нито добри финансови решения, нито сигурна реализация!
  —цитат от коментар 80 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Трябват, разбира се.
  Но също така трябва да си луд, че да искаш това да стане с лотария.
  И смея да твърдя, че търкащите са определен сегмент. Другите са наясно, че това е уйдурма.

 87. 87 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3211 Неутрално

  До коментар [#57] от "samoedin":

  Няма корупция бе...! Това е само, някакво лъжливо усещане. Ей на... И началника на Хазартната комисия Божков му предлагал по 10 хиляди лева на ден, ама той геройски му отказвал! Тъй де... То ако имаше корупция, досега и Горанов щеше да си е купил жилище...! :)))

  Бивш tww09306483.
 88. 88 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1678 Неутрално

  До коментар [#73] от "hope":

  Точно идейното израстване на Каролев е много показателно. До преди 5-6 години беше върл привърженик на влизане в еврозоната и с пискливото си гласче се жалваше за таксите които плащал при преводи. Днес разсъждава доста по-трезво и дава примери с други страни които въобще не се натскат за еврозоната. А спомена че така аречената зелена зделка ще е пагубна за еврозоната!

 89. 89 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2546 Неутрално

  Сладък бизнес, който до 2-3 години ще отиде при друг.

 90. 90 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3211 Неутрално

  До коментар [#83] от "Мондиана":

  Вече няма нужда и да ги фалшифицират... Нивото е такова, че повечето от хората се продават за една кутия с вафли и смятат това за съвсем нормално. Хората са доволни от това, че ги купуват с техните пари и са готови да разкъсат със зъби и нокти всеки, който посегне на това. Вчера гледах с очите си поредното доказателство...!

  Бивш tww09306483.
 91. 91 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3644 Неутрално

  До коментар [#88] от "telqk":

  ами, аз не мога да се побера в кожата си, заради това че хората не искат да разберат, колко пагубно ще ни се отрази тази схема с еврото и чакалните.
  Каролев ме учуди, той винаги е бил краен либерал-глобалист.

  Любовта ще спаси света!!!
 92. 92 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3211 Неутрално

  До коментар [#88] от "telqk":

  Тоя Каролев е рядко противен НДСВ-ейски отпадък...! Даже се чудя, как не се преквалифицира в ГЕРБ-ер? ;)

  Бивш tww09306483.
 93. 93 Профил на blagoj
  blagoj
  Рейтинг: 1364 Неутрално

  Значи българите са давали средно на глава (вкл. и децата) по около 12 лева месечно за лотария. Като печалби са се върнали по около 6 лева на човек. Много или малко е това? Лишавали са се с по едно кафе средно на ден.
  Като премахнат лотариите ще пият по едно кафе повече (може и по едно кебапче повече, когато е в промоция).

 94. 94 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2414 Неутрално

  До коментар [#86] от "Killing Joke":

  Е да. Така е. Който има-не му трябват билетчета, но който няма-не му пука че дори да не спечели с три лева нищо няма да промени.

 95. 95 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 1933 Неутрално

  ""Европейската централна банка каза, че вече имаме пълно съответствие на законодателството и смятам, че е въпрос на няколко месеца да финализираме този процес", каза Стоянова. Тя увери, че няма опасност страната да се присъедини към финансовия механизъм при курс на лева, различен от фиксирания сега. Гарант за това бил парламентът."
  Кой вярва на гаранции от българския парламент? Парламент, в който госпожа Менда Стоянова е председател на бюджетната комисия. Парламент, който би гласувал и прегласувал когато е необходимо всякакви закони, решения и промени.

 96. 96 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1194 Неутрално

  Дали са ги с активното съдействие на държавата в лицето на ДКХ. Три важни фунции има тази комисия и продължение на 5 години тя активно ги извращаваше в полза на В. Божков:
  - нарушаване на забраната в ЗХ за реклама на този хазарт.
  - нарушаване на правилата на ЗХ за местата за продажба на талоните;
  - несъбиране на 210 млн. лв., дължими на бюджета от организатора.
  В нормална държава това въобще не трябваше да се случва и за месец, а тук - пет години. И дали само шефовете на ДКХ и Божков са за затвор?
  Въпросът е риторичен - ако Гешев си погледне чл. 6, ал. 3, т. 9 от Устройствения правилник на ДКХ, ще прочете, че председателят на ДКХ
  ПРЕДСТАВЯ НА МИНИСТЪРА НА ФИНАНСИТЕ ЕЖЕГОДЕН ОТЧЕТ ЗА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ДЕЙНОСТТА НА КОМИСИЯТА.

  Оттам-нататък и децата ще се сетят дали министър Вл. Горанов наистина е "ни при чьом" за случая... Ама Гешев май "не ще да клати стабилността". Само да кажем, че в НК и в НПК никъде не фигурира думата "стабилност"...

 97. 97 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3211 Неутрално

  До коментар [#91] от "hope":

  Хората не искат да разберат, че досега трябваше да сме в Евро-зоната и Шенген и да започнем да приличаме на нормална европейска държава!
  Пък Каролев нито е либерал, нито е глобалист. Най-обикновен милиционерски боклук от времето на НДСВ.

  Бивш tww09306483.
 98. 98 Профил на Killing Joke
  Killing Joke
  Рейтинг: 689 Неутрално

  До коментар [#86] от "Killing Joke":Е да. Така е. Който има-не му трябват билетчета, но който няма-не му пука че дори да не спечели с три лева нищо няма да промени.
  —цитат от коментар 94 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Да бяха три лева... 1 милиард - това, дори разделено на 7 милиона са 143 лева годишно. А играят далеч не всички.

 99. 99 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 2024 Неутрално

  До коментар [#91] от "hope":

  А аз не мога да разбера защо постоянно се чертаят апокалиптични картини. Колко пагубно ще ни се отрази еврото?

 100. 100 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3243 Неутрално

  Божков просто трябва да се позове на това :"Тълкуванието на закона, което 20 години сме имали, е некоректно, но няма преднамереност и умисъл при тълкуването на закона с партийните субсидии." След като МФ се позовава на това ....

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK