Здравка Калайджиева: Наблюдаваме посягане върху държавността

Здравка Калайджиева

© Юлия Лазарова

Здравка КалайджиеваТова, което наблюдаваме в момента, е посягане върху държавността." Така бившият съдия в Европейския съд по правата на човека Здравка Калайджиева обобщи последните действия на прокуратурата около огласяването на записите със СРС на разговор на командира на Военновъздушните сили ген. Цанко Стойков с президента.


"Според прокуратурата едно "Мхм" може да бъде квалифицирано като нарушение на конституцията и държавна измяна. (...) Това е смешно и хората го разбират", коментира записите Калайджиева. Тя обаче посочи по-голямата опасност - безконтролността на държавното обвинение.


Калайджиева повдигна въпроса дали събирането и оповестяването на СРС-тата съответстват на закона. Изтъкна, че военен, какъвто е командирът на ВВС, може да бъде разследван само от военна прокуратура, а не от специализираната, откъдето дойдоха записите. Посочи и че по закон СРС, които не са обект на по-нататъшно разследване, се унищожават след 6 месеца. "Това нещо е било задържано, струва ми се, в рамките на 9 месеца и сега се огласява независимо от забраната да се огласява подобна информация", обясни тя. По думите ѝ се наблюдава ситуация, при която дали, кога и как някой ще бъде привлечен към наказателна отговорност е въпрос на избирателни решения на прокуратурата.
"Някак си всички очакват от прокуратурата да се произнесе по законността. Време е да се разбере, че прокурорът може да повдига спорове за законност, но съдът решава кое е законно и кое не", напомни Калайджиева. Тя коментира и питането, което Гешев отправи до Конституционния съд по въпроса за понятието държавна измяна и може ли да бъде разследван президентът.


"Главният прокурор е свободен да поиска каквито и да желае тълкувания от Конституционния съд, неприятното в случая е, че тази тема като че ли е добре разработена. Ако на него не му е ясно дали едно действие съставлява държавна измяна, по този въпрос има както практика, така и теория. Това обаче не пречи главният прокурор, ако пожелае, да попита отново", каза Калайджиева.


Неконтролируем апогей на правомощията на прокуратурата


Здравка Калайджиева посъветва юристите, които подкрепиха Иван Гешев при избора му от ВСС, да преосмислят позицията си. "Надявам се тази преценка да се преосмисли както от ВСС по отношение на професионалната етика, така и от Народното събрание дали тези действия подронват съдебната власт", каза тя и добави, че се е стигнало до "неконтролируем апогей на правомощията на прокуратурата, такива, каквито са днес".


Тя изтъкна, че прокурорите имат статут на несменяемост и безконтролност, и посочи, че резултатът е в множество дела срещу държавата и присъждане на обезщетения, които в крайна сметка данъкоплатците плащат. Припомни делото "Колеви срещу България" и посочи, че практическата възможност за разследване и търсене на наказателна отговорност на главния прокурор в момента е твърде ограничена.


Според Калайджиева е време за промяна в конституцията, така че функциите на прокуратурата и съда да бъдат ясно очертани в основния закон.


"Време е в конституцията да се запише, че съдилищата изпълняват правосъдието и да се запишат ясно функциите на прокуратурата. Не може прокуратурата да разпорежда на държавни органи какво да правят. Тя може да повдигне въпроса пред съд, но не и да разпорежда", каза Калайджиева. "Не само гражданите, но и политиците, изглежда, очакват правосъдие от прокуратурата. Там е работата, че прокуратурата не може да раздава правосъдие, тя не е съд", напомни тя.

Коментари (57)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1859 Неутрално

  Проблема е, че просто и само НАБЛЮДАВАМЕ...!!!!

 2. 2 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5945 Неутрално

  Напълно вярно! Мнение от умен юрист с ярко изразена чувствителност, която не се бои от непопулярни мнения, насочени срещу силните на деня.
  Този процес се задълбочава и става все по-неусточив, неуправляем и опасен за всички. Днес е водата, утре правото, вдругиден живота на всеки. Некадърното и корумпирно управление може да е начело само до време. Мисля, че скоро времето му ще свърши.
  -----
  Колеги съфорумци,
  Време (сигурно много от вас ще кажат крайно време) ми е да се оттегля като активен участник във форума и отново да стана само читател. Една от причините да се включа беше желанието на Боян Петров, човек когото много уважавам и обичам. Имах щастието да го познавам и много се надявам хората, които го познават чрез книгите му да се множат. Тази причина много трагично и болезнено за мен отпадна. Другата причина беше идеята да споделям в един клуб, където се спори учтиво и без обиди. Напоследък май обидите растат, а това ме отблъсква. Погледнете мисълта на Давид Хилберт по-долу, която използвам като мото.
  Една от причините да реша да спра е липсата на време, но и нежеланието да убеждавам за очевидни неща, въпреки че проф. Тагамлицки казваше, че най-трудно се доказват очевидните неща.
  Винаги съм се старал да бъда позитивен. Не винаги съм успявал. Старал съм се да не обиждам никой от вас. Ако все пак има такива, дълбоко съжалявам и приемете най-искрените ми извинения. Имам 1 изтрит коментар в самото начало и 1 скрит за публиката от тази седмица. Този скрит коментар също беше повод да си кажа „време е“.
  Трябва да призная, че ми беше много приятно да обменям мнения с всички вас, съмишленици или не. Старал съм се да отговоря на всеки и да разбера всяка позиция, не винаги съм успявал.
  Личният ми социален експеримент завършва днес. От утре ще ви чета, при това с удоволствие. :) Може би ще ви изпращам фото новини.
  Успех на всички!

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 3. 3 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2279 Неутрално

  Гешефф ПИКчърс ще ни осигурява още много такива филми.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 4. 4 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4029 Неутрално

  Най-обстойният и компетентно написан анализ на скандала със "сересетата" на Радев, който съм чел до момента, е този в Капитал:
  https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/politika/2020/01/31/4023247_geshev_sreshtu_radev_diagnozata_potvurdena/

  Ще си позволя да ц;итирам част от него:

  Извън очевидните изводи има още няколко неизяснени и доста притеснителни въпроса:

  - Първо, защо Специализираната прокуратура разследва действия на военни лица, какъвто е шефът на ВВС. В сряда Гешев отказа да отговори на този въпрос, когато му бе зададен от журналисти. Текстът на чл. 411а, ал. 7 от НПК казва, че когато едно престъпление е подсъдно едновременно на Специализирания наказателен съд (както в случая по чл. 321 НК) и на военния съд, то се гледа от военния съд. Причината за това очевидно нарушение на правилата на подсъдността може да е само една - властта си има спецсъд и спецпрокуратура за поръчки и всички дела "от особен интерес" се гледат там. Този проблем впрочем не възниква за първи път, съвсем наскоро адвокат Ина Лулчева отправи няколко писма до прокуратурата с въпрос защо спецсъдът гледа делото срещу кмета на Несебър за купуване на гласове, докато всички подобни дела се гледат в обикновените съдилища.

  - Второ, защо прокуратурата не казва кога е започнало разследването срещу Стойков, въз основа на какви данни, кой е дал разрешение за подслушването му. Към момента срещу него не е известно да има обвинение, а единственият видим резултат от поставянето му на подслушване е да се "закачи" президентът. Това поражда и допълнителен въпрос: по каква причина се спира делото срещу Стойков за укриване на документи и други машинации, след като той за разлика от държавния глава няма имунитет. Материалите срещу него могат да се отделят и да се разследват отделно, но прокуратурата незнайно защо поставя и него "на трупчета".

  - Трето, подслушването е трябвало да бъде преустановено в момента, в който е установено, че се записва президентът, защото това вече означава фактическо започване на разследване на лице с имунитет. Записите в този случай трябва да се унищожат, а не да се съхраняват.

  - Четвърто, защо това дело се обявява едва сега, след като разговорите са документирани през април м.г., т.е. преди девет месеца.

  - Пето, Защо прокурорите, работили по случая, са анонимни? Пред "Капитал" бившият шеф на бюрото за контрол върху СРС Бойко Рашков коментира: "Защо тези прокурори от Специализираната прокуратура, подписали постановлението, си крият името, от какво ги е страх - че колегите им ще разберат кой е написал това? Аз навремето като разследвах Петър Младенов, и то в едни други времена, криех ли си името? Жалко, че нямат смелостта да защитят позицията си, ако са убедени, че тя е правилна." Може би една от причините да се държат в тайна имената на двамата е, че тяхно е разрешението да се публикуват данните от подслушването, а това е престъпление. Авторитетни юристи като адвокатите Даниела Доковска, Михаил Екимджиев, Александър Кашъмов и др., припомниха, че съгласно чл. 145а от НК огласяването на информация, събрана чрез СРС, извън нейното предназначение за опазване на националната сигурност или за целите на наказателното производство е наказуемо със затвор престъпление срещу личността.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 5. 5 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5228 Неутрално

  Едно мнение на квалифициран, отговорен и уважаван юрист.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 6. 6
  tosho_toto
  Рейтинг: 282 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 7. 7 Профил на lpi31580057
  lpi31580057
  Рейтинг: 333 Неутрално

  слушах я по радиото. Годзила е на свобода, пазете се. каквито и логически доводи да излагате, примата няма да се трогне

 8. 8 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4201 Весело

  " Според прокуратурата едно "Мхм" може да бъде квалифицирано като нарушение на Конституцията и държавна измяна. (...) Това е смешно и хората го разбират", коментира записите Калайджиева."?!  Малеййй, каква интерпретация в стил Решетников! Кога е квалифицирала прокуратурата нарушение на Конституцията и държавна измяна, още повече пък за едно "Мхм"?! Никога не е късно, дори на сериозна възраст, човек да стане за срам, да бъде използван...
  Жалка история...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 295 Любопитно

  До коментар [#9] от "hamiltonf":

  Хайде дайте пример с каква биография трябва да бъде човек, за да може да изкаже компетентно мнение подкрепено с аргументи? Бихте ли ни споделили на по- неосведомените каква биография имат Гешев и Бойко та винаги техните изказвания са компетентни и достоверни?

 11. 11 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  "Време е в Конституцията да се запише, че съдилищата изпълняват правосъдието и да се запишат ясно функциите на прокуратурата. Не може прокуратурата да разпорежда на държавни органи какво да правят. Тя може да повдигне въпроса пред съд, но не и да разпорежда", каза Калайджиева.

  Любовта ще спаси света!!!
 12. 12 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4201 Неутрално

  До коментар [#10] от "nwj49315903":

  Ами не знам Гешев или Бойко да имат баща, политкомисар на престъпната Втора партизанска бригада „Чавдар”, бивш заместник-председател на Съвета по възпроизводство на човешките ресурси към Държавния съвет, бивш председател на Комисията по защита на обществените интереси и правата на гражданите в Народното събрание!? С такава биография си "налягаш парцалите", а ако искаш да "ръсиш мозък публично", първо, пак публично, ставаш и искаш прошка от жертвите на комунизма...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 13. 13 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 703 Неутрално

  Какво може да очакваш от дъщерята на партизанин.Естествено пълна защита на делегата на 16-тия конгрес на БКП другаря Радев,който,като всеки комунист на висок пост,урежда своята любовница да получава заплата от две места.Забележете,любовницата а не съпругата си. И сега дайте хората да не научат,какво е правил Радев ,като шеф на ВВС.
  Все пак около 2 000 000 са гласували за него и те имат право да знаят,какви ги е вършил фатмака,преди да го изберат за президент

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1452 Неутрално

  Според мен това което го пуснаха беше само за сплашване на Президента!

  Естествено тотално нарушение на закона - главен прокурор да публикува СРС за политически цели, отделно пък на висши военни.

  В една нормална държава Гешев отдавна щеше да си е подал оставката!!

  Но в случая целта му беше с тези СРС не директно да обвинява Радев в измяна, а да го сплаши. Да му демонстрира, че е записван докато е бил генерал, и се предполага, че има нещо инкриминиращо, т.е. "държи" го.

  Друг е въпроса дали наистина има нещо или само блъфира и сплашва.

 16. 16 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 766 Весело

  " . . . бившият съдия в Европейския съд по правата на човека Здравка Калайджиева обобщи последните действия на прокуратурата . . ."

  'Ма недейте така бе, г-жо Калайджиева. Защо разстройвате така главпрока ни. С такава любов го избрахме! И с единодушие! То не бяха писма и прокламации от работнически колективи, от РПУ-та, от негови подчинени, от ДАНС, от КПКОНПИ и други подобни служби. Сам Цацаров се изказа многократно за "професионалните качества и морални устои" на този "достоен" кандидат! Радост беше той за нас! А вие искате да "сринете" в нас сега вярата в него. Той е новият Робин Худ . . . дори бих казал Чавдар войвода! Взима от богатите и дава на бедните. Щял бил да раздаде коледните добавки на пенсионерите за 10 години напред . . . така каза човекът. Аз си мисля, дали да не му се извините, все пак сте била съдия в Европейския съд по правата на човека. И той има права на човек, а не е някакъв си там питек!

 17. 17 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1919 Неутрално

  До коментар [#2] от "penetrating":

  73!

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на keko2
  keko2
  Рейтинг: 484 Неутрално

  До коментар [#8] от "hamiltonf":

  Я, ама ти се очертаваш като да НЕ СИ УМЕН....знаеш си, нали!!!!!

 20. 20 Профил на tos_buratino
  tos_buratino
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Смела и независима жена. И много по-добър професионалист от милиционера Гешев.

 21. 21 Профил на keko2
  keko2
  Рейтинг: 484 Неутрално

  До коментар [#11] от "hope":

  Революция на репресивния апарат или когато чукът удари.....
  https://mobile.frognews.bg/article/190415/
  ....В щаба на революцията кипи денонощен труд: летят разпореждания, указания, есемеси и списъци със заподозрени; обсъждат се нови обвинения и арести, създават се в суматохата закони.
  Прокурори, тайни служби и ченгета в униформи формират челния отряд на революцията от нов тип. Завоеванията на статуквото трябва да бъдат защитени. Извоюваното с кръв, пот и сперма трябва да се оварди от набезите на скапаната демокрация и върховенството на закона!
  Наистина ли Иван Гешев вярва, че се бори с корупцията? Защото в х-л „Берлин“ се кискат и потриват ръце, радостни, че им разчиства пътя, както никой досега. Но най се забавлявали на думите му: „Прокуратурата и главният прокурор не влизат в лични битки. Такива действия прокуратурата предприема спрямо всички лица. Нямаме никакви притеснения да ангажираме наказателна отговорност, когато са налице доказателства, спрямо всяко едно лице в България, без да има значение каква позиция заема“. Защо така?
  Не, не е смешно…

 22. 22 Профил на nwj49315903
  nwj49315903
  Рейтинг: 295 Любопитно

  До коментар [#12] от "hamiltonf":

  Това не вменява компетеций, а и малко по комунистически звучи...
  Коментар на статията имаш или само на родословното дърво?

 23. 23 Профил на tos_buratino
  tos_buratino
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#12] от "hamiltonf":
  До коментар [#13] от "kwy38371721":
  Да, явно опорките са вече раздадени. Като не можем да оспорим думите, включваме вентилатора. Като няма лайна от човека - взимаме от роднините му. Свинска работа!

 24. 24 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 766 Весело

  До коментар [#6] от "tosho_toto":
  До коментар [#9] от "hamiltonf":

  §80. Исус и блудницата (Йн. 8:2-11). "Нека, който е безгрешен, пръв да хвърли камък на нея"

  А иначе, по същество, не съм чул досега, че децата могат да бъдат отговорни за деянията на родителите си.

 25. 25 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 44 Неутрално

  Това, което наблюдаваме В МОМЕНТА е посягане върху държавността?
  Чакайте малко.. не само че е посегнато, ами държавността е изпаднала в клинична смърт на територията и това не е от днес или вчера.

 26. 26 Профил на keko2
  keko2
  Рейтинг: 484 Неутрално

  До коментар [#10] от "nwj49315903":

  ТАЯ БИОГРАФИЯ ЛИ ТЪРСИТЕ!!!!!!

  Кой е Б.Борисов ()
  ++!!!!++++

  Таймс: За пръв път в историята, ЕС ще се оглави от наркотрафикант
  http://www.informiran.net/таймс-за-пръв-път-в-историята-ес-ще-се-о/

  Клип Джон Баерли за бай ОНя
  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1191017767617214&id=1058950224157303


  Посланик Байърли: Бойко Борисов е свързан със сериозна контрабанда на метаамфетамини
  http://www.glasove.com/categories/na-nov-glas/news/poslanik-bajyrli-bojko-borisov-e-svyrzan-sys-seriozna-kontrabanda-na-metaamfetamini

  Wikileaks: Бойко Борисов - мащабна контрабанда на амфетамини и зависимост от Лукойл...
  https://bivol.bg/wlborisov.html

  Какво казва ЦРУ за Бойко Борисов
  https://offnews.bg/balgaria/kakvo-kazva-tcru-za-bojko-borisov-61881.html

 27. 27 Профил на BBKing
  BBKing
  Рейтинг: 8 Любопитно

  До коментар [#26] от "keko2":

  Въх недей тъй! И нищо за Домусчиеви и техните фарма-начинания?!

 28. 28 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4201 Весело

  До коментар [#19] от "keko2":

  Нещо по темата?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 29. 29 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4201 Весело

  До коментар [#20] от "tos_buratino":

  Ами другарката защо не се кандидатира за главна прокурорка?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 30. 30 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3515 Любопитно

  До коментар [#25] от "Александър":

  Чакайте малко.. не само че е посегнато, ами държавността е изпаднала в клинична смърт на територията и това не е от днес или вчера.
  =======
  Трудно е, нали....!

  Как да е лесно след като конците се дърпат едновременно от три места....!
  Брюксел, Белия дом и Кремъл....

  Bukalemun
 31. 31 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5035 Неутрално

  До коментар [#2] от "penetrating":

  Довиждане, приятелю. Съжалявам, че вече не ще мога да чета смислените ти и умерени коментари. Имали сме понякога различни мнения, но за мен ще си останеш един от форумците, заради които все още съм във форума. Извинявай, ако някога съм те обидил. Било е без умисъл. Много здраве и успехи в личен план.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 32. 32 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1891 Весело

  Интересно ми е дали по проблема с държавната измяна "има както практика, така и теория", твърди Калайджиева и какви конкретно са те. Заимов, може би?

 33. 33 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2157 Неутрално

  Като че ли има учудени? Кой наистина е учуден от мръсното пране на един висш политик? От кокошкарските прояви? От шуробаджинащината? И кой е учуден от показването на мръсното пране заради политически причини? Даже не са и политически, причините са “затваряй си устата та да не си отворим ний устите”.

 34. 34 Профил на tarikatis
  tarikatis
  Рейтинг: 0 Неутрално
 35. 35 Профил на tarikatis
  tarikatis
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Желая ти искрено здраве и щастие!
  Жалко, че са малко хората, като теб в този форум!

  Аз ще се разходя по “Промнад дез’Анге” и ще пожелая успех и на теб и на държавата ви !

  Бъди здрав !
  До коментар [#2] от "penetrating":

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 1138 Неутрално

  До коментар [#6] от "tosho_toto":Предположих, че е с подобна биография. Цинично е на такива хора да се дава трибуна, да заблуждават обществото, и някои дори я мислят за "умен юрист, с ярко изразена чувствителност"!? На "Дневник" не му прави чест, но какво ли значи "чест", като четем в последнити дни за какво става дума!?
  —цитат от коментар 9 на hamiltonf


  Хамилтоне, хамилтоне, всеки що годе интелигентен човек вече би трябвало да е преценил за какво иде реч - и Калайджиева е пределно ясна - прокуратурата не е съд и в една нормална държава съдът е институцията, която казва кое е законно и кое не, кой е престъпник и кой не, а не лоената топка Гешев!

  И още - че Гешев на практика е престъпил закона поне по няколко параграфа (това го казаха още куп топ прависти в България) - едно като е публикувал СРС-та, които са запазени незаконно, и които са придобити незаконно...

  И тук не ставе дума за Радев, Божков, Банов и пр., тук нещата са пределно ясни - когато държавата (в лицето на прокуратурата), започне да действа на принципа "целта оправдава средствата", не признавайки граждански права и закони, то тази държава престава да съшествува.

 38. 38 Профил на deutscher._
  deutscher._
  Рейтинг: 568 Неутрално

  И аз съм съгласен , че госпожата -дъщеря на комунист -партизанин не трябва да е отговорна за убежденията и действията на баща си , НО САМО ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ , ЧЕ ДОСЕГА Е ОСЪДИЛА ПУБЛИЧНО КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БГ КАТО ПРЕСТЪПЕН ЗА КОЕТО Е ИМАЛА ДОСТАТЪЧНО ВРЕМЕ ! ! !

 39. 39 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5945 Весело

  До коментар [#17] от "lz73":

  73! :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 40. 40 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5945 Весело

  До коментар [#31] от "Alarmstufe: Rot":

  Сърдечно благодаря. Извинения и от мен, било е без зла умисъл :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 41. 41 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5945 Весело

  До коментар [#35] от "tarikatis":

  Благодаря много :)
  Свежа идея за разходка :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 42. 42 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 529 Неутрално

  "Здравка Калайджиева посъветва те, които подкрепиха Иван Гешев при избора му от ВСС, да преосмислят позицията си. "

  Как купени/назначени юристи ще сменят "правилната" си позиция

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 43. 43 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2259 Весело

  Ами….каква държавност , просто такива им са придобитите навици....по-рано нямаше СРС-та , ама имаше микрофони....държавност е непозната дума !

 44. 44 Профил на tjj54611191
  tjj54611191
  Рейтинг: 332 Неутрално

  С готовност бих се отказал от малко от тази наша държавност, даже от късче лична свобода, но още по ме е страх, от какво ще бъдат заменени.

 45. 45 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 559 Неутрално

  Остатъците от държавност изчезнаха преди десетина години. От тогава контролираният проект ГЕРБ наложи уродлива еднолична форма на управление на държавата, характерна за охранителна фирма с мутренски произход, с една особеност - счетоводитечлят на фирмата е ДПС. Политическите патерици и така наречената опозиция редовно си получават порциите за да си разиграват театъра пред завесата. Зад завесата цари мир и любов. Това си личи как единодушно си гласуват примерно избора на свинеглавия гьонсурат за прокурор - една перверзия, приета овчедушно от така нареченото общество.

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  ..............Това е смешно и хората го разбират", коментира записите Калайджиева. ............

  Ало, слугинажа.
  Не беше едно и не беше "МХМ".

  Стана си пределно ясно как заместника на Резидента се опитва да потули издънката-лакомия.

  Викат му .....на интереси. А да видим ще се сетиш ли какво на интереси е.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 48. 48 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#2] от "penetrating":

  Помислих, че си болен отначало. Добре, че не си.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 49. 49 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5945 Неутрално

  До коментар [#48] от "Росен съм аз а Путлер ще капитулира":

  И това е човешко, няма лошо. Имаше един преди 2000 години и това е засега :)
  Но да, друга е идеята
  Успех!

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 50. 50 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1278 Неутрално

  До коментар [#2] от "penetrating":

  Прав сте! Мисля, че е време и аз да се откажа, защото в този форум започнаха да преобладават платените драскачи. Губя доста време, за да преглеждам излишните им коментари, а рядко попадам на стойностни мнения.

 51. 51 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1278 Неутрално

  До коментар [#14] от "yanne":

  "Ееех,подаквате си с Кмета..."

  Е-ех, пак излезе наяве руското! Впрочем и руския език не сте го научили както трябва. Глаголът не е "подаквам", а "поддакивать" с две "д" ("под" и "да").

 52. 52 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5945 Неутрално

  До коментар [#50] от "evpetra":

  Аз ще съм тук и ще продължа да чета :)
  Успех, каквото и да решите

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 53. 53 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7710 Неутрално
 54. 54 Профил на tarikatis
  tarikatis
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Върнах се..;)

  Беше наистина приятно, както винаги !

  Живеем на 200 м от морето..

  До коментар [#41] от "penetrating":

 55. 55 Профил на tarikatis
  tarikatis
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Най-накрая България има истински главен прокурор, а не като Цацаров!

  Затова и форумните мебели( и не само те) скърцат и ще скърцат, докато се разпаднат..

  Приятна неделна вечер на всички !

 56. 56 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5945 Неутрално

  До коментар [#54] от "tarikatis":

  :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 57. 57 Профил на gogo63
  gogo63
  Рейтинг: 951 Неутрално

  А иначе, по същество, не съм чул досега, че децата могат да бъдат отговорни за деянията на родителите си.
  —цитат от коментар 24 на Косьо Генчев


  Извинявайте, но това е изключително несъстоятелен аргумент, който червените боклуци често използват.
  Първо, не става дума за съдебна отговорност - естествено не носят.
  Второ - дали е все едно кой ме е възпитавал - дядо ми / баща ми хладнокръвният убиец и простак (примерно Георги Боков) или дядо ми / баща ми (моите), които без да са били някакви дисиденти, са изпитали на гърба си много от прелестите на комунистическата власт.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK