Борисов получи обещания, че водната връзка за Перник ще е готова в срок

Борисов получи обещания, че водната връзка за Перник ще е готова в срок

© Фейсбук на Бойко БорисовСтроителите на новата водна връзка за Перник, по която градът трябва да получи вода от язовир "Бели Искър", обещаха днес на премиера Бойко Борисов, че ще се справят в срок. Първоначално ставаше дума за 45 дни, а днес министър-председателят при инспекцията на място го скъси на 30 дни.


Новият водопровод е с дължина 13.5 километра и свързва помпената станция в Мало Бучино до Перник. Идеята е по новата тръба да бъде доставена вода от Рила през софийския водопровод до града, който е на воден режим от ноември.


Борисов получи обещания, че водната връзка за Перник ще е готова в срок

© Фейсбук на Бойко Борисов
Новият водопровод се изгражда с испански пластмасови тръби, които се свързват с лепило. Така се пести времето, което отнемат заварките при стоманените тръби.


Министърът на икономиката Емил Караниколов каза на премиера, че има и готов проект на водопровод от язовир "Бушляк" до индустриалната зона на Перник. Водата от него ще се ползва от предприятията в района, но в момента се чака отговор от фирмите дали тя е подходяща за тяхното производство. До момента само от "Стомана" са казали, че водата им върши работа. Идеята е повече промишлените предприятия да не ползват вода от язовир "Студена".


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK