Човекът на "Канал 3" смени Вяра Анкова в управлението на "Нова телевизия"

Вяра Анкова

© Георги Кожухаров

Вяра АнковаДългогодишният кадър и собственик по документи на свързвания с депутата от ДПС Делян Пеевски "Канал 3" Ива Стоянова става управител на "Нова телевизия". През декември тя оглави дирекция "Информация" в медиата, а сега заема мястото на Вяра Анкова. Това съобщи пресслужбата на медиата в сряда (5 февруари) привечер.


Стоянова ще управлява телевизията заедно с Николай Андреев, който досега делеше тази отговорност с Анкова.


Самата Анкова излиза от оперативното ръководство
Тя е избрана за зам.-председател на съвета на директорите на дружеството - собственик на телевизията "Адванс Медиа Груп" на братята Кирил и Георги Домусчиеви.


Преди да получи позиция в "Нова" Ива Стоянова в продължение на пет години е била собственик (по документи), управител и програмен директор на свързвания с депутата от ДПС Делян Пеевски "Канал 3". Според официалното съобщение пред декември като генерален директор "Информация" тя трябваше да работи за увеличаване на аудиторния дял на информационните и публицистични формати и да ръководи проектите на новинарския екип.


Оперативно новините се ръководят от Миляна Велева


която е била шеф на новините и във финансираната от фалиралата КТБ телевизия ТВ7 след като Николай Бареков напусна, а също и в Канал 3.


Каква е журналистическата кариера на Ива Стоянова четете тук.


В телевизията върви смяна на кадрите. Тези дни обяви, че напуска, водещата Лора Крумов, преди това беше освободен режисьорът Валдес Радев, който е много популярен в социалните мрежи с шаржове на властта. През миналата година телевизията напуснаха известните журналисти, част от разследващия ѝ екип - Миролюба Бенатова, Генка Шикерова и Марин Николов.


След като през 2017 г. мандатът й като генерален директор на БНТ изтече, Вяра Анкова се премести в Нова телевизия, където отговаряше за новините. След като медиата беше придобита от Кирил и Георги Домусчиеви през април 2019 г. тя беше издигната за изпълнителен директор.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK