Данаил Кирилов поиска съдия Андон Миталов да бъде уволнен

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов поиска на съдията от Специализирания наказателен съд Андон Миталов да бъде наложено най-тежкото дисциплинарно наказание - освобождаване от длъжност, заради уронване престижа на съдебната власт

© Велко Ангелов

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов поиска на съдията от Специализирания наказателен съд Андон Миталов да бъде наложено най-тежкото дисциплинарно наказание - освобождаване от длъжност, заради уронване престижа на съдебната властМинистърът на правосъдието Данаил Кирилов предложи с писмо на съдийската колегия на Висшия съдебен съвет да уволни съдия Андон Миталов, който бе посочен от Държавния департамент на САЩ като корумпиран и бе санкциониран със забрана той и семейството му да влизат в страната. Предложението си министър Кирилов мотивира с това, че с действията си Миталов е накърнил престижа на съдебната власт.


"През изминалата седмица публично се обяви изявлението на държавния секретар на САЩ Майк Помпео за налагане на забрана за влизане в САЩ заради "участието му сериозна корупция" на съдията от Специализирания наказателен съд Миталов, който в качеството си на длъжностно лице е "участвал в корупционни действия, които подкопават върховенството на закона и сериозно компрометират независимостта на демократичните институции в България", припомня Кирилов в отворено писмо.


По думите му неблагоприятният резултат за авторитета на съдебната власт и за българската държава е налице, като се засяга доверието и независимостта на съдебната система, както и международната оценка за възможността да се прилага принципът на върховенството на правото в България.
В искането се казва още, че отражението на вредата не е само в българско-американските двустранни отношения, а е и сред държавите - членки на ЕС, и всички партньори на България, работещи за утвърждаването на този ключов принцип на правовата държава.


Кирилов приема напълно тезата на бившия главен прокурор Сотир Цацаров, който миналата година поиска от Инспектората на Висшия съдебен съвет (ИВСС) да провери как съдията е пуснал обвинения в шпионаж председател на движение "Русофили" Николай Малинов да пътува до Русия и да получи награда от президента Владимир Путин. В четвъртък от ИВСС обявиха, че инспектор е отказал проверка по случая, тъй като няма съответните правомощия.


Министър Кирилов обвързва санкцията на САЩ за Миталов с това, че като съдия той се е произнесъл не по искането за цялостна отмяна на мярката, а е разрешил нещо, което не е било поискано от защитата, а именно позволил е на обвиняем да напусне страната за конкретни дати и събития (това бе и тезата, застъпена в искането на Цацаров до ИВСС - бел. ред.).


"Освен това в нарушение на разпоредбите на НПК не е поискано становището на прокурора. Еднократното разрешение за напускане на страна е направено, без да има произнасяне на прокурор под формата на отказ и без съдът да е сезиран с жалба срещу такъв отказ", пише Кирилов и допълва, че по този начин съдията е "иззел" компетентността на водещия досъдебното производство орган.


Кирилов уточнява, че тези допуснати нарушения на закона не са предмет на инстанционен контрол, но в конкретния случай, разгледани в логическата им обвързаност, действията на съдия Миталов демонстрирали неизпълнение на служебни задължения.


"Действията на съдия Миталов по администриране и разглеждане на делото са довели до накърняването на престижа на съдебната власт и представляват основание за освобождаване от длъжност. Според министъра умишленото нарушаване на служебните му задължения, които налагат при постановяване на актовете си съдията да се основава на закона и събраните по делото доказателства, както и да изпълнява функциите си безпристрастно, дават основание за освобождаване от длъжност", мотивира искането си министърът.


Предложението на Кирилов до съдийската колегия на ВСС завършва с това да му се наложи най-тежкото дисциплинарно наказание - дисциплинарно освобождаване от длъжност. До момента няма официална информация от САЩ с какви доказателства и мотиви се приема, че съдията е корумпиран.


Вчера председателят на Специализирания наказателен съд Мариета Райкова обясни, че съдия Миталов е в болничен, а съдийската колегия на ВСС се събра на извънредно заседание по казуса. Единодушно с 10 гласа "за" колегията реши да поиска информация от САЩ чрез Министерството на външните работи да поиска информация по случая.


"Докато нямаме информацията за съдията от специализирания съд Андон Миталов, която имат чуждестранни служби, ние не можем да вземаме решения", заяви вчера пред журналисти председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов.


По същото време съсловната съдийска организация - Съюзът на съдиите в България, излезе със становище, с което настоява прокуратурата, ВСС и Инспекторатът да предприемат незабавно действия и публично да оповестят резултатите. В случай че действително се установи извършване на твърдените действия, съдия Миталов следва да понесе предвидената в закона наказателна или дисциплинарна отговорност. А ако това не е така, то да бъде обявено публично, за да се даде възможност Миталов да възстанови както личната си репутация и доброто име, така и за защита престижа на съдебната власт в България.


Реакциите и коментарите по казуса със санкционирания от САЩ съдия четете тук

Коментари (226)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Барни да се запише да учи право!

 2. 2 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1943 Весело

  Я! Барни Ръбъл извади извади боздугана и погна динозавъра!

 3. 3 Профил на Shkembechorba
  Shkembechorba
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Данаил Кирилов трябваше да поиска съдия Миталов да бъде уволнен, още когато е пуснал Малинов, а не когато хамериканците биха камбаната.
  Сега Данаил Кирилов трябва да бъде уволнен.

 4. 4 Профил на Zlatko Denev
  Zlatko Denev
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Не знам дали е корумпиран Миталов, но знам, че е путинофил, а това е дори по-лошо, тъй че къш !

 5. 5 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3090 Неутрално

  Този човек няма никакво достойнство и иска и ние да ходим с наведени глави.
  Защо някой трябва да ни казва, кой бил корумпиран? Да посочат доказателства, ние ще решим. Подлоги. В този случай американски.

  Любовта ще спаси света!!!
 6. 6 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6059 Весело

  Когато в САЩ .... , наш Дани се ......................!!! :)

  [email protected]
 7. 7 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3838 Неутрално

  Абе не му се карайте на човечето сега.
  Правилно се е насочил.
  Е! Малко късно, ама правилно.
  Едно свястно нещо предложи, а вие му се карате.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 642 Весело

  Барни Ръбъл след 3 месеца мълчание и снишаване е решил да вземе отношение.

 11. 11 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Предложението на Кирилов - https://www.24chasa.bg/Media/2020/02/07/55c266a8-36c0-4b4d-9201-0cdd2ba119dd.pdf

  ИВСС:
  "В сигнала главният прокурор е поискал по същество от ИВСС да се произнесе по правилността на постановения съдебен акт, доколкото съдията е разрешил на обвиняемото лице да напусне страната, без преди такова разрешение да е поискано от прокурор и същият да е отказал да разреши напускането.

  ИВСС няма компетентност да се произнася по същество относно правилността на съдебните актове и доколкото не са установени нарушения по образуването, движението и приключването на делото, с посоченото становище е прието, че няма основание за образуване на проверка.

  Други сигнали по отношение на съдия Миталов, включително такива съдържащи твърдения за нарушения по глава девета, раздел Iб ЗСВ не са постъпвали в Инспектората. "
  http://www.inspectoratvss.bg/bg/pubs/394?tip=0

 12. 12 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3090 Неутрално

  Всъщност кой решава в нашата клета държава, кой е корумпиран и кой,не?

  Любовта ще спаси света!!!
 13. 13 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 568 Неутрално

  Биволъ, Лозан и Кулезич не дават

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 14. 14 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1304 Неутрално

  То за уронване на престижа на съдебната власт трябва да се почне чистката от китовете, от Дани...
  Този, посочения съдия е неква цаца. Даже и цаца не е, ами неква блатна гупа.

 15. 15 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 664 Неутрално

  Абе Барни, поискай първо доказателствата и мотивите, не дей и ти като предтечите ти по време на комунизма, каквото каже големият брат без Бг държава да е оценила фактите, без суверенитет да се втурваш да уволняваш.

 16. 16 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 592 Неутрално

  До коментар [#13] от "hhhuuunnnn":

  аз пък давам.

 17. 17 Профил на Niko Kostantinov
  Niko Kostantinov
  Рейтинг: 251 Неутрално

  Ха ха, Умнокрасиви подкрепят Барнито. Какво стана с ВЪРХОВЕНСТВОТО на ЗАКОНА. Дайте банковите сметки на съдията и близките и ще видим колко е корумпиран. СРАМ и ПОЗОР

 18. 18 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 495 Неутрално

  Новата ЕК работи от 1 декември, Механизмът за сътрудничество и проверка не е паднал и аз чакам вече трети месец тази оставка!!!
  Ръбълче, кво чакаш?

  Данаил Кирилов подава оставка, ако тази ЕК не свали мониторинга
  https://news.bg/politics/danail-kirilov-podava-ostavka-ako-tazi-ek-ne-svali-monitoringa.html?fbclid=IwAR0_9o9BMVi3tfAkyNjtYGZzfX-xqdSM-eGIZXM_sN-eALlzvcIuy1OEEOU

 19. 19 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2971 Неутрално

  А-а-а-а-а...! Това е посегателство върху независимият съд и натиск върху мнението на членовете на ВСС! Още повече, другарят Магдаличнев вече казА, че Миталов не е виновен. :)))

  Бивш tww09306483.
 20. 20 Профил на aleksandarx
  aleksandarx
  Рейтинг: 1192 Неутрално

  До коментар [#8] от "EU defender":

  С какво да свиква? За сериозна корупция те само уволняват??? Мани нема нужда да свиква.

 21. 21 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 592 Неутрално

  До коментар [#17] от "nkk81":

  споко знаем душевно необятните,
  че ще му дадете медал за заслуги.

 22. 22 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3090 Неутрално

  Харесвам Тръмп, вярвам че е антиглобалист и популист.
  Но чисто политически САЩ се държат нахално и обидно.

  Любовта ще спаси света!!!
 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на 3.14
  3.14
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Аз предлагам преди да започнем с уволненията да изпратим ГешеФт и ко на изпит за прокурори, ама истински и истинска тайна комисия да проверява анонимно подадените ми писмени работи. Щото от това, което ни показва, той правото не го снае. И основни принципи от 1ви курс като разделение на властите, презумпции за невиновност и прочие не го интересуват? Ало? Ало? Ало?

  ПС: На същия изпит можем да пратим също министъра и цялото всс впрочим.

  bleuetoile.wordpress.com
 25. 25 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1840 Неутрално

  “ ... Предложението си министър Кирилов мотивира с това, че с действията си Миталов е накърнил престижа на съдебната власт.”

  По този логика и самият Кирилов трябва да си ходи.

  Все пак нещо като доказателства няма ли да бъдат изчакани и разгледани? Поне от кумова срама...

 26. 26 Профил на SML
  SML
  Рейтинг: 642 Весело

  До коментар [#8] от "EU defender":С какво да свиква? За сериозна корупция те само уволняват??? Мани нема нужда да свиква.
  —цитат от коментар 20 на alexandar


  Мдаа, това някои хора изглежда, че не могат да го разберат... ако има корупция да го съдят - има си следствие, прокуратура. Даже чух, че имаме главен прокурор, който много ги разбира нещата..... а ако няма защо да го уволняват?

  One should be free to do whatever he wants, as longs this does not interfere with the equal right of everybody else to do the same.
 27. 27 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2952 Неутрално

  "Еднократното разрешение за напускане на страна е направено, без да има произнасяне на прокурор под формата на отказ и без съдът да е сезиран с жалба срещу такъв отказ"

  Това е точното определение на провинението на Миталов. Безспорно.

  Въпросът е дали в съдебната система това е единично явление или текуща практика. Вчера Малинов каза в едно интервю, че е получил на два пъти отказ от друг съдия, но не спомена да е искал разрешение от прокурора и да е обжалвал неговия отказ. Следва ли другият съдия, който е извършил същото провинение - да се произнася без отказ от прокурора също да бъде санкциониран? Май така излиза.

  Другият въпрос е, че това провинение може да бъде повод за дисциплинарно наказание, но не и за съмнения за корупция. На Миталов не може да му бъде вменено във вина разрешението, което е дал на Малинов да пътува до Русия - това противоречи на независимостта на съда и на здравия разум - Малинов отиде и се върна без да се укрива.

  Цялта тази история е един измислен и изкуствено раздухан скандал за отчитане на дейност по параграф "борба с корупцията", в която за съжаление беше въведен в заблуда и въвлечен и Държавният департамент на САЩ.

  А, да - съдия Миталов трябва да бъде уволнен. Колкото по-бързо толкова по-добре. И да запеем песента от незабравимия български филм "Кит" - "От нищо нещо правим и веем знамена!"

 28. 28 Профил на kdo52372883
  kdo52372883
  Рейтинг: 842 Гневно

  А пък ние настояваме за уволнението на Данко ТЪП*ТО, за уронване престижа на държавата!! И за това, че опетни иначе достойното и симпатично име 'Ръбъл'.

  По-голям позор като праСовъден министър България не е имала за 140-годишната история на това Министерство!! СРАМ, РЕЗИЛ и УЖАС!!!

 29. 29 Профил на 3.14
  3.14
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#23] от "Reporter US":

  Вие очевидно не сте юрист, иначе щяхте да загреете от 2рото изказване на който и да е от изброените кой грамотен, кой не. Кънев е отличен юрист, за разлика от милиционерите, дето са №1 по нова тв.

  bleuetoile.wordpress.com
 30. 30 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Сигналът от САЩ беше ясен. Необходима е тотална чистка на съдебната система от путиноиди.

  The best way to predict the future is to invent it.
 31. 31 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4335 Весело

  "По думите му неблагоприятният резултат за авторитета на съдебната власт и за българската държава е налице, като се засяга доверието и независимостта на съдебната система, както и международната оценка за възможността да се прилага принципът на върховенството на правото в България."

  По тая логика Дани изобщо министър не трябваше да става, за депутат може - там тежката некомпетентност просто се презюмира.....

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на foreverman77
  foreverman77
  Рейтинг: 385 Неутрално

  До коментар [#23] от "Reporter US":

  Ти верно ли, сравняваш Радан с това недоразумение от статията???
  Да Ви имам критериите!!

 34. 34 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2971 Неутрално

  До коментар [#23] от "Reporter US":

  А с дипломата на Цецка, какво стана? И тя е отличник, нали? В ГЕРБ всички сте отличници! А вожда ви е доктор на противипожарните нАуки с дисертация, която никой не е виждАл! :)))

  Бивш tww09306483.
 35. 35 Профил на foreverman77
  foreverman77
  Рейтинг: 385 Неутрално

  До коментар [#30] от "EU defender":

  Лошото е, че е нужна и чиста от бойкоиди, пеефскииди, доганоиди и милиционериди.

  Иначе, за русофилите и аз съм ЗА.

 36. 36 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 2478 Неутрално

  Новата другарка от САЩ се изложи яко. Нашите сега мажат още по-яко. Нещата от комични започват да стават трагични.

 37. 37 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2520 Весело

  Ей сега ще дойде препатилият и ще каже на Кирилов как точно се прилага законът, хахах...

  Ама естествено, че Миталов трябва да бъде уволнен или най-малкото - отстранен временно от длъжност, независимо от болничните, които си е взел, ама министърът е неговият призив ще си остане "глас в пустиня". "Смелчакът" и "борец за справедливост" тов. Панов, заедно с бащата на калпакчиевата ортачка формират мнението на останалите другари съдии, които чакат да видят цвета на флумастерите. В конкретния случай, не се учудвайте!, той е ярко, по московски червен.
  Иначе, тва ЦРУ и ФБР репи да рупат. Нашичките слуги искат ин-фор-ма-ция от де що служби има и требе да им се сервира, за да напуснат амбразурата, хаха...

  Много добро припомняне на казуса за който може да чете, апропо.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 38. 38 Профил на foreverman77
  foreverman77
  Рейтинг: 385 Неутрално

  До коментар [#34] от "Petleshev":

  Те, всичките, са академици от Библиотекарския- най-реномирания университет в страната (на мутрите).

 39. 39 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1079 Неутрално

  Барни да се запише да учи право!
  —цитат от коментар 1 на Panda


  Той знае , колкото е необходимо и не излиза В БОЛНИЧНИ , когато му "запари " под лъжичката , а и на други места !
  По същото време съсловната съдийска организация - Съюзът на съдиите в България, излезе със становище, с което настоява прокуратурата, ВСС и Инспекторатът да предприемат незабавно действия и публично да оповестят резултатите. В случай че действително се установи извършване на твърдените действия, съдия Миталов следва да понесе предвидената в закона наказателна или дисциплинарна отговорност. А ако това не е така, то да бъде обявено публично, за да се даде възможност Миталов да възстанови както личната си репутация и доброто име, така и за защита престижа на съдебната власт в България.
  Не можеше ли ДА ЗАЩИТИ БЕЗУПРЕЧНАТА СИ РЕПУТАЦИЯ и без да му се НАЛАГА да ползва болнични , което автоматично го прави от КОРУМПИРАН и КОРУМПИРАЩ медици !!!
  А зконът е категоричен - и даващ и получаващ - НА СЪД !

 40. 40 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2971 Неутрално

  До коментар [#33] от "foreverman77":

  Критериите на ГЕРБ-ерите са много разтегливи и преди всичко универсални. Могат да обяснят и оправдаят взаимноизключващи се събития и факти с едни и същи доводи. И окото им не трепва...! Няма празно. Каквото каже вожда, това е! Ако се наложи ще ти обяснят, че Слънцето изгрява от запад и ще те обявят за лъжец и костовист ако кажеш, че не е вярно. Зависи от момента и указанията от Москва. Сещай се, в какво се превърна Белене от гьол и корупционен проект. И хич не им пука... :)))

  Бивш tww09306483.
 41. 41 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1082 Весело

  Всъщност кой решава в нашата клета държава, кой е корумпиран и кой,не?
  —цитат от коментар 12 на hope


  Mи вие бе- гледам- в коментар № 5 сте иззели тези функции.

  Мъгла ми е- кои точно сте вие, но с трепет очаквам решението ви... 😂😂😂😂

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 42. 42 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 810 Любопитно

  "До момента няма официална информация от САЩ с какви доказателства и мотиви се приема, че съдията е корумпиран."
  След като няма доказателства Дани с какъв сериозен аргумент ще го уволни?! С това, което казва ли?! Заради накърняване на престижа?! То тогава сигурно ще трябва да се уволняваме повсеместно управници от всеки калибър и от всякакви цветове. Не, че няма да е заслужено! Но действайте с еднакви критерии.
  И още, за корумпирани хора сме чували, особено сред държавните служители, каквито впрочем са и политиците. Но за наказание за корупция не се казва, а се доказва.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 44. 44 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 641 Неутрално

  Аз предлагам Данаил Кирилов да бъде уволнен.
  Тия вече се задавят от наглост....

  Stupid people make me sick
 45. 45 Профил на Отец Сисой
  Отец Сисой
  Рейтинг: 492 Весело

  Тези бързат да режат опашката :)

  over the under
 46. 46 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1543 Любопитно

  "Предложението си министър Кирилов мотивира с това, че с действията си Миталов е накърнил престижа на съдебната власт."

  какви виновни действия са установени?

 47. 47 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1528 Неутрално

  До коментар [#23] от "Reporter US":

  "Той си показа ОТЛИЧНАТА ДИПЛОМА от СУ "Климент Охридски" ПУБЛИЧНО! Не така стои въпросът с набедените ЙОристи от ДСБ/ДеБъ - Атанасов, Ръдань и Бойкикев! Техните дипломи никой ни ги е видвал, ни може да се предположи, че са налични, съдейки по щедрите порции неграмотност, които пръскат при всяка своя публична изява!"

  Я ни разкажи за Цецка Цачева.

 48. 48 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2971 Неутрално

  До коментар [#18] от "SaveBG":

  Ще си прави компания с Валерко, дето щеше да скача с релса на врата...! :)))

  Бивш tww09306483.
 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 50. 50 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3432 Неутрално

  Този уронва престижа престижа и на самите поръчители.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 51. 51 Профил на Niko Kostantinov
  Niko Kostantinov
  Рейтинг: 251 Неутрално

  Аеде излезе и доклада от Генерал Боцев за проверката на Генерал Стойков. Няма да му повдигат никакви обвинения защото нямало защо. Документите са дадени на 2 пъти на конпиеите. Абе какво става по дяволите? Как да омаскарим сега Президента

 52. 52 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 641 Неутрално

  До коментар [#30] от "EU defender":

  Сигналът от САЩ беше ясен. Необходима е тотална чистка на съдебната система от путиноиди.
  -----
  Ти си един от тези които ако САЩ кажат да им ближеш сладоледа , ще го направиш с удоволствие. А ти някога имал ли си собствено мнение ?! Я да те пробвам сега.
  От кого трябва да започне чистката в Правораздавателната система ?
  + Гешев
  - Миталов

  Stupid people make me sick
 53. 53 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1543 Неутрално

  Уволнен, на какво отгоре? Не трябва ли да бъде съден? Придворната дрогарка Гочева още същата вечер твърдеше, че информацията идва от нашите "служби". Очевидно Борисов я е предал на американците. Защо герболятата не му спретнат процес?Или мислят да го самоубият?
  —цитат от коментар 43 на Дедо Лойко


  натискат го да подаде оставка, щото ако го бутнат с единствен повод съдебно решение, което не им харесва, нали разбираш къде отиват пак :)
  ИВСС вече обяви, че няма нарушения в онова дело

  от био-то му се вижда че е биткаджия, да видим

 54. 54 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 749 Неутрално

  На какво правно основание бе Барни?

 55. 55 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1543 Любопитно

  Аеде излезе и доклада от Генерал Боцев за проверката на Генерал Стойков. Няма да му повдигат никакви обвинения защото нямало защо. Документите са дадени на 2 пъти на конпиеите. Абе какво става по дяволите? Как да омаскарим сега Президента
  —цитат от коментар 51 на nkk81


  значи гешефтака, какво?

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 58. 58 Профил на ii
  ii
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Данаил Кирилов трябваше да поиска съдия Миталов да бъде уволнен, още когато е пуснал Малинов, а не когато хамериканците биха камбаната. Сега Данаил Кирилов трябва да бъде уволнен.
  —цитат от коментар 3 на Shkembechorba


  "6"

  ii
 59. 59 Профил на Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Рейтинг: 738 Неутрално

  Ако има нарушение и го уволнят сега, каква е вината на ВСС, който толкова време не е предприел нищо???

 60. 60 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2971 Неутрално

  До коментар [#46] от "extraCACA":

  Проблемът е, че не могат да установят нищо! Нито за действия, нито за бездействия. Чудят се, как да излязат от положение и да си спасят задниците, Не мислят за нищо друго...! :)))

  Бивш tww09306483.
 61. 61 Профил на Locke
  Locke
  Рейтинг: 813 Неутрално

  Разполагаме ли с някакви нови доказателства по случая или е достатъчно само че някой си в САЩ е казал нещо против този съдия? Ние американска колония ли сме? Ако Русия беше санкционирала съдия, пак ли щяхме да скачаме да го уволняваме? Или пък Германия? Или Турция? Изобщо държава ли сме със собствена позиция или не?

  Всяка друга държава си следва собствените интереси. Всякакво съвпадение между наши и техни е винаги само временно, така че да бъдат оставени да ни ръководят означава рано или късно да бъдем принудени да направим нещо в техен интерес и против наш. Съюзниците имат право да казват не, васалите нямат.

 62. 62 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2952 Неутрално

  До коментар [#4] от "Zlatko Denev":

  Не знам дали е корумпиран Миталов, но знам, че е путинофил, а това е дори по-лошо, тъй че къш !
  —цитат от коментар 4 на Zlatko Denev


  Добре де, той е путинофил защото пуснал една заблудена уфсъ Путин да й връчва някаква тенекийка. А какъв е тогава Бойко Борисов дето само гледа как да закърши снАга и да се отърка о Путин с повод и без повод - та на колене прошка му иска, та "Турски потоци" ходи да му открива, на посещение в България го е поканил метани да му стори, потоци му строи, скоро и АЕЦ ще му почва? Я да чуем - той пък какъв е?

 63. 63 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 294 Любопитно

  До коментар [#23] от "Reporter US":А с дипломата на Цецка, какво стана? И тя е отличник, нали? В ГЕРБ всички сте отличници! А вожда ви е доктор на противипожарните нАуки с дисертация, която никой не е виждАл! :)))
  —цитат от коментар 34 на Petleshev


  Какво трябва да стане бе, другар? И на Цецка, и на Мецка - дипломите на хората от ГЕРБ са показани публично, на вашите вождя - НЕ! Сиреч, или нямат дипломи (което е много вероятно, предвид нивото, което демонстрират), или ако имат - хич не са за показване - демек - слаби, едвам докретали до дипломиране друзья. Кое от двете е?

 64. 64 Профил на tarikatis
  tarikatis
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Естествено, че трябва да бъде уволнен този корумпиран съдия !

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 66. 66 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1433 Гневно

  Ако някой е корумпиран, искам да бъде съден и вкаран в затвора.
  Абсолютно недостатъчно е да бъде уволнен, защото от борда на директорите на Юнайтед Фрутс са го обявили за лош.

 67. 67 Профил на Kephy
  Kephy
  Рейтинг: 806 Неутрално

  А-а-а-а-а...! Това е посегателство върху независимият съд и натиск върху мнението на членовете на ВСС! Още повече, другарят Магдаличнев вече казА, че Миталов не е виновен. :)))
  —цитат от коментар 19 на Petleshev


  Нищо такова не е казвал Магдалинчев. За разлика от Кирилов, Магдалинчев, все пак има достатъчно правна култура и знае, че няма как Миталов да бъде обвинен само заради едно подвикване отвъд океана. Американците като са казали "а", да кажат и "б" - да изпратят информацията, която ги е накарала да обвинят Миталов в корупция. Ако не могат да изпратят такава информация, която го уличава в корупционни действия, толкова по-зле за тях.

  Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem
 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 69. 69 Профил на Reporter US
  Reporter US
  Рейтинг: 294 Любопитно

  Я ни разкажи за Цецка Цачева.
  —цитат от коментар 47 на George Svinarov


  Разказах ви за Кирилов, вие сега разкажете за комунистическия прокурор Атанасов - с каква диплома е завършил и колко невинни, възпротивили се на режима на Живков и насилственото прекръстване, е вкарал в затвора като прокурор в Разград?

 70. 70 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 613 Неутрално

  Миталов е накърнил престижа на съдебната власт АЗ СИ МИСЛЯ ЧЕ ВСЕ ПАК ПО ГОЛЯМО УРОНВАНЕ НА ПРЕСТИЖА НА СЪДЕБНАТА ВЛАСТ ОТ БАРНИТО ЗДРАВЕ МУ КАЖИ

 71. 71 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3432 Неутрално

  До коментар [#54] от "von_seeckt":

  Екстериториално основание ...

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 72. 72 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 954 Неутрално

  Барни умното се надява че него ще го поканят в САЩ!

  Евроатлантида
 73. 73 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1094 Весело

  “ ... Предложението си министър Кирилов мотивира с това, че с действията си Миталов е накърнил престижа на съдебната власт.”По този логика и самият Кирилов трябва да си ходи. Все пак нещо като доказателства няма ли да бъдат изчакани и разгледани? Поне от кумова срама...
  —цитат от коментар 25 на мики маус


  Тц. Подадена е молба за "опраскване". От наша страна. Не е имало анекс за доказателства. Барни знае за какво става дума. И тича с все сили пред вятъра. Доказателства няма. Но "уронване на престиж" може да бъде тълкувано както му дойде. Например самият Барни е еталон за престиж. Ех, зарежи...:)

 74. 74 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Данаил Кирилов поиска съдия Андон Миталов да бъде уволнен

  Ами да го маха , що чака ?. Тоя селски пръч е расъл само на рога у не и на акъл . Доказателство е успеха в дипломата му на юрист . Да го маха , но преди това да представи личната си банкова сметка в Страсбург . Нали все плещи , че герберското котило умеят да носят отговорност . Отговорност как се носи е показал Народния съд . С главата си или с имуществото си . Избирай , пръч .

 75. 75 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4758 Неутрално

  Я! Барни Ръбъл извади извади боздугана и погна динозавъра!
  —цитат от коментар 2 на Fiji


  Айде и Миталов стана верен син на народо и Партията!

 76. 76 Профил на qtl36551020
  qtl36551020
  Рейтинг: 318 Неутрално

  Барни твоето мнение не значи нищо , почти му станах фен на тоя съдя дето го чухме за първи път а Херо едва ли не го искара най-големия мошенник та се изложи и тя рано рано човека пуснал за 3 дник някакъв дето сега сие на свобода и щапурка нагоре надолу без проблем смех.

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 80. 80 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4758 Любопитно

  До коментар [#14] от "Котаракът на Шрьодингер":

  А за уронване престижа на президентската институция от кого трябва да се почне?

 81. 81 Профил на oeg vokar
  oeg vokar
  Рейтинг: 359 Неутрално

  До коментар [#5] от "hope":

  Прокуратурата повсига обвинения на Малинов че работи за чужди интереси( Руски ),а той отива в Русия да си получи наградата.....блогодарение на съдия Миталов!!!! Какви други доказателства искаш???? Да даде номера на сметката си на Сейшелите??? За да не излезе че си глупав ще маркирам само че е крайно наивен коментара ти.

 82. 82 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1942 Неутрално

  Човек, който приветства окупация на чужда територия / Крим/ какъв е? Ами по същата логика Турция може да поиска Родопите.
  Съдията пуснал такъв човек - какъв е? Същият като него. Така, че КЪШ!

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 83. 83 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3432 Весело

  До коментар [#51] от "nkk81":

  И големия цирк е , че се оказва самия Каракачанов е пращал писмо на конпи

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 84. 84 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 696 Неутрално

  . Предложението си министър Кирилов мотивира с това, че с действията си Миталов е накърнил престижа на съдебната власт.

  И с кои деиствия , бе юридическо недоразумение ? И на коя съдебна власт ? Американската ли ? . Ясно че си на тамошна хранилка . Макар че американските юристи сигурно са по- тъпи и он нашите , щом разчитат данаилчовци да им вършат гнусната работа . Даже и не са усетили колко се е умирисал данаилчо от шляпане в помиийната яма на герберското юридическо блато .

 85. 85 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4758 Любопитно

  Другариата пак започна да иска доказателства. Как всегда: че КГБ е отровило Скрипал и Гебрев, че руснаци свалиха малайзийския самолет, че Хизбула направи атентата в Бургас, че Елена Йончева е източвала националната телевизия и т.н.

 86. 86 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3432 Неутрално

  До коментар [#80] от "Alarmstufe: Rot":

  Ами от който се опита (комично) да увреди престижа на Президента. Доклада от поредната проверка излезе

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 87. 87 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4758 Любопитно

  До коментар [#33] от "foreverman77":

  Що, Ръдан с какво е по-добър? По-убав ли е? Или гледа по-умно?

 88. 88 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1543 Неутрално

  Но "уронване на престиж" може да бъде тълкувано както му дойде.
  —цитат от коментар 73 на Vili Jambov


  е да, съдебно решение като "уронване на престиж"... а престижът е какво... каквото каже партията... каквото каже народя... каквото каже Държавния департамент, какво?

  както и да е, съдията има всички инструменти да се защити, да видим дали ще ги използва

 89. 89 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4758 Любопитно

  До коментар [#34] от "Petleshev":

  Той на тебе ще ти я покаже дисертацията си. В Добрич ли да ти я донесе?

 90. 90 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 749 Неутрално

  До коментар [#5] от "hope":Прокуратурата повсига обвинения на Малинов че работи за чужди интереси( Руски ),а той отива в Русия да си получи наградата.....блогодарение на съдия Миталов!!!! Какви други доказателства искаш???? Да даде номера на сметката си на Сейшелите??? За да не излезе че си глупав ще маркирам само че е крайно наивен коментара ти.
  —цитат от коментар 81 на oeg vokar


  Е и? Коя правна норма е нарушил съдията?

 91. 91 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2952 Неутрално

  До коментар [#85] от "Alarmstufe: Rot":

  Другариата пак започна да иска доказателства. Как всегда: че КГБ е отровило Скрипал....
  —цитат от коментар 85 на Alarmstufe: Rot


  Добре, че ни напомнихте : доказателства за отравянето на Скрипал поиска баш другарят Бойко Борисов - не били достатъчни да изгони руски дипломат, когато на всички бяха достатъчни да изгонят по няколко.

 92. 92 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 749 Неутрално

  До коментар [#85] от "Alarmstufe: Rot":
  —цитат от коментар 91 на Един препатил


  Напразно се мориш, герберунгел, особено пък новоизлюпен, по гръб не пада.

 93. 93 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 696 Неутрално

  През изминалата седмица публично се обяви изявлението на държавния секретар на САЩ Майк Помпео за налагане на забрана за влизане в САЩ заради "участието му сериозна корупция" на съдията от Специализирания наказателен съд Миталов, който в качеството си на длъжностно лице е "участвал в корупционни действия, които подкопават върховенството на закона и сериозно компрометират независимостта на демократичните институции в България", припомня Кирилов в отворено писмо.

  Всичко това , което ПРИПОМНЯ данаилчо , навежда на мисълта , че е бил ЛИЧНО експерт на Помпео по стректурите и дейностите на НЕЗАВИСИМИТЕ демократични институции. И с предложението си явно пуска в действие дългия си като на мравояд език .

 94. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 95. 95 Профил на aleksandarx
  aleksandarx
  Рейтинг: 1192 Неутрално

  До коментар [#85] от "Alarmstufe: Rot":

  Е ти не искаш ли?? Или 'да бъде уволнен' за теб е достатъчно при сериозна корупция???

 96. 96 Профил на Atanas Yankov
  Atanas Yankov
  Рейтинг: 912 Неутрално

  Освобождаване на Ятака е единственото реално решение...
  Няма как да има достъп до класифицирана и секрет а информация, когато най-силния и влиятелен партньор му е турил знака!
  Всичко друго са празни приказки!

 97. 97 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4758 Неутрално

  До коментар [#86] от "дерибеев":

  Не се прави на ударен. Да назначиш любовницата си на два щата на твое подчинение не уронва ли престижа на пр4езидентската институция? Ако мислиш така, значи си същата стока.

 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 99. 99 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5021 Неутрално

  До коментар [#10] от "Големи яйца:)":

  Наредиха му. Сам нищо не прави.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 100. 100 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1840 Весело

  Ситуацията стана пикантна
  Вашингтон пръцна, в София се наакаха...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK