Лидерът на "Възраждане" - новият Волен

Костадинов по време на протеста на Възраждане срещу кризата с водата в Перник

© Юлия Лазарова

Костадинов по време на протеста на Възраждане срещу кризата с водата в ПерникС театралния си ултиматум за оставката на премиера Бойко Борисов вчера, лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов изтри повечето съмнения, че се опитва да поеме "правомощията" на износения от употреба Волен Сидеров.


Само преди две седмици Костадинов и хората му влязоха в сблъсък с полицията точно в деня, в който "Воля" и "Атака" заедно осигуриха оцеляването на Борисов и коалиционните му партньори от ВМРО и НФСБ във вота на недоверие, предизвикан от БСП. Така "Възраждане" остана без конкуренция в сектор на ретроградното русофилство и агресивния национализъм. А с мигновената подкрепа за президента Радев, след сваленото доверие от правителството, посегна и към избирателите в ляво.


Приликите между "Атака" и "Възраждане" са повече, отколкото разликите. Между Сидеров и Костадинов - също. Те имат по две лица. Едното гледа лошо, другото - благо. И двама умеят да създават илюзията, че могат да звучат разумно. Но само когато трябва и само между два скандала, с които да напомнят за съществуването си, ако усетят, че губят височина.
Кой е Костадинов?


Партията "Възраждане" е регистрирана през 2014 г. Политическата й платформа е мътен сбор от левичарство и десен популизъм. В нея има идеи за намаляване наполовина на народните представители, за създаване на механизми за отзоваването им, за отнемане на имущество на висши политици (което така или иначе е част от антикорупционното законодателство), за изравняване на депутатските заплати със средната за страната и т.н. В сферата на икономиката "Възраждане" предлага преразглеждане на всички приватизационни и концесионни сделки (на практика антиконституционно отнемане на частна собственост), премахване на данъка върху лекарствата и книгите, намаляване на ДДС за храни от първа необходимост и горивата...


За персонална политическа употреба Костадинов е запазил носталгията по смъртното наказание, възторгването от комунистическите чистки и репресии през 40-те и 50-те години на миналия век, теориите за расова малоценност и етническо превъзходство, хомофобията и историческия реваншизъм. Всичко това може да бъде открито в лични публикации в блога му или в социалните мрежи.


Вторият план


Другият Костадинов е в автобиографията, която е публикувал в личния си сайт. На 40 години, женен, с две деца, завършил "Право" и "Балканистика" във Великотърновския университет и докторска дисертация на тема "Русините в Централна Европа - история и съвременност" в Института по етнология и фолклористика на БАН.


Това, което днешният лидер на "Възраждане" е спестил в автобиографията си е, че заниманията му с политика започват като член и зам.-председател на ВМРО. През 2011 г. той бе номиниран за кмет на Варна от коалиция между партията на Красимир Каракачанов, "Новото време" и "Гергьовден", но стигна само до Общинския съвет. Година по-късно напусна ВМРО заради съпернически конфликт с Ангел Джамбазки и неуспешен опит да измести Каракачанов.


После Костадинов набързо стана координатор на Националния фронт за спасение на България във Варна. Но след като отношенията му с Валери Симеонов също приключиха с конфликт, основа собствената си партия. С нея през 2015 г. отново се кандидатира за кмет на Варна в коалиция с "Атака" и "Нова сила", но отново без успех.


От 2013 г. до 2017 г. Костадинов беше директор на Регионалния исторически музей в Добрич. След тази дата той очевидно е останал посветен единствено на своята борба, защото не е посочил следващо работно място.


На предсрочните парламентарни избори през 2017 г., вълната на национализма изненадващо донесе на "Възраждане" близо 40 хил. гласа и партийна субсидия в размер на 417 хил. лв. годишно.


По време на предизборната кампания за местна власт през есента на м. г. част от структурата на социалистите във Варна, водена от Борислав Гуцанов, обяви, че си е харесала Костадинов за кандидат - кмет. Той не възрази. Но друга фракция на левица отхвърли номинацията. Така, само дни преди изборите, организацията на БСП в града се разцепи и постла червения килим към третия мандат на сегашния кмет Иван Портних (ГЕРБ). В трети мандат, но като общински съветник, влезе и лидерът на "Възраждане".


Костадин Костадинов

© Георги Кожухаров

Костадин Костадинов


Вътрешният кръг


В ръководството на "Възраждане" влизат 17 души. Трима от тях - Велислав Христов, Петър Петров и Георги Георгиев са зам.-председатели, а организационен секретар е Николай Дренчев. Но дясна ръка на Костадинов си остава съоснователят на партията му Цончо Ганев. Той е бивш зам.-кмет на варненския район "Младост", а в момента работи в дружеството "Девня цимент".


Организационният секретар Дренчев е бизнесмен и неуспял кандидат за кмет на София в изборите през м.г. Той управлява осем компании и притежава еднолично или в съдружие 4. Те са специализирани основно в производство на стъклопакети, елементи за душкабини и др. Публикации във "Фейсбук" показват, че Николай Дренчев е бил един от най-активните организатори на протеста от миналия понеделник.


Сред останалите 14 души в обкръжението на Костадинов са съдружници в адвокатски кантори, предприемачи с по няколко дружества, чийто предмет на дейност покрива от край до край дейностите, позволени от държавата.


Прегледът на публикациите, които хората от актива на "Възраждане" са оставили след себе си в социалните мрежи, също е интересен.


Един от тях се е похвалил с няколко снимки на едромащабната си татуировка - колаж с паметника "Шипка" и войник от Балканската война в атака под думите "България над всичко".


Друг е публикувал архивна фотография на стражеви в униформа на Вермахта и с кръст за храброст. Тя е придружена от текст: "Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си".


Арести и шамари


Костадинов влезе в националните новини за първи път през 2011 г. Тогава той беше арестуван само месец преди местните избори, в които участва. Причината - след етнически конфликт в селото на цар Киро - Катуница, той се оказа сред команда хулигани с бръснати глави, които по пътя си към към циганската махала във Варна трошиха прозорци и витрини.


През 2014 г. след улична разправия между Костадинов и Веселин Марешки (тогава общински съветник във Варна) в болницата се озоваха и двамата. Първият - защото се зашеметил от плесница на Марешки. Вторият - защото се простудил в ареста, където попадна, заради шамара.


През април м.г. рокери, в униформи на путиновите "Нощни вълци" почти провалиха с агресивното си поведение представянето в Добрич на книгата на Иво Инджев "Измамата "Сан Стефано". Преди събитието те активно бяха насърчавани в намеренията си от Костадин Костадинов с публикации във "Фейсбук".


Дни по-късно по същия сценарий, този път с лично участие, Костадинов спази и заканата си да помрачи представянето на книгата на Александър Йорданов "Патриотични уроци" в добричката библиотека.


Опитът за влизане "на абордаж" в Министерството на регионалното развитие и благоустройствата в понеделник обаче, засега остава най-добре замислената акция за набиране на популярност, организирана от партията на Костадин Костадинов.


И ти си в списъка, нали знаеш?


Но все пак най-методично следваната тактика, с която лидерът на "Възраждане" свири сбор под знамената на партията си, е вербалната му агресивност. След пуча в Турция през лятото на 2016 г. той написа в блога си:


"Къде спите, български военни? Защо не излезете и поне не се опитате да направите това, което турските ви колеги се пробваха да направят, макар и отчаяно и самоубийствено? Бога ми, ако аз разполагах с оръжие и подготвени хора, лично щях да тръгна напред."


По повод първата реч на президента Румен Радев пред депутатите в Народното събрание през януари 2017 г. във Фейсбук профила си Костадинов написал: "Смея да твърдя, че огромна част от българския народ в момента мечтае следващото изречение, което Радев каже, да бъде: "В името на народа сте осъдени на смърт."


В края на 2018 г. Костаднов нарече "олигофрени и малоумници" граждани, които протестираха край елха, подарена на София от руското посолство, срещу задържането на украински моряци при руска атака срещу кораба им в Керченския проток.


Няколко дни след това заради публикацията си "Конфузна история за елха и посолство" ръководителят на българската секция на "Дойче веле" Александър Андреев получи директна заплаха. Адресирано до него писмо, подписано лично от Костадинов, завършваше с думите: "Сандьо, ти ще си един от първите в списъка, нали знаеш?".


А къде са парите?


В социалните мрежи Костадинов е известен с прякора си Костя Копейкин. Етимологията на този прякор е проста. Тя се свързва както с прононсираната привързаност на "Възраждане" към Русия на Путин, така и с мъглявостите около приходите и разходите на партията.


Веднага след като през 2017 г. партията получи държавна субсидия, Костадинов обяви, че ще я върне. Но не го направи. След това - че тя ще бъде дарена на Фондация "Българска памет" на д-р Милен Врабевски. Това също не се случи. Трети вариант за оползотворяване на "нежеланата" субсидия предвиждаше с нея да бъдат обучавани децата на бесарабски българи. Тази идея беше споделена пред в. "24 часа". И си остана само там.


Преди време организационният секретар на "Възраждане" Николай Дренчев каза за "Капитал", че първият транш от субсидията - около 130 хил. лв. отишъл в държавния фонд "Инвитро". Друга част от парите била дарена и на фондация "Искам бебе", а дребни суми - за ремонт на десетина войнишки паметника. Със субсидията било платено и помагалото по родинознание, което Костадинов написал сам и раздавал безплатно.


Понеже бил "като Левски", при пътуванията си из страната той винаги намирал безплатен подслон при саратници, разказа още Дренчев. Но сметките на партията пак не излизат. "Ние все пак имаме около 2 хил. души членска маса, които плащат, макар и минимален членски внос", твърди той. Данни от архива на Сметната палата обаче показа, че към 25 януари м.г. "Възраждане" не е имала нито лев постъпления от членски внос.


Тази небрежност към парите изглежда присъща на партията, оглавявана от Костадин Костадинов. В нейните приоритети завоите са резки, а посоките се сменят бързо. Там пише, че ДДС върху лекарствата трябва да бъде "нулиран"! "Защото по-добре бюджетът да стои празен, отколкото да се пълни с пари, взети от болни деца и безпомощни възрастни". Другите данъци също трябва да са ниски. Но в същото време детските добавки и учителските заплати "трябва да се увеличат драстично". На лекарите и медицинските работници - също, до "европейски" нива и т.н. и т.н.


"Оставка! Оставка!" - само това искаха в понеделник протестиращите симпатизанти на "Възраждане". От лютивия спрей очите сълзят. И Костадин изглежда съвсем като Волен.

Коментари (214)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  Рубла + перхидрол = Волен

  Не е сложно 😉

 3. 3 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 301 Неутрално

  "Лидерът на "Възраждане" - новият Волен"

  - Няма да цитирам изцяло Огнян Минчев за "черносотника фашизоид Копейкин". Цялото му мнение еднозначно демонстрира, че Волен и Костадин не са сами... :)
  Хибридната война се води с фейкове /лъжи/ и една от последните и прояви е илюстрирана в https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8163454
  Друга ярка демонстрация на хибридната война е в темата за измененията във валутния закон и влизането ни в чакалнята и Еврозоната.
  Който разбрал, разбрал. :)

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1277 Неутрално

  Лидерът на "Възраждане" - новият Волен

  Лидерът на "Възраждане"-новият Болен .

 6. 6 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 881 Неутрално

  Винаги ще се намерят кресльовци, които срещу шепа рубли (които не са преставали да се "вливат" у нас през последните около 150 години) са готови и майка си да продадат. Въпросът е колко от българите ще се вържат на бълнуванията им. Лошото е, че, май, не са малко (след като вкараха сидеров в народното събрание). Изглежда ще пробват отново, този път с нов модел фашизоид.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 587 Неутрално

  В статията има достатъчно материал, радост гешеф да сложи каскета и яхне метлата.

 9. 9 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 2479 Весело

  Всеки новоизлюпил се политически лидер има добри идеи до момента в който влезте в народното събрание...След това? ...като в казармата-влизат различно умни,излизат еднакво тъпи.

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2870 Неутрално

  Копейник! Е, преживява някак си човечето.

 12. 12 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 587 Неутрално

  До коментар [#9] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  При този, добра идея не успях да открия. Но затова пък се разбира, че е влязъл в политиката достатъчно тъ.п

 13. 13 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1258 Неутрално

  КГБей ПРАЙДЪТ не оправда рублитеОсвен платената масовка рубладжии, БЪЛГАРИ НЕ СЕ ЗАКАЧИХА на ПРАЙДА
  —цитат от коментар 4 на Hawaii


  Родоотстъпниците в България се множат, за тях все още рубли има.
  Друго стоят нещата с прословутата льо пен. Явно кремъл е снел доверието към нея и партийката и си иска обратно над 9 милиона евро.

  Имало едно време ссср...
 14. 14 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 750 Весело

  Пачо, мнооо образно го обрисува тоя! Лош костя, лош! Само не каза защо "умните и...." под строй гласуваха за него. Или той не е толкова лош, или те не са толкова умни.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 15. 15 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3029 Весело

  Огромна разлика, Волен е пряк потомък на СДС

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 16. 16 Профил на Lich King
  Lich King
  Рейтинг: 634 Неутрално

  [quote#13:"citoplast"][/quote]

  Нормално е за ситуацията в страната при процентното съотношение на дебили и хора.

 17. 17 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 587 Весело

  До коментар [#13] от "citoplast":

  Новият коз на русия в Париж, е макрон

 18. 18 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 554 Неутрално

  И този ще разчита на популизма, за да добие по-голяма известност. Въпреки, че някои от идеите са добри. Например, за премахване на данъка върху лекарствата и книгите, намаляване на ДДС за храни от първа необходимост и горивата. Това го направиха в Румъния. А както знаем, вече не можем да ги стигнем тях. Но наистина, този е достоен да заеме мястото на Волен и неговата "Атака".

 19. 19 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2871 Неутрално

  Явно ще трябва да се организира нова среща на Копейкин с Марешки!
  ...............
  А къде е Дерибеев да защити лидерчето си?

 20. 20 Профил на witch_doctor
  witch_doctor
  Рейтинг: 745 Неутрално

  Огромна разлика, Волен е пряк потомък на СДС
  —цитат от коментар 15 на дерибеев


  А СДС на БКП!

 21. 21 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2871 Весело

  До коментар [#15] от "дерибеев":

  Съжалявам, Красьо!
  Появил си се докато съм писал!

 22. 22 Профил на witch_doctor
  witch_doctor
  Рейтинг: 745 Весело

  Явно ще трябва да се организира нова среща на Копейкин с Марешки!...............А къде е Дерибеев да защити лидерчето си?
  —цитат от коментар 19 на Vova Josei-ki


  Как къде, при ония 80 %!

 23. 23 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 928 Любопитно

  когато недоволството от управлението е голямо, а липсва реална опозиция и гражданското общество е заспало ,всякакви маргинали могат да се възползват от справедливият гняв на хората

 24. 24 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1409 Неутрално

  До коментар [#14] от "todor._89":

  те също се подиграваха и на бабите , дето фъргали пачки от балконите . обаче не казаха , че бабите го правят , защото са убедени , че помагат на близък или съдействат за залавяне на измамници. също не казаха , по кви подбуди същите тия ''умни и....'' нагушиха Спас от Кочериново.

 25. 25 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3029 Весело

  До коментар [#21] от "Vova Josei-ki":

  Смяташ, че не съм предвидил алгоритъма по който сте изработени?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 26. 26 Профил на девети дан
  девети дан
  Рейтинг: 282 Неутрално

  Нищо общо няма с хипократа Волен.
  Костадинов си държи на думата.

  Тези "статии" са поръчани от основателният страх, че Възраждане никога няма да се коалира с партия от статуквото.

  Хубавото е, че от фазата на игнориране и пренебрегване се примина към фазата на осмиване и дискредитиране. Следващата фаза я знаете.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на Tzar Vova Josei-ki
  Tzar Vova Josei-ki
  Рейтинг: 2871 Весело

  До коментар [#25] от "дерибеев":

  Алго... Ко'й туй, бе???🤣🤣🤣
  Пиши с по-прости думички! Купешките не ги знам!

 29. 29 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3029 Весело

  До коментар [#28] от "Vova Josei-ki":

  Живнете малко, голяма скука . Поздрави

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 30. 30 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1409 Неутрално

  ''Друг е публикувал архивна фотография на стражеви в униформа на Вермахта и с кръст за храброст. Тя е придружена от текст: "Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си".''

  горещо препоръчвам на афтурчето на задълбоченото житие -битие на Коста , да вземе да флезне у Фейсбук страницата ''Клуб военна история'' и да попие афинитета и възхищението на админите към вермахта и въобще Германия през ВСВ .

 31. 31 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1277 Неутрално

  Огромна разлика, Волен е пряк потомък на СДС
  —цитат от коментар 15 на дерибеев


  Дерибейка, ти, като пряк потомък на БКП, как така се присламчваш към Копейкин?

 32. 32 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 338 Неутрално

  Огромна разлика, Волен е пряк потомък на СДС
  —цитат от коментар 15 на дерибеев


  ВЕрно ли бе Дерибеев? А, кой го прати в СДС? Приятелчетата ти от ДС...

 33. 33 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 2044 Неутрално

  До коментар [#28] от "Vova Josei-ki":Живнете малко, голяма скука . Поздрави
  —цитат от коментар 29 на дерибеев


  Надменно! Нещо със самочувствието си ли не се разбираш?

  SHADOWS of SOFIA
 34. 34 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2575 Неутрално

  Подкрепата за Копейкин от градската БСП, показва разпознаване на свой човек, а автора пропуска Президентска република. Радикалното крило на БСП оформено като партия Възраждане ми напомня щурмовите отряди на Хитлер. Тяхната история завършва в ноща на дългите ножове.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 35. 35 Профил на tarikatis
  tarikatis
  Рейтинг: 0 Весело

  Лидерът на "Възраждане" - новият Волен Сидеров..🤪🤣😅🤣🤪😂🤪

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3397 Весело

  опитва да поеме "правомощията" на износения от употреба Волен Сидеров
  ========================

  Всички путиноиди! Внимание! За да не бъдете изхвърлени след употреба, направете така, както прави идолт ви)) Ще останете по-дълго)))

  https://pbs.twimg.com/media/EMjUxqWWkAICQvf?format=png&name=small

  "Чуждестранен агент"
 38. 38 Профил на ourson
  ourson
  Рейтинг: 303 Неутрално

  Толкова дълга статия за един гъз.

 39. 39 Профил на Офелия Груева
  Офелия Груева
  Рейтинг: 262 Неутрално

  До коментар [#9] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Сериозно ли го вярвате това за добрите идеи и покварата, която идва с властта? Колко пъти трябва да се повтори, за да проумеете, че това са проекти на статуквото? Нали някой трябва да овладее недоволството, да го канализира към правилните "опозиционери", че не дай боже да се появи истинска опозиция.

  1.Този, който ходи на два крака, е враг. 2.Този, който ходи на четири крака или има крила, е приятел.3. ..... 7.Всички животни са равни.
 40. 40 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5151 Неутрално

  Нямащо провинциално фюрерче. И вчера се опита да падне за дузпа в центъра на София, но съдията не му обърна внимание.

  Gunter glieben glauchen globen
 41. 41 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1409 Неутрално
 42. 42 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2384 Любопитно

  " Така "Възраждане" остана без конкуренция в сектор на ретроградното русофилство и агресивния национализъм."

  Спасе, за теб всяка русофилия и български национализъм са ретроградни само турско-ислямските не са! Костя всъщност обслужва такива като теб като проправя пътя на "либералното ДПС" към властта! Не знам защо не протестира затова че български икони ще ще представят в раздела за ислямско изкуство в Лувъра?

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2446 Разстроено

  Българският политически живот ще бъде жалък, докато допускаме подобни лица да присъстват в него.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на девети дан
  девети дан
  Рейтинг: 282 Неутрално
 48. 48 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 2044 Неутрално

  " Така "Възраждане" остана без конкуренция в сектор на ретроградното русофилство и агресивния национализъм."Спасе, за теб всяка русофилия и български национализъм са ретроградни само турско-ислямските не са! Костя всъщност обслужва такива като теб като проправя пътя на "либералното ДПС" към властта! Не знам защо не протестира затова че български икони ще ще представят в раздела за ислямско изкуство в Лувъра?
  —цитат от коментар 42 на Julian Mall


  всъщност русофилството си е чиста проба предателство към Рода .

  SHADOWS of SOFIA
 49. 49 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 338 Неутрално

  Нямащо провинциално фюрерче. И вчера се опита да падне за дузпа в центъра на София, но съдията не му обърна внимание.
  —цитат от коментар 40 на Alarmstufe: Rot


  Добре де, за този всички знаем, че е кремльовски ибрикчия, ама какво да кажем за вашите депутати, дето са на хранилка на Кремъл?

 50. 50 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4335 Любопитно

  Защо не в затвора този нацикомунист?
  —цитат от коментар 27 на LiberalToTheBones  "СЪДИИТЕ" - марка АНДОН МИТАЛОВ ли очакваш да го вкарат в затвора

  Или "ПРОКУРОРИТЕ" на ГЕШЕВ да му повдигнат обвинение

 51. 51 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3029 Неутрално

  До коментар [#33] от "К2":

  Видя ли, че се получи? Винаги се получава, до час и по темата "руснаци тровят"

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 52. 52 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3933 Неутрално

  " Понеже бил "като Левски", при пътуванията си из страната той винаги намирал безплатен подслон при саратници, разказа още Дренчев. Но сметките на партията пак не излизат. "Ние все пак имаме около 2 хил. души членска маса, които плащат, макар и минимален членски внос", твърди той. Данни от архива на Сметната палата обаче показа, че към 25 януари м.г. "Възраждане" не е имала нито лев постъпления от членски внос."

  Ако на хората им е къса паметта или слаба математиката, да се сърдят на себе си, че поредния " Волен" ще ги занимава с шоу и първосигнална демагогия през следващите поне 10 години ! Има ли място за подобни типове в сърцето на гласоподавателите, това е диагноза за цялото ни общество......

 53. 53 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3933 Неутрално

  До коментар [#7] от "Hawaii":

  " Лидерът на "Възраждане" - новият ВоленЛидерът на "Възраждане"-новият Болен .

  —цитат от коментар 5 на 4ort


  По-скоро


  СТАРИЯТ КИРИАК СТЕФЧОВ"


  То е едно и също - разлика няма !

 54. 54 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3933 Неутрално

  До коментар [#49] от "bez_ime2":

  " Добре де, за този всички знаем, че е кремльовски ибрикчия, ама какво да кажем за вашите депутати, дето са на хранилка на Кремъл?"

  А за тяхния началник, който чинно се извинява на големия шеф в Кремъл ?

 55. 55 Профил на Morbias
  Morbias
  Рейтинг: 1039 Весело

  До коментар [#49] от "bez_ime2":

  Кои са 'нашите' депутати на хранилка на кремъл?

  И на чия хранилка са недепутатите изпод опашката които опитаха да провалят сделката с ефките, играха с Маяма и коленичиха пред Радев?

  Ужким са на 'американска' ама май совите не са това което са :)

  The Morbias Station is a transport hub that focuses all traffic passing through Taryd's jumpgates
 56. 56 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 2044 Неутрално

  До коментар [#33] от "К2":Видя ли, че се получи? Винаги се получава, до час и по темата "руснаци тровят"
  —цитат от коментар 51 на дерибеев


  Алгоритъм! Ах този алгоритъм. Ами този е доказан русофил , със прякор достоен за същността му. Какво по нормално и коментарите за него да са в посока прякора му?Това само показва колко еднозначно е приет от хора не заслепени от русофилство.

  SHADOWS of SOFIA
 57. 57 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 338 Неутрално

  До коментар [#49] от "bez_ime2":Кои са 'нашите' депутати на хранилка на кремъл?И на чия хранилка са недепутатите изпод опашката които опитаха да провалят сделката с ефките, играха с Маяма и коленичиха пред Радев?Ужким са на 'американска' ама май совите не са това което са :)
  —цитат от коментар 55 на Saint of Me


  Я, прочети какво пише тук, комрад:
  https://www.webcafe.bg/newscafe/bulgaria/id_1710052537_Deputati_ot_GERB_na_rusofilskiya_sabor_na_yazovir_Koprinka

 58. 58 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 338 Неутрално

  До коментар [#49] от "bez_ime2":" Добре де, за този всички знаем, че е кремльовски ибрикчия, ама какво да кажем за вашите депутати, дето са на хранилка на Кремъл?"А за тяхния началник, който чинно се извинява на големия шеф в Кремъл ?
  —цитат от коментар 54 на samoedin


  За него няма думи..., кремльовско мекере...

 59. 59 Профил на NoBrainNoPain
  NoBrainNoPain
  Рейтинг: 167 Неутрално

  Приликите между "Атака" и "Възраждане" са повече, отколкото разликите.
  ------------------------------------------------------
  Не се пъни Спасе.
  Историята винаги се повтаря, само че като фарс.

 60. 60 Профил на tda10501756
  tda10501756
  Рейтинг: 339 Неутрално

  когато недоволството от управлението е голямо, а липсва реална опозиция и гражданското общество е заспало ,всякакви маргинали могат да се възползват от справедливият гняв на хората
  —цитат от коментар 23 на Stewie


  И защо при такова голямо недоволство от управляващите единствения човек присъединил се към умниците на Коста Копейкин беше Йоло Денев? Случайно да не се окаже, че недоволството от управлението кънти само в празните глави на някой и го няма дори в електората на БСП, който във Варна пусна бюлетинка за Копейкни барабар с 6/10 от електората на ДБ, както каза Минчев, но не е чак толкова недоволен, че да се разходи до парламента в студа.

 61. 61 Профил на Bob
  Bob
  Рейтинг: 15 Неутрално

  Т'ва л@*но коце само по бацов сценарий мирише. Отгледани протести са тия, същата работа като с безсловесните мънкита по протестите срещу гешаф. Да се отвратят хората е целта. Щото няма нормален да протестира чрез копейката. Както и Трифоню виолата е отгледана от тикваря опозиция. Една пръдлива партия една година не може да регистрира и само ги будалка ония, чалга феновете.
  Ама се питам- тая умрела десница, кога беше против гешаф- радос', организираше протести. Сега мълчат кат' пукали. Що мълчите, бе. И докога.

  ТiКвАТа Ке ПаДНе, 2020
 62. 62 Профил на cvz19584875
  cvz19584875
  Рейтинг: 282 Неутрално

  Руснаците сигурно добре им плащат, по точно руските евреи, защото Атака и ВМРО се финансират от тях. Европа виновна за нашето състояние, все теми на национал шизофренистите, опа забравих, също и османската империя.😂😂 Такива теми трябва да говорите на хората, иначе няма бюлетина.

 63. 63 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1677 Неутрално

  Лидерът на "Възраждане" - новият Волен.
  Лидерът на "Възраждане"-новият Болен .
  —цитат от коментар 5 на 4ort


  Въпросния екземпляр, както и Сидеров имат редица допирни точки с проруската мутра борисов...
  Както се вика, на един акъл са по темите свързани с руските корупционни проекти АЕЦ Белене и Турски поток.
  И тримата (Костадинов, Сидеров и Борисов) още чакат доказателства за опита за убийство на Скрипал от руснаците.
  И тримата нямат нищо против, санкциите за окупацията на украинска земя да отпаднат.
  И още едно общо качество - и тримата са завършени простаци!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 235 Неутрално

  Волен изглежда предсказуем и безобиден пред този шморц.

  Копейкин като нищо може да извърши някоя небивала простотия.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 66. 66 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 338 Неутрално

  До коментар [#49] от "bez_ime2":Кои са 'нашите' депутати на хранилка на кремъл?И на чия хранилка са недепутатите изпод опашката които опитаха да провалят сделката с ефките, играха с Маяма и коленичиха пред Радев?Ужким са на 'американска' ама май совите не са това което са :)
  —цитат от коментар 55 на Saint of Me


  Комрад, припомни ми, моля те, кой направи "Маяма" омбудсман?

 67. 67 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1535 Неутрално

  Волен, Болен, все тая...

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 68. 68 Профил на Отец Сисой
  Отец Сисой
  Рейтинг: 624 Весело

  Медиите, спонсорирани от едно и също място, в синхрон, една след друга взеха да пишат за "новия Волен". Слочаенос? Не мисла!

  over the under
 69. 69 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 3397 Весело

  Пичът окачи портрет на Путин в асансьора на московска жилищна сграда. Слушайте как хората обичат Путен))
  Путиноиди, това не ви засяга)) Защото по неизвестна за мен причина не знаете руски))
  По-точно, вие изобщо не знаете езици)

  https://youtu.be/eeb3MMl3lB4

  "Чуждестранен агент"
 70. 70 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 21 Разстроено

  Лидерът на "Възраждане" - новият Волен

  БОЛЕН и то ПСИХО БОЛЕН!!!

 71. 71 Профил на Morbias
  Morbias
  Рейтинг: 1039 Весело

  До коментар [#66] от "bez_ime2":

  Маяма стана омбудсман след гласуване в Парламента, подопашковите защо ги нямаше там че да гласуват против?

  А и Важното е кой АГИТИРАШЕ за Маяма и опита да я направи кмет след което КОЛЕНИЧИ пред Радев :)

  Изпльоскахте се миналата година размазващо, не че не бяха ясни нещата вече обаче минахте точката след която може да лъжете който и да е извън тясното ядро на умнокрасивата секта че сте 'прозападни' 'антикомунисти'

  The Morbias Station is a transport hub that focuses all traffic passing through Taryd's jumpgates
 72. 72 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 999 Любопитно

  До коментар [#9] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Представите ти за казармата явно се базират на войнишки спомени или не

  гошо
 73. 73 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1677 Весело

  "....Сред останалите 14 души в обкръжението на Костадинов са съдружници в адвокатски кантори, предприемачи ..."

  Човек лесно може да си представи какво е професионалното и умствено равнище на тези "съдружници в адвокатски кантори" и "предприемачи", след като са се подвели по акъла на въпросния екземпляр костадинов...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 74. 74 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 338 Неутрално

  До коментар [#66] от "bez_ime2":Маяма стана омбудсман след гласуване в Парламента, подопашковите защо ги нямаше там че да гласуват против?А и Важното е кой АГИТИРАШЕ за Маяма и опита да я направи кмет след което КОЛЕНИЧИ пред Радев :)Изпльоскахте се миналата година размазващо, не че не бяха ясни нещата вече обаче минахте точката след която може да лъжете който и да е извън тясното ядро на умнокрасивата секта че сте 'прозападни' 'антикомунисти'
  —цитат от коментар 71 на Saint of Me


  Ах, ама БСП-то са имали мнозинство, така ли, комрад? Комрад, една стара приказка казва, като си потънал в л..., по-добре си трай.

 75. 75 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2545 Неутрално

  " Политическата й платформа е мътен сбор от левичарство и десен популизъм" Много ще бъде добре даден ЖУРНАЛИСТ ( дори да не е мисирка) да просветли ФОРУМА ,а какво е ЛЕВИЧАРСТВО ? Какво е ПОПУЛИЗЪМ ? Да по ГУГЛИ... малко и поднесе нещо смислено. Иначе ЛОГИЧСКАТА ОПОРКА на написаното е ясно . Русия -Путин -рубли -хибридни войни - лицето ХХХ. Там може да се намери/напише всичко (да ходи да съди) - от хомосексуализъм , през Сидеров до Дарт Вейдър. Като човек роден в ерата на МАРКСИЗМА, нормално е да се попита , а кой има НУЖДА от УБИВАНЕТО на всяка надежда и налагането на РОБСКИ манталитет в българите. Хората които могат да си ПОРЪЧАТ ТАКИВА "УЖ независими неща" не са чак толкова много :)) Как беше приказката - "Те ти, булка, Спасовден". Спас да я потърси како значи ...., белкем ЗА....Е

 76. 76 Профил на NoBrainNoPain
  NoBrainNoPain
  Рейтинг: 167 Весело

  До коментар [#64] от "Кошмарът на гербавите":
  Поздравявам те за непрентенциозния ник.
  Естествно, колегата не е прав - във Варна не гласувахте за Копейкин, в София не гласувахте за Маямата и пък съвсем естествено на времето не участвахте в избирането на Радев.
  Всъщност той Радев верни неща говори.

 77. 77 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 338 Неутрално

  " Политическата й платформа е мътен сбор от левичарство и десен популизъм" Много ще бъде добре даден ЖУРНАЛИСТ ( дори да не е мисирка) да просветли ФОРУМА ,а какво е ЛЕВИЧАРСТВО ? Какво е ПОПУЛИЗЪМ ? Да по ГУГЛИ... малко и поднесе нещо смислено. Иначе ЛОГИЧСКАТА ОПОРКА на написаното е ясно . Русия -Путин -рубли -хибридни войни - лицето ХХХ. Там може да се намери/напише всичко (да ходи да съди) - от хомосексуализъм , през Сидеров до Дарт Вейдър. Като човек роден в ерата на МАРКСИЗМА, нормално е да се попита , а кой има НУЖДА от УБИВАНЕТО на всяка надежда и налагането на РОБСКИ манталитет в българите. Хората които могат да си ПОРЪЧАТ ТАКИВА "УЖ независими неща" не са чак толкова много :)) Как беше приказката - "Те ти, булка, Спасовден". Спас да я потърси како значи ...., белкем ЗА....Е
  —цитат от коментар 75 на dejmos


  Комсомолец, разясни ни, какво означава "десен популизъм"? Пак си чел нещо, което не разбираш...

 78. 78 Профил на Boriana Gecheva
  Boriana Gecheva
  Рейтинг: 96 Неутрално

  До коментар [#15] от "дерибеев":

  A това скъпоценно изкопаемо чий потомък е? На дядо си от село!

 79. 79 Профил на Morbias
  Morbias
  Рейтинг: 1039 Весело

  До коментар [#74] от "bez_ime2":

  А, може и да не траеш, виж колко добре бълбукаш :)

  The Morbias Station is a transport hub that focuses all traffic passing through Taryd's jumpgates
 80. 80 Профил на Лопе де Вега
  Лопе де Вега
  Рейтинг: 865 Неутрално

  Този е подражател. Липсва му природния артистизъм на болен и чудовищното му нахалство. Днес, вече доста изхабен от употреба, болен не предизвиква такова отвращение у нормалните хора, защото около него всичко е ясно. Да видим този с какво ще се отличи, освен с това, че и той е успял да събере групичка лумпени, която да поведе на победен бой в своя полза. Още е доста беден, за да се прослави с простотии в стила на своя учител и вдъхновител, но ако успее да си намери богати спонсори може и да успее.

  Не е убедителен в нито един момент. Прекалено ясно проличава амбицията му да стане поредния велик вожд, но му липсват както качества, така и институционална подкрепа.

  без подпис!
 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82 Профил на Morbias
  Morbias
  Рейтинг: 1039 Весело

  До коментар [#64] от "Кошмарът на гербавите":

  /гербави да мятат опорните инсинуации за някаква връзка между Костадинов и "умнокрасивците"/

  'Гербави' като Минчев ли :)

  The Morbias Station is a transport hub that focuses all traffic passing through Taryd's jumpgates
 83. 83 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 338 Неутрално

  До коментар [#74] от "bez_ime2":А, може и да не траеш, виж колко добре бълбукаш :)
  —цитат от коментар 79 на Saint of Me


  Браво, комрад, Вождът ще те награди с потупване по рамото. Може да те прати и на почивка в Крим...

 84. 84 Профил на vnrad
  vnrad
  Рейтинг: 458 Неутрално

  От Добрич е, но се прави на варненец и така обра протестния вот във Варна срещу Портних. Хората трябваше да избират между нежелания Портних /защото е софиянец и половин руснак/ и кандидата на БСП. След това като се напери като разгневена мисирка и си въобрази, че е голямата работа. Палячо, на когото някой му плаща.

 85. 85 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 464 Неутрално

  Костя Копейкин защо не живее в Русия? Новият полезен идиот

 86. 86 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 2044 Неутрално

  [quote#83:"bez_ime2"][/quote]

  Скоро ще разбере , че щом не е поканен на масата ще е част от менюто.

  SHADOWS of SOFIA
 87. 87 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5151 Неутрално

  Абе, къде е другарят Пелтешев да ни обясни, че Костя Копейкин бил кадър на ГЕРБ. Защо Спас Спасов нищо не казва по въпроса?

  Gunter glieben glauchen globen
 88. 88 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2545 Неутрално

  До коментар [#77] от "bez_ime2":

  Нека да е със стих на Пеньо Пенев ...:))
  Е.....и си майката Джафер,
  е....и си майката ти казвам.
  Защото ти си п....ост милиционер
  и с теб не искам да приказвам.

 89. 89 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 338 Весело

  [quote#83:"bez_ime2"]
  —цитат от коментар 86 на К2
  Скоро ще разбере , че щом не е поканен на масата ще е част от менюто.[/quote]

  За това се иска акъл, тоя няма как да го разбере... :)

 90. 90 Профил на девети дан
  девети дан
  Рейтинг: 282 Неутрално

  До коментар [#84] от "vnrad":

  Роден е във Варна и цял живот живее там ама иначе бил от Добрич хаха

  Чудя се къде има повече лъжи в текста или в коментартите.

 91. 91 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 338 Неутрално

  До коментар [#77] от "bez_ime2":Нека да е със стих на Пеньо Пенев ...:)) Е.....и си майката Джафер,е....и си майката ти казвам.Защото ти си п....ост милиционери с теб не искам да приказвам.
  —цитат от коментар 88 на dejmos


  "И със стих, и без стих,
  л.., бъди по-тих..."

 92. 92 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1629 Неутрално

  Костя Копейкин и Волен Сидеров са като еднояйчни близнаци, разбира се. Но има някои нюанси. При Копейкин липсва ярко изразена антитурска риторика. Докато митингите на Атака преди доста време бяха озвучавани мощно с "Боят настана. Тупкат сърца ни. Ето ги близо, наш,те душмани". Това се дължи на разгорялата се напоследък руско-турска дружба.

 93. 93 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2545 Неутрално

  До коментар [#9] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  От МИ .....ТЕ ли си ?
  Поздрави от много жестоките КОМУНИСТИСКА ЦЕНЗУРА и Пеньо Пенев :)
  Устата ти е пак солена Лена
  ти пак си правила ми.....т.
  Но аз не ти се сърдя Лена.
  Не съм еснаф. Аз съм поет

 94. 94 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 5026 Любопитно

  Наследството е много лоша работа , направо нездравословно за населяващите тук….Толкова ли е трудно да се разбере , че начело на държавата трябва да са можещи , доказали се личности , познати не само в местната си общност.....Изглежда , както се казва нищо лично , но това са 30 неосъзнати години , а за поколенията са тук безперспективни и за нормален живот.....Някой да си е задал въпроса , защо умните и можещите не се намесват …..Повече от явно е , че тук властва нечий интерес !

 95. 95 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1715 Неутрално

  До коментар [#55] от "Saint of Me":

  Знаех си , че си клоуна на форума, смешник
  -------------------
  Зам.-шефът на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев се срещна с приятели на руския народ по време на 14-тия събор на русофилите край язовир "Копринка". ред официалните гости на събора на язовир "Копринка" са още посланикът на Руската федерация Анатолий Макаров, депутатите от ГЕРБ Емил Христов и Борис Кърчев, както и представители на различни институции.
  -------------------------------------------

  Я сега дай подопашници на копринка?

 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 97. 97 Профил на bez_ime2
  bez_ime2
  Рейтинг: 338 Весело

  До коментар [#55] от "Saint of Me":Знаех си , че си клоуна на форума, смешник-------------------Зам.-шефът на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев се срещна с приятели на руския народ по време на 14-тия събор на русофилите край язовир "Копринка". ред официалните гости на събора на язовир "Копринка" са още посланикът на Руската федерация Анатолий Макаров, депутатите от ГЕРБ Емил Христов и Борис Кърчев, както и представители на различни институции.-------------------------------------------Я сега дай подопашници на копринка?
  —цитат от коментар 95 на Doge


  Има един от ГЕРБ, още по-кух, дето си прати детето да учи в Москва... :)

 98. 98 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 282 Неутрално

  Спас Спасов и цялата дружинка на ДБ във Варна гласуваха за Копейкин на втория тур и цял ден коментираха временните резултати в социалните мрежи и брояха колко гласа са необходими на Костя да спечели кметския стол.

 99. 99 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 989 Неутрално

  Знаем ги тези лидери, яхват надеждите на хората и като влезат във властта
  се разбира какви боклуци са !!!

 100. 100 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 847 Неутрално

  Какво да очакваш от хора, които бързат да изкупят останалите билети от лотария, която е пред закриване? Или такива, които избират да ги управлява човек с криминално минало, прочел една книга?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK