Караниколов: Няма да има друг тип отплащане за фирмите, които безвъзмездно работят в Перник

Караниколов: Няма да има друг тип отплащане за фирмите, които безвъзмездно работят в Перник

© Правителствена информационна пресслужбаЧастните фирми, които безвъзмездно помагат на държавата в изграждането на новата водна връзка към Перник, няма да получат "друг тип отплащане". Това увери днес по Канал 3 министърът на икономиката Емил Караниколов.


Работата по изграждането на връзката с дължина 13.5 километра, по която Перник трябва да получи вода от язовир "Бели Искър", започна във вторник . Водопроводът свързва помпената станция в Мало Бучино с Перник. Идеята е по новата тръба да бъде доставена вода от Рила през софийския водопровод до града, който е на воден режим от ноември.


След призива на премиера за помощ от частния бизнес 4 компании, членове на Камарата на строителите в България, са се отзовали. Те изграждат връзката на водопровода при Мало Бучино и при Перник, помагат и за изграждането на резервоара на помпената станция. Според Илиян Терзиев от Камарата на строителите в България над 60 фирми са изразили готовност да помогнат, но работата е била по силите и възможностите само на 4.

Емил Караниколов посочи, че благодарение на тяхната помощ, целият проект може да излезе и на цена под предвидените 27 млн. лв.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK