Главният прокурор нареди на ДАНС пълна проверка на приватизацията (допълнена)

Иван Гешев

© Юлия Лазарова

Иван ГешевГлавният прокурор Иван Гешев възложи на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) да извърши пълна проверка на целия приватизационен процес и на последващия контрол от отговарящите за това министерства, агенции и други държавни ведомства, съобщи пресслужбата на прокуратурата.


Проверката трябва да обхване всички приватизационни сделки, извършването на плащания по тях, независимо от вида на платежните средства, както и всички направено при следприватизационния надзор.


ДАНС следва да установи събрани ли са предвидените в приватизационните договори неустойки, лихви, обезщетения и банкови гаранции, в случай на тяхното частично или цялостно неизпълнение. Във връзка с това службата трябва да установи предприето ли е нещо за разваляне на приватизационните договори, когато те не са били изпълнени.
От сайта на Агенцията за публичните предприятия и контрол се вижда, че след 2005 г. броят на приватизационните сделки е пренебрежително малък. Давността за тях отдавна е изтекла.

© АППК

От сайта на Агенцията за публичните предприятия и контрол се вижда, че след 2005 г. броят на приватизационните сделки е пренебрежително малък. Давността за тях отдавна е изтекла.


Проверяващите трябва да установят как е била водена документация по текущия следприватизационен контрол, извършвани ли са проверки по изпълнение на приватизационните договори и била ли е актуализирана своевременно информацията в публичните регистри.


В обхвата на проверката трябва да бъдат анализирани и одитните доклади на Сметната палата и как са изпълнявани нейните указания.


Важното е обществото да знае


Там, където има данни за престъпления по линия на приватизационните сделки, ще бъдат образувани досъдебни производства. А където има изтекла давност, обществеността ще бъде информирана за нанесените щети, обясни на извънреден брифинг говорителят на главния прокурор Сийка Милева.


Идеята за ревизия на приватизацията възниква периодично, когато управляваща партия се окаже притеснена най-често от обществен скандал, който трябва да бъде заглушен, или от натиска на коалиционени партньори, или за да удари политически противник.


Предишните опити


През ноември 2017, когато коалиционен партньор на управлението беше и партия "Атака", а нейният лидер Волен Сидеров беше поставил условие за преразглеждане на приватизацията, ГЕРБ обяви, че подготвя промяна на Конституцията, за да премахне давността върху престъпленията, извършени в процеса на приватизация, считано от 1992 до 2017 г. Юристи разкритикуваха проекта, сред които проф. Огнян Герджиков, който определи идеята като "правен абсурд, несъвместим с правовата държава". Постепенно намеренията затихнаха, а откъм ГЕРБ признаха неофициално и с половин уста, че не са имали действителни намерения да прокарат промяната, защото си давали сметка, че Конституционният съд ще я обяви за противоконституционна. Целта им била да уязвят лидера на БСП Корнелия Нинова, която участвала в приватизацията на "Техноимпекс", когато била зам.-министър на икономиката в правителството на СДС.


От май 2011 г. до сформирането на кабинета "Борисов 3" директор на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол е сегашният министър на икономиката ("Атака") Емил Караниколов. Миналата година институцията беше трансформирана от правителството в Агенция за публичните предприятия и контрол (АППК).


Парламентът и президентът приветстват инициативата


"Това е важно и ако успеят, ще ги поздравя" - с тези думи президентът Румен Радев коментира намерението на прокуратурата.


Партиите в парламента приветстваха инициативата на главния прокурор.


Според ГЕРБ Гешев търси справедливостта, според БСП истината за прехода трябва да излезе наяве, а според ДПС трябва да се разсеят внушенията и интерпретациите по темата.


Според финансовия министър Владислав Горанов проверката ще осветли начина, по който е извършена приватизацията. С аргумента, че не е юрист, той не се нае да коментира дали сделки, сключени преди много години могат да се преразглеждат. "По-скоро отговорът би трябвало да е "не". Но колкото повече знаем за приватизацията и тази част от българския преход, която може да се окачестви като частично неуспешна, е по-добре", каза той.


"Обединените патриоти" биха подкрепили законодателна инициатива за отпадане на давността. "Браво! Поздравления! Адмирации!", обобщи настроенията лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Повече подробности за реакциите на парламентарните групи четете тук.


Синдикатите: А дано, ама надали


Лидерите на КНСБ и КТ "Подкрепа" не са големи оптимисти, че проверката ще осветли целия процес.


"Трябваше доста по-преди това да се случи. Не мисля, че от това трябва да се прави обаче поредната дъвка и поредната сензация. Не знам. Може да се превърне в лов на вещици. Ако остане в тази посока, смятам, че не е правилно", каза президентът на КНСБ Пламен Димитров, цитиран от БНР.


"А дано, ама надали. Когато разберем, че в приватизацията на "Кремиковци" нищо не е било наред, какво правим? "Кремиковци" го няма. Какво ще стане като установим, че е бил откраднат завода за микропроцесори в Правец? Какво ще стане", добави и президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов пред радиото.


НК: Давностните срокове ограничават търсенето на отговорност


В Наказателния кодекс /чл. 80/ е посочена

давност от 15 години за всяко престъпление, което се наказва с повече от 10 години затвор, ако не е предумишлено убийство или престъпление, което се наказва с доживотен затвор без замяна
- тогава давността е 20 години.


Юристи предупредиха обаче, че повечето деяния във връзка с приватизацията, които могат да бъдат квалифицирани като престъпления, например неизгодни сделки, документни измами и др., или неосъществен следприватизационен контрол, се наказват с до 10 години лишаване от свобода. Давността за тях е от 3 до 10 години, в зависимост от тежестта на престъплението.

Коментари (257)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 3988 Неутрално
 2. 2 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1610 Неутрално

  Предозиране!
  Този човек скоро ще изпуши!!!!

 3. 3 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1492 Неутрално

  Аууууу, някои лаборатории май ще спуснат кепенците...

 4. 4 Профил на elder
  elder
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Скоро ще разберем и следващите набелязани за отстрел.

 5. 5 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5097 Неутрално

  Да се съсредоточат където няма давност.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 6. 6 Профил на deasly
  deasly
  Рейтинг: 266 Неутрално

  Кирчо вчера поиска прокуратурата да намери време за енергетиката, но самия той ще трябва да намери време да се обяснява ма БМФ

 7. 7 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1639 Неутрално

  Замина стабилността...

 8. 8 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3665 Весело

  " Проверката трябва да обхване всички приватизационни сделки, извършването на плащания по тях, независимо от вида на платежните средства, както и всички направено при следприватизационния надзор."

  При изтекла давност за много от извършените нарушения в приватизацията, при изтекли срокове за съхранение на много от първичните счетоводни дикументи ( говорим за над 20 годишен период от момента на извършването и ), при сменени собственици и първоначални купувачи, много ми е интересно тази първосигнална манипулция пред КОЙ ще хване дикиш ?
  В същото време участието на главния в делото по разграбването на КТБ е с давност не повече от 1 година, ДП и ДП1 продължават да бъдат едни от мистериите в него, признавам, напълно енигматични.......

 9. 9 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2074 Неутрално

  Най-накрая най-важното.
  Преходът ще свърши, когато "приватизаторите' повърнат всичко и виновните получат възмездие.

 10. 10 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1057 Любопитно

  Готино, след 25 години и изтекли давностни срокове...

 11. 11 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4202 Весело

  "...пълна проверка на целия приватизационен процес и на последващия контрол от отговарящите за това министерства, агенции и други държавни ведомства"!?
  Малейй, голямото треперена започва, особено в агенцийката за следприватизационен контрол...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 12. 12 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Отлично, сега ако може и държавното управление от 1990 насам, че и там има едни хора, които фалираха държавата, изнесоха житото и построиха корупционно Цанков камък, магистрали и т.н.

  А да не забравяме млад (не)прилично дебел бизнесмен, павлоошу и избЕгалите от Драган Манчов.

 13. 13 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2831 Неутрално

  Давностните срокове не са ли изтекли отдавна?

 14. 14 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 793 Неутрално

  И забравих, ако гешефтурата ги закове всичките тези синковци , които съм изброил, ще им купя кашонче марково уиски.

 15. 15 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 588 Неутрално

  ... пушЪк за наивници... Кадъра на Магнаурската школа поФтаря мантрите на Цветанов.

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 16. 16 Профил на ivan_v
  ivan_v
  Рейтинг: 372 Весело

  а кой ще издържа лудогорец?

 17. 17 Профил на espresso
  espresso
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Цацаров явно е взел личния си хербарий, като е минал в КПКОНПИ и сега Гешев трябва спешно да събира нова колекция с папки.
  Тази работа само с фонотека не става, трябват и хартийки, и цифри.

  ГЕРБ - Граждани... Европейско... Развитие... - баси тъпия виц.
 18. 18 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 749 Неутрално

  Аууууу, някои лаборатории май ще спуснат кепенците...
  —цитат от коментар 3 на Велков


  Интересно какво ще излезе за Техноимпекс.

 19. 19 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3665 Весело

  Оня от ДрагалеФци е виновен ! За всичко ! Сега ще лъсне истината за всичко най - лошо в тая държава, а главния, доказан юрист, ще яхне белия кон и ще го язди като триумфиращ победител на " циганина от ДрагалеФци" ! Което, разбира се, ще напълни Студена с вода и ще насочи протестите от главния бушон, към Костов ! Дали ?

 20. 20 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1610 Неутрално

  До коментар [#3] от "Велков":

  Злобата и омразата дават ли ви възможност да се чувствате реализиран и по свой неестествен начин щастлив!
  Риторични въпроси!

 21. 21 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1057 Неутрално

  До коментар [#13] от "ivanpopov":

  Да. То и затова сега се прави. Малко шоу за пред публиката, че и взеха и билетчетата.

 22. 22 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 749 Неутрално

  Ако толкова иска да се прави на шериф, Гешев да провери как Ирен Кръстева забогатя от държавното тото, кой я извади от издателството на БАН и я сложи началник на тотото, как синчето ѝ Пеев беше назначен в тинейджърска възраст за шеф на корабите във Варна и т.н.

 23. 23 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3665 Весело

  До коментар [#10] от "Paolo Di Canio":

  " Готино, след 25 години и изтекли давностни срокове..."

  Шоу да става, другото какво ни бърка ?

 24. 24 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 604 Любопитно

  Такаааа...
  1. Наказателната отговорност е лична, а не колективна. Голяма част от приватизационните сделки са колективни решения, а не еднолични заповеди.
  2. Има давностни срокове, които са изтекли.
  3. Започвам да подозирам, че този човек ще е новият Филчев, импулсивен, но правно неподготвен за позицията, която зае.

 25. 25 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3572 Весело

  Баси популизЪмЪ!

  Не знам дали Гешев си има НА представа за какъв обем работа е дал команда.
  Ако ще я свършва като хората ДАНС трябва да удесетори състава си, при това с експерти. И ще се точи бая години ...

  Та с основание мога да дам прогнозата:
  Гешев спуска "ЛозУнг", масите се кефят, ОПГ-то опрасква когото трябва от негова си шортлиста, медиите тръбят Осанна, мат'рялът се кефи, резултатът - като с Хазарта след опраскването на Черепа ...

 26. 26 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1610 Весело

  До коментар [#5] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Без вашите фундаментално мъдри и изключително интелигентни експертни мнения Отечеството неизбежно отива към закриване!
  Ще пледирам да Ви бъде осигурен статут на Национално съкровище!!!

 27. 27 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 1976 Любопитно

  Ако всичко се извърши в рамките на Закона, подкрепям!
  Да не се окаже, само, поредна димка, за задоволяване нечий ищях!

 28. 28 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2581 Неутрално

  До коментар [#13] от "ivanpopov":

  Да де...! Затова се прави проверката. ;)

  Бивш tww09306483.
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на traveler1
  traveler1
  Рейтинг: 742 Неутрално

  Въх, само приватизацията не барайте, че там едва ли ще има отговори как от нищо някой другари(червени, сини и пембени) станаха НЕЩО

  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
 31. 31 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3572 Неутрално

  ... Започвам да подозирам, че този човек ще е новият Филчев, импулсивен, но правно неподготвен за позицията, която зае.
  —цитат от коментар 24 на save_knforest


  А на мен силно ми намирисва на медийната прИмоция на Баце, га фърчеше с тужурката и не излизаше от новините ...

  Пу, пу, пу ... плюя три пъти през лявото рамо да не ни го готвят по същия сценарий Гешев за заместникЪТ на Баце ...

 32. 32 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1492 Неутрално

  До коментар [#20] от "selqnin":

  Как добре описваш собственото си състояния при писане на коментари за Русия и Путин... Нали?/риторично/

 33. 33 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2074 Неутрално

  До коментар [#29] от "Reporter US":

  Че той е най-големият приватизатор 5120 РМД-а. Още от 1999 година съм отвратен. Че ни и предаде.
  Сега само Божков като гледам колко РМД-а е получил не мога да ги изчета..

 34. 34 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1372 Неутрално

  Костов сега ще се сниши.
  И трябва.
  Но пък той не се е подписвал, виж разни служители по агенции, министри, олигарски, ще потреперят.
  Интересни времена предстоят, исках такъв главен прокурор, омръзна ми да гледам мрънкащи такива.

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 36. 36 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1492 Неутрално

  [quote#18:"galapagas"][/quote]

  Нищо няма да излезе... давност има...

 37. 37 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1372 Неутрално

  До коментар [#36] от "Велков":

  Както я има, така могат да приемат в закона, че не важи за приватизацията, т.е. когато са нарушени националните интереси.

 38. 38 Профил на stanchopansa
  stanchopansa
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Давността по всички нарушения, които открият, отдавна е изтекла. Единствената цел на подобни проверки би била медийна кампания за лъскане на имиджа. По добре да се занимават с текущи проблеми, като времето в Москва например, което явно е от огромно значение за новия главен прокурор. Явно смята скоро да пътува натам, за получаване на нови напътствия как се създава и управлява репресивен апарат.

 39. 39 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 588 Неутрално

  До коментар [#25] от "xm...":

  ... 'ми каскета сА превръща във фабрика за новини...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 40. 40 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5496 Весело

  Редник Киро? Ганчев? Каолин? Техноимпекс?
  Ще се размирише...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 41. 41 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1610 Неутрално

  До коментар [#32] от "Велков":

  Както казваше Адам Михник - Който обича Путин да внимава да не забременее от него!!!
  Но кой съм аз да пречи на Вашата любов!!!!

 42. 42 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2581 Неутрално

  До коментар [#9] от "Да вярваме на истината":

  Кой ще връща и какво? Всички давностни срокове са отдвна изтекли. Повечето предприятия са препродадени по няколко пъти. Всичко е разделено, а парите изядени и изпити или изнесени зад граница. Много от приватизаторите вече не са и живи... Дори и за по-скорошни сделки, които могат да бъдат атакувани, няма да ги пипнат. Ти вярваш ли, че Пеевски ще върне Булгартабак и парите с лихвите, а?
  Тая претоплена манджа с приказките за ревизия на приватизацията ГЕРБ я вадят, като им припари нещо под задниците. Пък глупаците като тебе изпадат в телешки възторг и чакат възмездие... С чакането ще си останате и този път...! Както и следващия.

  Бивш tww09306483.
 43. 43 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1791 Неутрално

  Такаааа...1. Наказателната отговорност е лична, а не колективна. Голяма част от приватизационните сделки са колективни решения, а не еднолични заповеди.2. Има давностни срокове, които са изтекли. 3. Започвам да подозирам, че този човек ще е новият Филчев, импулсивен, но правно неподготвен за позицията, която зае.
  —цитат от коментар 24 на save_knforest


  До правно подготвения ! винаги един прокурор на място , какъвто е Гешев , без излишни сантименти би могъл да намери ватички в законите за "давност " и да сложи ВСИЧКИ "ЧЕСТНИ " ПРИВАТИЗАТОРИ , там където им е мястото !Още цацаров , който , без съмнеение ее ПРАВНО ДОБРЕЕ ПОДГОТВЕН започна "делото опасно":
  Иво Прокопиев е разследван не като издател, а като бизнесмен и по-конкретно за „Каолин“. Твърденията, че бил подведен под отговорност, защото неговите издания пишели срещу корупцията, не отговарят на истината.

  Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров в Пловдив, където участва в национална среща на съдебните медици.

  Припомняме, че вчера Софийска градска прокуратура – СГП обвини председателя и членовете на Съвета на директорите на „Алфа Финанс Холдинг“ АД в пране на пари. Събрани са доказателства, обосноваващи ангажиране на наказателната отговорност на Иво Прокопиев за пране на пари, в качеството на председател на Съвета на директорите на „Алфа Финанс Холдинг“ АД.

  Цацаров не посочи конкретни подробности за случая с Прокопиев. Той уточни, че е обвинен за пране на пари.

 44. 44 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  За приватизацията.
  Общо взето.

  Всичко общо вече е взето.

 45. 45 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2074 Неутрално

  До коментар [#35] от "НеКой":

  И как Костов не е подписвал за 5120 РМД-а. Има и две престъпни Постановления на МС. С едното се опрощават задълженията на РМД към Държавата. С второто можеха да изплащат с компесаторки. Сиреч с 15%.
  Че то ако не беше РМД кражбата Костов още щеше да е на власт.
  Другото голямо престъпление са заменките на Станишев. А първото Масовата приватизация на Виденов-Гечев.

 46. 46 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3644 Неутрално

  До коментар [#20] от "selqnin":

  "Злобата и омразата дават ли ви възможност да се чувствате реализиран ..."

  Ако си лишен от нещо, единственият ти изход е да го отречеш.
  - Теди Москов

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 47. 47 Профил на ivanko77
  ivanko77
  Рейтинг: 554 Весело

  Гениална идея на гениален юрист! Само се притеснявам този "гений на мисълта" не се ли притеснява, че накърнява достойнството на предшественика си и на тия дето го издигнаха, то реално ще се проверяват сделки от техния период, че всичко друго е с изтекла давност отдавна. А интересни сделки, колкото щеш, например Булгартабак си е в това време.

 48. 48 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4202 Неутрално

  До коментар [#13] от "ivanpopov":

  За много от тях не са, има ли са дългосрочна инвестиционна програма, по години, която почти винаги беше много надувана, и на тази база доста хитреци побеждаваха в процедурите. Естествено, всички знаем как се "изпълняваха" почти всички инвестиционни програми. За това специално тези, от АПСК трябва да бъдат поразтърсени, както и държавата да си потърси дължимото от неизпълнение на договорни отношения.

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 49. 49 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1247 Весело

  Туристически агенции се чудят защо търсенето на еднопосочни самолетни билети за Емиратите и Сингапур внезапно е скочило нагоре тази сутрин.

  Знанието е сила, информацията - власт
 50. 50 Профил на Златан Дапчев
  Златан Дапчев
  Рейтинг: 14 Неутрално

  А бе , този на каква дрога е ? Някой знае ли ?

 51. 51 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3396 Неутрално

  Както сам каза Гешев " защо бедните не ги е страх"?

  Гешев работи срещу богатите и в полза на бедните, там иска да печели точки.
  Въпросът е колко престъпници е вкарал в затвора този празнословец и с колко се е договорил?
  Интересно това дали ще напълни хладилниците им и кога ще усетят ползата от действията на този болшевик.

  Любовта ще спаси света!!!
 52. 52 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2074 Неутрално

  До коментар [#42] от "Petleshev":

  Парламентът може да приеме отпадане на давността по всяко време. Ами личнотъ имущество на птиватизаторите може да вземе.

 53. 53 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 873 Неутрално

  Концесиите за десерт ли ще ги оставят?

 54. 54 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 456 Неутрално

  Кво ше стане с ВЕЦовете сега? И като цяло, колко ще намаже Пеевски и другите "наши, читави хора" след като им вземат бизнеса на новите подсъдими?

 55. 55 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1586 Весело

  Аууууу, някои лаборатории май ще спуснат кепенците...
  —цитат от коментар 3 на Велков


  ......ааааа......!!!!????!!!!......това вече УБАВА РАБОТА.....!!!!!.....ииии....бандитската "приватизация" и бандитския СЛЕДПРИВАТИЗАЦИОНЕН "контрол"......!!!!!????!!!!!.......само да не се окаже КЬОРФИШЕК......!!!!!....чеее......за 30-ет лета ПРЕХОД....!!!????!!!.... се НАГЛЕДАХМЕ на ТЕАТРООО.........

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 56. 56 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3572 Неутрално

  До коментар [#39] от "ДЗВЕР":

  Анджък, де ...

 57. 57 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2339 Неутрално

  Шоу за наивници. Всички срокове отдавна са изтекли, счетоводните документи отдавна изхвърлени. Да се радват гермавите тролове , каро хамилтона и ред алерт.

 58. 58 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2581 Неутрално

  До коментар [#34] от "НеКой":

  Колкото Баце се е подписвал под сделката за Булгартабак, толкова се е подписвал и Костов под сделките за приватизация по онова време. Баце даже на няколко пъти каза, че нямал нищо общо с приватизацията на Булгартабака. Имало си консултанти и Агенция за приватизация. ;)

  Бивш tww09306483.
 59. 59 Профил на Kingpin
  Kingpin
  Рейтинг: 427 Весело

  Смях в залата!
  Все едно ДАНС да разследва себе си. Нали точно ДАНС е правоприемник на ДС. Та кои са най-големите приватизатори - не са ли бившите служители на ДС и техните агенти и униформени мафиоти .
  Как предприятията от приватизационните фондове отидоха в правилните ръце - на шепа избрани крадци?
  С подкрепата на политиците-мафиоти, осигурили им престъпно лобистко законодателство.

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 60. 60 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2581 Неутрално

  До коментар [#52] от "Да вярваме на истината":

  Може, ама за напред. За назад не става...! ;)

  Бивш tww09306483.
 61. 61 Профил на FvH
  FvH
  Рейтинг: 662 Весело

  Общо взето на всеки две години, някой нарежда на някой пълна проверка на всички приватизационни сделки от "прехода".

  One should be free to do whatever he wants, as longs this does not interfere with the equal right of everybody else to do the same.
 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1639 Неутрално

  Много смел тоя Гешев! Разследва приватизацията... Уау!
  Защо не разследва национализацията, която тече в момента?

 64. 64 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1447 Неутрално

  Всички сделки без тази за булгартабак предполагам?

  Обичам да грухтя и плюскам.
 65. 65 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1633 Неутрално

  До коментар [#37] от "НеКой":

  Не могат. Прочети основи на правото.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 66. 66 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 602 Неутрално

  Всъщност не става въпрос за проверка на приватизацията, а за проверка на следприватизационния контрол. Има малка разлика. Който каквото е придобил, си е негово и ще си остане негово. Най-много някой чиновник, който си е затварял очите, да го отнесе.

 67. 67 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4202 Весело

  До коментар [#51] от "hope":

  Арестите са пълни и с олигарски, и с телефонни измамници, и с фалшификатори, и с наркопласьори, и с митничари, и с битови престъпници. Доста от тях вече бяха и осъдени, отделно искове за над милиард и т.н. Така че, да повтаряш от сутрин до вечер едно и също, някак си не е много интелигентно, да не казвам друга дума.

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 68. 68 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1492 Неутрално

  До коментар [#37] от "НеКой":

  Хубаво, ама това трябва да стане преди разследването на ДАНС...

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70 Профил на vasill
  vasill
  Рейтинг: 577 Неутрално

  Тоя го сложиха за тотално полезен идиот, но има голяма схема или за разместване в държавата или за разсейване на напрежението.. На мен ми по интересно да се разследват замените и кражбата на държавни земи...

 71. 71 Профил на Славейко
  Славейко
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  Тя изтекла работата бе Ваньо!

 72. 72 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 588 Весело

  До коментар [#56] от "xm...":

  ... тоА може да провери, к'во е сътворил юридическия гений Барни и к'во основание има за проверка, освен на приватизираното по времето на Тиквун.https://www.mediapool.bg/gerb-se-umalcha-okolo-promenite-v-konstitutsiyata-za-reviziya-na-privatizatsiyata-news274502.html

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 73. 73 Профил на GMO VACCINES CHEMICALS
  GMO VACCINES CHEMICALS
  Рейтинг: 2664 Неутрално

  До коментар [#24] от "save_knforest":


  не е сигурно дали е импулсивен.

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 74. 74 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2497 Неутрално

  Проверката на приватизацията е много бърза през НАП, колко данъци е платила приватизираната дейност. Баневи дето взеха заводи и ги нарязаха са престъпници и убийци на бъдещето на българите. Некадърността е престъпление, всеки който помага на некадърници е корумпиран.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 75. 75 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 2391 Неутрално

  Иха това трябваше да се направи отдавна. Ако има престъпление да има наказани. Но това ще обезсмисли приказките на ангро и ще лиши от опорки някои наши съфорумци.

  SHADOWS of SOFIA
 76. 76 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 885 Неутрално

  Кефи ме тоя човек. Успех!

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 77. 77 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1586 Весело

  Костов сега ще се сниши.И трябва.Но пък той не се е подписвал, виж разни служители по агенции, министри, олигарски, ще потреперят.Интересни времена предстоят, исках такъв главен прокурор, омръзна ми да гледам мрънкащи такива.
  —цитат от коментар 34 на НеКой


  ......на ЛАБАРАНТА да му видят земята в ДОБРУДЖА.....!!!!!......ииии от БАЩА СИ ли я ДОНЕСЕЕЕ.......????!!!!?????

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 78. 78 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1036 Неутрално

  Мисля, че си отвори работа за целия мандат. Даже няма да му стигне.

 79. 79 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2581 Неутрално

  До коментар [#67] от "hamiltonf":

  Тоест искаш да ни обясниш, че след 10 години във властта ГЕРБ усетиха, че нещо не върви и се стреснаха?! Даже и почнаха да работят?! Ами, браво...! Дано, черна котка не им мине път и да свършат малко от онова, което обещаваха през 2009-та година...! ;)

  Бивш tww09306483.
 80. 80 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2406 Неутрално

  "Дим над водата".... ще се връщаме 100 г. назад.. за да замажем очите на хората за последните 11 г.яко "сулене" ..... Те тея калпаци за едните "къщи за тъщи"..... давност има викат.....ни мойм...........тъкова...... Май верно тоя Гешо....."съчки събирам".....си припява....

 81. 81 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 1690 Неутрално

  До коментар [#8] от "samoedin":

  Има на кои ,нпр Костов

  гошо
 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 83. 83 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 903 Неутрално

  Човекът работи !
  Трябва ли всеки час да се обявява какво е наредил и предприел ???
  Дневник , да не сте прикачили прес екип към Г-н Главния прокурор ???

 84. 84 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1372 Неутрално

  До коментар [#79] от "Petleshev":

  Без такъв прокурор държавната машина трудно може да върви в правилната посока.
  Никой досега нямаше смелост за такива действия.
  Да го пазят хубаво.
  Ще се строят нови затвори, време е.

 85. 85 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 793 Неутрално

  И последно ако шайката наистина иска да се разправи с приватизаторите може да направи дори при изтегли давности...просто доказаха, че може да си гласуват произволен закон очаквам следащият им правен бисер да бъде закон с обратно действие

 86. 86 Профил на mrslv
  mrslv
  Рейтинг: 249 Неутрално

  Не е съвсем пушилка... Това е един удобен за пред обществото начин да има повторна смяна на собствености. При това по познатия от КТБ начин - безплатно. Познайте кои ще са бенефициентите.

 87. 87 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1122 Неутрално

  то ако бъдем честни ,да започне с заменките ,но тия режисьорите на прехода това им е дошло наум, че може да дойде ден някой да разследва нещо...но ако са минали всички срокове за обжалване и прочие,не знам дали е възможно да се променят сроковете и да попаднат под закона всички сделки заменки и прочие кражби...ама едва ли

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 88. 88 Профил на gorodetski
  gorodetski
  Рейтинг: 526 Неутрално

  Оглеждат се за още Божковци, които не им играят по свирката и притежават печеливш бизнес.
  Иначе самото твърдение за провеки, при положение, че тия неща са станали преди 25+ години и е изтекъл срок на давност за престъпленията, които евентуално са извършени е глупаво. Да не говорим, че по конституция човек не може да е виновен за нещо станало преди години, когато закона го е позволявал.

 89. 89 Профил на Are de
  Are de
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Положението в държавата е излязло извън всякакъв контрол, в момента Бойко, Шиши и Доган колят и бесят наред чрез прокуратурата и очевидно бързат, защото буквално всеки ден този примат Гешев се изхвърля с нова и нова глупост. Нека да видим кой ще е следващия отстрелян и заграбен бизнес, ще стане ясно в идните дни или седмици, предполагам.

 90. 90 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 885 Неутрално

  "Идеята за ревизия на приватизацията възниква периодично, когато управляваща партия се окаже притеснена най-често от обществен скандал, който трябва да бъде заглушен, или от натиска на коалиционени партньори, или за да удари политически противник."

  Първоначалният вариант на материала/бързо го допълнихте/, ме изненада приятно с обективното оттразяване на новината. За съжаление горният цитат развали усещането за обективна журналистика.
  ГЕРБ нямат за момента адекватен политически противник, не разпознавам някакъв обществен скандал в обществото.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 91. 91 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1372 Неутрално

  До коментар [#88] от "gorodetski":

  Никой закон не го е позволявал. Голяма част от масовата приватизация беше престъпление, просто държавата не си беше в ролята.
  Сега обаче влиза.

 92. 92 Профил на K2
  K2
  Рейтинг: 2391 Неутрално

  Оглеждат се за още Божковци, които не им играят по свирката и притежават печеливш бизнес. Иначе самото твърдение за провеки, при положение, че тия неща са станали преди 25+ години и е изтекъл срок на давност за престъпленията, които евентуално са извършени е глупаво. Да не говорим, че по конституция човек не може да е виновен за нещо станало преди години, когато закона го е позволявал.
  —цитат от коментар 88 на gorodetski


  Е нали това идеята.Да разлаем кучетата.

  SHADOWS of SOFIA
 93. 93 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 662 Гневно

  "Дим над водата".... ще се връщаме 100 г. назад.. за да замажем очите на хората за последните 11 г.яко "сулене" ..... Те тея калпаци за едните "къщи за тъщи"..... давност има викат.....ни мойм...........тъкова...... Май верно тоя Гешо....."съчки събирам".....си припява....
  —цитат от коментар 80 на MPetr

  Споко, след едни никакви си 25 години ще се сетят и тия да ги разследват. Не им е дошло времето, просто.

 94. 94 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1060 Неутрално

  До коментар [#42] от "Petleshev":

  Спокойно,Градски!Няма да има развалени сделки!Ама, е добре да се знае кой и как подари държавните активи.

 95. 95 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3665 Весело

  До коментар [#52] от "Да вярваме на истината":

  Направо да приема, че драгалефския е виновен, прангите на ръцете, престъпник, лягай долу и камерите да снимат.....
  Като си завършил милиционерския- толкоз .....

 96. 96 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 246 Неутрално

  До коментар [#79] от "Petleshev":

  Петлешев, на кривогледи мисирки ви направи Ванката Гешев.

 97. 97 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3572 Неутрално

  Тоя го сложиха за тотално полезен идиот, но има голяма схема или за разместване в държавата или за разсейване на напрежението.. На мен ми по интересно да се разследват замените и кражбата на държавни земи...
  —цитат от коментар 70 на vasill


  И едното - и другото.
  Основното е, че системата остава същата - вегетативно-храносмилателна.
  Досега храносмилаха еврофондовете. Но те - гитти! Първа птичка - магистрала Струма ...
  И сега ще се ядат един-друг.
  И понеже сите са ОПГ и си ги знаем - ще хвърлят оглозганите на мат'ряла да се кефи, за да олабят напрежението.

  Но аз лично се съмнявам доколко ще им се получи. Защото ОПГ-то си остава, само ще се попромени съставът, остава си и системата. Само пресата на милиционерщината ще се засилва ...
  Но такъв латиноамерикански модел от миналия век е обречен ...

 98. 98 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 1060 Неутрално

  До коментар [#45] от "Да вярваме на истината":

  Всъщност и голяма чст от Масовата приватизация става през 1997-2001-ва.

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1372 Неутрално

  До коментар [#94] от "yanne":

  Точно, като САЩ, ще посочим корумпираните.
  Поне да не ни дават акъл по медиите.
  си... :)

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK