Търкането на лотарийни талони от днес е държавен монопол

Търкането на лотарийни талони от днес е държавен монопол

© Юлия ЛазароваОт днес лотарийните игри с билети за търкане вече могат да бъдат само държавни. Това стана след влизането в сила на инициираните от "Обединените патриоти" и прокарани с решаващата подкрепа на ГЕРБ поправки в Закона за хазарта, които днес са обнародвани в "Държавен вестник". Промените ще се отразят както на играчите, така и на свързаните с лотарията бизнеси. Ето обобщение на най-важните от тях:


От момента на влизането в сила на закона се отнемат лицензите на единствените частни компании за моментните игри - "Национална лотария" и "Лотария България", мажоритарен дял в които има обвиненият за 11 престъпления Васил Божков.


Лотарийни билети се продават единствено от Българския спортен тотализатор, а непродадените до момента билети на частните лотарии трябва да бъдат прибрани и унищожени до края на годината.


Къде ще се продават талони
Билети ще се продават само в тото пунктовете или в наети обекти с персонал на държавния тотализатор, които трябва да са обособени като места за лотарийни игри.


Това означава, че талоните за търкане вече няма да се продават на касите в магазините, а за тях следва да има отделен щанд, на който да стои табела "Лотария" и продавач на договор с тотализатора. Към момента тотото разчита на 1 553 места за разпространение в цялата страна, две трети от които са на външни контрагенти.


Съдбата на големите печалби


Големият въпрос, засягащ най-вече спечелилите големи суми в лотарията, чието изплащане е разсрочено, е как да си търсят печалбите. Приетият закон на практика оставя печалбите им негарантирани, тъй като е записано, че неизплатените до влизането му в сила суми, се изплащат "съгласно утвърдените игрални условия и правила за съответната игра". Това означава, че хората ще трябва сами да търсят неизплатените суми.


От общите условия на "Лотария България" на "Евробет" се вижда, че при игри с големи печалби, те се изплащат разсрочено, например в продължение на 10 години по хиляда лева на месец. При "Национална лотария" на "Ню геймс" част от печалбите може да бъдат разсрочени за 20 години, а в общите условия е записано, че при форсмажорни обстоятелства, в резултат на които провеждането на играта и изплащането на печалбите стане невъзможно, дружеството не носи отговорност към участниците и им връща стойността на залога. "Форсмажорно се счита всяко обстоятелство, независещо от "Ню геймс" АД, обективно непредвидимо и невъзможно за предотвратяване", се посочва в общите условия. "Капитал" отбелязва, че по този начин, ако в даден момент "Ню геймс" бъде обявена във фалит, част от спечелилите от търкане на талони може да останат милионери само на хартия.


Проблемът на дистрибуторите


Очакванията са, че промените ще засегнат сериозно представителите на малкия бизнес, който участва в разпространението на лотарийните талони. Финансистът Бойко Димитров, който е сред авторите на предложени през 2018 г. промени в Закона за хазарта от "Демократична България", коментира пред БНР, че малките търговци ще пострадат сериозно. По думите му те вече са вложили пари за купуването на талони, в последните дни хората са спрели да купуват, а никой не знае как ще бъдат възмездени.


В петък търговци обявиха, че са готови на протест и завеждане на колективен иск срещу държавата, ако тя не се намеси по проблема. По данни на дистрибутори в цялата страна има непродадени билети на стойност 27-35 млн. лева. Те изтъкнаха, че са купили талоните, които не могат да бъдат продадени, платили са си данъците и не приемат оправданието, че въпросът кой ще им върне парите е частен. Според тях "някой трябва да отключи сметките, за да се дадат парите обратно".


Колко е засегната Нова телевизия


Друг пряко засегнат от одържавяването на тази част от хазартния бизнес е "Нова телевизия", по която се излъчваше предаването "Национална лотария". От програмата в сайта на телевизията за идната събота (16 февруари) се вижда, че предаването вече е свалено.


По информация на "Капитал" телевизията получава от "Националната лотария" суми от порядъка на около 20 млн. лв. годишно. Към момента не е известно какво ще стане с договора за реклама - дали той ще бъде продължен от държавния тотализатор, или суми ще бъдат прехвърлени към други незабранени от закона хазартни игри на компании на Васил Божков, например за онлайн залози. Новият закон не ограничи рекламата на хазарт, каквито призиви има от години, а предложеният преди години от от тогавашният вицепремиер Валери Симеонов (НФСБ, "Обединени патриоти") отлежава все още в парламента, след като ГЕРБ мълчаливо отказаха да го подкрепят.


От пресцентъра на "Нова телевизия" не отговориха на изпратени в началото на седмицата въпроси от "Дневник", а посочиха само, че имат валиден договор с "Национална лотария", който няма да коментират, а след като поправките в Закона за хазарта влязат в сила, ще се съобразят с тях. На въпрос на "Дневник" за това как ще се отрази на "Нова телевизия", ако Националната лотария престане да е рекламодател, собственикът на медиата Кирил Домусчиев каза: "Ще се отрази негативно. Те са голям рекламодател не само в "Нова телевизия", но и в много медии". Той не отговори конкретно на въпроса какъв дял от приходите от реклама на телевизията се пада на лотарията, но каза, че делът не е много голям и добави: "Но, каквото и да е, си е приход". Оценката му е, че всички медии ще бъдат засегнати от отпадането на този рекламодател от пазара "кой повече, кой по-малко".


Във вторник Домусчиев прогнозира в интервю за телевизията, че новите правила няма да се отразят негативно на финансовото състояние на медиата, защото покрай "Национална лотария" рейтингът ѝ се вдигнал и тя е привлякла много рекламодатели и финансов ресурс.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (53)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 1977 Неутрално
 2. 2 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 777 Неутрално

  Тази държава да вземе нещо да произведе, дори и читава административна услуга - пак ще е по-добре.

  „Товарете портокалите в бурета. Братя Карамазови”
 3. 3 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 990 Неутрално

  До коментар [#1] от "zxp53317185":

  “ Добра новина!”
  ——
  И що тъй? Щото държавата става собственик на един бизнес със съмнително естество? Или щото си влиза напълно в ролята на продавач на илюзии?

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 4. 4 Профил на john_3volta
  john_3volta
  Рейтинг: 744 Весело

  Извинявам се, ама заглавие от сорта на "Търкането на лотарийни талони от днес е държавен монопол" само мисирка може да произведе. Дали не става дума за продажбата?

 5. 5 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3100 Неутрално

  Казано по просто от днес НЛ може да съди държавата .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 6. 6 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 670 Неутрално

  Вече само клитори ще се търкат!

 7. 7 Профил на jmf29537805
  jmf29537805
  Рейтинг: 635 Неутрално
 8. 8 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1567 Весело

  Сега търкането ще се пренесе..... в НС.....!

 9. 9 Профил на Едмон Дантес
  Едмон Дантес
  Рейтинг: 14 Неутрално

  Значи Нова официално вече ще е на държавна субсидия с 20 мил.

 10. 10 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  Хазартът требе да е тотално ограничен. У наше село все повече части от центъро се завзема от игрални зали. Пунктовете на еврофутбол също не са малко. Отделно лафки и тотопунктове. Ще я видим щото мутри спиране немат, поне в БГ е така, заради матрияла...

 11. 11 Профил на zxp53317185
  zxp53317185
  Рейтинг: 1977 Неутрално

  До коментар [#3] от "Gretel":

  Защото прави като успешните и давани за пример държави, като Германия например.

 12. 12 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 990 Неутрално

  До коментар [#11] от "zxp53317185":

  “ Защото прави като успешните и давани за пример държави, като Германия например.”
  ——
  Хубу, що не... пръй коту праят успешните! Значи да чакаме да легализирате проституцията, да ратифицирате ИК и да посрещнете с цветя и меченца някой и друг милион мигранти

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 13. 13 Профил на dzenlandia
  dzenlandia
  Рейтинг: 12 Неутрално

  Честито! Една краста по-малко в българското общество

 14. 14 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1273 Неутрално

  Защо сте цитирали само общите условия, защо не цитирахте закона, където пише как точно се гарантира изплащането на наградите?

 15. 15 Профил на dzenlandia
  dzenlandia
  Рейтинг: 12 Неутрално

  До коментар [#14] от "Лео":

  Законът по никакъв начин не гарантира тези печалби. Гарантират се единствено печалби от държавната лотария.

 16. 16 Профил на Nathan Cohen
  Nathan Cohen
  Рейтинг: 246 Неутрално

  Преди 10 дни в Дневник писах, че билетите нямат никаква стойност и че след налагането на запор върху сметките и обявената национализация върху един от дейностите, свързани с хазарта, билетите нямат и стойността на хартията, на която са напечатани. Явно Гешев и компания постоянно увеличават размера на твърдяната загуба на бюджета, първоначално 500 млн., а след акта на ДКХ 700 млн. с цел да могат да разграбят всички активи на Нове и за тези - печеливши или търговци, които искат да получат спечелените от тях суми или да получат парите за платените от тях , а впоследствеие обезсилени билети, от масата на несъстоятелността да не остане нищо. Това следва от императивния текст на Търговския закон, според който вземанията на държавата се удовлетворяват приоритетно пред тези на осатаналите кредитори. На друго място, дори от масата на несъстоятелност от имуществото на дружествата организиращи игрите да беше останало нещо за печеливши и търговци на билети, то е спорно доколко същите и при успешно спечелен съдебен процес биха могли да получат вземанията си. Национализацията е събитие от извънреден характер, на което основание дружеството няма да е отговорно за причинените на кредиторите вреди. От друга страна, размерът на наложената безпрецедентна по размер санкция от 700 млн. на организаторите е само за хипнотизиране на тълпата. Дружествата- организатори не разполагат с имущество , което да покрие и 1/20 от този размер, като в този смисъл и за сто милиарда да наложат санкция на дружеството възможността за събираемост на това вземане ще е винаги нула и теоретично невъзможна. Дружеството-организатор е капиталово търговско дружество, което е отговорно само да размерите на активите и капитала, поради което не може да бъде ангажирана имуществено-наказателна отговорност на акционерите извън предвидения в ТЗ размер.Наложена е санкция, за която няма никакво съмнение, че никога няма да бъде изпълнена и по основание на посочената по-горе причина и на основание, че дейността на дружеството е национализирана. Санкцията изпълнява обезщетителна функция, от което следва че същата трябва да бъде и изпълнима, каквато наложената санкция в размер на 700 млн по отношение на дружеството Национална лотария АД не е!

 17. 17 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2648 Весело

  До коментар [#12] от "Gretel":

  Като не ти отърва, беж е Северна Корея, за шепа ориз (несварен, 'щото няма ток), на ден. Никой не е безгрешен, Германия също - но на база успехите, немците са първенци, а държавите с безгрешните вождове - аутсайдери.

 18. 18 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2772 Неутрално

  Интересно как само лотарийните билети ги дразнят, а казината и игралните зали, дето са на всеки ъгъл?

  Колко на брой са само в София?

  Любовта ще спаси света!!!
 19. 19 Профил на tko42434569
  tko42434569
  Рейтинг: 305 Неутрално

  Заглажие в стил ПИГ! Продажбата става държавен монопол. Търкането все така си остава монопол на 80-те процента.

 20. 20 Профил на ivan_v
  ivan_v
  Рейтинг: 318 Весело
 21. 21 Профил на ivan_v
  ivan_v
  Рейтинг: 318 Весело

  заради слабите преподаватели по български език и литература имаме бай Ганю за премиер...

 22. 22 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7201 Неутрално

  Това май не е законно, но карай. Кой ти спазва законите , че и държавата да го прави. Тя май най не ги спазва.

 23. 23 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2656 Неутрално

  "... малките търговци ще пострадат сериозно. По думите му те вече са вложили пари за купуването на талони, в последните дни хората са спрели да купуват, а никой не знае как ще бъдат възмездени..."!

  Това преведено на друг език означава, към 50 хиляди гласа по-малко за ГЕРБ. ;)

  Бивш tww09306483.
 24. 24 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1584 Весело

  И какво стана от голямото обещание за забрана на частния хазарт? НИЩО!!! Талончетата за търкане се прехвърлиха от Божков към Пеевски, а частният хазарт процъфтява - моментни игри - лото, бинго, рулетка, покер;онлайн и офлайн залози на всевъзможни спортове....

  «Мои самые лучшие штурмовики — бывшие коммунисты» Герман Геринг 1933 г.«Я всегда допускал и отдавал соответствующие приказы, чтобы бывших коммунистов принимали в нацистскую партию немедленно. Из мелкобуржуазного босса социал-демократического профсоюза никогда не получится национал-социалист, а из коммуниста — всегда!» Г. Раушнинг «Беседы с Гитлером».
 25. 25 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1584 Весело

  И какво стана от голямото обещание за забрана на частния хазарт? НИЩО!!! Талончетата за търкане се прехвърлиха от Божков към Пеевски, а частният хазарт процъфтява - моментни игри - лото, бинго, рулетка, покер;онлайн и офлайн залози на всевъзможни спортове....

  «Мои самые лучшие штурмовики — бывшие коммунисты» Герман Геринг 1933 г.«Я всегда допускал и отдавал соответствующие приказы, чтобы бывших коммунистов принимали в нацистскую партию немедленно. Из мелкобуржуазного босса социал-демократического профсоюза никогда не получится национал-социалист, а из коммуниста — всегда!» Г. Раушнинг «Беседы с Гитлером».
 26. 26 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3844 Неутрално

  Почвайте да триете, сега поне знаете къде отиват парите ви...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 27. 27 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3844 Весело

  До коментар [#25] от "mitko11":

  Как разбра, че се прехвърли към Пеевски, след като е Пеевски глътна една чаша студена вода?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 28. 28 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1584 Любопитно

  До коментар [#27] от "hamiltonf":

  Да си чувал за Мама Праска?

  «Мои самые лучшие штурмовики — бывшие коммунисты» Герман Геринг 1933 г.«Я всегда допускал и отдавал соответствующие приказы, чтобы бывших коммунистов принимали в нацистскую партию немедленно. Из мелкобуржуазного босса социал-демократического профсоюза никогда не получится национал-социалист, а из коммуниста — всегда!» Г. Раушнинг «Беседы с Гитлером».
 29. 29 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1597 Весело

  Ех, как ми се прииска да си купя едно билетче от националната лотария и да го изтъркам. Ей така, от носталгия. Някой друг милион да спечеля. Дали ще мога да си го купя някъде?

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 30. 30 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1617 Неутрално

  По- зловреден от частният е само държавният монопол!?!!!

 31. 31 Профил на lrz04638139
  lrz04638139
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Стига с това "търкане" и антихазартна истерия, научете се да пишете грамотно и без емоционален заряд. По цел свет "търкат" талони и се приема за нещо нормално.

 32. 32 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1584 Весело

  До коментар [#29] от "Lou":

  Разбира се!!! Билетите вече са антикварни с колекционерска стойност. Можете да си закупите билети като част от колекцията на Божков на съответната пазарна цена.

  «Мои самые лучшие штурмовики — бывшие коммунисты» Герман Геринг 1933 г.«Я всегда допускал и отдавал соответствующие приказы, чтобы бывших коммунистов принимали в нацистскую партию немедленно. Из мелкобуржуазного босса социал-демократического профсоюза никогда не получится национал-социалист, а из коммуниста — всегда!» Г. Раушнинг «Беседы с Гитлером».
 33. 33 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2170 Неутрално

  До коментар [#18] от "hope":

  Хората не влизат в казина и игрални зали, защото не познават някой да е спечелил. Докатото при лотарийните билети печеливши бол - кат си пуснеш бълг. телевизия и виждаш строени в кръг селяци и всеки от тях с чек в ръка - единият по-тлъст от другия.

  Една позната на моя позната троши много пари за лотарийни билети, защото "не може да търпи как другите печелят на телевизора".
  Иначе тя някога е била счетоводителка.
  Сигурен съм, че има и професори по статистика дето търкат билети, защото и те не могат да ги търпят тез тв. печеливши.
 34. 34 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3614 Неутрално

  До коментар [#23] от "Petleshev":

  Ще се увеличи администрацията и готово.

 35. 35 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3614 Неутрално

  До коментар [#27] от "hamiltonf":

  По - скоро, пи едно уиски с лед. Няма вече сериозна конкуренция.

 36. 36 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 894 Неутрално

  А тия които спечелиха милионите със срок на изплащане много години
  ще пият една студена вода, да съдят Божков ако могат ама много се
  съмнявам че ще вземат нещо !!!

 37. 37 Профил на Landlord
  Landlord
  Рейтинг: 372 Неутрално

  От днес държавата има монопол върху идиотията. Честито на "Добичетата на Късмета" - Бее-ее-е

 38. 38 Профил на lrz04638139
  lrz04638139
  Рейтинг: 0 Весело

  До коментар [#19] от "tko42434569":

  Тоест, психясалите убитаци от новинарските форуми, дето всеки ден пишете за 80%, сте от 20-те процента - цветът на нацията, интелектуалният и културен елит? Винаги съм предполагал че сте "специални".

 39. 39 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3435 Неутрално

  Според това заглавие, вече във всекки тото-пункт ще има държавен служител.
  Значи, купувате си билетчето и го давате на държавния служител да ви го изтърка.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 40. 40 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1597 Весело

  Досега кавахме:

  "Да си купиш фабрика на 8 септември 1944 г."

  От днес ще казваме:

  "Да си изтъркаш билетче от "Националната лотария" и да станеш милионер на 17 февруари 2020"

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 41. 41 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3844 Весело

  До коментар [#28] от "mitko11":

  Чувал съм я, когато преди много години беше шеф на БСТ, сега да не е пак начело?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 42. 42 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1617 Неутрално

  До коментар [#13] от "dzenlandia":

  Нали сме наясно, че българското общество от днес няма да спре да играе хазарт?!?!?!
  Позволиха на черепа и цеките 30 години да проми4ват мозъците на хората и да им продават лъжи , като"чудеса"!
  Сега държавният монопол ще развъди калинки, които няма да купуват антики от иманярите а ще си правят ноктопластика и силиконови корекции на ...........

 43. 43 Профил на svetlio26
  svetlio26
  Рейтинг: 321 Неутрално

  До коментар [#33] от "Нинов":

  тЪз Бухалтерен чавка е изпила мозъка. Професора и той шъ е съшлал с ума.
  Зарад адреналина оРата търкат билет и одят по казина. Колко "селяци" познаваш от Лас Вегас върнали се от там милионери?

 44. 44 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1584 Неутрално

  Тeзи билeти ce взимaт нa кoнcигнaция, тoecт нищo нe ca плaтили зa тях. Кaквo oбeзщeтeниe иcкaт, зa нeрeaлизирaнa бъдeщa прoдaжбa? И зaщo дaнъкoплaтцитe трябвa дa им плaтят, много нaгли cтaнaхa...
  Дa хoдят дa cи прoдaвaт билeтитe в Дубaй.
  Или дa cи зaвeдaт кoлeктивeн иcк cрeщу Лeвcки, oния куцитe дa им ги плaтят.
  Кaтo им ce cкaпaт дoмaтитe, държaвaтa ли търcят дa им пoкривa зaгубитe? Тeя aкo нe мoгaт дa cи пoкрият зaгубa oт 100-тинa билeтa зa 500 лв....

  «Мои самые лучшие штурмовики — бывшие коммунисты» Герман Геринг 1933 г.«Я всегда допускал и отдавал соответствующие приказы, чтобы бывших коммунистов принимали в нацистскую партию немедленно. Из мелкобуржуазного босса социал-демократического профсоюза никогда не получится национал-социалист, а из коммуниста — всегда!» Г. Раушнинг «Беседы с Гитлером».
 45. 45 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2170 Неутрално

  До коментар [#43] от "svetlio26":

  Бълг. казина & игрални зали седят празни.
  Нимож' фкара леличките там.

  Злите езици твърдят, че тоз вид заведения се ползвал за пране на пари.

 46. 46 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 264 Весело

  Нова могат да направят предаване"Каръци на столетието" и да поканят отново тези, дето ги даваха с чековете за милиони..

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
 47. 47 Профил на inatlivka
  inatlivka
  Рейтинг: 492 Весело

  Разгеле, търкачите няма да останат на сухо.
  Поне паричките им ще отиват за спорт, а не за скъпи к...и, уиски и пури.

 48. 48 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 863 Неутрално

  Иво Андонов пак измами хората!!!

  Спечелилите сега ще търкат друго нещо!

  Евроатлантида
 49. 49 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 501 Неутрално

  До коментар [#27] от "hamiltonf":
  Дали няма да го забили гърлото? Според добре осведомени източници, пожелали анонимносг, водата е била газирана, а в съпровождащага чаша с уиски е имало няколко бучки лед.

 50. 50 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3844 Неутрално

  Заглавието трябваше да е: "Търкането на лотарийни талони от днес вече не е частен монопол".
  По-обективно някак си...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 51. 51 Профил на liverpoolfc
  liverpoolfc
  Рейтинг: 218 Любопитно

  Съвсем сериозно желая да ви попитам - някой от вас при покупка на каквото и да е от лафка получавал ли е касов бон?

  Забрани флаша към Капитал, не позволявай да ти натрапват реклами!!!
 52. 52 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 990 Неутрално

  До коментар [#17] от "Deaddark":

  “ Като не ти отърва, беж е Северна Корея”
  ——
  Ако знаеше коя е столицата й можеше да напишеш за чемадана...

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 53. 53 Профил на Noise
  Noise
  Рейтинг: 264 Весело

  До коментар [#52] от "Gretel":

  Ахахаха, туше!

  Sutor, Ne Supra Crepidam!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK