Задържането на Васил Божков - факти и догадки

Васил Божков през юни 2019 година на излизане от среща при Бойко Борисов в Министерския съвет

© LAP.bg

Васил Божков през юни 2019 година на излизане от среща при Бойко Борисов в Министерския съветДали Васил Божков е бил освободен от ареста в Обединените арабски емирства (ОАЕ) - трети ден българските институции сякаш нямат официален отговор на въпроса. А изявленията им по темата предизвикаха объркване какво въобще те официално знаят за задържането на бизнесмена.


Объркването дойде, след като в неделя (16 февруари) медии, сред които и БНТ, съобщиха, че Божков е "бил освободен от Центъра за задържане", а посланикът на България в ОАЕ каза, че нямат такава официална информация и затова е отправил спешно запитване. Говорителят на главния прокурор Сийка Милева внесе още повече неяснота, като заяви, че българската държава всъщност не е уведомявана официално дали Божков е бил в ареста. А в понеделник (17 февруари) главният прокурор Иван Гешев изрази учудване, че издирваният бизнесмен е бил задържан (макар че лично беше потвърдил, че е в арестни помещения) и коментира, че това не е типично за тези държави и толкова дълъг период от време.


До редакционното приключване на текста от Министерство на външните работи (МвНР) не отговориха на въпросите на "Дневник" дали вече имат информация - какво се случва с Божков и къде се намира той. От прокуратурата също не съобщиха повече по темата и се съсредоточиха върху обясненията, че документите за екстрадиране са преведени и ги изпращат по дипломатически път.
Така излиза, че вече две седмици властите в България нямат официална информация задържан ли е Божков (или се е предал, каквито предположения имаше като сравнение със случая на Христофорос Аманатидис - Таки през 2012 г.), къде точно е задържан, колко време е в ареста и ако е бил задържан - кога и защо е освободен.


Звучи странно. Другото възможно обяснение е, че по някакви причини нарочно не отговарят на тези въпроси, за да оставят широко поле за предположения и слухове.


Какво значение има


дали Божков е в ареста, или е освободен без право да напуска страната. По-важната тема е дали ще бъде удовлетворено искането на България за екстрадиране и кога. Това е въпрос за милиони, защото зависи не само от юридически, но и от политически фактори и ситуации.


Но реакциите на държавните институции и държавната телевизия по темата и липсата на отговор по относително лесни въпроси - къде е задържан, колко дълго и освободен ли е Божков - изглеждат странни.


Едната хипотеза е, че умишлено се мълчи и се избягват конкретни отговори. Така липсата на яснота подпомага разпространението на слухове за влиянието на бизнесмена и осигуряват терен за допълнителен героизъм на прокуратурата, която се бори срещу много пари и чужди сили. Допълнително дават по-вкусен материал на масовите и жълтите медии от взиране в разследването и обвиненията (които вече достигнаха 11) и от въпросите защо властите са допуснали Божков да напусне страната, както и за отговорността на високите етажи за случващото се в Комисията по хазарта през последните поне 5 години.


Другата хипотеза е, че българските власти наистина не получават лесно офциална информация за задържания (или вече освободен).


Какво се знае официално за задържането на Божков


На 31 януари, след 21 часа, по време на акция в кв. "Слатина" за залавянето на кокаин, Иван Гешев съобщи, че Васил Божков е задържан в ОАЕ. Той каза, че информацията е неофициална, но очакват потвърждение и по официални канали. Няколко часа преди новината на Гешев - от офиса на "Нове холдинг" разпространиха лично изявление на Божков, за което беше отбелязано, че е последното за неопределено време. Не е ясно дали то е изпратено веднага след задържането му или малко преди това и защо бизнесменът, който предните два дни даде интервюта в много медии, е решил да замълчи.


На 2 февруари: Официално потвърдено е задържането на Васил Божков, съобщава БНТ, цитирайки Гешев по време на акция във Варна срещу битовата престъпност. С Божков е бил задържан и мажоритарният акционер на ФК "Левски" Георги Попов (издирван като част от организираната престъпна група, ръкововодена от Божков). За трети човек, за когото Гешев каза на 31 януари, че също е бил задържан, повече не е съобщено нищо.


На 16 февруари: "България не е уведомявана от ОАЕ г-н Васил Божков да е освобождаван от ареста. Посланик Богдан Коларов отправи спешно запитване към властите дали изнесената информация е вярна." Това съобщение разпространи външно министерство в неделя след публикации в медиите.


Досега МВнР не е давало друга информация и не отговаря на въпроси за задържането, но от съобщението може да се предполага, че след като питат дали е освободен, би следвало да знаят, че е задържан.


Неяснотата се сгъсти и от изявлението на говорителя на главния прокурор Сийка Милева пред Би Ти Ви, че българската държава не е уведомявана официално дали Божков е бил в ареста. Говорителката дори е останала изненадана, че той е бил в арестно помещение повече от 2 седмици. Практиката в такива държави е да се отнема само паспорта, каза Милева.


На 17 февруари: Гешев опроверга сам себе си с коментара "учудвам се, там не задържат милиардери" в отговор на въпроси какво знае за освобождаването на Божков.


"В тези държави практика е да не се задържат милиардери. Обикновено им се взимат паспортите и им се забранява да напускат страната, учудвам се, че е бил задържан", заяви Иван Гешев, повтаряйки вече съобщеното от неговия говорител. Той не беше питан да коментира, че той съобщи за задържането на Божков в ОАЕ и по неофициални, и по официални източници и да разясни какво се знае за ареста на "най-богатия и най-опасния българин", както сам го нарича.


В понеделник "Дневник" потърси говорителя на главния прокурор Сийка Милева с въпроси как прокуратурата е била уведомена за задържането на Божков. Прокуратурата има свои източници, каза Милева. На втория въпрос - дали от същите източници е информацията, че Божков е освободен от ареста, г-жа Милева отвърна: "Това, че е освободен от ареста, твърдите вие (медиите - бел. авт.), не прокуратурата."


На въпросите, които "Дневник" изпрати в понеделник, във вторник от Външно уточниха само, че нямат какво повече да кажат от съобщеното в неделя.


От офиса на "Нове холдинг" не бяха открити за коментар къде се намира собственикът им.


Според БНТ, която е най-активна с вътрешната и неофициална информация по темата, Божков е с отнет паспорт и не може да напуска емирствата.


В деня след новината за освобождаването преводът на документитите за екстрадиране на Божков бяха готови и правосъдното министерство обяви, че ги изпраща.


Какво се разпространява, но беше отречено


На 13 февруари: БНТ огласи сензационно, като се позовава на "свои източници от разследването", че Божков е направил постъпки "пред чужда държава " да бъде освободен от ареста "незабавно" и че "руски граждани се застъпили за хазартния бос". По-късно същата вечер държавната телевизия допълни, че министър-председателят и вицепрезидент на ОАЕ и директорът на отдела за държавна сигурност на емирствата се срещнали с шефа на военното разузнаване на Русия Сергей Наришкин. Информацията беше потвърдена и от лидера на НФСБ Валери Симеонов, който дори поиска външно да извика руския посланик за обяснения.


На въпроси по темата главният прокурор отговори, че "това е деликатна тема, която не желая да коментирам" и продължи с обяснения, че и той ако е на мястото на Божков, ще направи всичко възможно да се защити, но че "прокуратурата знае срещу кого се изправя" и че прави всичко възможно да го върнат в България.


Липсата на официална информация по темата или ясен коментар от разследващите роди много заглавия и статии защо и как руснаците ще спасяват Божков, каква е връзката на Георги Попов (бивш сътрудник на ДС) със службите в Москва, други руски връзки и дори намесване на президента Румен Радев. Според някои тази информация подготвяше общественото мнение за очаквано забавяне на екстрадирането на Божков. Тя се вписва и в обяснителната схема на главния прокурор за руска връзка в защитата на търсени от България обвиняеми. За такава Гешев спомена като обяснение и за забавената екстрадиция от Сърбия на бившия собственик на КТБ Цветан Василев.


На 18 февруари: Русия опроверга новината на БНТ с изявление на ръководителя на пресслужбата на Службата за външно разузнаване (СВР) Сергей Иванов, цитиран от ТАСС. Той казва не само че Сергей Наришкин не е обсъждал с премиера на ОАЕ въпроса за освобождаването на Божков, а остро атакува Валери Симеонов. "Партенката пусна не някой друг, а самият заместник-председател на Народното събрание Валери Симеонов. Само болно въображение, умножено по ниското ниво на компетентността му, може да включи в дневния ред на толкова уважавани хора въпрос за български предприемач", казва Иванов.


Валери Симеонов, с чийто закон бяха забранени частните лотарии на Божков, е единственият политик, който през последните седмици твърди, че има информация за ареста и какво се случва с бизнесмена в ОАЕ. Освен че обяви пред "Нова тв", че има информация, че Наришкин е поискал освобождаването на Божков, твърдеше, че има достоверни данни, че бизнесменът е в ареста без достъп до информация и телефон. Зам.-председателят на Народното събрание още не е коментирал руската реакция, нито каква е неговата информация - освободен ли е Божков или не.


Информациите за задържането на другите двама партньори на Божков от издирваните за престъпната група - също беше съпроводена с неясноти - Борис Бекяров (задържан във Виена) и Александър Тумпаров (в България, но в болница, заради здравословно състояние и с рекордна гаранция от 1, 5 млн. лева).


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (76)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на bbx36638936
  bbx36638936
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Както винаги в България - не знаем НИЩО.

 2. 2 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 644 Неутрално

  Тия са толкоз некадърни, че нищо не могат да свършат.
  Не знам собствениците им как ги търпят.

 3. 3 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2656 Неутрално


  Гешев излъга. Това е отговорът на всички въпроси.

 4. 4 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2607 Неутрално

  Единствения факт е, че НЛ беше освободена от изплащането на печалби и продадени талони.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 5. 5 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 654 Гневно

  Всички лъжат и мажат и окото им не трепва.
  Нито имат чувство за срам.
  Те си създадоха нова поговорка - На лъжата краката са дълги.
  И са прави - защото никой от тях по никакъв начин не усеща да му се търси отговорност за лъжите.

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 6. 6 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1632 Неутрално

  Арабелите ще си направят по едно кайве ,ще седнат връз възглавниците на пода ,ще си погалят брадите, оправят облечения чаршаф и яваш,яваш ще седнат да диктуват хабер до Каскета. Така си го представям този филм...

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 7. 7 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 799 Неутрално

  Изпратете на ГешеФ въпроси - от колко време се води разследването срещу Черепа, колко пари запорираха в български банки, защо много малко преди обявяването, че е отговорен за всички злини на територията, Черепа напусна необезпокояван БГ?
  За този вид престъпления предварителни проверки, разследвания и обвинение са нужни минимум 4 месеца. Да не говорим, че Черепа върши тази дейност от години без прекъсване.
  Ако Черепа е бил толкова с двата крака нагазил и ако това беше нормална държава, нямаше никога да излезе необезпокояван зад граница.
  Прости въпроси към школата в Симеоново, където строевата подготовка е на почит.

 8. 8 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 351 Неутрално


  Въпрос номер 1:

  Бойко Борисов докато е главен секретар на МВР участвал ли е в уговорки за разчистване на конкуренцията в ъндърграунда на България в полза на една групировка с три букви? Искам да подчертая, че аз лично знам отговора на този въпрос и мога даже да представя доказателства за това, че е било така.

  Въпрос номер 2:

  В първият си мандат като министър председател Бойко Борисов беше ли предоставил кабинет на Румен Николов Пашата в министерски съвет и реално заради него ли се арестуваха всички така наречени силови босове в България, които после се откупиха с огромни суми в полза на двама човека? Естествено и че за това имам доказателства, но искам да чуя отговорите.

  Въпрос номер 3:

  Вярно ли е че Валери Симеонов само от строежа на българската ограда по границата с Турция е получил 4 милиона лева комисионни?

  Въпрос номер 4:

  Покровител ли е Валери Симеонов на канали за трафик на бежанци през България?

  Въпрос номер 5:

  Иван Гешев дали някога като прокурор е осъдил някой? Защото имам информация, че всичките му дела срещу определени хора са завършвали със споразумения, но не само в съда? Има и на още едно място споразумение и други неща.

  Въпрос номер 6:

  Иван Гешев как точно е завършил школата в Симеоново на МВР, много ми е интересно да знам за втората му година учене и какво точно се е случило тогава?

  Засега мисля, че тези шест въпроса са достатъчни, за да разбера дали срещу мен седят честни и достойни хора или едни бандити облечени във власт. И не забравяйте господа политици, че Васил Божков никога не е бил жертва, винаги е бил ловец..

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 9. 9 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 799 Неутрално

  И още нещо, освен политиците, Гешеф също прави вятър като си отвори устата.
  Успехът на прокуратурата се брои по издадените присъди, а не по явяването в тубата с каскет ала бай тодор и Васил Коларов.
  Това даже не е и евтин пиар, а някаква самоковска парцуца, от която боли много главата.

 10. 10 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 901 Неутрално

  Фактът, че в последното си изявление Божков казва, че това са последните му думи за неопределен период означава, че сам се е "предал" в ОАЕ. Тоест има си своя предварителен план и си действа по него. И понеже е доста по-умен от милиционерите, в крайна сметка ще ги изпързаля.

 11. 11 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1370 Неутрално

  То и документите за екстрадиране прокуратурата каза, че в понеделник (17-ти) ги предава на Министерство на правосъдието, а пък оттам отговориха, че още в събота (15-ти) са ги изпратили в Абу Даби.
  Пълна шизофрения.

 12. 12 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3099 Любопитно

  Комедия която идва да покаже колко са безкруполни нашите "властници"......Божков съвсем свободно бе "пропуснат" да излезе както и най-важните му хора.Бекяров съссем необезпокояван прекарва 10 дни във Виена преди да бъде"задържан"....А там в града край Дунав е един от основните канали за превод на пари към сметките на Божков.И един от "бизнесите" създадени още през 1993 година.....
  Партенките станаха много защото хора като Божков едва ли разчитат на българският паспорт.....

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 13. 13 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6798 Неутрално

  "учудвам се, там не задържат милиардери"
  Ами чуди се. Там съдът искат железни доказателства, а явно вашите не стават.

 14. 14 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2854 Весело

  "Валери Симеонов, с чийто закон бяха забранени частните лотарии на Божков, е единственият политик, който през последните седмици твърди, че има информация за ареста и какво се случва с бизнесмена в ОАЕ. Освен че обяви пред "Нова тв", че има информация, че Наришкин е поискал освобождаването на Божков, твърдеше, че има достоверни данни, че бизнесменът е в ареста без достъп до информация и телефон. Зам.-председателят на Народното събрание още не е коментирал руската реакция, нито каква е неговата информация - освободен ли е Божков или не."

  Вече коментира че научил затова от арабски сайтове?! Да бяха поне татарски но не вярвам Татар-Валери да знае арабски!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 15. 15 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2663 Неутрално

  Джин гиби.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 16. 16 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1370 Неутрално

  До коментар [#8] от "Firestarter":

  Добри въпроси, но на кого ги задаваш?

 17. 17 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2607 Неутрално

  Нещо за "нечетливите" отчети
  https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2019/04/25/3425480_danuchen_direktor_poema_komisiiata_po_hazarta/

  Бивола как са, разследват ли ?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 18. 18 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3780 Весело

  "Липсата на официална информация по темата или ясен коментар от разследващите роди много заглавия и статии защо и как руснаците ще спасяват Божков, каква е връзката на Георги Попов (бивш сътрудник на ДС) със службите в Москва, други руски връзки и дори намесване на президента Румен Радев. Според някои тази информация подготвяше общественото мнение за очаквано забавяне на екстрадирането на Божков. Тя беше вписана и в обяснителната схема на главния прокурор за руска връзка в защитата на търсени от България обвиняеми."

  Направо си е мистерия, граничеща с истерия ! Което значе, че Русия винаги се намесва в подобни случаи.....

 19. 19 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 901 Неутрално

  До коментар [#16] от "Fiji":

  Не ги задава той. Тези въпроси циркулират от известно време по социалните мрежи и им се приписва авторството на Божков. Вероятно не е той защото със сигурност може да зададе много по-неприятни и чувствителни въпроси от тези. Тези са с известен отговор.

 20. 20 Профил на Мария Янкова
  Мария Янкова
  Рейтинг: 641 Неутрално

  Очаквам до няколко дена Божков сам да усмири бръмбарите в главите на нашите властелини. Изглежда, че дори и най-знаещият задкулисен ръководител КОЙ е изгубил контрол над случващото се на територията и не е в състояние да синхронизира опорките в медиите и главиците си.

 21. 21 Профил на lrz04638139
  lrz04638139
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Първо, арабите нема да го екстрадират, ами ще го освободят. Второ, Божков ще осъди България за стотици милиони заради съсипване на бизнеса и набеждаване.

 22. 22 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 1925 Неутрално

  Новините всъщност са няколко. Първата е че новина няма! Всички си знаем че тези “новини” не са нищо ново в пост-комунистическа мутро-България. Отнемане на бизнес, кражба на активи, преразпределяне на приятели и държавни протекции, некомпетентни външно, вътрешно министерства и прокуратура. Къде е новината??

 23. 23 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 646 Любопитно

  А Цеките/Найденови кога ще влизат в затвора? Те са били съдружници, а единият дори управител на Еврофутбол, като неговия подпис седи под годишните отчети.
  А Горанов? Шест години са се вихрили тези схеми, а бездомното финансово министърче дори не е заподозряло. Ако не беше скандала м/у ортаците нямаше и да разбере.
  А предишният главен прокурор и неговият заместник? Шест години крупни финансови измами, а те си нямат и идея.

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на sen
  sen
  Рейтинг: 82 Неутрално

  Фактът, че в последното си изявление Божков казва, че това са последните му думи за неопределен период означава, че сам се е "предал" в ОАЕ. Тоест има си своя предварителен план и си действа по него. .
  —цитат от коментар 10 на Големи яйца:)


  Просто в тия държави не се гледа с добро око на много говорещите. Мълчанието се оценява. Значи, зависим е от тях и спазва правилата. Най-вероятна е версията за руснаците. Едно гражданство може да се проточи неопределено време. На ход са американците.

  sen
 26. 26 Профил на BULEXIT
  BULEXIT
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Междувременно се завъртя машината на още по-печелившия бизнес с рекламата на хазарта, вече облечен в държавната униформа.
  "Уeб мeдия гpyп" усилено започна да рекламира новия оператор в хазарта - фирмата "Спорт-тото" и да приканва участници да се включат.

  Собственик на медийната група е 90-годишната баба Cyлтанка Кралева, чиито син й ..... продаде :-) рекламния си бизнес за да избегне конфликта на интереси, заемайки министерския пост.

  Нема такава държава, брато.
  Нема!

 27. 27 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 1401 Неутрално

  Информацията е много объркваща. Първо бил задържан. После бил освободен като руски граждани ходатайствали за това. После май не бил освободен щото нямало официално потвърждение за задържането му. Накрая нищо със сигурност не се знаело. Даже не се знае дали паспортът му е бил отнет! Бъркотия и неразбория до шия.

  За русогнили рубльовци дори хуманизмът на д-р Гелотен е много. Подпис - Цървулан.
 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Човека в момента пие 30-годишно, пуши възможно най-скъпата пура и изнасилва на воля. Чекайте арабите да ви го върнат...

  Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
 30. 30 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1081 Неутрално

  От цялата каша в която са затънали институциите ни става ясно, че Черепа не е арестуван, по искане на България... естествено, не е и по искане на господарите му в Кремъл. Остава САЩ...

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 31. 31 Профил на .NET
  .NET
  Рейтинг: 310 Неутрално

  Бях сигурен, че в някакъв момент некадърният политически естаблишмънт ще си измие ръцете с вечното оправдание "Русия".

  В момента не се знае дори дали Божков е бил наистина арестуван, но се знае със сигурност, че няма да бъде екстрадиран в България. За замазване на положението в действие се пускат бълнуванията на типичен русофоб като Симеонов, в случая за Наришкин...

  Посещението на Наришкин е подготвяно месеци наред :) няма как да е във връзка със задържането на някакъв български хазартен бос :)

  Бъдещето е не просто пред богатите държави, а пред тези, които са най-напред с образованието. - в."Капитал", 22.12.2016г.
 32. 32 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2113 Неутрално

  Гешев , а бе човек , защо се захващаш с нещо , което явно не ти е по силите.....тук всеки пишещ , може да каже по нещо , което дискредитира институцията , която представляваш ! Кофти ситуация.....

 33. 33 Профил на ivstvs
  ivstvs
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Всичко това звучи като следния виц:
  Попитали Радио Ереван: "Вярно ли е, че България е изнесла за Япония 500 компютъра?". Радиото отговорило: "Има нещо вярно, само че не са били 500, а 500 хиляди, и не са били компютри, а компоти, и не са били за Япония, а за Германия, и не са били изнесени, а са били върнати."

 34. 34 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 770 Весело

  абе да не се окаже, че Божков изобщо не е в ОАЕ и никой не знае къде е, щото да ти вземат паспорта не е чак такъв проблем ако имаш 2-3 милиарда собствено състояние, все ще си набавиш нов

 35. 35 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1417 Весело

  "Другото възможно обяснение е, че по някакви причини нарочно не отговарят на тези въпроси...."

  Не отговарят, щото всеки нормален човек, който знае, че топарабисти в ускорени темпове правят преводи на арабски на документите от разследването ще съобрази, че е за да се поиска екстрадирането на Божков. А преди дни бе официално съобщено, че му е отнет паспорта и той не може да напусне ОАЕ.
  Цялата останала пикантерия се дъвче от списвачите на кухи новини, за да отвличат вниманието от по-съществени и злободневни теми. Които не са по вкуса им...

 36. 36 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4181 Любопитно

  Този казус стана неясен и от "най- гъстата лондонска мъгла"Едно е ясно и то е, че Васил Божков е някъде по света /най-вероятно в ОАЕ/ , но не и у нас!А спечелилите от НЛ ще "пият по една студена вода"!

 37. 37 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1091 Неутрално

  по-скоро фатки и патки

 38. 38 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 688 Весело

  До коментар [#31] от ".NET":

  Вие от къде разбрахте, че "посещението на Наришкин е подготвяно месеци назад "? От самия Наришкин ... Прочее, ако шефът на разведката не може да се "аргументира" / като дърт циганин/, ще изкара ли дълго ?

 39. 39 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 646 Неутрално

  До коментар [#26] от "BULEXIT":

  Откъде е инфото за уеб медия и тотото

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 40. 40 Профил на tigervi
  tigervi
  Рейтинг: 632 Неутрално

  До коментар [#36] от "bat_plamen":

  "И след мъглата пак мъгла", както се пееше в една стара песен. А в мъглата се чуват само крякащи мисирки и тук-там прасешко грухтене.

  Eddie lives... somewhere in time!
 41. 41 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1370 Неутрално

  Самолетът на Божков е кацнал в ОАЕ, но май самият Божков отдавна не е там.

 42. 42 Профил на Мария Янкова
  Мария Янкова
  Рейтинг: 641 Неутрално

  До коментар [#24] от "Содом и Гомор кРаят на джендъризма":

  Възхищавам ти се, че успяваш да стоиш стабилно в тази биполярна среда. Интересното е, че въпреки нашата воля, ние детерминатите се озовахме на единия полюс и заедно наблюдаваме какво се случва на другия полюс. Ядрото не се е разпаднало, котката е жива.

  Идеологическите диверсанти отвориха черната кутия. Котката на Шрьодингер не може да е едновременно жива и мъртва.

 43. 43 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 1902 Неутрално
 44. 44 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 426 Весело

  До коментар [#34] от "carmello":

  Възможно е и друго - в момента Божков да се възстановява след пластична интервенция и да очаква момента, в който ще му донесат паспорта с новата физиономия... Бразилски или южноафрикански паспорт, ще му ходи много.
  А ако има руски, както се говори, гешеф и прасето ще глътнат вода.

 45. 45 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 481 Неутрално

  Какъв арест, какво задържане - пак неточна информация

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 46. 46 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 583 Весело

  ... задържането на Божков - фаТки и загаТки.

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 47. 47 Профил на Armagedon
  Armagedon
  Рейтинг: 345 Неутрално

  Е сега вече кристално ясно пролича,че държавност липсва а държава въобще.Всеки във власта си съчинява глупости,които го правят"значим" фактор,но само в неговите очи.Това ще завърши много зле за управляващите.

 48. 48 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5034 Неутрално

  Една какафония стана с тоя Божков... ще се окаже много шум за нищо.

 49. 49 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Продължавайте с догадките...
  А масоните от "Череп и кости" какво ли мислят за Черепа...

 50. 50 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4181 Любопитно

  До коментар [#40] от "tigervi":

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Точно така се получава на практика!И вонята се разнася чак до небесата.................!

 51. 51 Профил на Октавиан
  Октавиан
  Рейтинг: 273 Неутрално

  А петя знае всичко и ако се наложи, ще спомене :)
  откъде знае петя всичко?
  дали не е от дс? или не, тя не им се кефеше май. обърках се.

  за мен няма нищо нередно в редакцията на този вестник, като изключим, че е честно читателите да знаят, вестник с новини ли четат или сводки на политическа фондация с неясно финансиране и подизпълнител - псевдоопозиционна партия с ръководство произлизащо от тежката номенклатура на бкп, както и позиция за културата, която врагува с автентичната българска култура в интерес на други страни? Долу БКП и герберската болест! Долу комсомолската имитацията на преса!
 52. 52 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3382 Весело

  Каква загриженост за Божков, какъв трепет, каква мечта, да не вземат да го екстрадират?!
  Майко мила, тъжна българска история...

  Не мога да виждам коментарите си и тези към мен, и не мога да отговарям, ако случайно не ги видя.
 53. 53 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Ще му ядете на черепа ...!!!

 54. 54 Профил на Atanas Yankov
  Atanas Yankov
  Рейтинг: 617 Неутрално

  Добрата новина е, че безкрайно ужас, приключи!
  Отивам в Фантастико за храна, те ми предлагат Национална лотария!
  Накадето се обърнеш Хазарт и бинго!
  Относно, Черепа... Желая му 7 години да не излезе от ОАЕ...

 55. 55 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2600 Весело

  Човека каза, че ще го върнат...вервайте му...

 56. 56 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 67 Неутрално

  Божков ше си го приберат заедно с Брендо, братя Галеви, Цветан Василев,

 57. 57 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 322 Неутрално

  До коментар [#52] от "hamiltonf":

  За Валери Симеонов ли става въпрос? :)

 58. 58 Профил на Dead Man
  Dead Man
  Рейтинг: 269 Неутрално

  И само Левскии!
  Вън Черепа, комунист и изчадие божие, вън от отбора на народа!!!
  Анатема!
  Да идва този Найденов, той изглежда стабилен!!!

 59. 59 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 374 Неутрално

  "Но реакциите на държавните институции и държавната телевизия по темата и липсата на отговор по относително лесни въпроси - къде е задържан, колко дълго и освободен ли е Божков - изглеждат странни."
  Странно е, че българските власти нищо не знаят и нямат никаква информация. Питам се това власти ли са, или лукови глави. Толкова ли са без всякаква тежест в международен план, та един престъпник не могата екстрадират. Или имат информация, но не считат за нужно да я споделят с нас. Държат ни в неведение и в информационно затъмнение, защото ги търпим да се гъбаркат с нас и да ни манипулират и будалкат.

 60. 60 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 845 Неутрално

  А Цеките/Найденови кога ще влизат в затвора? Те са били съдружници, а единият дори управител на Еврофутбол, като неговия подпис седи под годишните отчети.А Горанов? Шест години са се вихрили тези схеми, а бездомното финансово министърче дори не е заподозряло. Ако не беше скандала м/у ортаците нямаше и да разбере.А предишният главен прокурор и неговият заместник? Шест години крупни финансови измами, а те си нямат и идея.
  —цитат от коментар 23 на Индивидуален паметник на културата


  Е, на аутсайдер като мен ми се струва че "Цеките" няма да ги третират като льоши.

  Относно "схемите" и Шест години крупни финансови измами" : Ако в закона има две опции за плащане на данъци/такси/пари на държавата-НЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ да се избере тази с по малкото пари. Това "вратичка в закона" е художествено'литературен израз. ИМА ЛИ ГО В ЗАКОНА-ТОВА Е ЗАКОННО!!! Ама законът бил калпав...Ами така са го гласували в НС.

  За протокола!

  Имаш ЛС.
  До коментар [#23] от "Индивидуален паметник на културата":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 61. 61 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1263 Неутрално

  До коментар [#14] от "Julian Mall":

  Че не знае арабски - това е нормално, но понеже той е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ТЪП, почти сигурно е, че не знае и английски. ЗАТОВА НЯМА КАК ДА НАУЧИ КАКВОТО И ДА БИЛО ОТ АРАБСКИ САЙТОВЕ.

 62. 62 Профил на samurai11
  samurai11
  Рейтинг: 488 Неутрално

  всички руско-съветски г*зомийници пристигат в Барвиха!!!

 63. 63 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1791 Неутрално

  Единствения факт е, че НЛ беше освободена от изплащането на печалби и продадени талони.
  —цитат от коментар 4 на дерибеев


  Невярно. Никой не ги е освобождавал, просто нека ТЕ да плащат а не държавата.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 64. 64 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3739 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Ние ги викваме, зовем и призоваваме с www
  Иинтерполски, Интеревро и Интеразийски средства.
  Те...
  Не ибават въобще.
  Те... по-потъмна от най-тъмна над най-потъмни
  Индии

  "Задържането на Васил Божков - факти и догадки"

 65. 65 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  До коментар [#59] от "proza":

  "Странно е, че българските власти нищо не знаят и нямат никаква информация. "

  Твърдейки това, падаш да нивото на Петята. Ако не ти е ясно, става дума за хора и ситуации, в които източникът на информацията определя, какво трябва да се каже и кога да се каже. Той е оторизиран и той носи пълната отговорност за изнесеното пред публиката и го подава така и тогава, когато смята, че няма да попречи на основната му дейност и резултатите от нея. Колкото и да не ти харесва това!
  А в случая мисирките пищят бетер натурални мисирки, щото никой уважаващ себе си не иска да пълни кошниците им с клюкини. Не е комфортно, знам- сам си измисляш сензации и след това ти са налага сам да ги опровергаваш, като при това трябва да убедиш втрещената публика, че самият ти си в ред и някой друг е бил гол в банята с насапунисана глава, когато е чул поредната "сензация".
  Абе, като няма риба, и ракът е риба. Но този е вече много дърт и вмирисан...

 66. 66 Профил на Nikoi
  Nikoi
  Рейтинг: 2290 Неутрално

  Ми да пратят 2 ма джурналисти в ОАЕ ,всеки ден има пряк самолет ,да потърси тям полицията ,едно интервю ,ще им кажат ,какво сложно има в това ,а иначе казано ,Божков ще си изиграе картите и е ясно ,че никой няма да го закачи за нищо , в крайна сметка знае прекалено много неща за много хора и никой от властта няма да рискува нищо .

 67. 67 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 582 Неутрално

  А, впрочем, в ОАЕ ли е Божков?
  Информацията за пристигането му там беше също толкова официална, колкото и за арестуването му, както и за освобождаването му.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 68. 68 Профил на xymax
  xymax
  Рейтинг: 530 Любопитно

  Дневник, защо не изпратихте един имейл на властите в оае да питате. Каква стойност има тази статия реално?

 69. 69 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 544 Весело

  До коментар [#31] от ".NET":

  Симеонов русофоб :))))

  Това е мега смешно колега. До вчера беше върл русофил. Днес Тръмп предложи повече. И тоя шмекер се пребоядиса на часа

 70. 70 Профил на Petia Vladimirova
  Petia Vladimirova
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До номер 68: "Дневник, защо не изпратихте един имейл на властите в оае да питате. Каква стойност има тази статия реално?"
  --------------------------
  Реално :) - не е работа на Дневник да търси Божков. Целта /или стойността?/ на статията е да изложи фактите, за да се види как преследвачите на Божков си вършат работата. И най-вече - че не са имали намерение да я вършат, а се занимават с политика, и то с геополитическа претенция.

 71. 71 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 270 Неутрално

  До коментар [#31] от ".NET":Вие от къде разбрахте, че "посещението на Наришкин е подготвяно месеци назад "? От самия Наришкин ... Прочее, ако шефът на разведката не може да се "аргументира" / като дърт циганин/, ще изкара ли дълго ?
  —цитат от коментар 38 на Петър Иванов


  Разбира се, че Наришкин е задействан веднага , след като е чул за случая "Божков"..

  Логиката?
  Ами всички знаят, че Путин търка билети - "Пирамидите" - отчаян е от буксуването на икономиката и мизерията в Раша.

  "Ще спечеля не само за себе си, а и за Русия" .. чували са го да казва - " на път съм да ударя милиона, едно число ми остана .. "

  В Кремъл са били ужасени, като разбраха, че цялата им надежда рухва..
  И ерго - Наришкин се е застягал за път

 72. 72 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 270 Неутрално

  До коментар [#31] от ".NET":Симеонов русофоб :)))) Това е мега смешно колега. До вчера беше върл русофил.
  —цитат от коментар 69 на Noal

  Кога пък е бил русофил???

 73. 73 Профил на derek101
  derek101
  Рейтинг: 218 Неутрално

  До коментар [#65] от "Дон Кихот":

  Би ли си променил ника на Санчо Панса, ще ти подхожда повече да застанеш като Матросов пред амбразурата и с островърхото копие да браниш герберастията и прокуратурата.

 74. 74 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 688 Любопитно

  До коментар [#69] от "Noal":
  Телевизията на "русофоба" Симеонов - СКАТ буквално произведе партия "Атака"; в 2002 г по нея, стартира едноименно предаване "Атака" , в което облеченият в тужурка Сидеров, ругаеше ЕС и Нато... А в същото време Сидеров се водеше на служба като ... Пиар /!/ в ... "американската" Лукойл . Извод : Не всичко което е очевидно , е вярно

 75. 75 Профил на xymax
  xymax
  Рейтинг: 530 Неутрално

  До коментар [#70] от "Petia Vladimirova":

  Статията е написана с цел показване на малоумщината на прокуратурата, но за да е пълна картинката трябваше да проверят директно с ОАЕ, за да стане още по-ясно колко са смешни в театъра. Тогава статията щеше да е завършена!

 76. 76 Профил на sen
  sen
  Рейтинг: 82 Неутрално

  Какво пищат по прокуратурата? Тя има право и да дезинформира. При тая наша велика разследваща журналистика що не се разходят до Дубай, или да звъннат на семействата на екипажа или охраната. Ами обобщават вестникарски статии

  sen
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK