Цонко Цонев ще организира рок фестивала си в "губернаторския лагер" в Камчия

Концертът на Twisted Sisters, 28 юни 2015 г., в Каварна

© Евгени Генов

Концертът на Twisted Sisters, 28 юни 2015 г., в КаварнаБившият кмет на Каварна Цонко Цонев ще организира рок фестивал на територията на руския детски лагер "Радуга" в курорта Камчия. "Прекрасно място за нов рок фест. Море, плаж, амфитеатър, хубави групи. Какво му трябва на човека на 5 и 6 септември", написа той в профила си във фейсбук. Публикацията е илюстрирана със снимка на амфитеатър в лагера, който е собственост на правителството на Москва.За "Дневник" Цонев потвърди, че организира тазгодишното издание на фестивала си в "Радуга", от където до момента му оказвали пълно съдействие. Програмата и участниците щели да бъдат уточнени в предстоящите седмици, а на територията на комплекса щяло да бъде обособено дори пространство за палатков лагер.
В началото на годината Русия обяви плановете си да превърне лагера в "основна чуждестранна културно-хуманитарна площадка за прокарване на интереси в Европа". По-късно беше обявено, че тази идея ще бъде реализирана с превръщането на "Радуга" в един от деветте "губернаторски лагера", които страната възнамерява да открие през 2020 г. Според информационната агенция ТАСС те ще бъдат създадени по модела на младежкия център "Артек" в анексирания от Русия Крим.


Цонко Цонев беше кмет на Каварна от 2003 до 2015 г. В този период той стана известен с фестивала "Каварна рок фест", който му спечели прякора Кметъла.


Първите рок концертите в Каварна, на някои от най-известните рок групи от 70-те години на миналия век, бяха организирани от дружеството "Жокер медия". Справка в Търговския регистър показва, че до края на 2010 г. мажоритарен собственик на компанията е била Лияна Ованесова Мелик-Пашаева, дъщеря на един от най-известните руски бизнесмени у нас, Ованес Мелик-Пашаев.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK