Омерта, или как една командировка на варненския кмет се превърна в тайна на тайните

Иван Портних

© Цветелина Белутова

Иван ПортнихОперативни работници от някогашната криминална милиция се сблъскват с мълчанието и безразличието на граждани, станали свидетели на престъпление, което властите разследват. Така в едно изречение може да бъде преразказан сюжетът на стария български филм "Не знам, не чух, не видях". Друг "филм", в който се превърна една командировка до Израел на варненския кмет Иван Портних през зимата на 2018 г., се оказа с твърде сходен сюжет. Толкова сходен, че дори заглавието му може да е същото.


Историята излезе наяве едва в разгара на кампанията за местните избори през миналата година. Тогава с анонимен мейл до български медии бяха изпратени две статии, публикувани на 20 февруари 2018 г. в израелски издания. В тях се твърди, че визитата на варненския кмет е била прекратена преждевременно заради злоупотреба с алкохол и скандално поведение в хотела, в който е бил настанен.


За случилото се преди две години и до днес упорито мълчат, както самият Портних, така и всички, които имат някакво отношение към случая - общинската администрация в Хайфа, българското посолство в Израел, Министерството на външните работи в София. "Не съм чул" гласеше краткият отговор по темата и на премиера Бойко Борисов, който миналата есен лично рекламира кандидатурата на Портних за трети мандат като "един от най-успешните кметове на ГЕРБ".
При това консенсусно мълчание и след миналогодишната победа на ГЕРБ на кметските избори във Варна историята е напът да заглъхне напълно. Единственото видимо последствие е за Елена Кирова - журналистката от малката варненска телевизия "Черно море", която беше принудена да напусне работата си, след като по време на предизборно интервю зададе на Портних въпроси за пътуването му до Хайфа.


А случката, макар и остаряла, е важна и е редно да бъде разказана по няколко причини. Първата е, че по време на пътуването си до Израел кметът на Варна очевидно не е изпълнил решение на Общинския съвет и никой не му е потърсил обяснение или отговорност за това. Втората - че преди четири месеца Иван Портних пое за трети път управлението на града, който години наред е влачен към дъното от тайни сговори, арогантно управление и засекретени истини. И още една причина - опитът на "Дневник" да провери фактите, съобщени в публикациите на израелските медии, се разви почти по сценария на филма "Не знам, не чух, не видях", но прави видим добре работещия механизъм, с който хората на власт крият тайните си.


Меморандумът с Хайфа: спешно решение


На 16 февруари 2018 г. Общинският съвет на Варна гласува решение, с което възлага на кмета Иван Портних да отлети до третия по големина град в Израел - Хайфа (над 1 млн. души в агломерацията) и да подпише с тогавашния си колега Йона Яхав меморандум за стратегическо сътрудничество. Предложението за пътуването е на самия кмет. С мотива за "защита на важни обществени интереси" е допуснато дори предварително изпълнение на решението - т.е. то е можело да бъде приведено в изпълнение още преди окончателно да е влязло в сила и преди изтичане на сроковете за обжалването му.


Веднага след взимането на решението кметът на Варна двама служители на администрацията му и почетният консул на Израел във Варна заминават за Хайфа. Но се прибират четири дни по-късно без да са изпълнили възложената им задача. Меморандумът не е подписан, в общинския сайт е публикувана само една формална и безсъдържателна информация за пътуването, а причините защо целта не е изпълнена, потъват в дълбока тайна.


Заповедта за командироване на Портних в Хайфа, копие от която "Дневник" получи по Закона за достъп до обществена информация, е издадена от председателя на Общинския съвет във Варна Тодор Балабанов още на 7 февруари 2018 г. - девет дни преди съветниците да гласуват текста на меморандума, който е трябвало да бъде подписан. За изпълнението на възложената задача от своя страна Портних командирова Розалина Димитрова, началник на кабинета му, и Станислав Стилиянов, главен експерт "Протокол". Четвъртият командирован е почетният консул на Държавата Израел във Варна - проф. д-р Красимир Методиев.


Един смущаващ инцидент


Според документите, предоставени на "Дневник", пътуването се е състояло в дните между 17 и 20 февруари 2018 г. За четиримата са били резервирани стаи в луксозен хотел от веригата "Дан Кармел" в Хайфа, който гарантира високо ниво на обслужване. Цените на единична стая там са между 380 и 470 лв. на вечер в зависимост от гледката. Но точно в последния ден от командировката две израелски онлайн издания - News Haifa Curiot и сайтът на консервативния телевизионен "Канал 20", поместват почти идентичните текстове с един и същ автор - Елиран Тал. В тях той твърди следното:


"Кметът на третия по големина град в България отседна в престижен хотел в Хайфа и според доказателства, получени от репортер на News Haifa Curiot, вечерта след планираната си среща за този ден той се е напил, след като е изпил големи количества алкохол. Според други доказателства кметът на Варна дори е тормозил сексуално служителка на хотела." (използван е машинен превод от иврит на няколко западноевропейски езика - бел. авт.)


Втората статия съобщава, че смущаващият инцидент е стигнал до знанието на кмета на Хайфа Йона Яхав, след което всички планирани срещи с Портних са били отменени. "Община Хайфа потвърди случилото се, но не предостави повече подробности", пише Елиран Тал.


Всички опити за връзка с автора на статията през медиите, за които работи, останаха без резултат. Не последва отговор и на съобщението, което му беше изпратено в Twitter - според колегите на Тал най-надеждния начин за връзка с него. В същото време и двата му текста, публикувани в News Haifa Curiot и "Канал 20", са достъпни и до този момент тук и тук. Към тях за две години не е добавен нито ред опровержение. По нищо не личи да е искано и право на отговор.


След като през октомври миналата година - в навечерието на местния вот, информация за статиите се появи в българската преса, на 16 октомври м.г. Иван Портних реагира с публикация във "Фейсбук", в която нарече написаното "предизборни похвати".


"Ако всичко това беше истина, как тогава лично щях да посрещна във Варна премиера на Израел Бенямин Нетаняху малко по-късно след "скандала"?", попита той. Постът му беше придружен от снимки, на които посреща Нетаняху и съпругата му на летището във Варна в началото на ноември 2018 г. Важна подробност в тази публикация е, че присъствието на Портних до стълбичката на самолета беше само протоколно - в България премиерът на Израел пристигна по покана на колегата си Бойко Борисов за среща в Евксиноград с колегите им от Сърбия, Гърция и Румъния.


Потърсен от "Дневник" Иван Портних най-напред отказа коментар по публикациите за скандал в Хайфа през зимата на 2018 г. с аргумента, че са написани на иврит. След като двата текста му бяха предоставени в превод на български, през пресслужбата си той отново цитира дословно публикацията във "Фейсбук" от октомври м.г.


Подписването е дълъг процес


След искане по Закона за достъп до обществена информация, общинската администрация предостави на "Дневник" отчетите за състоялата се командировка. Те са три - от Розалина Димитрова, Станислав Стилиянов и проф. д-р Красимир Методиев. Но сравняването им показва, че става дума за напълно идентичен текст, копиран буква по буква. В отчетите, копирани "под индиго", не е спомената и дума за изпълнение на задачата, с която са пътували командированите - подписване на меморандум за сътрудничество (побратимяване) между общините Варна и Хайфа. (Виж прикачения файл)На въпросите по този повод от пресцентъра на Община Варна отговориха, че решението на Общинския съвет за подписване на меморандум имало "упълномощителен, а не императивен характер" и дори нямало срок за изпълнение.


Подобно оправдание обаче влиза в пълно противоречие с допуснатото от съвета предварително изпълнение на решението за подписване на документа без да бъдат изчакани сроковете за евентуалното му обжалване. Според текста на Административно процесуалния кодекс разпореждане за предварителното изпълнение се допуска, "когато това се налага, за да се осигури животът или здравето на гражданите, да се защитят особено важни държавни или обществени интереси, при опасност, че може да бъде осуетено или сериозно затруднено изпълнението на акта или ако от закъснението на изпълнението може да последва значителна или трудно поправима вреда".


От съдържанието на този регламент логично следва, че решението, взето от Общинския съвет във Варна, е било не само императивно, но и всяко закъснение на изпълнението му - недопустимо.


След почти едномесечно протакане, напомняния и серия от уговорки, почетният консул на Израел във Варна проф. д-р Красимир Методиев обясни в отговор на въпросите за провалената мисия в Хайфа, че подписването на меморандум било дълъг процес, а в дните между 17 и 20 февруари 2018г. било сложено само неговото начало. После посъветва: "търсете позитивното, търсете положителното, търсете градивното". (Целият отговор на Методиев - в прикачения файл).Две години след командировката на Методиев до Хайфа "сложният процес", в който самият той участва, е все така незавършен, колкото и позитивен да е погледът към развитието му. Макар че според протокол от заседанието на общинската комисия по европейски въпроси и международно сътрудничество на 14 февруари 2018 г. (дни преди визитата на дегелацията) Розалина Димитрова е докладвала следното: "В момента сме на етап, в който практически може да се пристъпи към подписването на меморандум след много дълга кореспонденция с кметството там (в Хайфа - бел. ред.) и кмета на града".


Изпратените от "Дневник" въпроси по случая до пресцентъра на сегашния кмет на Хайфа Ейнат Калиш-Ротем (заменила на поста Йона Яхав през есента на 2018 г.) останаха без официален отговор.


"Оф дъ рекърд" служител в администрацията, пожелал анонимност, потвърди, че причина за липсата на напредък по подписването на меморандума са именно събитията, описани в двете статии на Елиран Тал в News Haifa Curiot и "Канал 20". Според една от тях българското посолство в Тел Авив е било незабавно информирано за случилото се.


Но тогавашният посланик там Димитър Михайлов вече не е на поста си и връзка с него не може да бъде установена. По тази причина въпросите, адресирани до дипломатическата ни мисия в Тел Авив, бяха препратени по стандартна процедура до Министерството на външните работи. От там съобщиха, че не са информирани за инцидент с кмета на Варна по време на посещението му в Израел преди две години.


Отговор не последва и на въпросите, изпратени до мениджмънта на хотел "Дан Кармел" в Хайфа.


Контрол ще осъществявам лично


Опитът на "Дневник" да получи становище от шефа на Общинския съвет във Варна обяснение за това какво е попречило на кмета на града да свърши възложената му работа остана безуспешен.


В съответствие с разпоредбите на Закона за местното самоуправление и местната администрация заповедта за командироването на Иван Портних е издадена от председателя на Общинския съвет Тодор Балабанов. В текста й изрично е записано: "Контрол по изпълнение на настоящата заповед ще упражнявам лично". На 9 декември 2019 г. "Дневник" поиска справка за резултатите от тази оценка. Пренебрегвайки всички срокове, установени със Закона за достъп до обществена информация обаче, решение по това заявление няма и до днес.


Заглавието на филма "Не знам, не чух, не видях" от 1984 г. препраща към азиатската пластика с трите маймуни, затулили с лапи очите, муцуната и ушите си, за да запазят в тайна онова, което знаят. Посланието й често е сравнявано с "омертà" - мълчанието на мафията, което никой не смее да наруши.

Коментари (128)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1377 Весело

  "Бойко Борисов, който миналата есен лично рекламира кандидатурата на Портних за трети мандат като "един от най-успешните кметове на ГЕРБ."

  Това е абсолютно вярна и напълно реалистична оценка за качеството на кметовете на Герб. Браво на Бойко, очевидно е съвсем наясно от каква леш е съставена партията Му.

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 2. 2 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Няма особено значение, какви ги е вършил тоя някъде си. Има значение, какво прави на Варна и нейните граждани.
  Щом го търпят, значи го заслужават!

 3. 3 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Чудно ми е защо отново "се даде гласност " на посещението на Портних в Израел ???Прави впечатление , е тези "откровения " и "сензации " ИЗПЛУВАТ успордно с "Барселонската афера " на Борисов ???

 4. 4 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 1669 Неутрално

  Омерта, или как една командировка на варненския кмет се превърна в тайна на тайните
  ________________
  Има признаци,че герберите пазиха много истини а една по една излизат публично и скандалите ще прогресират! 5-6 леки телевизии са в криза заради омертите!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 5. 5 Профил на amerikanbastard
  amerikanbastard
  Рейтинг: 552 Неутрално

  "Бойко Борисов, който миналата есен лично рекламира кандидатурата на Портних за трети мандат като "един от най-успешните кметове на ГЕРБ."Това е абсолютно вярна и напълно реалистична оценка за качеството на кметовете на Герб. Браво на Бойко, очевидно е съвсем наясно от каква леш е съставена партията Му.
  —цитат от коментар 1 на Darulio


  Особено добре приложима за ОГП "Шайката" е английската поговорка:
  "Birds of a feather flock together! ", както и българския еквивалент:
  "Краставите магарета през девет баира се подушват"

  Freedom's just another word for nothin' left to lose
 6. 6 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3602 Неутрално

  " "Кметът на третия по големина град в България отседна в престижен хотел в Хайфа и според доказателства, получени от репортер на News Haifa Curiot, вечерта след планираната си среща за този ден той се е напил, след като е изпил големи количества алкохол. Според други доказателства кметът на Варна дори е тормозил сексуално служителка на хотела." (използван е машинен превод от иврит на няколко западноевропейски езика - бел. авт.)"

  Представителна извадка на управляващите, а и на повечето силни на деня по време на целия ни т. нар. преход ! Жалка работа !

 7. 7 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 543 Неутрално

  И МАВРУДИЕВ ИМА ПОДОБЕН ГАФ , ДА НЕ КАЖА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ТУКА , ОБИКНОВЕННО КАТО ГО СПИША И МИ ТРИЕТЕ ПОСТА , Е НЕЩО ДА СЕ ЧУ ,ПРИКРИХА СИЧКО

 8. 8 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1377 Неутрално

  До коментар [#3] от "doroteus":

  Защото замесените, както и отговорните институции не дават отговор на питанията и по двете теми, надявайки се, че всичко ще отмине и като се правят, че все едно нищо не се е случило.

  Тъжното е, че номерът със замитането под килима минава все по-често у нас и е показателен за нивото ви, драги осемдесет процента.

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 9. 9 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2876 Любопитно

  Историята отдавна не е никаква тайна , а " тайната " е във факта , че няма никъде оставки за продължаващите резил след резил отгоре надолу и обратно.....Човек остава с впечатление , че на тази партия се разчита на нещо , което не се вмества във въображението на електората !

 10. 10 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2587 Неутрално

  За никого във Варна мисля, че не е някаква тайна слабостта на кмета спрямо алкохола и някои други опияняващи субстанции. Въпреки всичко варненци са доказали, че могат да си избират всякакви недоразумения за кметове. И това, няма да се промени скоро.

  Бивш tww09306483.
 11. 11 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3316 Неутрално

  Ако не бяха свободните медии - израелски и български - едва ли щяхме някога да научим за поредната свинщина на поредното гербаджийско нищожество.

  Затова от източеното след фалита на КТБ бяха разпределени между 350 и 500 милиона в ненаситните гърла на казионните хвалители - за да заглушават разобличаващите гласове на малкото останали порядъчни издания в България.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 12. 12 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 897 Неутрално

  [quote#5:"amerikanbastard"][/quote]
  КОЯ Е ШАЙКАТА ????
  Защото има и това :
  Шайка - книга 2: Сергей, Гоце и другите – Антон Тодоров ...
  www.emag.bg › ... › Публицистика Антон Тодоров
  Translate this page
  Избери Шайка - книга 2: Сергей, Гоце и другите – Антон Тодоров от широката ... Невероятни разкрития за Сергей Станишев, Георги Първанов, Моника .
  А и на това някои му викат ШАЙКА :
  Шайката на Иван Костов - Блогописец Храбър
  blogopisezhrabur.blogspot.com › blog-post_31
  Translate this page
  May 31, 2016 - За безобразията на скрития комунист Иван Костов са изписани стотици страници.

 13. 13 Профил на ND
  ND
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Голяма активизация! Още някоя "претоплена манджа" ?! Може ли някой "да ме светне" за ИСТИНСКАТА причина за този вой ?! Може би изключителната активност на прокуратурата "страхува НЯКОЙ"?!

 14. 14 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3262 Неутрално

  Тази история досега вървеше в маргинални медии. Но е абсолютна истина. Пияният Портних се е изпортил яко.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 15. 15 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2587 Неутрално

  До коментар [#9] от "Николай Бучков":

  В партията ГЕРБ е очевидно, че има разделение и двоен стандарт. Има едно близко до премиера обкръжение от кметове, депутати и министри, които без значение в какво са забъркани имат железен имунитет. Всички останали служат за назидание и се хвърлят за храна на кучетата, за да се имитира честност и борба с корупцията. Мисля, че повечето хора са наясно с това, но въпреки всичко царува някаква всеобща апатия и безразличност.
  В София как е? Фандъкова се забърка в какви ли не схеми свързани с некадърни ремонти и прахосване на бюджетни пари. Въпреки всичко пак си я избират. Значи и случващото се във Варна е напълно нормално.

  Бивш tww09306483.
 16. 16 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3316 Неутрално

  До коментар [#12] от "doroteus":

  "За безобразията на скрития комунист Иван Костов..."

  Тъй, тъй.

  Само дето статията не е за "скрития комунист" Костов, а за протежетата на отявления комунист и сикаджия.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 17. 17 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 1987 Весело

  филм "Не знам, не чух, не видях" от 1984 г.
  ==============

  Тези симптоми и такива последици с "не знам, не чух, не видях" сега стават след такива филми с руски забавления))

  https://youtu.be/P9wHDEoyUrw

  "Чуждестранен агент"
 18. 18 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 341 Неутрално

  Изключително ефективно се потулва този скандал... Дори Копейкин, който беше сред първите заговорили за него, в даден момент си глътна езика и като да изчисти от картите си по безумен начин най-силния си коз преди местни избори...

  I shave with Occam's razor
 19. 19 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2587 Неутрално

  До коментар [#13] от "ND":

  Изключителната активност на прокуратурата тия дни ще се превърне в пълна пасивност. Предполагам, че Гешев рязко ще замлъкне и ще изчезне от екраните, поне докато не заглъхне барселонската сага. ;)

  Бивш tww09306483.
 20. 20 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 269 Неутрално

  "Тогава с анонимен мейл до български медии бяха изпратени две статии, публикувани на 20 февруари 2018 г. в израелски издания. ..."

  "Та като стана дума за медии – ах каква журналистика имаме… Из странство дойде тази простотия (не по Румен Радев), тази претоплена вкисната манджа за къщата на Бойко в Барселона и нашата прехвалена журналистика (тия, които се окайват за нашето 111 място), я подхвана след 5 години едва ли не като сензация. Всъщност омразата към Борисов ги сближи с най-недопустимите като авторитет медии и разни НПО-та – тези под контрола на Цветан Василев."
  http://vevesti.bg/233994/za-boyko-ah-zhurnalistikata-i-dokoga-shte-si-mrazim-darzhavata/

 21. 21 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3262 Весело

  Към "Шайка - Бойко, Росен, Цецо и другите" може да добавим и Порних. И продължават да управляват.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 479 Неутрално

  ТОЯ РУСНАК ПОРТНИХ НЕ САМО ПРИЛИЧА НА ИДИОТ...
  МА СИ МЪЛЧИ КАТО ПУКЪЛ И Е ПОСЛУШНИЧЪК НА МАФИОЗИТЕ.
  ИДИОТ,АМА ПОЛЕЗЕН.

 24. 24 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2149 Неутрално

  Няма особено значение, какви ги е вършил тоя някъде си. Има значение, какво прави на Варна и нейните граждани. Щом го търпят, значи го заслужават!
  —цитат от коментар 2 на 1107


  А колко хубаво щеше да бъде да бяхме си избрали Копейкин Костя за кмет!Уви,не ни стигнаха силите!

 25. 25 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2587 Неутрално

  До коментар [#18] от "Сахаров":

  Какво за Копейкин? Копейкин е създаден и отгледан от ГЕРБ. И това мисля, че не е някаква тайна.

  Бивш tww09306483.
 26. 26 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2587 Неутрално

  До коментар [#24] от "uvtest":

  Няма страшно! Докато Янко Станев осигурява платена циганска любов за ГЕРБ, Портних ще е кмет. ;)

  Бивш tww09306483.
 27. 27 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 507 Неутрално

  До коментар [#3] от "doroteus":

  Грешиш , в “Афера “ още през миналото лято писаха няколко статии за израелските подвизи на Потник

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 28. 28 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2247 Весело

  Егати дългата статия.
  Казва се: "Кметът на Варна се е напил като свиня в Израел и не е подписал договор за сътрудничество с Хайфа" и готово.
  Всеки ще разбере:)

 29. 29 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 507 Неутрално

  До коментар [#3] от "doroteus":

  ето и тук

  https://fakti.bg/razsledvania/417118-kmetat-na-varna-bil-izgonen-ot-izrael-sled-pianski-skandal

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 30. 30 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1377 Неутрално

  До коментар [#19] от "Petleshev":

  Предшественикът на Гешев потули сигнала от 2018 г. и така си спечели благословията на Бойко за последващото развитие в изпълнителната власт като председател на Корупционната комисия.
  Сега на самия Гешев се отдава once in a lifetime възможност да хване Бойко за лешничетата. Ако си изиграе правилно картите, вече дори няма да му се налага да се прави на приятел на народа и враг на олигархията, ами директно ще седне на масата на големите.

  Щях да напиша "политика по български", но тъжното е, че правилата на играта са същите дори в Щатите, камо ли в завладяна държава като нашата.

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 31. 31 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2247 Весело

  До коментар [#25] от "Petleshev":

  И като е творение на ГЕРБ ти си гласувал ЗА ГЕРБ на втори тур. Ужас, Пелтешев. Върви си измий ръцете и си изпери дрехите.

 32. 32 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2587 Неутрално

  До коментар [#16] от "Norman Granz":

  Карай сега...! Хората си имат типови коментари за Костов, които трябва да се постват дори и под прогнозата за времето.

  Бивш tww09306483.
 33. 33 Профил на ozd05563707
  ozd05563707
  Рейтинг: 704 Неутрално

  Когато Възраждане и Костадинов говореха това по време на изборите се правехте на улави и че го няма. И сега квичите, че пак бил кмет. Ми ще бъде, след като навсякъде е пълно с мисирки.

 34. 34 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3316 Неутрално

  До коментар [#32] от "Petleshev":

  "Хората си имат типови коментари за Костов, които трябва да се постват дори и под прогнозата за времето."

  И има защо.

  Язовир Студена се изпразни, понеже Костов правеше от лабораторията магии за суша.

  Но бате Бойко свъси вежди, щракна с пръсти и ... ето, че заваля дъжд и язовирчето пак се пълни.

  Може и без тръба, значи.

  Важното е, че милионите са усвоени.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 35. 35 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2587 Неутрално

  До коментар [#31] от "Да вярваме на истината":

  Снощи, да не са ти пробутали фалшив алкохол в някой от 400-те ресторанта из Габрово?! :)))

  Бивш tww09306483.
 36. 36 Профил на ozd05563707
  ozd05563707
  Рейтинг: 704 Неутрално

  До коментар [#25] от "Petleshev":

  Доказателства свързани с прякора Копейкин? Няма. Точно вие троловете, след нареждане от хъба ви, го въведохте и оклеветихтте един честен човек. Но да знаете, всичко някога се връща.

 37. 37 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 770 Неутрално

  ГЕРБ напълниха държавата с такива боклуци като този, в резултат на което загубихме България. Цитирам текст, който с няколко изречения представя днешното състояние на България.
  "Няма държава в истинския смисъл на думата. Институцията, която би трябвало да бъде държава е абдикирала от основни свои задължения, като гарантиране на ред и законност и опазване живота и здравето на гражданите. Няма действаща икономика в истинския смисъл на думата. Има монополи, експлоатиращи народа, корпорации, източващи националните богатства, спекуланти съсипващи селското стопанство, държавен рекет провалящ почти всеки опит за развитие на дребен и среден бизнес. Криминално-политически групировки, маскирани като партии са овладели властовите ресурси и през няколко години си прехвърлят управлението, симулирайки избирателен процес. "
  За съжаление до това са стигнали дори и хора с крайнодесни възгледи, които не се считат по принцип от нормалните хора за градивни, но в случая са абсолютно прави.

 38. 38 Профил на ozd05563707
  ozd05563707
  Рейтинг: 704 Неутрално

  До коментар [#18] от "Сахаров":

  Не е млъкнал, мисирките мълчаха.

 39. 39 Профил на ozd05563707
  ozd05563707
  Рейтинг: 704 Неутрално

  До коментар [#18] от "Сахаров":

  Не е млъкнал, мисирките мълчаха.

 40. 40 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2587 Неутрално

  До коментар [#34] от "Norman Granz":

  Остави язовир "Студена"... Откъде се взе точно сега тая испанска прокуратура? Даже и Гешев не може да оправи проблема...! ;)

  Бивш tww09306483.
 41. 41 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3316 Неутрално

  До коментар [#40] от "Petleshev":

  "Откъде се взе точно сега тая испанска прокуратура?"

  Кремъл я създаде.

  За да оклевети евроатлантика. :)))))

  Но неговият приятел Тръмп ще им наложи икономически санкции, да видят те.

  Зад Бойко е Тръмп, баз Гешев е Бар. ;)

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 42. 42 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2587 Неутрално

  До коментар [#36] от "ozd05563707":

  Доказателства за какво? За това, че ГЕРБ командироваха Копейкин от Варна в Добрич, за да го направят директор на музей? Просто си има факти... Какво доказват тия факти, само някои много празни глави не могат да разберат. ;)

  Бивш tww09306483.
 43. 43 Профил на Emil Dimov
  Emil Dimov
  Рейтинг: 688 Любопитно

  До коментар [#18] от "Сахаров":
  Изключително ефективно се потулва този скандал... Дори Копейкин (Костадин ли?), който беше сред първите заговорили за него, в даден момент си глътна езика и като да изчисти от картите си по безумен начин най-силния си коз преди местни избори... (явно така са му наредили от Москва?!)

 44. 44 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2247 Неутрално

  До коментар [#37] от "Uprsport":

  И откъде го цитирал този текст?!
  Напротив 92% от икономиката ни се прави от средният и дребен бизнес.
  И ти се вайкаш може би по боллевишки-щом, че няма държава да се меси в бизнеса или какво.
  В пазарната икономика държавата си има сектори. Да си гледа тях, а не да се меси в бизнеса.
  Не вървите с някакви псевдоикономически констатации:)

 45. 45 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 423 Любопитно

  кремълските тролове в атака

  Сигналите на копейкин и гошето от боец, са във всички медии напоследък, дали не са получили и финансиране от дубай

 46. 46 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 770 Неутрално

  До коментар [#37] от "Uprsport":И откъде го цитирал този текст?!Напротив 92% от икономиката ни се прави от средният и дребен бизнес.И ти се вайкаш може би по боллевишки-щом, че няма държава да се меси в бизнеса или какво.В пазарната икономика държавата си има сектори. Да си гледа тях, а не да се меси в бизнеса.Не вървите с някакви псевдоикономически констатации:)
  —цитат от коментар 44 на Да вярваме на истината


  С гугъл преводач ли пишеше, не мога да ти разбера написаното.

 47. 47 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2587 Неутрално

  До коментар [#45] от "001":

  Даже и испанските вестници получават финансиране от Дубай, нали?! :)))

  Бивш tww09306483.
 48. 48 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2587 Весело

  До коментар [#46] от "Uprsport":

  Тоя габровски гении вероятно и той самият не може да осмисли, какво точно е написал. Но това е нормално, като за него. Не го вземай на сериозно...

  Бивш tww09306483.
 49. 49 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Варна е територия на ТИМ и ГЕРБ, но варненци си търпят. Значи си заслужават съдбата и няма от какво да се оплакват.

 50. 50 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1358 Неутрално

  Може и да е поуплескал нещо с командировката, ма пък едва ли точно тия от Хайфа са нещо принципно важни за Варна. Просто не виждам изобщо защо име тая Хайфа , град с туризъм, в който прасешките истории на пияни туристи са приемат по-меко, е не като у Златните и Слънчев бряг де.

 51. 51 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2149 Неутрално

  "Според други доказателства кметът на Варна дори е тормозил сексуално служителка на хотела."-------------------------------------------------------------------За такова нещо в държавата Израел не се ли търси наказателна отговорност?На Строс Кан за подобна простъпка му разгониха фамилията,а на нашият-нищо.Има два варианта,или Портних е много по важен от французина,или е фейк" новина".

 52. 52 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 3131 Неутрално

  Варна си е феодален Бастион, на руските евреи.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 2376 Неутрално

  Разбира се, че е "Омерта"....... Но не само ГЕРБ а и ДПС......ромското население ... 92,3% бяха за Портних.....както впрочем в София ...за Фандъкова .. щото има як "фъндък".......... ДПС даде решаваща подкрепа на кандидати на ГЕРБ за кметове...... Спомняте си, че кой купи ТЕЦ „Варна“ и пристанището към нея. Макар удълбочаването на пристанището да много стара тема, изведнъж сега се вадят стотици милиони, когато пристанището стана собственост на Доган. Парите, естествено, са на българските данъкоплатци.......министър Горанов не казва как ще бъде експлоатирано пристанището, след като се модернизира и кой ще прибира печалбите от извършваната дейност.
  Засега правителството предлага средствата да бъдат разпределени в продължение на 3 години. За 2020 г. са заложени 111 млн.лв, за 2021 г. - 131 млн. и за 2022 г. – оставащите 11 млн. лв.......... Че........тва беше сделката за Портних......поредната свещенна крава на ГЕРБ......... А "материала" го....ду-ха.......

 55. 55 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2587 Неутрално

  До коментар [#53] от "venci4":

  Докато хората си ги избират. Сам по себе си проблемът не е в Портних или Борисов.

  Бивш tww09306483.
 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1560 Любопитно

  Га Първанов застреля защитения от закона Архар скандалът бе грандиозен, но това не му повлия ...

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 58. 58 Профил на Стойка Петрова
  Стойка Петрова
  Рейтинг: 222 Неутрално

  До коментар [#49] от "Slick":

  А 2/3 от България, в които също управляват ГЕРБ какво са заслужили? Или останалите 1/3 са по- добре? Колкото и да не ми се иска да го призная към момента няма по- добра алтернатива, всички са еднакви без значение кой е на власт.

 59. 59 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 341 Неутрално

  До коментар [#53] от "venci4":Докато хората си ги избират. Сам по себе си проблемът не е в Портних или Борисов.
  —цитат от коментар 55 на Petleshev


  Първи тур
  Портних: 49 754 49.29%
  Копейкин: 14 432 14.30%

  Втори тур
  Портних: 49 207 60.79%
  Копейкин: 29 138 35.99%

  Източник: ЦИК

  На втори тур реалните гласове на Портних не просто не се увеличават, а дори точно обратното - намаляват! Уникално най-вероятно в световен мащаб... Добра мозъчна гимнастика може да се направи върху профила и мотивацията на портнишкия избирател

  I shave with Occam's razor
 60. 60 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1560 Любопитно

  Барселонската сага няма нищо общо (засега) с Борисов. Обвинението е пране на пари, значи придобиване на пари по незаконен начин и-или неплащане на данъци от една българка. Засега не е известно българката да има връзка с Борисов, но ако такава се установи аз съм един от тези, който ще наругаят Борисов и то яко. А българската прокуратура няма пълномощия за разследване в Испания. Едва когато испанската прокуратура потърси съдействие ще може да се разследва и от българската прокуратура.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 61. 61 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2371 Неутрално

  До коментар [#3] от "doroteus":

  Очаквам шокантна новина в испанска преса как Протних го разследва испанската прокуратура,разбира се потвърдено от Сега,Божков(преко включване в ЬТВ) и Дайнов-Смилов!

 62. 62 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2371 Неутрално

  До коментар [#10] от "Petleshev":

  Аз предлагам Раданката да се върне във Варна и да се кандидатираза кмет!Хем и до Тъста ще е близо,хем и до румънцкия модел-ей го де е Кюстенджа!

 63. 63 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2371 Весело

  До коментар [#11] от "Norman Granz":

  И испански,бре Нормане!И руски от Париж!

 64. 64 Профил на tosho_toto
  tosho_toto
  Рейтинг: 262 Неутрално

  Понеже е много трудно разследващ журналист да отиде до хотела, да разпита служители, да събере информация, да намери журналиста написал статията и да събере още информация и да направи разследване по случая е по-лесно две години да се дъвка статия от израелски вестник, чийто автор никой не е открил в социалните мрежи.
  111 място за свободната журналистика д@йба.

 65. 65 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2371 Весело

  До коментар [#25] от "Petleshev":

  Разбирс се,че Копейкин е отгледан от ГЕРБ!Ама и Мая,и Радев-също!За това и гласувате за тях де!

 66. 66 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1446 Весело

  Чудно ми е защо отново "се даде гласност " на посещението на Портних в Израел ???Прави впечатление , е тези "откровения " и "сензации " ИЗПЛУВАТ успордно с "Барселонската афера " на Борисов ???
  —цитат от коментар 3 на doroteus


  И аз се чудя защо баш сега претоплят двегодишна манджа (по скоро буламач)...Има "юруш" срещу боко и герберските кметове? И по липса на патрони ползват скандалче (отразено в НАИСТИНА МАРГИНАЛНИ медии в Израел от преди 2 години?!?

  Обаче изкярих-научих че в Израел имало канал 20, И МЕСТНО неизвестен освен на някоя религиозно'националистична партийка и тяхните фенове.

  Две корекции относно фактите в статията:

  1. Името на вестника НЕ Е Хайфа КУРиот, а "Хайфа ве'крайот"-Хайфа и покрайнините/градчетата наоколо. Известния от библията Юда Искариот е гръцкото произношение на Юда Иш'крайот-Юда човека от покрайнините.

  2. Градът Хайфа е сравнително малък (под 300,000 жителя). Но около него има 5-6-4-8 градчета, със свои кметства, самостоятелни по всяко отношение общини , Кирият Биалик, Кириат Моцкин и още 3-4 "Кириат" на север и на изток, + още толко на Юг-Тират ха Кармел, Нешер, Тел Ханан, . 'Ма и всички заедно едва ли стигат до милион...иди знай:)
  До коментар [#3] от "doroteus":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 67. 67 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2371 Весело

  До коментар [#41] от "Norman Granz":

  Браво!Браво!Я,как с Добрич сибподавате лафове!Машаллах!Херо,как е?!Рия дни виждал ли си я??

 68. 68 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2587 Неутрално

  До коментар [#62] от "yanne":

  Аз пък предлагам ГЕРБ да издигне Кирил Йорданов отново за кмет! :)))

  Бивш tww09306483.
 69. 69 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2371 Весело

  До коментар [#55] от "Petleshev":

  Разбира се!Костов го каза отдавна-обиди се на народа,че не го избрал!

 70. 70 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2587 Неутрално

  До коментар [#65] от "yanne":

  Ми да...! Копейкин си го отгледахте в ГЕРБ. Разбирам, че ти е неудобно да говориш по въпроса, но това е положението. Точно Детелина Николова имаше поръчение да го направи директор на музей и да го обгрижват на местно ниво, че Костя беше умрял от глад във Варна.
  Бръщолевенията за Маяма, Радев и прочие не знам, каква работа ти вършат. Явно те успокояват по някакъв начин, докато рониш сълзи за онова нещо Цецка...! Като споменахме Цецка... Къде е тя? Какво става с нея? Пак ли ще издигате за президент? Тя е най-добрата, да знаеш. Още по-голям успех ще постигнете с нея! ;)

  Бивш tww09306483.
 71. 71 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1446 Весело

  "Според други доказателства кметът на Варна дори е тормозил сексуално служителка на хотела."-------------------------------------------------------------------За такова нещо в държавата Израел не се ли търси наказателна отговорност?На Строс Кан за подобна простъпка му разгониха фамилията,а на нашият-нищо.Има два варианта,или Портних е много по важен от французина,или е фейк" новина".
  —цитат от коментар 51 на uvtest


  Тормозил я е "вербално". Като се има изнадподвпредвид родния език на Портних, и %тът на "рускините" работещи като камериерки в хотелите, най вероятно и е казал "красавица, кирнем что'тА', и като не му е обърнала внимание той и казал "сука".

  С подобни пиянски изцепки полицията не се занимава, вероятно някой му скръцнал със зъб и "му съкратили" визитата. Виж, ако я беше награбил за циците или дупето-нямаше да му се размине поне без задържане и кратък (или не толкоз кратък) разговор с полицай в участъка, след няколко часа престой (докато намерят преводач на български)-зависи от как продължава да се държи. Гърч по устав-няма дипломатически паспорт като Строс-Кан (Коен, 'ма да бъде Кан):)
  До коментар [#51] от "uvtest":

  -------------

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 72. 72 Профил на Petia Nikolova
  Petia Nikolova
  Рейтинг: 1029 Весело

  Поведение на комунист от Портних и другите около него - и в раните сол да посипеш, не ще кажат какви ги е вършеел в Хайфа. А запитване към кмета на израелския град, към тяхната община или както там се казва, има ли? А накрая дали и някоя врачка няма каже истината?

 73. 73 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2587 Неутрално

  До коментар [#69] от "yanne":

  Така е...! Който не го изберат се обижда на хората. Нормално. Един ден и Борисов ще е в това положение, колкото и да не ти се вярва...! ;)

  Бивш tww09306483.
 74. 74 Профил на С С К
  С С К
  Рейтинг: 628 Неутрално

  Явно е целял сплотяване взимоотношенията между
  двата града - ШЕГА.
  Сериозно, ако не е изпълнил напълно,поръчаното от
  Общинския съвет/но това не пише/ да му се потърси
  отговорност. А и е поставено някакво начало.
  Ако вследствие на това, за което пишат е настъпило
  влошаване на отношенията между двете държави или
  поне м/у двата града или поне е имало протестна нота,
  тогава да. Два незначителни сайта от местно значение
  с един и същи автор. Но нашите "мисири" и "мисирки" това
  чакат, да се оплюе баце и партията, която оглавява. Много
  ясно, задействани от всичко червено - разни биволици,
  зелени потници и прилепили се към тях дълбоки, дългоноси
  късокраки, стереообрази. И естествено всичко подобно
  от сайта, предимно търчащи по левия бряг, на линия.

  По-добре да си здрав и богат,отколкото беден и болен.
 75. 75 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2959 Неутрално

  Или какво наложи АЕЖ да претопля двегодишен таратор от имитиращи продукти?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 76. 76 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 831 Весело

  Портних! Глей как се прави:
  Китайска делегация посети община Търговище и подписаха "Протокол за намерение за побратимяване"
  Три месеца по-късно:
  Делегация на община Търговище посети Китай и се завърна с подписан "Протокол за потвърждение на протокола за намерение за побратимяване".
  Никой не мое ги би!
  Слаби са ти пресцентровете, Портних, слаби-и-и...

 77. 77 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 809 Неутрално

  Както сте я подкарали - ще публикувате скоро време и снимки от скрита камера от тоалетните в централата на ГЕРБ ! Толкова ли няма гафове в управлението на Портних и Боко , толкова ли няма корупция в Турски поток , АЕЦ Белене и т.н. , че почнахте да слизате на нивото на ПИК и Блиц !?

 78. 78 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2371 Неутрално

  До коментар [#68] от "Petleshev":

  Ммм,птовалените се менкат само в ДеБъ...

 79. 79 Профил на BBKing
  BBKing
  Рейтинг: 8 Разстроено

  Така ще бъде докато на "капУти " като Портних им се разминава.
  Безпътица, безпросветност, наглост и арогантност властват над България. И ще продължава.
  А БХ стои високо горе и се присмива на всички ни с тъпата си наглост.

 80. 80 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2371 Неутрално

  До коментар [#70] от "Petleshev":

  Това беше добро...Браво!Баръмов ли ти ги нашепва,че ти не можеш да го измислиш??Що се отанася до Цачева-гласувал съм за нея и смятам,че щеше дс е по-добър президен от Радев.Но,хората решихте друго-и си имаме Радев на тоя пост.Сега пак ли да вадя линкове на Плрвнелиев,Огнян Минчев,Илиян Василев за това как сте гласували за Радев,Манолова и Костадинов?!

 81. 81 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 905 Весело

  Явно е целял сплотяване взимоотношенията междудвата града - ШЕГА....
  ...
  ...Ако вследствие на това, за което пишат е настъпиловлошаване на отношенията между двете държави илипоне м/у двата града или поне е имало протестна нота,тогава да. Два незначителни сайта от местно значениес един и същи автор. ....
  —цитат от коментар 74 на С С К


  Мен ако питаш-имало е за цел екскурзийка до Израел на чужда сметка, маскирана като "служебно пътуване с цел побратимяване...и т.н.". На чорбаджиите изьедници екскурзия маскирана като служебно пътуване (с 50% ДОД де факто частично финансирана от местния НАП) им е двойно по слаТка. Предполагам важи за чорбаджиите/частниците по цял свят и околните галактики. А държавните/общинските служители и те "мрат" за такива "служебни пътувания".

  ЕДва ли някой със 'сичкия си акъл в Израел ще изпрати "Протестна нота" за изцепките на пиян български кмет, файда няма никаква. Вероятно са уведомили българското посолство, и толкоз. Местните му гости..."съкратили визитата му" и забравили (или не) за случката.

  Двете медии НАИСТИНА са незначителни. Но ТОЧНО по тази причина те не изсмукват от пръстите си подобни истории па и ги публикуват. Щото по нашенско за подобни клевети съдилищата налагат ЯКИ глоби (в сравнително бързи процеси) та малка медиа не може да си позволи подобен риск.
  До коментар [#74] от "С С К":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 82. 82 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3262 Неутрално

  Егати дългата статия.Казва се: "Кметът на Варна се е напил като свиня в Израел и не е подписал договор за сътрудничество с Хайфа" и готово.Всеки ще разбере:)
  —цитат от коментар 28 на Да вярваме на истината


  Тц, проблемът е, че пиян е "закачал" жени. Щот'не е джендър. Евреите за това са го изгонили, а не заради напиването. Да не мислиш, че в Израел няма пияни бухалки.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 83. 83 Профил на today
  today
  Рейтинг: 897 Неутрално

  По-лошото е, че пиянската история в Хайфа е пренебрежимо дребно провинение пред съсипването на Варна и попиляването на десетки милиони публични средства за куци проекти, чиято цел е да обогати собственици на приятелски фирми.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 84. 84 Профил на tintiri
  tintiri
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Не ми стана ясно къде са доказателствата за тази история.Авторът се крие и не желае да дава обяснения,което е много странно.Несериозно е на базата на публикация от анонимно лице,което се крие,да се обвинява някой.
  Не искам да му ставам адвокат на Портних,но реалностите са такива,че той за 5-6г направи за града много повече от колкото К.Йорданов за 15г.

 85. 85 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4023 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Не можем виним не ЕС домакин,
  че гост се оказал мискин...

  Не можем виним ся:
  эвразе у назе гост мискин
  кмет нашего?

  Тя... Мис мискини Бикини на пъп на Барселона,
  и тя тъй. Под влияние.

  Слободата напредва.
  Назадва назиданието?

  "Историята излезе наяве едва в разгара на кампанията за местните избори през миналата година.
  Тогава с анонимен мейл до български медии бяха изпратени две статии, публикувани на 20 февруари 2018 г. в израелски издания.

  В тях се твърди, че визитата на варненския кмет е била прекратена преждевременно
  заради злоупотреба с алкохол и скандално поведение
  в хотела, в който е бил настанен."

 86. 86 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2587 Неутрално

  До коментар [#80] от "yanne":

  Няма да губиш кураж! Пак да издигнете Цецка и победата ви е гарантирана! Сигурно е...! Хората от ден на ден все повече обикват Цецка и ГЕРБ. :)))

  Бивш tww09306483.
 87. 87 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4023 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Ще трябва да се ругай??

  Българската прокуратура е независима.
  Тя с право е мощна да разледва информация
  за транс междунаци офшорна излагация,
  ако така пожелай.

  Може да не се самосезира.
  Може и да всеотдайно се.

  Лобираш за мързелива прокуратура?
  Къде се намираш!?!

  До коментар [#60] от "Сатана Ликующий":

  Барселонската сага няма нищо общо (засега) с Борисов.
  Обвинението е пране на пари, значи придобиване на пари по незаконен начин и-или неплащане на данъци от една българка.
  Засега не е известно българката да има връзка с Борисов,

  но ако такава се установи
  аз съм един от тези,
  който ще наругаят Борисов и то яко.

  А българската прокуратура няма пълномощия
  за разследване в Испания.

  Едва когато испанската прокуратура потърси съдействие
  ще може да се разследва и от българската прокуратура.

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 89. 89 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 759 Неутрално

  Га Първанов застреля защитения от закона Архар скандалът бе грандиозен, но това не му повлия ...
  —цитат от коментар 57 на Сатана Ликующий


  = 1. Че е имало такъв отстрел писа Бивол по време на посещението на Първанов в Узбекистан, а не в БГ.
  2.Стрелба от Първанов по архар бе отречена още тогава.

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 91. 91 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  Не съвсем по темата, но малко инфо за почетния консул на Израел във Варна
  https://offnews.bg/obshtestvo/zam-ministar-i-vodeshti-lekari-izpluvaha-ot-spisaka-s-agenti-na-ds-285911.html

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 92. 92 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2030 Неутрално

  Този си е пиянде и наркоман и дори не го крие.

 93. 93 Профил на rumata
  rumata
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Ако не бяха свободните медии - израелски и български - едва ли щяхме някога да научим за поредната свинщина на поредното гербаджийско нищожество.Затова от източеното след фалита на КТБ бяха разпределени между 350 и 500 милиона в ненаситните гърла на казионните хвалители - за да заглушават разобличаващите гласове на малкото останали порядъчни издания в България.
  —цитат от коментар 11 на Norman Granz


  Наборче, преди "свободните медии" - като изключим израелските, филма "Не знам, не чух, не видях" с участието на "гербаджийското нищожество" беше прожектиран още преди кметските избори по телевизия "Евроком", благодарение на Костадин Костадинов - председателя на "Възраждане". Да, да,.. същия онзи, дето психо-дясната ви агитка нарича - Копейкин.
  Така, че ти, както и Дневник, безкрайно закъсняхте, защото "гербаджийското нищожество" пак е кмет.

  Според Козяшката прислуга, на Шипка, РУСКИ АГРЕСОРИ И БЪЛГАРСКИ СЕПАРАТИСТИ ВЛЯЗОХА В БОЙ СЪС ЗАКОННАТА ОСМАНСКА ВЛАСТ.
 94. 94 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3878 Любопитно

  Явно Портних се е изпортил яко!Но също така е явно , че има много "як гръб" и заради това продължава да кметува/и слугува на определени икономически кръгове/ във Варна!

 95. 95 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3878 Любопитно

  До коментар [#1] от "Darulio":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Поредният разкрит политически боклук у нас!

 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 98 Профил на Тарасконски
  Тарасконски
  Рейтинг: 497 Весело

  Обзалагам се за няколко копейки кой стои зад този фейк 😁

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 1126 Весело

  До коментар [#22] от "LiberalToTheBones":

  Дай добър пример от твоя държава, че и ние научи нещо.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK